- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tompie #70974 üzenetére
Mondom akkor nekem csalóka a kép. Nah ez már így maradt..
A számok nem hazudnak...
Am még egy dolgot szoktak a szaki elfelejteni, vagy inkább nem foglalkozni vele.
Ez a 0. vagy ha beépített, akkor az 1. lépés az akksi kiszedés
Itt a kérdezőnél jó volt látni, hogy lehúzta: [link] -
válasz
Tompie #70968 üzenetére
Azt én sem, de a 60-70 ezzel a hűtővel jó igen. Nem jól pasztázol!!!
Egy "szaki" haver mondta: Ő nem foglalkozik a mennyiséggel, mert úgyis kinyomja a felesleget ahogy szorítom rá..... Én csak röhögtem, és fogtam a fejem!
1. pazarlás, mert kijön belőle 2 cpu is
2. meg nem lesz oylan jó a hővezetés ha sok van, nyilván akkor sem ha kevés.
Nem mindig könnyű belőlni, én ilyenkor tesztelem, ha soknak találom újracsinálom...
Pont most jártam így egy gépnél, kb 4-6 fokkal volt több terhelés közben, mint ahogy "szokott" lenni, nah mondom akkor valami nem oké... újra kezdtem, picit vékonyabbra tettem, és wow kb 4 fokot esett terhelés közben. Sajnos járok így én is. -
válasz
Tompie #70964 üzenetére
Nekem ezzel nincs tapasztalat, csak Arctic cooloing mx-4, mx-5, Noctua NT-H2, TGK (Thermal Grizzl Kryonaut), illetve a TGC-vel egyik haverral csináltuk egyszer...
De ez megint más tészta már, ez fém. Jó dolog, csak nem mindehova ajánlott, és nem is mindegy ki és hogy rakja fel. Szaki kolléga leírt a menetét.... Hát
Amúgy úgy gondolom, ahova nem elég pl a noctua nt-h 2 oda már más se ami nem fém. Lehet ez téves gondolat. Abból szürtem le, hog a gaming nnoti topikban egy szaki mondta, hogy ezek a paszták ami nem fém, azok egy bizonyos hővezető képességtől nem nagyon tudnak többet. Nah most ha van ez a 16W/mK paszta lehet ez a max. A noctua nt-h2 nek pl nem is nagyon írják, hogy mennyi, elvileg 12 felett lehet kb -
válasz
Tompie #70754 üzenetére
Szia.
Arctic cooling mx-4, vagy 5, notcua nt-h2, Thermal Grizzly Kryonaut. Ezek közül vegyél pasztát ezekkel nem nyúlsz mellé. A vastagságot is látni fogod. Inkább egy hangyányit többet tegyél mint kevesebbet, azt úgy is kinyomja maga alól, ha van felesleg, ahogy írták is. De igen ha túl sokat teszel oda az sem jó. Spatulával a legegyszerűbb, szépen egyenletesen szétkened. Szerintem látni fogod. -
Diák66
őstag
válasz
Tompie #70754 üzenetére
Nem kell túlbonyolítani a pasztázást. A lényeg a megfelelő paszta kiválasztása. Ha olyat veszel, ami nem vezeti az áramot, igazából kárt nem fogsz benne tenni, ha véletlen több kerül alá. A hűtő kinyomja ugyan maga alól, de az nem gond. Ellenben, ha nagyon keveset raksz alá, az nem túl jó. Továbbá, ha olyan a pasztád, ami valamilyen vezető tulajdonságú anyagot tartalmaz, azzal zárlatot csinálsz. Na ott nem mindegy a mennyiség és nagyon precíznek kell lenni. De az már igen professzionális paszta és szerintem a gyártók se használnak olyat, esetleg nagyon extrém teljesítményű gépnél.
-
SzaboZE
addikt
válasz
Tompie #70710 üzenetére
Az E6530 pont nem egy bonyolult téma. Az egész alsó borítás egyben lejön és a hűtőt is pár csavarral ki lehet szedni. Aki sose szedett szét ilyet, annak se lesz nehéz. Nagyon fatökűnek kell lenni ahhoz, hogy elszúrja valaki
https://www.youtube.com/watch?v=3vk19JzTv_8
-
Tompie
őstag
válasz
Tompie #70588 üzenetére
E szerint igen.
"I bought this caddy to overcome the 1TB HDD size limitation for the main hard drive of a Dell Latitude E6430. I left my current 1TB drive with Windows 7 Professional as the main drive and installed a 2TB Seagate FireCuda SSHD in the caddy as a storage drive."
🤔 -
törölt tag
válasz
Tompie #68906 üzenetére
Én ár/értékben ilyent vennék. Számozás: [link] Elméletben, mert én 2 helyen lakok, és naponta viszem a munkahelyemre is a laptopot, és arra a 7490-es jobb, dokkolóm pedig van 2 is hozzá, mind2 helyre. Akkuidőt is szeretem, ha kibír 12 órát, ez Precisionnál reménytelen, még a fele is kb. A linkelt laptop csak példa, nem ismerem sem az eladót, sem a konkrét gépet.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tompie #68887 üzenetére
Azért nem érzem ennyire drasztikusnak az 5 és 6 vag y7 közötti különbséget.
Többek között van itthon egy 7450 meg egy 5470, és utóbbi semmiben sem marad el ami a minőséget illeti, másabb picivel az anyag de nem mondanám rosszabbnak.
Pl. a 9510 annak ellenére, hogy fémes, nem kiemelkedő.
-
törölt tag
válasz
Tompie #68889 üzenetére
A 9xxx árát még nem akarod tudni, azzal kb. 2 évet várni kell.
-
törölt tag
válasz
Tompie #68887 üzenetére
6-os, vagy 7-es után az 5-ös tényleg nagy visszalépés, én 1 hétig sem bírtam 5400-assal.
Úgy néz ki, hogy a 7x10-es az 5-ös sorozat utódja, a 9-es pedig túl drága még, így szerintem ár/értékben a 7x90-es végű a befutó, olyan 220-260 között lehet hozzájutni, kiépítéstől függően. -
törölt tag
-
motifator
senior tag
-
motifator
senior tag
válasz
Tompie #66368 üzenetére
Sajnos a Latitude 6 sorozat megszűnt létezni, az utolsó a 6x40 volt, azt a robosztusságot Latitude vonalon nem pótolja semmi. Én 6430-at használtam sokáig, ma a céges gépem egy 7480 Latitude, könnyű, kompakt, de más kategória. Ma már a gyártók azon versenyeznek, hogy ki tudja a legvékonyabb házba belepakolni a cuccot.
Ha Dell vonalon 15" kijelzővel keresel jól összerakott gépet, akkor a Latitude 5 sorozata van illetve a Precision.
-
soldi3r
veterán
válasz
Tompie #58446 üzenetére
A leirasa eleg rovid. Meg kell nezni. A lenyeg az EMI/RFI zajszures.
Juteszembe, egy USB hangkartya lehet olcsobb. -
malnabokor
senior tag
-
malnabokor
senior tag
válasz
Tompie #56242 üzenetére
Köszi, végül én is ezt rendeltem, nekem is PCi és Half Mini kellett.
Tudom, nem túl bölcs utólag megkérdezni, de akadhat olyasmi problémám, hogy esetleg nem akar működni majd a gépemmel? (HP-nál olvastam, hogy van valamilyen BIOS tiltás, hogy csak bizonyos típusok működjenek(?))
-
somasz
Topikgazda
válasz
Tompie #54865 üzenetére
Anyone put an Intel 7260HMW 802.11ac MiniPCIe card in their Dell Latitude E6x20 or E6x30?
8260-as nem fog menni, hacsak nincs mpcie verziója.
-
Shifty01
aktív tag
válasz
Tompie #38307 üzenetére
Oh. Nekem FN + F4
Szerintem neked is valami billentyű parancssal müködik majd. Nézd meg a kis kézi könyvét, nézd meg neten, esetleg töltsd le a gyártó honlapjáról a szoftvert pl. Dellnek : Dell quickset
Ha automatán kikapcsol egy idő után akkor valószínűleg van gyártótol származó szoftver amivel ezt szabályozni tudod. Nézz körül gyártó honlapján -
Shifty01
aktív tag
válasz
Tompie #38157 üzenetére
Nekem most is igy van megcsinálva.
ha kikapcsolom a gépet persze akkor nem de amugy állandóan világít.
Pontosan mit is szeretnél?
Nem igazán értem a problémát.
Nekem a billentyűzeten magán van 1 gom ki/be kapcsolható de amugy ha bedugom usb-re alapbol világit.Készenlétkor is alvó állapotban is stb. Hibernálni nem probáltam még.(ssd miatt letiltva)
-
tvamos
nagyúr
-
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tompie #37461 üzenetére
Ahogy nézem az eladót csak pozitív értékelése van így nem tartanám feltétlenül szükségesnek az adásvételit. Viszont ha tegyük fel lopott a gép, egyből tudod igazolni nem te loptad, illetve ha ezek után feljelented az illetőt a bíróságon sem hátrány. De ahogy látom mondom csak pozitív értékelése van nem is kevés. Mondjuk maga a gép irreálisan olcsó, szerintem SSD-vel használtan 200 felett van az ára.
Az E6530-asba 2 slot van a memóriának, és ezeket gyárilag 1 db 4 gb-os modullal adják, azaz mellé kell venned még 4gb-ot. Kivéve ha nem cserélték át 2x2 gigára...
Viszont a hirdetésben szereplő kép nem az öve, hanem innen nyúlta...
-
somasz
Topikgazda
válasz
Tompie #37455 üzenetére
Biztosan nem kezeli a wwan slot helyén az msata ssd-t. Beépítőkerettel lesz a 2,5" helyén.
Más:
Előttem egy Dell Adamo 13, úgy kaptam meg a tulajától, hogy a win8 indulása után pár másodperccel kifagyott, egér nem mozgott, billentyűkre nem reagált, de a bill. világítása működött. Kikapcsgomb hosszan nyomására elaludt, utána nem volt hajlandó felkelni, sötét kép fogadott. Csak az akku ki-be segített (a művelet maga szopó volt) Ezután a win7 simán felment rá, nem volt semmi baja, ezért visszaadtam.
Miután a tulaj a Comodo Internet Security-t rárakta, megint ugyanúgy fagyott, mint korábban.
Azt a tippet kaptam ismerőstől, hogy valószínűleg a memóriának valami olyan részét címezi meg a Comodo, amit alapból a win nem, vagy csak ritkán.
A dell diagnosztika nem dobott ki semmi hibát, ezért futtattam MemTestet, single módban 1:59 után megállt a számláló, 2 pass után mintha lefagyott volna. Multi módban 2 másodperc után állt le a számláló.
A memtest a hibát nem Errorral jelzi általában? A számláló leállása is egyértelműen memóriahiba?Kész szerencse, hogy integrált mind a 2gb ram...
További szerencse, hogy a gép eladója elérhetetlen, akitől vette az emberem a gépét pár napja apródról (vagy aprónetről)... -
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 126 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged