Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Faterkam
addikt
válasz Faterkam #62295 üzenetére
Bár konkrét válasz nem érkezett a kérdésemre, de a Win7 topikban lehet megtaláltam!
[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Tajti
újonc
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Holnap ha minden jól megy sikerül megvásárolnom egy használt Dell Latitude E5470 notebookot:
Viszont szeretném tüzetesen átnézni, hogy biztosan minden rendben van e vele.
Ezeket a teszt programokat használnám a topikban tanácsoltak alapján:
Dell Diag (F12)
Prime95 (CPU stresstest)
Furmark (GPU stresstest)
HWinfo64 (akku elhasználódás, cpu/gpu hőmérséklet)
HDSentinel (SSD kondíció)
CrystalDiskMark (SSD sebességteszt)
EIZO MonitortestValamit kihagytam esetleg ami fontos lehet? Vagy ezek helyett van jobb alternatíva?
Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
97bandy
tag
Üdv!
E7440-nel kapcsolatban szeretném kérdezni, aki már használt ilyen gépet, hogy mennyire normális az, hogy alap böngészés mellett 50 fok felett/körül van a cpu és folyamatosan megy a venti, ~40%-os cpu kihasználtság esetén már 60-70 fok között van. Aidával stress teszttel egy pillanatra eléri a 92-t, aztán lejjebb csökken, ahogy felveszi a hűtő a megfelelő fordulatszámot, itt még nem throttlingol, azonban Prime 95-tel már az is bejön (94 fok fölé megy a proci) a képbe. Hozzáteszem, hogy eléggé idegesít a dolog és már nem egyféle pasztával próbáltam, különböző módon eloszlatva a pasztákat. A leírt hőfokokat Arctic MX4-el követte el. Természetesen ki van takarítva a gép.
i7-4600u proci, legfrisebb Windows 10, legújabb BIOS. -
Waikiki
tag
válasz Fereg76 #62347 üzenetére
+ Gyarmati_:
A fórumokban azt olvasni, hogy nagyon fel tud menni a proci hőmérséklete, legalábbis az i7-es verziónál mindenképp. Ti mit tapasztaltatok ennek kapcsán, akár játéknál (amikor a videókártya is megy), illetve szimplán erőforrásigényes alkalmazásnál (ahol a videókártya nem számít, de a többmagos végrehajtás a CPU-n igen)?
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
allein
addikt
válasz 97bandy #62357 üzenetére
Szia. Nekem is volt 7440-em és ugyanazt tapasztaltam amit leírtál el is adtam a p**ába Jó mondjuk nálam a gépek jönnek-mennek. De valóban tapasztaltam ilyet. Azóta többet nem veszek U CPU-s gépet
Szerk: egy újabb generációs U CPU, 6th vagy 7th gen., azért itt már nem melegszik annyira. Volt 7480-am U CPU-val, ebben az esetben nem volt semmilyen jellegű gondom.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Waikiki #62358 üzenetére
Szia!
Nagy terhelésen nálam nem volt, csak a WOT-tal játszom. Nekem az i5 változat van 1050Ti-vel. A proci hőmérsékletét még nem mértem játék alatt.
Ajánlanátok erre valami megfelelő programot?
Ha megvan az eredmény megírom.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
ace05
senior tag
Az mit jelent ha töltés közben ráz az E7450-sem ? De nem bizsergetően, hanem erősen.
[ Szerkesztve ]
-
Gizmo94
veterán
Az azt jelenti, hogy valami földelési hiba van ott, ahol használod. Vagy a konnektorban, vagy a tápnál, stb. Próbáld meg másik konnektorban, vagy másik helyen használva, hogy csinálja-e. Ha van külső eszköz csatlakoztatva, húzd ki, próbáld ki úgy is. Dugd be 180 fokkal elforgatva a dugót, hogy úgy is csinálja-e. Agyonvágni nyilván nem fog, emiatt nem kell aggódnod, de az nem biztos, hogy az alkatrészek is szeretik ezt a történetet.
Btw. Akinek esetleg E6540, vagy hasonló sorozatú gépe van és a palmrest anyaga gumis borítású, mivel és hogyan tudja értelmesen takarítani? Mivel legalábbis az enyém állandóan összeszed minden szöszt, port, hajat, bármit és rendszerint totál mocskos hatást kelt. Nedves mikroszálas kendővel szoktam áttörölni, de utána duplán ragad és pár óra múlva ismét totál retek. Esetleg valakinek valami jobb módszer?
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Waikiki #62363 üzenetére
Szia!
Játék közben hangos, de mivel az asztali géphez (annak semmi hangja nem volt) tudom csak viszonyítani, így ez nem mérvadó.
Én elfogadhatónak tatom a zajszintet, mivel kb. ugyanazt a teljesítményt kapom mint az asztalinál.
Íróasztalon van a gép, nincs alatta külön tartó, vagy hűtőpad.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
DellFan
csendes tag
Szia!
Nekem is ilyen laposom van, kb. 2 éve nyúzom, szintén nagyon meg vagyok vele elégedve.
Az általad említett jelenséget én még nem tapasztaltam, szerintem a kijelző szalagkábelén lehet valami érintkezési hiba vagy az alaplapi csatlakozóban engedett el valami. Próbáld meg finoman megkocogtatni a fedelét és a burkolatot, hátha akkor is előjön a jelenség.
A szervízt valószínűleg nem fogod megúszni. -
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Dell Latitude e5470
CPU: i7 6820hq
prime95 stresstest alatt kb. 15 másodperc után így néz ki. 1 percnél tovább nem mertem futtatni.
a Dell diagnostic-ban a cpu test lefut mindig hiba nélkül
A ventilátor szépen kivezeti a hőt, lehet érezni a meleget ahogy fújja ki. Mi lehet a gond szerintetek? Vagy ez a cpu ilyen? Igazából nyilván normál körülmények között nem melegszik ennyire. Böngészés közben 50 C körül van, de néha vannak kiugrások normál használat mellett is, mikor felmelegszik 85-90 fokra pár másodpercre, aztán azonnal lehűl. Ha a prime 95-öt kikapcsolom, akkor kb 2 másodpercen belül visszaáll 50 fok körüli hőmérsékletre. Üresjárban meg le tud menni 40 fok körülire.
Újra kéne pasztázni? Tegnap vettem egy kereskedőtől használtan, aki adott rá 2 év garanciát adásvételi szerződéssel, így nem merek hozzányúlni, nehogy bukjam a garit. Állítása szerint pásztázva lett.
Mit tanácsoltok jelen esetben?
-
Tetsuo
őstag
A Dell Latitude 5424 (rugged) laptopot meg lehet majd vásárolni magyar billentyűzettel?
-
laca891
aktív tag
válasz nemethchek19 #62372 üzenetére
Pasztázd újra.
Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
HARDVERAPRÓD
Szia!
Akkor ott szerintem nem megfelelő pasztát használt, ennél (amasan t12) típusnál tapasztaltam ilyet, én megkérdezném a paszta típusát. Vagy ha nem okoz garanciavesztést pasztázd újra. MX-4, vagy thermal grizzly ezek nagyon jók, évek óta használom az mx-4 pasztát.
Mindig bevált -
bpv464
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy G3 3779 amiben nincs cd/dvd meghajtó, usb-ről szeretnék rá telepíteni egy win7-et de nem engedi mert hogy a win 7 nem ismeri fel az usb-t és megáll a telepítő elején. Lenne esetleg valakinek ötlete hogy hogyan tudnám megoldani? Előre is köszönöm
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell Latitude E6400. Kamionban használgattam, de rájöttem, hogy sok neki a w10, raknék rá w7-et, de most bekapcsolásnál, bootolásnál azt írja, hogy detektált egy 65W-os adaptert (amit hozzá kaptam), csatlakoztassam egy 90W-sal. Eddig simán ment a 65W-sal. Mi lelhette?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Dhampir
félisten
válasz bpv464 #62377 üzenetére
Adott egy G3 3779 amiben nincs cd/dvd meghajtó, usb-ről szeretnék rá telepíteni egy win7-et de nem engedi mert hogy a win 7 nem ismeri fel az usb-t és megáll a telepítő elején.
Csak a Windows 10 támogatott, illetve a Linux.
A Skylake processzor volt az utolsó, amely még utoljára kapott Windows 7 támogatást, ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
applause
aktív tag
Adott egy e6230. A wifi időközönként megáll. A hibakereső szerint nincs alapértelmezett átjáró. Mi okozhatja ezt, hogy elveszti az átjáró címét?
iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005, Dell Latitude 7300, MacBook Air M1 2020 Sequola
-
drup
junior tag
Ja, hogy ma vasarnap van...
-
somasz
Topikgazda
Mit gondoltok, honnan tudok szerezni M1.6x1.5-os csavarokat? XPS 9560 billzet rögzítéséhez kellene 31 db...
[ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
nemethchek19
aktív tag
válasz Pyttawrx #62376 üzenetére
Kedves Pyttawrx és laca891!
Konkrétan stresstestet az E5470-el nem találtam 6820hq-val. Viszont a HP Zbook Studio G3-al van ugyanilyen procival, és ott is hasonló a helyzet.
HP-ZBook-Studio-G3-Workstation-Review
Ez esetben is javasolt mindenképp újrapasztázni? Csak a garancia miatt kérdőjeles számomra a dolog, mert ha nem lenne a gari már rég szétkaptam volna, hogy újrapasztázzam.
Esetleg felvegyem a kapcsolatot a Humansoft Dell szervizzel is?
Ahogy írtam a kereskedő 2 év garit írt bele az adás vételi szerződésbe, de gyárilag is ugyanennyi gari van még rajta. Nincs honosítva, francia.
két másik teszt ezzel a procival lenovo thinkpad géppel:
Itt mondjuk nincs akkora melegedés, viszont 85 foknál le is szabályozza a proci teljesítményét a két lenovo gép.
[ Szerkesztve ]
-
davidcsaba93
aktív tag
válasz nemethchek19 #62385 üzenetére
Hali!
Egy dolgot mindenféleképpen érdemes megpróbálnod. Alulfeszeléssel (undervolting) szerintem nagyon sokat tudnál javítani a laptopod teljesítményén és hőmérsékletein is. Én ezen (angol nyelvű) leírás alapján csináltam meg. Innen letöltheted a programot, első ránézésre talán bonyolultnak tűnhet de valójában pár perc alatt beállítható és elég szép eredményeket lehet vele elérni.
UV nélkül nálam a Prime 95 stress teszt pár másodperc alatt 95 fok fölé viszi a processzor hőmérsékletét és utána már le is szabályozza az órajeleket 2-2,5ghz közé, míg alulfeszelve 175mv-al képes folyamatosan tartani a 3.1 ghz-et 90 fok körüli hőmérsékleten.
A gép egy Xps 15 6700hq procival.[ Szerkesztve ]
-
davidcsaba93
aktív tag
-
eron009
tag
Sziasztok
Adott egy Dell Inspiron (15r SE) 7520 laptop. Biost szeretnék frissíteni rajta, mert amióta megvettem a gépet, ez mindig elmaradt. BIOS frissítéshez kéri hogy legyen bedugva a töltő ÉS az aksi is legyen bent a gépben.
Az a problémám, hogy az akkumulátor már évekkel ezelőtt, tönkrement, 0%-on áll, nem töltődik, a gép azt írja hogy nem felismerhető.
Csak töltőről meg lehet csinálni a frissítést vagy inkább nem ajánlott? -
Pano
addikt
válasz eron009 #62388 üzenetére
Mindenképp elektromos hálózaton lévő gépen szabad csak BIOS-t frissíteni.
Akkut azért ajánlja, hogy ha esetleg véletlenül elmenne az áram, akkor ne szakadjon meg a frissítés, mert ha félbeszakad használhatatlan állapotba kerülhet a noti és csak szerviz tudja életre kelteni (vagy az sem).[ Szerkesztve ]
-
drup
junior tag
dell billentyuzet F3-as gombjan egy akku lathato, gondolom, valamilyen koddal az akku allapotat lehet lekerdezni, de nem jovok ra, mi a kombinacio.
Tudnatok egy listat adni?
Elore is koszonom. -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Múlt héten vettem egy Dell E6440-et i5-4310M/4GB RAM/HD8690M/HD monitor konfigban, nagyon tetszik a gép, masszív, SSD-vel pörgős is. Egy-két pityputy már van rajta, de nem vészes.
Egy gondom van: német billentyűzet. Matricázzak vagy van valahol ilyen "Dell-bontó", ahol lehet szerezni magyar billt?
Előre is köszi!
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
eron009
tag
Köszi
Igazából amiatt aggódom, hogy frissítés közben nem-e próbál meg kifejezetten aksiról működni, amitől meghal a gép. Annyit nem ér, inkább maradjon egyenlőre a 2014-es BIOS . Azt se tudom még, hogy engedi-e a frissítést aksi nélkül.
Lehet rendelek bele aksit, bár kifejezetten asztali gépként használom.
Ezeket néztem most (Dell Inspiron 15R SE 7520-ba kellene aksi tipusa 8858x, 11.1V, 48Wh )
Jók lehetnek a gépbe? Illetve megbízhatóak ezek a kínai/utángyártott akkumulátorok? Nem szeretném ha kigyulladnának/nem működne róla stabilan a gép -
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném honosítani a laptopomat mert még van rajta 2 év gyári Dell gari.
Country: France
Az előző tulajdonos ismeretlen számomra, mivel Magyarországon bejegyzett kereskedőtől vettem használtan. Adás-vételi szerződésem van csak róla, számla nincs.
Rákerestem a honosítás témára itt a topikban és jó sok verzióba belefutottam a megoldással kapcsolatban.
Mi akkor a legutóbbi verzió? Össze lehet hozni a honosítást valahogy? "unkown" és "99999" megoldás még működhet? Vagy a Kft. nevét kellene odaírni akitől vásároltam?
Mit javasoltok? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
atish15
aktív tag
Sziasztok. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy kijelző körül felvált gumi csíkkal mit lehet kezdeni? lehet e cserélni vagy kijelző kerettel együtt? Valaki rendelt már hozzá alkatrészt?
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy régi E6400 gép, W7-el telepítve.
Az istennek sem tudunk bluetoothal csatlakozni hozzá. Eszközkezelő nem mutatja. Viszont a teló látja. De abból az irányból sem tud csatlakozni.
Más gépen W10-el könnyedén megy a dolog.
Gyors gombot sem találok a bekapcsolásához.Mi a trükkje a dolognak?
-
mate130
csendes újonc
Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy vásárolok egy Dell Latitude 5580-as gépet, de sajnos alig található róla valami vélemény, információ amit hasznosnak vélnék.
Tud valaki róla némi információt, tanácsot adni? -
mate130
csendes újonc
Szervusz!
Eleinte nekem is voltak gondok a Bluetooth-al, de idővel sikerült megoldanom. A bekapcsolása ugye a jobb oldalán található pöcökkel történik(amivel a WLAN-t is kapcsolod). Próbálj meg hozzá a gyártó oldalán található drivereket feltelepíteni, nekem úgy sikerült egy BT hangszórót is hozzákapcsolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Microsoft Excel topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest