Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
mindenes24
üzenetére
Iyen rövid: [link]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Uristen!

Én azt hittem, hogy az mSATA az az m.2 SATA.
Tehát akkor m.2 SATA csatikról van szó, persze....

Szóval akkor valamilyen m.2 SATA SSD-vel kaptam az 5490-et, a 7270-.ben meg NVME 512-es volt, na ezeket cseréltem fel. Az előbbi típusát meg sem néztem, utóbbi az Samsung PM951.
Szóval most megnéztem a 7270-et: egy 256GB-os SK Hynix SC311 SATA SSD került bele, az "új" gépből. Ebben volt a PM951 gyárilag. A Hynix 490 MB/sec-cel olvasható, a Samu meg 1750-nel Crytaldiskmark szerint.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Akkor mind az összes M2?
- Van egy "hosszú" az 5490-ben, a "HDD hely" közepén, itt egy 256GB-os mSATA SSD volt, és 512-es nvme-t tettem bele.
- van egy rövid hely, amiben a WiFi / Bt kártya csücsül.
- és van egy 3. szintén rövid hely, ami jelen esetben üres volt, ide pakoltam át a 4G/GPS kártyát a 7270-emből, ami gyárilag 4G modemmel érkezett anno. Ez utóbbire gondoltam, hogy 2330-as méretű mSata (vagy akármi...)SSD-t lehetne tenni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
mindenes24
üzenetére
A hátsó M2 csatiba tudsz tenni esetlen rövid mSATA SSD-t. Én oda pakoltam a 7270-ből kiszerelt 4G/GPS modulomat. Már csak az antennáira várok Kínából.
Nekem a laptopra mindig csak terepen van szükségem, mindössze évi 5-6-7 alkalommal, mobilnettel. Ilyenkor ha 2 órát stabilan eldöcög akkuról, az már elég - semmi másra nincs használva. Ezért nem veszek bele másik akkut. Egyébként az enyémben is a 68Wh-s van, de most már csak 37Wh-t tud AIDA szerint. Irodai munkával 3,5 - 4 órát képes eldöcögni, WiFi-vel, kikapcsolt billentyűzet-világítással, ezt tegnap teszteltem.
A 7270-nel anno megszívtam, jól bírta a gyári akksija, csak felpúposodott, lefeszítette az alját is. Vettem bele gyári újat 3 éve a 4iG-től, az meg a kevés használattól (a fentieken kívül havonta csak egyszer veszem elő, Windowst frissíteni, olyankor van töltőn) , és annak is 50%-ra degradálódott mára az akkuja, de vadiújan sem bírt annyit, mint előtte a púpos.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Na, megjött az "új" gépezet, kisebb döccenéssel, de alakul a kapcsolatunk.
Belső tisztítás, újra pasztázás után elfelejtették a venti csatiját vissza dugni. Megoldottam, de jeleztem az eladónak, hogy felbontottam a gépet, sérült a garancia matrica. Nagyon röstellte magát, és kaptam kárpótlásként 18 hónap IRÁSOS garanciát, mailben.
Így gond nélkül betehettem az 512GB-os nvme SSD-met a 256-os mSATA helyére, és a 4G kártyámat is.
WWAN működik, van SIM-foglalat, de antenna hiányában nem talál hálózatot. Másfél hónap múlva jön meg Aliról.Sokkal, de tényleg sokkal gyorsabb, használhatóbb mint az öregecske e7270-em. Jó lesz ez!
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi a választ!
Én is pont ezt a képet nézegettem, de reméltem, hogy az SSD és a lefogatója lejjebb esik, és elfér fölötte a HDD... De a magasságokat összeadva sem jön ki a matek: akkor marad az egyelőre 256-os SSD (ezzel fogom kapni), illetve majd át pakolom bele az e7270-emből az 512-es Samsung PM951-est, ez meg megy a kicsibe.... -
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi, de azt hiszem, Aliról rendelek majd antennát - aztán lehet nem is a fedélbe építem, hanem éppen az akksi aljára ragasztom. Ezer forintból kijön a pár, szállítással együtt is.
Akkor nem kell gépet bontanom... 
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szakértő Urak!
Öregecskedő, de amúgy fullos Latitude e7270-emet szeretném lecserélni erre az igen jó árú, használt Latitude 5490-re. [link]
A kérdésem a következő: a régiből kiszerelendő gyári 4G modemet át tudom építeni az "újba"? SIM nyílás és foglalat van elvileg ebben is, csak kártya meg talán antenna nincs.
Nagyon fontos lenne a dolog számomra... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ViZion
üzenetére
Ha megteheted, - szerintem - vegyél mellé ugyanolyat: nem csak a RAM mennyisége duplázódik meg, hanem DC-ben fog futni. Ennek igazán integrált VGA esetén van jelentős teljesítménynövelése.
#72836Kbali Nekem anno Dell-es szakik ezt javasolták, és nagyon bevált a kis e7270-ben. Két héten belül találtam itt a HA-n pontosan ugyanolyat. AUTOCAD akadás nélkül eldöcög vele, szükség esetén tudok - terepen, akárhol - a kis géppel is normálisan dolgozni ha kell.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
lsebestyen
üzenetére
A linkedet olvasgatva elképesztően pocsék lehet a kijelzője: az 53% sRGB-lefedettség irodai munkán kívül szinte mindenre alkalmatlanná teszi.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Ugyanezt tettem közel 2 évvel ezelőtt: hibátlanul működő (5 órát simán bíró), de felpúposodott akksit cseréltem hazai forrásból egy év garis gyári újra. Teendő nem volt vele, de rohadtul bosszant, hogy az új gyári jóval kevesebbet (3-4 órányit) bírt csak. Nem tudom mi lehet az oka.
szerk: szintén 7270-ről van szó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Az asztali (dolgozós) gépemre feltettem frissítésként, 2 napja tesztelem, semmi hátrányát nem tapasztaltam - nekem tetszik. Sajnos az itthoni 5 PC (2 windowsos, atomos tablet, 2 asztali gép meg a 7270 noti) közül ez az egyetlen egy, amit frissíthetőnek ítél. A tiszta telepítést nagyon szerettem volna elkerülni, "be vannak lakva" a gépek.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Szervizes srácok, ilyenkor mi van? Pont egy éve (pár napja járt le a garija) vettem itthoni hivatalos boltból gyári eredeti akksit az e7270-embe. A régivel is ment 3-4 órát simán, viszont felpúposodott, ezért lett cserélve. Azt hiszem, 25% elhasználódást jelzett az Aida.
A gép csak alkalmi hurcolászós, évente 10-20-szor van használva összesen, ezen kívül csak havonta egyszer bekapcsolva, a windows frissítések, stb. telepítésének erejéig - de mindig hálózatról. Az összes akkukímélő praktika bekapcsolva (csak 80% alatt kezd tölteni, 98% töltöttségnél abba hagyja). Tegnapig az egy év alatt 3% elhasználódást mutatott az akku, majd tegnap (router-kísérleteket folytattam, így akksiról hajtva cipelgettem a lakásban összevissza) pár perc alatt 80%-ról 50%-ra merült az akksija, majd egy perc múlva simán teljesen lemerült, kikapcsolt.
Ezután teljesen feltöltöttem (98%-ra), majd ma kísérletképpen akkuról ment bő 5 órányit (csak filmlejátszás, le akartam teljesen meríteni). Semmi gond nem volt vele, teljesen egyenletesen merült, majd csak 6% töltöttségnél kapcsolt ki, de váratlanul (semmi figyelmeztetés, stb.)
Most épp töltődik, viszont az Aida már 11%-os elhasználódást mutat, egyetlen töltés-lemerítés-töltés ciklus után.
Ez mitől lehet? Már is rossz az "új" gyári akksi? Összesen az egy év alatt nem ment 20 órát akkuról....
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
gyulazsolti
üzenetére
Hiányozni nem hiányzik semmi sem - esetleg egy SSD-t lehet bele varázsolni, bár nem tudom hogy van-e ennyire kicsi méretben.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
batyuska100
üzenetére
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Az utolsó két számjegy utal a processzor generációjára: olyat keress, ami legalább 70-nel kezdődik, a többi már sajnos szinte régészeti leletnek számít. CAD-re dual channelben futó (2 db egyforma) RAM modulra lesz szükséged, alsó hangon 2x4GB-ra, de a 2x8 GB az igazi.
Feltétlenül SSD legyen a tárhely.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Szerintem a BIOS-ban is érdemes szétnézni.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
KISDUCK
üzenetére
Én tavaly januárban vettem a notit, utána 2 hónappal később sikerült a plusz memóriát vennem. Előtte az Autocad brutálisan szaggatott rajta, meg minden más - nagyobb VGA-igényű - program is (fotós RAW-konverter, PS, szóval minden ami "kéri" a VGA-t, a 8GB RAM önmagában elég lett volna). A DC-vel minden gondom megoldódott, így igazi kis hordozható munkaállomás lett az e7270-ből. A gyári 256GB-os Samsung SSD-t cseréltem egy 512 GB-osra, illetve most januárban kapott egy gyári új akksit. Nekem mindenre tökéletes lett a kis gép, imádom (játszani nemigen játszom rajta, de pl. a Crysis2 csont nélkül fut rajta).
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
Akkucserével valószínűleg. Nekem a - hasonló idős - 7270-be most kellett akkut vegyek: az Aida 73%
elhasználódástállapotot írt, de még 3-4 órát simán elment a gép netezésre / office-ra használva egy töltéssel. Nálam a fő gond az volt, hogy szó szerint felpuffadt az akksi, meggörbítette a gép fenéklemezét. Itt gyári Dell-t kaptam, emberi áron, ráadásul 2 nap alatt meg is jött: [link]Szerk: az új akksival netezéssel 6-7 órát is elmegyeget kis fényerőn.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Magát a termékeket nem ismerem: az e7270-höz például nem kínál jelenleg autós töltőt, de a főbb paramétereiben megegyező (feszültség, teljesítmény, csatlakozó mérete) olcsó utángyártott típust viszont nem ajánlja fel ehhez a notihoz. Tehát valamiért valószínűleg mégsem kompatibilis. (Chipes, vagy akármi - de nem biztos hogy működni fog vele). Pedig ilyet én is rendelnék, főleg hogy ezen a hétvégén ingyenes a kiszállítás.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Dehogynem látszik napi használatban a D.C., főleg ha csak az integrált GPU van a gépben.
Egy éve vett Latitude e7270-em csak a második 8GB RAM behelyezése után vált alkalmassá CAD-programok akadás nélküli futatására. (Nem a 8 GB volt a kevés, hanem a szerény sávszélességen kellett osztoznia a CPU-nak a GPU-val.) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
krisz77
üzenetére
Egy éve vettem egy akkor 3 éves full-extrás példányt (fHD IPS, ujjlenyomat-olvasó, GPS, 4G modem, stb.), eddig hibátlanul teszi a dolgát. A RAM-ot érdemes 2x8GB-ra cserélni benne, mert SOKKAL gyorsabb lesz minden! Az enyémben csak egy akksicsere lesz esedékes kb. egy éven belül... ... már csak 72%-os állapotú, de van emészthető áron gyári ha kell: [link]
(#65643) krisz77: én már kopottas külsővel vettem, így nem tudom

-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Jó a fenét: rohamosan csökken a kapacitás (fél éve még 89%-on állt, ráadásul tényleg alig használom, és sokkal-sokkal kevesebb üzemidőt bír, mint egy évvel ezelőtt, a vásárláskor. (Ha jól tudom, egy Li-ion akku 75% maradó kapacitás alatt tönkrementnek (szerk: elhasználódottnak) számít akkor is, ha egyébként még működik)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Shokkolo
üzenetére
120k-ba tavaly is belefért a korszerű(bb) masina - én pont ennyiért vettem itt a HA-n januárban a nem egészen 3 éves, még gyári garis E7270-emet, full-full extrával (4G modem, GPS, ujjlenyomat olvasó is), és nem egy véletlenül kifogott szuper üzletről volt szó, akkoriban 4-5 hasonló gép volt fenn hasonló árakon.

(#65492) Shokkolo : nem vagyunk egyformák, én meg a nagyokat utálom cipelni
(tényleg csak terepen használom, évente mindössze párszor - egy vadiúj, bolti Lenovo Miix 320 billentyűs tabletet váltott, az a tetűlassúsága miatt valóban semmire sem volt jó)Itthon csak az asztali gépen ügyködöm.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
dolon75
üzenetére
Nem járnál jobban ha a mostani m2-est eladnád és vennél bele nagyobbat? Én az e7270-esemben a 256GB-osat így cseréltem (használtan, nagyon olcsón, Hardveraprón vett) 512GB-os Samsungra. Igaz, nekem más lehetőségem nem volt, mert van 4G modemem is a gépben, és szükségem is van rá.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Értelek. Csak arra reflektáltam, hogy a kiválasztott gépnél nem az U-s CPU a limitáló tényező (CAD programokhoz), hanem a DC-ben futó memória, a gyors SSD és leginkább a dedikált VGA hiánya. bár ez utóbbi nem is akkora gond, ha a többi dolog rendben van. (Saját tapasztalat, "terepi" CAD-ezeshez vettem a 7270-et egy éve, és némi "tuning" után erre teljesen alkalmassá is vált - a picurka méretét meg egyenesen imádom.)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Humbucker
üzenetére
Az a legnagyobb baj az ilyen HDD-s / egy memóriamodulos gépekkel, hogy mire tényleg "használhatóvá tuningolod" (még egy memóriamodul a DC miatt, nagy kapacitású, gyors SSD - nem a bóvli 7900 forintos Kingston) már rég nem 120 ezer forintba fog kerülni, hanem legalább 150-be. Ennyi pénzt viszont nem szabad egy gari nélküli gépért kiadni...
Szerintem.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem van 2 éve egy Lenovo Miix 320 a legmagasabb kiépítésben (FHD IPS kijelző, 4 GB RAM, 128 GB tárhely), az az Atom proci "ereje" miatt kb. guriga taknyot sem ér, gyakorlatilag semmire nem használom. Egyedül az akkuidő, ami figyelemre méltó, sima netezéssel, olvasgatással simán 6 órát kibír.
E helyett / mellé vettem januárban itt a hardveraprón a 3 éves, használt Latitude 7270-et, amit azóta fel is tuningoltam rendesen: 16 GB RAM, 512 GB M2 SSD. Na, ez már használható "utazós" konfig. (GPS, 4G modem, ujjlenyomat olvasó, Smartcard olvasó, meg minden...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Dell S3221QSA 32 4K UHD Ívelt Monitor 27% ÁFÁS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3678
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Így gond nélkül betehettem az 512GB-os nvme SSD-met a 256-os mSATA helyére, és a 4G kártyámat is.
WWAN működik, van SIM-foglalat, de antenna hiányában nem talál hálózatot. Másfél hónap múlva jön meg Aliról.

Pedig anno "terepi" fotószerkesztésre (is) vettem. Sajnos erre teljesen alkalmatlan, gugiga taknyot sem ér....