Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5801) Quent1n válasza Ati bá (#5796) üzenetére


Quent1n
senior tag

Media Direct megy Xp meg Vista alatt is illetve "magában" is. Egy külön partiiciora fel lehet csapni és akkor win helyett azzal lehet inditani a gépet. Mikor én a notimat vettem, probaképp szorakoztam vele kicsit, aztan legyaktam egy pillanat alatt. Nem vesztessz sokat ha nem használod, sztem. Xp alatt nincs sok értelme sztem. Ha arrol bootolsz akkor az a gond, h kodekek sincsenek benne, bár ez kis büvészkedéssel orvosolhato. Nekem ráadásul elég instabil volt olyankor. Ha a vinyo szabályos idöközönkénti kattanására gondolsz, azt BIOSban ki lehet kapcsolni.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#5802) amol válasza Quent1n (#5800) üzenetére


amol
addikt

Minden kijátszható, és akiket nem érdekel hogy az ember soha nem megy hozzájuk többet, esetleg meghatározhatatlan számú embert elrettent a bolttól, valószínűleg ha lehet meg is teszik.
A dolgot pontosabban úgy értettem, hogy ha 3 napon belül jelzed a hibát és azt elismerik akkor korrekt kereskedő esetén 1-2 plusz nap az említett okokból még nem kellene probléma legyen. Sokszor sajnos az.

[ Szerkesztve ]

(#5803) wmarci válasza listván (#5799) üzenetére


wmarci
senior tag

Hát úgy tudom hogy a dell 1+2 éves garit ad, vagyis csak az az egy év a teljeskörű a többi nem...vagyis ha elromlik fizetni kell (ha itthon veszed) az egy év után a szervízt..egy kérdés Bécs( Ausztria ) direkt Delles ország, mert akkor oda tudnám vinnijavítani ...ja és a nem nagyon hiszem hogy lehet M.o-n venni fullos dell xps m1730-at..ja és mellé egy xps 720-at..ez a baj.. a 720-st nem is leht M.o-n egyáltalán kapni( én így tudom ) . És végül mit jelent az hogy 6 hónapos korától lehet érvényesíteni..< javíts ki ha rosszul tudok vmit>.. :)

[ Szerkesztve ]

(#5804) amol válasza wmarci (#5803) üzenetére


amol
addikt

a dell 1+2 éves garit ad például ezt :P

(#5805) wmarci válasza amol (#5804) üzenetére


wmarci
senior tag

na ne...értelmes válaszokat várok...

(#5806) listván válasza wmarci (#5803) üzenetére


listván
tag

Én a HRP Szerviznél vezetem a Dell szervizt, előtte kicsit a Humansoftnál is ténykedtem, tehát eléggé ismerem a viszonyokat. A Dell a disztribútornak ad lehetőséget, hogy döntsön, milyen garanciát vesz a géphez. Ezután a disztri hozzáteszi a szerviz szolgáltatást. Ez a HRP-nél az esetek 90%-ában 3 év teljes körű gart jelent. Persze vannak olyan rendelések, amikor a viszonteladó (notebook.hu, enternet, usanotebook, stb ) úgy rendel valamit, hogy 1+2v legyen a gari. Így egy kicsit olcsóbb, és pl 500 gépnél az már szép summa. A direkt dell országokban már a vásárlásnál el kell dönteni, hogy milyen garival veszed a gépet. Utána persze lehet bővíteni. Miután Mo nem direkt Dell ország, az összes disztri part only warranty-val veszi a gépeket a Dell-től, mivel a Dell nem fizet a javítások után. Ez direkt Dell országokban úgy néz ki, hogy 3 év parts and labour, vagyis full gari. Ha itthon így rendelsz gépet, és azt kiviszed Bécsbe, akkor ott is ingyen javítják, mert nekik a Dell fizetni fog a javításért. Így megy ez. De egy jó hír: Elvileg Mo is direkt szerviz ország lesz jövőre valmikor. De csak a szerviz lesz direkt, az értékesítés marad így. És még egy válasz: itthon is rendelhetsz fullos XPS M1730-at. Bár a 720 tényleg nem rendelhető itthon. Mennyire jön ki egy full M1730 USA-ban?
És a 6 hónap: A Dell nem engedi, hogy service tag transfert csinálj egy gépre 6 hónapig. Ezzel próbálja védeni a piacait, mivel köztudott, hogy USA-ban minden sokkal olcsóbb mint Europában.

HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899

(#5807) listván válasza listván (#5806) üzenetére


listván
tag

Bocsi, utána néztem, és a 720 is rendelhető itthon is.

HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899

(#5808) tomsss


tomsss
csendes tag

ÜDV!

Laptop vásárlását tervezem az elkövetkezendő 1-2 hónapban, hosszas olvasgatás után arra jutottam hogy mindenféleképp DELL lesz, már csak a 3 év gari miatt is. :)
a következőt néztem ki: [link]
Igényeim : net, film, office, zene illetve wmware(ezt egy 512MB DDRes AMD 2,4Ghzes XP procival már használtam szóval ez elég neki).
Ha jól tudom ezek az AMD procik az Intel Core Duoval egy szinten vannak, úgy érzem nekem ennyi bőven elég lenne. Az integrál kari az is elég, játszani nem akarok, meg legalább nem zabálja az aksit annyira. Nem tudom ezzel a konfiggal mennyi esélyem van egy 720ps filmet megnézni? Gondolkodtam még egy hasonló árkategoriás Inspiron 6400ban, de az annyira nem tetszik külsőre, illetve a Vostro magnézium ötvözetes, mert azért hurcibálnám magammal néha, tehát ez is a Vostro mellet szól. Nem tudom hogy ezzel a konfiggal mennyit bírna a 6 cellás 53WHr-es akksi? Véleményeket, vagy ha van tapasztalatokat kérnék:)

[ Szerkesztve ]

(#5809) polip válasza tomsss (#5808) üzenetére


polip
addikt

szentségtörés ilyet írni, de egy futó pillantást érdemes vetni a Fu-Si Esprimokra is, ha már 3 év gari és kisüzleti notebook...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5810) wmarci válasza listván (#5807) üzenetére


wmarci
senior tag

Hol lehet 720-st venni belinkeled..ja és azt hol olvastad hogy direkt dell ország leszünk...ez tényleg jó hír...azt is belinkeled hogy hol olvastad ezt...kíváncsi vagyok............ :U

(#5811) wmarci válasza wmarci (#5810) üzenetére


wmarci
senior tag

Kb:5000 dolcsi...ja ha most akarom venni Usa-ban akkor érvényesíteni kell a garit az osztrákoknál?

[ Szerkesztve ]

(#5812) amol válasza wmarci (#5810) üzenetére


amol
addikt

Tekintve hogy szervízvezető a HRP-nél, vélhetőleg kap belső infokat ;)

(#5813) wmarci válasza amol (#5812) üzenetére


wmarci
senior tag

ja ezt nem tudtam, akkor minél előbb várom hogy direkt dell ország legyünk...ez kb jövő( mikor lesz) tavasz,nyár?

(#5814) wmarci válasza listván (#5807) üzenetére


wmarci
senior tag

Mennyi lenne..egy fullos dell xps 720H2C
Írjál majd privit..

[ Szerkesztve ]

(#5815) foxjozsi


foxjozsi
csendes tag

Hello mindenkinek! Beléptem én is a dell notisok táborába kedden. A gép szuper, 1 dolog van ami nem tetszik: ha le van csukva, bekattan a retesz, akkor tud lötyögni a monitor hiába van a 4 kis gumitappancs a 4 sarokban. A másik, hogy a vista miért nem akar kilépni rendesen és megállni: pörög a kis kör a kijelentkezés képernyőnél és nem történik semmi, nemtom mire vár, valamit nekem kéne még beállítanom hozzá? Kétlem. A verdám 1520 1.6Ghz kék. A segítséget előre is kösz, a vista már rajta volt a gépen. :R

hoppá ezt a részt nem kellett volna kitölteni mert alul megjelenik, na mindegy így sikerült

(#5816) Peetry


Peetry
senior tag

Üdv!

Adott egy Dell Insp 9400-as noti. Az akkuidő erősen lecsökkent, 20 perc alatt lemerült. Elvittem garis szervízbe, akksit ottfogták, egy hét mulva kaptam zsír újat. És azt mondja boot előtt hogy nem ismeri az akksi típusát, és ezért nem is tudja tölteni. Haver inspironjából áttetük az ő akksiját ugyanugy nem ismerte, de ment vele. csak tölteni nem tudja. Elképzelhető hogy vhol le van tárolva az eredeti akku száma amit ki kéne ütni vagy vmi? Nem akarom emiatt 1 hétig nélkülözni a gépem:S
köszi előre is

(#5817) listván válasza wmarci (#5810) üzenetére


listván
tag

nem tudom belinkelni, mivel itthon a viszonteladóknál nem rendelhető
Viszont a HRP Hungary, mint hivatalos Dell disztribútor, tud rendelni a dell-től.
Azt sem olvastam sehol, hogy direkt ország leszünk, hanem tárgyaltam a Dell európai szerviz igazgatójával. Szigorúan csak a szerviz lesz olyan, mint a direkt országokban. A kereskedelmet nem érinti majd ez a változás. Elvileg 2008 Q1-re tervezik.

HP Notebook, PC, Nyomtató szerviz. Garanciális és garancián túli javítások korrekt árak, rövid határidő. Tel: +36209996899

(#5818) amol válasza listván (#5817) üzenetére


amol
addikt

Érvénybe lép ez majd a korábban vásárolt még garanciális termékekre is?
Ergo ha holnap veszek egy notit valahol az EU-ban arra jövőre teljesen ingyenes lesz a szervíz itthon?

(#5819) Ati bá válasza amol (#5797) üzenetére


Ati bá
csendes tag

Én megtettem mindent a részemről, azonnal küldem mailt az eladónak és a HRPnek is a hibáról. Remélem megoldódik.
Miután leformáztam és újratelepítettem az XPt, a vincsi elhalkult :) Összességében meg vagyok elégedve a géppel (leszámítva a 3 rossz billentyűt). A GeForce 8400M GS a 3D Mark demokban hozta a papírformát:
01: 12559 pont
03: 4552 pont
05: 2451 pont

(#5820) amol válasza Ati bá (#5819) üzenetére


amol
addikt

Szvsz nem nagyon kell ennél erősebb video notiba.

(#5821) Quent1n válasza amol (#5820) üzenetére


Quent1n
senior tag

Nem bizony, sztem se.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#5822) polip válasza foxjozsi (#5815) üzenetére


polip
addikt

ilyen hibába már én is beleszaladtam, egyszerűen nem offolt a vista...de hogy miért, arra konkrétan nem tudtam rájönni...az egy 6400-as volt

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5823) polip válasza Peetry (#5816) üzenetére


polip
addikt

ha van erről infód az engem is érdekel...én egy 1501-es akksiját tettem bele egy 6400-ba és nem ismeri, nem tölti, kiírja nem dell akksi...pedig nyilván meg lehet oldani valahogy :)

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5824) FehérHolló válasza foxjozsi (#5815) üzenetére


FehérHolló
veterán

Ha lehúzod hálózati áramról, és az van beállítva, hogy ha akksiról megy, alvóba menjen le, ha lehajtod a fedelét, akkor ha közben megnyomod a kikapcsolás gombot (vagy alt+F4-nél kapcsolod ki), és lehajtod a fedelét, akkor is alvásba fog lemenni kb 5-6 perc után. Addig látszólag behal.

Skynet is real. It's called Google.

(#5825) krazi


krazi
csendes tag

Nem tudjátok, hogy miért lehet az, hogy a gépem néha fogja magát és kikapcsolja a wifit? és be se tudom kapcsolni (se a gép oldalán lévő gombbal, se szoftveressen) csak az újraindítás segít...

egyébként d630 és vista.

(#5826) Ati bá válasza foxjozsi (#5815) üzenetére


Ati bá
csendes tag

Erre gondolsz: [link]? Sajnos az összes 1520-as ilyen :F

[ Szerkesztve ]

(#5827) #16820480 válasza foxjozsi (#5815) üzenetére


#16820480
törölt tag

nem lehet valami tűzfal probléma? nekem asszem talán comodo, vagy kerio csinált ilyet, hogy nagyon nagyo nlassan állt le a gép, már azt hittem, hogy lefagyott (ott kellett hagyni mondjuk 5 percre, és akkor leállt rendesen).

(#5828) ^Clown


^Clown
veterán
LOGOUT blog

Sziasztok!
Rendeltem egy Dell 1520-at, elvileg a jövő héten meg kell hogy jöjjön. Mivel ez lesz az első laptopom, fogalmam sincs, hogy mire figyeljek átvételkor. Tudnátok egy-két jó tanácsot adni? Köszi előre is!

(#5829) polip válasza ^Clown (#5828) üzenetére


polip
addikt

pixelhiba (nem szokott dellnél gond lenni), minden benne van-e a dobozban, nem sérült e a noti, garlevelet adnak-e hozzá, gyári szám stimmel-e a garlevélen, nem karcos-e a gép, akksi okés-e, pl működik-e a töltöttségjelzö led, más nem jut eszembe :)

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5830) amol válasza polip (#5829) üzenetére


amol
addikt

Pixelhibával nem sokat lehet kezdeni sajnos csak ha van elég belőlük. Én most kettőt bámulok a Lifebookon de még járok pár kört. A szabvány szerint két teljes pixel xga-n már csere.

(#5831) polip válasza amol (#5830) üzenetére


polip
addikt

attól függ melyik szabvány szerint...ebből is több van...

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5832) amol válasza polip (#5831) üzenetére


amol
addikt

Na ezért futok köröket. Nem tudom mi vonatkozik a jelen szitura. Serco mindenesetre elzárkózott, mondván nem tudják (!) de mintha csak valami 6 (nem sub) után cserélnének... Vicces. Egy ilyen értékú gépnél meg főleg.

Tudtommal 2 fekete vagy fehér megengedett 1 millió pixelen, subpixelből talán 6, ill. ezek kombinációja.

(#5833) polip válasza amol (#5832) üzenetére


polip
addikt

egy kis help, és egy kis megrovás [link]

tessék olvsni laptopkalauzt ... ezért írom, ezért szerkesztem :)

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5834) #16820480 válasza polip (#5833) üzenetére


#16820480
törölt tag

a tartalom lehet, hogy jó, csak a design nem tetszik, és továbbra is problémám van a scrollozással, pedig azóta már tök más vasat használok... :(

(#5835) polip válasza #16820480 (#5834) üzenetére


polip
addikt

pedig nálunk tökéletes :(

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5836) #16820480 válasza polip (#5835) üzenetére


#16820480
törölt tag

tudom, már múltkor is az volt, amikor kérdeztem... nem értem mi van vele. lehet, hogy valami örökölt beállítás, plugin, vagy akármi, mert már vagy 2 éve folyamatosan görgetem magammal a FF beállításait.

(#5837) amol válasza polip (#5833) üzenetére


amol
addikt

Nem pontosan ugyanezt írtam én is? Két állandóan sötét pixelt egy 1024x768-as kijelzőn a szabvány már nem enged meg. :F

(#5838) Cyrin válasza polip (#5833) üzenetére


Cyrin
addikt

Én olvasom, és várom a Dell 1330 a Lenovo N200 és a Macbook tesztet :D

(#5839) polip válasza amol (#5837) üzenetére


polip
addikt

nalátod :) :R

ezt nem figyeltem :B

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5840) polip válasza Cyrin (#5838) üzenetére


polip
addikt

a 1330 tessztel mindjárt végzek :)

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5841) amol válasza polip (#5839) üzenetére


amol
addikt

Figyelmetlen voltál? Az ki van zárva :DDD
A bökkenő az egészben az, hogy nem vagyok biztos benne hogy ez a szabvány kötelező jellegű. Ha viszont az, kutya kötelességük lenne kicserélni. Viszont még nem is hallottak róla (ill. ezt mondják).

[ Szerkesztve ]

(#5842) polip válasza amol (#5841) üzenetére


polip
addikt

márpedig valamilyen iso szabvány szerint kezelniük kell a pixelhibát :)

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5843) Sipi válasza amol (#5841) üzenetére


Sipi
addikt

Dell-hez ennyire nem értek, de a webhelyük valameyik eldugott sarkában biztosan ott van, ők melyik szabvány melyik osztályához tartják magukat.
Hogy szebb legyen, típusonként eltérhet, melyik érvényes. (Drágább típusra ált. magasabb osztályt vállalnak.)

És utána jön, hogy mivel Dell és Magyarország, ebből pontosan mi is érvényes... Ne feledd, a Dell szempontjából mi harmadik, kívülálló ország vagyunk, nem EU.

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#5844) amol válasza Sipi (#5843) üzenetére


amol
addikt

Ez most kakukktojás, és a topicban OFF, mert FuSi Lifebook s7110 :)

(#5845) Sipi válasza amol (#5844) üzenetére


Sipi
addikt

Az még nagyobb kakukk, már-már strucc.
Még inkább az érvényes, amire céloztam: kb. nem érvényes semmi rá. Majd ha kopt fekete (fehér), akkor mehetsz reklamálni. :)

Sipi

Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

(#5846) polip válasza amol (#5844) üzenetére


polip
addikt

The Fujitsu-Siemens guideline is in line with the norm ISO 13406 Class 2.

Assessment of faulty pixels on LCDs The pixel (which consists of 3 subpixels) is defective if one or more of the subpixels can't be controlled, i.e. the pixel/subpixel stays the same colour despite being instructed to change to another colour and is visible 30 cm from the LCD panel surface. Typically such defects can be seen as bright spots on dark background or dark spots on bright background. A defect white or black pixel can be seen if all 3 subpixels of a pixel are defective. (Type 1, 2). A coloured spot can be seen if there are one or more defective subpixels.(Type 3)
Fault clusters are defined as: Two or more pixels or subpixels with faults within a 5x5 block of pixels.

The general criteria and criteria for each LCD panel type for an acceptable amount of defective pixels is defined in the table below.

Maximum number of faults per type per million pixels (e.g. a XGA display 1024x768 has = 768432 pixels)

White pixel
All three subpixels defective)
(Type 1) Black pixel

(Type 2) Coloured spot or subpixel
(Green, red or blue)
(Type 3) Clusters of
type 3 faults Clusters with more
than one type 1 or
type 2 faults
2 or less 2 or less 5 or less 2 or less 0

Examples:
Good: Bad:
1. 5 coloured subpixels
2. 2 white pixels, 2 black pixels
and 5 coloured subpixels
1. 6 coloured subpixels
2. 3 white pixels
3. 3 black pixels

If your machine is older please use the following acceptance criteria to see whether it is covered by warranty.

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#5847) amol válasza polip (#5846) üzenetére


amol
addikt

2 white pixels, 2 black pixels and 5 coloured subpixels
azért elég kemény ha ezt a 9-et egyszerre megengedik maguknak egy kb. nettó 350-es gépnél.

Mivel ők is millió pixelre írják és 2 halott az elfogadható, elvileg rendben vagyunk.

(#5848) #16820480 válasza amol (#5847) üzenetére


#16820480
törölt tag

9 pixel?? az rengeteg...nekem a 19"-es 1280*1024-es monitoromra valami olyan szabvány volt, hogy két teljes pixel vagy 5 szubpixel lehet a maximálisan megengedett. vagy lehet, hogy én értelmeztem rosszul a szabványt :F

(#5849) amol válasza #16820480 (#5848) üzenetére


amol
addikt

A szabvány 1 millió pixelre vonatkozik, tehát annál a felbontásnál már valóban megenged 2 teljes pixelt, mivel az felette van.

Szerintem ez direkt egy olyan szabvány, hogy könnyen ki lehessen találni valami baromságot, ami miatt nem vagy jogosult a cserére. Így adunk a szarnak egy pofont.
A legszebb, hogy lcd ill. plazma tv-nél már tudtommal egy szubpixel is feljogosít a cserére, mivel az szórakoztató termék. Könyörgöm, ez nem az? Nagyon sok embernek igen. És mennyivel közelebbről nézi az ember mint egy tv-t. Igaz, ott nagyobbak a pixelek.
Az hogy lehet, hogy a tv-knél, ahol szigorúbb a szabályozás kevesebb hiba van? Ott le tudják gyártani? Ott nem panaszkodnak a bonyolult gyártástechnológiára? heh.

[ Szerkesztve ]

(#5850) #16820480 válasza amol (#5849) üzenetére


#16820480
törölt tag

hát, elég szemét dolog az igaz. bár mondjuk én például szubpixel hibára nem adok, az asztalin volt három is, amikor eladtam, akkro mondtam a vevőnek, hogy van, csak nem tudom hol, mert tesztekben látszik csak igazán, amúgy észre se veszem. azt mondta később, hoyg ő tesztben sem látta... :)
még fekete pixelhiba is elmegy, a legzavaróbb szerintem a fehér.

ezt a gépemet még nem néztem meg pixelteszttel. eddig szabad szemmel nem láttam rajta hibát, ha a tesztelés közben találok, akkor onnantól tudom, hoyg ott van, és akaratlanul is észreveszem :)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.