- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jokerx84
csendes tag
Lenovo T400, T61, R400 vagy R500 alaplapi dual USB aljzatot keresek, van valakinek valamilyen halott lapja a felsoroltak közül?
-
kobreki
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS X550 laptopom, a windows 10 folyton újraindul rajta. A windows telepítés nem megy végig, különböző hibákkal mindig elszáll. Memória és processzor integrált. Próbáltam másik vinyóval, ssd-vel, ugyan ez a helyzet.
Sokszor a biosnál kezdőképernyőnél megfagy, vagy csak villog a promt a bal felső sarokban és nem megy tovább.
Memtestet futtattam, van hogy órákig hiba nélkül lefut, van hogy rögtön hibásnak jelzi az összes címet, szóval szerintem valamilyen kommunikációs hiba van.
Melyik IC-vel lehet szerintetek a probléma? -
Hunter2
addikt
próbáltatok már pixelsor hibás LCD TV-t javítani? Milyen néven kellene keresni az LCD és a vezérlő panel közötti kábelt ami elveszti a kontaktot? próbáltam "ribbon cable"," flex cable" "FPC cable" ilyesmiket de nem dobott se az ebay se az Ali releváns találatot.
-
válasz
fatal1ty1984 #16980 üzenetére
Vidd Gergőhöz, azaz Moibileman-hoz. Hívatkozz rám!
-
fatal1ty1984
őstag
Sziasztok.ki vállal reballt?lenne egy 17-és MacBook prom de a melegítéssel csak pár napot nyertem így gondoltam megcsináltatnám mivel megint kockás a kép sajnos.
-
Hujikolp
őstag
Üdv!
Van egy Altec pc410-es vezérlő, ami úgy tűnik, hogy megbolondult. [link] bal oldali vezérlő.
A gép új. Első egy két indítást kibírt, majd jött ez a hiba.
Mintha betöltene, majd újraindul, betölt, újraindul. Most persze nem is lehet profilt futtatni.Szétszedés után jött a meglepi, mivel a kijelző panelhez menő kábelt a kis kínai elfelejtette beforrasztani, ezért nem is volt kontakt!
Ezt kijavítottam, más forrasztási hiba nem volt.
Betettem a jobb foglalatba, ugyan ez a hiba. A jót betettem a balba, az hiba nélkül ment. Ezáltal a mögöttes hálózattal szerintem nincs gond, csak magával a modullal.
Valami ötlet?
Holnap forrasztok rá egy 230-as kábelt és még méregetek tápot, mert nagy a gyanúm, hogy a tápellátással van probléma... -
Tamás9x
őstag
Cserélt már valaki
kmk8u000vm-b410 -et?
szeretnék a helyére tenni egy
KMI8U000MA-B605 -öt. -
M@nH.
aktív tag
Sziasztok. Történt a napokban, hogy egy Gigabyte GTX 660 Ti kártya egyszercsak megadta magát játék közben. A játék futott tovább, hang volt csak készenlétbe kapcsolt a monitor. Így hát alt f4, power gomb, a gép kikapcsolt. Kártya ki be szerelés (hátha csak kontakt hiba)után sem ad képet. Érintkezők tisztítása után a helyzet változatlan. Másik gépben szintúgy. Fet-eket ellenőriztem, elvileg jók, úgy hogy szerintem bga betegségben szenved. (Valaki elvállalná nekem Budapest környékén?) De ami ennél is jobban bosszant, hogy azóta hiába rakok másik vga-t az alaplapba, nem ismeri fel. Cmos reset sem segít. Az intel hd-ra kötve a monitort látom, hogy betölt a rendszer, de az everestben sem látom a kártyát. Létezik, hogy az alaplapon is megadta magát a chipset vezérlő?
-
Tamás9x
őstag
válasz
martonmiklos #16947 üzenetére
Jelentem jó a helyére, aminek kellett már kap áramot, de van több hiba is a lapon.
Megkínáltam 12v-al 5 helyett..
-
Hunter2
addikt
Érdekel ez valakit? bármilyen normális cserére nyitott vagyok. [link]
-
netzoli
tag
válasz
KillHates #16962 üzenetére
Ezeknél figyelni kell. Mert pl. a dv6 (7) -6000-es szériánál a kábel nem sokkal hosszabb, mint a rövidebb (dv6-1000). ~2-3mm. De nem egyforma. A rövidebb kábellel nem fogja felismerni a hdd-t. Más a bekötése és nem lepődnék meg, ha a 7000-es szériánál szintén más kábel kellene.
-
kyle_
tag
sziasztok!
Nem pont ide tartozó a kérdés, de hp dv6-7000 vagy dv7-7000 sorozathoz primary sata kábel elfekvőben valakinek?
köszönöm a segítséget -
Hunter2
addikt
szerintetek ezt forgalmazza valaki Magyaroszágon?
-
tomo1998
csendes tag
Üdv!
Tud valaki javasolni egy VGA kártya javítással foglalkozó megbízható emberkét?
Meghalt a kártya (Sapphire R9 280). Először néhány csík, majd már a gép sem indul tőle. Berakok egy másik kártyát kiválóan megy. 550 W-os táppal ment, kipróbáltam egy másik táppal (500 W) azzal sem megy.
A segítség jól jönne. -
hellboy0415
aktív tag
Hali szakik. Lenne egy olyan gondom, hogy van egy 12 csatornás venti vezérlőm és az egyik csatorna gondolt egyet és megált nem ad áramot. Nem tudtok valakit aki ilyenekkel foglalkozik?
-
Tamás9x
őstag
Kereseké ST M50FW080 PLCC32 EEProm-ot. akár több darab is érdekelne
Helyettesíteni mivel tudnám? mert ez még idegen terület. -
gino0072
csendes tag
Sziasztok!
Mac pro 2006-os gépbe kellene vga, 7300 gt 256 mb. Nem tudom mi a baja a gyárinak mert nem engedi felrakni a rendszert. Van benne egy gyári, win7 felment
Ezt produkálta win7 alatt, és a feltelepített driver után is sárga felkiáltójel maradt! Osx telepítésnél pedig ezt:
Vagy kölcsönbe is elfogadnék feltelepítés erejéig! Venní nem akarok 20k-ért!
Segítséget előre is Köszönöm! -
nahunn
tag
hali, van egy Acer E5-572, némi ázás után a kijelzőn többnyire fekete pixelpöttyök jelennek meg, még nem láttam ilyet
a vga hibát kizártam, mert a táp tekercseit lekötöttem, és így már csak az intel megy, de azzal is ugyanez van, külső kijelzőre is
ötlet?
-
Tamás9x
őstag
válasz
martonmiklos #16947 üzenetére
Rendeltem belőle, próba cseresznye de úgy néz ki mintha jó lenne kérdés van e oylan méretben RS-online nem megbízható az adatlapoban.
-
Dani4444
csendes tag
Heló mindenkinek!
Új vagyok a témában. De érdekel a téma vga reball stb...
Csak néhány videót láttam eddig, többségébe angol oldalakon.
De sajnos az angol tudásom szegényes, így magyarul ezen a fórumon kívül nem találtam semmit.
Viszont itt azért van jó néhány oldal, ami sajnos számomra irreleváns
Szóval tudtok egy magyar oldalt ajánlani, ahol részletesen le van írva minden a témával kapcsolatba?!
Egyébként ha már BGA forrasztóállomás... Ezeknél mi számít jónak, és melyiket érdemes mindenféleképpen kerülni?
Szóval pl infrás, vagy a meleg levegős? Melyik miben jobb?
Mit jelent ezeknél pl hogy "automata"? (nyilván a szóval tisztában vagyok csak kínai cuccoknál láttam ezt)
BGA chipeket hogyan szoktak kiszedni? Mert úgy tudom hogy könnyen tönkremehet kiszedésnél a chip, pl ha nagy hő éri, stb...
Erre milyen célszerszám van?
Kérlek titeket válaszoljatok mindre!
Köszi szépen! -
Jokerx84
csendes tag
HP Pavilion 15-n01sh IT8528E
-
Jokerx84
csendes tag
ezen csak bios flash van, nem abból frissíti be magát a kbc?
-
Jokerx84
csendes tag
HP 15-n01sh laptopon nem megy a backspace, esc, win billentyű, kbc csere után és új bill.-el is ugyanaz a szitu
Ötlet?
-
Router
őstag
válasz
lightbulber #16923 üzenetére
Régi XPS-ben cseréltem G84-600-at 64 bitesre. Simán csak 256 megát ismert fel az 512-ből. 3 éve megy hibátlanul.
-
válasz
lightbulber #16935 üzenetére
Csinált a gyártó ugyanezzel a chip-el szerelt 256 MB-os VGA-val is gépet?
Mert gyanítom, hogy át kell majd a BIOS-t is írnod, mert az 512MB-OS címzés megmarad a BIOS-ban.
Nem olyan mint az alaplapi RAM kérdése, ahol "felszámolja" a ramot a BIOS. -
válasz
Reggie0 #16931 üzenetére
Elméletileg! De amíg nem volt megoldva a white-list az MXM-re, addig egy csomó "népművészeti agyagedény" gyártó, azt csinálta, hogy a gép alaplapi BIOS-ába sütötte bele a VGA BIOS tartálmát is és így csakis azzal a fajta kártyával volt hajlandó indulni a gép amivel a gyártó gyártotta! Ezzel biztosították, hogy a saját MXM-üket kelljen megvásárolnia a szerviznek, ha cserélni kell.
-
válasz
lightbulber #16926 üzenetére
De az MXM kártya saját BIOS-os, vagy az alaplapon a gép saját BIOS-ában van a VGA BIOS tartalma? (Pl: Toshiba, Acer)
-
Tamás9x
őstag
Elstein FSR 400 at használ valaki? Tapasztalatok? Valami kis szárítót szeretnék építeni.
-
válasz
lightbulber #16923 üzenetére
Az MXM-en van a VGA BIOS vagy a gép BIOS-ában van a VGA BIOS?
-
lightbulber
csendes tag
Hali.
Van egy mxm kártya ami nyaloszkópra indult.
Chipet akarok rajta cserélni. G84-625-A2 van rajta.
A kártya 512mb os.Ebay-en csak 64bit-128mb,és 128bit 256mb van.
A 256-os jó lehet? Esetleg van valakinek ilyen? -
Jokerx84
csendes tag
mcp79mvl-b2 ic-t keresek megvételre!
-
-
Hunter2
addikt
alaplap lakkozás javításra tudtok módszert?
-
Geck0bp
újonc
válasz
Reggie0 #16903 üzenetére
Kedves Mindenki!
Nagyon köszönöm a válaszokat! A halogén izzó egész jónak tűnik, de inkább keresnék valaki szakit, aki megcsinálja. Ez nekem már túl otthon-barkács...
Kedves Reggie0!
Körbenéztem a Neten, hátha van valami egyszerűbb, összefoglaló dokumentum:
Röviden, amit összeraktam ezzel kapcsolatban:
• Az ólmozott forranyagnak alacsonyabb az olvadáspontja (számomra ez a célszerű), ezért veszélyt jelent, ha
- nem éri el az ólommentes forranyag olvadáspontját (nedvesíteni tudni fogja, de nagy feszültséggel hűl)
- nem elég a hőn-tartás időtartama, ezért az ólom a találkozási felületen összesűrűsödik, ezzel repedéseket okozva a saját forranyagában (a diffúzió időt igénylő folyamat)
• Magas ólom tartalomnál a fenti összesűrűsödési jelenség fokozottan jelentkezik, ezért célszerű alacsonyabb ötvöző mennyiséggel dolgozni
• A forr-kötés legjobb minőségű, ha az ólom teljes mértékben "el van keverve" az ötvözetben. Ennek érdekében a hőntartás mellett célszerű fizikailag megmozgatni a csatlakozó felületeket (leheletfinoman meg-megbökdösni az IC-t), hogy a keveredés megfelelő legyen.
• Legnagyobb veszély akkor jelentkezik, ha az ólom mennyiség el-eltér az egyes forrasztási csatlakozásoknál (pl. javított golyózásnál), merthogy az ólom tartalommal a "gömbök" felületi feszültsége más lesz, ezáltal más-más távolságra állna be az IC a NYÁK-hoz képest. Bizonyos esetekben akár elferdülhet, elbillenhet a chip a forrasztás során. Kihült állapotban pedig további feszültséget visz a kötésbe. -
Hunter2
addikt
válasz
KillHates #16902 üzenetére
Kell venni a tescoban ragasztható aluszalagot, elvileg a klímások használják, több rétegben leragasztani a csatlakozót és akkor simán leszedhető az EMMC egy normális meleg levegős pákával (ezt ne a tescoból szerezzétek be.
) a csatlakozó megolvadása nélkül.
De egyébként azt írta hogy a panel másik oldala üres szóval onnan is át lehet melegíteni a panelt. -
Tamás9x
őstag
Kérdés nincs valakinek véletlen egy iylen a fiókban, polcon avgy a (kamarában) kamrában?
-
Geck0bp
újonc
Kedves Szakik!
Lenne egy Samsung n8000 tablet alaplapom, amin megadta magát az eMMC chip.
Az új, programozott és labdázott IC 3000 HUF-ért hozzám kerül, de a BGA forrasztást -ehhez képest- csak horror árakon sikerült találnom.
A memória IC elhelyezkedése igen előnyös a forrasztáshoz (teljesen alkatrészmentes a hátulsó részén), ezért a sima hőlégfúvós forrasztást (lehetőleg előmelegített PCB-vel) szeretném a környezetszennyező ólmot tartalmazó forranyaggal.
A kérdéseim:
- Tudtommal a forrasztóállomások professzionalizmusa -ilyen esetekben, minimális kompromisszummal- kiváltható jó minőségű és megfelelően megválasztott forranyag és folyasztó anyagokkal, valamint kézügyességgel és tapasztalattal?
Itt első sorban arra gondolok, hogy a forrpadra felvitt, ólmozott forranyag, mennyire "javítja" a gyári, ólommentes labdák olvadáspontját, mennyire képes az ólom ötvözet belediffundálni az érintező ötvözetbe?
- Tudnátok-e ajánlani valakit -elsősorban Budapest, Dél-Buda környezetében- aki így, vagy jó áron meg tudná forrasztani a chipet?Köszönettel:
Gyuri
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Futás, futópályák
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Formula-1
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest