Hirdetés
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Már régóta küszködöm egy problémával, egyszerűen nem jöttem rá a megoldásra (ha van olyan). Volna nekem egy Dell Inspiron N5110 Laptopom, amiben van egy integrált Intel HD 3000 és egy dedikált NVIDIA GeForce 525M videokártya. Azonban ha nincs áramforrásra csatlakoztatva a gép, akkor egyszerűen nem tudok teljesítmény kihozni a laptopból... Ez azt jelent hogy játszom valamilyen játékkal, szépen fut 60FPS, és amint kihúzom a töltőt és akkumulátorra vált, ez leesik 10FPS-re (tehát érződik a váltás a két videokártya között) - Ahogyan visszadugom töltőre ismét 60FPS
Amivel próbálkoztam eddig
- Intel HD 3000 letiltása (ekkor megzavarodott a gép)
- Intel HD 3000 külön menüjében minden beállítási lehetőség
- Laptop energiatakarékos üzemmód kikapcsolása (új sémát csináltam amiben minden maxon van)
- NVIDIA vezérlő pulton kijelöltem minden alkalmazáshoz hogy a dedikált kártyával fusson
- Total Commanderben mikor futtatom az alkalmazást, van egy külön menüpont hogy "futtatás ezzel" - ott is kiválasztottam az NVIDIA kártyátEgyik sem vált be sajnos, minden driver friss és jól van telepítve, a jelenség akkor is megvan ha 100%-ra van töltve az akku. Mert annak nem látom értelmét ha van egy erős videokártya a notebookban és nem lehet anélkül használni hogy nincs áramforráshoz kötve (így teljesen fölösleges lenne bele)
Előre is köszönök bármiféle segítséget/tanácsot
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
s.Gery91
újonc
Szevasztok!
Nekem egy Dell Inspiron 5737es laptopom van és idáig a 14.6os moddolt drivert használtam az AMD RADEON HD 8870M videókártyához. De mostmár teljessen letérdelt ez a driver. Tud valaki újjabb vagy jobb drivert hozzá? -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
s.Gery91
újonc
válasz szabonagyur #47105 üzenetére
Kiírja bekapcsolásnál hogy nem talál VGA drivert, már kb. 5ször újratelepítettem, idáig mindig jólett utána, belassult a gép néha be sem kapcsolt csak fekete háttér, nem alszik el, stb.
-
félisten
-
s.Gery91
újonc
válasz szabonagyur #47107 üzenetére
Win 8.1, Intel driver rendben van, lehet hogy frissített, de én mind a 2 drivert letöröltem és újraraktam először, az intelt ahogy kell...
-
Theory66
aktív tag
válasz szabonagyur #47103 üzenetére
Köszi az infót!
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz szabonagyur #47104 üzenetére
Sajnos nem igazán engedi, de így nagyon elszomorítottál, mert akkor jóformán feleslegesen vettem ilyen nagy teljesítményű videochipes notebookot. Pont az volt a lényeg hogy mobilan tudjak videót vágni (+ after effectezni) illetve játszani. Nem is értem miért nincs semmi olyan funkció amivel felül tudom ezt bírálni
Üdv. Riccsiz
-
félisten
-
meroly
veterán
Sziasztok!
Adott egy Dell Inspiron 1525, anyóséké.
Az alábbi konfig:
Celeron 2GHz
1GB RAMMegnéztem, ráadásul 2x512.
Szóval a Win7 (de már XP SP3 alatt is) akadoznak a flash videok, a skype stb.Nem akarok újat vetetni, ha bővítjük a memóriát 2x1 vagy 2x2 GBra ,az segít szerintetek?
Illetve hogy lehet-e, nincs-e maximalizálva? Tudom 32bit-es windowshoz felesleges a 4, mert úgyis 2,5-et lát....Köszi előre is.
Impossible is nothing
-
somasz
Topikgazda
válasz meroly #47114 üzenetére
Lőjj bele egy olcsó C2D procit, a Celeront még anyósnak sem kívánnám.
2*2GB 667-es ddr2 is mehet bele, ha találsz olcsón. Utána pedig a 64-es rendszer. Egy kicsi (60-80GB-os), olcsó használt ssd is megfontolandó lehet.Egyébként nem tudom, kéne-e vinnie a Celeronnak ezeket a tartalmakat, de lehet, hogy visszavesz a sebességéből túlmelegedés miatt. Először tuti azt zárnám ki a helyedben. Izzíts egy Aida64 stressz tesztet és figyeld a hőmérsékletet és a CPU throttlingot.
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
meroly
veterán
válasz somasz #47115 üzenetére
Húha... a proci csere ugyanúgy megy mint a memóriacsere? Életemben nem csináltam még. Ezek notiban nem az alaplapra vannak integrálva?
Amúgy határeset, szerintem a memória segítene. Most feltettem az opera böngészőt, kevesebb ram-ot eszik és így vígan "hasítanak" a videok. Igazából arra kell, meg skype. Mondtam egyszerre sok minden nem fusson nála.
Ha még így is belassul idővel, akkor 2x1GB ram lesz, oszt' kész.
Ki is takarítottam a hűtőt, megint telement szösszel, biztos melegedett is rendesen tőle.Impossible is nothing
-
Nobbigstein
tag
Sziasztok!
Dell Latitude E7440-esbe kellene nekem HDD keret, mert a gép gyárilag SSD-vel van, HDD keret nélkül. Tudok itthon vhol ilyet beszerezni vagy csak ebay?
Köszi!
-
Aske
aktív tag
Sziasztok,
tudom nem apró ez itt, de hátha tudtok segíteni.
Dell Precision M4700 SD-kártyaolvasó dummy (slot blank) kellene.
Kb. bármelyik dell-é passzol azért itt kérdem.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Nobbigstein #47122 üzenetére
Az ssd ugyanakkora, mint a hdd, simán mehet a helyére, a csati is ugyanaz.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
-
marpataa
csendes tag
Sziasztok!
Milyenek a tapasztalatok az alább linkelt géppel?
dell 5558at akartam venni, csak ez most bevillant hasonló hardverrel, és érdekelne hogy ki szerint milyen?
köszönöm.
-
-
nagyúr
válasz Nobbigstein #47127 üzenetére
Nem is olyan fontos az,bepattintod a HDD-t a csatiba és felteszed a hátulját,az majd megtartja.
Később meg veszel egy keretet.
Az msata-t meg átteszed a helyére.[ Szerkesztve ]
-
premete
veterán
válasz Nobbigstein #47127 üzenetére
Ja, hogy msata, akkor más a leányzó fekvése. Annak rendes csatija van, keret nélkül rádugod, belepasszol a helyre, a hátlap nem engedi kiesni, de ha nagyon biztos akarsz menni, fogsz egy lemezcsíkot, kifúrod 2 helyen, és 2 csavarral rögzíted. Persze lehet venni is, de nem olcsó.
-
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
A családba lenne egy ilyen vásárolva, a kérdés hogy gari vesztés nélkül cserélhető- e a dvd, hdd bay-re illetve hdd menne dvd helyére, a hdd helyére pedig egy ssd.
Van-e bármi matrica a gép alján vagy a csavarokon?
Köszönöm a válaszokat előre is!A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
félisten
-
Studi22
aktív tag
válasz szabonagyur #47134 üzenetére
Köszönöm!
A világon a legveszélyesebb dolog,mikor a hülyeség szorgalommal párosul.
-
humax
senior tag
sziasztok
egy notebokot szeretnek 13,3" Érintőképernyős vagy max 14"
minimum : Processzor i5
Memória: minimum 8 GB
2 az 1-ben laptop is johetar mehet 300.000 ig.
köszönomElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
yanna
addikt
-
premete
veterán
válasz Nobbigstein #47139 üzenetére
Az derült ki mindössze, hogy fogalmad sem volt a dologról.
"msata ssd van benne a HDD helyén"
nem keretet kell venned, hanem csatlakozó kábelt.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
premete
veterán
válasz Nobbigstein #47141 üzenetére
Úgy forgalmazzák, ahogy meg van rendelve: lehet msata+hdd, vagy msata a hdd helyen, vagy hdd+ wwan, vagy normál ssd+wwan, vagy csak hdd, illetve ssd is. Ha a kábelt kivették, vagy nem is volt benne, azt nehezebb pótolni.
-
David3
őstag
Sziasztok!
Ma reggel dobta fel az AMD (HD8850M) a driver-frissítést. Próbálta már valaki felrakni Dell Inspiron 3537-es gépre? Csak, mert nekem a gyári videókártya driverekkel régebben állandóan problémám volt, most egy módosítottat használok, ezzel nagyjából minden rendben van...
-
félisten
-
David3
őstag
válasz szabonagyur #47144 üzenetére
Ezt az AMD Catalyst Control Center dobta fel, rögtön azután, miután felállt a Windows. Manuálisan rákeresve is kidobja a frissítés lehetőségét amúgy...
-
félisten
-
David3
őstag
válasz szabonagyur #47146 üzenetére
Igen, a gyári driverrel régebben is elég sokat szívtam, most jelenleg ez van fent: AMD_Catalyst_15.X(14.502.1002)-W8x64-MODDED-SGFIX-HD8730MHD8850MFIX
Ezzel most kimondottan nagy problémám nincs, megy az alvás is, játékok így-úgy, de mennek. Úgyhogy egyelőre marad a mostani...
-
félisten
-
David3
őstag
válasz szabonagyur #47148 üzenetére
Nem tudom, próbálkozni nem nagyon szeretnék vele, mert nem igazán van ilyenre időm. Ha esetleg másnál működőképes lenne a dolog, akkor szánnék rá egy délutánt, de így látatlanba nem állnék neki... Shady313-tól kaptam ezt a drivert, ami nagyon szépen teszi a dolgát már lassan fél éve. Egyedül a GTA V nem indul el, a Wolfenstein - The old blood-nál szaggat be a kép néha (mintha textúra-hibák lennének), de szerencsére nem sokat játszom, úgyhogy nagyon nem üt szíven a dolog.
-
Integrale
veterán
válasz David3 #47149 üzenetére
Hanyszor irjam meg be, hogy a Microsoft adott hozza fixet. Friss Intel fel, friss AMD fel, Fix fel, restart aztan altathatod.
Keress vissza a hozzaszolasaimra, megtalalod. Dell support ajanlotta, amikor panaszkodtam, hogy nincs friss meghajto.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen monitort vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest