Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22551) Zsee75


Zsee75
tag

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Vettem egy Syma x5sw-t akinek van ilyen megírná kb. hány méterre tudja reptetni?
Egy nyitott mezőn ahol semmi zavaró tényező nincs csak kis szél, kamera nélkül kb. 30 max. 40 méterre lehet tőlem és megszűnik a kapcsolat vagy el kezd zuhanni vagy nem tudom irányítani, amerre elindult arra megy tovább egy darabig. Ez normális? Nem igazán élvezhető ez így. Nyilván nem akarok egy ilyen értékű drónnal 300m-re repülni de így még gyakorolni sem igazán lehet vele...
Köszi a válaszokat

(#22552) Jackal2 válasza TromF (#22543) üzenetére


Jackal2
senior tag

Asszem 9 párat vettem, 2,7 EUR-ért. Szerintem megérte:D CSak EU raktárból kell hozatni, nem UK-ból. Bár nálad más a leányzó fekvése, nem tudom Írországba hogy megy.

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#22553) Jackal2 válasza TromF (#22540) üzenetére


Jackal2
senior tag

Az nem kamu:DDDD

Hanem 199 FT a Rossmannban, de annyira fos az íze, hogy fél éve a konyhába áll. Mondjuk gondolhattam volna, Kaktudsz ízű:D

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#22554) fape válasza TromF (#22545) üzenetére


fape
senior tag

Jó lesz csak nagyon kell majd dönteni előre/hátra a gépet :P.

Én azt csináltam, hogy a hátsó gimbal gumiknak fenntartott lukra ráhúztam egy-egy kábel kötegelőt és ahhoz ragasztottam a gyári csövet abba húztam bele a FS-iA6 antennáját. KÉP
A FS-iA6b-t már direktbe ragasztottam volna a kötelegelőre. De raktam volna egy kis hurkot a vázon belül, hogy amikor fejre áll esik a gép ne feszüljön.
A kötegelő elég stabil repülés közben, de fejre álláskor hajlik/lelapul törés helyett.(Úgy is aksin fekszik ilyenkor gép. Ráadásul a 90 fokot is be tudod állítani a 2 antenna közé.

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#22555) Jackal2 válasza Zsee75 (#22551) üzenetére


Jackal2
senior tag

Az ekkora szar tényleg. Zavarja az irányítást a WIFI. Kukába vele (mármint add el) és vegyél valami mást mert kínszenvedés lesz vele a repülés.

Más: Quanum Nova Pro 300 most

[ Szerkesztve ]

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#22556) PNP


PNP
őstag

Noob kérdés: rákerestem a 2200-as Turnigy akksikra, de van belőle rengeteg féle. Vannak látszólag egyformák, de árban mégis különböznek. Melyiket érdemes venni, milyen adatra érdemes figyelni?

(#22557) TromF válasza Jackal2 (#22552) üzenetére


TromF
tag

valoszinuleg ide jon UKbol, altalaban minden muszaki termeket onnan rendelunk. Szoval FS-ia6b-re is jo a madzag antenna, nincs valami tekercs vagy ellenallas a vastagitott reszben?
Egyebkent pont ugyanilyen ipex antennak vannak a laptopokba, tabletekben a wifi szamara, ugyhogy mentek is ki egy parat egy roncsbol, ha nem egetem le a vevo ezzel :)
Egyebkent a vevo burkolatat hogy lehet szetszedni, pattintos, vagy vannak csavarok a matricak alatt?

(#22558) Pikachu24 válasza PNP (#22556) üzenetére


Pikachu24
aktív tag

Ami európai raktárban van a többinél a különbség a mérete.

Ja meg a feszültség és a C értéke. :B Na akkor kezdjük ott hová fog kelleni?

[ Szerkesztve ]

(#22559) TromF válasza PNP (#22556) üzenetére


TromF
tag

Mert masok a meretek, sulyok S es C ertekek.
Meret adott, amelyik belefer a gepedbe, sulybol a konnyebb a jobb.
S a cellak szama, az is a gepedtol fugg, mekkora feszultseggel mukodik, 3.7V/cella
C pedig a leadhato aram nagysaga, racereknel fontos hogy minel nagyobb legyen, de minden gepnel meg van hatarozva mi a minium aram, amit fel kell vennie.
kapacitas*C ertek = leadhato aram, pl 2200mAh*20C = 44A

@fape: Koszi, en is hasonloan gondolkoztam, en a gyari szogtarto muanyagot hasznaltam, de lazara hagyva, hogy ki tudjanak esni az antennak a helyukrol, ha hatast dob a gep. Kezzel tesztelve jonak is tunt, de repulni a focipalyara mentem, ami frissen vagott, es minden leszallaskor megakadtak a propellerek a fucsomokban, igy atfordult a gep.
A V2 antenna felfogatasom hasonlo lesz a tiedhez, meg azt kell kitalalni hogy a hajlekony, merevites nelkuli antennakat mibe huzzam bele vagy mire futtassam fel, ami egynel tobb esest is kibir. Szivoszal vagy hurkapalcika, esetleg konnyen hajlo drotszal, csak nem tudom az learnyekolna-e a jelet.

(#22560) Jackal2 válasza TromF (#22557) üzenetére


Jackal2
senior tag

passz, sosem szedtem még szét, de pl. a Nighthawkon biztos hogy belülre forrasztott.

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#22561) Pikachu24 válasza TromF (#22559) üzenetére


Pikachu24
aktív tag

Én ilyet vettem, a CSÓNAKOMRA :D

Nekem első ránézésre a pálcikák nyalóka pálcának tűntek. Esetleg még szívószálból lehetne megcsinálni a DIY antenna tartót mert az jó rugalmas :D

Jackal2 Rx701-be bele van forrasztva, és két darab csavarral lehet szétszedni.

[ Szerkesztve ]

(#22562) PNP válasza TromF (#22559) üzenetére


PNP
őstag

Kösz. Méreteket nem tudom, majd épített gép lesz, bár a vázat már megrendeltem: Q450 hexa. Ott az adatlap amúgy azt írja, hogy 3S 2200-3000 akku kell hozzá, de ezt amúgy mi alapján adják meg, ha semmi elektronika nincs benne?

(#22563) Zsee75 válasza Jackal2 (#22555) üzenetére


Zsee75
tag

Milyen wifi zavarja? mert a kamerát nem tettem fel rá, abban van a wifi és direkt kimentem egy nagy mezőre.
Annyian dicsérték. De akkor valószínű nem én fogtam ki egy rossz darabot.

(#22564) Jackal2 válasza Zsee75 (#22563) üzenetére


Jackal2
senior tag

A HW verzióban van egy WIFI adó ami 2.4-en ad és zavarja az irányítást. Nem te fogtál ki rossz darabot, az enyém ugyan ilyen volt, akadozva válaszolt, megszakadt a kapcsolat. A blogomon a teszt, ugyan ez a jelenség. Nem szabad semmit venni, ami WIFI-s bár ha nincs rajta a kamera, akkor érdekes...

Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu

(#22565) fape válasza TromF (#22559) üzenetére


fape
senior tag

Zsolesz szilikon (ablakmosó/akvárium levegőztető) csövet használ az építős sorozatban: [link]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#22566) Minstrel válasza mgy (#22531) üzenetére


Minstrel
senior tag

Nem én tiltom ebben a topikban a apróhirdetéseket, hanem az egész fórumban tiltva van, benne van a szabályzatban is, szóval nem biztos, hogy olyan jó ötlet lenne ez az excel lista, mert ez szerintem hirdetésnek számít így.

(#22567) Zsee75 válasza Jackal2 (#22564) üzenetére


Zsee75
tag

Azért köszönöm a választ!:)

(#22568) TromF válasza Pikachu24 (#22561) üzenetére


TromF
tag

Koszi. Nekem is ilyen a szogtarto, azt kaptam hozza, csak csovek nelkul. Egyebkent jol muzsikalna, csak meg felfele ivel a raceres palyafutasom, a racere meg sokszor le, es ez tul sok ennek a konstrukcionak.

@fape: Koszi, ez tunik a legjobb megoldasnak. A komment irasa utan gondoltam at, hogy rugalmas de formajat megtarto, nem fem es konnyen hozzaferheto merevites a vastag kabelkotegelo lesz, ahhoz kell rogziteni valahogy az antennat. en befottesgumira gondoltam, vagy cernaval rakotni par helyen, de ez a szilikocsoves modszer meg frappansabb. Fel is iratkoztam a csatornara :)

(#22569) mgy válasza fape (#22565) üzenetére


mgy
senior tag

Zsolteee! Nagyon nem ugyanaz! :D
---

Minstrel,
okok, nem is úgy értettem, hogy neked nem tetszene, hanem te ismered itt legjobban a szabályokat. Éreztem én, de természetesen nem értek vele egyet. :D

Persze meg lehet úgy csinálni, hogy itt nem nagyon lesz nyoma, csak a banda szerveződik nyilvánosan, a konkrét termékek nem jelennek meg a topikban.

Dobjon levelet, akit ez a megoldás érdekel, privátban jól megbeszéljük a folytatást!

[ Szerkesztve ]

(#22570) Plasticbomb válasza Jackal2 (#22564) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Jackal, ha jól emlékszem, te kérdezted a PPM-et a NightHawkon. Miután úgy néz ki, megdöglött a videó az enyémen, ahogy szétszedtem, próbáltam rájönni, mi a franc baja van (nem, a kapcsolót is oda vissza kapcsolgattam, hátha az okozza, de semmi. Jel mintha lenne, néha tiszta sötét képet vesz a vevő a beállított csatornán, néha viszont szépen csíkozódik, fene tudja, meglátogattam emaxmodel.com-ot, és már mazsolázom, mi fog kelleni. Egyből vehetek egy komplett VTX rendszert... Emiatt azon is elgondolkodtam, hogy nem e lenne jobb akkor már venni egy boscím, vagy valami hasonló 600mw-set, de azt meg valahogy oda kéne fogatni. Elsőre jó lesz az eredeti, hogy legalább kipróbáljam végre a szemcsit repülés közben), meglestem a PPM beállítását:

FS-i6AB, CH1 PPM, csak ezt a 3 eres csatist kell bedugni, szoftverben átlövöd, távhiányítón átkapcsolod, és voila, műkodik.

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#22571) medvegy


medvegy
aktív tag

Valaki egy 'vezeték nélküli drón távirányítót' esetleg, 3 gurigáért? :DDD :D :DDD :D

[ Szerkesztve ]

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#22572) tibibi


tibibi
őstag

Az komoly ,hogy 300 órát kell repülni a Mi -vel,hogy engedjen kilépni beginner módból ? Szerintem kamu :K

(#22573) elszabi válasza tibibi (#22572) üzenetére


elszabi
tag

Viccnek tűnik.

(#22574) Plasticbomb válasza Plasticbomb (#22570) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Előzőhöz:

Ne feledd átállítani a portoknál az uart2-t serial rx-re, valamint a confignál beállítani az RX PPM-et. Receivernél szépen ellenőrizheted.

IBUS:

veszed a 3 kábeles csatit, kihúzod a sárga vezetéket (signal), rárabolsz a ch4 signal vezetékre, kiveszed a csatiból, és átdugod a sárga csati (ch1 signal) helyére. Bedugod a vevőbe, ibus foglalat, ch4 signal kifele néz.

Cleanflighban, confignál, RX Serial kiválaszt, alatta IBUS kiválaszt. Save reboot, kipróbál, örül.:)

Majd mindezek után rendel pót kábelt, hogy az egyiket szépen összevagdossa, hogy ne lógjon minden összevissza.

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#22575) molnigee válasza tibibi (#22572) üzenetére


molnigee
aktív tag

Szerintem nem vicc, mindenhol elmondták kb... Ezzel védik a kezdőket :)

--> http://dronearena.hu/ <--

(#22576) mobbo


mobbo
senior tag

ha valakinek lenne mi drónja:

MI Drone camera firmware 2012 version officially released:
1. Fixed the probability failure issue through APP upgrading camera firmware.
2. Fixed the problem of inconsistent length of video clips generated automatically at different resolutions.
3. Fixed camera time error.
4. Optimized the real-time video resolution.
5. Optimized the quality of pictures and videos.
The upgrading will go through SD card, upgrade instructions check link

remélem a sötétben készült felvételeken látható vibrálást is javítja

(#22577) tibibi válasza molnigee (#22575) üzenetére


tibibi
őstag

Akkor mostanában ne várjak 100 méternél nagyobb távolságú teszteket :DDD

vagy veszek egyet....

[ Szerkesztve ]

(#22578) tibibi válasza tibibi (#22577) üzenetére


tibibi
őstag

Bár most jut eszembe, pont ezektől vettem kamerát eu.raktárból és kínából jött 3 hét alatt szóval mégse :W sanszos a pluszfa.

(#22579) fape válasza mgy (#22569) üzenetére


fape
senior tag

Valóban, de diszlexiámnak ugyanaz...

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#22580) Nohab61


Nohab61
aktív tag

Na nekem nem küldik az XK-t, most kaptam mail-t.

(#22581) mgy válasza Nohab61 (#22580) üzenetére


mgy
senior tag

indok? (elnézést kérés?)

(#22582) Nohab61 válasza mgy (#22581) üzenetére


Nohab61
aktív tag

We're glad that you're enjoying our Seven Deadly Deals Promotion and thank you for your purchase! Unfortunately, due to the high demand for the items on the sale, your items were oversold and we will not be able to fulfill these items to you in a timely manner.

We have cancelled the order 20014079389 and refunded the value of the order to your account in Bonus Points and this should reflect on your account within 24 hours. If you would prefer to be refunded in to your payment method (PayPal or Credit Card), please do not hesitate to contact our Customer Service, and they will arrange this for you.

We apologize profusely for the mixed up and hope it doesn't put too much of a negative on the sale experience for you. We still have several days of promotions to run, and we're excited for you to see what we have coming up later in the week!

Warmest Regards,

HobbyKing Customer Service Team

Röviden szar a webshoprendszerük és többet adtak el :D

Mondjuk a legjobb a Warmest Regards kis homik :DD

[ Szerkesztve ]

(#22583) mgy válasza Nohab61 (#22582) üzenetére


mgy
senior tag

Hát, szaladj vele messzire... :-|
Nem tudom, mi volt a terved, de szerintem kérd vissza a kártyádra! Az rcmodellen olvastam egy "vicces" sztorit, aminek kb. az volt a lényege, hogy feltörték a srác loginját, lemondták a rendelését, s a HK-s számlán lévő pénzt elköltötték saját magukra ismeretlenek. Nem nagyon van ott bizonságban, ne bízz bennük.

(#22584) fape válasza Plasticbomb (#22574) üzenetére


fape
senior tag

PPM-hez nem kell serial csak az ibushoz, bár bajt nem okoz ha bekapcsolod ;). Vagdosni se kell, simán ki lehet húzni másik végéből is kábel, kis fülek tarják ott is. Így maradhat csak 3. (még egy kép a bekötésről és egy NH kép portokról) Vagy azok hossza nem tetszik?
Majd ha egyszer bekerül a CF-be ibus telemetria az lesz majd a nagy királyság ;)

[ Szerkesztve ]

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#22585) medvegy válasza Nohab61 (#22580) üzenetére


medvegy
aktív tag

dettó :O

azért megpróbálok reklamálni...

FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/

(#22586) TromF válasza molnigee (#22575) üzenetére


TromF
tag

Majd lesz, aki meghackeli. Ha kapok egyet, rajovok hogy kell :)

Kesz a "bogaram", otthonfelejtettem a sztahanovista tablettaim es megcsinaltam munkaidoben.

A Flysky vevok antennai nem csatlakozosak, forrasztani kell oket, ugyhogy maradt az eredeti. Viszont kapott +1 reteg, designban passzolo zsugorcsovet. A tartok vastag kotegelok, azokhoz kicsi kotegelokkel rogzitettem az antennakat. Mindenhol lazara van hagyva, hogy ki tudja mozogni. Tudom, hogy messze a 90 foktol, de most ez igy sikerult, megnezzuk hogy muzsikal. Irodai kornyezetben problema nelkul veszi a hatraejtest.
E mellett kapott extra vedelmet a vevo kabelkotege is es kapott egy uj csipogot.

[ Szerkesztve ]

(#22587) mobbo


mobbo
senior tag

ez jó kezdő drónnak?
[xk alien x250 eu]

300m hatótáv miatt gondoltam (x5c stb helyett)

(#22588) kriszbon válasza szacsee (#22444) üzenetére


kriszbon
őstag

Értem, köszönöm a hasznos infókat. :R

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

(#22589) Plasticbomb válasza fape (#22584) üzenetére


Plasticbomb
addikt

Vagdosni a NHhoz kapott 8 vezetékes kábelt kell, mert összesen kell belőle 3, viszont nem az első három, hanem 1-2-6. Ésilyen kábeltnem küldtek hozzá, csak az eredeti pwmesből tudod kialakítani.

Az a telemetria szuper lesz, ha bekerül, de most a távhiányítómat is okosítanom kell, plusz cucc, plusz kiadást. Megvan nyitva a Chromeban lassan 3500€nyi ez még az kell....(Nem csak ehhez a nemes hobbihoz. ;) )

[ Szerkesztve ]

ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)

(#22590) tibibi


tibibi
őstag

sebydoky:
WHaoooohhhhh ......

What a sh ......

All apps crashed ..... (chinese & English)....
He offered to update a firmware after multiple connexion attempts ... now the quad seems bricked, at least I lost the bind ....

Amazing crap .... I am disgusted .... :DDD jól kezdődik ;]

[ Szerkesztve ]

(#22591) KaiotEch válasza mobbo (#22587) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Jó, de nem hinném, hogy ezt 100m után látnád, így nincs értelme a 300-nak sem, hacsaknem felapplikálsz rá egy fpv-t. Amúgy ez hasonló, mint a Nihui U807.

(#22529) Pikachu24: Köszi szépen! :R Nincs raktáron. Hogy szednének hangyát boxkesztyűben! :W Mondjuk shippingel ugyan ott vagyok, mint BG-n free shippinggel :D

[ Szerkesztve ]

(#22592) Pikachu24 válasza KaiotEch (#22591) üzenetére


Pikachu24
aktív tag

Eddig a xintével nincsen rossz tapasztalatom kivéve a harminc forintos kamera lencse védő. igaz nem is szóltam nekik hogy nem jött meg. :U

(#22593) Allien válasza mobbo (#22587) üzenetére


Allien
veterán

Eddig nem teszteltem a hatótávot, de ez kb olyan, mint a cordless telefonokra is rá írják, hogy 300 méterig. Ja, ha nincsen SEMMI zavaró jel, mondjuk, hol is van ilyen hely (valszeg már csak a Holdon)? Ma már seholse, de ez mellékes.
Viszont, qrva jó kezdőknek is, ha megtetszik, akkor viszont költeni KELL rá! Mondjuk ez igaz mindenre. Tehát, Hobby King-ről EU raktárból KELL hozzá venni 950-s Turnigy akksikat, és egy másik távot, a Tarantula távját (kb 13 dollár házhoz). Így ilyen felállásba MAXIMÁLIS hepajsubidubi. Nem is kell jobb. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

(#22594) mobbo válasza KaiotEch (#22591) üzenetére


mobbo
senior tag

hát ez igaz, de az x5c meg 50 méterre se megy el ha jól láttam
fpv-t azt szívesen tennék rá

u807-et kerestem eu raktárban de nincs sehol :(

(#22595) Tszkr


Tszkr
csendes tag

XK X380 lecseréltem a firmware-t jól működik mind két panoráma mód.
Ez a propeller viszont nem jó, nagyon instabil vele a gép.

(#22596) elszabi válasza mobbo (#22594) üzenetére


elszabi
tag

Az X5C távirányítójában egy 2 centis zsinór szolgál antennaként. Ne csodálkozz, ha azzal nem megy messzebbre. Én amikor még megvolt az enyém, forrasztottam rá egy RP-SMA csatit, hozzá egy 8dBi-s antennával egész jó eredményt produkált. Van egy rakás leírás a neten, hogyan kell csinálni. Az anyagköltsége a dolognak egy komolyabb antennával max 2000 Ft - ha idővel mégsem kell, az antenna meg jó lesz egy routerhez.

(#22597) TromF válasza Tszkr (#22595) üzenetére


TromF
tag

egyensulyozd ki.

(#22598) TromF válasza tibibi (#22590) üzenetére


TromF
tag

itt irtak fentebb, hogy az update megoldja az appon keresztuli frissitesi gondot.

(#22599) fape válasza Plasticbomb (#22589) üzenetére


fape
senior tag

Sztem akkor sem kell vagdosni, a kisebbik/fehér csatlakozóból (amibe összefutnak kábelek és NH-ba dugod) is ki tudod húzni a kábelt. Azt is csak egy kis fül tarja a helyén, megemelve pl pengével/csavarhúzóval kijön az ;)

Nem ezeket a drónokat keresik!

(#22600) KaiotEch válasza mobbo (#22594) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

EU raktárban nem is lesz, de itt fórumon pl 2 kolléga(Silent77, tibibi) is eladja, ha szóba jön a használt. Strapabíró kis jószág nagyon!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.