Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszcstdata
csendes tag
válasz szabonagyur #46700 üzenetére
Köszönöm a választ. De ez nagyon bosszantó. Olyasmi, mintha vennék egy sportkocsit, aminek a prospektusában az áll, hogy 300-zal megy (az általad javasolt 300 Mbps-os), amikor meg kipróbálom, akkor csak 90-et tud. Miért? Vagy ez a 300 abszolút 0 fokon, a laborban ennyi? Az ki a fenét érdekel? :-(
-
félisten
válasz kaszcstdata #46701 üzenetére
Az a baj nem olvastál utána amikor megvetted és azért vagy most mérges....
Wifi esetében általánosan elmondható, hogy nagyjából a felét tudja a ráírtnak.
-
VGYke
addikt
válasz SzaboZE #46435 üzenetére
szabonagyur, SzaboZE Köszönöm! Meg van bolondulva vagy a Prohardver, vagy frissítés után az IE, képtelen vagyok normális hozzászólást írni linkelt adatokkal. Elnézést!!!! most is töröltem amit írtam, mert értelmezhetetlen volt!
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
félisten
-
kaszcstdata
csendes tag
válasz szabonagyur #46702 üzenetére
Régebben vettem, amikor még 50 megás volt a net, csak azóta felgyorsult :-) De semmi gond, tetszik a TP Link, nem nagy összeg, megveszem, meglátom, mennyit gyorsul.
Kösz még egyszer!
-
VGYke
addikt
válasz szabonagyur #46704 üzenetére
Köszönöm! Ha értetted amit írtam (törlés előtt) az jó és tényleg az ln készülékemben lehet a hiba!
Szóval a lényeg: még soha nem csináltam klónozást olyan HDD-ről ami mindenféle rejtett partíciókon tartalmazza a Win8 + DELL speci + stb. telepítő programokat, meg még ki tudja miket, + a látható partíción a telepített rendszert.
Én Fire/SOUL/CD fórumlakó társ leírása szerint kezdenék bele.
Van valakinek pozitív / negatív tapasztalata működő rendszer HDD-SSD klónozás / csere ügyben?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
félisten
-
legenda
válasz kaszcstdata #46701 üzenetére
egyáltalán nem olyan, emiatt pedig kell(ene), hogy érdekeljen, miszerint két 300 Mbps jelölésű eszköz között annyi is ideális esetben a kapcsolat sebessége - ezt ellenőrizheted a munkaállomáson -, ahogy azt a specifikációban megadták.
amennyiben kevesebb, úgy az egyik oldal szűkebb keresztmetszet - például csak 150 Mbps vagy alacsonyabb jelölésű -, vagy nem jók a beállítások, netán nincsenek biztosítva az ideális feltételek.
ja, hogy a mérhető sebesség nem annyi, az már más kérdés, az a gyártó által nem megadott/megadható érték, mert sok tényező befolyásolja - ellenoldal milyensége és beállítása, környezeti tényezők...stb. -, amikért csak az egyik eszköz gyártója nem vállalhat felelősséget, mert nem ismeri azokat, nem tudhatja, hogy te hol és milyen feltételek mellett fogod használni.
a wifi forgalom úgy néz ki - sarkítok a közérthetőség miatt -, hogy mérésre csak a hasznos adat kerül, de a forgalom elengedhetetlen részét képezi a szükséges körítés is - mert a hasznos adatok mélyen csomagolva utaznak a wifi forgalomban ., innen a kapcsolati 300 Mbps és a mért, adott esetben írt 90 Mbps különbözete. eltérő környezetben, másmilyen ellenoldalakkal és beállításokkal több vagy kevesebb is lehet a 300 Mbps kapcsolat mellett általad mért mért 90 Mbps.
a sportkocsi sem tudja a megadott 300 km/h sebességet bármilyen emelkedőn, vagy olyan úton, ami a maximális sebesség eléréséhez szükséges közlekedésre alkalmatlan...stb.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
VGYke
addikt
válasz szabonagyur #46704 üzenetére
Köszönöm! Ha értetted amit írtam (törlés előtt) az jó és tényleg az én készülékemben lehet a hiba!
Szóval a lényeg: még soha nem csináltam klónozást olyan HDD-ről ami mindenféle rejtett partíciókon tartalmazza a Win8 + DELL speci + stb. telepítő programokat, meg még ki tudja miket, + a látható partíción a telepített rendszert.
Én Fire/SOUL/CD fórumlakó társ leírása szerint kezdenék bele.
Van valakinek pozitív / negatív tapasztalata működő rendszer HDD-SSD klónozás / csere ügyben?További (win10) kérdéseim is lennének a következő hozzászólásban.
-
VGYke
addikt
Sziasztok! ha dell gyári Win8 (ami már win8.1) rendszeren elfogadom a win10 telepítést, az ugye csak a jelenlegi win8.1-et írja felül? Ez természetes is. De mi van a HDD rejtett partícióiba telepített gyári Win, Dell, programokkal, illestzőprogramokkal?
Semmi ugye? A DELL foglakozni fog az üggyel?[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
SzaboZE
addikt
válasz kaszcstdata #46698 üzenetére
Szerintem a routered wwan portja tud ennyit. De az n szabvány is csak megfelelő beállításokkal megy rendesen (általában WPA2 és AES).
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
legenda
válasz kaszcstdata #46698 üzenetére
szia,
közben nézem az általad használt router típusát is, az nagyon gyenge hardveresen a 100 Mbps pppoe net alá - itt is csak a wan és lan portok 100-as sebességét tünteti fel a gyártó, a tényleges wan <-> lan sebességet nem.
arról nem is beszélve, hogy a legjobb 100-as router wan <-> lan átviteli képessége is maximalizálódik 94 Mbps sebesség körül - ettől az általad használt típus messze van -, így ha többet is tudna wifi útján mondjuk egy 300 vagy 450 Mbps jelölésű, a wan <-> wlan sebesség akkor is szintén korlátos lenne 94 Mbps környékén.
hiába veszed tehát meg akár a legjobb 100-as routert, valamivel 100 Mbps sebesség alatt leszel wan lan/wlan átvitelben a legjobb esetben is.
a notidban lévő wifi modul csak 2.4 GHz képes - 2*2:2 mimo tudású -, amivel a jellemző "mérhető" sebesség 80 - 90 Mbps - ehhez persze megfelelő router kell -, illetve ha veszel gigabit képes routert - aminél már nincs ~94 Mbps wan <-> lan/wlan korlát, akkor nagyon jó esetben átfér a 100 Mbps sec is, ha az eszközök, beállítások és a környezeti tényezők is úgy akarják.
100 Mbps pppoe net mellé nem vennék már 100-as routert, egyrészt a korábban írt ~94 Mbps korlát miatt, másrészt annak folyamatosan maximumon kell tekerni és nem marad benne tartalék, ezért érdemes akár egy olcsóbb gigabit wan és lan portokkal szerelt típus megvétele, ilyen például a tl-wr1043nd v2.
arra nincs garancia, hogy wifi útján is átmegy majd a teljes netes sebesség, mert mint korábban is írtam, az több tényező függvénye, de sokkal közelebb leszel hozzá, mint most.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
oszi666
őstag
Sziasztok.
Lehet az itteni proknak ez egy gyökér kérdés, de azért megkockáztatom.
Nekem az e6430 touchpadje néha elég kicsi, nem használhatatlan, de néha kicsit kényelmetlen. A pöcökegeret nem szeretem.
Van-e arra lehetőség, hogy olyan palmrestet szereljek rá, aminek nagyobb a tapipadja? Ha igen, akkor tud valaki egy linket dobni esetleg, hogy honnan lehet rendelni, mert én nem találok. Az is jó, ha a pöcökegér 3 gombja nincs.
Előre is köszi a választ!It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
Hello,
Hülye kérdés.
Adott egy Dell E6410, amibe 8GB RAM-ot kéne tenni. 2x2 van benne.
Teszteltem Samsung PC10600 -as rammal (M471B5273CH0 ), amivel rendben működik.
Tulaj vett hozzá Kingston KVR13S9S8/4 -eket, amivel nem. Ki lett próbálva KVR16LS11/4 -ekkel is, amivel szintén nem működött.
Valaki tud segíteni, hogy mi alapján lehet ramot választani ebbe a dögbe?
Köszi előre isMutogatni való hater díszpinty
-
INTELligent
senior tag
Itt PH!-n korábban tesztelték a Latitude E6430-at, és felkerült egy ICC színprofil is mellé, ezzel jól gondolom, hogy kalibrálhatnám a monitor színeit mindenféle drágább eszköz nélkül? Illetőleg ha igen, tudnátok segíteni, hogy hogyan? (Meg tegnap találtam, van vmi gyári kalibrációs menüpontja is a Win7 Pro-nak, azzal mennyire érdemes próbálkozni?)
Köszi előre is!
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Melanor
tag
válasz INTELligent #46716 üzenetére
Szerintem teljesen jó egy átlag felhasználásra a win kalibrálója is. A 6430 monitorja amúgy is irodai felhasználásra való, nem kifejezetten grafikaira. Legalábbis nálam használhatatlan. Marad a dokkoló és az u2410. Érdemes még megnézni az EISO kalibráló programját is.
Hardveres kalibrálásra nem költenék a helyedben.Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
INTELligent
senior tag
válasz Melanor #46717 üzenetére
Tehát akkor elsősorban nézzem meg a gyárit? Nem kell semmi komolyra, szimpla hobbifotós vagyok, aki ki próbálja használni a lehetőségeit. Akkor ez a tesztben felrakott icc profil nem jó semmire?
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
somasz
Topikgazda
válasz INTELligent #46718 üzenetére
több kijelzővel adták a 6430-at, csak akkor lehet jó a profil, ha ugyanaz a típus a kijelződ!
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
Melanor
tag
válasz INTELligent #46720 üzenetére
Teljesen felesleges ICC profilt fölrakni.
Soha ne engedd hogy belenyúljanak az agyadba!
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Van egy Dell Inspiron 3542 notim, win 8.1 van rajta gyárilag, de nemigazán nyerte el a tetszésem. Megprobáltam telepíteni a windows 7-et de ezt kaptam: invalid signature detected. check secure boot policy in setupÁtállítottam a boot sorrendet, megoldható ez?
-
-
félisten
-
Mattb
senior tag
válasz szabonagyur #46730 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
Mattb
senior tag
válasz szabonagyur #46737 üzenetére
Igen igen dvdrol ment. Sikerult felrakni, erdekesseg, kevesebb drivert ker mint a win8.
-
_seth_
veterán
Latitude E4300 Late 2008-nál win 7 64 bit alatt hogyan lehet működésrebírni a fényérzékelő szenzort?
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz _seth_ #46739 üzenetére
+ A flash on hogyan működik? Telepítéskor kiírja, hogy flash module not found. Nem raktak mindegyikbe megfelelő hardvert? De ha hardver nincs miért van a bekapcs gomb mellett saját gombja? Vagy lehet kivették a notiból? (Használtan került hozzám a noti).
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
Egy ilyen modullal életre kelne?
Mi az a dfep?
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron M5040 notebookja az ismerősnek kicsúszott a kezéből amikor a fotelben gépezett.Szőnyegre eset nincsen semmi külsérelmi nyom rajta de rendkívül belassult most bekapcsolás után elmegy a kávét feltenni és mire vissza jön addigra töltődik be a windows.Elsőnek a Hard Disk Sentinel futtattam egy rövid teszttett nem írt ki hibát.Utána a adia32 terheléses tesztjét ott sem volthiba.Akkor végül is mi lehet a hiba vagy hol keresem? -
oncsi
őstag
Sziasztok.
Barátom venne egy Dell Noti-t.
Csak újban gondolkozik, abszolúte irodai felhasználásra. NBD garis, és telepített oprendszerrel venné.
15' körüli méret. SSD, 4-6GB RAM, Latitude sorozatból egy nagyon megbízható-t ha tudnátok ajánlani az jó lenne. Teljesítmény az irodai felhasználás miatt nem fontos. Jó lenne passzív hűtésű, már ha van olyan.
Vagy az is jó lenne, ha valaki küldene egy LINK-et ahol meg lehet tekinteni, megvenni ha megtetszik valamelyik.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Acsifun
aktív tag
Sziasztok adott egy Dell 7737, olyan problémám van vele, hogy egyszer csak kikapcsolt magától és azóta nem kapcsol be, tölt a windows alul mennek a kis pöttyök aztán mikor kész fekete képernyő, nem tudom beírni a jelszóm, úgymond aktív a fekete kép tehát a képernyő világít de onnan nem megy tovább....újrahúztam már párszor teljes formázással. Win 8.1 es 1 napig bírta amíg a windows update le nem frissítette, utána megint ugyanaz a jelenség. Ezután teljes formázás ismét és kapott egy win 10-et ez pedig magától gyönyörüen szedi a drivereket meg az updatet 2óra hibátlan működés után na mondom megpróbálom újraindítani de ugyanaz, windows logó gyönyörüen tölt aztan utána egy szép fekete világító képernyő akár 8 óraig...nem megy tovább. Szaküzletbe bevittem ujrarakta a srác neki indul...persze 1 napig indul amig meg nem kap vmi updatet. Geforce drivert nem kapott még a gép nem a videokari a hibás
Valaki tapasztalt már ilyet vagy tudna mondani valami okosat?
Előre is köszi![ Szerkesztve ]
A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen.
-
Acsifun
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest