Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
-
haxxika
senior tag
válasz Gizmo94 #62322 üzenetére
E6440-el tudok esetleg nyilatkozni:
Itt is látszódik, hogy a gombok körül is megvan a világítás.Anno német világítósról cseréltem magyar világítósra, újat vettem és a régit beszámoltam, így került kb. 8E-be a történet.
[ Szerkesztve ]
OnePlus 10 Pro | Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/tag/haxxika
-
Gizmo94
veterán
válasz Gizmo94 #62638 üzenetére
Még itt, de csak saját felelősségre: Backlight bleeding fix. Bármilyen károsodás esetén ne engem átkozz, én hozzá nem nyúlnék...
-
Immy
őstag
válasz Gizmo94 #62648 üzenetére
Köszönöm a választ, így már kezd körvonalozódni a helyzet.
Az IPS panel sokkal jobb szerintem filmnézésnél. A magas felbontás viszont ellehetetleníti azt, hogy esetleg valamilyen játékkal natív felbontásban megpróbáljak játszani...
Ami viszont kezd megkavarni, hogy létezik 30 és 40pines csatlakozóval rendelkező:
40pin FHD
30pin FHD
Honnan tudom, hogy nekem melyik kellhet, ha amit megveszek e6540-ben csak 1366*768TN kijelző van?Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
Gizmo94
veterán
válasz Gizmo94 #62662 üzenetére
Azért ezt nézd meg, ha mozizás a cél és gamerkedés. Mindkettőnél hátrányban az IPS ugyanis... Ezen a videón balról a Dell monitor TN, jobbról az LG IPS. Ráadásul utóbbi 4K. Figyeld meg a fekete részleteket, vagy inkább a hiányukat a jobboldali IPS-en. Vannak előnyei, de pont nem filmeknél vagy játéknál.
-
Immy
őstag
válasz Gizmo94 #62628 üzenetére
Úgy tűnik ez a túlmelegedés nem egyedi eset az e6540-nél. Külföldi fórumban elég lesúlytó dolgokat írnak, hogy 30perc játék után akkora a throttling, hogy kb nem is lehet játszani:
http://forum.notebookreview.com/threads/e6540-owners-thread.729032/page-69#post-9742570[...] Find some sort of 3D benchmark like Unigine Heaven, and see if it can be run in a loop. Set it up, run it, and take note of the performance. Come back in 30 minutes and see if the performance is lots lower. It probably will be. After an hour to an hour and a half, you'll probably be watching a slideshow, [...]
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
wwhy
veterán
válasz Gizmo94 #62729 üzenetére
Nem. Legújabban Delléknél a billentyűzet egy cage-be megy megye, ez + a bill. külön alkatrészek, a ceg-en van kivágva az adott billentyűk helye, olyan mint egy alumínium lap, ezért fizikailag nem megy bele a nagy enter a kisenter helyére. "Álom" volt kicserélni a 7480-an esetében, jövő héten pedig cserérem a 7390-en.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
válasz Gizmo94 #62733 üzenetére
XPS-nél nem tudom, Latitudenél nem jár együtt, látszik a bill. szép fekete hátsó fele
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
válasz Gizmo94 #62735 üzenetére
Hát persze ... már előre hűtöm az idegeimet a 7390-hez, az alaplapot "csak" 19 csavar tartja ...
Mondjuk nagyon kíváncsi vagyok az alaplap túloldalára, mert minden teszt csak 1 RAM helyet ír, de a BIOS és minden tesztprogi üresnek látja a B slototELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
-
pohár
félisten
válasz Gizmo94 #62733 üzenetére
a kollégák csak úgy hivatkoztak a 9560-ra, hogy a hatvan csavaros noti... kegyetlen, mire eljutsz a palmrestig
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Tetsuo
őstag
válasz Gizmo94 #62756 üzenetére
Ügyeskedés? Biztosított szállítással, vámmal mi marad az árkülönbségből? Nagyjából semmi, aztán lehet honosíttatni meg egyebek. Ha meg 10 ezrest nyersz egy 400.000 ft-os gépen, szerintem az garasoskodás.
A másik pedig, én nem bízom a szervízben annyira, hogy bátran cseréltessek velük billentyűzetet, szerintem annak is van kockázata, hiba ami esetleg csak később jelentkezik, illetve nem köthető a cseréhez.
Az átmatricázás hogyan működik világítós billentyűzeten?Vagy neked/valakinek pozitívak a konkrét tapasztalataid?
-
tylerddd
veterán
válasz Gizmo94 #62857 üzenetére
Jó, hogy ezt így felhoztad. Nekem egy E5430-as Latitude-om (2013-as) van és habár a billentyűzettel egyetértek, hogy remek, az anyaghasználatról ezt nem tudom elmondani. Nem rossz, de egyáltalán nem kiemelkedő. A szürke szél körben kifejezetten gagyi hatású tud lenni. A zsanérozás is eléggé f***a. Biztos komoly a 6xxx és 7xxx széria, de ez az 5xxx-es a beugrója a Latitude-nek. Láttam tavalyi/előtti 5480-at talán, az jobbféle műanyagnak tűnt, de nem éri el egy L-es Thinkpad szintjét.
Ettől még gyengébb a Vostro, amiről egyébként a Dell, mint kisvállalati üzleti gépekről beszél?! Meg kellene tapogatnom valahol.
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
johnmay
csendes tag
-
-
Gizmo94
veterán
válasz Gizmo94 #62918 üzenetére
Update: megvan a jelzés a gépek alján, egy fekete- szürke matrica, ami szerint Designed by Dell, made in China mind a három. Mondjuk nem lepett meg, ezt sejtettem. Tehát a kínai gépek minőségével elégedett vagyok.
jack982 így van, elég kicsi, nem szembetűnő méretű és színű sticker.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gizmo94 #62974 üzenetére
Nagyon bizakodom benne, de sajnos nem csak hogy nem kit, hanem teljesen eltérő a két modul típusszáma is. Kis pénzért meg csak ilyen van, az eredetiből nem tudtam szerezni másik példányt. Nekem a dual-CH lenne most a fontos az IGP sebessége miatt, a 16 GB nem feltétlenül, nemigen van rá szükségem.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Gizmo94 #62976 üzenetére
Na, megjött a RAM-om, és eddig hibátlanul teszi a dolgát, megy a Dual Channel üzemmód is. Az IGP-t hardveres gyorsításra (is) használó programjaim (Autocad, Capture One, stb.) sebessége legalább a másfélszeresére nőtt. Királyság van!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- E-roller topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest