- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigabyga
aktív tag
Elmúlt 2 hétben 8. Acer E1 jött be full üres bios ic-vel... Találkoztatok már iylennel?
-
Gigabyga
aktív tag
Véleményem a TNM5000 programmozóval kapcsolatban.
Eszméletlen jó cucc!
Amióta megvan, vissza is hozta az árát.
Gyors, pontos, okos.
Aki teheti, vegyen ilyet. -
Gigabyga
aktív tag
válasz
Matamata #17090 üzenetére
Szia!
Sajnos, nem fogsz sikerrel járni.
LG Nexus 5X ugyan a mint a G4 apróbb változtatással.
Nincs alaplap az LG-nek se és a "szendvics" procit se lehet már kapni, a javítási ráta kb.10% az is ideig óráig.
Mi foglalkozunk vele. Javarész sajnos búcsút kell mondani neki.
Páromnak is 5X van, én is csak reménykedek, hogy menni fog még egy ideig(imádja). -
adax01
tag
Van egy Asus r7 250x 2gb-s kártyám amit meg szeretnék javítami nem ad képet a ventiei forognak a zöld led világít a gép amibe berakom csippan egyet mint amikor bebútólna de nincs kép mind 2 16 os foglalatába néztem.
Ha a másik foglalat ba rakok egy másik kártyáz azon van kép de mikor a drivert töltené kék halállal újra indul.
A alaplapi bios nemlehet hibás mert a többi kártyával működik r9,7770,6950,6450.
Én vagy fesz szabályzóra vagy biosra tippelek.
Mi lehet a baja neki?
Melyik alkatrészt kell benne cserélni mert hátha van itthon olyanom.? -
bazsyka
tag
Sziasztok!
Kérdésem van vgaval kapcsolatban,adott egy rx 480 gpu bga-t már kapott a gép is látja néha,de windows 10 alatt memory management és bad pool callerel kifagy.
Szerintetek mi az ami elmehett?
Pcie résznél a gpu felöli oldalon ahol van 2R2 alkatrész és a 10A bizti ott nem mérek műszerrel ellenállást,feszre helyezve van tápellátás. -
Matamata
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan helyet ahol foglalkoznak mobilok procijának újra BGA-zásával?
A Nexus 5X-emet elérte a típushibának számító bootloop. Úgy tudom újramelegítéssel ideig óráig újra működőképessé lehet tenni a telefont, de nem jelent végleges megoldást.
Pár megbízhatónak tűnő helyen érdeklődtem, de mobiltelefon javítást nem vállaltak. -
-
Gigabyga
aktív tag
sziasztok!
Valaki foglalkozik apple mobil cuccok javításával?Adott egy 1genes iPad. Úgy jött be,hogy nem kapcsol be egyik pillanatról a másikra. Nem vette fel a töltést sem.
-Kicseréltem a dock csatit és megindult a töltés, de az akku nem mozdult meg 2.8V-ról.
-Külső töltésvezérlővel feltöltöttem a cellát szepen be is kapcsolt, veszi is már a töltést. 100%-ról merítéssel 8órát simán kibírt folyamatos youtube lejátszással.
-100%-on leraktam kikapcsolva és ismét 2.8V-ra merült a cella egy hétvége alatt.
-Új akkuval is ugyan ezt csinálja.Találkozott valaki ilyen jelenséggel? Tippem van, hogy kikapcsolt állapotban a STB tartó körben van a gizi elásva (Dock ic v. PWM), de találgatni nem szeretek.
-
gabor54
csendes tag
Sziasztok!
Átvennék valakitől 1 -2 db TPS51427A ic-t, vagy április 6 után visszaadom ha megjön a rendelésem.
Előre is Köszönöm!
Üdv. Gábor
-
Hunter2
addikt
Van valakinek ENE KB9028 elfekvőben?
-
Tamás9x
őstag
Vettem egy RT809H-t nagyon nagy felelőtlenség volt? TL866A-t váltom le vele reményeim szerint.
-
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
nahunn #17058 üzenetére
Gyorsabb, több gyártmányú ic-t támogat. 1.8Vos ic programozás, több foglalat támogatás.
Amiért vettem a TNM-et az a nand programozás/jtag stb..Belefutottam olyanba a TL-el, hogy egy adott típusú ic-t nem támogatott, és annak a kiváltóját se(főleg az újabb eepromokat). Illetve 1.8V-os olvasásnál hibátlan, írásnál meg válogat. Több helyen olvastam, hogy ezekkel rakoncátlankodik 25Q64FW.
-
Gigabyga
aktív tag
Hozott a nyuszi nekem egy TNM5000et... indulhat a meló
Aki késztetést érez magában,hogy belevágjon eepro(m)gramozásba az írjon. Szívesen megválnék ettől MiniProgrammer TL866CS. Sok sok foglalattal + 1.8V olvasóval.(nem hirdetés xD) -
rosszcsont88
tag
helló érd hogy mennyire jó fajta ACHI IR6500 gépezet ?
-
Hunter2
addikt
Épp itt szo*ok egy HP 6460B-vel. Látja a wifi kártyát de a wifi kapcsolóval nem lehet bekapcsolni a wifi-t, a win10 beállításaiban szintén nem lehet bekapcsolni.Eddig ezeket próbáltam:
-cseréltem wifi kártyát ugyanolyanra , semmi változás. (broadcomon kívűü semmivel nem indul)
-cseréltem drivert , semmi változás
-bios update
-a kapcsolót kimértem az jó
-win7-el és win10-el is ugyanez a gond.
-quick launch buttons telepítve, semmi változásValami ötlet? esetleg egy whitelist mentes bios valakinek?
-
Tamás9x
őstag
Játszadozik valaki otthon iylen eszközzel?
-
Pepe78
őstag
Sziasztok.
Létezik egyáltalán még chip egy gtx 780 hoz? Mármint ezek új chip-ek amikről ti beszéltek?
-
-
adax01
tag
válasz
KillHates #17034 üzenetére
Az én kérdésemre tudjátok e a választ vagy hol tudnám e ezt esetleg megkérdezni ahol választ kapok erre a kérdésemre?
Vagy ilyen mélységében nem foglalkoztok kártya vagy elektronikai eszköz javítással?
Egyébként a kártya működik csak emiatt a 2 alkatrész letörése miatt instabil.
Azért ide tettem fel a kérdést mert láttam hogy itt mélyebb szinten foglalkoztok a dolgokkal.
Még egy kérdés.
Ilyen alkatrész van e valamelyikőtök nél fölöslegesben?
Smt kodja: VE
Típusa: MC74VHC1GT66DT CMOS-Logic Bilateral analogic switch SOT-23-5 Log16 6b - Ons.
Bilaterális analóg kapcsoló. -
-
Hunter2
addikt
válasz
envagyok #17031 üzenetére
A reball során az esetek nagytöbbségében nem a golyók lecserélése miatt fog képet adni hanem amiatt hogy a hő miatt helyreállnak a forrasztások a "Die" és az organic substrate között.
Ezért van hogy az Ati chipsetek minimális hőre már adnak is képet, az egy másik kérdés hogy meddig. -
envagyok
veterán
válasz
Hunter2 #17030 üzenetére
Lehet hülye vagyok hozzá, de szememben egy minőségi reball vetekszik a gyári minőséggel.
Ha meg pl a kezdeti gagyi ólommentes (PL nvidia 7xxx-8xxx chipek) ramaty kicserélődik minőségi golyókkal, még jobb is lehet tartósság szempontjából, mint a gyári.
A reflow, melegítés az, ami szerintem csak egy kis időt ad még a cuccnak.
De javítson ki egy szaki, ha tévedek.Más:
Egy nagyon komoly kis youtube video:
[link]Homemade reball gép kb 35k-ból.
Hasonló infrás de gyári gépet mennyiért lehet használtan beszerezni?
Nagyon gondolkodom rajta, VGA-kat gyűjtök, és soknál sajnos ritkaság ide vagy oda, nem rentábilis golyóztatni.
Elszórakoznék vele.
Honnan érdemes golyókat rendelni? Honnan lehet tudni, melyik vga-hoz mekkora golyó kell?
Golyórendezéshez stickert melyiket érdemes megvenni?
Milyen tisztító, folyató szereket érdemes venni? -
Pepe78
őstag
Sziasztok.
Reball után a hőfokok változatlanul maradnak?
Azt hallottam hogy jobban melegszik a vga javítás után.. -
Jokerx84
csendes tag
LE82GM965 ic-t keresek megvételre!
-
válasz
Hunter2 #17022 üzenetére
Leveszed a másik 2030-ast, rádobod a műszerre, az kiírja, hogy pl. N-csatornás FET a nyitófeszültéseget és az egyéb adatokat. Rákeresek ezekre a specifikációkra a kuglin és kiderül, hogy kismillió ugyanilyen alkatrész van totál más néven. Ennyi. Én már nagyon régőta így csinálom, pl.: kell egy N-es FET 30 ns-es 30vV10A, sz@rok én arra, hogy egy 7840-est vettem le, jó helyére a pl: 6298-as is.
-
Hunter2
addikt
válasz
Reggie0 #17020 üzenetére
Ilyet: [link]
minőségileg vannak vele problémák, Konkrétan bele kell nyomnom a szemem hogy összeálljon a sztereo kép.
És úgy sem tökéletes. Régebben dolgoztam Leica meg Zeiss mikroszkópokkal , na azoknál ilyesmi nincs.
Mondjuk négyszer ennyibe is kerülnek.
Egyébként használható és a semminél bőven jobb.KillHates
Nincs. Lehet hülye kérdés de mire mennék vele jelen esetben?
-
Tamás9x
őstag
Na volna egy SBC84700-as lapom azaz már 3, de nem jutok vele dűlőre, 2db-nak 5v helyett 12V-ot adtam ami kivert 1-2 dolgot, cserélgettem már sokmindent de sehol sem vagyok, van valakinek kedve esetleg affinitása ránézni? persze nem ingyen
3 lapból 2db-ot működésre kellene bírni.
-
mobileman
senior tag
válasz
fatal1ty1984 #17014 üzenetére
Hát igen, mit vársz a rajta levő megnyomorított chiptől?
-
válasz
fatal1ty1984 #17012 üzenetére
Persze!
-
Hunter2
addikt
Tudtok valami hazai vagy európai forrást SR30W intel chipset-re? Van itt egy MSI gép amiben felrobbant.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest