- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
Új hozzászólás Aktív témák
-
f27
senior tag
Kezdoknek valo amtec 559 fluxom van regrol 2 bontatlan tegelyel ha kell valakinek.
10k / tubus -
törölt tag
válasz
ielektros #2092 üzenetére
Úgy tűnik, mindig van lejjebb. Nálam régebben 30% körül volt a non-paraszt hányad és már az sem egy jó érték. De hogy jelenleg a 10%-ot sem érjük el, ez elég gáz.
Kipróbáltam a topikban kapott ~140°C-os bizmutos pasztát. Egészen jó lett. Pákával melegítettem bele egy nagyobb átmérőjű lyukba, ami mögött egy IC thermal pad-je volt. A PCB-t kifejezette jól nedvesítette.
-
d3lete
aktív tag
Eladó golyókról nem tudtok? 0.45 0.5? ebay hosszadalmas.
-
válasz
ielektros #2092 üzenetére
Jah... A legjobb; felad a majom egy hirdetést, hogy WiFi modulhoz keres half-height toldót. Mivel nekem van bontott felajánlottam neki, hogy adok ingyen, legfeljebb küldjön a lányomnak egy tábla csokit. Fú, nagyon hálálkodott, meg minden. Nehogy a csokit nem küldte, de még meg sem köszönte. Szerencséje, hogy valahol a hervadt faxban lakik, mert ha találkozom vele biztosan a napba rúgom.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #2091 üzenetére
Na pont erre ugrottam mert a tapasztalatok hasonlok. Most tette be nalam a kanalat mikor otthon voltam Magyarorszagon egy elektronikai forummal kapcsolatos tapasztalat. Feldobtam a forumban, hogy hozok az embereknek szivesen egy bizonyos termeket (forrasztasgatlo folia) anyagarban a gyartotol csak mert otthon nincs normalis es ha van is horror aron. Egy vas hasznot nem tettem ra, mondom ott a listaar nekem azt fizessek ki erte meg a magyar postakoltseget. Ebbol az lett, hogy vagy 100.000.- erteku anyagot megvettem mivel marha nagy volt az erdeklodes. Nem baj, nem nagy munka, becsomagolom egy ora alatt aztan postara dobom. Az meg hagyjan, hogy volt akinek multhet pentekig konyorogtam, hogy azert legalabb fizesse ki. Aztan had ne mondjam, hogy sok ugy kezelte mintha egy paraszt boltossal beszelne. Szo szerint helyre kellett tennem, hogy fogja mar fel azert fordult hozzam, mert nem hajlando erte otthoni arat fizetni en meg ingyen dolgozom a kegyeiert, ugyhogy KUSS. A durvan 30-40 emberbol 3 (3db azaz harom) ember koszonte meg. Na mondom itt a moka vege. Vegyetek dragan akkor szart. Nekem 8. Nagyon nagyot csalodtam. Es sokan tenyleg olyan stilusban beszeltek mintha nem fognak fel, hogy mi van. A kedvencem az volt aki megyjegyezte, hogy jo kis uzletet csinaltam mert legalabb 300Ft-ot keresek 1db folian. Mivel a nagyobb mennyiseg miatt picivel olcsobban kaptam. Nagyon nehezen tudtam a fejebe verni, hogy azert a 300Ft-ert mar magyarorszagon sem tesznek sok mindent keresztbe. Itt az 1€ haszon meg elegge csufos. De mindegy. Ez van
Tobbet ilyet nem kovetek el azt kesz.
-
válasz
ielektros #2089 üzenetére
Morgenzi!
Egy időben napi 50-60 hozzászólással támogattam az "azonnali notebook-ok kérdések..." topic-ot. Mondanom sem kell, nyomták a majmok a privátokat 1000-el. Persze, nem igazán válaszoltam ott, hanem a közösben írtam vissza (egyszer, hogy a privát számlálóm ne teljen ui. 40 privát után nincsen 24 óráig üzengetés; és a haverok fontosabbak. Egyszer meg azért, hogy mindenki olvashassa a választ/megoldást)
Na, ne tudd meg micsoda pampogás volt, hogy ő privátot írt és meg a public-ban válaszolok, meg mikor fogok már válaszolni neki, már 2 órája be vagyok jelentkezve stb... Szóval abbahagytam mert ment a követelődzés utána meg arra nem vették a fáradtságot, hogy egyáltalán megköszönjék. Ez is jól tükrözi, hogy balkáni cig@nyok vagyunk mi még fényévekre a nyugattól. Nem a bőrszín mutatja meg, hanem a hozzáállás a dolgokhoz. -
ielektros
senior tag
Ezt megertem... Sot en is utalom. Igy ez a masik oldal, de nem egyszer jartam ugy, hogy leszurtak, hogy miert nem voltam elerheto meg miert nem valaszoltam meg miert nem hivtam vissza. (Nem hirdetesre irtak, egyszeruen kellett valami, kerdezni akart, mondani akart valamit) Na egy pont utan ez osszegyult bennem es ha valaki ilyet mond, hogy illett volna valaszolnom akkor torokra ugrok
Meg tegnap megbontottam a besztercei szilvamat aztan az is kozrejatszott
Es mi van a karival?
-
d3lete
aktív tag
válasz
ielektros #2083 üzenetére
Igazából azért van kint mert rengeteg oylan illető van, hogy írsz neki pl teszel egy ajánlatot a hírdetésére, és nem ír vissza, de megnézem és fent volt. Ha nagyon érdekel az áru akkor másnap is ráírok. De akkor sincsen benne akkora gerinc hogy vissza írjon hogy nem tetszik az ajánlatod. Amikor bezzeg teszek egy nagyobb ajánlatot egyből visszaírnak. Ki nem állhatom az olyat.
-
d3lete
aktív tag
válasz
ielektros #2085 üzenetére
Képzeld el. Csíkozott meg kockázott meg minden vertikális cucc volt a képen csak az nem aminek lennie kellet volna. Jó mondom ram hiba. Leszedtem 1 modult betettem ugyan olyan. Leszedtem 1GB-ot, ugyan olyan. Leszedtem az összes ramot róla, Ugyan oylan. Na mondom mi az isten. Gpu-z. Nvidia tesla k10 nek írja. 2990mb rammal a többi dolog stimmelt. Reseteltem a gépet már megint gtx 670 volt.
Utána néztem a teslának600.000ft os kari. Valami tervezői vagy nem tudom milyen lehet.
Szóval rendesen szivat most a kártya. Ja meg csinál olyat hogy a venti nem indul be. Majd csak kisidőmúlva mire beér a rendszerbe a gép. -
ielektros
senior tag
Azert is irtam mert tom, hogy neha megteveszto es a foton pont ugy nez ki mintha. De hiheto az is, hogy csak optikai csalodas.
A chipre meg annyit, gondolom hiaba is aggodsz ugy sem garis
. Dobd fel aztan kiderul. De a karcok sztem ahogy kineznek, csak feluleti serulesek.
Ezt most nem kimondottan neked, csak te vagy itt meg neked is ez az alairasod.
"Ha üzenetet írok elvárom hogy válaszolj rá." VazeMer? Ezt mar sokaknal olvastam. Az varhatja el, hogy valaszoljak neki aki ir nekem vagy hiv es melle fizeti az idomet meg a szamlamat. Ha nem fizeti akkor max remenykedni lehet vagy bizni abban, hogy nem vagyok paraszt. De elvarni akkor sem nagyon. Elvaras csak valamiert cserebe illik, hogy megfoganjon. Gondolj bele. Nyomom a melot, (logok a teton 10-30m magasan, otthon javitok, kintt vagyok a muhelyemben etc.) es jon egy privat msg, hogy ez kene az kene. Mar miert kellene nekem szarul erezni magam mert nem valaszolok? Ha az illetonek (legyen anyam, apam, hugom (bar lenne) ocsem, noverem) kell valami, akkor ha megtesz mindent (mondjuk felhiv) mert kell neki valami es en akkor sem reagalok meg akkor sem erzem azt, hogy szemet voltam. Persze csak akkor nem ha eppen mondjuk hirdetek valamit. Az mas. De csak ugy naturban miert ne lehetne olyan, hogy sokszor nincs kedve az embernek irkalni. Elvarni nem lehet valaszt.. Max varni. Azt lehet...
Sorry, sok volt a palinka. De akkor is.
-
ielektros
senior tag
-
moonguru
őstag
Felraktam a Vaterára!
-
f27
senior tag
válasz
Hunter2 #2073 üzenetére
Az hagyan de garantalom az a kari mar jart mikroba is amenyi balfa... Van ezen a bolygon.
Mindenki megvette megjavitotta maganakaztan mikor rajott nem indult el azonnal eladta majdnem neha elindulos karinak.
Mikor hozzam kerult a kari a tulaj konkretan tudta hogy az optot letolta rola veletlen,es mikor cserelgettem javitgattam tudtam ha elotte jo volt csak ott kell keresni a hibat hiaba nemindult el elsonek.
Ha valaki megfeszitette es nem erintkezett utanna lehet hegesztettek rajt mindent csak epp nem a konkret hibajat -
-
moonguru
őstag
-
f27
senior tag
válasz
moonguru #2065 üzenetére
Ezt a karit felejcsd el.
Kb 30 emberen atment elsokent nalam jart.
Az a fekete opto ami ott mar ugyan ganyolva van,de az eredeti tulaj azt tolta le en uj forpontokkal potoltammazt jo is volt,ahogy latom mar valaki ujra javitgatta es ha a gpu is bizergalva van olcsobb ha hozza sem nyulsz mar.
Mikor nalam jart a kari szuz volt nem kellet bantani rajt semmit a kis opton kivul hogy stabilan jolegyen. -
moonguru
őstag
válasz
KillHates #1989 üzenetére
Akkor másként kérdezek!
Kihez vihetem a XFX HD5970 kártyámat?
A bal oldali GPU újra lett reballozva, de eredmény nélkül.
BIOS és az Atiflash nem látja, a ventilátor maximumon pörög.
A Vaterán vettem (cseréltem egy jó HD5830-ra)
A fényképeket érdemes megnézni!
Köszönöm!
Ui:
Futok a pénzem után...
-
ielektros
senior tag
pfff. jo draga. odaadta volna 500-ert is tuti.
-
f27
senior tag
650 ft ert vettem weller pakat a piacon
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates #2051 üzenetére
Vettem en is egy Leistert. Szerinted kb mennyit jelent hofokban kifejezve a kiaramlo levego a torkolatnal nalatok?
f27: na ez az ami miatt en is kicsit fenntartasokkal kezeltem. De en arra gondoltam, hogy feldobom ra es engedem mondjuk 160 fokig. Es felulrol holegfuvozom par mp-ig. Ugyis csak olmos golyokat rakok fel.
-
-
válasz
ielektros #2049 üzenetére
Gergő is Leister-el csinálja, kb 30 másodperc alatt meg van. Rakd 5-ösre a fűtést, 1-esre a fújást és kb 10cm-ről kezd el melegíteni körkörös mozdulatokkal, majd finoman közelíts.
Én a 400 lábú ENE kontrollereket szoktam forrasztópasztával és a Leister-el feldobni pár perc alatt...
Nagyon jó szerszám, nem hiába kerül annyiba mint egy forrasztóállomás.
-
ielektros
senior tag
Vazer. Felgolyoztam egy 216-0772003-at kezzel mivel sablonom nincs hozza. Hat jo volt kiprobalni, de remelem tobbszor nem lesz ilyenre szukseg. Ez agyrem
de gyakorolni jo volt. Azert volt vagy 2 ora mire teleszortam es a szemeim utana nagyjabol hullak is voltak. Jobb lett volna az ilyet nem keso estere hagyni de igy sikerult.
Ilyen HotPlate masinakat hasznal valaki ujragolyozasnal? Nekem nem tunik hulyesegnek.
Mivel kezi holegfuvoval valamiert nekem nem all kezre ezeket a hulye chipeket melengetni igy ezert jatszom a gondolattal. Igy is sokszor inkabb a frissen golyozott BGA-t berakom inkabb a Hontonba, hogy ne kelljen kezi holegfuvot hasznalni.mobileman: ne fkazd le rogton mer nekem tetszik
hanem mond el, hogy miert nem jo ha nem jo.
Vettem egy leister-t is, hogy hatha az jobban kezreall de valahogy utalom csinalni azzal is ezt a reszt amikor rakell melegiteni a golyokat. Nem erzem meddig, nem erzem milyen meleg, nem latom a homersekletet. Az egesz csak olyan varazs suhintas. Vagy tul meleg vagy nem. Eddig mindig megcsinaltam hiba nelkul tobbynire, csak valahogy mar sirni tudnek amikor ez a pont jon a munkafolyamatban. Mennyivel egyszerubb lenne egy hotplate-re feldobni azt hali. Vagy akkor maradok a honton -nal.
-
f27
senior tag
Mar megint sok a panasz ratok?
Odahaza jelentettek,hogy nemfer tobb csomag a muhelybe.
Ezekszerint mindenki elment nyaralni,vagy lustak vagytok. -
f27
senior tag
Miert is ne
-
Szuper lett, egy kicsit lejött itt-ott a lakk, de nem vészes. A profilon egy kicsit még javítsd, hogy alulról nem fűtsd annyira, mert ekkor engedi el magát a lakkozás. A felső fűtéssel is vigyázz, mert ha az túl lövöd akkor felpúposodik a chip teteje.
kérlek lőj egy pár képet a gépedről
-
Hunter2
addikt
Egy geforce 660Ti-t kellene újragolyózni de nem találunk sehol hozzá stencilt. Vagy csak azért nem találunk mert a szorgos kis kínaiak még nem csináltak hozzá?
-
d3lete
aktív tag
Sziasztok! Most kezdtem.
Gyakoroltam egy régebbi kártyán asus 9600xt. Adott képet. Most leszedtem és reballozni fogom kíváncsi vagyok lesz -e kép. A szonda be van dugva a gpu alá már ameddig bemegy. Alsó fűtéssel feltornázom 120 fokig, utána elkezdem a felső melegítést. Lassan felmegyek 180 fokig. 180 foknál tartom egy ideig. Aztán lassacskán felmegyek 200 210 ott megint tartom egy ideig. utánna 220 és 240 leszedem a lapkát kikapcsolom a felsőt és szépen alsó fűtéssel megy lefelé 5 fokonként.Nem professionális géppel dolgozok magam raktam össze. Hogy fest tisztítás után ? Mire kellene odafigyelnem még?
-
nahunn
tag
Hali,
valakinek van tapasztalat ASUS F5SL-el? Reball segít a SIS északin vagy csere?
Köszi
-
hossszú
őstag
Szolnok környékén ki tudna nekem megjavítani egy MXM VGA-t?
-
törölt tag
Ez 138°C-os elvileg, ezen oldal szerint (bár ott is a CVP adatlapja van a linken)
Kb 5-10g mennyiséget mennyiért lehet venni tőled?f27:
Ok, köszi. 23.-a után megkeresnélek, mert drót verzióban is érdekel. -
törölt tag
robick5
Ez szerintem egy normál RoHS verzió, ennél a "classic" ólmos ónom is jobb vagy 20-30°C-kalPiedon:
~130-150°C közt láttam csak eddig bizmutos ónt. Gyanítom a tiéd is a körül lesz, ha van benne ilyen ötvöző. A 200 tuti hogy nem azf27,
Ok, csak nem volt egyértelmű.---
Egyébként erről az ebayes (magyar) "janielelctronics"-os emberről van valami infótok
---
Régebben találtam két forgalmazót is pesten, akik ilyen játszótéri kivitelben árultak rework-höz kitet (némi flux, meg pár centi ón) , de már egyiket sem lelem a neten. Ill az egyik bolt be is van zárva...
-
robick5
tag
válasz
#22145024 #2017 üzenetére
Ilyenem van,de mindjárt leírom mi van a tubuson.
96,5NCLR-A
Sn96,5Ag3Cu0,5 88,2% T2
NoClean ROL1 -
Piedon
tag
Elvileg nálunk van bizmutos paszta, de lehet, hogy már elfogyott. Annak alacsonyabb az olvadáspontja. Holnap ha nem felejtem el, akkor megnézem neked.
(Bár most nézem, hogy az is olyan 200fok körül van, de holnap kiderül, ha sikerül megtudnom a típusát.)
-
törölt tag
válasz
robick5 #2009 üzenetére
köszi!
Az ERSA-nak azért volt némi maradványa, de az is átlátszó volt. És természetesen nagyon szépen dolgozott.Még annyi kérdésem lenne, hogy ilyen 130-150°C olv. pont környékén hol tudok venni ónt? A quikchip nekem túl alacsony a maga 100°C-jával. "Drót" kivitelben láttam az ebayen, de az is 15USD/m, amit kicsit soknak tartok. Nekem igazából jó lenne pasztaként is, mert IC-k thermal pad-jéhez használnám
-
törölt tag
Urak,
Amit linkeltetek nemrég folyasztószert LF-4300-TF ill. ANC559TF, azok közül melyik tudja helyettesíteni az ERSA "zöld tubusos" anyagát? Az ERSA-val elégedett voltam, csak akadozik a beszerzés, így inkább váltanák, pláne, hogy olcsóbb is az AMTECH.
-
-
Formaster
addikt
Még így is a legcsóróbb kantonban lakok, igaz 90nm de semmi luxus. Ugyanez zürichben 2500/ho. Egyébkén voipal tudsz call backelni is, igy net se kell hozzá csak akkor fizeted mindkét oldali hívást, mert akkor egy automata felhív előbb téged gsm-en aztán kicsörög az illetőnél.
Ui. Itt mások az árak mint németben, elég sokan át is járnak vásárolni. Jah és tényleg egy nagy terepasztal
-
f27
senior tag
Inkabb alatvalo mint kiraly.
Kiraly akkor leszek ha 1600€ megmarad havonta csak zsebpenznek
Elkoltottem indekint eddig 1500 Lei- t es mar sokallom,pedig ket fore egy hetre nem olyan sok plane hogy eddig 2300 km autokaztunk.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Google Pixel topik
- Automata kávégépek
- Last Epoch
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen routert?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- HP 2x8 Gb DDR4 2666 Mhz RAM
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest