Hirdetés

2024. június 28., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#6401) McLaca válasza Siffredi (#6398) üzenetére


McLaca
őstag

USB-je válogatja. Nekem egy külső SMC van, amit az XP helyből kezel. Az, hogy az XP fapadosan tudja csak hajtani, nem érdekel, mert csak telefonhoz használom, annak meg van saját szoftja. A gépedben tudni lehet, ki a BT chip/vezérlő gyártója?

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6402) Siffredi válasza McLaca (#6401) üzenetére


Siffredi
senior tag

Persze, a Dell-nek egy sajat BT-je. Dell™ Wireless 355 Bluetooth 2.0 Module a gyarto honlapjan az eszkoz megnevezese.
Igazsag szerint annyira nem is alltam ra a temara, meg egy Everest-et sem tettem fel a gepre... :(

Udv!

(#6403) cekkk21


cekkk21
csendes tag

Sziasztok!
lene egy olyan kérdésem h Inspiron 1501 notihoz hol lehetne töltőt venni? mert uncsim amerikában él és a szüleinek hozná onnan ezt a gépet na most azzal a töltővel itt magyarországon meg nem menne:(
Meg ami onnan van hozzva arra rá lehet rakni ugye minden szoftvert ami magyar XP driverek stb??????
válaszotokat előre is köszönöm!

(#6404) levi_sz válasza cekkk21 (#6403) üzenetére


levi_sz
csendes tag

Szia!
Lehet venni konvertort es akkor mukdik europai elektromos halozatokon is. Nezd meg 1 elektronikai cikkekkel foglalkozo uzlteben...ha mas nem a kiani piacon tuti van :DD

(#6405) Siffredi válasza cekkk21 (#6403) üzenetére


Siffredi
senior tag

Mondd meg neki, ne aggodjon, a tolton kivul massal nem lesz gond. Egyebkent szerintem ott kint is szet tud nezni "atalakito" ugyeben, biztos lehet kapni amcsirol magyarra verziot. Igaz, csak tipp, de itt Angliaban is van angolrol magyarra atalakito, nem is olyan dragan.

Udv!

(#6406) cekkk21


cekkk21
csendes tag

Köszönöm a segítséget!:)
De kint 110volt van itthon meg 220 ezzel nem lesz gond?:)
már mint ha rákakom az eredeti tőltőjére az átalakítót a tápnak nem lesz gondja?

(#6407) vbbb


vbbb
őstag

Hali!

Dell notebookoknak milyen egyébként a minősége, supportja? Ha netalántán történik valami baj? Érdemes előtte tudni valamit, mielőtt ezt a márkát választanánk? Az akkumulátor üzemideje, tartóssága általánosságban? (tudom, hogy többnyire teljesítményfüggő)

köszi

(#6408) McLaca válasza cekkk21 (#6406) üzenetére


McLaca
őstag

Ez a táptól függ. Leginkább kapcsolóüzemű szokott lenni notihoz, és sanszos, hogy az egész világon ungyanazt a tápot adják hozzá. Megnéztem az enyémnek a tápját, 100-tól 240V-ig 50-60Hz-en bármire rá lehet dugni. Ahogyan a külső vinyóm tápját is, tehát ezek vígan muzsikálnának Amerikában is. A felirat alapján. És mivel a tápon a szokásos hárompólusú bemenet van, az egyetlen, amit venni kell hozzá, egy tápkábel, aminek a dugó része megfelel annak az országénak, ahol használni akarod. A tápkábel pedig mindig olcsóbb, mint egy csatlakozódugó konverter.

Üdv!

[ Szerkesztve ]

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6409) TayRol válasza PNP (#6385) üzenetére


TayRol
veterán

Sajna ha gyarila Vista van rajta, XP alatt nem tudod majd a bluetooth-t hasznalni, mert Dell-nel kulon van vistas és xp-s bluetooth is. Ezzel enis megjartam, vissza is tettem a vistat, hogy tudjak kekfogazni...

(#6411) Siffredi válasza TayRol (#6409) üzenetére


Siffredi
senior tag

Ez egy elegge rossz hir nekem. Viszont abban biztos vagyok, hogy a kekfog kedveert nem tennem vissza a Vistat (legalabbis meg). Egeszen biztos, hogy nem lehet hasznalni xp alatt a Dell-es vistas bluetooth modult?

(#6412) zenész88


zenész88
tag

Hali! Dell laptopon hogy kell fogadni infrán a fájlt? küldeni tudok, de fogadni nem! Küldöm a telefonnal a fájltm de nem megy a gépre! Mi lehet a gond?

(#6413) McLaca válasza TayRol (#6409) üzenetére


McLaca
őstag

TayRol#6409: namost ez olyan dolog, hogy mihez írt drivert a Dell. Olyan nincs, hogy csak Vista alatt megy egy BT, olyna viszont van, hogy ahhoz a HW-hez csak Vista alá írt drivert a Dell. Ez egyébként eléggé mocsok dolog a részükről. Csak Dell BT-t lehet rakatni a gépbe? WiFi-ből ugye lehet Intelt is (ami sokkal jobb a Dell-énél), de BT-ből?

zenész88#6412: ha csak az XP saját driverét használod, akkor ez lehet az egyik ok. A másik meg, hogy ezt inkább fordítva szokás. Telefont a saját szoftverével felcsatlakoztatni a gépre infrán, aztán a telefon szoftverének fájlmenedzserével átszedni a fájlt. Ha saját drivere van az infrának, akkor meg egyszerűen ezt nem támogatja.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6414) atosz


atosz
őstag

Valaki meg tudná mondani milyen pixelgarancia vonatkozik a Latitude-okra?

(#6415) Huggyos


Huggyos
tag

Kepzeljetek a dell d610 -m leesett majdnem 1m magassagrol a beton padlora, epp a leallitasat kovetoen. Ugy volt hogy a labam beakadtt a halozati zsinorjaba, es elindultam, a laptop meg csak ugy repult lefele :W .
Jo nagyott csattant, rogton arra gondoltam kell egy ujat vennem, meg hogy vajon mit veszek helyette.
Eloszor ott is hagytam mergemben, mentem orjongeni. Majd par ora mulva visszajottem kiprobalni, es semmi baja, meg a merevlemeznek se. Alig akartam elhinni... :R .
Nagy szam tulelni ekkora zuhanast?

(#6416) atosz válasza Huggyos (#6415) üzenetére


atosz
őstag

A BC gépek ált kibírják, nekem a Thinkpadem repült 1-2 métert legutóbb kinyitott és bekapcsolt állapotba a kijelző sarkára. Kutya baja... :)

(#6417) divot


divot
veterán

Népek, kaptam egy 520-as Latitude-t. Ebben nem kéne lennie kékfognak? Mert egyelőre nem lelem. Vagy csak én vagyok ennyire vakidióta? :DDD

(#6418) Siffredi válasza McLaca (#6413) üzenetére


Siffredi
senior tag

Na ez az, driver van vista es xp ala egyarant! Csak ugye az a gond, egyszeruen nem latni xp alatt a bleutooth modult.

(#6419) TayRol válasza McLaca (#6413) üzenetére


TayRol
veterán

Nemtudom a reszleteket, de azt igen, hogy a hardver vagy csak Vistanal jo, vagy csak XP-nel. Ha osszeraksz egy gepet a dell.com-on, a bluetoothnal van 29$-ert vistas vagy xp-s. De lehet, hogy csak a hozzairt szoftverben kulonboznek :)

(#6420) #16820480 válasza McLaca (#6413) üzenetére


#16820480
törölt tag

sok esetben a BT és a wifi egy kártya, csak az olyan gépekben, amit olcsóbban adnak, vagy nincs bekötve a BT antennája, vagy le van tiltva az a része a vezérlőnek. például az ezelőtti MSI notimban ott úgy volt, hogy az antenna hiányzott csak, de magától nem látta az XP, cska ha feltettem hozzá a bluesoleil drivert (persze működni akkor sem működött).
egy szó mint száz, ha a wifi kártyára van az is téve, akkor lehet cserélni.

(#6421) PNP válasza TayRol (#6409) üzenetére


PNP
őstag

Rendelésnél én nem tudtam variálni, BT mellé csak Vistát engedett választani (azaz XP-t is, de írta hogy nem kompatibilisak).

(#6422) PNP válasza Siffredi (#6398) üzenetére


PNP
őstag

Mi volt a bajod a Vistával? Én úgy álltam hozzá hogy továbbra is XP-t fogok használni, de annyit szenvedtem a driverek beszerzésével (vga se az nvidia, se a dell oldalán nincs, audio driver nem hajlandó feltelepülni, stb), hogy azóta Vistát használok, és egyelőre meglepő módon nem tudok belekötni, igaz még friss telepítés.
Más: gyárilag felrakott oprendszernél ha hang/fényerőt állítottam, megjelent egy skála a kijelzőn, ez most reinstall után nincs. Melyik program műve? Telepítettem valami Dell Notebook System Utility-t, de az semmit nem csinál nálam. Nem lényeges kérdés, de mégis :)

(#6423) blackmoto válasza PNP (#6422) üzenetére


blackmoto
senior tag

Dell QuickSet a progi amit keresel, az rajzolja a csíkokat, meg nyit cd-tálcát, stb. Legalábbis XP-n.

(#6424) Siffredi válasza PNP (#6422) üzenetére


Siffredi
senior tag

Eloszor is le kell szogeznem, hogy mindennapi feladatokra jo a Vista. Legalabbis nekem az volt. Viszont mivel szeretek jatszani is neha, es ezert is vettem ilyen laptopot, amin egy-ket jatek elfutkoraszik, ezert kellett valtanom xp-re. Ugyanis az osszes jatek, amit probaltam Vista alatt, kifagyott, szoval mindent tudtam csinalni Vistaval, csak jatszani nem.
Ennyi.
Es ha mar valasztani kell, hogy jatek-e, vagy Vista, akkor az elobbit valasztom.

Udv!

(#6425) McLaca válasza TayRol (#6419) üzenetére


McLaca
őstag

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy ez mocsok dolog a Dell részéről, ha szándékos. Meg úgy egyébként értelme sincs. Vajon mi lehet a célja?

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6426) emill válasza divot (#6417) üzenetére


emill
tag

Kellene lennie (nekem is van), az Fn+F2 együttes lenyomásával csalogathatod elő a WiFi-vel együtt. De megnézheted, hogy a bekapcsológomb mellett ott van-e az ikonja (valamennyire látszik akkor is ha nem világít).

(#6427) divot válasza emill (#6426) üzenetére


divot
veterán

Köszi, közben megtaláltam ezt az Fn billentyűt, csak még soha nem volt laptopom, így most ismerkedem a műfajjal.

(#6428) 1501N


1501N
tag

Helló!
Még mindig dilemmázom a 1501 és a 6400 között. Nagyon sok helyen írják, hogy a 6400 nagyon melegszik, a 1501-nél mi a helyzet? Mert igazából sokat lenne nálam bekapcsolva. Valamint a wifi és a szaggató zenelejátszás ellen született már valami megoldás? Videószerkesztéshez hogy viszonyul egy 1,6os kétmagos amd? ( HD kamera híjján csak mpeg2 ) Lehet valahol express slot-os firewire kártyát venni? Mert nem nagyon találok sehol. Igazából ez az egyetlen ok amiért a 6400hoz húzok: a firewire csati...

üdv.

(#6429) TayRol válasza McLaca (#6425) üzenetére


TayRol
veterán

Szerintem is eleg gaz a dolog, pl. nemtudok xp-t futtatni a gepen ugy, hogy annak minden technikai tudasat kihasznaljam. Talan azert, hogy a hozzaadott oprendszerrel mukodjon csak? :F (ezzel valamilyen szinten a jogtisztasagot probaljak netan eloterbe hozni?)

(#6430) 1501N válasza TayRol (#6429) üzenetére


1501N
tag

Vista terjesztési project
((linux sem kezeli mindkettőt?))

(#6431) TayRol válasza 1501N (#6430) üzenetére


TayRol
veterán

Azzal meg nem probaltam :)
De erdekes felvetes, mert elvileg vagy xp-s, vagy vistas.

[ Szerkesztve ]

(#6432) gollum válasza cekkk21 (#6406) üzenetére


gollum
tag

Szia!

Az én 9400-asom is Amcsiból származott, azzal gyárilag kaptam átalakítót, és gond nélkül ment 220-on is. Szerintem ott minden géphez adnak, de az a biztos, ha megkérdezitek.

Üdv.

(#6433) McLaca válasza gollum (#6432) üzenetére


McLaca
őstag

Ha ilyen van ráírva, akkor az a világ bármely konnektorába bedugható - megfelelő végű madzaggal. :)

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6434) atosz


atosz
őstag

Most volt egész este a kezemben egy zsír új D430 és sztem semmi gond nincs a Vistával. Az előretelepítetten minden tökéletesen működött, de egy IBM-es Acces Connections programot nagyon hiányolok, beállítani egy WLANt elég macera volt a számomra, és még most sem értem igazán a menetét. Nem rossz a gép, de azért nem egy Thinkpad. Majd kíváncsian várom milyen használat közben egy D630, bár 620-as volt már a kezemben.

(#6435) cucka válasza atosz (#6434) üzenetére


cucka
addikt

Majd kíváncsian várom milyen használat közben egy D630, bár 620-as volt már a kezemben.
tudtommal a kettő között annyi különbség van, hogy a d630 santa rosa-s, a d620 meg nem. mivel a santa rosa platform az égvilágon semmilyen egetrengető újdonságot nem hozott, azért a tippem, hogy használati értékben is eléggé hasonló a két gép. (ok, az integrált videókártya sokat fejlődött, de ennyi..)

(#6436) kavicssli


kavicssli
addikt

Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy dell D600as notim! Ha lehajtom a tetjét automatikusan hibernálja magát! Azt meglehet oldalni hogy pl töltök a anetről és este azért jó lenne ha letudnám csukni a tetejét hogy a kpernyö ne prosodjon anélkül hogy hibernálj a agép magát vagyis ne rakja magát készenléti állapotba? :R

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#6437) #16820480 válasza kavicssli (#6436) üzenetére


#16820480
törölt tag

a hibernálást ki lehet teljesen kapcsolni, de amúgy is valahol be lehet állíani (energiagazdálkodás? quickset? sajnos nincs kéznél XP, hogy megmondjam pontosan, de biztosan van ilyen), hogy mit csináljon a gép, ha lenyomod a fedelét. bár mondjuk lecsukott fedéllel üzemeltetni nem a legjobb, bár talán egy Latitude-nál már nem okoz gondot a melegedés, főleg ha nem hajtod a gépet.

(#6438) kavicssli válasza #16820480 (#6437) üzenetére


kavicssli
addikt

Köszönöm utánna nézek majd! ...ja és nem hajtom a gépet túl ;) :R

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#6439) #16820480 válasza kavicssli (#6438) üzenetére


#16820480
törölt tag

nem is igazán túlhajtásról van szó, de ha mondjuk videót kódolni tennéd oda éjjelre a gépet, akkor már nem lenne ilyen szerencsés becsukni a kijelzőt. :)

(#6440) divot


divot
veterán

Dell Latitude D520 és Sony Ericsson M600i között a laptopról telefonra működik a kapcsolat, ám ha fordítva próbálkozom, akkor a telefon azt írja ki, hogy nem tud létrejönni a kapcsolat. Ez így normális? :F

(#6441) kavicssli válasza #16820480 (#6439) üzenetére


kavicssli
addikt

nem tom kiszabad e mondani torrent :DDD

"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"

(#6442) McLaca válasza kavicssli (#6438) üzenetére


McLaca
őstag

Vezérlőpult>Energiagazdálkodási lehetőségek>speciális fül> alsó három legördülő menüből a felső.

Üdv!

A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

(#6443) ho_johnny


ho_johnny
csendes tag

Sziasztok!

Vásároltam egy DELL Inspiron 6400-as notebookot ATI X1400 videókártyával.

1.)

Tudna valaki segíteni, hogy hol, és milyen kábelt vegyek ha TV-re szeretném küldeni a képet?

A TV RCA videóbemenetét szeretném használni.

Otthon van olyan kábelem, amit az öcsém kapott a Radeon 9600-as kártyájához, annak egyik fele S-Video a másik RCA. Azzal próbáltam, de semmi. Remélem akad, akinek ez már nem probléma.

Amúgy a gépet nagyon szeretem, nagyon jó kompromisszum volt. :DD

2.)

Ami nem tetszik :O , hogy vettem mellé egy bluetooth-os Logitech V470-es szép fehéregeret, de lassan tér magához, ha megy, akkor meg lassú. Ezen lehet javítani valahogy?

Előre is köszönöm! Üdv! ho_johnny

(#6444) 1501N válasza ho_johnny (#6443) üzenetére


1501N
tag

Helló, mennyire melegszik a DELL Inspiron 6400? Kibír, 1-2 napot bekapcsolva?

üdv.

(#6445) BluEyes válasza 1501N (#6444) üzenetére


BluEyes
őstag

Egy számítógép nem úgy melegszik, hogy bekapcsolod, oszt egyfolytában egyre melegebb lesz, míg végül megolvad...:D Kb. negyed óra után beáll az üzemi hőmérsékletre (ez terheléstől függően több vagy kevesebb), ha így nem fagy egy órán át, akkor egy hónapig sem fog. Bekapcsolva hagyhatod elvben akármeddig.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#6446) ho_johnny válasza 1501N (#6444) üzenetére


ho_johnny
csendes tag

Szia!

Nem próbáltam, de csodálkoznék, ha nem bírna ki 1-2 napot bekapcsolva. A melegedés akkor jelentős ha játszom rajta (pl. NFS ProStreet), de más notikhoz képest nem tudom, hogy jobban vagy kevésbé, mert ez az első.

Szeretnék hozzá táskát vásárolni. Akinek van ez: Dell Notebook Táska Deluxe Nylon, kérem segítsen, hogy jó választás-e? Megéri 8000 Ft-ért, vagy ennyiért van sokkal jobb is?

Köszi! Üdv! ho_johnny

(#6447) atosz válasza cucka (#6435) üzenetére


atosz
őstag

Jahh tudom, de azért méis csak egy más gép, de mindenesetre most egy kicsit csalódtam a Dellben.
Fura, a D620 úgy emlékszem Synaptics-csal volt, ez a 630-as meg Alps-sal, egy kalap szar az egész.
A WLAN menedzselés szintén egy kalap fos, egy beállított hálóhoz míg fel tudok csatlakozni az vagy 2 perc összevissza nyomkodás, mert az automatikus csatlakozásra nem csinál semmit.
A venti pörög folyamatosan, nem tudom miért, a frissebb BIOS pedig valamiért nem letölthető.

Van most nálam egy Asus subnoti (U1F), és meg kell mondjam, szoftverekben többet nyújt eddig. :(

(#6448) R válasza 1501N (#6444) üzenetére


R
aktív tag

100napos uptime-ról is hallottam már.
100napig nem volt reset se.

(#6449) atosz válasza atosz (#6447) üzenetére


atosz
őstag

Apropó:

Van egy 2GB-os recovery partíció, érdemes ezt megtartani? Konkrétan hogy használható ez pontosan?

(#6450) 1501N


1501N
tag

Üdv! Valaki mondja hogy ez: http://edigital.hu/product.php?productid=33893&cat=597&page=1#
egy vacak és a dell sokkal jobb! Plz!
Miért van a Dell gépekben olyan vacak videóvezérlő?

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.