- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli986
tag
válasz
KillHates #14697 üzenetére
Próbáltalak hívni,de nem jött össze és mivel már darabokban volt a gépezet nem tudtam megállni.
Végülis plusz terhelést nem jelent a ventilátor átkötése kapcsoltra,mert ugyan arról a tápegységről van üzemeltetve így is úgy is.A vezérlés felé szerintem nem jelent lényeges hőterhelést,mivel a fűtőbetét alatt van egy vastag lemez és az alatt még egy vastag lemez és csak az alatt vannak az elektromos cuccok.halott k50ab és cq56 lapokon próbálgattam chipet leszedni megy hibátlanul,nem szaggat szét semmit,viszont egy döglött lenovo r61-en is bepróbálkoztam és 235 foknál púposodik az alsó fűtés ekkor 210(lapon mérve nem tudom mennyi ez a betét fölötti hőmérő),de meg sem mozdul,míg az amd-s selejt lapokról alulról 195 fok és 225fokos alaplap mellett már leemelhető.Szerintem nem voltak még mókolva hőlégfúvózáson kívül,mert körbe ragasztós volt mindegyik. -
válasz
Buky87 #14698 üzenetére
Szia!
Nem szükséges visszaragasztanod, ha nem gyári hűtésed van, mert akkor TALÁN tudsz annyit állítani rajta, hogy a csupasz flipchip-hez is hozzáér a hőelvezetés
Ha referencia hűtésed van akkor sajnos kell a kupak (bár lehet, h a hűtést érdemesebb lecserélni. Ha marad a gyári, akkor le kell teljesen pucolnod a fekete gyári ragasztó maradékot a chip-ről és a kupakról is, majd a flipchip-et pasztázd be és az a helyén tartja a kupakot amíg a gyári hűtést visszarakod nagyon finoman. -
Buky87
tag
Üdv mindenkinek.
Segítségeteket szeretném kérni. Vga IC-re a hővezető lemezt mivel tudnám vissza ragasztani?
Pontosan egy gtx 460-asról van szó.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Zoli986
tag
Sziasztok!
A kérdésem annak szól aki használt valaha vagy ismeri az ir6500 működését.
Ismerem az emberek általános véleményét az infrás gépekről és,hogy mennyire belépőszint.Pont egy belépő szintű gépet kerestem,mert számomra ez a megfizethető és a fórum előéletéből az is kiderül,hogy más is kezdett ilyenen.
A felső infra panelt sikerült belőni,hogy ne égessen szarrá mindent,viszont az alsó fűtés működése kérdéses számomra.
Alapból egy achi feliratú dizájnos üveg borította a fűtőbetétet ami annyit eredményezett,hogy amikor az alsó hőmérő 180fokot írt az üveg kb 100 fokos volt,így azt kivettem belőle,most már fűt is,DE a ventilátor ami a hátuljában van amint felkapcsolom a gép főkapcsolóját max fordulaton pörög és akkor melegszik olyan tempóban az alsó fűtés mint a felső,ha letakarom az oldalán a szellőzést és a ventilátort is minimálisan,hogy kevesebb levegőt toljon át a gépen.Ennek az lett az eredménye,hogy mivel máshol nem tud távozni a levegő így az üveg lap helyén az alsó fűtésnél van egy minimális légáram felfelé.A célját végülis eléri a gép,mert az alsó fűtés hőmérője amikor 210-et mutat az infra 225-nél jár és saját felső hőmérője is annyit mutat a chip elengedi magát szépen.A problémám az,hogy az alsó fűtést maxra kell tekernem ahhoz,hogy egyszerre melegedjen a felsővel és mikor elértem a hőfokot akkor kell visszább venni,mert ha beállítom mondjuk 210-re akkor a profil végére sem éri el a hőfokot.
Itt jönne a kérdés,hogy annak a ventilátornak állandóan működnie kell gyárilag(használtan vettem a gépet ezért nem tudom eldönteni),vagy akkor kell működnie ha a fan switchet kapcsolom ahogy a felső is működik?
Ha módosítom a fent leírt szerint a ventilátor működését lesz e valami gondja a gépnek?Az infra panel hőmérsékletét nyilván be tudom lőni nem azért aggódok,hanem a vezérlés része miatt,hogy az igényli e,hogy legyen a belsejében légáram,bár kérdéses,hogy amikor bőszen takargatok mindent,hogy megfelelően melegedjen az alsó fűtés akkor mennyi hűtést kap a vezérlés. -
Tamás9x
őstag
Még egy hét és megjön a PC-410-em de sajna üresen van esetleg valakinek rá való jó hőprofilja? Ha flekken opció is integrálva van akkor díjazni tudom egy pár lityó pálinkával.
-
Gigabyga
aktív tag
Urak!
Keresnék egy működő AMD Apu-t ((B)FS1r2 foglalatos(/B)) A6-4400M helyére.
Akár egy teszt elejéig oda-vissza utat fizetem, csokival emelve a tétetHP G6
Hiba: Nem ismeri fel a Videó vezérlőket se apu-ban lévőt se a dedikáltat. Windows 43-as hibakóddal leállította őket 7520g és 7600m
×Dedikált vga reflow után furamód a processzorban levő vezérlőt felismerte a windows.Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?
-
f27
senior tag
Baxa meg meragadt a gazkar
-
zorroka74
csendes tag
Sziasztok
Valakinek nincs elfekvőben egy hp 250 rossz alaplap?
osamu2_bt_hpc mv_mb_v1 ez a tipus.
megállt rajta egy regulátor, és sehol nem lehet kapni.
tipusa g5719b, rajta a kód 519bx -
Sütimüti
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni !Asus x551m laphoz keresek kapcsolási rajzot..
Az ügyfél szerint videot nézett , egyszercsak se kép se hang , kikapcsolt. A power led kb 5 mp-ig világít , és kikapcsol. Ventillátor nem pörög fel.. Ha a memóriát kiveszem , nem kapcsol ki, de se kép se hang , a venti nem pörög..
Köszi a segítséget előre is..
-
-
-
-
Reggie0
félisten
válasz
gliga69 #14673 üzenetére
Szerintem a bme vik villamos energetika tanszek villamos gepek es hajtasok csoport weblapjan erdemes korulnezni, hatha van fent tananyag, bar az uj rendszer mar jelszot ker de lehet h fent maradt valami a rrgi oldalakon. Illetve elvileg torrenten vannak bme vik-es tananyag gyujtemenyek.
-
Router
őstag
Szarjon sünt az amelyik nem teszi vissza a gap padot a K50 délije alá mostmár tényleg!
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #14662 üzenetére
Igen,elvileg megadjak minden esetben a motorok teljesitmenyet,mint en esetembe a max 35A felvetelt 55V-on
Ezert akarok en egy 44A akkupakkot ossze alitani,hogy az akkubol megcsak 1C-vel sem keljen merulnie.
Viszont ugyebar az alap (regebbi) notebook cellakat is lehet 2-3C vel meriteni serules mentesen.
Az ujabakat pedig akar 8-10C vel is.A lipo akku is jo otlet,sot kulfoldon hasznaljak is eloszeretettel,viszont a lipot nemlehet teljes feltoltesen tarolni,tehat sokkal macerasabb.
Ugy birna sokaig,ha feltoltened tarolo szimtre ami 60-70% es mikor hasznalni akarnad akkor toltened fullra.
Viszont minden modellezos tudja,a lipo akku akkor a leg erosebb,mikor egyszer lemerited es ujra toltod.
Na ez a biciklinel plane maceras dolog lenne.
Es ugye a tulmeritesre is nagyon alergiasak.
De a kintieknek van penzuk arra hogy evente vegyen egy 300ezres pakkot bele. -
Reggie0
félisten
válasz
gliga69 #14662 üzenetére
BLDC-k altalaban negyszogmezosok es nem szinuszmezosok a nagyobb kihasznaltsag miatt, igy trapezarammal kell meghajtani, nem szinuszossal, emiatt a megadott nevleges aram csucsaram(a trapezossag elhanyagolhato).
A fazisszamtol fuggo eredo aramot es a tobbit este, most rohannom kell meloba. -
gliga69
tag
válasz
Reggie0 #14661 üzenetére
kefés bolygóműves motorokról nem is beszélve, habár a fázisszám és a pillanatnyi maximális felvett áram összefüggését nem értem. Van a motornak egy adatlapja és abban meg van adva, tudtommal nem kell számolgatni az egyszerre dolgozó póluspárokkal. Régebben nézegettem ezeket a hall jeladós motorokat, gyakorlatilag a hallok alapján van egy igazságtábla hogy melyik fázisra milyen polaritás rak a h hidakkal, és előtte a DC-t pwmezik, amitt nagyon dúrván jár, ilyen van az ócsó villanybirngákon. Egy kategóriával fentebb a BLDC-ket kvázi 3 fázisú frekiváltóval szinusszal hajtják. de 5 fázisú bldc-t nem láttam, pls linkelj, mert szivesen tanulnék belőle.
-
Reggie0
félisten
válasz
KillHates #14657 üzenetére
Meg az ultahangba is az megy, ahonnan azert nem parolog el remelhetoleg
(#14656) gliga69: Nem biztos, hogy 1.41 kell, mert falco gyart 5fazisu motorokat is, no meg az sem mindegy, hogy szenzoros vagy szenzor nelkuli, mert az utobbi eseten ha 3 fazisu, akkor egyszerre csak 2 fazis vezet.
-
f27
senior tag
válasz
gliga69 #14656 üzenetére
A vegkifejlett sarkany ha ugy velem tokeletes,akkor veszek bele uj cellakat,de ameg csak dolgozgatok rajta,szerintem tesztelgetshez megteszi a bontott akkuk is.
Sok a szopas veluk hogy kivalogassam,de ehez van egy komoly toltom ami szetvalogatja nekem ellenalas es teljesitmeny/elhasznalodas szempontjabol.Megmutatom ha sikerul osszetennem.
Az elso vazam az szerintem napokon bellul akar talpra is alhat,viszont mar most tudom hogy nem ez lesz a jo megoldasMost vettem ujra vasanyagokat es elkezdek majd egy masikat is ossze tenni,viszont az alap elv jolesz tehet megyek vele kicsit hogyan viselkedik menet kozbe.
-
gliga69
tag
liion okkal elég nagy tapasztalatom van, az utóübbi fél évben elég sokat dolgoztam, szoptam velük.
Szerintem a bontott cellákat felejtsd el.
A motorod maximális terhelőáramának az 1,41 szeresére méretezd az akkumulátorod maximáliskisütő áramát.
Szerintem amire minimum szükséged van az mondjuk LGHE2-re vagy valami LIFEPO-ra van szükséged. 600Ft-os cella nem létezik, max ha kínában élsz. Legolcsóbban az elfogadható minőségű cella postáva 1300körül van.
Sok sikert az építéshez, kérlek majd linkelj videót az elékészült cuccról, nagyon érdekelnek az ilyenek.
Ps.: Széchényi kupát ajánlom mindnekinek a figyelmébe, onnan sok érdekes ötletetlehet lesni, de ott már rájöttek hogy ha a súly is számít akkor lipode ahoz érteni kell hogy ne robbanjon az orcádba. A debreceni MFK egyik melléképülete részben leégett emiatt.
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Megfeküdt a táblagépünk! Töltőre lett dugva, aztán játszott vele az asszony még vagy 5 percig és magától kikapcsolt. Azóta töltőre dugva EZT csinálja folyamatosan.
Szétszedtem, az összes chipnek kinéző alkatrész kapott nyaloszkópot, de a hiba megmaradt. Mi lehet a baj? Egyáltalán szoftveres, vagy hardveres a hiba szerintetek? -
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14642 üzenetére
állítólag azért tervezték ilyen fordulatszámra a motort,hogy bármilyen kerékméretbe kitudjon forogni.
Például egy 12" kerékbe ami egy fordulat alatt megtesz 60cm oda már más RPM kell.
A motor vezérlője programozható,de ez elvileg (ha nem baxott átt az indiai) akkor kiütötte,mert hivatalosan nem mehet többet mint 35Km/h.
A motor nyomatéka 40-60Nm ami azért szerintem nem olyan rossz.Más részt meg sokat beépítik a hajtókarhoz,és ott láncon át tekeri a hátsókereket.
-
Reggie0
félisten
Akkor elmegy, bar mas motorral jobban jarnal, mert igy nincs kihasznalva. Innen ket iranyba lehet menni:
- kisebb tomegu motor kisebb max fordulatszammal, de azonos nyomatekkal
- azonos tomegu motor nagyobb nyomatekkal es kisebb max fordulatszammalDe kezdetnek ez is megteszi elvegre minden elo probalkozas lenyege h csak mukodjon, aztan jon az optimalizalas.
-
f27
senior tag
válasz
Tamás9x #14639 üzenetére
Gyarto szerint van benne.
A feszultseg tullepes a gyarto szerint nem birja ki,viszont az A-pert 30 masodpercig a duplajat is kibirja.De a motor nevleges feszultsege 48v max beneno 55V de egy tele akkuban 55v is van.
Kovetkezo motornal figyelek erre is hogy tobb feszt fogadjon be.
Ez csak prototipus lesz ugyis -
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14636 üzenetére
Teljesen toltott akku fesze 54.6v ennel feljebb nem megyek.13x4.2v toltott es 13x3.7v nevleges.
A max fordulatszamot szerintem sosem fogja elerni,mert 2000rpm-re kepes az az ha 1fordulat alatt megtenne a kerek 1,75metert akkor az percenkent 3,5km tenne meg
Ezt meg autoval is necces elerni szerintem
Plane hogy a tiltatlan motor max sebessege 125km/h 100kg sulypontal,amibol csak a kesz bicikli (gyari sulya) 47kg -
Reggie0
félisten
Akkor azert 55V-ig mindenkeppen menjel el, mert kulonben a max fordulatszamot nem tudod elerni, a mezogyengiteses uzem pedig eleg ciki tema bldc eseten, de ekkor eleve csokken a teljesitmeny. Ha nagyobb a fesz az sosem baj, a kitoltesi tenyezo csokkentesevel vagy egy nagyobb fekvenciaju pwm ramodulalasaval kompenzalhato.
-
f27
senior tag
válasz
Router #14627 üzenetére
Az elobb irtam/mutattam hogy olyan lesz mint a videon.
1700$ 2kW-os falco motor van DH felnibe befuzbe.
Boxxer duplavalas teleszkop ,hidralikas fekrendszer ,203-mas tarcsafekek elol jatul
70ezres hajtokar/monoblok,, 90ezres FOX rugostag (az szerdan erkezik) meg mar nem is tudom mik,de mindenbol DH cross verzio.
A vazat pedig en epitem.
A vaz kb 60-70%ban keszen van,es parametereiben pont a videon levore fog hasonlitani.Tescoban/osanba jatekszerek vannak
-
Tamás9x
őstag
-
f27
senior tag
amugy egy ilyen epul eppen a muhelybe.
Minden alkatresz megvan hozza,csak a vazat epitem pont hozza.
Vagyis jelenleg ott tartok hogy a hatso villa rogzitesehez kell egy perselyt csinaltatnom esztergalyosal,szardam megerkezik a fox rugostag hatulra,mert a mostani az katasztrofa.
Utanna elkezdem ossze szerelni az egeszet. -
f27
senior tag
válasz
fero02 #14622 üzenetére
jajah,,, lecsereltem egy ilyenre inkabb.
Tesla S modell -
f27
senior tag
válasz
alienpapa #14618 üzenetére
Szetszedem oket es a cellakat egyesevel merem toltom/kivalogatom,mert akarok egy akkupakkot ossze allitani total mas celra.
En szetszedtem most 170db akkut ennek fele sem volt jo a sok allasban kipurcantak.
A rossz akucellakat kidobtam szemetbe,nem tudtam hogy el lehet adni
A cellak valogatasa nagyon maceras,mivel sorosan es parhuzamosan is kotni szeretnek 13x40cellat
Az az a celom 48v 44A
De ameg nemtudom hogy sikeres e az otletem,addig nem akarok uj cellakat venni 600ft/db aron.
Utanna ha minden kiraly ,akkor rendelek majd ujakat. -
f27
senior tag
válasz
Reggie0 #14614 üzenetére
Rezben kincs igen,de pl nekem volt itt a polcon 170db ennyi azert vilagitasnak nem kell
Es gondolom sokaknak van a polcon kozel szazaval.
Egy ideig gyujtogettem oket hatha valaki majd vesz vagy epp kell neki,de kb 2 akkut adtam el a sok ev alatt,az uj akuk meg itt pisztultak le a polcomon szinten.
Annak nemsok ertelme van. -
Reggie0
félisten
Sziasztok!
Nagy labszamu(>1000) fpga reworkre milyen gepet javasoltok?
-
laika1200
csendes tag
-
dpu1
csendes tag
Sziasztok!
Toshiba L305D-be 216-0674024 helyett be tudok tenni 026-t?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Politika
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Háztartási gépek
- YouTube
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest