- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Diák66 #73050 üzenetére
Valóban nem túl népszerűek, mert már szinte mindenki okostelefonnal, meg mobilnettel él .
Nekem két telefonom van, de egyik sem okostelefon, mobilnetem az van, kinyitom a Notebookot, és ha makacs szamár MC7455 is úgy akarja, akkor már hasít is .
Hu, látom már, kicsit bővült az LTE frekvenciák száma, mióta utoljára néztem .
Mi is az amit ki tudsz nekem próbálni ?
Kíváncsi vagyok bármi is az !Üdv.
Astra
-
AstraCDX
senior tag
válasz
Diák66 #73042 üzenetére
Én Notebookos történelmem kezdete óta sziszifuszi küzdelmet folytatok a DELL Latitude E6540 gépemmel, és a 4G/LTE mPCIe kártyákkal .
Ez a kártya vajon jó lehet-e a gépembe ?
Most egy Sierra Wireless MC7455 kártya van a gépembe, de sajnos csak bosszantó anomáliákkal hajlandó működni, amikre régóta nem találtam megoldást .
Már beletörődtem, hogy tehetetlen vagyok, de azért ha tudnák, javítanák a helyzeten .Üdv.
Astra
-
qqzs
őstag
válasz
Diák66 #71060 üzenetére
Azota jobban kiismertem a viselkedest, ezt a 1-2 oras hatralevo idot csak ijesztesnek irja ki, azota mar lattam 6-7orakat is ir. Valahoyg dinamikusan becsuli a aktuals es multbli hasznalat alajan. Pl ha fullon ment tegnap a proci akkor aza alajan 2 orat josol de ha latja hoyg mar egy ideje csak netezek akkor felmegy a becsles 6-7 orara. Kiderult azota 86W van benne 3060 as i711800H-val. Es nem tudok rajonni hogy lehet szinesiteni a billenytuzet vilagitast, ennek feher.
-
luci@85
tag
válasz
Diák66 #71007 üzenetére
Nem jön még a jézuska csak benne van az 1 éves tervben !
Arra számítok ,hogy addigra bios frissítéssel állítható lessz a volt core és/vagy az xpm felismeri a gyári időzítéseket . Szerintem sokat hozna a jövőre nézve az alacsony időzítés és a ram mennyiségének megduplázása ! -
pohár
félisten
válasz
Diák66 #70867 üzenetére
ráadásul ezek LCD kites notebookok már, külön LCD-t (sem egyéb LCD-hez tartozó komponenst) nem tudsz cserélni, ha a törés előtt javíttatta volna, azt még valószínűleg elfogadta volna a DELL, így, hogy a kijelzőt is bereccsentette emberünk, 99.9%, hogy el fogja utasítani a garanciális javítását a gyártó
-
AstraCDX
senior tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Diák66 #70769 üzenetére
Elképzelhető, hogy emiatt?
Hibás BIOS-frissítések ütik ki a Dell gépeket
Kéretlen karácsonyi meglepetéssel szolgált egyes asztali gépeit és notebookjait megvettek számára a Dell, a számítógépükre előtelepített SupportAssist által rájuk tukmált alaplapi BIOS-frissítés telepítése után egy vagy több súlyos gonddal szembesülhetnek. A konkrétan tapasztalt anomáliák változóak, az eddigi beszámolók javarészt kék és fekete halál képernyőket, el nem induló Windowst, áram nélkül maradó USB-s perifériákat emlegettek. Van olyan panaszos is, akinek a bekapcsológomb pár másodpercnyi világítását leszámítva semmi sem történik a noteszgépén. ...
-
-
Diák66
őstag
válasz
Diák66 #70685 üzenetére
Az LCD fekete képet vetítve nem foltos, ha hozzáérsz az lcd kerethez, kis mértékben kifényesedik. Ez természetes, a háttérvilágítás miatt van. A töltő szinte hangtalan, egy kis morgást hallani az egyik pontján, de kizárólag fülhez szorítva. A régi dell 90W-os tápja cicereg (1 éve vettem hozzá eredeti új dell), a céges latitude 3 éves tápja berreg. De szerintem ez se problémás működés.
-
movax
őstag
válasz
Diák66 #70672 üzenetére
Jaja, a support sz@rt sem tudott segíteni nekem sem, én oldottam meg a problémámat, mert halvány gőzük nem volt a dolgokról, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy (ez volt a hivatalos válaszuk): ha ubuntuval vásárolt gépre windowst tettem, akkor bocs, de nem tudnak segíteni. (Jó, ezt úgy mondták, hogy nem segíthetnek, de tkp. nem tudtak segíteni, még egyszer: lövésük nem volt a problémáról, amit jeleztem nekik).
A support ahhoz kellett, hogy a retkes perszonalizált Intel-driverüket valahogy bírjam működésre, és hogy az energiagazdálkodási opciókat valahogy tudjam vis
szahozni, miután ők kiölték a BIOS-ból az S3-state sleepet. Még egyszer: fogalmuk sem volt, mit akarok, mert nem ismerték a saját rendszerüket, közösségi segítséggel sikerült megoldani a dolgokat. -
válasz
Diák66 #70512 üzenetére
#70511 ittakary : Látod nem tudom szerelték-e valaha ezt a modellt i7-el, jó kérdés. Early 2010
Az i3 -> i5 Upgrade már megvolt nekem is annó
Ha nem megy a proci, akkor nem megy azt néztem 4 magos i7-ből 45 és 55w-osak vannak csak. Bár részemről jó kis kariaji lett volna
A Wifi lenne fontosabb, az egy bontott újabb típusú dell laptopból lesz. Igen tudom, h lenovonál és hp-nál van whitelist, a többi gyártó régi cuccaiba nem vagyok biztos. Az nem baj, hogy nincs értéke, még használják a lapost és pont jó gyerekeknek homesulira meg online németre.
Amúgy te mindenhol ott vagy? -
válasz
Diák66 #70487 üzenetére
Online fimnézéssel sztem nem terhelem le annyira (YT, Netflix, HBO Go), kb ez lenne a cél amit el kell bírnia meg sima netezés. Az Acer Aspire 5 A515-öm tudta ezt, igaz nem csúcshardver volt benne i5 8250u+MX150 de az is tudta a 4 órát. Egyébként nem játszom rajta mert nincs annyi időm, hogy belemerüljek bármibe is, kb ugy használom mint egy sima munkára való asztali PC-t.
-
Sordoran
addikt
válasz
Diák66 #70279 üzenetére
Akkor érdemes előbb megvizsgálni, nem-e lazult csatlakozás. Esélyt nem igazán látok rá, mivel nagyon régóta el se mozdítottam asztalon, de ki tudja. Na meg a púposodást is kizárom ezzel.
Úgy látom gyári akksi amúgy 35ezer körül van, utángyártott fele sincs. Van utóbbiak között olyan amit bátran vehet az ember, vagy a gyári a legjobb? -
st6969
őstag
válasz
Diák66 #70275 üzenetére
& többiek
Nagyon köszönöm a rengeteg hasznos tanácsot
Nem átverés, cégnél cserélik őket. A képernyő nem full hd sajnos, de annyi baj legyen. A bill. magyar.
Álalános állapotát, zsanérokat, házat (esetleges töréseket), képernyő karcokat, stb. mindenképpen csekkolom.
Ha megvan, majd jelzem milyen -
st6969
őstag
válasz
Diák66 #70267 üzenetére
Sajnos nem vagyok igazán képben
, nemrég érdeklődtem a milyen laptopot totyikban új laptop iránt, de ott azt mondták, hogy 240ezer az alja, ahonnan használható gépeket kapni
.
Ez meg egy 5-6 éves darab, nem gondoltam, hogy labdába tudna rúgni. Sajnos nem tudlak vele megdobni, mert nem az enyém, de felkínálták megvételre úgy 30k körül. Akkor ezek szerint ennyit adhatok érte bátran?! Az SSD szinte új, az akksi állapotáról nem tudok semmit (de nemigen lenne hordozva, lányomnak lesz tanuló gép, ha megint jönne a digitális oktatás).
-
gorje
senior tag
válasz
Diák66 #69875 üzenetére
Köszönöm szépen a választ Mindenkinek! Alza miért ne (itt a 36 hónap gyártói garanciát takar)? Diák66 által említett [Dell G3 Gaming G3500FI5UG1] gépről mi a véleményetek egyébként? Jó konstrukció? Hűtése rendben van? Mennyire ajánlott?
hhgygy: Én is amondó vagyok de erről nem én döntök, megemlítem nekik. Egyébként, használt, garis? üzletiből mi az ajánlott? -
Immy
őstag
válasz
Diák66 #69674 üzenetére
Igen, ebben igazad van, hogy most már sokkal kisebb az igény rá, de függetlenül a covid-tól már régebben is gondolkodtam rajta. Csak mindig jön az, hogy újabban csak telefont és tabletet vesz mindenki és kényszerből vesz valaki csak laptopot...
Pyttawrx: csak annyit hallottam róla, hogy ők a legnagyobbak, miért miket lehet róla hallani?
Alf65: nézd át a szolgáltatásokat, lehet hogy a háttérben sok a szinkronizálás az "elején"
Somasz: a leírásod alapján Te ismered a teljes folyamatot
Miért nem indultál el nagyobb volumenbe?
-
Klemens
őstag
válasz
Diák66 #69557 üzenetére
Próbáltam már, de nekem egyáltalán nincs TPM beállítási lehetőség a Biosban.
Dell fórumot is nézegettem. Ott olyat találtam, hogy tölsem le a Dell TPM 2.0 FW-t, de az meg hibaüzenet miatt nem indul el."The System TPM Query Failed, Aborting."
"Unable to prepare the TPM update payload". -
Dhampir
félisten
válasz
Diák66 #69543 üzenetére
Amire emlékszem, hogy nálunk nem kapná meg a teljes itthoni 3 év garanciát, ám lehet, hogy tévedek és azóta változhatott is az elbírálás. Még a tavalyi évben írtak ilyen információt egy másik külföldi gép hazai garanciájáról, ami egy alacsonyabb költségvetésbe sorolt üzleti gép volt.
Tehát nem tudom rá a pontos választ, de bizakodom, hogy előbb-utóbb kielégítő információt fog adni egy járatosabb, szakértő topik-látogató.
-
fa4hu
őstag
válasz
Diák66 #69502 üzenetére
Köszönöm szépen a választ mindenkinek! Mindent elölről kezdtem, a BIOS volt az első. A beállításait átnézve furcsállottam, hogy a merevlemez kezelés Raid-be volt téve (a gép megvétele óta csak boot-sorrend beállítása miatt léptem be), lehet, hogy az SSD-csere során állították? De utána is egy darabig jól működött. Na, ezt állítottam át AHCI-ra, és most rendben települt, megfelelő sebességű a gép, nem szaggat a videó és a hang.
-
tozo86
tag
válasz
Diák66 #69430 üzenetére
Két korábban jól működő töltővel is próbáltam, az egyik szinte vadiúj (céges 7400-hoz kaptam).
A DC in sérült (lásd korábbi hozzaszolasom), azert csereltem. Szétszedtem megint, ellenőriztem a csatlakozót, ott szerintem jó.
Korábban is talalkoztam már ezzel a hibauzenettel, viszont akkor egy ki be csatlakozas megoldotta a problémát.
Gari mar nincs. Tudtok ajánlani megbízható, korrekt aron dolgozó szervizt (esetleg ingyenes bevizsgalassal)? -
Diák66
őstag
válasz
Diák66 #69328 üzenetére
Hát nem jött be... laggol a bluetooth egerem továbbra is. :S Akkor ez a vacak Rapoo MT550 lesz a ludas? Elemekre rámértem: mindegyikben 1.13V van....mondjuk ez már nem olyan jó, de a ceruza akkuk is pl.: 1.2V (most azt tettem bele próbaképpen, 1.33V van mindegyikben). Ha így is vacakol, kipróbálom hosszútávon másik eszközzel az egeret. Aztán kiderül, de mindenesetre nagyon bosszantó.
-
motifator
senior tag
-
Dhampir
félisten
válasz
Diák66 #69273 üzenetére
Igen, és ahol van még belőle, ott túlárazottan kapható az 5590. Mivel más nem nagyon van még, így adott az 5500. Valamikor megérkezik a legújabb Dell G15 5510 laptop is.
Nekem a G5 5500 Amd Ryzen konfigurációban épített testvére; a 5 Dell G5 SE (5505) tetszik, a színe is jobban bejön, de ezt a modellt valamiért nem hozták be Magyarországra, pedig létrehoztak hozzá magyar nyelvű tájékoztató oldalt is.
-
Benőke
őstag
válasz
Diák66 #69139 üzenetére
Hát ha az ssd lenne akkor próbált volna egyből is indulni nem csak másnap, ebből gondoltam hogy nem ssd lesz. Ma hazaérve kivettem az ssd -t és bedugtam usb -n egy másik gépre (egy satas samu 850 pro 512 -s). Tökéletesen olvasható. Gép továbbra is köhög. USB ről se bootol.
-
jesus_alfa
újonc
válasz
Diák66 #69118 üzenetére
Teljesen kettétört. Egyébként kijelző nélkül próbáltam bekapcsolni a gépet, és elindult (vagyis olyan hangot adott ki) plusz a billentyűzet világítás is működött.
Viszont a kijelző fém burkolata is meghajlott, ezért is jönne esetleg szóba a teljes buekolatcsere, plusz a teljes kijelző cseréje szintén. -
uriember
aktív tag
válasz
Diák66 #69104 üzenetére
Harmad áron volt, mint a gyári aksi...Szedtél már szét laptop akkut? Én szétszedtem mind a kettőt, az eredetiben a cellák be voltak forrasztva egy keskeny panelba, amin volt hőmérséklet szenzor, meg egy pár SMD alkatrész, közte két chip is. Az utángyártottban semmi. De hogy kalibrálásnál PONT 48%-ra állt be? Nem egyformák az biztos. A kérdésem arra irányult volna, hogy létezik-e valami külső program, amivel újra tudnám kalibrálni, de ezek szerint nincs.
Így marad akkor.
Nem azonnal kapcsol ki, hanem kiírja, hogy tegyem töltőre, beáll energiatakarékos módra, még van 10% (BIOS-ban látom), de hamar lepörög, ha hagyom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Sorozatok
- Napelem
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Tőzsde és gazdaság
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest