- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
szabonagyur #73968 üzenetére
Jaaaaa.
De képet küldhetsz win alol.
-
válasz
szabonagyur #73966 üzenetére
???
-
válasz
szabonagyur #73959 üzenetére
Dobsz egy képet? BIOS-ban is jelentkezik?
-
válasz
szabonagyur #73959 üzenetére
Színprofilok rendben? Ha igen, simán lehet, hogy hibás az LCD.
-
válasz
szabonagyur #73951 üzenetére
Igen. De szerintem jobb a wd sn570. Nyilván az evo a “legjobb” csak az melegedhet, thermal pad nem árt neki, ha befér.
-
válasz
szabonagyur #73935 üzenetére
És tudja az nvme ssd-t is.
[link] -
válasz
szabonagyur #73933 üzenetére
Szia. Vagy sata hdd/ssd, vagy m.2. Neked m.2 van most benne így azt a csatit “buktad”, mert a 2 keresztezi egymás útját, vagyis helyét.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #71914 üzenetére
Csak akkuról is?
-
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71916 üzenetére
Dell power manager-ben ultrára van rakva a teljesítmény (Hőkezelés fül)?
-
válasz
szabonagyur #71914 üzenetére
Nem throttlingol? Amúgy meg az indokolatlanul alacsony orajelet 2 módon orvosolnám:
- BIOS ellenőrzés és frissítés
vagy
- Alaplap csereHa pedig melegedés az ok akkor pasztázás és heatsink ellenőrzés vagy csere.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur #71884 üzenetére
Na leadtam múlt héten a 7390-et, kaptam egy 9510-et i7-el (persze a szervizes pont ott volt és ő még ilyet nem is hallott
)
Ahogy látom a kollégák bosszúságát az okozza, hogy a gép valamiért teljesen indokolatlan módon leviszi az órajelet ilyen 0,6 Ghz-re, holott kellene a teljesítmény nagyon is.
Próbáltam a speedstep meg ami eszembe jutott BIOS-ban a power management részen állítani, de nem történt semmi lényeges.
Bezzeg amikor nem alszanak a magok teljesen okés a teljesítmény.
Valami tipp? Vadi új gép.
-
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71881 üzenetére
Mármint én a kamerára kérdeztem, hogy miért ragasztják, ha van privacy shutter. Azzal tisztában vagyok, hogy a kamera ragasztás nem befolyásolja a gép felnyitását.
Vagy arra gondolsz, h ennek ellenére is ragasztva van a kamera és csak security engedélyével lehet leszedni pl online megbeszélésnél? Azért az kemény.
-
plömplöm
őstag
válasz
szabonagyur #71881 üzenetére
és nem a jelszó védett biosban kapcsolják ki? az már túl secure lenne?
-
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71878 üzenetére
Leragasztás? Nincs rajta privacy shutter?
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #71876 üzenetére
Kamerát? Hogy lehet egyáltalán kamera benne ilyen top secret cégnél:
-
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71874 üzenetére
Sehogy se jó, mert ha leejted akkor azt írtad 95XX kapsz, amiről nem hallottál jókat (mi nem jó rajt?), ha meg marad ez, akkor meg a hibával ragadsz.
-
válasz
szabonagyur #71863 üzenetére
Nem értem komolyan... De rád bízom, a Dell-t felhívni semmibe se kerül, miért ne mennének ki hozzád házhoz pl?
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #71859 üzenetére
Olyan nincs, hogy nem tudja javítani
-
válasz
szabonagyur #71859 üzenetére
Ezt most nem értem
Miért ne tudná a Dell javítani? Ez egyszerű billentyű csere, helyszíni garis gondolom, házhoz megy a szervizes és kicseréli a billentyűzetet. Ehhez a céges IT szerintem nem kell.
-
válasz
szabonagyur #71855 üzenetére
Pedig ezt simán le lehet jelenteni, hogy bemelegedés után hibázik a billentyűzet, ezt simán lehet cserélni, én tennék egy próbát mint mindig szívni vele.
Saját szervizt nem tudod megkerülni és közvetlen a Dell-nek jelenteni a hibát? -
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #71853 üzenetére
Szerintem nem fog a szerviz szarozni vele, ha nem ömlött bele folyadék, cserélik. Nem olyan nagy értékű alkatrész, hogy beleálljanak.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #71840 üzenetére
Valószínűleg billentyűzet gond. A cseréje macerás, mert még az alaplapot is ki kell szedni hozzá.
-
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur #71842 üzenetére
Nyomsz neki egy aida stress testet kicsit és utána/közbe gépelsz wordbe?
-
válasz
szabonagyur #71840 üzenetére
Elmelegszik? Hmmm bill vagy alaplap talán.
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur #71810 üzenetére
mi ilyennel a laptopműhelybe szoktuk irányítani az embereket, szeretnek ilyenekkel bibelődni
-
válasz
szabonagyur #71810 üzenetére
Ha van olyan cég még itthon akik foglalkoznak alkatrész szintű javítással és legalább 3 hónap garit vállalnak rá akkor igen. Ki lehet mérni hol van a hibás alkatrész, vagy kitesztelni.
-
Csepy
őstag
válasz
szabonagyur #71808 üzenetére
Igen, nagy valószínűséggel vagy mikrorepedés az alaplapon valahol, vagy egy zárlatos felületszerelt alkatrész rajta, esetleg annak a forrsztásán repedés.
-
válasz
szabonagyur #71806 üzenetére
Szia.
Igen lehet. Vagy csak egy csavar nincs jó helyen, pl kábelhez ér ilyenkor, ami meg van “blankolva”, pl összepattintásnál nem volt jó helyen.
Nem volt javítva, vagy takarítva mostanság? Azaz szervizelve nem volt? -
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #71442 üzenetére
1. Minek rakod oda a telefont? 2. A lehajtás érzékelő lép működésbe -> ne tedd oda a telefont és semmilyen más mágnest tartalmazó eszközt. A kedvenc hasonló eredményt hozó tárgy a mágneses karkötővel gépelő felhasználó, aki aztán bejelenti a gépet, hogy elmegy a kép időnként....
-
sunavlys
senior tag
válasz
vegyétek el a telefont
-
válasz
szabonagyur #71449 üzenetére
-
válasz
szabonagyur #71446 üzenetére
+1 Tsebacsi. Az lesz 90%
-
válasz
szabonagyur #71444 üzenetére
Azok még lehetnek. Más mágneses cuccra nem reagál? Fém karperec/óra, mágnes? Ezt kéne kitesztelni.
Ha 5470 még akár garis is lehet.
Nem hiszem, hogy a smartcard olvasó csinálná, annak "nincs joga" alvóba tenni a gépet szerintem.
Továbbra is lehajtásérzékelő gyanúm van, holnap délelőtt lesz erőm megnézni a manualt hátha van benne infó, addig ráér? -
válasz
Mintha ott lenne a lehajtas érzékelő?!
Előtte is volt oda téve telefon? Ugyan ez? -
Tompie
őstag
válasz
szabonagyur #68898 üzenetére
Oké 👌 köszönöm
Rosszul írtam nem 16.4" hanem 15.6"🤭 -
törölt tag
válasz
szabonagyur #68891 üzenetére
Sajnos csodák nincsenek, az alumínium kényesebb, a laposabb kivitel jobban melegszik, nem kimondottan a Precision kiváltására való a 9xxx.
@: Latitude név van, csak az "E" betű ment nyugdíjba pár éve. -
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #68869 üzenetére
Meg kell nézni, mi viszi 100-ra a vga-t, valami rosszul van optimalizálva. Nyilván nem a gép dönt úgy, hogy 100-on járatja magát
Eslő körben driver csere, aztán kipróbálnám egy másik windows-zal is.
-
törölt tag
válasz
szabonagyur #68350 üzenetére
A laptopos 1050 mellé.
#68351somasz: Nem igen néztem utána mert azt gondoltam, hogy egy i5 mellett úgyis a 1050 lesz bottleneck ha valami rosszabbul fut. De sajnos pont fordítva, új pályarészek betöltésekor folyton megakadnak a komolyabb játékok, feladatkezelőben pedig egyértelműen a processzor látszik a leginkább hajtott komponensnek. Fallen Ordert és a Ryse Son of Rome is ettől szenved. Játszható meg minden, de sokszor elég zavaró tud lenni.
-
válasz
szabonagyur #66240 üzenetére
Ha van USB-C Port akkor WD15 oszt jó napot.
-
somasz
Topikgazda
válasz
szabonagyur #66218 üzenetére
7440 az utolsó, ami tud. 7450 csak egy eszközt kezel. 7470-be tán rakhatsz 2242-es ssd-t a 2280-as mellé a wwan helyére.
-
RWD
tag
válasz
szabonagyur #62103 üzenetére
Köszi a tippet, és be is jött közben.
Az már más kérdés, hogy újra elővettem a 10-est inkább. Don't ask... -
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #62009 üzenetére
Igen, van ilyen. De első körben meg lehet próbálni a drivereket is frissíteni.
-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur #61991 üzenetére
Van hozzá firmware frissítés, egy próbát megér.
-
RWD
tag
válasz
Ilyen random monitor kikapcsolósdit youtubon is láttam, érdekes. Köszi a tapasztalat megosztásokat!
-
PubliCat
tag
válasz
Nekem most egy samsung syncmastwr 2240 (vagy hasonlo) meg egy regi 4:3keparanyu dell vam rajta. Nem produkal ilyen hibat nalam.
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
szabonagyur #61808 üzenetére
Köszi!
Holnap játszom vele. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
szabonagyur #61806 üzenetére
Kertváros.
A routeren kell állítani?
Ahhoz képest, hogy 3 éves alaptop, nem gondoltam, hogy csak 100 Mbites kártyára futotta. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
szabonagyur #61804 üzenetére
A T-kábeles modem mellett 1 m-re sincs meg a sebesség, 35-42 Mbit van, de a TP-Linkes modemmel is ugyan az, ha jól emlékszem 741-es
Ma cserélték a modemet, mert az előző nem támogatta a csomag sebességét. 150/5 MBit.
A szerelő mobillal tesztelte, 143 Mbitet mért. Vezetékkel 90 Mbit amit a laptop tud,közvetlen a modemnél. -
tylerddd
veterán
válasz
szabonagyur #61748 üzenetére
Értem. Tehát nem lett átpozicionálva az 5xxx sorozat vagy ilyesmi. Ez pl. tökéletesen megfelelne, nekem a dedikált videóra nem is lenne szükségem, gondolom Intel-es is van ebből és olcsóbb is, nem?!
-
BullZeye
veterán
válasz
szabonagyur #60912 üzenetére
80asok próbán? Nem 90esek? Vagy valami céges raktárból szórják nektek?
2 hete már rendelni se lehet 80asat hivatalosan. -
ElRontotta
csendes tag
válasz
Mi volt a fő gond 7470-esekkel? Most gondolkodok egy használtnak a vásárlásán, de eddig még nem sokan ajánlották.
-
Dhampir
félisten
válasz
Esetleg az 5580-ról tudsz jót-rosszat mondani?
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur #60905 üzenetére
nekem is ugyanez, nálam minden jól látszik
-
BullZeye
veterán
válasz
szabonagyur #60899 üzenetére
Az tény, hogy néha van, hogy fél-egy évig állnak a raktárban, és az is tény, hogy hiba minden gyártásban előfordulhat, de azért rendkívül ritka az ilyen eset.
Alaplap nagyobb eséllyel hibásodik meg csere után mint aksi
-
BullZeye
veterán
válasz
szabonagyur #60870 üzenetére
Akksiból minden esetben újat kapsz, alaplapból pedig refurbishedet.
-
pohár
félisten
válasz
ha jártok Budaörsre, még lehet ismerhük is egymást
-
Dhampir
félisten
válasz
Eszerint Dell-t nem szabad venni (?).
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur #60866 üzenetére
igen, de a DELL szereti cserélni az NBD-s gépek felpúposodott akkuját 3 éven belül is (ha csak meghalt, akkor nem)
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur #60862 üzenetére
há elvileg az ENEA-ba értékesített gépeket számla ellenében már javítják... vagy csak at NDB-seket? olyan kevés ilyen jön be, hogy mindig keverem ezeket
-
pohár
félisten
válasz
szabonagyur #60858 üzenetére
EU-s számlával elvileg bármennyiszer javítható
-
enzahobi
aktív tag
válasz
szabonagyur #60731 üzenetére
Szia! nekem még megvannak a driverek win 7 is
, írj rám privit, ha érdekel!
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur #60769 üzenetére
Köszönöm szépen a segítségét mindannyiótoknak, megint! Egy random másik töltővel jó lett, szóval simán csak azzal a töltővel lett valami. Ami fura, hogy ha a gepbe dugom, akkor jó, ha a dokkolóba, akkor nem jo. A másik töltő mindkét módon jó. (Sajnos ez új csak 140W-os, szereznem kell egy nagyobbat.)
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur #60766 üzenetére
Nem, nem megy fel, folyamatosan 0.61GHz-en all a kijelzes.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur #60764 üzenetére
Huha... ezeket nem tudom, hogy mik, ugyhogy utana kell neznem.
Illetve a RAM teszt lement gond nelkul, ha arra gondolsz, amit ott tudok inditani, ahol a bios beallitas van.CrystalDiskInfo szerint minden jo.
CrystalDiskMark 6.0.1 x64 (C) 2007-2018 hiyohiyo
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytes
Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 390.677 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 376.251 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 8,T= 8) : 36.124 MB/s [ 8819.3 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 8,T= 8) : 104.798 MB/s [ 25585.4 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 36.248 MB/s [ 8849.6 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 85.965 MB/s [ 20987.5 IOPS]
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 24.961 MB/s [ 6094.0 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 45.903 MB/s [ 11206.8 IOPS]
Test : 1024 MiB [C: 87.2% (111.7/128.0 GiB)] (x5) [Interval=5 sec]
Date : 2018/06/27 0:17:37
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 17134] (x64)Ezt mondja a CPU-Z
CPU Name Intel® Core™ i7-2620M CPU @ 2.70GHz
Threading 1 CPU - 2 Core - 4 Threads
Frequency 2494.05 MHz (25 * 99.76 MHz)
Multiplier Current: 25 / Min: 8 / Max: 34
Architecture Sandy Bridge / Stepping: D2 / Technology: 32 nm
CPUID / Ext. 6.A.7 / 6.2A
IA Extensions MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, EM64T, VT-x, AES, AVX
Caches L1D : 32 KB / L2 : 256 KB / L3 : 4096 KB
Caches Assoc. L1D : 8-way / L2 : 8-way / L3 : 16-way
Microcode Rev. 0x29 ► Spectre (CVE-2017-5715) Vulnerable ◄
TDP / Vcore 35 Watts / 1.021 Volts
Temperature 59 °C / 138 °F
Type Retail (Stock Frequency : 2700 MHz)De nekem ezek nem mondanak semmit.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur #60754 üzenetére
Régen Windows 7 volt ezen a gépen, azalea tök jó volt, de egy nem annyira szép napon közölte Belem, hogy “ön valószínûleg szoftverhamisítás áldozata lett.” Akkor vásároltam ezt a 10-est.
Amúgy nem titkolom, azt vártam, miután as atomos, 2GB RAM-os tableten tök jó a W10, jobb lesz az i7-en is, mint a W7.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur #60750 üzenetére
Semmi különbséget nem látok.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur #60747 üzenetére
Eloszor nem telepitettem semmit, mert ment minden.
Somasz ugyan irta, hogy kell kartyaolvaso, meg free fall sensor driver, ([link],) de nem torodtem vele.Nem volt tul combos a sebesseg, de gondoltam a W10 ilyen, regi a gep, szoval... de most mar elviselhetetlen lassu. (Pedig turelmes vagyok... na jo, ez nem igaz.)
Ezeket telepitettem: [link]
Meg kesobb meg ezt: [link]De nem lett jo. Mondjuk felkialtojelek mar nincsenek az eszkozkezeloben.
-
tvamos
nagyúr
válasz
szabonagyur #60742 üzenetére
SSD van, de kikapcsoltam a gyorsitotarat, hatha attol jobb lesz. Ket napig jobb volt... (Nem ertem minek a gyorsitotar 16GB RAM melle amugy...)
Az aksi mar nem jo, kb. 5 percet megy rola a gep, de nem ir ertesitest ra.
Azt jelenit, hogy Chrome-ban irnek, es tok lassan jelennek meg a betuk. Mar leirtam egy mondatot, a beruk meg csak igy 1-2 masodpercenkent jelennek meg.
Az oldalakat nagyon lassan tolti be a Chrome. De akar a szimpla gorgetes is nagyon lassu, ilyen 1-2 masodpercenkent ugral, amikor tekerem az egergorgot.
Programokat nagyon lassan inditja el. Ami W7 alatt 10-20 masodperc volt, az most van, hogy 2-3 percig is tart.
Atmegyek masik alkalmazasra, mondjuk Chrome-bol, vagy pdf-bol masolnek szovegszerkesztobe, (Libre office-t hasznalok amugy,) es 5-10 masodpercet kell varni, mire megjelenik a masik ablakban a cursor, a beilleszetes is ilyen lassu, de van, amikor 30 is.
Ami fura, hogy pl. egy aramkori szimulacio tok gyorsan lemegy, mint regen. De amikor meg akarja jeleniteni, akkor mar belassul, szaggat. -
phenomHUN
senior tag
válasz
szabonagyur #60744 üzenetére
Köszönöm a gyors és kielégítő választ!
-
laca891
aktív tag
válasz
szabonagyur #60731 üzenetére
dell inspiron 5567-nél valaki már csinált újra pasztázást??
Lenne egy kérdésem... -
somasz
Topikgazda
válasz
szabonagyur #60449 üzenetére
Csak a refresh verzióban volt IPS, eDP alaplappal. Ugyanúgy, ahogy a 6440-ből is kihozták a refresht.
Meg M4800-ból, M6800-ból is lettek eDP-s lappal szerelt példányok. -
allein
addikt
válasz
szabonagyur #60447 üzenetére
-
atees
őstag
válasz
szabonagyur #60436 üzenetére
Na varj de ez meg LGA 775-os foglalatban volt am
-
atees
őstag
válasz
szabonagyur #60432 üzenetére
Semmi extra nem volt az asztali meg meg regi is volt, xeon procival siman vitte a videokat. Nem akarok asztalit mert ezen kivul jo ideje nem is hasznaltam.
-
citkar
addikt
válasz
szabonagyur #60422 üzenetére
Ezeken a telefonos információkon nem lepődöm meg ha nem tökéletesek.
A Humansoft elvileg Dell hivatalos szerviz, náluk garanciáztattam két alkalommal egy gépemet, de amikor tápproblémával idén felcsörögtem a telefonos ügyintéző szerint nem foglalkoznak Alienware gépekkel (nem tudom, hogy abbahagyták-e volna az utóbbi időben, de nem tartom valószínűnek).
Dell ügyfélszolgálat nem tudott honosításról és garanciális ügyintézésről információt adni Alienware géppel kapcsolatban, azt mondta talán nem is honosítható a gépTermészetesen azóta honosítottam már.
-
citkar
addikt
válasz
szabonagyur #60420 üzenetére
Nemrég volt töltő problémám Alienware gépnél, ott kérdezték és mondták ezügyben, hogy a töltőre nem tart olyan sokáig a gari, mint a gépre, de mivel pár hónapos volt, nem feszegettem a kérdést. Aztán, hogy korrekt volt e az infó nem tudom.
Előtte egy olyan cég mondta, hogy nem javítanak ilyen gépet, amelyiknél már volt, szóval ez a telefonos információ áradatnem mindig tökéletes.
-
Necc
addikt
válasz
szabonagyur #60398 üzenetére
Javaslom olvasd el megegyszer kinek lesz a gep. Tapasztalatom szerint az a korosztalyt abszolut nem erdekli a "pixeles" kep, helyette mindent jo nagyban akar latni azokon a mutyurke kijelzokon, amihez a FHD minden, csak nem idealis. DPI scaling pedig elegge nyogvenyelosen mukodik a mai napig, foleg ha RDP is kepbe kerul.
-
Roxkex
senior tag
válasz
szabonagyur #59037 üzenetére
Habár csak most látom de ha már látom akkor írok
Dell Inspiron 3537 tulajok felé!
Igen, nekem még mindig az van ! Dell inspiron 3537...Februárban ki jött az A10-es BIOS update.... Az a fránya spectre és meltdown :@
Imádom, hogy tőle lassabban bootol a gép. Ha be van kapcsolva a gyors rendszerindítás akkor lesz kb olyan mint az A09-al.
De persze a reboot továbbra is lassú :\ És tuti, hogy a BIOS update lassította be, mert megpróbáltam a régebbi biossal is és azzal olyan mint volt :3 (Volt amúgy egy Windows 10 reinstall is)
Továbbá a hang is simán összecsuklik, vagyis ilyen recsegős.
Sorozatot nézek a laptop kijelzőn miközben elindítok egy játékot, emulatort vagy valami komolyabb cuccot simán elkezd recsegeni a sorozat hangja mint ha muszáj volna neki. Régi biossal nem csinálta.Szívem szerint vissza állnék a régebbi biosra de csak és kizárólag amiatt nem állok vissza mert nem szeretnék a spectre vagy meltdown áldozata lenni :@
Szerk.:
Ezt a HSZ-t szánom enzahobi felé is -
enzahobi
aktív tag
válasz
szabonagyur #59037 üzenetére
Van
Megvan még a 3537esed? Ha igen az A10-es bios-t próbáltad? lassult tőle a gép? elv ebben már benne van a micro code patch a meltdown-ra.
-
Mauzes
addikt
válasz
szabonagyur #59395 üzenetére
Lehet eltérő az audio chip? Látod, itt is többen írták, hogy náluk is szar, illetve külföldi fórumokon is látom.
-
anorche1
őstag
válasz
szabonagyur #59184 üzenetére
-
allein
addikt
válasz
szabonagyur #59120 üzenetére
App store-ban én sem találtam
-
malnabokor
senior tag
válasz
szabonagyur #59118 üzenetére
A linkre kattintva nekem megtalálja iPad-en (de ki is írja, hogy csak iPhone-al megy, így telepíteni nem tudom). És a magyar AppStore-ban vagyok.
-
malnabokor
senior tag
válasz
szabonagyur #59115 üzenetére
De azt egyszerűbb megoldani - Cortana sem érhető el itthon, mégis használom
(plusz szerintem a Január 18-i indulással vagy később elérhető lesz itthon is)
-
allein
addikt
válasz
szabonagyur #59082 üzenetére
Mostani samu SSD-M + nem gond ha nagyobb a kijelző mérete
Dell M.2 / NVME Specifications:
E5470 with H processor supports 2X, E5470 with U processor supports 2X.
E5570 with H processor supports 4X vagy 5580 with H processor supports 4X.
Nálam ez ilyen SSD betegség. 5480 is 4X tudott és érezhetően gyorsabb a mostani 5470-nél.
5480 SSD teszt, 5470 ugyanaz az SSD teszt(bal oldali fotó).
Egyébként a boot időben, kikapcsolási időben is érezhető a különbség. Tudom, hogy ezek apró dolgok, de engem zavarnak
-
xXxian
senior tag
válasz
szabonagyur #59053 üzenetére
Szia,
Nem volt semmilyen kikötés, úgy gondolom kell, hogy legyen gari az aksira is, írtam a boltnak, ha érdekli a nagyközönséget, akkor megosztom mi lett a dolog vége.
W7 egyébként továbbra sem megy fel rá, W10 DVD-ről igen (USB-t nem próbáltam még). A jeelk szerint minden működik, csak az aksival van gond.
X
-
amargo
addikt
válasz
szabonagyur #59049 üzenetére
Én úgy tudom, hogy állás közben is öregednek ezek az akkumulátorok, nyilván nem akkora mértékű lesz az elhasználódása, de egy 3 éve akkumulátor már a kora miatt sem tudja az eredeti kapacitását.
-
xXxian
senior tag
válasz
szabonagyur #59046 üzenetére
Szia,
3542-es, nyilván több éves de nem használt.
500GB HDD, 4GB RAM, HD, i3 4005U, Intel Graphics Family (1GB), nVidia 920M 2GB).
Nem látok kitéltelt sehol az álalpotra, talán ezért is van 3 év gari.
X
-
válasz
szabonagyur #59039 üzenetére
Az N szabvány lehet dual band is, tehát 2.4 és 5 GHz (a/b/g/n), mert mind a két frekvencián képes működni, nem csak 2.4 GHz-en (b/g/n).
Jót akartál persze írni, abban a típusban alapban valóban csak 2.4 GHz képes (b/g/n) modul van. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabonagyur #57740 üzenetére
Na ezt nem is tudtam.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabonagyur #57737 üzenetére
Nekem Win7-nél ilyenkor ha home volt telepítve és pro kulcsot írtam be azt írta ki nem megfelelő a kulcs, szóval törölhettem le és mehetett fel a pro.
-
somasz
Topikgazda
válasz
szabonagyur #57397 üzenetére
Előbb hiszek a panelook.com-nak, mint a dell supportnak. Utóbbinak azt sem hiszem el, amit kérdeznek. Van 30 pines eDP-s és 40 pines LVDS-es kijelző, ezekhez passzoló kábel és alaplap.
Van WVA, AHVA, IPS is, nem csak TN. -
spyduck
nagyúr
válasz
szabonagyur #57382 üzenetére
Az M2800 egy átnevezett E6540. Elérhető gyárilag IPS-es és WVA-s TN-nel is, nálunk van / volt M2800 és E6540 TN-el és IPS-el is.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabonagyur #57364 üzenetére
Hát nem tudom, de a színek is teljesen mások, viszont alsó szegmensben tényleg mindenhogy rosszabb mint oldalról meg felülről.
-
GRaul
őstag
válasz
szabonagyur #57364 üzenetére
hmmm
akkor ez olyan lesz, mint ami a Latitude E6530be volt nekem, TN premium display, valami ilyesminek csufoltak
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
szabonagyur #57362 üzenetére
Akkor amit levideóztam ez se IPS (bár akkor nem tudom mi, mert a videóban is látszik nagyon annak tűnik), mert ez egy céges gép, még én bontottam ki, azaz nem utólag lett beleszerelve.
-
MPeter87
őstag
válasz
szabonagyur #57136 üzenetére
Oksa, akkor csak a procira megy. Köszi a segítséget!
-
haxxika
senior tag
válasz
szabonagyur #57130 üzenetére
Sajnos nem volt lehetőségem arra, hogy az adott géphez keretet szerezzek körülményes beszerzés miatt, ezért a fent írt példával oldottam meg. Vannak gyártók, akik hasonlóan, egy szivaccsal párnázva rakják be a hdd-ket a gépbe. Véleményem szerint ott is hasonlóak lehetnek a hőmérsékletek. Nem a legszebb és legjobb megoldás, de szükségmegoldásként működik.
-
_q
addikt
válasz
szabonagyur #57111 üzenetére
Mire gondolsz? Nem tudom úja telepíteni a windowst, mert mindig újra indul a tablet.
-
Laza...
addikt
válasz
szabonagyur #56955 üzenetére
Én meg dugdosok mindent mindenhova, mégsincs semmiféle inkompatibilitási gondom. A wint meg ált. egy (Transcend) USB3 olvasóba dugott memóriakártyáról futtatom, lényegében ez is egy pendrive. És tökmind1 neki, melyik portban van, sőt az is, hogy 2-es, vagy USB 3 portba. Nyilván az adatátviteli sebesség más, de ez természetes
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest