Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz Richard #46950 üzenetére
Nézz körül az aprón, Somasz vagy Alfa156 szokott árulni e6540/e6440 rendes, munkára való cpuval, árban is a bolti ár alatt jóval, tehát így az ~500 ezres is beleférhet a keretedbe. Persze egy Precision is beleférhet, az kimondottan ilyen ...CAD dolgokra van kitalálva.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
félisten
válasz Mikulásbá #46949 üzenetére
Miért kéne feleslegesen meriteni meg tölteni? Egyszer feltöltt 100%-ra és ha töltőn van végig akkor az úgy is marad, jobb akksik egészen sokáig tartják maxon. Az kéne még, hogy egész nap ezzel szórakozzon a gép, hogy lemeriti meg feltölti magát, 1 hónap alatt lehet megadná magát az akksi.
-
nagyúr
válasz szabonagyur #46952 üzenetére
Nem napi szinten,ha állandóan töltőn van,akkor kb. 1 hét,míg meríti-töltőn is.Kb.94%-ig merül lassan,aztán tölt.
Így tartja mozgásban a cellákat,ez legjobb akkukezelés állítólag.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
nagyúr
válasz szabonagyur #46954 üzenetére
Ezért kérdeztem,Dellnél hogy van ez.
A többi gyártónál szépen látszik minden. -
szupra
csendes tag
Sziasztok
Dell Vostro 1015 laptopom van és Vista van rajta. Megérett egy új windows-ra lassan és annak a telepítése előtt egy bios frissítést szeretnék csinállni. A dell a honlapján azóta ennek a típusnak a biosát már frissítette. Mivel már vagy négy éves az a frissített bios (A06) is, kérném a segítségét aki frissített sikerrel járt-e?
Dosból vagy windows alól csinálta?Köszönöm a válaszát.
-
Dhampir
félisten
Sziasztok,
Dell Inspiron 5748-hoz keresek Dell által kiadott gyári Ubuntu Linux ISO lemezképet.
Ezen linken található jó lenne hozzá, avagy másik kellene, esetleg létezik frissebb kiadás is?
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #46958 üzenetére
Ha jól látom, akkor megtaláltam?
Az Ubuntu 14.04 LTS (Trusty Tahr) Dell Recovery lenne a legjobb, de több fájl is van:
Package files
dell-recovery-bootloader_1.31_all.deb (9.8 KiB)
dell-recovery-casper_1.31_all.deb (7.4 KiB)
dell-recovery_1.31.dsc (1.2 KiB)
dell-recovery_1.31.tar.gz (1.2 MiB)
dell-recovery_1.31_all.deb (1012.7 KiB)Jobb lenne egészben, kész ISO-formátumba letölteni valahonnan, amit egyszerűen kiírhatnék pendrive-ra és örömbódottá'.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #46959 üzenetére
Nem találtam meg, mert több csomagból áll össze a Dell Recovery Media Creation Package. Olyan formában lenne jó, amit Windowsos gépről írhatnék ki...
-
kistewe
tag
válasz Dhampir #46961 üzenetére
A Mint-nek is van LTS verziója és jobban hasonlít a Win-re... az is Ubuntura épül amúgy...Unetbootin-el felrakod pendrivera es tesztelhető...a weboldalon 1 darabos ISO-ban van..
uff stewe
ui: nekem nem minden verzió volt stabil Dell-en, 6220-on a Petra, 6230-on a Qiana megy stabilan jó éve..
-
félisten
-
Avicularia
veterán
Kis adalék a svéd dell-hez. Hétfőn hívtam őket, hogy nem jól működik a bluetooth a 6230-ban, akadozik az egér, valamint a zenelejátszás is bt fülessel. Live linux alatt ugyanez van, szóval nem windows driver hiba. Mondom nem kell kijönni szerelőnek, ha megoldható akkor küldjék csak ki a hálókártyát, én is ki tudom cserélni, ne költsenek már olyan sokat. Jó küldik futárral, és adjam neki oda a régit cserébe.
Péntekig nem tudott ideérni a cucc
Legközelebb kérem a szerelőt, bármi gond is van és akkor nem kell egy hetet várnom -
Dhampir
félisten
válasz kistewe #46962 üzenetére
Köszönöm, ismerem.
KDE is Windows-szerű, ha jobb klikket nyomsz a panelen a Start-menüre, ekkor egyszerű listaszerű kinézetűvé válik, mint KDE 3 alatt, kicsit az LXDE menüjéhez hasonlít így.
Viszont kedvelem a Unityt, korábban nem volt nehéz megszokni.
Igen, Dell gépeken általában nem gond a Linux futtatása.
(#46963) szabonagyur
Pusztán csak kíváncsi voltam a gyári kiadásra, de azóta már a "nyilvános" kiadású Ubuntu fut rajta.
-
SzaboZE
addikt
válasz Avicularia #46964 üzenetére
Utánakérdeztél, hogy mi van vele? 1 hét nem normális, ott valami porszem csúszott a gépezetbe.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
cuccli
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy érdekes problémám.
Van egy Dell Inspiron 3521 laptopom. Semmi különösebb probléma nincs vele, nagyon jól működik, csak egyetlen egy baja van. Amikor valamit hangosan hallgatok/hangosan szólal meg, akkor ha 1-2 másodpercnél tovább megy a dolog, egy éles és hangos sípolást hallok és a gép is megfagy. Hozzávetőleg a jobb széléből szól a dolog és szerintem a jobb sarkánál lévő hangszóróból jön a hang. Mi lehet a baj, hogyan lehetne orvosolni?
Köszönettel,
Gábor -
Avicularia
veterán
válasz SzaboZE #46966 üzenetére
26.-án állítólag kihozta a ups, de egész nap itthon voltam és itt nem járt a futár.
Szokásos svéd futártempó. Volt már olyan, hogy szintén ups-el szállított autóalkatrészre vártam, és látom, hogy a ups-es autó megáll a ház előtt, az ember ül benne 1 percet és utána elmegy. Később látom, hogy be van írva a tracking number alá, hogy nem talált otthon senkit
még egy kérdés
vettem egy dell venue 8 7000 7840-as tabletet, ugyanúgy meg tudom nézni a gariját mint a laptopoknak a dell oldalán, de az ott szereplő CAR szolgáltatás mit takar? -
félisten
válasz Avicularia #46969 üzenetére
Dell’s European Collect and Return Service
(“CAR Service”)Dell’s European Collect and Return Service (CAR)* will collect, repair and return the customer’s system within
six business days, after completion of telephone-based troubleshooting when a Dell technician accepts and
logs a system fault call, subject to parts availability. If the call is logged before 17:00 Monday-Friday**, the unit will be collected during the next working day. -
Avicularia
veterán
válasz szabonagyur #46970 üzenetére
Köszi
-
INTELligent
senior tag
Sziasztok!
Amikor telepítettem a Win7-et (gyári lemezről) egy Latitude e6430-ra, csináltam biztonsági mentést, azóta telepítgettem még néhány programot, azokat is le akartam menteni, de nem nyílik meg a biztonsági mentés menüpont, valakinek esetleg van ötlete?
Egy másik Dell-en (ugyanez a típus) viszont már az első mentés sem sikerül, ebben mi játszhat közre?
[ Szerkesztve ]
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
hectolight
csendes tag
hali,
van egy 2 eves Dell 7520-am:
- Intel® Core™ i7-3632QM procival,
- 8GB rammal,
- AMD Radeon HD 7730M kartyaval,
- 1TB-s merevlemezzel,
- Samsung 840 120 GB SSD-vel/vagy nelkule DVD olvasoval.belseje most tavaly lett cserelve, mert a halozat nem szerette (kijelzo es az SSD kivetelevel minden, garanciaban)
illetve egy kis szepseghibaja van, az oldalan lathato hutoracsok nemelyike be van torve.
Gari meg a kovetkezo honapig van.
Szerintetek mennyiert tudnek rajta tuladni?
[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station ....
-
félisten
válasz hectolight #46973 üzenetére
Van beárazós topik, oda légyszives. [link]
-
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Dell laptop: [link]Akinek ilyen típusa van és nincs gondja a wifivel, megnézné, hogy milyen wireless driver van fenn?
WIN8.1 64K dm
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
dm1970
aktív tag
válasz szabonagyur #46976 üzenetére
Bocs!
Itt leírtam : [link], s először jól működő drivert kerestem volna.Ami kimaradt, hogy a telóról megosztott netnél is ez van. Van amikor elkezdi megnyitni az oldal, van amikor el se kezdi. Ha routerről próbálom, akkor az Tp-link. Annyit látni még, hogy 2-3 egységet mutat az ikonon a wifi, elkezd dolgozni, egy kis idő után (max 1 perc) az ikonon jelerősség felugrik maxra, majd eldobja a kapcsolatot.
Ma vettem, felraktuk rá a windows-t, minden OK a wifin kívül, lehet nem jó driver lett leszedve, a cégnél sajna kábelt nem tudunk rádugni, hogy auto megkeresse a drivert, viszont addig nem akarom haza hozni (100 km), amíg nem derül ki, hogy esetleg gariztatni kell. Bár lehet csak ez lesz a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz dm1970 #46977 üzenetére
Driver a gépnek megfelelő lett felrakva? Ugyebár több Wifi-vel fut ez a széria is. Ha a driverek jók, hálózat jó, más eszközzel használható akkor lehet akár hardver hiba is.
Ha neten rendelted akkor nem kell gariztatni feltétlenül, elég elállni a vásárlástól.
[ Szerkesztve ]
-
dm1970
aktív tag
válasz szabonagyur #46978 üzenetére
Driver a gépnek megfelelő lett felrakva?
Valszeg ez lesz a gond, de ezt hogy tudnám megállapítani?
más eszközzel használható
Mint írtam a telómról megosztva a netet is ue produkálja.
Ha neten rendelted akkor nem kell gariztatni feltétlenül, elég elállni a vásárlástól.
Ezzel tisztában vagyok, de szerintem csak én vagyok a béna, valamit rosszul csinálok.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
dm1970
aktív tag
válasz szabonagyur #46980 üzenetére
A router/telefon más géppel használható internetezésre?
Persze természetesen.
Biztos vagy benne, hogy a gép a hibás?
Pont ezt írtam, hogy szerintem nem a géppel van a gond.
javaslom hozzáértővel nézesd meg
A vége az lesz, de azért még "szenvedek". Imádom a nehézségeket -
kornel76
aktív tag
válasz dm1970 #46975 üzenetére
Szia
Próbáld meg innen a network rész alól leszedni a 3 drivert.
1. Realtek
2. 1704
3. 1705Ebben a sorrendben telepítsd , restart és ellenőrizd.
DIABLO 3 BattleTag: HelldogHun#2707 <Hurkak> / Mechwarrior Online : HelldogHun / SW Battlefront 2 - H3LLD0G-HUN
-
félisten
-
kornel76
aktív tag
válasz szabonagyur #46984 üzenetére
Az inspironoknál van egy olyan gebasz, h csak a 1704 v csak a 1705 nem elég , saját tapasztalat kell mind a kettő.
(#46986) szabonagyur 5537-em volt (2 hete adtam el), reinstallnál mindekettő drivert fel kellett tennem, vagy az egyikkel vagy a másikkal nem bírtam működésre bírni csak ha mindkettőt telepítettem. Dell oldaláról töltöttem le a drivereket. Ugyanez volt amikor megvettem és 8.1 wint akartam rá telepíteni, win7-el nem volt gondom.
[ Szerkesztve ]
DIABLO 3 BattleTag: HelldogHun#2707 <Hurkak> / Mechwarrior Online : HelldogHun / SW Battlefront 2 - H3LLD0G-HUN
-
félisten
-
Nimda
addikt
válasz szabonagyur #46986 üzenetére
A 1705-ös wifihez érdemes lehet az ebben a hozzászólásban lévő drivert feltenni?
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Avicularia #46988 üzenetére
Ne hálókártyát kérj, hanem bluetooth kártyát.
-
SzaboZE
addikt
válasz Avicularia #46988 üzenetére
Te nem kérted a szervizt
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
premete
veterán
válasz Avicularia #46991 üzenetére
A képen a bal oldali a bluetooth kártya és a kábele, a jobb oldali a wlan dw1540, az nem tud bluetooth-t.
-
félisten
-
Nimda
addikt
válasz szabonagyur #46994 üzenetére
Csak annyi a baj vele, hogy hidegindításnál, néha nem csatlakozik a wifi hálózathoz.A routert sem látja ilyenkor, csak a hibaelhárítás futtatása segít.Nem tudom, hogy ez javít e ezen a hibán, de szerencsére nem rendszeresen csinálja.
-
félisten
-
Avicularia
veterán
válasz Avicularia #46993 üzenetére
Na be is raktam, csak meg kellett nézni a manuált. Sorry, dell
-
legenda
válasz Avicularia #46991 üzenetére
létezik olyan típus is, amelyiknél igen.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dm1970
aktív tag
Na csak összegyűltünk jó sokan!
Köszi mindenkinek a segítséget! Egyenlőre annyiban maradt a dolog, hogy a WIN-s driver maradt fenn, azzal megy rendesen (eddig). Ha gond lesz elmentettem a hsz-ket, aztán GO.dm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- Nyomtató topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Formula-1 humoros
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Gitáros topic
- Autós topik
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest