Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
Jól van, köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
Gizmo94
veterán
válasz Ice&Lime #63304 üzenetére
Ilyesmit keress a Biosodban, mint a Primarily AC Use settings. Ez az a mód, amikor főleg töltőről használod a gépet. De az adaptive is jó neked, mert az megfigyeli a szokásaidat és beáll a legoptimálisabbra. Általában nincs semmi szükséged a Dell bloatwarekra. Hasznot nemigen hajtanak, cserébe rendesen kommunikálnak a háttérben. Ha mégis kellene update assist, stb. , akkor miután elvégezte a dolgát, nyugodtan törölheted, ha pedig megint kell, felrakhatod újra, majd törlés, ha már nem kell.
A ramjaid meg imádják egymást, ketten egy pár.[ Szerkesztve ]
-
lufiember
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 Latitude E5470 gépem, szeretnék SSD-t tenni bele a HDD helyére. Samsung 860 EVO kompatibilis vele? Van hozzá ajánlott SSD 500gb méretben?
Köszi!
-
Ice&Lime
veterán
válasz Gizmo94 #63305 üzenetére
Köszönöm a te válaszodat is!
Akkor átállítottam primary ac use-re.
Egyébként ExpressCharge-ra volt állítva nem tudom miért? ( talán a 130W töltő miatt..? )
A másik dolog, hogy a system logs/power events-ben minden bekapcsoláskor ezzekkel a két üzenettel bővül a lista:
-power on-not applicable
-acpi power management (ezt win10 újratelepítés előtt írta, akkor fent volt minden dell program, telepítés utáni napon mikor egyenlőre nincs fent dell program ezt egyenlőre még nem)[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Hello! Tegnap a 7490-em működés közben, hálózatra kötve baromira elkezdett zúgni, mármint a hűtés. A HardDiskSentinel 42 fokot írt az SSD-nél, ma beszereztem egy OpenHardwareMonitor nevű progit a hőmérséklet mérésére, majd figyelem, ha megint zúgni kezd. Mennyi általában ezekben a gépekben a CPU, SSD stb. egészséges hőmérséklete? Az, hogy zúg nem zavar igazából, csak ne legyen baja a gépnek!
Külföldi fórumokon olvastam erről, ott azt írták, hogy szinte csak és kizárólag töltés közben csinálja ezt ez a széria, nálam is ekkor jött elő.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
bazsi83vp
senior tag
válasz tylerddd #63309 üzenetére
SSD-re tipikusan a 0-70 °C tartományt szokták a gyártók üzemeltetési tartománynak megadni. Vígan benne vagy,
Egyébként pedig ezen sem kell kiakadni. Kis felületen történik egy fajlagosan nagy energialeadás
Ice&Lime
Az express charge akksi függő. A hibaüzenetnek utána kell még nézni.[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz bazsi83vp #63311 üzenetére
Az előző E5430-amnál egy BIOS frissítés megpiszkált valamit, mert a HDD körül nagyon melegedett a cucc, 52 volt a max. amit mértem egy WD HDD-nél. Vettem is egy ilyen olcsó hűtést alá és ez 35-36 körül tudta tartani, szóval a célt elértem. A 7490 esetében is be tudnám vetni, de nem tudom, hogy itt hogy reagálna a gép, hiszen ennek alul vannak a szellőzői. Dönthető a hűtő, így ki tud alóla jönni a levegő és ráadásul kényelmesebb pozíciót is kap a gép gépelés szempontjából. Ez utóbbira mondjuk jó lehet, hiszen nem kötelező bedugni.
[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
válasz tylerddd #63313 üzenetére
Nekem egy mSata SSD-n van a rendszer, de meghagytam a régi merevlemezt. Előtte nem tudom, mennyi volt a tipikus hőmérséklete, de per pill nekem is 36 fokon tanyázik.
Egyébként annyi moddingot megengedtem magamnak, hogy fúrtam 4 pici lyukat a venti beömlő nyílás és egyet az SSD fölé. Eléggé le van fojtva szerencsétlen áramlási szempontból. Még így is lassan áthúz egy kis levegő a "távoli" SSD felett hűtve azt is.A padra pedig ragasztottam egy kis ablakszigetelőt, hogy egyrészt ne csúszkáljon, másrészt a kihagyott helyeken távozzon a levegő. Ha gondolod, majd lefényképezhetem, mire gondolok.
-
Gizmo94
veterán
válasz Ice&Lime #63312 üzenetére
Frissítsd a biost és lehet, hogy elhagyja, de egyébként egyik üzenet sincs hatással a rendszeredre, ignorálható mindkét üzenet.A töltő biztosan jó a gépedhez. Évek óta használok én is 130w-os töltőket dokkban és nélküle is a gyári 65w helyett. A 19.5V számít. A 65-90-130w-os töltő egyaránt jó hozzá. A maximális töltőáram mértéke különbözik, 3.34A- 4.62A- 6.7A , de ebből a töltőelektronika úgyis annyit vesz fel amennyit kell. Nem tud túltölteni. Nagyobb töltővel csak plusz kapacitás lesz, kárt nem okozhat.
-
bazsi83vp
senior tag
válasz tylerddd #63316 üzenetére
A koncepció lényege annyi, hogy a hűtőpadra ragasztott ablakszigetelő nagyobb felületen súrlódik a laptophoz, mint az a gumitalp a hűtőhöz. Így megbillentve (lábak kinyitva) a hűtőt sem akar lecsúszni a laptop róla.
A felragasztásoknál úgy jártam el, hogy bal oldalt legyen egy olyan rész, ami továbblöki a kiáramló meleg levegőt. Ugyanott lent a merevlemez alatt is legyen légmozgás, valamint a jobb oldali felső rész az SSD-n segít. A szigetelés ugye picit elemeli a laptopot a rácsozatról.
A gép alján pedig látható a 4 pici luk a ventilátor és az 5. az SSD alatt... Hogy miért nem nagyobbak? Az nem is volt cél, hogy teljesen megkönnyítsem a ventilátor dolgát és így megvan még az a nyomáskülönbség, hogy szívjon az 5. lyuk felől is némi levegőt a rendszer, ebből kifolyólag a gyári nyílásokon át kap hűs levegőt a memória és az alaplap továbbra is.
-
tylerddd
veterán
válasz bazsi83vp #63317 üzenetére
Aham, így már értem, mire gondoltál! Kösz! Nekem vannak ilyen és ehhez hasonló öntapadós gumitalpaim, már gondoltam rá, hogy a gép aljára a 12x5mm-ből ragasztok fel. Fél cm már kellemesen eltartaná az asztaltól a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz Gizmo94 #63315 üzenetére
Köszönöm a választ!
Még ez lenne a problémám, hogy eszközkezelőben ezek hiányoznak.
A dell-es drivereket szeretném feltenni, nem pedig winupdate-ről (mert egyenlőre más nem kell, update-eléskor win10-nél meg jön minden ami nem kéne az is és telepít persze engedély nélkül mindent....).
Viszont hiába töltöm le a dell-es drivereket, egyébként ezek hiányoznának (belinkeltem) mint, Intel Management Engine Components Installer és Intel Chipset Device Software, nem tudom kicsomagolni őket hogy úgy betallózzam csak, mert nem lehet kicsomagolni a telepítő exe-ket úgy mint régen lehetett, hanem csak telepíteni az egész exe-t, azt meg nem szeretném, csak ami tényleg kell.
Ti sem tudjátok kicsomagolni teljesen? Mert próbáltam 7-zip-pel és nem megy.
Valaki megtudná mondani, hogy lehet kicsomagolni szépen ezeket az exe-ket hogy eszközkezelőből csak betallózni kelljen ami konkrétan kell?Előre is köszönöm a segítséget!
-
muszurkefal
aktív tag
Halihó!
Programozásra és light gamingre keresek könnyű, hordozható notebook-ot. A 4K-s 15 inches XPS-t néztem ki (9570). Lenne pár kérdésem:
1. Van olyan oldal, ahol az összes létező 15 inches XPS konfigurációja fel van sorolva?
Dell oldala nem elég informatív.2. Throttling még mindig van?
3. 4K verzióból glossy és matt is van? Glossy kellene, de nem nagyon írják sehol, hogy melyik milyen.
4. Vásárolt már valaki Ausztriában vagy Belgiumban gépet? Itthon az a konfig nem kapható / 200-zal drágábban, amit kinéztem magamnak. Szállítanak-e Magyarországra valamelyik országból, vagy ki kell menni átvenni? Ebben az esetben a garancia hogy működik?
+Osztrákoknál van 10%-os tanulói kedvezmény XPS-re, azt vajon magyar hallgatói jogviszonnyal is igénybe lehet venni?5. XPS Update fog még érkezni 2020 januárig bezárólag, lehet tudni valamit?
Köszönöm, ha valaki válaszol
[ Szerkesztve ]
-
tylerddd
veterán
Hi! Holnap lesz egy hete, hogy használom a 7490-et és csak most kötöttem hozzá fülhallgatót. Nem szól bakker! Ha bedugom, akkor is a hangszórókból jön a hang. Most nyomtam fel a hang drivert, de ugyanaz. Mi lehet ez? Rossz lehet a jack csatlakozó?! Esetleg valamit elállíthattam?!
-
tylerddd
veterán
válasz bazsi83vp #63328 üzenetére
Ohh, te jó ég, nagyon gyökér vagyok! Köszi a tippeket, de rájöttem mi a gond. Amikor kilőttem a rendszerrel induló alkalmazásokat, kikapcsoltam ezt a MaxxAudioPro nevű cuccot Mikor elindítottam, nézegettem, azt hittem ez csak ilyen térhangzást meg mikrofonhang javítást felkínáló valami, a rendszer is applikációnak írta és kinyomtam. Erre kiderül, hogy ez kell, mert így amikor bedugok valamit a jack-be, felkínálja a választási opciókat, hogy mi az, amit rákötöttem és ahhoz optimalizál. Nagyon nagy láma vagyok, elnézést kérek a jelenlévőktől!
[ Szerkesztve ]
-
BMizutani
tag
Üdv. Adva van egy latitude e5430 laptop , ami egy újraindítás után nem bootol be, a tünetek képernyő sötét a ventillátor felpörög , majd a esc és a 0 gomb melett a hdd led villog az alatta lévő két led folyamatosan világít . Mi a hibakód és mennyire , hogyan javítható ?
[ Szerkesztve ]
-
icp1970
senior tag
Sziasztok.Adott egy Dell Latitude 8. genes új német vásárlású noti.És a dell waranty azt irja hogy a gari uknow. Hogyan kell ezt a dell nél be regisztrálni?Köszi előre is.
-
somasz
Topikgazda
válasz icp1970 #63331 üzenetére
Ha másodkézből vetted, akkor lehet, átvertek. Ha első kézből, akkor van számlád, azzal kopogtass a dellnél.
Lehet még olyan, hogy szarakodik a dell szerver és majd helyreáll.Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Ispy
veterán
Ezek a mai U-s procik hogyan viszonyulnak egy i5 4310m-hez? Benchmark alapján van olyan u-s, ami erősebb nála, de tényleg erősebb, vagy csak papíron ki lehet hajtani 3 másodpercre belőle a kraftot? Ha van olyan, ami jelentősen jobb, akkor melyik lenne az?
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy kitől lehetne itt hardveraprón dell 6540-hez dvd-rom-ot szerezni?
Ha gond, lehet privát üziben is.
Előre is köszönöm a segítséget! -
-
applause
aktív tag
Pár napja a gép újra/leállításakor a műveletet rövid ideig akadályozza egy Elara nevű program. Az már megállapítottam, hogy a program files/dell touchpad mappában van. Miként lehetne ezt javítani, másnál jelentkezett-e?
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
lsebestyen
addikt
Sziasztok!
Az e6540 nagyon bevált, viszont szeretném lecserélni, valami könnyebbre, hordozgatás miatt. Maradnék a Latitude szériánál, 14"-ban gondolkodom, használtban. Pénzmagot nem tudok mondani, ha van 120-ért olyan ami megfelel az is jó, de mondjuk max 200k. I5-4300M teljesítményénél gyengébb ne legyen, erősebb sem kell (dedikált VGA nem kell). Illetve legyen halkabb, mint az e6540. Miket érdemes figyelnem aprón?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz lsebestyen #63345 üzenetére
Az i5 6300U ugyanannyit tud, kevesebb mint fele fogyasztással, jobb GPU-val - és van belőle bőven a hardveraprón, 12,5 és 14 " méretben is.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
somasz
Topikgazda
válasz lsebestyen #63345 üzenetére
Hq procis 5470-5480
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz lsebestyen #63347 üzenetére
Én 7270-et vettem másfél hónapja, ugyanennyiért. Eddig nagyon tuti (vigyázz a kijelzőkre, mert van belőle FHD IPS paneles, és sima HD gagyi TN-es is, sőt fényes érintős is létezik ). Én raktam bele még 8 GB RAM-ot, így Dual-channelben megy, jól észrevehetően fürgébb lett minden, jobb a Passmark CPU eredménye is (4702):
Van jóval olcsóbban is, de abban nincs 4G modem és ujjlenyomat-olvasó.
A 14"-osakat én akkor nem néztem, mert nekem az - tényleg hurcibálni, terepre is - egyszerűen túl nagy.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, ami szerintem elég furcsa (e6440 és full hd ips kijelző, win10x64 1709).Filmezésnél, youtube videóknál, amikor a videó teljes feketébe vált vagy nagyon sötétre, és ugyan ez visszafelé, ha fekete vagy nagyon sötét jelenetből vált világosabbra, akkor az egész képernyőn észlelhető egy enyhe fényerő változás, mintha egy rövid pillanatra kicsit le és fel váltott volna a fényerő.
Ha a videókat arra a jelenetre teszem és ismétlem ugyan ott egymás után többször, akkor mindig ugyan ott és akkor csinálja, amikor feketéből világosra, és világosról feketére vált a kép, tehát nem véletlenszerű, hanem konrétan a váltáskor történik mindig.
De írok egy még furábbat, ami szintén ez a hiba, de még hülyébben hangzik.
Win asztalon, nincs semmi, majd gépházban/személyreszabás/színek/kiválasztom a white modról a dark módra, hogy a gépház háttere ne fehér, hanem fekete legyen. Majd minimalizálom a már feketére átállított gépház ablakát a tálcára a gyors elérési ikonok közé. Aztán a tálcán rákattintva előugrasztom, majd vissza minimalizálom a tálcára, mikor ezt csinálom egymás után, többször, amikor előugrik a fekete gépház ablak, a képernyő akkor is ezt csinálja a hirtelen, rövid, halvány fényerő le-fel változást szintén egész képernyőben és pont akkor, amikor a fekete ablak előugrik.
Ha nincs ilyen nagy konraszt változás, akkor nem csinálja, és álló képnél sem.
Ha csatlakozási hiba lenne, akkor ugye véletlenszerűen kéne történnie, nem pedig konkrétan bizonyos helyzetben pont akkor, pont abban az esetben, amit fent írtam.
Ha a kijelzővel lenne valami, akkor talán annak is véletlenszerűen kéne történnie.
Persze lehet hardware-s is, hogy eleve hibás és így "működik rendesen" vagy software-s talán akkor inkább.
Valakiknek volt olyasmi problémájuk, hogy videózásnál csík jelent meg, vagy vibrált, de ez valami más lehet.Nemrég volt egy friss win telepítés, egyenlőre dell-es program nincs feltelepítve, energiagazdálkodás nincs piszkálva sem, intel hd vga driver természetesen fel van telepítve és fix 60Hz-en van, az nem szokott váltakozni sem.
Ez most micsoda lenne?
(ugye ez nem egy "feature"?)Előre most is köszönöm a segítő válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest