Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
rantottmacsk
csendes tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy az Inspiron 1520-asnak van-e beépített hangszórója?
A választ előre is köszönöm. =) -
1501N
tag
válasz rantottmacsk #6501 üzenetére
Én még nem láttam olyan laptopot amin ne lett volna
-
Darkness1
aktív tag
válasz JoseyAdams #6494 üzenetére
Én a brit eBay-en vettem a Latitude D620-amat, fiatal, használt, kiváló állapotban, nem volt semmi átverés, DHL szállítás 3 nap alatt. Liciteken rendkívül jó árakat lehet elérni. Fontold meg a következőket:
- magyar OS és billentyűzet hiánya (utólag cserélhető mindkettő)
- töltőhöz átalakító kell (nem drága)
- akku állapotára nincs utalás (lehet azért érdeklődni)
- garancia (nem tudom mi a jogi helyzet a kintről behozott gépekkel, de szerintem nem érvényes itthon)
- a kereskedőt hogyan értékelik másokÉn nem bántam meg.
No stress, no work Today!
-
JoseyAdams
csendes tag
Köszi Darkness. Meggondolom amiket írtál.
(utánaolvastan a garanciának, és 1 év golbal warranity van rá, így itthon a szervizben kötelesek megcsinálni ha vmi van...)Van esetleg tapasztalata vkinek a "fényes" (true life?) és a "matt" kijelzők kapcsán? Azon kívül, hogy más a max felbontásuk nagy különbség van a kettő között?
-
turho
addikt
válasz JoseyAdams #6505 üzenetére
Ez engem is érdekelne....gyönyörű a 1501 glare fényes kjelzője, de azt sem tudom ezt mivel szabad majd pl. takarítani hogy ne karcolódjon meg :S
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
Palika71
őstag
válasz JoseyAdams #6505 üzenetére
Semmi köze a felbontáshoz. Ha valahol mégis így látszik, az csak véletlen.
A fényesen van egy speciális réteg, ami igencsak megkönnyíti a tisztítást, és (számomra) sokkal élvezhetőbb képet ad, mint a matt.
De kizárólag csak akkor gondolkodj fényes verzióban, ha mindig megtudod oldani a megfelelő fényviszonyt! Mert kegyetlenül visszatükröz mindent.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
divot
veterán
Egy het küzdök a mobiltelefon és a Latitude D520 közötti bluetooth kapcsolattal, mert hogy egyirányú a szerelem.
Tehát a laptopról tudok küldeni mindenfélét, ám ha a telefonról akarok a laptopra, akkor azt a választ kapom, hogy nincs kapcsolat. Tipp
-
McLaca
őstag
Blusoleil szoftver esetleg...?
Lehet, hogy a Dell drivere - ahogy az XP beépítettje - sem támogatja a visszirányú kapcsolatot. De miért nem a telefon saját filemanagerével szeded a fájlokat a telóról?Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
Ha a telók saját szoftját használod, még nem kell zsinórozni...
Ez a bluesoleil egy univerzális BT szoftver és elvileg tudja mindazt, amit a BT szabvány rejt. Gyakorlatilag én feltelepítését követően 20 perccel letöröltem... Maradtam a PC Suite-nál (persze csak egy telefonról van szó).Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
x8x
csendes tag
Szerbusztok!
Tegnap ota boldog tulajdonosa vagyok egy xps m1730-asnak,ez egy sli-s noti.A problemam pedig az,hogy jatek kozben latom,ahogyan a 2 kartya dolgozik(kepzeljetek el 1 vertikalis csikot a monitor bal szeletol ugy 3cm-re a monitor teljes magassagaban,feher alapon zold szinu csik,kb. fel centi szeles,es felfele ill. lefele kiter atto fuggoen,hogy az alkalmazas milyen mertekben veszi igenybe a kartyakat.Mellette pedig az SLI felirat.Ahogy en neztem vagy az en logikam szerint az egyik kartya felfele a masik pedig lefele van kijelezve a monitor kozepe pedig a 0.)Ez csak jatekok alatt mutatkozik.Elotte meg sosem volt nVidias szamitogepem ill.laptopom,plane nem sli-s.A 169.22-es driver van fenn,mert ahogy neztem ez mar tamogatja es tudja kezelni a 8700m gt-ket,csak van ez a kis szepseg hiba.Ha esetleg valakinek lenne valami hasznalhato otlete akkor kerem ossza meg velem.
Remelem valamilyen szinten ertheto a dolog. ;)
Segitsegetek elore is koszonom!
x8x
Es bocsi,de irasjelre mar nem futotta! -
PNP
őstag
Dell Vostrom van, a proc FSB-je 800Mhz, a RAM 667Mhz, ha jól tudom. Ez amúgy normális? Nem értek hozzá...
Ha bővítem, érdemes 800Mhz-es modulokat venni, vagy nem lesz tőle gyorsabb? -
Bogyó bá'
nagyúr
Jó estét az Uraknak! Pár éve nemigen járok ide fórumozni, de most némi szakértő segítségre lenne szükségem: van egy ősöreg Dell Latitude CPx-J650 PIII-as notim, 650MHz-es procival. Most kaptam szuvenirba egy törött, alaplaphibás Inspiron 4100-ast amiben szintén PIII-as van, de 1000MHz-es, 512kB Cache-val.... Van-e rá esély, hogy a gyorsabb procit a régi, de üzemképes gépben életre tudom kelteni? Esetleg kárt okozhatok-e, ha belepróbálom? (tápfeszek különbözőségére, BIOS általi fel nem ismerésre, órajelszorzóra gondolok így hirtelen....)
A régi gépet nem szeretném kinyírni, mert igen nagy szükségem van rá, újra meg nem tellik mostanság. Miért nem megy a törött gép 256 MB-os, 133 MHz-es SDRAM-ja a régi gépben???? Abban 128 Mega 100MHz-es SD van az egyik slotban, de az "új" memória önállóan sem indul el.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
divot
veterán
Addig izmoztam a bluetooth kapcsolattal, hogy most már még rosszabb minden, mint eddig. Ahogy az már csak lenni szokott.
Tehát ugye adott a Latitude D520. Onnan indultunk, hogy a laptopról telefonra tudtam küldeni, visszafelé viszont nem. Frissítettem a drivert, bazguráltam a beállításokat, és most már rohadtul nem észleli egymást a telefon és a laptop.
Sőt, ha bekapcsolom a Wifi-Bluetoth kapcsolatot, akkor már nem jelenik meg a tárcán a kis ikon, mint eddig, noha ez is be van kapcsolva.
Még sőtebb: hiába vagyok fönt a neten a T-mobile-os kapcsolattal, a kapcsolati ikon azt jelzi, hogy nem kapcsolódom semmilyen hálózathoz. Pedig de.
Na most mi a búbánatos ménnkű van már?
-
guti86
tag
sziasztok!
segítségre lenne szükségem az alábbi notebookal kapcsolatban:
Dell C400 ami egy jó kis subnotebook, de pont az a gondom h nincs hozzá dvd v cd meghajóm és persze benne sincsen.
kb fél éve vettem használtam és most el akarom adni, de aki megveszi mondta h jó lenne ujra rakni a windowst, és is ugy kaptam amugy h rajta volt a "friss" windows.
milyen módszerrel tudnám felrakni rá? mert hallottam h van vmi hálozati telepitésről meg a másik mód h van hozzá egy 2,5 ös külső mobilrack, abba belerakom a noti vinyóját azt rádugom a gépemre és valahogy arra rakom a wint? v hogyan... előre is köszi a segítséget. -
-
mylans
csendes tag
Sziaasztok!
Múlt héten vettem egy Dell Inspiron 1520-as notebookot. Nagyon és nagyon tetszik. Csak van
egy bajom néha kattan a vinyó. (Nem állandó kattogás és nincs lassulás sem). Ha tudnátok rá választ akkor légyszi írjatok. Köszi -
divot
veterán
Na, zárjuk rövidre a kínlódást: kéne D520-hoz egy normális Vista 32-es bluetooth driver. Amit letöltöttem a Dell oldaláról, arra azt írta, hogy nincs ilyen csipszet a masinában.
-
divot
veterán
Pontosítanék: se bluetooth, se wifi-m nincs per pillanat, erre kéne megoldás.
-
atosz
őstag
Szerintetek lenne lehetőség valahogy Snaptics drivert használni Alps touchpaddal?
-
SzaboZE
addikt
válasz Bogyó bá' #6516 üzenetére
Nincs esély, ugyanis az Inspiron 4100 két generációval újabb és más lábkiosztású processzort tartalmaz. Konkrétan a CPx-be processzorkártya van, míg az őt követő sorozatokban már processzor. A CPx max 750 Mhz-es processzorkártyát fogad. És valóban nem megy 133Mhz-es rammal, akkoriban még nem volt egyértelmű hogy egy memória képes alacsonyabb sebességeken is üzemelni. Kárt nem fogsz okozni, mert fizikailag nem fog belemenni a processzor
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
Meg kéne tudni milyen bluetooth van a gépedben és wifi, anélkül nem fog menni. Lehet BT350 vagy 360 a bluetooth. Esetleg próbáld ki mind a két drivert.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
McLaca
őstag
Esetleg nem 355 a típusjele?
Mert most kértem árajánlatot V1400-ra, és abban ilyen típusú BT-t írtak.Üdv!
-
divot
veterán
válasz SzaboZE #6534 üzenetére
Összefoglalom: A Biosban csak annyit látni, hogy az eszköz megvan és engedélyezett. A Dell oldalán a D520-hoz kétféle drivert ajánl föl a support: egyikhez sem találja a csipszetet. Most letöltöm ezt a 355-öst, de mivel ezt nem kínálja föl a D520-nál, így nem sok reményt fűzök hozzá.
-
divot
veterán
Most tudtam csatlakozni egy nyilvános wifi hálózatra, de csak helyi kapcsolatként. Bluetooth továbbra sincs még ilyen szinten sem.
-
Cyrin
addikt
-
Eastman
addikt
Üdv Uraim!
Inspiron 6400 vásárlás előtt vagyok.
Egy egyszerű felhasználó a Mobile Intel® Pentium® dual-core T2080 1730 MHz és a Mobile Intel® Pentium® dual-core T2130 1860 MHz -es proci teljesítménye között mit érez meg?
Játékról szó sem lesz, csak max. PhotoShopos képszerkesztés und médialejátszás und iroda und net.Eastman
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz SzaboZE #6528 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Így a roncsból csak az akksit meg a nagyobb vinyót tudtam felhasználni (A réginek nem volt meg az akksija, az Inspironé viszont tökéletes bele: kb. 2,5 órán át hajtja a masinát. A 10 gigás vinyót így 20-asra bírtam cserélni, ami nem jön éppen rosszul A gépet fotós túrákon képlementésre/tárolásra használom elsősorban. RAW-konvertert futtatok rajta, meg egy PhotoShopot. Fotóklub-foglalkozásokon meg a kölcsönkért projektort szokta hajtani.)
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
McLaca
őstag
És T7300 kontra T7250 (4MB L2 vs. 2MB L2, mindkettő 800MHz-es FSB-vel és 2GHz-en)?
A "fő" notis totyikban már megkérdeztem, ott nem volt konkrét válasz.Üdv!
-
Steven21
tag
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
A kérdésem az, hogy megvettem a Gears Of War játékot felrakom, elindul és kiírja, hogy rakjak fel a 7900gs kártyám mellé vmilyen drivert, ami szerintem vistás 163.44? Mert ha nem, akkor ki fog fagyni. Elindul ki is fagy egy idő után, de nem értem miért, mert szinte még el sem tudok kezdeni játszani, kidob.
Mi a legutolsó forceware beta driver amit fel tudok rakini egy go7900gs mellé? Op rendszer win xp.
Jó lenne egy mihamarabbi válasz, mert így nem működik a karácsonyi game
Privátban tudtok adni ötletet?
Előre is köszönöm! -
törölt tag
a T7100-T7300-T7500-T7700 modellek közt rendre ~10% sebességkülönbség van. namost a T7100-T7300 közt van fsb ugrás is, a többinél meg csak órajel. nem számottevő mégsem az eltérés, rendre 10% körül van a teljesítmény növekedése. ebből én arra következtetek, hogy az L2 jelen architektúra mellett nem dob jelentőset a teljesíményen, valószínűleg valami más miatt kellett emelni a nagyobb modellekben levő L2-t.
-
gollum
tag
Szia.
Szinte biztos, hogy beállítási gondjaid vannak, mert az xp-sp2 alapdrivere is tökéletes a bluetooth működéséhez, anélkül, hogy bármikor, bárhova, bármilyen drivert feltelepítettem volna, a vistában pedig szintén integrálva vannak ezek az alapdriverek. (Nekem 350-es van benne.)
Unokaöcsém vistát használ, eddig bármit csatlakoztatott, mindent felismert neki a gép. (Bluetooth,nyomtatók, stb. )
Próbáld ki, hogy mindent eltávolítasz eszközkezelőben, hálózati kapcsolatokban, leszedsz minden drivert, restart, feles pájinka egy üveg borsodi, és higgadt fejjel kezd újra az egészet...Üdv.
ui.:Nekem is volt egy teló, (Ha jól emlékszem nokia n80...?), amit nem tudtam párosítani sehogy, szintén gépről ment, gépre nem... Úgyhogy valszeg a bluetoothod tökéletesen működött, a telóval lehet gond...
uiui.: Boldog Karácsonyt Mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
-
werny_
csendes tag
Hello Mindenkinek!
Úgy döntöttem, hogy veszek egy notebook-ot, mivel utána olvasgattam, és a DELL-t találtam erre a legmegbízhatóbbnak, most szeretnék tanácsot kérni! Természetesen az abszolút korlátozó tényező a pénz, kb 150 000-170 000(bruttó), a felhasználás célja cad-ak(pl.autocad) futattása, illetve filmnézés. Arra jutottam, hogy a proci és a HDD legyen visz. erős, aztán még bővítgethetem, freedos gép is teljesen megfelel, ha valaki tud valamilyen jó ajánlatot, bátran írjon. Szerintem a minimum követelmény ehhez a felhasználáshoz kb. 1.73-1.86GHz -es proci
1024MB ram, 120-160Gb Hdd, és valami erősebb videókari, szerintetek ez kevés, vagy sok??? -
Boyfish
senior tag
Sziasztok!
Érdekes probléma állt az imént elő csodálatos Dell 6400-es gépemnél!
Telepítettem fel a Bluetooth driverét, amikor feltelepült, azt hittem megfagyott a gép, de gép tökéletes működött, csak a touchpad nem volt hajlandó működni, de ha megnyomom a billentyűzet bármelyik gombját, akkor a touchpad simán működik, csak folyamatosan nyomnom kell hozzá egy gombot, és akkor minden rendben Mi lehet a probléma, nincs energiám egy win reinstallhoz!Köszi
''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- Lenovo L15 Ryzen 7 5850 8 mag 16 szál Zen2 Radeon Vega 7 16Gb Ram Garanciával
- Lenovo L15 Ryzen 5 4650U Zen2 Radeon Vega 6 16 Gb Ram FullHD IPS Garanciával
- Lenovo X395 Ryzen 7 3700U Zen Radeon Vega 10 16 Gb Ram 512Gb NVMe Garanciával
- Lenovo E14 Ryzen 5 5500U Zen 2 Radeon Vega 7 16 Gb Ram Garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest