- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Narxis: Problémák, problémák, problémák
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
joccadoki
senior tag
Üdv!
Remélem jó ajtón kopogtatok.
Lenne pár vga amit reballozni kellene. A kártyákat próbálta valami “kókány úr” javítani. A kártyák effektíve nem érnek sokat, csak inkább ritkábbak. Sajna átvertek velük, kidobni sajnálnám őket, így ha van egy bevállalósabb egyén aki nem csillagászati összegekért szóba áll velem, az írjon privátba. 11 vga van. -
IO.sys
őstag
válasz
magyarmark #17795 üzenetére
Találkoztam ilyennel, nem jöttem rá a konkrét hibára, de azt vettem észre, hogy ha nincs eléggé feltöltve, akkor csinálja ezt. Nem kizárt, hogy az SIO okozza, ami mindig áram alatt van. Szóval szét kell kapni és leválasztani a (legnehezebben hozzáférhető helyen lévő) bios elemet. Nem próbáltam ki, mert miután egyszer tökig feltöltöttem, mindig bekapcsolt.
-
magyarmark
csendes tag
Sziasztok!
Laptop fórumból ide irányítottak.
Hp pavilion g6, bekapcsol, ventillátor pörög, caps lock 4 másodpercenként világít (3 másodpercenként kb 1 mp-ig) eddig 2x be tudtam kapcsolni és ha nem kapcsoltam ki, csak lecsuktam, akkor nem jött elő a probléma.
Valamelyik bga-val lehet a baj?Azt mondták a másik fórumon,hogy hagyjam mert csak többet ártok, de ez a laptop nem ér sokat, ha alkatrésznek adom el, akkor nem mindegy hogy szétcseszem-e azt a részt? 5+ éves, cseréje drágább lenne mint maga gép. Egyelőre felmelegítésen gondolkodtam, csere az túlmutat rajtam.
-
promo
csendes tag
Üdv! Szeged, Kecskemét környéken tud valaki reballingal foglalkozó embert vagy céget aki vállal ilyen munkákat? Köszi.
-
Benji77
aktív tag
Szerintetek van esély komplett szerviz eszköz parkot eladni ? Nem akarom idő hiányában külön-külön hirdethetni a cuccokat.
Nagy vonalakban: Honton 460, Metcall MX500, laportap, mikroszkóp, hőlég, bga sablonok, stb... -
Tamás9x
őstag
SR1X6 (Intel Atom E3845)-et cserélt már valaki? azaz találkoztatok már rosszal ?
-
yohnsee
tag
válasz
Tamás9x #17785 üzenetére
Na ez már derék, a betyár mindenit!
Nekem sajnos nem volt még szerencsém ilyen minőségi kiforrasztóhoz.
Volt egy venturi-szelepes pisztolyom a metcal állomásomhoz, de akkoriban még nem tudtam normális kompresszort mellétenni (tömblakásban) így túladtam rajta. Ma már bánom. -
nahunn
tag
sziasztok,
valakinek van esetleg K555LB-hez schematics? vagy ha nincs akkor ötlet, hogy mitől lehet 2.1V a bekapcs gombon, ITE csere után is.
Köszi! -
Tamás9x
őstag
Rendelkezik valaki kiforrasztó vákumost állomással? ZD-985-öt nézegetem, van valakinek?
-
válasz
lightbulber #17776 üzenetére
A cpuba integrált gpu vacakol.
Én is így jártam egy Lenovoval, ott is csak az AMD telepítése után dobta el magát az Intel. Addig minden oké volt az Intel driver is felment, ekkor elkezdte hiányolni az AMD-t, ha felraktam az Intel VGA felkiáltójeles lett és pár másodperc múlva el is dobta a rendszert. Kicseréltem a procit és minden jó lett. A fene se érti... -
Reggie0
félisten
válasz
lightbulber #17776 üzenetére
Hat, meg barmi lehet mi ossze van kotve vele. Videomemoira, esetleg a proci, de amit meg el tudok kepzelni a tap, amikor betolti a drivert akkor kezd tobb aramot felvenni es megrantja. Szerintem az a legegyszerubb, ha kimered a tapjait betoltes kozben, van e valamelyiken anomalia rajtuk.
-
lightbulber
csendes tag
Urak! Érdekes esettel találkoztam. Dell 15R 5537 essel szívok. A tulaj azt tapasztalta,hogy egyszer csak kifagyott utána csak az újratelepítés segített,de a videókartya drivert nem engedte feltenni,mert elment a kép vagy lefagyott. Videóchip csere megvolt ugyan ezt produkálja. Van tippetek mi lehet,vagy láttatok már ilyet?
-
Reggie0
félisten
Sziasztok.
Valaki nem tudna hozzamvagni Moricz korter kornyeken egy akarmilyen kiforrasztott vagy akar uj LGA foglalatot? Az se baj, ha torott, szettrancsirozott, stb..
-
Watt25
veterán
Hozzám került egy Toshiba Satellite C660D-11G. Tápvisszajelző LED működik, bekapcsológombra reagál (be-, és hosszan nyomva ki is kapcsol), de se kép, se hang. Nem háttérvilágítás gond, külső VGA-n sincs kép, memória gond sem valószínű. Neten keresgélve arra jutottam, hogy valszeg az alaplapra forrasztott grafikus chip a gond.
Még persze az is lehet, hogy a proci ment tönkre, de nincs mire cserélni...
A kérdésem, hogy van-e értelme reballozni, kb. milyen árban lehet ezt megoldani? Van-e valaki, aki vállalná? -
summers
tag
Hali!
Szerintetek 400 celsius fok sok egy smd kondi levételéhez 180W-os hőléggel és 4mm-es szűkítővel?
-
IO.sys
őstag
Ha kevés a hely és vertikálisan kell gondolkodni, min tartanátok 3-4 laptopot? Irattálcára gondoltam, de az A4 pont kicsi, az A3 hatalmas.
-
misu
senior tag
válasz
KillHates #17763 üzenetére
Hy!
Befejeztük...
Én elmentem egy állami céghez robotolni, Laika kolléga pedig külföldiában van.De tényleg jó kis vas, a legnagyobb GPU-k is jöttek szépen, a hőfokok pontosak, sokszor a gányolt cuccokat is tudtuk menteni. Ütve-vágva nem volt, nem ment éjjel-nappal, vigyázztunk rá és meg is hálálta.
Kb. egy fél évig ültünk rajta, hogy hogy legyen és végül így döntöttünk.
Sajnálom én is, mert jó korszaka volt ez az életünknek, csak sajna lezártult.
Szép napot!
Bye!
-
akos86
aktív tag
Üdvözlet az Uraknak!
Adott egy Packard Bell EN TE11HC noti, a tulaj elmondása alapján rossz biost tolt fel rá eztán fekete képernyő fogad. Kerestem hozzá megfelelő biost a gyártó oldalán, de pontosan olyat nem találtam 1.09bios volt fent rajta eredetileg, ezt helyre lehet hozni usb pendrive segítségével(fn+esc) ? Bármilyen segítség vagy tanács jól jönne.
üdv Áki! -
Kemotox75
csendes tag
Sziasztok!
Pici segítség kellene!
Egy őskövület asus K50I bios dump-ra lenne szükségem.
Help me plase! -
Reggie0
félisten
válasz
IO.sys #17752 üzenetére
Hat, a kar mertekenel nem az a kerdes hogy mukodeskeptelen-e, hanem, hogy mitol es az mennyiert javithato. Ha elore megmondod neki, hogy kockazatos es csak igy vallalod akkor rendben van. A masik megoldas, hogy inkabb nem vallalod.
Biztositas nem tudom erre van-e, mernoki munkara(pl. tervezesre) lehet kotni, kivitelezesre is, sot olykor kotelezo is. -
Hunter2
addikt
kellene egy kis segítség.
Van itt két Clevo gép is mindegyik azt produkálja hogy indulás után vagy van hang belső hangszóróra vagy nincs.
Ha van akkor minden jó viszont újra indítás után belső hangszóróna nincs hang, a hang beállításoknál az indikátor mutatja hogy működik, a füles aljzaton jön is ki hang.
Win10-el Win8-al is ez a helyzet. gyári driverrel , legújabb realtek driverrel és a windows által felrakottal is ez a helyzet.
Valami ötlet valakinek, találkoztatok már ilyennel? -
IO.sys
őstag
válasz
Reggie0 #17750 üzenetére
Teljesen igazad van, már nézem a biztosításokat. Itt annyival árnyaltabb a kép, hogy már működésképtelenül került hozzám.. A töltőcsatlakozó alulról sínnel, másik oldalon 3 oldalról ragasztóval volt rögzítve, vésni kellett. Semmit se lehetett oldani hővel. Utána jöttek a körmök, amik nem jöttek ki csak úgy. A tulaj megértő, még engem biztosított, hogy nem kell magam szarul éreznem, benne volt a pakliban. Mondtam, hogy nem, ezt illik tudni megjavítani. Egyébként ha tudsz vagy tud valaki jó biztosítást, írjon legyen szíves privátban!
-
Reggie0
félisten
válasz
IO.sys #17749 üzenetére
Ezert nem szabad elrontani
Szerinted ha a foldmunkas miatt leomlik egy lakoepulet akkor siman annyit mond, hogy dehat a munka csak 200e forint, szoval mossa kezeit?
Vagy ha az autoszerelo agyonvagja a motort rossz olajjal, akkor azt mondja, bocsi, csak 40k az olajcsere?Nyilvan hiba mindig elofordul, ezt belekalkulalod a munkaidba, ha kijon az, hogy az esetek 5%-aban lesz gond, akkor annyival dragabban kell csinalni az osszes munkat es ott visszajon. (Vagy biztositast kell kotni.)
A protokol az, hogy vallalod a feleloseget azert amit csinalsz.
-
IO.sys
őstag
Nektek mi a gyakorlatotok, ha úgy adódik, hogy javítás közben kinyíródik a javított darab? Nálam se gyakori, egy kezemen meg tudom számolni az elmúlt 20 év alatt. Lenovo Tab4 8, USB csati csere, bszott kijönni, mert karmos, erre nézem, felágaskodott egy IC a mikrofon mellett. Mivel ez elég messze van a melegített helytől, valószínűleg más is kapott. Holnap derül ki, bekapcsol-e még, de nem sok reményt fűzök hozzá. (A laptop tapasztalatokkal egyetemben egyre jobban utálom a Lenovot.)
-
yohnsee
tag
Sziasztok,
egy ilyen állomás (alig) használtan megérhet 450 ezer ft-ot?:
http://inter-tech.hu/bga-semi-automatic-rework-system-ie-5800bga
Nem venni szeretnék, hanem eladni, csak tudni szeretném, kb. hova árazzam be.
Köszönöm, ha segítetek. -
summers
tag
Hali!
UV ragasztót használ valaki panel javításnál, pl. átkötéseknél? Olyat keresek, ami stabil kötést biztosít 400 fokig.
-
Jani90
csendes tag
válasz
KillHates #17738 üzenetére
Értem. Ez a második mennyivel jobb mint amit linkeltem YT-1000B és ez mindenképp felejtős? Alkatrész ha kell kapható ezekhez? Attól félek igazából hogy használt ki tudja mennyit mentek már most megveszem pl az elsőt 250k-ért és lehet 1 hónapot megy el. Modjuk az jól néz ki biztos jó gép is.
-
válasz
Jani90 #17737 üzenetére
Pont a VGA-k javításához kell a combos rework gép, mert most már akkorák a GPU-k mint a fél kártya és azok fűtéséhez azért kell teljesítmény. Az a halogénes TL862-es (ami itt valami T1000-es mnéven fut) inkább telefonok, tabletek javításához jobb.
A jószopás kínálatából válogatva:
-
Jani90
csendes tag
Helló!
Szeretnék hobbi szinten javítani elsősorban vga-kat, ehhez kellene nekem egy olcsó gép. Itt Mo.-n ezt találtam kb 120-125.000ft-ért. [link] Ez megéri? Csak rework-ra kellene, újragolyózni nem állnék neki egyenlőre. -
yohnsee
tag
válasz
The DJ #17732 üzenetére
Szia,
a +PBATT vonalon végigmentél? Ezek közül egy sem zárlatos, vagy a körülötte lévő kondik közül egy nem vezet GND felé?: PQ811, PQ807A/B, PQ809, stb. A mellékelt pdf 48. oldalán lesz a megoldás, de gondolom idáig már eljutottál. Azt az esetet is vizsgáld meg, hogy mi van, ha PQ800 nem zár le, amikor benn van az akku és rádugod a töltőt?
Első nekifutásra több ötletem nincs. -
envagyok
veterán
Üdv Urak,
Lenne egy régi nforce 4 sli x16 alaplapom, amin a felső pcie csatlakozó kezdi megadni magát (sajnos szerintem nekem köszönhetően, mert nem férek hozzá a kioldóhoz és bruteforce vettem ki párszor a vga-t)
Először ×8 módban kezdett menni, majd x2, most már nem is megy. A vga jó, az alsó csatlakozóban megy x16.
Hol érdemes nekikezdeni? Átforrasztás vagy csatlakozó csere? -
The DJ
addikt
Szakik! Kellene egy kis segítség. Ha valaki áldoz rám egy kis időt és szaktudást és siker koronázza a projektet, akkor természetesen honorálom.
Dell Latitude E7440-es masina, az alaplappal van a gond. A legerősebb, i7-es processzoros kiadás, ezért szeretném menteni. Alapjáraton tökéletesen üzemel a lap akkuról és töltőről, csak éppen egyszerre a kettőről nem.
Tehát: Akku benn van, töltő nincs, bekapcsol a gép és gond nélkül megy amíg le nem merül az akku. Vagy kiveszem az akkut, töltőről járatom, szintén örök élet és egy napig fut a gép.
Viszont: Ha benn van az akku és rádugom a töltőt, akkor szépen kialszik a Dell töltő ledje, ergo zárlat gyanús, de csak ha az akku is benn van. Ilyen problémával még nem találkoztam. Akku tesztelve másik gépben (hibátlan), töltő tesztelve, hibátlan. Ha a lapról minden le van húzva, akkor is fenn áll a probléma. Megnéztem labortáppal is, nem direkt zárlat történik ilyenkor, mert fel-le ugrál a feszültség és az áramerősség is megállás nélkül egyenletes ütemben. A gyári töltőt se azonnal lövi le, hanem szép lassan alszik ki a led azon is. Nem vagyok szakmabeli, de olyan mintha a töltésvezérlő rész körül lenne valami gebasz. Simán lehet, hogy csak egy kondi, de nem tudom merre induljak neki.
LA-9591P Rev 1.0 a lap.
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok, hol kapok forrasztható elektromos csatlakozót, Samsung monitor alaplapra? Köszi
-
netzoli
tag
válasz
envagyok #17721 üzenetére
Ha 100%, hogy vga hiba, akkor a bios-mods.com-on szergej (biztos van itthon is) és barátai néhány dollárért sok modellhez aktiválják az advanced menüt és ott a gpu kikapcsolása elérhető. Persze, csak ha lehet. Előtte kérdezni kell. De a legelején megnéznék egy másik bios-t rá.
-
envagyok
veterán
Üdv urak,
Adott egy ASUS laptop integrált i7 4. genes procival, 4GB rammal, nvidia 820M VGA-val. (Mind az alaplapon)
Bekapcsoláskor nem ad képet, de melegedik a proci, és a vga. Ki nem kapcsol, a led világít, pár perc után elindul a hűtőventilátor is.
Itteni szerelő vga hibára tippel.
Az lenne kérdésem, hogy ha a videochipet leszedné valaki, elképzelhető hogy elindul a prociba épített VGA-val, vagy reménytelen?
Esetleg tipp erre a hibára?
Köszönöm. -
summers
tag
Szerintem is húzós. A JBC-nél azért nem drágább, az 500e, ez meg 350e körül. Ilyenre gondoltatok: https://www.makerlab-electronics.com/product/hot-air-station-smd-yihua-858d/
-
summers
tag
Sziasztok!
Weller WTHA1 hőlégfúvóról mi a véleményetek?
-
Tamás9x
őstag
Keresek clevo 680M es kártyát van valakinek esetleg elfekvőbe? ha SLI képes sem probléma.
-
mobileman
senior tag
Ahogy nézem, lassan 1 hónapja csönd van :-)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Keresünk dokkolókat
- ASUS 18W USB ADAPTER
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest