Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
válasz Bogyó bá' #6516 üzenetére
Nincs esély, ugyanis az Inspiron 4100 két generációval újabb és más lábkiosztású processzort tartalmaz. Konkrétan a CPx-be processzorkártya van, míg az őt követő sorozatokban már processzor. A CPx max 750 Mhz-es processzorkártyát fogad. És valóban nem megy 133Mhz-es rammal, akkoriban még nem volt egyértelmű hogy egy memória képes alacsonyabb sebességeken is üzemelni. Kárt nem fogsz okozni, mert fizikailag nem fog belemenni a processzor
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
tylerddd
veterán
válasz Bogyó bá' #62852 üzenetére
Bocsi, közben kicseréltem a linket, lehet a bénább verzát látod. 8GB rammal akarom, a fullHD-s verzió IPS, egyszerre mehet bele M.2-es SSD + HDD is. Ez a kiszerelés is bejönne nagyon.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
motifator
senior tag
válasz Bogyó bá' #62883 üzenetére
Köszi szépen. ha nincs más az lesz. Még érdeklődöm ismerős körökben, hátha ki tudom próbálni egy másik akksival. Igyekeztem kizárni a kontakt hibákat, biosban megnéztem az akksira, töltésre vonatkozó beállításokat illetve olvasgatom a külföldi fórumokat, hátha találok valami okosat.
Funky + Jazz
-
Gizmo94
veterán
válasz Bogyó bá' #62973 üzenetére
Hogy menni megy egymás mellett, az nem jelenti azt nyilván, hogy dc-ban is menni fog-e. Mivel azonos gyártmányú és méretű modulokat párosítasz, minden esélyed megvan rá.hogy meglesz a dc. Eltérő márkájú vagy méretű ramok esetén kérdéses a dc. A memóriavezérlőtől függ. Ha tudja a vezérlő az aszimmetrikus módot akkor megy dc-ban a 4+8 is. Ha nem, akkor egymás mellett elfutnak ugyan,de single módban. Aida-ban meg tudod nézni a sávszélességet, az megmutatja, hogy dualként futnak vagy nem. Nálad a két azonos gyártótól származó és méretű modul menni fog dualban szerintem akkor is, ha nem kit.
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
válasz Bogyó bá' #62975 üzenetére
Az intel vezérlői ált. tudják az aszimmetrikus módot is, tehát nemigen szokott gond lenni azzal sem. Ha Aidaban meglesz a 128 dual ami 99% akkor örülsz, ha nem, akkor eladod a ramokat és az árukból vagy veszel egy 2x8-as kitet, vagy ha nem kell a 16gb. akkor egy 2x4-est. Szerintem nem lesz gondod. A léc inkább a 8+4-es párosításnál rezeg.
-
david.magony
csendes tag
válasz Bogyó bá' #63180 üzenetére
Lehet, hogy csak valami placebo effekt nálam, de a fastboot opció 1mp-t javít a BIOS boot idején. Ennél a 10.8-10,7-nél lejjebb sehogy nem tudom vinni. Ahhoz, hogy a windows a lehető leggyorsabban kapcsoljon be mindent megtettem és így járok 24-25mp-es teljes boot időnél... picit szomorúnak tartom ezt mert a 4 éves középkategóriás asztali gépem boot ideje 10 mp alatt van
-
Gizmo94
veterán
válasz Bogyó bá' #63267 üzenetére
80%-os gyári akkunál, ha nem létkérdés a hosszú akkumulátotos üzemidő, szerintem bőven nem érdemes még másikat venni. Igen sok időt fog az az akku még elmenni, mire leesik a kondíciója. De ez persze használat és igényfüggő.
Pyttawrx: Igen, HP dettó ugyanez, csak ez nem az a topik, így bár használok azt is, de ezért nem említettem.
-
HARDVERAPRÓD
válasz Bogyó bá' #63267 üzenetére
Az attól függ hol/hogy használod többet. Ha otthon vagy melóhelyen, akkor szerintem még nem, hisz van töltője. Pl van egy régebbi asus notim, amit kb 10-20 percet bírna, de nem veszek hozzá, pedig olcsóbb lenne, mivel csak otthon használom! A 80% még jónak mondható, főleg a 2-4 óra. Szerintem nem kell még.
-
HARDVERAPRÓD
-
tag
válasz Bogyó bá' #63822 üzenetére
Nekem szokott találni új szoftvereket. Viszont volt már olyan, hogy nem akarta letölteni, ezért a Dell weboldaláról kellett letölteni és utána telepíteni a szoftvert.
Beteszek neked képet arról, hogy néz nálam ki a Dell SupportAssist.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
N-vidi-A
őstag
válasz Bogyó bá' #63839 üzenetére
Se Windows alól, se a funkció billentyűkkel nem állítja, látom, hogy a sáv, a csúszka mozog le/föl, de a fényerőt nem állítja.
Itt a fórumon a fényerő szóra rákeresve nagyon sok más Dell gép tulajnak ez a baja, de nekik általában régebbi driver megoldja a gondot, nekem eddig sajnos nem.
Igen, maxon van a fényerő, szinte biztos, hogy driver, mert telepítésnél és bios-ban jónak tűnik.
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Dhampir
félisten
válasz Bogyó bá' #64481 üzenetére
Néha már szinte rossz nézni a "spórolós" kihasználatlan gépéleket (már a hasznos visszajelző LED-ek sincsenek meg, a num gombról is leszedték régen), helyettük inkább a kilógós portsokszorozó megoldásokat erőltetik.
(#64477) DrojDtroll
Talán jobb lenne szervizbe vinni.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz Bogyó bá' #64964 üzenetére
az USB 5V-tal tölt
ez így önmagában nem igaz, gond nélkül tud 12V vagy egyéb feszültségen is tölteni USB kábel, a megfelelő input-output elektronikák megléte esetén. el tudom képzelni, hogy nem fogok ilyen átalakítót találtni, de én majdnem biztos vagyok benne, hogy létezhet.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- BestBuy topik
- Autós topik
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Friss előzetesen az ARC Raiders
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Társasjáték topic
- Apple asztali gépek
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest