Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1966) Krynn válasza deedee (#1960) üzenetére


Krynn
csendes tag

Üdv!

Megnéztem, júli 10-én (vasárnap) vagyok szabad, tehát akkor tudunk menni. Írtad, hogy kesztyűd és csuklyád nincs. Lehet érdemes lenne beszerezni, mert ezeket nem biztos, hogy tudnak adni a bázison. Dorogon külön csuklya nincs, csak ruhával egybe, de nem tudom minden mértben van-e. Olyan 6-6ezer forintból már kapsz. A kesztyű akár el is hagyható, mert a Dorogi és a Szalki tó ilyenkor már alul sem olyan hideg, de azért jó ha van. A csuklya már csak a fül érzékenysége miatt is ajánlott, illetve ha jól tudom a test hővesztesége 70% körül a fejnél történik (vagy valami ilyesmi) :)
Ólomöv elvileg csak egy esetben kifejezetten jó ha van, ha valamiért le kell venni a felszerelést a vízben. Gyakorolsz, vagy valamiért egyedül merülsz (ami ugye nem lehet) de rossz vagy és bementél 5-10m-re fotózni, amit más nem asszisztál, aztán pl. beakadsz, vagy kicsúszik a palack és csak cucclevétellel tudod kiszabadítani, megigazítani magad. Ilyenkor azért jó ha van az övön is súly, mert amúgy nagyon kell kapaszkodni a mellénybe, hogy ne szállj el.
Ha túrára mész, akkor elvileg ólmot-övet-palackot mindig ingyen kapsz (illetve benne van az árban), viszont ha itthon merülsz, már nem minden bázison van ingyen az ólom. Dorogon pl. 50ft/kg, Gyékényesen 300ft/nap (súlytól független), Szalkon meg tavaly még ingyen volt, illetve járt a palackhoz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.