- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
yohnsee
tag
válasz
Hunter2 #17999 üzenetére
Ez nagyon érdekes, azt én is észrevettem, hogy nem minden termék kapható minden országban a TME-nél. Viszont ami még furcsább, hogy én kb. fél éve még rendeltem onnan nagy kiszerelésű Amtech NC-559 -et. Azt viszont látom, hogy most már az sem kapható az én országomban
-
Hunter2
addikt
Kellene fluxot rendelnem de a TME-nél 2db elérhető az összes többire meg azt írja hogy nem rendelhető az országomban.
Miért van ez?
Tudtok valami egyéb forrást ahol normális árban lehet kapni nem hamisított fluxot.
Ezt használtam eddig: [link] -
yohnsee
tag
válasz
Tamás9x #17997 üzenetére
Jó ötlet, hátha a jövőben valakinek szüksége lesz rá.
A sztori eleje (a hiba) a korábbi hsz-ben olvasható. A gép nem kapcsolt be egy ideje soha elsőre, mindig egyre több és több be-ki kapcsolás kellett, hogy egyszer eljusson a DELL logóig. Szétszedtem, először a BIOS-t és a startup IC-t vettem górcső alá. Mindkettő úgy tűnt, teszi a dolgát, ahogy kell. Egy árulkodó jelre lettem figyelmes, amikor hajlandó boot-olni, akkor a +VCC_CORE tápág egy pillanatra felugrott 0.8V-ra, majd ismét 0. Ez utóbbi egyébként érdekes, de nem találtam rá még magyarázatot, miért esik vissza 0-ra. Mindegy, ebben a sorrendben szépen indul, megy, terhelésre sem nyekken meg. Tehát innen kezdtem visszakövetni ezt a tápvonalat, eljutottam a PU702 jelzésű IC-hez (ISL95836), aki ugyan mindig megkapja az indulási jelet, de nem mindig jelez a haverjának (PU701 - ISL6208) hogy haladjon, csinálja a +VCC_CORE feszültséget. Felmelegítettem a két IC-t (nagyon közel vannak egymáshoz, külön-külön nem ment volna), és amíg melegek voltak, 10-ből 10-szer indult a gép. Majd mikor lehűltek, ismét jöttek a bajok. Elhatároztam, hogy reflow lesz, sok fluxxal és esetleg utána körbekenem a szájukat ólmossal. Így is lett, de vagy túlmelegítettem őket, vagy pont most lehelték ki a lelküket, mert a reflow és a lehűtés után indítva szépen elfüstölt PU702, majd pukkant egyet PU701 is. A fetjeik szerencsére megúszták, azokat mértem. Remélhetőleg más nem látta kárát, most várok, hogy a kínai postás leszállítsa nekem a cserealkatrészeket. A gép páromé, ezért más opció nincs, mint feltámasztani. Tehát amíg ide ki nem írom, hogy hurrá, sikerült, addig továbbra is aktuális az alaplap keresésem ebbe a masinába. -
yohnsee
tag
Sziasztok,
Dell Precision M6700-hoz keresnék működő alaplapot (LA-7933P). Ez lenne a leggyorsabb megoldás, de ha esetleg az alábbi hibára valaki kapásból tudja a megoldást, azt is szívesen venném:
a gép eleinte csak ritkán csinálta, majd egyre sűrűbben, hogy bekapcsolásnál a ledek úgy világítanak, mint rendes indulásnál, de odáig sem jut el, hogy a háttérvilágítást bekapcsolja és továbblépjen. Először bios-ra gondoltam, hogy nem tudja betölteni, de letöltöttem biztosan jó forrásból bios-t, beleírtam új chipekbe (2 van) de a hiba ugyanaz. A hiba jelentkezésekor kikapcsolható a gép a power gombbal, így a SuperIO chipet kizárnám a hibakeresésből. Eleinte ritka volt ez a hiba, most ott tartunk, hogy 10-15 bekapcsolásból talán egyszer elindul. De amint elindul, hibátlanul működik. Mértem, az összes feszültség megvan a hibás és a hibátlan indulásnál is. Továbbá ugyanez a tünet dedikált VGA-val is és nélküle is. -
Hová tűnt az utolsó 5 hozzászólás?
-
TBC
tag
Sziasztok,
Egy Dell Latitude E5430-on kellene biost írnom. Jól gondolom hogy ez a két chip lesz az:
EN25Q32 és EN25Q64?
Gondolom mindkettőt meg kellene firkantani...
Illetve sehol sem találok bin file-t, csak .exe-ket, amiből nem tudom kiszedni a bios file-t. Tudtok segíteni honnan tölthetném le a biost?Köszi!
-
Tamás9x
őstag
Szia
Maximum, mert a felett nekem már szenesedik a flux ami benne van ki kell tapasztalni mennyit csal a páka, milyen a benti hőmérséklet, mennyire hagyod kihűlni a nyákot stb stb stb. ez 183 fokon már olvad, de az ROHS-nek több kell.
Ha teheted és gyorsan tudsz dolgozni akkor fent hagyod a gépen, és még mehet az alsó fűtés... -
Tamás9x
őstag
Magas ólomtartalmú ónnal "RS756-8904 SN60PB40 2.2% flux" fel szoktam futtatni takarítás előtt, és max 360 fok. Sok fluxban tocsog.
-
TBC
tag
Sziasztok,
Amikor BGA chip levétel után ónszívó szalaggal tisztítanám a pad-eket, sajnos sok esetben sikerül a pad-eket is leszednem
Mi az ideális hőmérséklet a pákán? Köszi!
-
d3lete
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek nincsen Panasonic MN86471A HDMI Transmitter PS4 konzolhoz? -
kriszpontaz
veterán
Valaki nagyon nézegeti a régi hozzászólásom képeit, csak nem véletlenül van megoldás javítani?
-
halsa
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
A problémám a következő. Van egy gtx 1080 videokártyám ami eddig hibátlanul működött, ám egy hete játék közben befagyott a kép és reset után már nem adott képet. Egyik számítógép szaki barátom rá nézet, 1x riser-en keresztül adott képet de amint be lett dugva alaplapra a PCI-E x16 csatira ott se kép se hang.
Esetleg lenne valami tippetek hogy mi lehet a baja?
Vagy ez már kuka? -
Hunter2
addikt
Visszatérő probléma hogy egy bios halott lenovo gépnél BIOS újraírást követően meghosszabbodik a boot idő, elindul a gép majd 20-30mp-ig fekete a kép majd bootol és minden rendben.
Odáig eljutottam hogy valószínűleg az EC-t hozzá kellene igazítani az új bioshoz.
Létezik erre valami megoldás? mármint az EC külső eszközzel való újraírásán kívül.
Az egyik ilyen problémás gépnél volt a gyártó oldalán frissebb bios ami Ec frissítést is tartalmazott na az megoldott a gondot de a legtöbb típusnál nincs ilyen verzió.
Valami ötlet esetleg? -
Jani90
csendes tag
Üdv Urak!
Ha tudna nekem valaki segíteni így látatlanban akkor megköszönném.
Mi mehetett el ebbe a telóba?
Csináltam videót, így egyszerűbb. Bekapcsolás után csak ezt csinálja.
[link] -
Mur
csendes tag
Na megküzdöttem vele!
Most épp van kép a csatlakozó többszöri igazgatására sikerült ismét működésre bírni a kijelzőt, de sztm. tök bizonytalan.Szóval még mindig aktuális a csere.
+1: gondom volt a kijelzővel korábban is: nem működött a fényerő állítás, SW driver hibára gyanakodtam, szét gugliztam a netet, drivereket cserélgettem, de hiába. Lehet, hogy a hiányzó alkatrész (kondenzátor vagy ferrit átvezető (ferrite beads)) hiánya okozhatta?KillHates vállalod a csaticserét? Ha igen, van ilyen eDP40 csati raktáron, vagy rendeljek (több helyen is láttam).
A képek:
1. a viharvert csatlakozópár:
2. a hiányzó alkatrész (C v. FB?) hűlt helye sárga körrel bejelölve:
3. közelről:
(tuti volt ott valami, mintha a forr.fül vagy mi egy része még ott is lenne) -
-
Mur
csendes tag
válasz
KillHates #17950 üzenetére
Szia!
A gépet itt a Hardveraprón vettem bő 1 éve. A cuccot szerintem a tulaja - a dobozra írtak alapján - Angliából rendelte "refurbished"-ként, működött rendben eddig.
Konkrétan az történt, hogy a billentyűzetet szedtem ki a gépből (magyarítani akarom) és akkor szembesültem azzal, hogy mit is jelent a "refurbished": a csatit elég gárnyolt módon forrasztották újra és valszeg kh-s volt és most elengedhetett v.mi, mert összedugás után nem adott képet. HDMI csatiról OK. Mikroszkóppal megnézve úgy látom, hogy hiányzik egy passzív alkatrész is csati környékéről.
Ja! Az eDP csati 40 pin-es (kimaradt a 40 az első hozzászólásomból).
A mellékelt kép illusztráció , de ha kell csinálok róla fotót.
Üdv,
Mur -
Mur
csendes tag
Sziasztok!
Régóta olvasgatom a topicot, úgy látom, hogy sok notebook javításban jártas szakembör
jár ide és most kis segítségre lenne szükségem.
A jelenlévő profi (budapesti, vagy bp. környéki) Mesterekközül vállalná valaki egy notebook (Alienware 17 R4) alaplapi eDP PIN-es csatlakozó szakszerű cseréjét? + körbe le kellene csekkolni a kijelző panel egyéb csatlakozásával kapcsolatos részeket.
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Egy ismerősnek próbálok segíteni, de sajnos nekem teljesen idegen ez a világ.
Adott egy Macbook Air, 2015 early modell, 8GB memóriával, 128GB SSD-vel. Használtan vette, tökéletesen ment, de most azt játssza, hogy akkuval nem kapcsol be egyáltalán. Akku nélkül bekapcsol, működik minden, viszont 20-25 perc után kikapcsol. Annyit mondott még, hogy a töltő ledje nem világít, szerinte nem is tölt (gondolom, ha benn az akku).
Mi lehet ez? Van értelme foglalkozni vele, esetleg javíttatni? Alaplap gond lehet vagy csak az akku adta fel a harcot és emiatt hülyül meg a gép, ha nincs rákötve? Azt tudom, hogy az alaplapcsere anyagi csőd lenne, így ez az opció kizárva.
Annyi lenne még a kérdésem, hogy így ebben a formában mennyit érhet hibásan ha esetleg úgy dönt eladja és nem kíván foglalkozni vele többet?
Köszönöm!
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
nahunn #17944 üzenetére
Osztom.
Az elején a bejelentések után 3napra megtorpant a forgalom, nem jött senki. Ez volt szerdától-péntekig... Következő héten hétfőtől-szerdáig elvitték az összes webkamot, asztali pc setupot, laptopot, ..mindent..saját otthoni workstationom vittem ki céges ügyfélnek,hogy tudjon dolgozni. Őrültek háza van azóta is.. mindenki azt hiszi csak Ő létezik, hama-hama mindent megkell csináltatni. Alkatrészek és az áru beszerzés volt a gáz kb.2hétig. -
Gigabyga
aktív tag
Sziasztok!
Egy Macbook pro (820-00426)-hoz keresek alkatrészt (CSD58872Q5D ) itthon.
Nem találok sehol adatlapot a mosfethez, tudjak mivel helyettesíteni.
Tuja valaki mivel lehet helyettesíteni? Ha van valakinek új, bontott működő az is jöhet -
zorroka74
csendes tag
Sziasztok. MEC1324-NU és MEC1322-NU kompatibilis egymással szerintetek? csak 1322-es van kéznél, és 1324-es kellene. Bontott érdekel ha van
-
Tamás9x
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek az induktivitást leszedtem, működik.
De megnézem a másik módszert is. -
Tamás9x
őstag
Sziasztok
Adott egy Probook 4740S laptop Intel/ati vga. Le lehet itt választani az ati dedikált vga-t, hogy ne kapcsoljon át rá a laptop? úgy néz ki hibás, de gazdaságtalan lenne a javítása. Rendszerben persze letiltom, de minden telepítésnél nem látnám szívesen a műhelyben. -
gepsys
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Scottle IR360-as állomáson. Megfordult a fejemben, hogy eladom, mert nem nagyon használom az utóbbi időben.
Mi lenne a reális eladási ára?Megköszönném, ha segítenétek!
-
IO.sys
őstag
-
musso
csendes tag
Sziasztok,
bocs, ha nagyon off.
XBOX 360 Corona 16MB nandos lapot szeretnék RGH-ztatni.
Van aki vállal ilyet közületek Budapesten?Köszi
-
Madai95
tag
EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 8GB GDDR5X 256bit PCIe (08G-P4-6286-KR)
2017.07.03 án vettem 19 be járt le a gari
-
IO.sys
őstag
Bp-i barátom ASUS dobdel típusú laptopja HDMI-n filmnézés közben valószínűleg GPU-s lett. Mit mondjak neki, hova vigye? Tipik az a fajta, aki nem törődik a porral, jóvanazúgy... amúgy nem rossz gyerek...
-
d3lete
aktív tag
válasz
KillHates #17912 üzenetére
A biost egyenlőre kizárom mert ha sleep state ben van nem tudja azonosítani a chip idt sem. Tehát azt sem tudja van e rajta bios chip. Majd scope al megnézem indulásnál látok valamit. Vrm résznél lehet valami esetleg? Nem tudom lehet valóban a Gpu halt le. Hogyan lehetne ezt mégjobban kiszűrni?
-
d3lete
aktív tag
válasz
KillHates #17907 üzenetére
Nem is lett jó..
Felraktam ugyan az mint előtte. Nem detektálja a magot. Ott a vcore 0.800v de ha észlel be kéne esnie 0.700v vagy 650mv-ra.Csak langyosodik. Mindenhol megvan a fesz ,memio1.8v
memoria 1.35v pll 1v és semmi. A mag tutti nem halott mert halott maggal is bekéne a feszültségnek esnie,kivéve ha zárlatos. De akkor meg nem lenne vcore. Valaki esetleg tud valamit? Ja igen a bios már volt mókolva de már 3 chipet 3 tartalommal is próbáltam de semmi. Ez egyébként egy GTX1080Ti. -
Sziszqo
csendes tag
Sziasztok,
Sony VAIO JS VGC-JS450F/S All-in-One PC bekapcsolásnál fekete marad a képernyő ventilátor felpörög. Van, hogy ad képet és kikapcsolásig tökéletesen működik.
BGA Reball Laptop Szerviz-ben azt mondták, hogy chip hibás, (NVIDIA GeForce 9300M GS ) de nincs és nem is tudnak beszerezni. Ennek a gépnek a javításában ki tudna segíteni?Üdv Sziszqo
-
summers
tag
Hali!
Találkozott már valaki olyan jelenséggel hőléges forrasztás közben, hogy IC felrakásakor melegítés közben olyan hang jön a panel felől, mintha elpukkanna valami? Nem hiszem, hogy túlfűtöttem volna a panelt, mert még meg sem olvadt az ón az IC alatt, amikor a jelenséget tapasztaltam. A folyasztószer adhat ki ilyen hangot az IC alól melegítés közben vagy valamelyik alkatrész hősokkott kapott? Utána megnéztem a panelt mikroszkóp alatt, és semmi sérülést nem láttam rajta, összeraktam a készüléket és teljesen jól működik. Amikor ez történt 400 fokon forrasztottam fél cm átmérőjű szűkítővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy topik
- Filmgyűjtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi haladó szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest