Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64701) kelna91


kelna91
senior tag

Sziasztok! Most, hogy a DJI végleg elmeszelte a Phantomot, és nem jelenik meg a várt Phantom 5, tanácstalan vagyok, hogy mit vegyek majd a nyáron. Phantom 4 Pro, ha még kapható, vagy a v2.0? Vagy inkább a Mavic 2? Ha valakinek van javaslata, szívesen venném.

Kisebb videós projektekhez kellene. De mivel első drónom lesz, igazából félig-meddig teszt, hogy mennyire is kell. Emiatt a Mavic vonzóbb a hordozhatósága miatt, mert többször magammal vinném. Ugyanakkor jó lenne, ha nem csak B kamerának tudnám majd használni, hanem konkrét légifelvételes megbízásokat is el tudnék majd vele vállalni. Emiatt meg inkább hajlok a Phantom felé, viszont az mégiscsak 2+ éves technológia, ráadásul zsákutca.

(#64702) KisBundi válasza kelna91 (#64701) üzenetére


KisBundi
őstag

Szia! Ha csak a DJI jöhet szóba, akkor inkább a DJI topikban tedd fel a kérdést. Valószínüleg ott könnyebben megválaszolják majd. :)

[ Szerkesztve ]

(#64703) fape válasza Johnny_vT (#64666) üzenetére


fape
senior tag

Nekem úton van egy ratel nd szűrővel, a 7colos longrange gépbe. Oda nem árt ha élvezetes az fpv ;). Gondolom nem sok embernek van még, a reviewk is amiket vásárlás környékén néztem mind preproductionről szóltak. A homok/por elvileg caddx sajátosság, majd kiderül.

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#64704) Johnny_vT válasza fape (#64703) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

"Caddx sajátosság" Nem bug, hanem feature :DDD

1-2 héten belül adom le a rendeléseket, ha megjön a tiéd akkor oszd meg kérlek a tapasztalatokat (akár itt, akár privátban)! Köszi :)

Szerk.: Illetve nekem az sem világos, hogy az ND filter az fixen a lencsére lesz téve, vagy leszerelhető előtétként adják hozzá? Erről van infód?

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#64705) fape válasza Johnny_vT (#64704) üzenetére


fape
senior tag

Remélem leszedhető, majd kiderül. Bár nekem pont az kéne hogy rajta legyen. Elvileg szebb/tartalmasabb kénye hogy legyen vele a kép :D
Amúgy külön is árulják, csak a filtert.

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#64706) Johnny_vT válasza fape (#64705) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Múltkor utánaolvastam a témának és az ND filter igazából a lencsére érkező fény mennyiségét csökkenti, így a kamera hosszabb ideig exponál. Ennek eredményeképp nagyobb lesz a dinamikatartomány, talán kicsit szebbek a színek és mindenek felett egy természetes motion blur is megjelenik gyors mozgásnál. Rossz fényviszonyok között viszont pont hogy rossz ötlet feltenni egy gyorsan mozgó drónra, mert a hosszú záridők miatt kb. alig látsz valamit olyan elmosódott a kép.

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#64707) mrbig válasza Johnny_vT (#64706) üzenetére


mrbig
csendes tag

igen, egy fixen felszerelt ND filter nagyjából egyenlő lenne azzal, ha szürkére festenék a lencsét :)

(#64708) Toncsi


Toncsi
aktív tag
LOGOUT blog

Az ND szűrő inkább a hd felvételnél érdekes, kevésbé "röcög"/szaggat a video, meg általában a jello-t is csökkenti (alacsonyabb záridő miatt jobban mosódik a kép). A komolyabb kamerás drónoknál már régóta "alapfelszereltség", a racereknél/whoopoknál a goprok, majd a turtle/split kameráknál jött be a képbe. Fpv-nél szerintem nincs igazán jelentősége.

[ Szerkesztve ]

(#64709) fape válasza Toncsi (#64708) üzenetére


fape
senior tag

Fotóztam egy pár évig, tudom mi az az nd-szűrű. Nem is racerre akarom rakni, hanem long range-re. Legszívesebben átmeneteset raknék (ne legyen kiégve az ég és lássam mi van a felszínen), de ekkora méretben nem láttam még. Majd menet közben kiderül mennyire jó az fpv kamerán.

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#64710) Markizmark


Markizmark
addikt

Erről a töltőről mi a véleményetek?
Elég olcsó, de tudja azt amit kell, a tárolásra töltést kivéve. Viszont az aktuális feszültséget látva le tudom húzni az akkukat amikor eléri a tárolási feszt, tehát annyira nem fog hiányozni ez a funkció.
A töltő adapterén jól látszik, hogy 6db 1S akkut tudna tölteni egyszerre, ráadásul nem párhuzamosan kötve. 12db 1S és 5db 2S akkut kellene néha töltögetnie, nem kapkodósan.
Nem várok csodát, de mellőzni szeretném az USB töltőfejes töltést és a Bugs3 mellé adott töltőt.

[ Szerkesztve ]

Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.

(#64711) Spuri2000 válasza Johnny_vT (#64679) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Köszönöm a választ!

Az alapoktól szeretném kezdeni, szivesen bütykölök, így nagyobb élményt jelentene ha én raknám össze darabról-darabra a drónt.
Hogyan érdemes elindulni?
Amire gondoltam:

- hatótávja több száz méter legyen, hogy fentről is le tudjak nézni a tájra. Remélem így szép felvételeket tudok készíteni.
- lehetőleg minél több legyen a repülési idő
- telefonon is tudjam nézni a képet (A google egyenlőre nem szempont)
- visszatérjen a kiindulási pontra ha valami baj van (gondolom így a GPS alap)
- Full HD kamera

Lehet ilyet építeni? Vagy van értelme? Nem fog a gatyám is rámenni?

(#64712) Johnny_vT válasza Spuri2000 (#64711) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Na várjunk, akkor te mégsem freestlye drónt keresel, hanem kameradrónt. Persze előbbin is van (lehet) HD kamera és azzal is lehet szép felvételeket csinálni, de nem fog neked megállni a levegőben, nem lesz mozgatható a kamerája és főleg nem fogod tudni telefonról kapcsolgatni :) Kameradrónokat kész csomagban vásárolhatsz, ott sajnos nincs bütykölés :(

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#64713) Geller72 válasza Spuri2000 (#64711) üzenetére


Geller72
veterán

Wake up, Neo. ;]

(#64714) Saccco válasza Geller72 (#64690) üzenetére


Saccco
nagyúr

Komolyan meglepődtem, hogy a nyomtatott jobban bírja. :Y

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#64715) Toncsi válasza Spuri2000 (#64711) üzenetére


Toncsi
aktív tag
LOGOUT blog

Ilyet is lehet építeni, csak nem érdemes.
Nem lesz olcsóbb (igen, a gatyád is rámegy) és valószínűleg megbízhatatlanabb lesz, mint egy gyári és kevesebbet is fog tudni. (orbit, waypoint, follow mode, stb...)

[ Szerkesztve ]

(#64716) Spuri2000


Spuri2000
senior tag

Mit érdemes venni? Vannak ajánlott típusok?

(#64717) Geller72 válasza Spuri2000 (#64716) üzenetére


Geller72
veterán

Vannak ajánlott típusok, de fel kell készülnöd rá, hogy mélyen zsebbe nyúlós a dolog. Bizonyítottan stabil(abb) holmik 100k felett vannak. A tényleg jók ennek a többszörösénél kezdődnek és még azok is csak a konzumer kategória. A 100k alatti és körüli gépek vagy kompromisszumosak, vagy minimum vegyes fogadtatásúak..

(#64718) Spuri2000 válasza Geller72 (#64717) üzenetére


Spuri2000
senior tag

Hol találom ezeket?

(#64719) kelna91 válasza KisBundi (#64702) üzenetére


kelna91
senior tag

Nem csak a DJI jöhet szóba, de nem tudok a Phantomhoz és a Mavichez hasonló kaliberű és árú más drónról. Nyilván örülnék jobb ár/érték arányúnak, ha van ilyen.

(#64720) KisBundi válasza kelna91 (#64719) üzenetére


KisBundi
őstag

Jelenleg nagyon jó ár/érték arányú drón a Xiaomi Fimi X8 SE! 1-2 dolgot leszámítva van olyan jó mint a Mavic Air! Van amiben jobb is. 33 perc repülési idő jelenleg a legjobb ebben a kategóriában és kontrollerét is sokan jobban szeretik. Az ára jelenleg kuponnal 120E forint, ami adott esetben fele a Mavic Air-nek. :K

[ Szerkesztve ]

(#64721) kelna91 válasza KisBundi (#64720) üzenetére


kelna91
senior tag

Köszi, nem rossz, főleg ennyiért. Viszont a videója nem valami jó, és nem tud 4k60-at, ami viszont kellene.

(#64722) KisBundi válasza kelna91 (#64721) üzenetére


KisBundi
őstag

Azért 4k 60fps-t a Mavic-ek sem tudnak! P4 Pro tud, de az majd 4x ennyibe kerül. A videója a fw frissítések óta már nagyon szépek és szinte teljesen eltűnt a kék árnyalat! :) Ha ilyenek az elvárásaid, akkor sajnos nagyon sokba fog ez neked kerülni.

[ Szerkesztve ]

(#64723) KisBundi válasza kelna91 (#64721) üzenetére


KisBundi
őstag

Érdemes nekifutnod a témának még 1x, mert légifelvételk készítésére ez is tökéletes ahogy ebben a videóban is látszik. Sőt, szerintem szebbet csinál mint Mavic Air! 4k/60-ban pedig nincs olyan, hogy ár/érték. Van a csúcs és kész. :) Kezdő drónozóként egyébként sem ajánlok méregdrága drónt. Megbízásokat pedig tapasztal, referenciával rendelkező drónozók kapnak többnyire. :)

[ Szerkesztve ]

(#64724) Geller72 válasza kelna91 (#64721) üzenetére


Geller72
veterán

4k/60FPS. Hehe. Igen, mindezt drónban, amikor egy DSLR-en sem egyszerű ezt kevés hibával összehozni.

"a nagyobb fps több fényt kíván, mint mondjuk a 30, vagy esetleg a 24. Ezáltal rosszabb körülmények között meg kell növelni az ISO tartományt, vagy éppen a záridőt. Emiatt több, úgynevezett zajt kapunk és rosszabb lesz a videó dinamikája is. Nagyobb felbontást és összességében jobb minőséget kapunk, mivel ugye négyszer nagyobb, mint a full HD, de a részletekben már elvérzik a legtöbb szenzor. A komolyabb DSLR-ek pedig azért nem képesek erre a felbontásra, mert akkor jóval erősebb processzort kéne belerakniuk és még drágábbak lennének. Egyelőre tehát csak akkor érdemes 4K 60 fps-sel felvételt készíteni, ha kifejezetten lassítani szeretnénk a videót, de szükségünk van a felbontásra is."

Nem mellesleg nekem a 4k/30FPS ~380Mb/1 Min. 60FPS-en ez kb 1gb/min
Saját felhasználásra (is) nekem eddig a max 1080p/60fps bőven elég volt, de drónon, bicaj, motor, etc 720m/60 fps a settin, vagy ha valami spec lassítgatós vidit akarnék összevágni, akkor esetleg a 120fps.

(#64725) total90


total90
veterán

Remélem jó helyen járok... Az utóbbi időben követe Johnny FPV-t és bevallom, nagyon elkezdett érdekelni ez a fajta világ. Drónozni már kb. 2-3 éve drónozok, de kezd kicsit unalmas lenni.

Van itt olyan, aki ebben a témában itt a fórumon otthonosan mozog?

Kezdésnek egy ilyesmi cuccra gondoltam: [link]
Amit viszont nem nagyon találok sehol, hogy milyen kontroller kell ezekhez és milyen szemüveg.
Mivel van 2 GoProm, a régi Hero Black 5-öst beáldoznám mint felvevő eszköz... vagy a súly elosztás miatt egy Session jobb lenne?

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#64726) Saccco válasza total90 (#64725) üzenetére


Saccco
nagyúr

A drónozok mit jelent? Kameraplatform, DJI?

[ Szerkesztve ]

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#64727) total90 válasza Saccco (#64726) üzenetére


total90
veterán

Mavic Pro, majd Mavic Pro 2 váltotta.

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#64728) Saccco válasza total90 (#64727) üzenetére


Saccco
nagyúr

A videók leírásában minden cucca szerepel.

Pl. itt, Futaba T16SZ-vel repül. Persze nem kell ehhez ilyen drága távirányító. Simán megteszi egy nagyjából bármelyik FrSky is, akár Jumper vagy Flysky.

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#64729) Peaceliker válasza total90 (#64725) üzenetére


Peaceliker
őstag

fpv feed, azaz dvr felvételeket is nézz...csak mert élőben kb azt fogod látni, HD hez szoktatott szemednek fájdalmas lesz ;)

"Oh my Goa'uld!"

(#64730) Saccco válasza Peaceliker (#64729) üzenetére


Saccco
nagyúr

Azt tegyük hozzá, hogy az a rossz dvr élőben kicsit jobban mutat. De adom. :DDD

█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

(#64731) total90 válasza Peaceliker (#64729) üzenetére


total90
veterán

Ennek már utána néztem, de válalom ;]

Ha nincs jó, ló a szamár is.

(#64732) SpydeR3412 válasza Geller72 (#64690) üzenetére


SpydeR3412
aktív tag

Én nemrég cseréltem a mocikat 19kkv-ra, nagyon bitang lett tőle. :K

Milyen vázat használsz hozzá, a v2-est? És milyet néztél ki?

(#64698) molnigee: Igen, állítólag a hq a leg yellofree-bb. Ellenben nagyon könnyen elhajlik és annantól kezdve, jó barátságot köt a rezgésekkel. Valamint visszahajlításnál egyből törik.
Szerintem az új KK simán alázza ezt is, meg a Gemfant is mindenben.

[ Szerkesztve ]

(#64733) ezoltan


ezoltan
tag

Érvényesített már valaki vám-biztosítást BG-ddal?
Mi a menete?Vagy egyszerűbb messenger-en értekezni a supporttal?

QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

(#64734) vandor01 válasza Geller72 (#64724) üzenetére


vandor01
őstag

az ajánlott dron akciosan! :DDD de már holnap repulhetsz! [link]

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#64735) Peaceliker válasza ezoltan (#64733) üzenetére


Peaceliker
őstag

Írsz nekik, csatolod vámos papírt és küldik a lét vissza.

"Oh my Goa'uld!"

(#64736) Allien válasza kelna91 (#64721) üzenetére


Allien
veterán

Én speciel úgy vagyok ezzel, hogy amit a gyártó ír, az kb kamu. Ergo, ha 4k-t ír, akkor nagyjából jó lesz full HD-nek. Látszik a megadott adatokból is, hogy ha 4k24 fps-t ígér, de a full hd-t is 30 fps-l tudja, akkor a 4k az kamu. Főleg sport kameráknál könnyebb ezt át nézni, mert abból rengeteg van. Ha 2k-t is 30 fps-nek írja, de a full hd-t már 60-nak, már kezd érdekelni. :DDD Ha majd lesz olyan, ami úgy hirdeti, hogy tud 8k-t 120 fps-ben, akkor hiszem majd el, hogy megy jól a 4k 60-l. :B Csak persze, arra sose lesz pénzem, az elkövetkezendő xx évben valszeg. ;)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#64737) Johnny_vT válasza molnigee (#64134) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Hümm-hümm, azt hiszem az új buildemben tényleg 2in1 kamera lesz és a Turtle áll nyerésre a friss firmware-nek hála. Aztán eszembe jutott a Tarsier, amiről egyelőre információhiányban szenvedek. Valakinek van belsős infója, hogy mikorra várható a megjelenés? (Azaz mikor árasztják el a netet a tesztvideók? :) )

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#64738) Geller72 válasza SpydeR3412 (#64732) üzenetére


Geller72
veterán

Nekem gyárilag 19kkv-s mocikkal van.. :U Ha megtartottam volna, kipróbálnám a 22kkv-s mocikat is 1s-en, de ez a 2s-es mobula 7 annyira beszippantott, hogy azt hiszem, az 1s külön gépen nem érdekel, így a snapi 7 megy a háztól. A helyzet az, hogy tulajdonképpen van egy beta fpv szettem is, egy vacsi új f4-es booarddal, ami eleve tudna 2s-t is, a mocik boldclash és van egy Z02-es kam/vtx kombóm is hozzá. Tehát, ha nagyon akarom, össze tudnék szórni egy másikat bármikor.

(#64739) molnigee válasza Johnny_vT (#64737) üzenetére


molnigee
aktív tag

Hát én :)
BG küldi tesztre ;)
Shipping date majus 25,szal júni közepére itt lesz talán :)
Processing... Amúgy senki nem tud semmit még.

--> http://dronearena.hu/ <--

(#64740) Johnny_vT válasza molnigee (#64739) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

:R

Áruld már el mit kell tenni, hogy BG-termékeket tesztelhessen az ember :D

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#64741) ezoltan


ezoltan
tag

Nyolcaska megkapta a "CloudHunter" státuszt ma. :)

QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

(#64742) Johnny_vT válasza ezoltan (#64741) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Nyolcaska = 8"?

Ilyen magasra még sosem mertem menni Böszmével, mert jól sejthető következményei lennének :D Hány méter volt ez valójában?

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#64743) ezoltan válasza Johnny_vT (#64742) üzenetére


ezoltan
tag

Igen,8".
1700+ volt a magasság.

QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D

(#64744) Geller72 válasza ezoltan (#64743) üzenetére


Geller72
veterán

~1500-ra tippeltem volna a 2. kép alapján. :D.

(#64745) Johnny_vT válasza Johnny_vT (#64672) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

Úgy érzem ismét összeállt a konfig. Mit gondoltok? Dőlttel a megjegyzések, érvelések.

Váz: VX145
- Ez maradt a korábbi összeállításból, mert a jövőben lehet, hogy megy rá GoPro és itt már megvan a helye
ESC+FC: HGLRC XJB F438 + 33A(38A?)
- Legszörnyűbb rémálmom, hogy az ESC miatt leégjen a gép, úgyhogy inkább költök rá pár extra eurót és alaposan túlméretezem. Illetve csak 2 szintes stack fog beférni a Turtle miatt, aminek muszáj meghagynom a 3. szintet, így a VTX külön lesz...
Motor: GEPRC GR1408-4100KV
- Motortesztek alapján hasonlóan teljesít mint a Sunnysky és a BH Tornado, cserébe jóval olcsóbb. Megbízható? Remélem!
Prop: GEPRC 3042x3 + Emax AVAN 3024x3
- Két merőben különböző szettel kezdem, majd elválik melyik jön be jobban. HQ propot is vennék, azt honnan érdemes rendelni?
VTX: Eachine VTX03
- Kicsi és megbízható. Vagy van jobb alternatíva?
Kamera: Caddx Turtle V2
- molnigee meggyőzött, plusz a YouTube tesztek nagy része (ahol nem tetszett a képe) még a firmware frissítés előtt készült :)
RX: Flysky X6B
- Kicsi és megbízható mint a VTX.

Akksit még nem néztem. 4S 600-1000mAh között melyik márkákkal járok jól?

A teljes gép súlya akkumulátorral 210-230 g között lesz várhatóan, ha minden így marad :)

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#64746) Peaceliker válasza Johnny_vT (#64745) üzenetére


Peaceliker
őstag

ESC+FC: HGLRC XJB F438 + 33A(38A?)

nekem 15A es hakrc vel megy 4s en a 4 colos, 18A el ment 4 colon... te tudod, just sayin' ;)

GEPRC GR1408-4100KV

amikor bejött utána marha sokat láttam amit leamortizáltak a külföldi kollégák, sokak szerint nem is kapott nagyot, én nem merném megvenni...

Caddx Turtle V2

sokaknak jött DOA meg sokaknak csak úgy megdöglött a semmitől...de caddx jófej, küldözgetett újat :))

akku sztem 850mah kell

"Oh my Goa'uld!"

(#64747) Johnny_vT válasza Peaceliker (#64746) üzenetére


Johnny_vT
senior tag

"nekem 15A es hakrc vel megy 4s en a 4 colos, 18A el ment 4 colon"
A 4100KV-s adatlapján 3042-es proppal bezabál 21A-t állandó gázon. A burst ennél több lehet, plusz mi van ha a jövőben 3050 vagy 3061-es propot is akarok rátenni? Az azért már harap és egyből megugrik az amper. Lehet, hogy én vagyok a nyúl... :DDD

GEPRC:
Ezt jó hallani, ilyen infókat nagyon nehezen talál az ember a neten. Megfontolandó tehát...

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

(#64748) KisBundi válasza ezoltan (#64741) üzenetére


KisBundi
őstag

Ez pontosan melyik típus? :)

(#64749) molnigee válasza Johnny_vT (#64747) üzenetére


molnigee
aktív tag

A pados mérés mindig többet mutat 20-30%-al. Gépen nem fog annyit enni.
Nézem, igen 100%-on padon 21A. Ez a burst ennél hova tovább, 130%on akarod hajtani? :D
Tehát ennek valósan gépen lesz 100%-on tehát amikor puncholsz 3mp, 16A kb. Szóval egy 15/20-as esc elég, deh tutira kell akkor 20/25 max.
Szerintem.
----
Hogy miért kapok teszt terméket, ezt szerintem pontosan tudod Te is :D

--> http://dronearena.hu/ <--

(#64750) Egy-két válasza Johnny_vT (#64745) üzenetére


Egy-két
tag

Nem fog beférni abba a vázba ...
2 szint 20*20 a harmadik meg az oldalsó lemezek miatt xm+ méretű kb.
Szóval vtxnek, x6b-nek meg a turtle backend-jének nehéz lesz helyet találni rajta.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.