- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
az LCD-k, amivel kiadták, elég karcsú szerintem
14,0"-es HD (1366 × 768) tükröződésmentes (16:9) WLED, 220 nit, szénszállal megerősített polimer LCD-hátlap
14,0"-es full HD WVA (1920 × 1080) tükröződésmentes (16:9) WLED, 220 nit, szénszállal megerősített polimer LCD-hátlap
14,0"-es full HD WVA (1920 × 1080) beágyazott érintőképernyő Truelife technológiával, 220 nit, szénszállal megerősített polimer LCD-hátlap -
Nekem a Microsoft Office 365 terheli kb. 20%-on a processzort és kb. 4 GHz sebességre emeli a processzor sebességét és kb. 4.300 RPM körül van a ventilátor sebessége. A processzor hőmérsékletét pedig 100 C fok körülre nyomja fel a Microsoft Office 365. Dell Latitude 5491 (N005L549114EMEA_A) laptopom van. Persze, ha Word + Excel is van, akkor már kb. 40%-os a processzor terhelés, ha az Outlook is használva van mellettük, akkor már kb. 60%-os a processzor terhelés. Nekem az a tippem, hogy a Microsoft valamit elrontott, mert az egyik frissítés után érkezett ez a terhelés, azóta már volt új frissítés, de azután is maradt ez a terhelés.
-
somasz
Topikgazda
Az eredeti, delltől kapott számla lenne csak bizonyító erejű a gyári garihoz.
Ha veszel a hardveraprón egy gépet egy megbízható eladótól, és kapsz tőle számlát, azzal a gyári garival kapcsolatosan sajnos nem leszel beljebb, a Dellt nem érdekli, hogy bki (nem hivatalos forgalmazó) kiállított róla egy számlát.Csak ha beüt a krach és kiderül, hogy hiányolják a gépet valahol és rákérdez a rendőr, honnan van, bebiztosítod magadat vele, hogy nem te loptad, vegyék elő azt, akitől van a gép.
Továbbá amikor számlával veszel egy gépet, nem támogatod a fekete gazdaságotHa nem számlaképes az eladó, akkor is vehetsz tőle laptopot, de minimum az adásvételi. Ha azt nem szeretne adni (ST-t és vételárat, személyes adatokat rögzítve), akkor kerüld el messze.
-
törölt tag
Igen, az anyaghasználat a különbség a 7xxx és 5xxx között; akkor jön ki leginkább, ha volt 7490-esed, és egyéb 7-esek, és utána 5-ös - én nem tudtam megszokni, persze akinek nem volt 7-es, annak nem biztos, hogy feltűnik. A 7400-as a 7490-es után nem egy nagy ugrás, csak hangosabb az 5-ös végű cpuval. Mod: ez az 5490-es-5400-asra is igaz, persze eleve magasabb hangról indulva.
-
motifator
senior tag
Én nemrég kezdtem el használni egyet a munkahelyen, tipikus Latitude középkategória, ami feltűnt, hogy nagyon elműanyagosodott mára. Itthon van egy 5570 és a nagyobb mérete ellenére masszívabb, az alsó burkolat annál fém, a zsanérok, fedél is bírja. Nem tudom, hogy az 5400 hosszú távon mit bír majd. Hardver tekintetében teszi a dolgát, a billentyűzete egész jó, általános felhasználásra ok. Nekem pont az tetszett a Latitude 5490 / 5590-ig, hogy meghagyták hátul a csatlakozókat, de ez is elmúlt.
-
szabonagyur
félisten
-
somasz
Topikgazda
-
somasz
Topikgazda
-
somasz
Topikgazda
-
Fejlesztő13
tag
Szia! Nekem is ugyanezeket produkálja Win 8.1-el is de Win10-el még több furcsa jelenség van. Nemrég írtam róla. Lásd: #48242 . Van még egy nagyon idegesítő dolog 3542-vel kapcsolatban amit kihagytam. Ha USB eszköz van rácsatlakoztatva akkor nem hajlandó elindulni, újraindításnál is csak nyekken egyet és kikapcsol. Kis fogyasztású eszközzel még csak-csak elindul néha (pl. egér) de ha több eszköz van csatlakoztatva vagy nagyobb áramigényű akkor lehetetlen elindítani. Kihúzni sem elég az eszközöket ha nem indult el, utána percekig kell játszani a tápkábel ki-be dugásával meg a bekapcsoló gombbal mire hajlandó reagálni. Vinném a szervizbe de nem tudom nélkülözni pár napnál tovább a gépet és nem hiszem, hogy visszakapom bevitel után 2 nappal. Egyenlőre nincs megoldás egyik említett problémára sem.
-
-
Elég komplex, mondjuk a windows 8.1 topic érdekes lehet.
-
-
Lehet szoftveres geb#sz is, főleg, ha régebben nem jelentkezett a dolog. Mikori az a win8 a gépen? Ha van vírusirtó+tűzfal ezek újratelepítését is érdemes lehet megpróbálni, ill egy nagyobbszabású takarítást is érdemes megejteni a gépen.
Amúgy a HDD-t tényleg érdemes cserélni, ha belefér a büdzsébe egy SSD. Ha nem, akkor töredezettségmentesítés, takarítás.
-
Szoftveres geb#sz lehet, mostanában a chrome nekem is szenved az otthoni asztali atomerőművön (vizes 4770k+GTX970) - hiába dicsekednek, h ők a leggyorsabb böngésző. Rakj rendet a gépen és próbálj másik böngészőt. Másik lehetőség, hogy valamit kavar a netszolgáltató. Nekem érdekes módon pár oldal lassult az utóbbi időben (pl a PH...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bluetooth hangszórók
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest