- petipetya: Nagy chili topic. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliga69
tag
válasz
Reggie0 #16098 üzenetére
Ismerem a kínai gyártókat, mint ahogy azt fentebb is írtam, ha még 3x kell legyártatom, vagy megrendelem az ukránoktól. Eddig a dirtypcbs-nél csináltattunk valamit ha kellett.
Viszont ha holnapra kell nem 10 dollár hanem inkább ~50, és nem voltam benne 100%-ig biztos hogy ettől megoldódik. -
Hunter2
addikt
Épp egy Asus tablettel szívok, nincs valakinek kapcsolási rajza ME102A tablethez?
Mikro USB csere után nem tölt még mindig. -
Reggie0
félisten
Manapsag nem hinnem, hogy megerne PCB marassal szarakodni. Kinabol fillerekert megkapod. Pl. seeedstudio-nal a 2 retegu, lotstoppos, 5x5 centis panelbol 5 darab 10 dolcsi es a magyar kis gyartok minosegere koroket ver. Ha 2 orat szivsz a nyomtatgatassal, mar a munkabered tobb volt.
-
törölt tag
válasz
Hunter2 #16083 üzenetére
A hűtés jó, alapból, ha magától irányítja, 70-75 fok a max, i3 2310M mehet 85-ig (PGA változat). RW-Everything-el EC-ben megtaláltam, mit kell átírni a venti irányításához, de kb fél másodpercig megy annyin, utána visszaáll automatára. Egy ec-probe nevű programmal írtam egy bat fájlt, ami folyamatosan visszaírja arra az értékre, ami nekem kell, a max fordulat fölé is lehet vinni, úgy 65-70 fok fullon hajtott CPU / GPU-val, igaz elég furcsán működik, mert az EC mindig próbálja visszaállítani... Tehát ha megoldható, a melegedéssel nem lenne baj...
Szerk.: Erre létezik valami program, hogy "kiüsse" az automatikus venti vezérlést? NUVOTON NPCE794LA0DX van benne.
-
törölt tag
Sziasztok, hátha itt ért hozzá valaki... Ezt valahogyan meg lehet oldani? [link]
A FITC nekem nem működik, csak fekete kép a flashelés után, ezért hexeditor-ban megpróbáltam a 00 33 1A 01-et 00 34 1A 01-re cserélni, FITC-ben megnyitva írja a módosítást, elvileg működnie kéne, de ha flashelem, ugyanaz a hiba, fekete kép, olyankor mehet a SPI reflash...
Mi lehet a baj, miért nem indul el a módosított ME fw-vel?
Szerk.: Ezzel elvileg csak a CPU-t engedné húzni, ha működne, de nekem igazából az IGP-t kéne, mert nincs benne másik videokártya, és játékokban sokat számítana az a pár FPS... Azt valamilyen BIOS moddal meg lehetne csinálni?
-
laika1200
csendes tag
válasz
Hunter2 #16079 üzenetére
Főleg úgy, hogy Budaőrsön a TMX a márkaszerviz. Náluk az a menetrend hogy beviszed személyesen, kiperkálod a bevizsgálási díjat, aztán megmondják hogy mennyiért cserélik ki a billert a notidban. Tehát árajánlatot csak bevizsgálási díj ellenében adnak, mindegy hogy mit mondasz. Azonnali, megvárható javítás nincs, posta, futár nincs. Tehát amikor kész mehetsz újra... Én egy kijelző cserés Caterpillar telefon kapcsán ismerkedtem meg velük, alkatrészt nem árulnak, csak beépítenek. Az én esetemben egy 43.000.- új értékű telefonra 35.000.-es javítási árajánlatot adtak egy 320X200 QVGA kijelzőre. Berágtam és ütöttem ebay-en Litvániából egy használt de karcmentes ugyanolyan telót 15.000-ért. Ilyen a magyar "hivatalos márkaszerviz" helyzet.
-
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Lenovo Ideapad sorozathoz árul a Lenovo Magyarország, vagy valami budapesti hivatalos szerviz, stb alkatrészt? (konkrétan billentyűzet kéne 100-15ibd-hez)
Köszönöm a tippet.
-
laika1200
csendes tag
válasz
_Petya_ #16075 üzenetére
A lényeg hogy mindkettőhöz használj elszívást és/vagy maszkot mert kálium-hidroxid tartalmú folyasztószerek. Az X33-as KOH tartalma magasabb, az lesz az "erősebb" szer, de mindkettő "no clean" szóval a maradványok miatt nem kell túlzottan aggódni. Hogy melyiket vedd? Te használtad, ha nem érzékeltél különbséget akkor az olcsóbbat, ha volt különbség akkor a jobbat. Szerintem.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Remélem jó helyre írom a kérdést, ha nem akkor bocsánat
Szóval egy ideje forrasztgatok kisebb-nagyobb, utóbbi időben inkább kisebb dolgokat, flux pen-el szoktam dolgozni. Eddig kettőt használtam el, a második most fogyott ki.
Eddig amit használtam, az ilyen volt, viszont régebben ami volt, úgy emlékszem ilyen lehetett.
Annyi lenne a kérdésem, hogy mi is a kettő között a különbség, illyetve melyiket vegyem? Ha jól értem a leírásokat, akkor az X33S-07i "erősebb", de több lesz utána a maradvány, míg a másik nem annyira "erős", de majdnem nyom nélkül párolog el a NYÁK-ról, igaz?
köszi a segítséget, megerősítést,
Petya -
zorroka74
csendes tag
Sziasztok,
Valakinek van tapasztalata rt809f peb1 IT8586 felprogramozással?.
egy lenovo z50-nel bajlódok.
Billentyűzeten keresztül nagyon nem akarja. -
lcsaszar
csendes tag
válasz
KillHates #16050 üzenetére
Szia!
Bekarikáztam az ATI ES1000 GPU-t. Azt írják, hogy PCI buszon kommunikál a rendszer többi részével. Ha kiveszem, akkor nem kommunikál. Ha pedig beteszek egy PCIe kártyát valamelyik üres slotba, akkor az lesz a grafikus kimenet. A hűtőborda alatt a chipset van, ami a processzor és perifériák közti kommunikációért felelős. Vagy rosszul gondolom?
-
Hunter2
addikt
Hp 6730S vga driver után nincs háttérvillany. invertert és LCD-t is cseréltem első körben (utána tűnt fel hogy driver nélkül van háttérfény), ugyanaz a gond.
Van ebben a notiban lecsukás érzékelő valahol? Esetleg valami más ötlet? -
dnagyi90
újonc
Sziasztok!
Van egy macbook pro 13 i5 procis alaplaphibával. Két pici alkatrész hiányzik róla, ennek a beazonosításában kérnék segítséget, mik lehetnek? Előre is köszönöm. Ha nem jó topicba írtam, akkor bocsánat.
-
netzoli
tag
válasz
amdathlonxp #16063 üzenetére
Beszerzési áron bruttó 5.500 ft + szállítás, ami kb. ugyanennyi...
Vagy keresel olyat, aki bontott ilyen notikat: Acer TravelMate B TMB113-M, TMB113-E, Acer Aspire One 756
Acer Aspire V5-171 V5-131, Acer Chromebook AC710 C710. Esetleg még kereshetsz packard bell és gateway modellek között. -
Reggie0
félisten
válasz
amdathlonxp #16061 üzenetére
Valoszinuleg igen, aranyarban. En legutobb hajlitottam magamnak alu darabbol.
-
netzoli
tag
válasz
amdathlonxp #16061 üzenetére
Persze: 55.SGYN2.001
-
nahunn
tag
van 1 Toshiba M50D ami valószínűleg EC firmware újraírásra szorul, a tartalmom meg is van
de az egyetlen chip ami gyanús egy Nuvoton 3942s, de a TL866 legfrisebb firmware-rel sem
hallott még ilyenről, valaki írt már ilyen chipet valaha? -
Gabexxxx
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy adott egy Probook 4520s laptop. Gondoltam kitisztítom mert többször csináltam ilyet eddig sikeresen. Procinál vékonyan újrapasztázva, BGA-nál a hővezető párna szét volt szakadva, ezért úgy gondoltam kicserélem. Nekem csak 1mm-es volt azt tettem oda, nem mértem le az előzőt. Bekapcsol a laptop, felpörög a venti, de képet nem ad.... Sajnos ilyennel még nem találkoztam.Telefonba a szervizes egyből rávágta hogy alaplap csere(ami benne lehet), mert szerinte képet akkor is kellene adnia legalább pár másodpercig, ha nem olyan a párna mérete. Közbe egy fórumba írták régebben hogy 0.5mm-es kell bele,azzal megpróbálom majd. Ez ennyire egyértelmű hogy cserés lesz, vagy azért reménykedhetek, hogy a vékonyabb gap-pad megoldja? Saját gépről van szó szerencsére, lehet megfizetem most a tanuló pénzt.
Köszi a válaszotok előre is.
-
genai
csendes tag
Sziasztok!
PI3525 csak külsőre ad képet, a kijelzője csak fehéren világít. Már újra golyóztam és bios elemet is cseréltem benne, de ugyan az maradt a hiba. Szerintetek merre induljak a keresésben tovább?
Előre is köszönöm!
-
lcsaszar
csendes tag
válasz
KillHates #16045 üzenetére
Szia!
Hát itt azt írja, hogy ez maga a GPU, ami PCI buszon beszélget a rendszer többi részével.
https://www.techpowerup.com/gpudb/2102/es1000
Mi történik, ha eltávolítom? Jól gondolom, hogy ugyanaz, mint amikor egy normál PCI kártyát kiveszek? Persze betennék helyette egy másik (PCIe) grafikus kártyát, hogy lássak is valamit, és a BIOS se panaszkodjon.
Szerk: ES1000-et írtam, nem X1100-ast...
-
lcsaszar
csendes tag
Kedves BGA-sok!
Szimpla felhasználó vagyok... Adott a Dell T-105 gépem, alaplapra integrált ATI ES1000 VGA vezérlővel. Egy napon meghalt, a BIOS video hibát jelez, A PCIe slotba tett videokártyán sincs kép, gondolom az alaplapi hibája miatt nem lép tovább. Ha kiszedetném az ATI-t, akkor működne külső kártyával?
Vállalná valaki az újraforrasztást, és ha nem jön össze, akkor a kiszedést (vagy fordított sorrend, köztes próbával)? A próba egyszerű, mert a BIOS csipog (egy hosszú, két rövid), ha nem jó, és néma, ha jó. Csak tápra kell dugni. -
laika1200
csendes tag
válasz
gliga69 #16041 üzenetére
Tegnap sikerült találkoznom egy olyan notival, amit egy országos átvevőpontokkal rendelkező "nagy" cégnél javítottak nem olyan régen, bga hibával. Drágán. A notit én bontottam meg a szerviz óta először. A "tisztelt kolléga" aki a notit "javította" túlhúzta a csavarokat, ezzel 4 rögzítési pontot kitépett a bölcsőből. A hűtő lamellái között otthagyta a porpaplant, arra nem vette a fáradtságot hogy a gyári, kiszáradt, töredezett hővezető padokat kicserélje. Az IGP nem volt cserélve, forrasztva, a gyári ragasztása érintetlen volt. Magyarán nyaloszkópra indult neki (rs780m, az szokott) aztán már rakta is össze. Ha így dolgozik egy országos szerviz akkor én minden ettől korrektebb megoldásnak csak tapsolni tudok. Ettől itt szerintem bármelyikünk lelkiismeretesebben dolgozik, de mi nem vagyunk/nem lehetünk szakmai fórum.
-
gliga69
tag
válasz
nahunn #16039 üzenetére
Eljutott idáig a közösség
Örül a szívem
2014ben ezért némileg le lettem ugatva -
amdathlonxp
aktív tag
Figyelem a sas leszállt
-
dulyts
újonc
Sziasztok,
Ismertek olyan budapesti céget vagy magán személyt, aki BGA reballozással foglalkozik és jól dolgozik?
Egy SAMSUNG np350-v5c típusú laptopról lenne szó, valószínűleg BGA-s lett a dedikált videokártyája.Előre is köszönöm!
Üdv.:
Gábor -
Sziasztok! Segítsetek Tagarno Cobra HD-hez keresek Win7-es drivert
Csak a VisionLAB szoftvert találtam meg, de abban nincsen driver a Cobra HD-hez -
_JD
csendes tag
Sziasztok!
Ismertek, vagy van itt olyan szaki, aki az alábbi modult be tudja ültetni üres PCB-re szakszerűen? (a PCB jó minőségű, gyári)
Előre is köszönöm
-
Hunter2
addikt
hol lehet usb portokat venni notiba? T400-hoz kellene. privátban is küldhetitek nehogy véletlen reklám legyen.
-
f27
senior tag
válasz
nahunn #16019 üzenetére
Igen ,de sajnos már mindenki szakember lett itt a PH-n is aki 20 éve ezt csinálja
tegnap még nem látott belülről notit,de tapasztalt szakember,aki meg tényleg szakember vagy legalább konyít hozzá valamit,azok meg csak néznek ki a fejükből hogy most mi is van igazán.
Én már belenyugodtam hogy minden második noti hulladék,vagy már valaki lánghegesztővel hegesztette kicsit -
f27
senior tag
-
nahunn
tag
Szóba került már párszor a kóklerség téma, most egy olyan géppel találkoztam ami kiverte a biztosítékot.
Egy DELL Precision M4300-ról van szó, ami a tipikus nem ad képet vagy ha igen csíkoz hibával került hozzám.
A tulaj a gépet Breeze kolégától vette a hardverapron, de garanciát nem tudott érvényesíteni, valami ködös magyarázat volt, hogy miért nem, de a lényeg az, hogy a gép pár napot működött a vásárlás után.
Szétszedtem és a következő volt: az FX360M megmelegítve (kondik barnák a másik oldalon) és a szilikon lapka HELYETT ezüst paszta, ami hozzá sem ért a chiphez. Ezért ment 1-2 napot csak...
Extra ajándék: Intel Északi-hídon a gyári kék lapka vastagon bekenve ezüstpasztával!
Szerintetek? -
mylocky
csendes tag
Kérhetnék egy kis segítséget egy alkatrész azonosításhoz?
Asus K551L (S551LN rev2.2), egy schemanak is nagyon tudnék örülni, de a PJP8104-es pont utáni dc-dc tipusára lennék kíváncsi, iszonyatosan forrósodik és a másik oldalon lévő feteket zárlatba húzza. -
Hunter2
addikt
Az N12M-GE-S-B1 és a N11M-GE2-S-B1 kompatibilis/csere szabatos?
Egy Samu RV511 bekapcsol és nem ad képet, és nyilván az nvidia vga a leggyanúsabb. -
nek999
tag
Sziasztok
Segitség kellene .
Adott egy acer 5560G laptop , amivel az a bajom , hogy elindul de kép nem jön be , (néha azért belehet hozni) többen mondták hogy golyoztassam újra a vga-t .
aki tudna ebben nekem segiteni (persze nem ingyen) Székesfehérvár közelében , írjon rám privátban
köszi. -
nahunn
tag
hali,
M5010-nél a HD4200 mellett van egy HD4650 ami döglődik,
próbálta már valaki rábeszélni a 4200-ast h menjen a 4650 nélkül?Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ford topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch
- Huawei Watch Fit - hajtás, kartárs!
- Borderlands 4
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Dyson V15 detect absolute
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 32GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I Cam I W11 I Garancia!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Series 9 45mm GPS Starlight 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium 96%, 2025.12.02 Apple gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest