Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azt az ''apróságot'' nem. És akkor sem történ volna semmi. Egy olyan üzlet, ahol még egy emailre sem fét bele válaszlni. Nem igazán foglalkozik azzal, hogy mit írnak nekik. Tehát annak sem lett volna eredménye.
Az előtted szólónak. Van arányérzékem. Érzem azt az arányt, hogy most lehetne 10db normális lemezem azon a pénzen, vagy lehetne 2800Ft-om. Mert mikor én vettem még annyi volt. Na ez az én arányérzékem. Meg az, hogy nem csak nekem esik szarul 2800Ft kidobása, hanem másnak is. Többek közt nektek is mikor többet kell fizetni egy lemezért. Csak ti is szartok más 2800Ft-jára. Én meg szarok a tiétekre. Röviden ennyi. És van aki többet bukott a princon és van aki többet bukik most a lemezeken. Az arány valóban a ti oldalatokon van egyébként. Mert míg 99nek megfelet a lemez mondjuk 1nek nem. Ez így van, de ez nem kívánságműsor volt a részemről és nem is szavaztattam meg. A demokráciát akkor fogadom el, ha mindenkinek egyenlő esélye van. De ti nem is adnátok esélyt annak aki szívott. Én miért adtam volna nektek? Elhiszem, hogy sokan szívtak ezzel. Én meg mással szívtam. A különbség csak az, hogy tettem ellene valamit. De nem gondoljátok hogy ugyanazokat az érveket felhozni közel 300 hozzászóláa alatt kicsit unalmas?
Pl. GP-Sz legalább próbálkozik valami újjal. És igaza is van. Csak nem tudom miért kellene valakit megfenyegetnem ahhoz, hogy normális legyen? Az ha valakitől normálisan kérnek az nem számít? -
zsborbas
aktív tag
válasz
üzenetére
Most úgy őszintén ki mondta hogy fel akarlak jelenteni? Nem szokásom senkivel kibabarálni,még ismeretlenekkel sem. Csak véletlenül láttam a fórumon a témát és gondoltam megnézem. És ki mondta hogy vásároltam tőlük bármit is? Hivatalosan üzletben vásárolok cd-t és dvd-t is ha akarok, normális áron (cd 90Ft, dvd 200Ft, matricával) amiről számlát is adnak. Szóval nem voltam rájuk szorulva. Én nem 'nagyüzemben' írok lemezeket, hanem csak a netről letöltött cuccokat mentegetem ki rájuk. És mellesleg a gépemen a softwarek mind jogtiszták (pedagógus licensz) illetve freewarek. Játékra meg nincs időm, meg pénzem, mivel családom van, gyermekem és ők előbbre vannak mindennél. Meg különben is szaklapok mellékleteként eszméletlen mennyiségű teljes verziós játék kapható 2000Ft körüli áron. Ha meg zenét akarok hallgatni ott a rádió. Ezekkel csak azt akartam mondani hogy nekem nincs félnivalóm.
Ja és mégegy dolog. Mivel tudod bizonyítani hogy az általad vásárolt lemezek hivatalos forrásból származnak? Elég érdekes a dolog, mivel a matricát ugye a lemez tokjának a celofán borítására szokták ragasztani, amit a kukába dob minden épeszű ember. Tehát elvileg mindenkit aki írható cd-t vagy dvd-t vásárol, akárhol is teszi lehetne érte csesztetni? Egyébként a Princo lemezeket több nagy műszaki áruház is forgalmazta a betiltás előtt. És érdekes módon nem tudok róla hogy valaki is reklamált volna a lemezek minősége miatt.
A tettedről pedig (amennyiben tényleg Te voltál aki felnyomta őket) megvan a véleményem, de inkább nem írom ide mert rögtön kimoderálnák. -
DaSilva
senior tag
válasz
üzenetére
''De én ezt elismerem a többiek meg még ezt sem.''
pupák a 'többiek' meg te közted van egy olyan apró különbség, hogy ők nem jelentettek fel senkit, megszüntetve ezzel egy sokak számára fontos intézményt. Úgyhogy ha valakinek magyarázkodnia kell, akkor az te vagy.
Csak sebtiben olvastam át a topikot, de jól értem, hogy 20 (húsz) darab Princo lemez miatt ragadtattad magad erre? Tehát úgy durván 1600-2000 forintot buktál, és bosszúból kinyírtál egy boltot, ahova sacc több ezren jártak vásárolni? Normális vagy te, mondd csak? Arányérzékről hallottál már? -
törölt tag
#294 ''Erkölcsileg te is rodhatsz és mindenki aki itt szid téged'' ez így van. De én ezt elismerem a többiek meg még ezt sem.
295 Felhívni nem hívtam őket, de emailben kértem, hogy a lemezeket mindősítsék az oldalon valami módon. Két hónap után nem történ semmi. Nem hogy egy hét után. És még csak nem is azt kértem, hogy ne áruljanak princot. Olvastam a lemezeknél az ő ''véleményeiket'' mielőtt valaki ezzel kezd el dobálni. De az minden volt csak nem lemezminősítés. -
GP-Sz
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem lett volna egy jobb megoldás. Felhívod a wbteameseket, hogy ha továbbra is árulnak szart, akkor feljelented őket. Kapnak egy hetet, hogy teljesítsék a követeléseidet. Ha esetleg nem hittek volna neked, akkor küldesz nekik egy levágott lófejet. Mindenki jobban járt volna (kivéve a lovat
) -
cdkerdes
csendes tag
Princoölö:Nem tudsz szerintem megfelelö indokot találni tettedre.Nem kell itt tölünk tippet kérni hogy mit kellett volna tenned.Ezt biztos nem!Erkölcsileg te is rodhatsz és mindenki aki itt szid téged.Így senkire nem emelhetnéd rá a fejszét hogy aztán alattomos módon lesújts vele.
Csodálom hogy nyugodtan tudsz aludni.
Érdekes módon nem sok veled együtt gondolkodó emberre találtál vajon ez miért is van?Lehet hogy azért mert amit tettél és ahogy tetted egy gerinctelen sunyi emberre vall.És nem tudom hogy a princóhasználók megkértek e arra hogy védelmükbe szállj.De így a kisebbséget mentetted meg és a többséggel kicsesztél.Esetleg ugyanolyan kispénzqekkel akiknek nem mindegy az 5-10 forint se.Amivel most többe kerül a cd dvd.És akik esetleg abból profitáltak egy kicsit hogy onnan megvették és továbbadták pont az az 5-10 forint volt a nyeresége,fizetéskiegészítése hogy ne dögöljön éhen.
ÉS nem mondtad meg hol lehet jogi kiskapukat találni!!! -
törölt tag
Én sem a feljelentést tartom a legjobb dolognak, de ez a célravezetőbb. Legalábbis eddig. Nekem nem jutott más eszembe. De látom másnak sem, mert senki nem írt még megoldást a dologra. Mint mondtam mi pl. többen vettünk lemezt. És többen szívtunk vele. A rajtam kívüli másik 4 vásárlóból ugye 3 szívott. De ezt már írtam. Ebből pl. csak 1 köszönte meg a feljelentést. A másik kettő a szívás ellenére elítél, de megérti, hogy nem volt megoltás az ügyben. Tényleg bocs attól aki most miattam szív! Tudom nem nagy vigasz, de ennél többet nem tehetek.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
zsborbas
üzenetére
A névtelen feljelentés tőlem jöhet. Csak munkahelyről neccelek. No meg egy havertól. Mégcsak nem is én csináltam a hotmailes címet. De ha hozzám kijönnek hozzád is. Meg még sok máshoz. Tudod igazából mindenki behúzhatja fülét farkát. Mert a legtöbben itt ismerik el, hogy illegálisan vettek dvdt meg cdt. És ez esetben már mindegy mit írtak rá. Mert már a vásárlás is illegális volt! Szerinted rájuk (rátok) nem figyel, a nagytestvér, ha rám igen?
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
radamsky
üzenetére
Abszolút nem voltál sértő! Nem nyomom fel azokat akik warezolnak mert azok nem okoznak kárt a kisembernek! Sőt olcsón adják azt amihez legálisan csak drágán lehet hozzájutni. Minek nekem 600Gb? Ugye ez is kérdés volt. Én is töltök magamnak játékot meg filmet. No meg én is kamerázom és ez zabálja a helyet mert én nem mindent írok ki. Nem tudom miért nem lehet megérteni v. elolvasni amiket írok.
Kérdésedre válaszok:
1. Max 20db-ot írtam meg belőle. (Kb. fél tucatszor írtam már)
2. 21 Vagyok (De ezt is írtam már az elején.
3. Erről írtam a válasz elején.
4. Nem keresgélek senkinek üzletet mindenki képes rá. Ha már ide tud irogatni. Annyiért valószínüleg sehol nem fogsz kapni. De már erről is írtam.
5. Nem nyomom fel mert nem okozott nekem kárt. Aki viszont nekem kárt okoz felnyomom. Akinek ez nem tetszik ne okozzon nekem kárt. Vagy benyalhat.
5 egyszerű válasz.
Ügyvéddel beszéltem tegnap is mert van más ügyem is. Volt ahol személyesen tettem feljelentést. Ez egy általam látott pénzbehajtási ügy volt. Most két év után tárgyalják és oda nem kell elmennem tanuskodni. Elég írásban. Mert van elég bizonyíték. Akkor miből gondolod azok után, hogy itt lefoglaltak x mennyiségű lemezt matrica nélkül, hogy nincs elég bizonyíték és én kellek hozzá? Ja és akkor még az aktuális rendelésekről nem beszéltem.
''Nekem továbbra is az jön le hogy volt egy bolt sok választékkal, és valakinek az egyik tipus nem tetszett, mert nem vált be neki, erre a nagy választék számomra eltünt. Tetejében a kedvenc cd tipusom is.'' Hogy mindenkinek legyen egy jó napja. Tegyük fel, hogy csak magamért tettem. Hiába mondok (mondtam) mást úgyis ez jön le mindenkinek. (mondjuk ez az a vélemény ami nem érdekel, mert ez csak arra való, hogy nektek jobb érzésetek legyen). Ebben az esetben ugye csak magamra gondoltam. Mindenki másra szartam. No akkor az a rész amit idéztem. Abból is ez: ''mert nem vált be neki, erre a nagy választék számomra eltünt'' mire utal. Te sem gondoltsz másra. Én miért gondolnék rád vagy a hozzád hasonlókra???
Remélem az én válaszom sem volt sértő. -
radamsky
senior tag
Bort iszik vizet predikál, de amugy mindegy
Lenne még pár kérdésem
1. Hány princot buktál ugymond be??? (ezt már kérdezte más)
2. Most öszintén hány éves vagy???
3. ha már a becsületeségnél tartunk ugye törvény mindennek felett
akkor neked minek annyi winyo, illetve minek veszel dvd lemezt.
4. kell nekem ridata cd lemez meg Bullpaq DVD hol van olcsoért??????? Szarok én a princora, mert találtam jobbat, de most hol lehet ezeket venni?? Mondjuk 46 Ft illetve 80 Ft-ért érdekelne
5. Azt irtad szervizbe dolgozzol
Tegyük fel valaki behozz egy gépet hozzád és tele van cuccal, akkor öket is nyomd fel, mert ugye törvénybe ütköző. Illetve ha valaki vesz gépet nálad és megkér hogy tegyél fel neki progikat akkor te megvetetted vele eredetibe?? Nem!!! Ugyhogy te ne beszélj itt bünről, meg ártatlanságról. Számomra képmutatásra mutat.
5 egyszerü kérdés
Ja lehet hogy irtam , nekem cseréltek princot egyszer még az elején, utána már nem volt gond. Megjegyzem ha nézted volna a weblapot akkor láthattad volna mire adnak csere garit és mire nem. A princo egyik fajtárára nem adtak.
Ja mégvalami abba ne légy biztos hogy 0 % esélyed van tanuskodni. Én 40%-ra tenném, mivel hamar el lehet érni hogy te is ott legyél.
Ja és vedd le a kalapod előttem, mivel nekem warezom nincsen. A win is legális Igaz én nem játszom, nem is tudom mikor volt játék a gépemen. Nincs Mp3-am se. Ja és DVD-im se, max amit kamerázok azok vannak. És mégegy van több mint 1 éves princom kutya baja.
Nekem továbbra is az jön le hogy volt egy bolt sok választékkal, és valakinek az egyik tipus nem tetszett, mert nem vált be neki, erre a nagy választék számomra eltünt. Tetejében a kedvenc cd tipusom is.
Nem voltam remélem sértő, de ez még kikivántkozott belőlem
[Szerkesztve] -
zsborbas
aktív tag
válasz
üzenetére
Szép a konfigod. Áruld már el mi a f...nak 600GB vinyó egy otthoni user gépébe? Csak nem warezolsz? Névtelen bejelentés mehet a rendőrségre? Elgondolkodtál már azon hogy mi lenne ha téged is felnyomna valami mert nem tetszik a viselkedésed és főleg az hogy itt kérkedsz vele hogy nagyüzemben nyomjátok a haverokkal a hamisítást? Jobban tennéd ha füled farkad behúznád és nagyívben elkerülnéd a fórumokat is míg a 'nagytestvér' fel nem figyel rád.

[Szerkesztve] -
joey7
őstag
Princoölő, apád pufajkás ÁVH-s volt?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
joey7
őstag
Én is vettem náluk cuccot, max.elégedett voltam a céggel,sajnálom,h megszűntek,sok más árussal együtt.

-
törölt tag
Nem tudom, de itt többen szenvednek mondatkihagyási olvasási problémában. Nem tudom melyik orvos tudna rajta segíteni. Írtam már, hogy ha 20 lemeznél többet írtam princoból akkor lehet hogy túlzok. Akkor te most megint milyen több százról beszélsz? Tanulj már meg olvasni azután járjon a szád. Az meg, hogy a haverod nem jár vissza a boltba panaszkodni az az ő egyéni problémája. Megtehetné! Valószínüleg nem menne vele semmire, de a lehetőség adott. Ja és még valami. Valaki ezt nekem írta a fórumba: ''aki nem néz utána mit vesz, meg is érdemli, hogy átbasszák''. Ja és, hogy ő minek néznie utána a colának? Ja én meg miért néznék utána a Princonak. Nem mondom, hogy nincs olyan dolog amit én nem próbálok meg kimagyarázni. De ti mit csináltok? Olyan érveket hoztok fel sorra, ami saját magatokbak mondd ellent.
Visszatérve a verbatimra. Az, hogy kifogtál egy szar szériát és mint mondtad valószínűleg hamis volt. Ez is mutatja, hogy nem a Verbatim lemez gyártója, árusítója volt a hibás. Valószínüleg volt ott is ügyeskedő. Aki ''legalizálni tudta'' a dolgot és a minőségi közé keverte a szart. De erről nem a bolt és nem is a verbatim tehet. Hanem az ügyetlen hatóségok.
Valaki kérdezte én mennyi verbatimot vettem. Egy baráti társasággal vettünk 100dbot. Ez öt felé ment. Nagyjából mindenki 20at. 5ünkből 1nek jött be. Ő írta meg magának azokat is amit mi négyen kidobtunk volna. Így mi 4en pl. csak pár darabot buktunk, de azt sem neveznénk bukásnak mert volt kinek odadni. Még, ha ingyen is, de legalább láttam, hogy valaki hasznát veszi.
'' (elsőre az iróra gyanakodtam, de ennek lehetőségét másik lemezekkel kizártam) '' Na ez így volt nálam is. Először az írót okoltam, próbáltam több másikkal is megírni azokkal sem ment. Aztán próbáltam más lemezekkel amikkel tökéletes volt minden. Akkor gondoltam csak én is, hogy a lemez a szar. Ekkor mentem fórumokba olvasgatni. Láttam sokan szídják. Gondoltam én is kifogtam a szart. Mert az azért igaz, hogy princobol is láttam jó szériát. Csak azokat sosem a cd.wbteam-nél vették az ismerősök.
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
válasz
üzenetére
Na akkor most kicsit ésszerűen gondolkodva írok Neked pár sort.
1. Ha Te olyan nagy guru vagy és még árulod is a megirt dolgokat, valamint a haveri köröd is ezzel foglalkozik, akkor az első, hogy nem egy fajta lemezből veszel 100 darabot. Mikor az ember bizonytalan vizekre téved (vagy számára ismeretelen területre) első, hogy tájékozódik, nem fejjel megy a falnak. Ugye ez lett volna az első logikus lépésed (nem volt). Vettél volna több gyártó lemezei közül, letesztelted volna melyik a jobb és abba ruháztál volna be. (ha már nem volt lehetőséged másoktól érdeklődni a lemezek minőségét illetően)
2. Te nem ezt tetted. Elmentél vettél a legrosszabb (nem 100%-ig kijelenthető, de tapasztalatok mutatják) minőségű lemezből és irogattál rá, árultad. Majd mikor jöttek a gondok, nem az fordult meg a fejedben, hogy vááázzzz ebbe jól belenyúltam, szar minőséget vettem, mert Nekem az olcsóra fájt a fogam, hogy minél nagyobb legyen az eladott lemezek után a hasznom, hanem az, hogy mekkora szemét ez a bolt ahol vettem, mert nem figyelmeztettek, hogy szar a lemez. Na most akkor mesélek Én is.
Verbatim lemezekről lesz szó, ha ismered, akkor tudhatod azt is, hogy az egyik legjobb minőségű lemezeket gyártotta még anno és most is, mikor nem volt Tayo és többiek. (mikor a dvd-r bejött) Ekkor voltak szállítmányok, melyek eredetisége és minősége megkérdőjelezhető volt igaz ez csak a dolog után derült ki. Nagykerben vásároltam belőle 10 db-ot és mindegyik lemez 53%-nál irás közben irási hibával elszállt. (elsőre az iróra gyanakodtam, de ennek lehetőségét másik lemezekkel kizártam) Mivel tudtam, hogy a Verbatim minőségi- és élettartam garanciát vállal a hivatalosan megvásárolt lemezeire éltem a lehetőseggel és visszavittem a boltba, letettem az asztalra és kicseréltettem. Azóta is Verbatimot és TDK-t veszek, de ha megint előfordulna és tudom, hogy nem hivatalos forrásból vannak a lemezek eszem ágában sem lenne visszavinni.
Egy jó példa volt Viktor77 mondata, miszerint Ő szokott venni kólát és nem mindig megfelelő a minősége. (melyet ugye a hosszú és nem megfelelő raktározás is okozhat) Mégsem megy az asztalt verni a boltba, hogy márpedig bizonyítsák be, hogy megfelelően kapták az árut és az előírásoknak megfelelően raktározták és hozták forgalomba? Pedig megtehetné. Ráadásul nem ir névtelen levelet az ANTSZ-nek sem, mert ez hozzájuk tartozna. Pedig lehet, hogy tényleg a bolt tehet róla..... Ez persze nem kapcsolódik szorosan a témához csak elgondolkodtató....
Tudod van egy amolyan betyár becsület, ami látom belőled hiányzik. Van egy jó mondás ami szerintem ide illik és ajánlom, hogy gondolkozz el rajta:
Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.
Tehát ezek után húzd be füled farkad, távolodj el az internetes igehírdetéstől, meg magyarázkodástól. És legfőképpen gondolkozz el azon, hogy milyen megoldást vársz ami mindkét félnek kielégítő. Tudod mi lenne a mindkét félnek kielégítő? Ha Te is mennél velük együtt a bíróságra kishaver. -
törölt tag
Nehéz eset!!!!!
-
törölt tag
http://web.b-m.hu/proba/xforum.nsf/datum/BE45ECD31573461DC1256F4E006B5076?OpenDocument
ő az első aki mindkét oldal helyzetét látja. És nem azért mert azt mondta, hogy jól tette, hanem ezért: ''erkolcsileg pedig egyik oldalnak sincs teljesen igaza, ahogy elneztem a vitatokat.''
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Viktor77
üzenetére
MÉG MINDÍG NEM HALLOTTAM MEGFELELŐ MEGOLDÁST AZ ÜGYBEN!
Valaki írta, hogy nem látta a másik felet. Ebből is látszik, hogy azok akik szívtak vele nem olvasgatnak fórumokat és ezáltal nem is tájékozódnak lemezekkel kapcsolatban. De már mondtam, nem szándékozom többet ide írni. Ha valaki megírja a megoldást akkor reagálok rá. Én igazából lezártam a dolgot. Ja még egy apróság: valaki írta, hogy a07-es íróval írt és mind jó lett. Örülök, hogy neked mind jó lett! Komolyan! De ezek szerint nem az írókkal volt a gondd. Tehát a ''vegyél norális írót'' és társai hozzászólásokról ezek után véleményem is van. De mondtam, hogy inkább a visszaolvasással van a probléma. Az írok majdnem mind olvassák. Az olvasókkal azonban sok a szívás. Az hogy az itt levőknek bejött. Az valószínüleg azért volt mert mindenki okos, meg minden és kipróbálta, bejött és utána ezt vette. Ha nekem is bejött volna lehet, hogy ezt venném, de lehet, hogy nem. A környezetemben túl sokan szívtak vele. És hiába próbáljátok itt szépíteni a dolgot, hogy nincs ilyen ember. Mert ti nem ismertek ilyet attól még van. Ha másnem a lemezek minőségéről szóló topicocban találtok olyat aki szídja a princot. De most már tényleg vége. VÁROM A MINDKÉT FÉLNEK SZÓLÓ MEGOLDÁST!
u.i.:''Bazdmeg, nehogy már te tegyél szívességet!'' ez valóban így jött le. Bocs. Én nem így szántam. -
Viktor77
titán
válasz
üzenetére
Bazdmeg, nehogy már te tegyél szívességet!
''Belemegyek abba, hogy én voltam a balfasz..''
1. Csak te lehetsz a balfasz, a másik fél semmiképp.
2. Mi az, hogy belemész? Nem kell belemenned, balfasz voltál (vagy) és kész.
Néha rossz kolát veszek a boltban (nem is annyira néha), aminek köze nincs a kólához (ízben), pedig rajta van a híres logó. Jelentsem fel őket?
(Nem szokásom személyeskedni, de te......) -
antikomcsi
veterán
Már, mondtam, de ismétlés a tudás anyja, én a07xla írót használok, egésszen pontosan tudom, hogy 192 princot írtam meg vele, mert kétszer vettem 100 darabot és még 8 darab van belőle! 1 lemezzel sem volt semmi bajom, mindet le lehet játszani mindennel! Az irodában is princo volt ott, egy eldzsí író van, kb 15-20 princot írtam meg vele, azok is mennek, még olyan tízezer forintos lejátszón is ami a madaras boltban lett véve!
Nem lehet, hogy csak jó író, jó gép, és normális írási sebesség kéne hozzá? No meg persze a legújjabb firmware. -
törölt tag
Bővebben: link
Esetleg ezt átnézhetnéd.A topic mikor is nyílott.Voltak kérdések probáltunk rá válaszolni.Volt benne jó ill rossz is.
De mindig volt írva ha lehet ne a princot vegyétek!!!A ti pénztárcátok szabja meg a határt!!!
Érdekes már pár száz embert ismerek innen és elég jó a társaság.
Pld I_am miért nem vesz princot???Miért Verbát vagy esetleg TDK-t !!!
Talán olvasott róla vagy informálodott valakinél,hogy nem egy megbizható lemez??? -
Hequila
őstag
válasz
üzenetére
Hm... Elárulnád, hogy ki a másik fél?
Ahogy én veszem ki, akkor az egyik fél azoknak a tábora, akiknek semmi baja nem volt a Princoval. A másik fél pedig azoknak a tábora, akiknek baja volt a Princoval. Namárost. Ha igaz ez a feltételezésem, akkor előbb el kéne árulnod: hol van itt a másik fél? Én valahogy nem láttam olyan hozzászólást, hogy ''Igen, Princoölő igazad volt, én is legszívesebben feljelentettem volna őket, mert sokat szoptam a Princoval''. Szóval egyszerűen nincs másik fél (természetesen rajtad kívül). Egyezkedni attól lehet, bár visszacsinálni már nem, eseteg engesztelhetsz (mondjuk postán elküldöd a mindenkinek 1-1 levágott újjad
). -
cdkerdes
csendes tag
Valaki mondja már meg mit kaphat valaki ha kb 1000db cd/dvdt találnak nála íratlan nyers cd/dvd. És milyen kiskapu van???Ha van.Email címemre is lehet írni
MErt én nem találtam semmit róla a neten. -
cdkerdes
csendes tag
Princoölö:#242!!!!!!
-
törölt tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Megint jön a kérdés: TUDSZ OLVASNI? Azt írtam kb. 6 fajta. A többsége pioneer belsővel. Volt egy LG, egy NEC, egy IBM, két pionner (106,107), és egy ASUS aminek szintén pioneer a bele, de más a firmware. Nekem ne mondja senki, hogy ez mind szar. Főleg úgy hogy a többit viszi. Jut eszembe volt egy Sony is. De írtam, hogy nem az írással volt a gond, hanem az olvasással. De szintén olyan olvasókban amik minden más lemezt vittek.
És ettől függetlenül a megírt, de szar lemezre még mindíg nem vállaltak ők sem gart! Csak a gyári hibásakra. És azt sem az elejétől. Max az utóbbi fél évben. Januárban v. Februárban pl. még tuti hogy nem volt a princora gar.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Még egy kis apróság. Belemegyek abba, hogy én voltam a balfasz és bocsánatot kérek egy feltétellel. Előáll valaki olyan megoldással, ami mindkét oldalnak megfelel. És megoldotta volna azt a problémát miszerint mindenki fel lett volna világosítva a princoról. Ugye így elkerülhető lett volna az ''átbaszás''. De azt már most mondom, hogy ne jöjjön azzal senki, hogy olvasott volna utána. Mert ugye, ha veszek egy telefont vagy egy számítógépet annak nem kell utánaolvasnom. A szolgáltatásoktól eltekintve. Csak elvárom, hogy működjön. Ne kapcsoljon ki, ne fagyjon le. Meg ugye azt is írtam, hogy nem mindenki fórum függő. Van most olyan ismerősöm akinek ez a fórum volt az első amit olvasott, mert felhívtam rá a figyelmét. De írni pl. nem ír bele. Szóval várom a megoldásokat.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem probaltam, mert mindet rendesen megirta az irom....de ez egy Toshiba, aminek nem Pioneer belseje van, es lam megirja a Princo-t es olvassak az asztali lejaccok is....de erdekes, nem? Nem tudom mibol hitted azt, hogy egy tok masik fajta iro ugyanolyan (Pioneer) belsovel jobban fogja irni az X fajta lemezt? Ha az elejen egyik fajta elolappal nem irta, masikkal fogja? Gondolom azt is le akartad volna meg irni, csak biztos elfelejtetted, hogy pedig firmware-t is frissitettel mindben, hogy lassuk Te minden megprobaltal...csak eppen mas belseju irot nem. Ha egy belso nem komalja az egyik fajtat arrol sem a DVD iro gyartoja sem a DVD lemez gyartoja nem tehet. Van ijen a PC-s alkatreszekben is. Esetleg azokat is befujhatnad ugyanennyi erovel. Bemesz boltba hogy nem megy az X cucc gepedben, szerviz kiprobalja naluk, meg n+1 helyen megy rendesen, csak a Te egzotikus hw-kbol osszeallitott gepedben nem, baromira nem fog erdekelni senkit sem, mivel mukodik csak a Te geped osszeallitasa vagy annak egyik alkatresze olyan, hogy nem tulzottan szereti - esetunkben ugye ez lenne Princo DVD lemez kontra Pioneer fajta DVD belso.
hobizoli -
törölt tag
válasz
hobizoli
üzenetére
Tényleg szar lehet az a kb. 6-8 féle író amit próbáltam. Igaz a legtöbbnek a belét a pioneer csinálta. Csak nem tudom a többi lemezt miért írják hibátlanul. De mindegy mert én igazából össze vissza, ha megírtam 20db princot akkor lehet, hogy túlzok. Ja és nem az írással volt a gond. Nem írt ki hibát. Sőt volt olyan olvasó ami meg is ette ezeket a lemezeket hibátlanul. Ilyen pl. a Yamada 6600. De a környezetemben lévőkenk és sajnos a többségnek, az asztali lejátszója nem vitte. Pedig nem mindenkinek van olcsó, gagyi. Ráadásul a többi lemezt gond nélkül vitték. És ezek közül az emberek közül is sokan vettek princot. Amit most nem tudnak használni. Mert akad vagy alapból le sem lehet játszani. Ezen kívül ismételten elmondanám, mert mindenki az átkozott garanciával jön. Hogy a megírt lemezre soha nem volt gar. És a princo lemezre legalábbis mikor én vettem és a környezetemben lévők MÉG NEM VÁLLALTAK GART! És az is olvasható volt az oldalon, hogy csak olyan lemezek veszenek vissza amin szemmel látható gyári hiba van! A princon ilyen nem volt. Próbált valaki ilyet visszavinni, hogy állandóan ezzel jöttök?
[Szerkesztve] -
Diego2002
tag
válasz
üzenetére
Hát igen, nincs. Én le is zárom magamban a témát, mert itt már olyan dolgokba mentetek bele, amibe én nem folynék bele. És nem is vagyok megtorló típus. Persze azért remélem, hogy nem kell hasonló okból indított - de persze más nevű - topicban találkoznunk.
És inkább arra kérlek, hogy mostantól inkább először szóban próbáld meg meggyőzni az embereket, hogy ha nagyban vesznek, akkor tájékozódjanak előtte. -
törölt tag
válasz
Diego2002
üzenetére
1. De ő is kifizette az 5000-et, meg egy másik is, meg....
2. Ezzel szemben te most ki kell fizesd, meg más is ki kell fizesse, meg....
Végül is csak az 5000Ft-ot kiadók neve változik, persze az írások alapján a 2. pontban levők vannak többen!
De ettől függetlenül az 1.pontban levők 5000Ftja annyit ér mint a 2.pontban levők 5000Ftja.
És ha 2. pontban levők nem tudják sajnálni az 1.pontban levőket. Akkor én meg nem tudom sajnálni az 2. pontban levőket. Ami persze nem egészen így van, mert megértelek benneteket is. Csak most már nincs mit tenni. -
hobizoli
nagyúr
En igazabol azt nem ertem, hogy ha egy iro megir egy ujrairhato DVD-t es nem tudja utana letorolni tobbet semmi akkor van-e lemezgarancia barhol legalisan/adozoan arulo boltokban? Meghogy ijenkor kedves Princoolo juzerbaratunk azokat is befujna-e olyankor?
En irtam Princo-ra regebben en is es tok jo volt, sajnalom szar irod van/volt, errol csak Te tehetsz. Esteleg a DVD irod gyartojat is befujhatnad, hogy mijen szart adott el neked mivel masok birnak ijenre irni mas iroval csak Te nem. Erre ugyanugy nincs gari ott sem, de probald meg ervenyesiteni akar csak 1x is.
Ja, es megegyszer megkoszonjuk neked, hogy befujtad ezt a boltot, biztos sokan orulnek most neked, hogy nem vehetnek csak 1.5x-2x meg 5x annyiert lemezt.
hobizoli -
Diego2002
tag
válasz
üzenetére
Csak az a különbség, hogy aki megvette a princot, az már nem kapja vissza az 5000 Ft-ját v. többet tutira... Nekem viszont igenis ki kell fizetnem azt a + 5000 Ft-ot. Nem tudunk mit csinálni azokkal, akik szívtak a princoval, még ha nagyon sajnálnánk is őket. Most viszont lehet, hogy megmentesz 1-2 embert attól, hogy princot vegyen nagy tételben aztán meg jól megbánja, viszont sokunknak nagy fejtörést okoztál. Szerintem te egyszer jól megszívtad a princoval és ez nagyon a bögyödben van. Ennyi... úgyhogy még ha nem is érdekel hidd el, hogy így meg sokaknak te vagy a bögyében. Mondhatsz bármit, nem hiszem, hogy őszintén teszed.
-
törölt tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Semmi én sem tudom!?!? A többiek próbálják élvezni azt, hogy engem majd behívnak tanuskodni, meg szembesíteni. És, hogy nekem majd akkor lesz rossz. Mert akkor meglátnak a vádlottak és majd tudják ki vagyok. Erre mondtam, hogy ennek az esélye semmi. Mert nem hívnak sehova. És erről kérdeztem a véleményed. Mert én beszéltem már más ügyvéddel és rendőrrel is aki azt mondta nem hívnak sehova. Felesleges. Mert ha becsukták a boltot egyből, akkor van elég bizonyíték.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Nem én kezdtem és én nem is mondom meg senkiről. Ennek két oka van. Nem éri meg a fáradozást. Nincs annyi szabadidőm.
No akkor szakember vagy, ha diplomád van róla. Elárulnád szerinted mi lehet ennek az eredménye a névtelen bejelentőre nézve? És mi értelme lenne Mo-on a névtelen bejelentésnek és a telefontanú programnak ha utána megkeresnék és behívnák ezeket az embereket?
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Kalandor
üzenetére
4 évig tanultam jogot. Persze nem felső szinten. De főleg polgári jogot. Lehet, hogy nem értek hozzá. De fordultam már ügyvédhez és rendőrhöz is ezügyben. És érdekes módon mind azt mondták, hogy annak az esélye, hogy a rendőrség megkeressen és tanúskodni hívjanak egyenlő a 0,00-val.
Azzal ellenben nem vitatkozom, hogy némileg összefüggéstelenül fejtettem ki a dolgot. De a lényeg, hogy hivatalosan engem nem fognak hívni sehova.
Én a rendőrségnek is olyan vagyok mint nektek. Csak egy fórumban irogató senkiházi aki lehet, hogy csak kamuból állítja, hogy ő volt a felnyomó. Főleg minthogy a brfknak is három különböző emailről írtam. Igyenesről. Internetkávézóból. És még csak nem is itthon a városban.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ha valakinek megéri rámszállni tegye. Sőt, ha neki ettől jobb kedve lesz vagy jobban alszik akkor is megteheti.
Mik lesznek a vádak. Illegális software használat. Úgy gondolom egyetlen ember sincs itt akinek ne lenne legalább fél tucat lopott software a gépén. De ha mégis van ilyen akkor le a kalappal előtte.
De mint mondtam nem érdekel a dolog és nem áll szándékomban egy fórumban senkivel sem így kibaszni. Persze addig amíg nem piszkál engem sem senki.
Ha megint rászántam magam az írásra Diegonak is üzennék. Írtak, hogy miért nem tudom megérteni, hogy sok lehet azaz 5000Ft. Megértem, de ezek szerint te nem érted meg, hogy volt olyan aki legalább ennyit bukott a lemezeken. Szerinted az ő 5000Fj-ja mennyivel ér kevesebbet mint a tiéd? -
I_Am
veterán
válasz
üzenetére
Ha megszerezném az ip-det nem lenne mivel nyomkodni a billentyűzetet és fájna a beszéd is, valamint infúzióba kapnád a levest is.
Érted már miről beszéltem? Ha valaki rád akar szállni, mert tényleg Te vagy az aki felnyomta a cd.webteam-et, akkor Neked reszeltek. És itt kiket nyomsz fel? A fórumozókat akik beszélgetnek valamiről?
Mik lesznek a vádak? 
az ip-megszerzéses dolog persze a vicc kategóriába sorolandó, mert Nekem nem tettél keresztbe soha. -
törölt tag
válasz
radamsky
üzenetére
Nem tudom mennyire vagy tisztában a joggal. A bejelentés és a feljelentés között kisebb szakadék van. A feljelentésnél van alperes és felperes nomeg tanúk. A bejelntésnél az ügyészség emel vádat hivatalból. Nincs felperes ill. az ügyészség az. Ja és ebben az esetben nem kell tanú. Mert az ügyészség csak biztos bizonyítékkal emel vádat. Mert nem akar pénzt bukni. És nem egy névtelen bejelentőre fog vádat alapozni.
Valaki írta, hogy megveszi az ipmet. LOL. Tedd meg. De ha utána a fórumban levőket nyomom fel. Akkor nem kell ipt megvennem. A rendőrség begyűjti hivatalból te kis naív. Egyébként nincs ilyen szándékomban és nem is volt. Én is csak figyelmeztetek mint valamelyik előttem szóló.
Valaki írta, hogy biztos BP-vagyok. Ha már ír ebbe a topicba valaki legalább vegye a fáradtságot, hogy elolvas mindent. Írtam már, hogy nem vagyok BP-i. De felutazok, a vásárlás névtelensége miatt.
Az eddigi hozzászólásokból ítélve nem közelednek az álláspontok. Ezért úgy gondolom nincs mit írnom innentől. Leírtam mindent amit erről gondoltam. Nem kérdeztek semmi újat amire eddig nem válaszoltam. Az egy dolog, hogy van olyan akinek a válasz nem tetszik. Ettől még nem lesz másik.
[Szerkesztve] -
radamsky
senior tag

látom kezd érdekes lenni.
AMIKOR SZEMBESITÉS LESZ, mert ugye te tanu leszel utána a kis fizidből hogy fogsz testöröket fogadni???

Mert ugye szerintem lassan célszerü lesz.
Nem igaz hogy az emberek ilyen buták. Előbb lépnek utána jajgatnak.
Továbbra is azt mondom én nem fenyegetlek, mert nem az én boltom volt, de akié volt a bolt??? Hát én féltelek
-
I_Am
veterán
válasz
üzenetére
Már megbocsáss, hogy beleszólok, de kicsit nevetséges amit írsz. Mégpedig az, hogy ha hozzád kimennek, akkor kimennek azokhoz is akik itt irnak a fórumban.
Ezt mivel tudod alátámasztani? Tegyük fel Én megszerzem az ip-det visszakerestetlek. Te megteszed ugyanezt? (mert kétlem, hogy képes lennél rá)
A hozzállásod tipikusan tükrözi az egyéniséged is. Ne csak dögöljön meg a szomszéd tehene, hanem dögöljön meg a szomszéd is. Ha Neked rossz, akkor másnak legyen százszor rosszabb, mert csak ugy tudod elviselni azt, hogy Neked rossz.
[Szerkesztve] -
cdkerdes
csendes tag
Összegzésem a történtekről és a hozzászólásokról a következő:
Nyuf(#190):Azt kell parázni hogy ezekér a dolgokért cd/dvd írás már nem csak sárral hajigálnak hanem igen szép büntetés járhat érte.természetesen mindenkiben benne volt hogy lebukhatnak csak nem mindegy hogy a valahogy megtalálja a hatóság vagy egy sunyi ''besúgó'' holmi erkölcsi normákról papolva beköpi őket gondolva a szegény princo felhasználókra és önös érdekeire,és leszarva több száz esetleg több ezer ember életét.
Lehet hogy valaki most vásárolt pld előszőr tőlük és esetlegesen örök életre rányomhatja a bélyegét.HÁT KB EZÉRT KELL PARÁZNI!Ja és gondolom te pesti vagy és megtudod tenni hogy bemész és anoním veszel.És a vidékiek?Hogy tegyék ezt meg?Mennyenek fel 3-5000ftért pestre és egyenek 100dvd-t anonim?
Nyuf(#196):Szerinted sokan akik a cd/dvd írásra adják a fejüket azért teszik mert olyan sok van nekik a tejbeaprítani?Aki tróger az ugyis mindig megtalálja a feketéből a saját magának valót.De sok cd/dvd író olyan ember mint te vagy én vagy itt bárki és a minimál béres vagy kicsit felette levő ADÓZOTT fizetését szeretné kiegészíteni hogy meg tudjon élni mert a magyar állam a kispénzűekből él!!!Szerinted kedves honatyáink a két kezi munkával keresték milliós sok esetben milliárdos vagyonukat.
Ott van tocsik sikerdíja van fogalmad hogy nekem 1000 azazEZER évig kellene dolgoznom hogy annyi pénzt keressek az fele annyi mint amióta időszámítás van!!!ÉRTI?Aki meg 10000ével vette a dvdt az máshol is olcsón veszi csak megsúgom.
Nyuf(#199)Ha nem lenne írás akkor se lenne nagyobb a forgalmad mert ennyi pénzért nem sokan engedhetik meg maguknak hogy filmet és zenét vásároljanak.Max nem lenne meg nekik.
Nyuf#204)Tisztességről volt szó az 1ft lopása is tisztességtelen.Szerinted mindenki aki dvdt ír milliókat keres vele?ÉS igenis a politikusok bénák!Addig amíg egy kétkezi munkás aki kidolgozz a belét minimálbérből tengődik addig igenis azok!!!Kérdem én minimál bérből hogy mész el szórakozni?Mozi,színház.....vagy bármi.Sokan nem gondolkoznak a kispénzűek eszével.
Nyuf(#210)Én is járnék márkás cuccba de nem tehetem meg,én is megvenném az eredeti cd-t de nem tehetem meg mert bár heti 40órát minimum ledolgozok így is csak 52ezret keresek.Így választhatok nekem a munka után soha semmilyen szórakozás nem jut vagy kénytelen vagyok kis stiklikkel mellékeresetet beszerezni.Nem mindenki gazdag és nem mindenkinek vannak gazdag ismerősei.Használhatmnám a tehetős kifejezést az helyesebb.
Princoölő(#212)Más szemébe a szálka sajátodba a gerenda.Bort iszol és vizet prédikálsz.Aki ír dvdt sokan tudják már kívülről milyen asztali dvd milyen lemezt szeret.És arra írják.És jképzeld el van akinek a princo kell.Ja és sokan megnézik a filmet és utánna soha többet annak nem mindegy milyen dvdn van?(tévedés ne essék én egy dvdt se írtam még íróm sincs csak ismerőseim köréből tudom ezeket)
''És még egy kis apróság. Ha már ilyen jól elbeszélgettünk és így szerettek engem. Valószínüleg a cd.wbteam, ha van némi mázliuk (miért ne lenne) vádalkut tud kötni. Kiadja a fő ellátót ill. azok nevét és címét akik tőlük vásároltak. Leglábbis a nagyobb fogyasztókét. Na ezek a fogyasztók kezdhetik tele rakni a nacit. A cd.wbteam meg valószínüleg megússza egy megrovással és mivel jól ment a biznisz nyitnak másikat máshol csak kicsit óvatosabban. Remélem mindenki jól alszik esténként! De elegem van abból, hogy mindenki csak magára gondol. Nyugodtan lehet továbbra is szídni én jól alszom''
Erre meg annyit hogy akkor tényleg a Wbteam-el ****tál ki mert princot árult UGYE???A helyedbe lesütném a szemem és visszafognám magam.
TE A FELJELENTÉSSEDDEL NEM MAGADRA GONDOLTÁL HOGY NE KELLJEN MAGYARÁZNOD A FELHASZNÁLÓKNAK?
És a végére egy kérdés princoölőhöz a kiskapukat és jogszabályokat hol lehet találni?Csak hogy azok is értesüljenek róla akikkel kicsesztél! -
törölt tag
Szasztok!!!
Olvasgattam pár oldalt és én nem helyeslem amit tettél princoőlő!!!
Volt itt s ph-n princo ill dvd lemez tapasztalat topic ott mindenki kifejthette véleményét a lemezekről.Elég jól haladt a két topicocska megosztott véleményekkel.Valaki szerette a princot valaki nem.Ezt nem egy ember dőnti el hanem a vevő réteg.Ha neki ez kell és ezt tudja megvenni akkor hagy vegye.He most bemész egy nagy áruházba akkor látsz ott kb egy teréket 25féle képpen becsomagolva.
Majd a vevő eldönti melyiket veszi meg!!!!
Ui: nekem sok autóm volt és a legrosszabb tapasztalatom egy szuzukival volt.
Most jelentsem fel őket????Ez lenne a megoldás minden bajra???Nem lenne ésszerübb ha jot gyártanának.De sajnos ők az olyan vevőket célozzák meg akik havi 20000ft még el tudnak viselni de már többre nem képessek.
Ha meg megnézed az eladások lístáját a szuzuki rendesen vezet. -
Diego2002
tag
Princoölő...
Nem tudom, hogy tudok-e még újat írni, és hogy egyáltalán van-e értelme, de elolvasva az utóbbi hozzászólásaidat egy-két dolog eléggé letisztult bennem:
#227: Persze itt sok önsajnáló ember van, de ha te együttérző ember lennél, akkor együttérzés céljából nem tetted volna amit tettél, mert ezzel sokunknak gondot okoztál. Úgyhogy ez minden, csak nem segítség volt a részedről a megkárosított barátaid felé... Te könnyen vagy, mert - még korábban írtad, hogy - neked megvan most a saját forrásod. Szóval érdekelt is téged a wbteam. Ezért ez úgy ahogy van geciség volt tőled...
Összegezve valamiért jó volt neked, hogy ők befejezték, most már csak azt lenne jó tudni, hogy miért. Talán bosszú vagy hasonló, de ez csakis önzőségre vall.
#235: Ezt nem tudom, hogy miért nem tudod megérteni, hogy valakinek 5000 Ft is pénz. Annak pl. aki ritkábban vesz lemezt, de többet (pl. 100 db esetén +50 Ft az +5000 Ft).
#235: Ez az 1-1-es eredmény azért nem tudom, hogyan jön ki nálad. Mert valahogy így néz ki akkor:
Te - szerencsétlenek, akik a cd.wbteamnél vásároltak és vásárolnának még 1-0, szerencsétlenek, akik a cd.wbteamnél vásároltak de nem tájékoztatták őket, hogy a princoval esetlegesen megbánhatják - Cd.Wbteam 0-1
Úgy nézem, hogy neked senki nem lőtt gólt, vagyis nincs miért izgulnod. És mégis cselekedtél... -
Tsunami
senior tag
Azt hiszi, hogy nem tudják megtalálni... (Egyébként a hülye vesz princot, mer 1000 tesztben le van írva hogy nem lehet olvasni, visszaolvasni)
-
Frederic
tag
ÁÁÁ... Nem érted Te ezt. Asszony nincs Marok Marcsa már uncsi. Most erre veri pár napig. Sebaj majd megkeresik remélem akiket felnyomott. A kis pöcs tényleg olyan mint egy netcigány (by Tomcat). Remélem valamikor az életben kegyetlenül elverik majd, hogy megtudja milyen is az. Bár az ilyen pöcsöket a suliban is csak állandóan verik...
Ui.: nem akartam modortalannak tünni ezért korlátoztam magamat
-
gyurc
aktív tag
válasz
üzenetére
nehany kerdesem lenne csupan:
miert nem vallalltad fel szemelyesen a rendorseget?-talan feltel valamitol?
amig te nemvagy makulatlan tiszta adofizeto allampolgar, addig milyen jogon itelted te el oket?
becsengettek hozzad, hogy vasaroljal ott??????????
ha megkerunk, hogy gyere el eloben beszelgetni, es ott valaszolj, el mernel jonni?
mondjuk igeretet kapsz arra, hogy nem lesz testiseg.
en itt arra akarok celozni,hogy otthon ulve nagyonarcznak kepzelted magadat, jopar embernek fejfajast okozva ezzel, akik talan igazan sose artottak neked szandekosan(hiszen nemhiszem, hogy fegyvert tartozzak a fejedhez, mikozben egy 220-as kabellel csikolgattak a labadat)
ha most valaki nevtelenul feljelentene teged, hogy otthon illegalisan tarolsz anyagokat, es vihetned is a balhet, mitcsinalnal mikor legkozelebb forum ele kerulnel? -
radamsky
senior tag
válasz
üzenetére
válaszolok ha nem gond
1. szerintem hencegtél mert te találtál 4-5 boltot
2. Hát igen ez a kettönk közötti eltérés, én már vittem már el balhét és akkor mi van
3. sejtettem hogy nem irod, mivel lehet hogy ..... ide találd ki mit akartam irni
4. ha 50 Ft-hoz hozzáadok 10-50 forintot az már nem igazán elviselhető
5. Továbbra is az a véleményem ha szar a princo vegyél mást. Érdekes a környezetembe senkinek se szar (pl a márkás samsung az szar volt
6. Én az érzésre mondtam továbbra is. Sajnos magyarországon a névtelen felnyomás a divat, tudom melozom, itt is.
7. Anyázni nincs értelme mivel a cél hogy olcso lemezt találjunk ami nem az isten háta mögött van. Az más kérdés a véleményem megvan. Sajnos te is abba a körbe tartozzol aki a betyárbecsületett nem ismeri. Kiváncsi vagyok van e valaki aki megbizik benned.
8. Ha jol veszem ki te akarsz fenyegetni, hogy aki megfenyeget akkor te is felnyomod
Csak egy megjegyzés még és kuss lesz számomra. Amikor a szembesités lesz akkor hogy fogsz állni??? Erre gondoltál??? Itt az emberkék nem kicsibe csinálták, én a helyedben félnék és ezt most tényleg komolyan irtam. Gondoltál a következményekre is?? NEM FENYEGETÉSKÉPPEN IROM. ezt most komoly. Csak most mindenki azt hiszi hogy miattad szálltak ki a hatoságok.
Kiváncsi vagyok erre a véleményedre, hogy most ezután mi lesz.
Mert hogy tanuként szerepelni fogsz az biztos, és utána amikor megtudják hogy te voltál?? -
törölt tag
válasz
radamsky
üzenetére
1. Először is szerintem nem hencegtem. Soha nem állítottam, hogy én vagyok a fasza gyerek mert felnyomtam a boltot. De ha valaki látott ilyet szóljon.
2. Nem még nem vittem el más helyett balhét. Miért tenném?
3. Megmondtam, hogy nem irom meg a saját beszerzési forrásom.
4. Googlet használok én is. Aki keres talál. Ha jól emléxem írtam, hogy lehet 10-50Ft eltérés is, de kevés lemeznél annyira nem gáz. Aki meg megteheti, hogy sokat vesz..... Az meg ne papoljon pénzről. Jó tény, hogy szerencsétlent megszivattam. De a cd.wbteam meg mást szivatott meg. 1-1
5. Soha nem írtam, hogy nem vettem másmilyen lemezt csak princot. téged idézlek ''Másik, ha szar a princo akkor miért nem vettél mást??'' Szóval, ha így érthetőbb: vettem mást.
6. Az általad tett megjegyzésre miszerint ''nem fenyegetelek hanem csak felhivtam a figyelmet milyen érzés lenne neked.'' szerintem csak árnyalatnyi különbség van. Én sem fenyegettem senkit, hogyha engem átnéznek akkor itt mindenkit átfognak. Én is csak felhívtam a figyelmet.
Azt hiszem az alábbi hat pontban az összes általad feltett kérdésre és állításra reagáltam. Egyébként örülök, hogy végre valaki nem csak anyázni tud, hanem kérdezni is. THX -
radamsky
senior tag
válasz
üzenetére
Bocsi, de nem fenyegetelek hanem csak felhivtam a figyelmet milyen érzés lenne neked.
Amugy öszintén te már vittél el más helyett balhét???
Sorry, de rühelem a nevtelen bejelentéseket, meg a hencegésedet.
Ezen kaptam fel a vizet
Ugy látszik mostanában ez a trend , névtelenül jelentsünk fel bárkit.
Másik, ha szar a princo akkor miért nem vettél mást?? Mert ott volt más is nemcsak princo.
Mégegy megjegyzés érdekes én akrmit kértem ott mindig volt nekik, ugyhogy volt választék. Ja én szombaton mentem mindig, mert akkor egy rendes gyerek volt ott.
Ja és akkor küldj már egy cimet hogy memorexet hol tudok venni cd lemezben 45-ért mert megnéztem a google-t és nem találtam.
vagy Ridata cd lemez is jöhet 50 Ft-ért
És még ados vagy egy cimmel is mert végigolvastam a topicot és sajnos csak a hencegésedet láttam, de cimet nem. -
törölt tag
válasz
trilobyte
üzenetére
Namármost ez mind szép meg jól hangzik amit leírtál, de nem kell házkutatási parancs abban az esetben, ha fennál annak a gyanúja, hogy valaki eltünteti a cuccát. Ebben az esetben pedig ha kimennek hozzád beszélgetni, akár körül is nézhetnek. Mert legfeljebb azt mondják alapos gyanú volt arra, hogy nálad is volt warez. Tudod a rendőröknek is megvannak a maguk kiskapui.
-
trilobyte
tag
válasz
üzenetére
igazabol az egyik haverom vetette fel jol a kerdest:
ugye amikor megtalaljak a listat ezeknel az arusoknal akkor kimennek az osszes cimre. teszik ezt azert hogy majd azok tanuskodnak, persze mindig talalnak naluk stuffot, meg warezt. ebben azt nem ertem hogy elvileg csak hazkutatasi parancsal talalhatnak valamit, azt meg gondolom nem adjak ki minden egyes emberre nem? -
trilobyte
tag
válasz
üzenetére
a hologramos matricaval fizeted ki a jogdijat barmilyen zenere amit rairsz. mint tudjuk magyarorszagon legalis magadnak masolatot kesziteni zenerol, akkoris ha nem a tied az eredeti peldany. ebbol ugye kiesese szarmazik a kiadoknak, stbnek, amiket az ures cd-kre tett hologramos cedula (es cd-nkent kb +200ft) felhasznalasaval szereznek vissza. ezzel az a problema hogy az is fizet jogdijat aki legalis celra veszi a lemezt, a jo benne pedig hogy legalis toltogetni mp3at.
-
törölt tag
válasz
radamsky
üzenetére
Fel nyomhatnak a BSAnál ennek több oka is van.
1. Névtelen emailt használok. Nem tudom mennyire tűnt fel hogy hotmail a cím. Nincs semmi adatom megadva
2. Nem otthonról neccelek. Így nem igazán fognak hozzám haza menni.
Ja és nem tudom mennyire tűnt fel, hogy nem próbáltam meg kimosakodni. Itt irogatok pedig azt is megtehettem volna, hogy megirom a bejelentést és utána a beírásokat csak olvasok és jót röhögök a sok önsajnálón.
Ja és ezek után, ha nálam véletlenül megjelennek ugyanúgy kimennek az összes emberhez aki itt a fórumban irogat arra mérget vehetsz.
[Szerkesztve] -
radamsky
senior tag
válasz
üzenetére
Apukám mi lesz ha valaki felnyom a BSA-nál?????
Elég egy email cim, majd ök kinyomozzák ki az, föleg mivel elég egy névtelen bejelentés is
Ne mosakodj mert semmi értelme, Még a céget is lehet féltenni én már tudom, mert egy multinál vagyok és itt is beszarnak amikor jönnek ellenörizni
-
törölt tag
Ez a része a dolognak nem bizonyított. Igazából itt szerintem egyikünk sem tudja, hogy mi a helyzet ez ügyben. De a boltot valószínüleg nem is emiatt zárták be, hanem a matrica és a számla hiánya miatt. Egyébként több hivatalos helyen is kérdeztem a dologról (úgy két hónapja írtam vagy egy tucat emailt.) De sehonnan nem jött válasz. Sem megerősítő sem ellentmondó.
-
l@czko
aktív tag
Olvastam - véletlenül - a topicot és annyit fűznék hozzá,hogy:
Meglepődve böngészem a feljelentésben,hogy a Princo lemezeket Európában nem szabad árusítani.( Javítsatok ki,ha rosszul láttam.)
Egy hete jártam Ausztriában,mert a határ mellett lakom,könnyen átruccanok.Az egyik Oberwart-i üzletben hegyekben állt a Princo lemez,csodás,10-es csomagokban.Akkor most mi is van az Európai árusítással?
-
törölt tag
Ez így van. Ha nem lenne jogdíj senki nem kényszerülne arra, hogy így áruljon lemezt. Emiatt a piaci verseny is úgy alakul, hogy mindenki kénytelen illegális terjesztőtöl beszerezni és úgy árulni a lemezeket. Hogy versenyképes maradjon. Ezt egyébként a bm fórumban is írták és ezzel egyet értek. De az, hogy valaki bármit illegálisan kell hogy áruljon vagy mondjuk bárki dvdt ír stb. Az még nem kényszeríti arra, hogy bárkit átbasszon. A legtöbb üzlet hála az égnek az átbaszást nem köti az illegális tevékenységhez. Ja a másik fórumban azt írták, hogyha valaki matrica nélkül árul lemezt az átbassza a vevőket. Ezt elmagyarázná nekem valaki. Hogy miért vagyunk átbaszva, ha nincs matrica? Mikor megveszem látom, hogy nincs rajta nem? Meg különben is minek az nekem?
-
vtechun
veterán
hát igen, ha nem lenne ez a horribilis jogdíj az irhato dvd-ken akkor mindjart nem lenne ilyen ügy....
-
törölt tag
válasz
Viktor77
üzenetére
Politikusokat hiába nyomnék fel azt úgysem lehet bizonytani. De ezt lehetett, ez is bizonyítja, hogy volt jogos oldala. Az meg hogy valaki sokat lop vagy keveset szerintem tök mindegy. A lényeg nem a mennyiségen van, hanem azon hogy lopott. De már írtam, hogy nem az zavar ha valaki lop (szerintem mindenki , életében legalább egyszer) És bocsánatot kérek azoktól akik mégsem. Hanem az ha valakit átbasznak.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Abban egyet értek, hogy a téma le van rágva. A céget ahol dolgozom meg nem féltem semmitől. Hála az égenek, legalábbis amennyire én tudom itt legális minden. A cégnek akkora bevétele van az állandó szerződésekből multinacionális cégeknél, hogy nincs másra szüksége. Bár ez csak az én véleményem. Én csak a legutolsó ''néger'' vagyok a cégnél. Persze ahogy te mondtad a ''tuti'' gépemet én is féltem a BSAtól főleg. De ki nem? Ma Magyarországon a pc tulajdonosok 99% használ legalább 1 illegális softwaret. Ez azt jelenti, hogy majdnem mindenki büntethető lenne. De én ezzel számoltam mikor elkezdtem. Gondolom a kockázattal mindenki számol akinek gépe van otthon. De a cd.wbteam is számolt a kockázattal. Ez benne van a pakliban mindenkinek. Én azért figyelemmel követem az éppen aktuális jogszabályokat a témában. És ha valaki ezt megteszi akkor az talál kibúvót a törvény alól. Van számomra is bőven kiskapu. Persze ettől függetlenül tartok a hatóságoktól én is. De azt ne mondd hogy te csak legális softwart tartasz. Soha nem tettél fel egy játékot sem kipróbálni. És, hogy te nem számolsz azzal, hogyha valakinek olyanja feljelent és megszívod. Ez mindenkinek eszébe jut. Nekem van olyan ismerősöm aki havi 200-300 ezer ft-ot keres csak másolással. Nála kétszer volt a Rendőrség. Mind a kétszer vissza kapta gépét és ejtették az ügyét. Ezért mondom, hogy kiskapu mindíg van.
[Szerkesztve] -
törölt tag
valaki, akinek a levesébe köptél - és úgy látszik, hogy sokan vannak -, előbb-utóbb megtalál! nem mintha ezt kívánnám, csak ez így szokott lenni! azért az érdekelne, hogy a cég, ahol dolgozol, teljesen a ''fehér'' gazdaságban van-e; esetleg egy kicsi szürke is van benne? netán egy iciri-piciri fekete is? ni lenne, ha valaki - névtelenül - feljelentené? mi lenne a tuti kis munkahelyeddel? mi lenne a baró gépeddel, ha kiderülne, hogy nem teljesen tiszta alkatrészek vannak benne?
csak kérdezem- mindenféle logika nélkül!
és azt gondolom, hogy a csont már túl van rágva ezzel a témával. -
törölt tag
Valóban nem tartozik senkire a gépem, de egyszer már írtam, hogy hogyan jutok hozzá. Az egész konfig kb. 200e-be került nekem. Ha ehhez hozzá teszem, hogy havonta 30-40órát túlórázom miatta, hogy ki tudjam fizetni kb. fél év max 1 év alatt mindenki rájöhet hogy én sem keresek jól. Csak olcsóbban kapom a cuccot némileg egy átlag felhasználónál.
Van aki írta, hogy én sem vagyok egészen tiszta. Nem tudom mennyire olvastad végig figyelmesen a beírásaimat. Már írtam, hogy nem vagyok angyal. Én is írok dvdket. De ezzel, ahogyan azt az egyik előttem szóló is kiemelte nem károsítom meg a kisembert. Mert az azt kapja amit rendel és amilyen lemezre rendeli. És érdekes mód nekem sikerült megértetnem mindenkivel, hogy a princora ne irasson. Ez csak hozzáállás kérdése.
Vissza a Tescos dologra. A Tesco mint multi, évente átlagosan 10-15millió eurot fizet bírságként a vásárlók megtévesztéséért. Tehát ebből is lehet látni, hogy ott is működik a dolog.
Az, hogy engem hogyan szednek elő a rendőrök tanuként az megint egy dolog. Ugyanis létezik az anonim tanu és feljelentés is csak erről ők sem szeretnek beszélni. Van telefontanú szolgáltatás is. Van telefonszám felhivod fülkéből, elmondod mi bajod és az életben nem jönnek rá, hogy te voltál. Egyébként nyert ügyed van. Valóban nem kávézóbol írok. A munkahelyemről történt a dolog. Csakhogy ennél a cégnél kb 30an dolgoznak. Annak akinek meg a mi cégünk ott kb. 3000 és 5000 között kb. Na itt van egy rakat server meg router, meg tűzfal hegyek. És ennek a sok embernek az adatforgalma mind 1ip cím mögül látszik. Namármost én nem mondom, hogy lehetetlen visszakeresni, de szinte biztos, hogy többe kerülne mint amennyit az egész ér. Ja és az én személyes vallomásom nélkül is van ellenük elég bizonyíték úgyhogy nem fognak velem bajlódni erről ennyit.
Ja valaki azt is kérdezte mennyit lehet ezért kapni. 2-től 8-évig. Ezt rendőr mondta. Meg azt is, hogy valószínüleg mindenki meg fogja úszni figyelmezetéssel, hacsak nem volt pontos feljegyzésük minden eladásról. És nem derül ki 100% biztosan, hogy a károkozás meghaladja a 15m Ft-ot. -
codec
senior tag
Sajnálatos, és bosszantó dolog ami a cd.wbteam-el történt..
Nagyon jó minőségű cd és dvd lemezeket árultak igencsak baráti áron, és nagy válaszékban.
Az hogy volt náluk gyenge minőségű lemez az egy dolog, ennyi erőből a Tesco-t is fel lehet nyomni, hogy megtévesztik a fogyasztókat, meg gyenge minőségű árut értékesítenek.
Ha ez valóban igaz, hogy princoölő tette a bejelentést akkor nagy az esélye, hogy miatta van most ez a szívás.
A rendőrségnek kötelessége minden bejelentést kivizsgálni, bárhogy is kapják, telefon, e-mail stb...
Amennyiben elfajul a cd.wbteam ügye, pár embert tutira elővesznek, közöttük az élen princolölő-t.
Az ilyen úgymond gazdasági büncselekményeknél nincs ám anonimitás princoölő!!!!
Majd szépen kapod az idézést, mint tanu.
Mivel eléggé komoly emberkék levesébe köptél, és ahogy láthatod bejelentéseddel sokaknak kárt okoztál, így nem szívesen lennék a helyedben.
Gondolom nem egy ritkán látogatott netcafe-ból a helyszínen kreált e-mail-ről küldted a feljelentő/bejelentő levelet, így rendkívűl egyszerű lesz majd az azonosításod.
Komoly vevőket(havi 10-20ezer dvd) meg tutira nem fognak felnyomni a cd.wbteam emberei, majd belőlük fognak újraéledni(remélhetőleg), esetleg ha nagyon muszáj pár kisebb emberkét megemlítenek, de ez se valószínű.
UI.:
Már megint egy überfaxa kattingatós hozzáállása miatt kell szívni!
-
Hequila
őstag
válasz
üzenetére
Nem hinném, hogy az, hogy másoknak ''ingyen és biztonsági másolatként'' akkora bűn lenne, mint kiiktatni a rendszerből egy olyan pontot, ahonnan sokan szerzik a lemezüket. Én ezzel nem kockáztatom más - boldogulni vágyó - emberek esetleges felfüggesztett börtönbüntetését. Ezzel a cselekedetemmel csak én nem alszok nyugodtan, másoknak nem szerzek álmatlan éjszakákat. Ha az, hogy Princora írok másoknak, az átbaszásnak minősül, akkor igen, átbaszom az embereket. Azonban nem hinném, hogy ez annak minősülne. Mégpedig azért nem, mert esetleg, ha mondom neki, hogy +30Ft-ért normális lemezre írok neked, aminél jóval kisebb az esély, hogy később olvashatatlanná válik, akkor azt mondja, hogy nem kell, jó az a Princo is, majd ő hoz, ha nekem nincs. Ezek után mit csináljak? Mondjam azt, hogy Princora nem írom neked ki, mert az nem biztos, hogy olyan minőségű, mint amilyet szeretnél? Akor megy máshoz, aki kiírja neki Princora. És ezt sajnos sokan nem értik meg. Ez így van, legalább is errefelé! Természetesen, ha visszahozza a Pincot, hogy nem olvassa, akkor átírom neki ingyen és bérmentve másikra. Csak ott a baj, hogy az a másik is Princo, mert azt kéri. Én meg nem vagyok semmi jónak az elrontója.
Ha lenne lóvém (mint ahogyan azt Te feltételezed), mert esetleg egyszer nagyobb mennyiségű Princo lemezt vettem, akkor talán meg tudod nekem magyarázni, hogy miért írok másnak DVD-t? Talán mert nincs jobb dolgom? Elhiheted, hogy nem! -
Szaddam7
csendes tag
Hi Mindenkinek!
Nem hagyhattam ki hogy ne írjak ide. Ugyanis én is érintett vagyok a témában.
Pontokba szedném a véleményemet. Az eddig elhangzott hozzászólásokat elolvastam. Ezek alapján írok.
Elősször is köszönöm a fenti tagnak (nem jellemezném), hogy elindította ezt a lavinát (ha a beírása miatt volt a bolt bezárása). Neki írok.
1. A kiszolgálás valóban nem volt olyan szuper, de ez engem annyira nem érdekelt.
2. Amikor én elősször vásároltam DVDt, akkor nem jártam utánna olyan alaposan az egyes típusoknak. Ezért is vettem 50 db Arita DVDt és 50DB Princo DVDt. Ezzel a vétellel nem volt gondom. Az íróm LG4082B.
3. A következő vételnél 100 db Princot vettem. Nem tagadom, azért 100 db-nál az a 20-30Ft is valami. Itt már elkezdtem szívni vele. Gondoltam, hogy az író a gagyi. De a fórumok olvasásakor és a saját tapasztalataim alapján rájöttem hogy a Princo DVD lemezzel van gond. Nem olvasta vissza 95-97%-nál csak az író. Én nem a boltot szidtam. Csak megfogadtam, hogy többet ilyen DVD-t az életben nem veszek. Egyébként a szekrényembe lapul 2*10dbos bontatlan Princo lemez. Csak lapul, ugyanis nem tudok vele mit kezdeni. Ezek után mégsem nyomtam fel a boltot. Sőt oda mentem továbbra is vásárolni.
4.Nem tagadom a legális munkám mellett, ami után adózok havi 30 -50ezret, írok másnak DVDt. Kijelentem kis mennyiségben. Tudod semmi sincs ingyen sajnos. Ekkor hoztak vissza hozzám Princo DVDt, mondva hogy nem olvassa vagy akadozik a visszaolvasása. Én voltam olyan gerinces, elnézést kértem és másnap kicseréltem a rossz DVDt. Amúgy meg nem kötelező írott DVDt venni. Én nem tukmálom rá senkire. Akkor miért az írottat választják? Nincs borító nincs nyomat a DVDn. Egy nagy szutyok. Én is és sokan mások is az eredeti legális filmeket venné meg.
5.Ezek után DVDt és lemezt is cseréltem. LG4082Bt Pioneer 108Dre, a Princo lemezt pedig jobb minőségűre (Ritek G5). Mondván hogy az a 20-30 Ft nem vág agyon, valamint annyit nem ér a Princo, hogy a szutyok hibás DVD lemezek a szekrényemben gyűljenek. A mostani DVD-ket (amit már nem tudom hogy honnan szerzek be) 4Xen irom a Pio iróval és senki nem panaszkodott.
6.Egyébként nem vagyok gazdag, sem a szüleim. A gépemet is a saját keresetemből vettem iskolaéveim során. Most is egy gagyi Abit BX133RAID 900 Celeron 384MD SD és egy MX400-as kártyám van Live 5.1-el. Egyébként Pesten lakom albiban. Elhiheted nem olyan olcsó a pesti élet és az albérlet sem. Úgy olvastam nem vagy pesti.
7. Ha már itt tartunk, szerintem te sem vagy teljesen tiszta. Jó, szerencsés vagy hogy számtek üzletben dolgozol. Van aki nem, és kénytelen spórolni, gyűjtögetni hogy gépet vegyen. Ha nem akar használt, vacak alkatrészeket venni. Ami ugyebár zsákbamacska. De viszont szeretne fejleszteni, szórakozni.Visszatérve az első mondathoz. A konfigod elég állat. 20 évig dolgozol ott hogy letudd az árát? (Most nem akartam számolgatni és nem irígységből mondtam)
És minek neked annyi hdd? 2*160GB SATA és 2*120GB ATA HDD. Gondolom nem a családi videóidat tartod rajta. Én nem tartanám. Még mielőtt visszavágnál, tudom, hogy semmi közöm a dolgaidhoz.
Ennyi
És bocsi a hosszú beírásért. -
Safranek
aktív tag
'' aki meg többet vesz annak azért van lóvéja és ne sírjon a szája széle.''
Ezt a feltételezést mire alapozod??
-
törölt tag
Meglapődve tapasztalom, hogy végre nem csak negatív hosszászólásokat láttam. A közvetlen környezetemben lévők tudják, hogy én nyomtam fel a boltot a bm oldalán. Vannak olyanok akiknek szintén negatív véleményük van. Az egyik munkatársam pl. a napokban azt kérdezte, hogy milyen erkölcsi alapon jelentek fel én bárkit mikor én is írok dvdt. Az előző hozzászólásokban már írtam, hogy én sem vagyok szent, de az nagyon tetszik, hogy aki engem szíd az mindenki jóravaló és tisztességes. Legalábbis az itt olvasottak alapján. Hiszen itt mindenki magának ír saját célra, meg csak a szomszédnak, meg csak biztonsági másolatot. (amit ha kölcsönzött filmről tesz az ugyen nem biztonsági másolat mert nem az övé az eredeti hanem a kölcsönzőé) Ezzel csak arra akartam kijukadni, hogy ha nekem nincs erkölcsi alapom egy illegális tevékenységet feljelenteni aki ráadásul esetenként embereket basz át. Akkor nektek honnan van engem baszogatni? Vissza térve a lemezírásra. Valaki írta, hogy magának nem ír princora de másnak igen. Véleményem szerint ha azt akinek írsz felvilágosítanád, hogy 30Ft-tal drágábban normális lemezre írnál azt választaná. Ja és lehet hogy két év múlva is a vevőd lenne és némi zsebpénzhez jutnál. De még egyszer mondanám, hogy aki vesz havonta 10db-ot annak ez nem volt érvágás, aki meg többet vesz annak azért van lóvéja és ne sírjon a szája széle. Akivel ennyi idő alatt itt a fórumban nem sikerült megértetni az elveimet és egy kicsit sem tudja magát beleképzelni más helyébe arról meg van nekem is a véleményem. Persze tudom neki meg rólam van meg. És tudom, hogy egyikünk sem fog ezek után sem foglalkozni a másik véleményével, de legalább megpróbáltuk. Elvégre ezért van a fórum.
Végtére is én beláttam és meg is írtam itt, hogy némileg hibás volt a döntésem a bejelentéssel. Csak azt nem tudom, hogy a sokk begyöpösödött agyu miért nem tudja belátni ennek a másik némileg jogos oldalát is.
És még egy kis apróság. Ha már ilyen jól elbeszélgettünk és így szerettek engem. Valószínüleg a cd.wbteam, ha van némi mázliuk (miért ne lenne) vádalkut tud kötni. Kiadja a fő ellátót ill. azok nevét és címét akik tőlük vásároltak. Leglábbis a nagyobb fogyasztókét. Na ezek a fogyasztók kezdhetik tele rakni a nacit. A cd.wbteam meg valószínüleg megússza egy megrovással és mivel jól ment a biznisz nyitnak másikat máshol csak kicsit óvatosabban. Remélem mindenki jól alszik esténként! De elegem van abból, hogy mindenki csak magára gondol. Nyugodtan lehet továbbra is szídni én jól alszom.
[Szerkesztve] -
Petes
tag
A dvdrohlinge24-től aki már rendelt mit tapasztalt? Megjött rendesen az áru és kb mennyi időbe tellett? Minden téren jó volt a szolgáltatás mert a honlap alapján eléggé profinak tűnnek
-
Nyuf
senior tag
válasz
cdkerdes
üzenetére
Szerintem kicsit félreértettél,vagy félreérthetöen irtam.Nem azt mondtam,hogy 80% életében nem tett ilyesmit,csak azt hogy ennek mértéke elenyészö ahhoz képest mint amit a maradék 20% tesz.Ugye nem azok sirnak itt a totyikban akik saját használatra havonta kiirnak max 5 dvdt - azthiszem ebben mindenki egyetért.Szal én nem sajnálom öket,mert lemezenként 50ftal kevesebb lesz a hasznuk mert megszünt a bolt...
Amugy képzeld nagyon sok embert ismerek akinek csak legális cdi/dvdi vannak és nem is kéne nekik ha nem lenne eredeti.
Ez olyan mint ahogy sokan csak márkás cuccban járnak.Régi gimis osztályomban is rajtam csodálkoztak hogy sima irhato cdn voltak a zenéim!!!
Ugyhogy hidd csak el,hogy létezik viszonylag széles réteg aki megteheti hogy megvegye boltban és meg is veszi. -
cdkerdes
csendes tag
Nyuf: Szerintem te vagy nem magyarországon,vagy az állomvilágban élsz.Mi az hogy az emberek 80%a tisztességes?Ki az ma magyarországon aki nem vásárolt még semmit számla nélkül?Ki az aki nem másolt a videójába filmet?Ki az aki nem veszi meg az írt dvdket,Ki az aki nem használt soha egy illegális softvert se ?Ki az aki nem függetlenítette még a telefonját illegálisan?Ki az aki nem vásárolt piacon szintén számla nélkül?ÉS sorolhatnám a sort ami mind abba a kategóriába tartozik ami nem legális és emberek milliói teszik a világba és magyarországon is.(az utcán pisilésről nem is beszélve
) ÉS ha ezekután azt mered mondani hogy az ország 80%a tisztességes ajkkor fel kell ébredned.Az hogy legálisan dolgozik és ott befizetik az adót az nem azt jelentio hogy tisztességes valaki. -
Hequila
őstag
Jajja szivecském (ide egy puszilós szmájli kéne, miért nincs?)
én ilyet soha nem állítottam, ez csak a Te fikciód! Ha gondolod, jelens fel! Hallottál már olyanról, hogy ártatlanság vélelme? Keress majd rá!
Na de nem erről szol a téma, ha bárkinek hasonló problémája lenne velem, ímélben vagy másik topicban értesítsen! -
Alex91
félisten
Meg szerintem mas, ha otthon maganak megir az ember egy lemezt, meg megint mas, ha valaki ezt penzert, iparszeruem csinalja. Bar lehet, hogy a birosagon mindkettot elitelnek!
-
Nyuf
senior tag
Az azért nem mindegy,hogy kis ügyeskedéssekel valaki 10 forintbol 5 helyett 4et adozik csak le vagy egyet sem mint pl te

Amugy engem nagyon nem érdekel ,hogy princot betiltják vagy sem
Engem egyedül az zavar,hogy sokan itt éltetik az illegális másolást,vásárlást és hangoztatják,hogy az milyen jó mindenkinek,pedig ez csak elsöre tünik úgy és a valós késöbbi hatásairól meg nem tudnak semmit.
Nehogy azthidd,hogy Mo. azért tart ott ahol tart,mert a politikusok bénák,hidd el,hogy az ilyen üzletelgetésnek is van köze hozzá,ha nem is olyan hatalmas mértékben. -
Hequila
őstag
Szerkesztés 2, csak letelt a 8 perc...
Nem veszek semmit legálisan, amit olcsóbban be tudok szerezni illegális forrásból. Az engem nem érdekel, hogy ezzel másnak ártok, mert nem az én bajom, és mielőtt bárki fikázna ezért engem (bár nyugodtan lehet, megértem) erről szól a kapitalizmus! Nem a másik átbaszása, hanem a konkurencia tönkretétele törvényes eszközökkel, Ha megnézitek, mindenhol ez van (pl. a Philips is a konkurenciát akarta csökkenteni / tönkretenni azzal, hogy a Princo forgalmazását megakadályozta vagy mi a fene). ''Okosak élnek, buták halnak''. Hidd el, hogy van a környezetemben elég vállalkozó, látom, hogy mit csinálnak. Van olyan vállalkozó ismerősöm, aki az utolsó papírlapról is számlát ad, az ő helyzete egyre nehezebb, egyre nehezebben megy a bolt. És van olyan is, aki néha mellőzi a számla kiállítását és a valóságbnak megfelelő könyvlést, ő vígan megvan, fellendülőben van a bolt. Na de tényleg nem erről szól ez a topic. -
Hequila
őstag
Értelemszerűen én sem az össz lakosságra gondoltam, mert valószínű, hogy a 3 éves kisgyerek nem fog DVD-t írni nagy tételben, illetve a WC-s néni sem fog több kakit kiszámlázni, mint amennyit valójában ott hagyott az ügyfél. Azokra értettem a 10%-ot, akik saját maguk végzik/végeztetik a könyvelést, saját maguk írják az adóbevallásukat, és saját maguk döntik el, hogy adjanak-e számlát, vagy se!
Egyetemi előadásokon nem szoktam ugyan részt venni, de nem hinném, hogy azt mayaráznák el, hogy valójában, un. real time hogy működnek a dolgok. Ez olyan, mintha hurkapálcikákból akarnának egy tökéletes kört kirakni.
Szerkesztek a szerkesztésedre:
Általában ahol DVD-t árulnak, ott kölcsönözni is lehet. Azoknak írok (persze csak biztonsági másolat szinten) filmeket, akik nem tehetik meg, hogy megvegyék, de ki tudják kölcsönözni. Mivel kevesebbe kerül kölcsönzés+íratás szinten 1 film -> többet fognak kölcsönözni és íratni -> a boltnak nem fog jalantősen változni a forgalma, csak az eladás - kölcsönzési forgalom aránya fog megváltozni! Így a lánc ismét a régi, Te nem fogsz károsulni! Persze ez csak elmélet, épúgy mint a Te elképzelésed, mert ha nem írnék, akkor azok, akiknek írok egyébként sem vennék meg a lemezeket, mert nem tudnák megvenni.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG Strix XG32UCWG
- Nintendo Switch kontrollerek Nixy QRD Nexigo Oniverse joy con gripcon
- Segítség PC össze szerelés legjobb komponensek (ár-érték) összeállítása 0-ról is.
- -151 760 Ft KEDVEZMÉNY: ÚJ Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF:i5 14500, 16GB DDR5, 512GB, nVidia T1000
- Samsung Galaxy Buds3 (Fehér)
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

így vakmerő ''kalandorsággá'' minősülhet a ''dádázás''
akkor neked minek annyi winyo, illetve minek veszel dvd lemezt.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Érted már miről beszéltem? Ha valaki rád akar szállni, mert tényleg Te vagy az aki felnyomta a cd.webteam-et, akkor Neked reszeltek. És itt kiket nyomsz fel? A fórumozókat akik beszélgetnek valamiről?