Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Nekem az a tapasztalatom, hogy egér drivert, szoftvert nem szabad installálni egyik mellé sem, mert az elállítja a touchpadet, valahányszor használod, viszont az én logitech v220-om anélkül is tökéletes. Jó, nem tud extrákat így, de azokat amúgy sem tudtam megszokni.

Amúgy igen, nekem is meglepő a 2006. Mások még valami Fujitsu-Siemens drivert ajánlottak, de nekem ez bevált és ezért nem erőltettem azt. Állítólag toshiba is van, meg lehet találni. Egyszer megtaláltam ezeket, csak aztán nem kezdtem velük semmit.
A jelenságet én a Notebookreview.com xps alfórumában találtam meg körüljárva, és onnan az ötletek, ha a touchpad szóra keresel a címben, akkor valamelyik első találat az lesz. Most nem állok neki megkeresni, mert a legjobb eredményt ez produkálta, nekem nem éri meg és hosszadalmas, de ha téged érdekel mélyebben a dolog és jutsz valamire, oszd már meg velünk.
-
ArrayOfLilly
aktív tag
A honlapon nézted? Mert most utoljára biztos, hogy ugyanazt raktam fel Vista alá is, szerintem ugyanaz van mindkettő alatt, legalábbis egymás mellől tuti, hogy elérhető, nem emlékszem hirtelen, de tudom, hogy egy füst alatt intéztem el mind a kettőt.
Ma már nem akarok vinyókat csereberélni, mert nagyon el van rakva az, amin a driver van, de ígérem, holnap utánanézek.
Vészesetben tőlem megkaphatod.
A lényeg az, hogy VAN.
-
MartinRS2
csendes tag
Lassan 1 hónapja van meg a D630am, T7500as proci van benne, netezés mellett 45 fokos, a venti ilyenkor még be se kapcsol, ha elkezdek videót nézegetni akkor felugrik 50 fok környékére ilyenkor elindul a venti max 5 percre. Szerintem egyáltalán nem hangos, pedig az enyémbe a vinyó is 7200rpmes.
-
Fulmi
senior tag
Jo, csak mert a Humansoftnal van ket dolog is ami nem tetszik. Megirtam hogy erdeklodnek mit lehet ilyenkor tenni, a garanciabovitest nem is ajanlottak csak a szervizdijat ami 12 500 korul van naluk, emellett meg kell fizetni Tag transfer dijat is ami megint 12 500. Ha egy ev hosszabbitast csinalok akkor 7000 meg 12 500...
Az lenne a kerdesem ha magamnak szedem szet a gepet es cserelek benne valamit akkor ugrik a gari? Gondolok arra hogy en csak az alkatreszt kernem el a szerviztol majd en Clonozom a meghajtot es beepitem magamnak, ugy ingyen lenne.

-
-
wwhy
veterán
No. Kb. 1 hónapja használom a gépet, szinte mindig alvó/hiber állapotból jön vissza. Szerencsére
. Még soha nem votl gond a WLAN-al, pedig igazából 2 különböző WLAN van (meló+otthon). Bemegyek a melóba, felnyitom, csatlakozik. Hazamegyek, uígy
Arra volt példa, h a vírusirtó (!) nem tudta frissíteni magát (hivatalos AVG, hálózati). csak reboot után 
Ha esetleg számít, akkor nekem a gyári, A04-es BIOS van fent. -
atosz
őstag
Most azt csinálta, hogy korlátozottá vált a kapcsolat, amikor bontottam, abban a pillanatban elszállt a WLAN (mint adapter is), reboot. Komolyan mondom, az IBMemet nem indítottam újra hónapokig, sohasem mentettem, itt meg állandóan fagy, újra kell indítani, katasztrófa.
Más: Minden újraindításkor mikor betölt a Vista, kapok egy hibaüzenetet, miszerint az USB Notebook működése leállt. Mi a franc ez?
-
törölt tag
továbbra is fenntartom, mint lehető legjobb megoldás, hogy telepítsd újra a rendszert, és állítsd be rendesen. megvan 1 nap alatt, miközben már itt kínlódsz vele hetek óta...
egyébként annak, hogy betegen fekszel (bár sajnálatos, és ezúton is jobbulást kívánok), az égvilágon semmi köze a géped üzemkészségéhez. ha nem mentessz, abból két dologra tudnék következtetni: vagy nem dolgozol fontos adatokkal, vagy felelőtlen vagy. még ha egy félmillós TP notit használ az ember, akkor is elmondható, hogy az az adata, amit csak a RAM-ban van, az "nem létezik". (még apám csinála azt régebben a munkahelyén, hogy amikor XY kiment a szobából, akkor elmentette az illető munkáját, majd kikapcsolta a gépét. aztán volt is utána mindig pánikhangulat a képzelt adatvesztés miatt, de leglaább megszokták, hogy menteni kell) és ez sem a Dell hibája, ugyanis az IBM gépeiben sem őrzi meg a RAM az adatokat, ha nem adsz neki áramot.
ezek emellett nekem ugyanilyen gépen sosem fagyott még a Vista (igaz Ultimate) sleep módban /-ból visszatéréskor), sőt úgy igazán máskor sem. simán elképzelhető, hogy valamelyik wupdate okozza a hibát, vagy esetleg vírust kaptál (mármint nem csak te, hanem a géped is), de azt is el tudom képzelni, hogy a sokféle driver verzió próbálgatásánál össze vissaz lettek kavarva a rendszerfájlok, és ettől kattant be most a windows (sajnos ha egyszer felteszel valamit, akkor azt nehéz korrektül eltávolítani nagyon. ez a windows felépítésén múlik, és nem a Dell, vagy a BC cuccok hibája).és végül abszolút OFF, de nekem meg pont ellentétes tapasztalatom van a wifi kezeléssel, meg a gépek stabilitásával: eddig két TP notival volt tapasztalatom. az egyiknél olyan instabil volt a rendszer, hogy csak na, még sleep sem keleltt a fagyáshoz, egyszer csak magától újraindult. egyszerűen semmivel nem lehetett rajta segíteni, még az újratelepítés is csak részlegesen oldotta meg a gondot (X31). a másik egy T41 (vagy T42, most nem emlékszem) volt, ahol sem a windows (XP) wifi menedzsere, sem az IBM szoftvere egyszerűen nem volt képes érzékelni sem, hogy lenne a közelben hálózat, miközben ugyanazon az asztalon levő Asus barebone meg 90+%-os jelerősséget látva vígan csatlakozot... most akkor szarok a TP notik? ettől még nem, sőt, valósznűleg csak én bénáztam vele.
bocs, ha hosszú lett, és/vagy bántónak érezted, nem annak szántam, csak szeretném, ha objektíven próbálnád kezelni a helyzetet.
-
-
kekegsm
őstag
En is szoftveres problemara gyanakszom... Ez is a kollegad gepen van?
Azert furcsa ez az egesz dolog, mert a Vista wlan-managementje igazabol mindent nyujt, amire szukseg van, nekem is mukodik az elso pillanattol, csont nelkul. En specire elvezem, hogy milyen gyorsan kapcsolodik. Touchpad pedig meg kulon driver nelkul is szokott mukodni, legalabbis a Synoptic fajta. Csak akkor nincsenek beallitasi lehetosegek.
Nezz korul az Event Viewerben, nem lehet hogy valaki azt eltavolitotta?
Virus? Virusolo? (Kaspersky-nek volt szokasa, hogy kiirtotta a MovieMaker-t, mert szerinte az egy virus, hiaba tettem a kivetelek koze...) -
SzaboZE
addikt
Az elsőnél valami video vagy video driver gond lehet.
A második probléma leginkább a SATA driver hibájára utal. BIOSban nem lett állítva az ATA/AHCI mód? Esetleg próbáld meg az utolsó update-eket eltávolítani, amikor sikerül elindítani a gépet. Én is D630-at használok, fent vannak a legutolsó frissítések, de kutyabaja (nem tudom a tied Nvidiás-e).
Mikor telepítesz?
-
atosz
őstag
Újabb gondok D630-al (bár gyanítom VISTA a lúdas ismét):
- Az egyiken rendszeresen nem tud normálisan elindulni a Win, csak többedszerre, vagy elindul, de elállítja a felbonntást és/vagy kiveszi a háttérképet.
- A másikon pedig nem lehet újraindítani. Ha újraindítasz, akkor a boot után elkezd a win betölteni, majd pár sec után kék villanás és újraindul, majd lehet választani, hogy csökkentett mód, stb... Itt csak a szerencsén műlik mikor indul el. Ha teljesen leállítja az ember, akkor ált rendesen betölt a vista. Mindez a vista frissítése után lépett fel. Le lett futtatva a Dell saját diagnosztikáló szoftvere, de semmi hibát nem talált. Enyhén szólval elég gáz, nem lehet normálisan dolgozni vele, és az adatok sincsenek így nagy biztonságban.

-
atosz
őstag
Tényleg senki nem tud egy értelmes WiFi kezelőt Dellre? Már az összeomlás határán állok. Nem igaz hogy csak újraindítások után hajlandó csatlakozni az itthoni hálómhoz.
A VISTA meg továbbra is fos. Kb fél órát nem használtam a gépet, ebből egyszer totál meghalt, nem reagált semmire, aztán meg itthon ujraindítani kellett, mert ugye nem volt hajlandó felcsatlakozni a wifire, és percekig csak azt mutatta hogy "Leállás" és nem csinált semmit, ez már egyébként többször előjött... Most komolyan. Ez így üzleti célra??? Jahh és gyanítom hogy a VISTA miatt nem megy a mobil internet sem egy Nokiával.
-
-
SzaboZE
addikt
- sok a holttér a laptopon, lehetne az egész kisebb
Valahova azért be kell építeni az alkatrészeket, nem gondolod?
Nézz meg egy ilyet szétszedve, hát nem nagyon van benne légtér 
- állandóan megy az a Q venti
Nekem speciel nincs ilyen gondom, nincs kosz a hűtődben?
- nem tetszik a bill
Szubjektív.
- szar a touchpad
Szubjektív, pöcökegéren nőttél fel, használd akkor azt ;-)
- sajna hamar lemerül
És a ventid is állandóan megy, lehet hogy valami terheli a gépet?
- alulról is szív levegőt
Szerencsétlen onnan szív, ahonnan lehet. Miért baj ez? Proszívóeffektus, ha letakarod alul, akkor oldalt többet szív ;)
- tud azért melegedni
Ventid is állandóan megy, akkud is hamar lemerül, valami terheli a géped? ;)
- néha bugos driverek
Most néha vagy bugos vagy nem?

- hiányolok egy normális wifi kezelő szoftvert
Tudod használni a vistásat, illetve a letölthető delleset. Mi kell még?
Az általad leírt hibák egy szar telepítés jellemzőit erősítik. Az eredeti delles Vista van rajta? NSS, Chipset driver stb fent van?
-
törölt tag
hát, fejből nem tudom. asszem valami dynamic acceleration a neve.
nem biztos, hogy összefüggésben van a dolog, még nem tudtam megbizonyosodni róla. csak gondoltam, hogy ha az egyik mag fut csak, de megnövelt frekvencián, akkor is kapcsol a venti. de nem biztos. mondjuk nekem ez a funkció nem hiányzik, így inkább kilőttem. -
gollum
tag
Szia.
Nem, akkor is csak 1 órát kell fizetni, ha 10 percig csinálják, akkor is, ha 2 óráig és akkor is, ha 10 napig csinálja 5 szervizes. Ez kb 9+áfa és fix összeg.
A jótállási jegy azért kellhet, hogy igazold, hogy itthon vetted és akkor nem kell kifizetned azt az 1 óra munkadíjat. Ezt ugyan nem tudom 100%-ra, de a logika ezt kívánja.
Ha valaki BIZTOSRA szeretne menni, akkor kérdezze listvánt , Ő a HRP dell részlegének a szervízigazgatója.
Ismerem, biztosan segíteni fog Mindenkinek, aki hozzá fordul delles kérdéssel, legyen az billentyűzet csere, vagy bármi.
(#7265) 1501N
CSAK olyan létezik, hogy dell szervíz és egyetlen üzlet sem foglalkozik javítással.
Legfeljebb a szervíz foglalkozik eladással, lásd HumanSoft, HRP...
A HRP korrekt, oda fordulhatsz nyugodtan, személyes tapasztalatok alapján merem ajánlani. Ha a service tag alapján garis, akkor garis, ha van papír, ha nincs, és Ők azért utána tudnak nézni, hogy hol lett vásárolva a gép, ha nekünk a service tag alapján nem is derül ki. Ezért is kételkedem egy icipicit, hogy kell-e az a jótállás, de mint írtam, ezt nem tudom biztosan.
Üdv.
-
1501N
tag
Létezik egyáltalán olyan, hogy Dell szervíz? Mert én úgy veszem, ki, hogy nem csak pár üzlet foglalkozik ezzel. Amit be ctrl+v-ztem az a dell.hu-ról indulva találtam szervíz keresése közben. Ha valaki tud jobbat (biztosabbat) örömmel venném ha mielőbb megosztaná,
Főleg ha jó hír.
Ugyanis egy dell 630 beszerzésének aküszöbén állok (Papírok meg már nincsenek meg hozzá...) -
kekegsm
őstag
1. Vista ala nincs. XP alatt az Intel sajat progijat tudod hasznalni.
2. En csak azt tettem fel, meg a drivereket. Magam managelem a drivereket mindig, nincs szuksegem a Dell Support Center-re. Ja meg a webcam driveret, de az neked nincs beepitve azthiszem.
3.Elkuldtem emailben
4. Vista alatt nem. XP alatt mukodik az NHC ezen funkcioja -
McLaca
őstag
No, ezért kértem én Intel kártyával... Valami külső gyártó managere esetleg?
A Dell progikon kívül, amik nem látnak el driver funkciót, szerintem kizárólag a Quicksetet érdemes feltenni, a gyorsbillentyűk és a hangerőszabályzó visszajelzése miatt.
Semmi mást, a többi csak töltelék.Üdv!
-
McLaca
őstag
Az 1280×800 14,1"-en már szép. Szerintem vagy nem natív felbontásban hajtja a delikvens, vagy az asztali monitorán nagyok a képpontok, emiatt "cakkosak" a betűk, és a kisebb kijelző miatti finomabb rajzolatot látja "homályos"-nak.
sulu1701: 6-os Nero utolsó tagjával (6.6.0.12) próbáltad? Én még mindig azt használom, nem is fogom cserélni addig, amíg még felismeri az írókat. A legstabilabb Nero verzió.
Üdv!
-
Palika71
őstag
Szia Atosz!
Köszi a választ.
Igazából van egy Vostro1400-em, szóval elég nagy luxus lenne váltani, de mivel igen-igen gyakran nézegetek a gépen filmeket (persze nem TV-t), így elképzelhető, hogy rászánom magam, amennyiben a képminőség nagyságrendekkel jobb.
Tehát, pont a felbontás (divix, DVD, HD720p), és a fényerő része (sötétben filmezek) nem érint. Ami nagyon érintene, az a kontraszt, a fénybeszivárgás mértéke, és a betekintési szög. -
McLaca
őstag
Igen, akkus üzemben a fogyasztást is írja, egyes gépeknél a proci hőmérsékletét is, ill. az akku állapota is lekérdezhető vele (wear level). Tudtommal csak XP alatt megy, mivel elég régi progi és már sajnos nem fejlesztik.
A Vistában van indítópult? (Nem használtam még.) Mert aminek a parancsikonját oda behúzod, az indul a bootoláskor. Elegánsabb megoldás a registry szerkesztése, de a Vista már lehet, hogy ezt sem hagyja.
Üdv!
-
1501N
tag
Aktív logikai partíció kell neki, régen pqmagic-el csináltam, ha jól emlékszem max 1Gb-al működött normálisan, de emlékeim szerint elvileg 2 Gb-ot is támogat
De sata módban biztos nem megy.
Úgy rémlik, hogy létre tudja magának hozni a partícót is, sőt aktívvá is tudja tenni, meg is tudja formázni. Szerintema recovery partíciót nem kell bántani. Ha van rajta xp vagy vista az viszont meg fog halni.
Recovery előnye, hogy cd nélkül újra tudod húzni az oprendszert, ha kevés a helyed töröld le, gondolom cd-n megvan minden. Ha viszont sokat utazol akkor jól jöhet, vagy ha nem mindig előrhető a telepítő cd -
McLaca
őstag
Az XP (Vista is?) sok helyen nem jól mutatja a proci frekvenciáját.
Ezen a képen is látszik, hogy míg a mobilemeter a valós frekit mutatja, addig az XP a rendszertulajdonságokban a maximális sebességet mutatja. Olykor jól mutatja, de általában nem.
A MobileMeter egyébként innen érhető el. Nem vírus, tényleg csak egy ekkora exe.
WiFi drivert Intel WiFi-hez meg az Inteltől szedj le!
A billentyűzetvilágítás azért vörös, mert arra a szem "éleslátással" reagál (a kékre rövidlátással), így gyenge fényerőben is jól kivehetők lesznek a gombok.
Üdv!
-
törölt tag
most ezek alapján nem tudom mennyire pörög a venti. én általában amúgy is vagy zenét hallgatok, vagy megy a légkondi, vagy a vízmelegítő (vagy ezek együtt), ami mind sokkal hangosabb, szóval a legkisebb bajom a venit, de alapjáraton úgy vettem észre tényleg észre se venni szinte.
én nem tudok külön wifi kezelőről. lelgaábbis olyanról nem, mint amit az IBM-ék adnak (amit eddig még nem sikerült használni, sima wpa-psk hálózatot nem volt képes 2 méterről megtalálni, míg mellette a Clevo barebone simán max jelerősséggel csatlakozot...).
szerintem a kikapcsolja dolgot inkább az energiagazdálkodásban keresd, mert akksiról például alapból az eternet kártyát is kikapcsolja (bár erről van értesíő a képernyőn).tapipadról nem tudok sokat nyilatkozni, mert 99%-ban külső egeret használok, de szerintem még még mindig sokkal jobb a pöcöknél.
-
törölt tag
A03 van bios-ból, valamikor október körül frissítettem egyet, de most elérhető A04 is már, kb egy hónapos kiadás, lehet, hogy fel is teszem.
nem pörög állandóan a venti (illetve észrevehetetlenül halkan igen), de ez már a legelső bios-szal is így volt.én cpuZ-vel szoktam nézni a proci adatait, az eddig elég pontosnak volt mondható. most netezés közben ezt mutatja: [link], illetve néha a feszültség leugrik 1V-ra, de általában 1,175-ön van, illetve ha valamit csinálok, akkor a szorzó felmegy 9x-re.
egyébként most XP-ről vagy Vistáról beszélünk, mert már megkavarodtam...
-
cucka
addikt
Majd kíváncsian várom milyen használat közben egy D630, bár 620-as volt már a kezemben.
tudtommal a kettő között annyi különbség van, hogy a d630 santa rosa-s, a d620 meg nem. mivel a santa rosa platform az égvilágon semmilyen egetrengető újdonságot nem hozott, azért a tippem, hogy használati értékben is eléggé hasonló a két gép. (ok, az integrált videókártya sokat fejlődött, de ennyi..) -
McLaca
őstag
Az N-es még nem hivatalos, egyelőre kváziszabvány. Nem is nagyon támogatott még emiatt, bár eszközöket már előzetes specifikációk miatt gyártanak.
Nem igazán lesz hol kihasználni, de tulajdonképp ha árban mindegy (általában majdnem mindegy), akkor vehetsz (kérhetsz) N-est is.Üdv!
-
krazi
csendes tag
-
atosz
őstag
1. Szerintetek melyik a legjobb választás az alábbi WLAN kártyák közül?
- Dell Wireless 1390 (802.11g)
- Dell Wireless 1490 (802.11a/g)
- Dell Wireless 1505 (802.11a/g/Draft n)
- Intel PRO/Wireless 3945AG (802.11a/g)
- Intel PRO/Wireless 4965AGN (802.11a/g/ Draft n) minikártya2. Dell D430 és D630-on a magyar klaviatúrán nagy az enter gomb vagy "egy soros"?
-
bwoay
nagyúr
sub?
D620-ról meg D630-ról írtam.
Egyik T5500-as (2x1.66 GHz), másik T7100-es (2x1.8 GHz) Core 2 Duo-s gép.Subról Gollum beszélt, ő használ D420-at,
amiről írta, hogy jól bírja az akku, mert két film után még marad benne kraft.
Viszont az ULV-s.
Ehhez képest a két 14"-es masina C2D procival két másfél órás movie után
még kb 20 percet bír (10%-os töltöttségen áll).
nem értem, mitől karcsú, meg mi karcsú, meg mi van
-
-
gollum
tag
Szia.
ULV-s, U2500/1,2GHz-es core duo. 80GB, 4200rpm vinyóval. Ehhez képest meglepődtem a gép gyorsaságán, nem igazán lassabb, mint az előtte levő gépem, vagy bármelyik asztalim...
A d430-ba is lehet HSDPA modemet kérni, bár én külön vettem harmadáron, és itthon én raktam bele... Nagyon frankó...
Igen, a d430-nál is kilóg a nagyobb aksi előre. Egyrészt ezért nem vettem én se, másrészt ez a majdnem 1 éves aksi is bírja 3 órát alaphangon full beállítások mellett is, akkor meg minek...
+ így csak 1,4kg...
Szerintem menj el, nézd meg valahol, azután úgyis megveszed...
PNP.
Az L2 cache "mérete" sokat számít a prociknál, sőt... DE, ha nem konvertálgatsz napi több órát, akkor tök felesleges a nagyobb proci, mert úgyse használod ki...
A két proci közötti sebességkülönbség átlag felhasználás mellett kb. 0.1-0,3 sec., amit te észre sem veszel, de egy 2-3 órás kovertálásnál is csak 5-10 perc...
Szép a fényes, de csak akkor ajánlom, ha kültérben nem használod.
A vinyó sebessége megint csak relatív, nem hiszem, hogy egy átlag felhasználó bármilyen különbséget észrevenne a kettő között. Inkább csak ha méred...
Szvsz nem érdemes annyit kidobni a fordulatra.Üdv.
-
bwoay
nagyúr
nem feltétlenül kell ULV-snek lennie ilyen,
nálam mind a D620, mind a D630 filmnézéssel 200 perc körüli üzemidőket produkált
a 6 cellás akksival, ez nemtom, hogy elég konkrét fogyasztás-e.
a levegőt a 600-asok alulról szívják be.
én a melegedéssel is meg vagyok elégedve,
d emajd összehasonlítom egyik barátom T41-ével.
mondjuk a D630-as egy kicsivel melegebbnek tűnik használat közben,
de ez lehet az erősebb proci (és/vagy integrált VGA miatt),
vagy azért, mert a D620 legfrissebb BIOS verziója
az addigiaknál korábban bekapcsolta az aktív hűtést -
gollum
tag
Szia.
D420-ast gyűrök, jó gép. Melegszik ez is, de nem süti le a tökömet. Akkuideje jó, az éjjel meló közbe megnéztem 2 filmet és még maradt benne nafta. 950-es integrált kari, nekem mindenre elég, bár 3d-t nem futtatok... Billentyűzete kényelmes, a kijelző felbontása jó.
Ahogy olvasgattam a d430még jobbra sikerült, úgyhogy csak ajánlani tudom.
Persze elfogult vagyok...
Üdv.
-
törölt tag
én alapból nem használom semmilyen tervezésre, azért írtam, hogy mondj egy példát, és akkor kipróbálom (pl. valami mintát, projektet, modellt átküldesz, és meg letöltöm hozzá a megfelelő szoftvert, amivel végigcsinálok egy utasítássorozatot, amit mondassz, aztán megmondom az időeredményt. csak mostanában ritka vacak itt a netem, folyton megszakad, így inkább /helyi idő szerint/ délelőtt tudok netezni, akkor áltlaában okés)
melegedés és üzemidő: polipnak pont ilyen gépe van, mint nekem, csak neki integrált kártyával. ha nagyon energiatakarékosra fogja (vinyó halk üzemmódban, monitor fényerő minimumon), akkor neki 5 óra körül bírja. nekem ezzel a vga-val (noti normál üzemmódban, fényerő 50-60%-on) 3:15 percet írt ki a windows, de nem használtam még sosem ennyit akksiról.
melegedni alul melegszik egy kcisit, de még folyamatos terhelés mellett sem érezni semmit a kezed felőli részen (billenytűzet, csuklótámasz). mivel általában asztalra teszem így az alja nem annyira érdekel, de most "idle" üzemmódban az is épp csak kézhőmérsékletű. terhelés mellett nyilván nem, hiszen valamerre ki kell jöjjön a hő, de elvileg nem olyan vészes. -
Quent1n
senior tag
"félek egy kicsit, hogy lefogja sütni a tököm bármelyik új Dell." ?

Amiben notis viszonylatban vmire valo videokari van és nem fémházas, pl a 6400 as az valoban melegit ölben egy idö után de csak az a része ahol a videokari van. De a passziv illetve kicsi "notiventis" hütés már csak ilyen ezzel jár. Jo megoldás egy atlasz vagy vmi lapos könyv alátétele. Nem hinném h bármelyik Dell lesütné a töködet.

-
amol
addikt

Ez megnyugtatott. Akkor kivárom. Komolyan gondoltad hogy masszívabb mint egy Thinkpad? A teteje biztos nem... A thinkpadban mondjuk jó pont, hogy még vigyázni sem kell rá.
Még egy kérdés, bár már elhangzott. Tecránál, Thinkpadnál, asszem némely hp-nál van olyan, hogy amikor megmozdul a gép parkolja a hdd fejét (3D hdd védelem). Van ilyen a Latitude-ökben? -
TayRol
nagyúr
Okés, ezzel semmi gond, rakat driver van fennt, meg is találtam mindent, 2 fajta wifi driver is van fennt, csakhát egyikkel sem mükszik. Feltelepíti, s kiírja, hogy nincs olyan hardver, ami ehhez az illesztőprogramhoz passzolna... Egyébként amit adtak hozzá Roxio CD creatort, az nem megy vistan, mert hibás illesztőprogramnak észleli, s már indulásnál letiltja.

Amol : win95
tozo86: igen, elvileg a pendrive-ot plusz flashmemóriának ismeri fel, amire gyorsabban lehet írni/olvasni. De ezt nálam okosabbak pontosabban megmondják.
[Szerkesztve] -
amol
addikt
Direkt felraktam egy forgalomszámlálót próbaképpen mert én is úgy gondoltam. Nem töltöttünk filmet vagy hasonlókat. Csak email (csatolmányokkal), net, voip, családi képek fel-és letöltése, néha online tv és rádió stb. és kiderült hogy nekünk nem lenne elég csak a 10gb-os.
Megy adat ide-oda akkor is ha nem használod effektíve (pld. frissítések), és a feltöltés is beleszámít a forgalomba.
A mobilitást aláírom, elvégre ez az egész lényege. Mi csak ritkán visszük ki a lakásból a gépet, akinek munkaeszköz annak mindenképpen megéri.
Én amikor utoljára (pár hete) rákérdeztem a V és T betűs szolgáltatóknál, ehhez képest nevetségesen magas árakat mondtak a forgalom töredékéért, a versenyképességet így értettem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Flint 2 OFF topik
- Autós topik
- Cyberpunk 2077
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Horgász topik
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GameMax STORM Black 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo E490 Notebook i7/16/500
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Még soha nem votl gond a WLAN-al, pedig igazából 2 különböző WLAN van (meló+otthon). Bemegyek a melóba, felnyitom, csatlakozik. Hazamegyek, uígy 

(zöld, 93% van telve) talán h vegyem le a töltőről
illetve a szokásosak: eszköz eltávoltít, vista eltávolít, reinstall szűzen 
Tenyleg elfert volna a simaban is, eleg hasznos ficsornek tunik. Csak a keyboard ezekszerint univerzalis.

+ így csak 1,4kg...