- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- The DJ: Kínai fake videókártyák hardveres BIOS módosítása (gyári állapotra)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Gurulunk, WAZE?!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoax
senior tag
Ez már volt, mint szerszám/alkatrész beszerzési forrás?
Érdemes megnézni a forrasztástechnika részleget...! -
d3lete
aktív tag
Van egy alkatrészem amiről foggalmam sincs micsoda. Gopro ba kellene.nem kapcsolt be egyáltalán.
igy néz ki csak fent középen nincs lába.
A14F van ráírva. ha ezt hidalgatom bekapcsol a gép de szétesik a kép. Hogy c n vagy p mos azt nem tudom.
Valaki help és mivel hogyan tudnám helyetesíteni. -
Hunter2
addikt
Szóljatok ha hülye kérdés de létezik az hogy egy chipet újra gravíroznak?
-
válasz
ielektros #14185 üzenetére
Azért él és virul az iPhone és iPad javítás ahogy néztem! És ott már olyan szintű az integráltság mint ebben az új MB12"-ben.
Szerintem mindent az ár dönt el, ha valamit sikerül a gyártóknak qrva drágán rásózni az emberekre (lásd: Apple) akkor mindig lesz pénz a javíttatásukra is. De ha valaki 250€ vesz egy HP250-est Win8-al (Broadwell-es Celeron N2670) akkor ott már egy 25 ezres kijelző cserére is húzzák a szájukat az emberek.... -
ielektros
senior tag
válasz
don_peter #14183 üzenetére
Hakko 850B-vel is megmakkolok barmit ha ezen mulik. Es alig volt egy 20-as hasznaltan
De ahogy zsugorodnak az eszkozok ugy nem lesz ertelme veluk lassan semmit sem csinalni... Nem, hogy makkot hegeszteni. Nem lesz azoknak ilyen baja. Sokkal elobb verzik el mas sebbol. -
Router
őstag
-
hoax
senior tag
válasz
DisRespect #14173 üzenetére
Vagy biznyákold el ielektros egyik gépét, vagy itt egy alternatíva.
EU-n belülről jön, Paul pedig igencsak segítőkész...! -
mobileman
senior tag
válasz
DisRespect #14168 üzenetére
Ha T/T vagy Western- t választod, akkor könnyen ugorhat a pénzed, mert itt nincs védelem a paypallal ellenben. Ha valaki nem akar paypal- t, az már eleve gyanús, vajon miért?
Ha sikerül elintézni, akkor még a FÁ- t is számold rá -
ielektros
senior tag
válasz
DisRespect #14173 üzenetére
8 utan tudunk skypeon beszelni. Egyszerubb. En mar itt is leirtam a velemenyem sokszor. Mindent mindig ki tudtam vele cserelni. Ha megismered nem lesz vele gondod. Nekem mar papst venti van benne mert a gyarira nem biztam az eletem. Ennyi. Vakuumpumpa befosott mar az elejen. A masodik gepemben is mar szar. Hianyat nem erzem mert csinaltam egy csipeszt aztan azzal emelgetem le amit le kell. Ket gep viszont itt nekem total folosleges.
-
ielektros
senior tag
válasz
DisRespect #14166 üzenetére
Baze en eladom az egyiket ha kell szolj. Es nemetbol olcson odatudom kuldeni.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #14162 üzenetére
A tipushibakat nem szamolom. Az extrem inkabb a beleborult a lohugy vagy akarmi mas. Olyan csecse hibak jonnek elo, hogy mar lassan azzal kezdem, hogy par meres utan rabaszom a futesre aztan rogton cserelem az osszes core meg 5V 3V qfn-eket. Szinte mindig legalabb ketto eldurran.
Ma is olyan vizes gepet hoztak be, hogy az eszaki oldalan mar megjelent a moha
nem is javithato. Elrohadt a fel alaplap. 40€ bevizsgalasi dij aztan csokolom vigye haza. Bar jobb lenne ha nalam hagyna.
-
válasz
Egyik kutya a másik eb...
-
netzoli
tag
válasz
A bank által használt árfolyam szinte mindig jobb, mintha a paypal váltaná. Ha paypal-t nem akarja elfogadni, akkor tényleg felejtős. Esetleg még talán az alipay nyújthat némi biztonságot.
-
válasz
DisRespect #14166 üzenetére
Ha nem akar PayPal-t akkor felejtős.
Mond meg neki, hogy az ő jutalékának a fizetését átvállalod. -
DisRespect
csendes tag
Hr460 ezeöccázé jó ár? Igazából a dollár ára qr fel de nagyon. 100eHUF-ot sporoltam volna ha tavaly ilyenkor vettem volna. Másik kérdés hogy t/t, western, vagy paypal? Paypalom van de azt ő nem akarja, western szerintem drága, t/t-vel egyszer megjártam.
-
ielektros
senior tag
válasz
don_peter #14160 üzenetére
Javitsa a rosseb. Remelem mire ezek elkezdenek dogleni mar mast fogok csinalni
De amugy a 2012-2014-es Pro modellek sem sokkal kenyelmesebb allatok. Ma is csinaltam 2 12-es meg egy par hetes 2014-es modellt. Az is agyrem mind.Az AIR-ek amugy is rakas szarok szerintem mind ugy ahogy vannak.
-
don_peter
senior tag
Új Macbook, lehet javítani
[link] -
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #14157 üzenetére
Te en egy T862 vagy mi a szar volt az azt vettem eloszor. Azzal jol szarraegettem mindent aztan ereztem, hogy valami nem stimmel. Havernak volt egy ilyen dzsovi-ja, az is szenesitette a pcb-ket velem egyutt. Aztan 3 perc alatt rajottunk amikor dumaltunk rola, hogy at lettunk baszva de nagyon
-
Router
őstag
Urak!
216-0809024 - egy ilyennel ki tudna segíteni valaki sos-be?
-
-
Milyen idióták tudtok lenni...
-
f27
senior tag
[link]
Asztali fluke muszer. -
Hunter2
addikt
Érdekel valakit egy PS2 optika? A kínaiak tévesen küldtek egy ilyet tablet kábel helyett.
Sony KHS-400c -
kris54
csendes tag
Sziasztok!
Hibás volt egy samsung R505 ben a ati216-0707011, nem éledt fel a kijelző egyáltalán ,előttem már volt
rework ,új cihpet kapott ,most meg piros kék zöld színeket váltogatja a kijelző .
Ha esetleg erre tudnátok mondani valamit.
Köszi. -
ielektros
senior tag
válasz
moonguru #14132 üzenetére
Oooo bekebeli Advantest. Koleganak meg van egy ilyen otthon. Nem mai darab mar. Ezekkel csak az a nyugos, hogy a floppyval kell pocsolni ha jegyzokonyvet kell gyartani a meresi adatokbol. Es hat amit floppy-n kapunk tole az sem egy csoda. Nekem spektrumanalizator nincs a muhelyben mert eddig nem volt ra igeny, de neha azert jo lenne. Plane amikor VHF-UHF radiokkal bohockodunk. Ezek a 3131-esek olyan 300kHUF korul mozognak. De annyit a budos eletben nem ernek mar. Floppyval... 150 a lelektani hatar egy 20 eves cuccert. Mert aki annyit is ad erte annak szuksege van ra. Akkor meg hulyeseg 20 eves cuccot venni. Ott egy 1,5GHz-es Rigol 1500$-ert vagy 3GHz-es zsir uj 3000$-ert. Amit az oreg muszerek tudnak azt rohogve tudjak ezek az ujak is.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #14130 üzenetére
Ez mar regota 100MHz-es. Az elso 3 percben megkapta a kodot mert amikor megvettem akkor kapasbol kellett az RS232 meg i2c dekodolas. Ami a kiraly, hogy veszel egy 1054-et es csinalsz belole 1104-et pillanatok alatt. Es igy 100MHz, 24M mem melyseggel mar egesz hasznalhato cucc. Plane busz buzeralashoz. Ha megnezed az arat akkor meg eldobod az agyad...
A twitteremen a fejlec is igy keszult
-
Makkforrasztás ON:
-
Egyszer ha megfussa, akkor én majd egy ilyet veszek:
-
Na, ez valóban egy kalap meleg sz@r!
Iszonytatóan érzékeny precíz műszar, de állandóan elállítódott.
Lassan elfingta magát a VFD kijelzője is...
Aztán már csak szakadás vizsgálatra használtam....
A pontot az i-re az tette fel amikor teljesen hektikusan csipogott.
Aztán jött a fóti Kalibra95-ös haverom és megkívánta! Nekik van kismillió kalibrátoruk és ő meg ráért hetente buzerálni a Fluke-ot.
Így szerencsére megszabadultam tőle! -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #14117 üzenetére
En nemadnam semmilyen kezi csodamuszerert az Agilent (Keysight) 34461-et.
Nagyon faj a szivem egy 34470-re de az mar boven jobb mint amire szuksegem van. De attol meg bele vagyok szeretve
a kezi vakert meg meghagyom f27 -nek
Felig szolt csak neked Attis de telorol elszurtam a tapizast. Az abai huszarnak akartam irni.
-
f27
senior tag
Volt ilyen asztali muszerem flukeba,de en annyira gyulolom az ilyen asztali muszereket mint atom.
Multimeterbe csak kezit birok elkepzelni.
-
ielektros
senior tag
válasz
moonguru #14112 üzenetére
Azert azert leirni a Metcal-t mert nincs normalis tip hozza az gaz
Szerintem nagyon nagyon jo berendezesek es ha van betarazva minden szinu szagu tip ami a munkahoz valok akkor egy tokeletes berendezes amivel minosegi munkat lehet produkalni. Nekem is van Metcal, JBC, Weller most ismet van egy Ersa iCon. A welleren kivul barmelyiket szivesen hasznalom de mindegyiknek megvannak az elonyei hatranyai. A kerdes inkabb mindig az, hogy mi a feladat amit elkell vegezni vele es az is, hogy konkretan melyik berendeserol beszelunk. Nekem meg a regi MX500P is tokeletesen teljesit. Most van a muhelyben egy 5211 probabol. Az is tetszik.
Tulsagosan is. De valoszinu, hogy a konyvelomnek nem fog...
-
Kocska89
tag
válasz
moonguru #14112 üzenetére
Melyik műszakban voltál? Egyetértek veled metcal hegyből nagyon kevés volt, ami volt az is szar
Jbc állomásoknál kicsit jobb volt a helyzet. Páran szoktunk bevinni ólmos forrasztó ónt azzal jobb volt dolgozni
Na meg jellemző volt a nokiában a technikus kollégák egész nagy % nem tudott forrasztani akármilyen állomást adtál a kezébe. Találkoztam olyan gány panelekkel némelyik apróhirdetéses kókler is megirigyelné. Na meg nemigazán értettek az eltrónoz... Amikor a 15V 25A tápokkal játszottunk szikroszkóposat, jött kolléga, hátrahőkölt úristen 25A az meg is ölhet!
Volt engem is megrázott az állomás főleg amikor be voltam kötve. 2 sor közé biggyesztett állomás. Aztán valami full gagyi kínai hosszabbítóról volt táplálva. Amiben a föltelő érintkezők vagy elvoltak törve, vagy simán elgyúrva...
-
moonguru
őstag
válasz
vzoole #14111 üzenetére
A betétek, nem igazán voltak alkalmasak az ólommentes technikához.
Nagyon hamar oxidálódtak és tönkrementek.
Egymástól kellett "ellopkodnunk" a még használható betéteket...
Minden műszak kezdésnél nagy esély volt arra hogy cserélgethetem az állomást egy másik épen üres asztalról.
Meg hogy találok e használható betétet az asztalomon, mert 8-10 betétből csak 1-2 volt alkalmas arra hogy normális forrasztást és nem "taknyolást" végezek vele.
Persze ebben a tisztítási technika is közrejátszhatott, (fémforgácsos)
Sokkal jobb forrasztó állomásokhoz voltam szokva, még az otthoni gagyi hobbi cuccommal is jobban lehet forrasztani!
Persze nem vihetem be a Nokiába!
Ui:
Valamint a Nokiában alkalmazott hőlégfúvók több esetben áramütést okoztak... (ugyan lehet hogy nem ez emlitett márka volt)
-
moonguru
őstag
"Metcal"
Senkinek se való...
Hogy utáltam őket a NOKIA-ban!
-
vzoole
csendes tag
válasz
KillHates #14108 üzenetére
"Ha jól tudom kompatibilis a régi nyelekkel is a WX."
Ha volt neked, akkor láthattad, hogy olyan cifra csatlakozója van a WX-nek, hogy az semmilyen régi cuccal nem lehet kompatibilis."érzékeli ha megfogod, van benne giroszenzor is. Ha leteszed az asztalra azonnal kikapcsolja a kolbászt!"
Azt a legtöbb normális páka tudja, hogyha visszateszed a tartóba, akkor vissza veszi a fűtést.
Ellenben egy hátránya van a ennek a giro-s megoldásnak: pl ha több pákás forrasztást kell csinálnod, ahol az egyiket egy tartóra kell raknod (mint pótkéz) akkor azt hiszi a páka, hogy aludnia kell. És akkor jöhet az álligatás, hogy ne kapcsoljon le.Innovációs szempontból azt mondanám a WX-re, hogy wáó... de gyakorlati oldalról inkább pff.
"Azért az a 2 másodperces felfűtés elég impresszív! Mire leveszi az ember a tartóról a nyelet és a munkaterület fölé emeli, addigra üzemkész (felfűtött akár 400 fokra is
) a Metcal!"
Ugyanezt tudja a JBC és a Weller WMRP is. Tehát ebben jó a Metcal (is), de nem jobb. -
válasz
vzoole #14107 üzenetére
VXP 200-al, jó nagy volt a hőtehetetlensége a forrpontok pucolására tökéletes. Meg ahogy elnéztem bádogos munkákra is
-egyetértek, de szerencsére nem kell sűrűn taperolni egyszer végig szenvedi az ember a beállításokat megcsinálja a profilokat és lehet vele dolgozni
-egyetértek, még a régi WSD-khez valami akad,addig a WX-ekhez szinte semmi. Ha jól tudom kompatibilis a régi nyelekkel is a WX.
-egyetértek, viszont bolondbiztos; érzékeli ha megfogod, van benne giroszenzor is. Ha leteszed az asztalra azonnal kikapcsolja a kolbászt!Azért az a 2 másodperces felfűtés elég impresszív! Mire leveszi az ember a tartóról a nyelet és a munkaterület fölé emeli, addigra üzemkész (felfűtött akár 400 fokra is
) a Metcal!
Péter (Gliga) ajánlotta nekem, de sajnos egy eléggé lelakott 5000-eshez tudtam volna csak hozzájutni és azt mondta, ha már hat számjegyű összeget beleölök akkor vegyek 5200-ast. Az meg nem jött össze, így tarhálósra vettem a figurát és kunyeráltam egy JBC szettet.
-
vzoole
csendes tag
válasz
KillHates #14106 üzenetére
Megkérdezhetem mi volt benne a brutál jó és milyen pákával használtad?
Amiért szerintem rossz választás:
-az érintő tárcsa és gombok használhatósága kritikán aluli.
-nincs hozzá semmi kéz alól.
-elektronika van a pákában, ami csak újabb hibalehetőség.Metcal...
Az inkább betanított munkásoknak való.
Szervizes körülmények között nincs semmilyen előnye egy JBC-vel szemben. -
válasz
vzoole #14105 üzenetére
Nagyon bevált az WX2 brutál jó volt, de eladtam mert kell kerítésre a píz
Most tarhált JBC-k vannak, nincsen velük semmi gond... Arra a mórickázásra amire használom szinte bármi jó.Próbáltam egy METCAL-t, nagyon tetszett, de az már tényleg ipari cucc! Ha nem adta volna olyan elmebeteg áron a gazdája, akkor megvettem volna...
-
vzoole
csendes tag
válasz
KillHates #13440 üzenetére
"Jelenleg egy GOOT-tal tolom, brutál cucc, de nemsokára vissza kell vinnem a GAMMÁ-ba és akkor egy Weller WX2-esem lesz."
Talán még nem késő... WX2-t csak akkor vegyél ha mazochista vagy.
És kicsit visszacsatolva a páka fűtése kérdéshez...
Ellenállásos fűtés: JBC, Weller, Goot, Hakko, Pace, Ersa
Indukciós fűtés: Metcal, Oki -
válasz
Kocska89 #14101 üzenetére
Az analóg és a régi műszerek azért értékesek, mert referencia létra van bennük és lehet velük kalibrálni a mostani digitális relatív méréses hulladékokat. Vicc, hogy a kb 30 éves LEADER asztali őskövületem pontosabb most is mint a csilli-villi mindentudó FLUKE 287-esem volt (sicc; eladtam)
-
Kocska89
tag
válasz
KillHates #14099 üzenetére
Akkor lehet csak én találom soknak a bolti ár -20e
De mint mondtam."Na de majd a piac megmondja mennyit ér."
Volt egy régi műszerem. Túllicitálták a villámárat, 6000ft ba kelt el. [link]
Nem gondoltam volna ennyit ér.
Van a fiókba még egy régi műszer, szerintem full bakelit házas, új állapotú, dobozában, Made In Japan.
Majd megmutatom, kíváncsi vagyok mennyit ér.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Lexus, Toyota topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Iqos cigaretta
- Energiaital topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell kezdő gamer notebook (5th i5, 1 GB GeForce 820M,250 SSD) kiárusítás!!!
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 4db UK billes - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 250SSD + 750HDD
- LG UltraWide 25UM58-P LED Monitor
- Gamer Notebook! Lenovo Ideapad Gaming3! I7 10750H / GTX 1650Ti / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest