- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Változások a Prohardveren
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirdenis
tag
Köszi, akkor ezt kihagyom.
-
akos86
aktív tag
üdv Szakik!
Nagy segítségre lenne szükségem. Adott egy HP NC 4400 notebook betört kijelzővel került hozzám, rendeltek hozzá egy másikat de az méretileg nem jó (wide). Van nálam egy hp nc4000 noti donornak aminek a kijelzője méretileg tökéletes viszont ezzel nem ad képet csak (hó)fehérkés kép látszódik, A másik (wide) lcd-vel van kép csak ugye ott a méret rossz.
Ehhez kellene tanács amit előre is megköszönök!
üdv Áki! -
nahunn
tag
valaki próbált már rs780 (0674026) helyett rs880 (0752001) felrakni?
ASUS k50-en láttam már működni de most egy hp 615-re kéne és nem tudom, hogy
megpróbáljam-e? -
Reggie0
félisten
válasz
Tamás9x #15181 üzenetére
Otthonra pont elmennek. Mindig meg kell allni annal a firmwarenel ahol nincs gond, ami jo azt nem kell javitani alapon. Most a gyarival megy mar majdnem egy honapja es meg nem csinalt semmi galibat, szoval szerintem marad igy. Persze elegge fostos a szoftvere, ha lesz ra openwrt akkor lecserelem. Legjobban az zavart, hogy nem tud savszelt merni szerver fele, csak ha routeros van a szerveren is. Tiszta baromsag.
-
Tamás9x
őstag
válasz
martonmiklos #15173 üzenetére
1043ND v1
-
szlevent
csendes tag
Sziasztok.Tanácsot szeretnék kérni melyik állomásra érdemes beruházni az alábbiak közül ? Infras vagy Levegős ?
Laptop es Pc Alaplapok javitására használnám elsősorban de mobilokat is szeretnék.
1.http://de.aliexpress.com/item/HONTON-HT-5880-IR-Heating-PLC-Control-BGA-Rework-Station-BGA-Machine-Soldering-Machine-Welding-Machine/32312016401.html
2.
http://de.aliexpress.com/item/HONTON-HT-5880-IR-Heating-PLC-Control-BGA-Rework-Station-BGA-Machine-Soldering-Machine-Welding-Machine/32385483212.html
3.
http://de.aliexpress.com/item/JOVY-system-bga-rework-equipment-jovy-RE7500-RE-7500-infrared-bga-machine-bga-rework-station/1317356521.html?ws_ab_test=searchweb201556_3_71_72_73_74_75,searchweb0_0,searchweb201560_9 -
Zoli986
tag
Sziasztok!
Ez a két chip kompatibilis lehet?
MH végű van az alaplapon,de nem találok olyat csak MZ és MXT végűt.
MCP79MH-B3
MCP79MZ-B3 -
Hunter2
addikt
Érdekel valakit T962A rework kemence? Új soha nem volt használva. Megvettük, a hőprofilok be lettek állítva rajta aztán azóta csak a polcon áll.
-
Reggie0
félisten
Ti IPA-t milyet, hol es mennyiert szoktatok venni?
-
toza
senior tag
-
alienpapa
senior tag
válasz
egabi71 #15164 üzenetére
Chip csere nélkül is fel lehet támasztani a géped, viszont kérdéses, hogy meddig fog utána menni. Mondhatni zsákbamacska. Lehet, hogy 1 hónap és ismét meghal, lehet hogy 1-1,5 év után is tökéletes lesz. Mind a kettőre láttam már példát! Nyilván alkatrész csere nélkül olcsóbb a javítás is, viszont a rizikót vállalnod kell.
-
egabi71
aktív tag
Sziasztok,egy kis segitsèget kèrnèk,van egy Asus k50ab tip.laptopom. A hiba: bekapcsolás után a ventillátor csak pörög de nem tölt be a rendszer.Forumokon azt irták,hogy Bga ujra forrasztással a hiba javitható.A kèrès az lenne,hogy Szolnok megyèben van e olyan szervíz vagy magánszemèly aki ilyen javitást eltud vègezni.A válaszotolat elöre is köszönöm
-
E_richard
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy kis infót kérni
google.com-on kívül létezik-e valami biztosnak mondható forrás ha kapcsolási rajzok kellenek laptop és asztali alaplapok javításához?
Ha valaki tud valamit, szívesen venném a segítségétLehet az ilyen "bennfentes" információ,de miattam senkinek se lesz ezzel kevesebb munkája... -
dpu1
csendes tag
Sziasztok!
Ipad 2 nem tölt. Jó az aljzat, jó a dugó és még mérhető is benne az 5V de mégsem tölt. Valahol olvastam, hogy szoftveres gondja lehet (talán reset az akku ciklus számlálót?)
Tud rá valaki megoldást?Köszi.
-
hoax
senior tag
Esprimo Mobile D9500 bios dump-ot keresek! Hátha van valakinek ilyesmi...
-
freestailo
őstag
Belvárosban dolgozik itt valaki? Corvin negyed környékén? Lenne egy töltőcsati cserés Samsung NP300xxx latpopom. jöhetnek a privik! Köszi
-
Kemotox75
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, mitől lehet az, hogy egy samsung np350 processzor csere után kb fél órát megy, utánna leáll. Gond nélkül újra indul és fél órát megint megy ugyanúgy....?
(bios-t is frissítettem)
-
f27
senior tag
Nincs valakinek egy felesleges Dell Precision M90 alaplapja?
-
Zoli986
tag
Sziasztok.Ha valakit érdekel egy alap [infrás állomás] kigészítőkkel keressen bátran.
-
alienpapa
senior tag
válasz
freestailo #15144 üzenetére
Óvatosan meg kell fúrni, amíg a csavar feje le nem válik. Majd a fedél le és bent maradt szárat bármivel ki tudod tekerni.
-
freestailo
őstag
-
nahunn
tag
válasz
freestailo #15142 üzenetére
valamilyen vékonyabb hegyű, akár csípőfogóval próbáld meg átfogni a csavar fejét és elfordítani, nekem ez sokszor segített, ha nem megy akkor fúrd meg a csavart, majd amikor leesik a feje, lejön a fedél és akkor már könnyen ki tudod csavarni egy fogóval
a brutál-gyors, ha van másik ram fedél akkor meg törd ki és akkor könnyen megy a fogós kitekerés -
freestailo
őstag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni! Egy laptop ramtakaró fedelének a csavarja teljesen elnyíródott, valaki totál bikából betekerte, és esélytelen kicsavarni. Van erre valami tuti megoldás, hogy hogyan tudnám kicsavarozni? Köszi a válaszokat előre is. üdv
-
-
RoboGuru
tag
válasz
DisRespect #15134 üzenetére
Én BlackcatUSB-t (nyílt forráskódú) használtam test clipel W25W64BV chiphez, viszont most W25W64CV-hez kellene amit úgy tudom nem támogat már. MiniPro TL866A nézegetem ami még árban elfogadható és talán nincs is olyan chip amit ne támogatna. REVELPROG-IS programja miatt tetszik nagyon, de mégegyszer annyiba kerül mint a MiniPro.
-
Hequila
őstag
válasz
DisRespect #15134 üzenetére
Én Sivava Willemjét használom, a legtöbb memóriát sikerült vele megírni. Ebay-en tudsz is rendelni.
-
DisRespect
csendes tag
Nem igazán vagyok otthon eeprom-ban. Milyen írót ajánlanátok bios íráshoz? Létezik olyan amihez nem kell kiforrasztani a bios-t?
-
zorroka74
csendes tag
Sziasztok. Elitebook 8440p.
n10m-ns-s-b1 cserélhető n11m-ge2-s-b1?
Orosz oldalakon minden n10 és n11 irnak h cserélgethető, de hogy pont erről nem -
ielektros
senior tag
válasz
Reggie0 #15127 üzenetére
Persze. Szerintem megint hulyen fejeztem ki magam. Nyilvan az elvet ismerjuk mindketten. A kinai chipek akkor sem fognak nalam aramot pazarolni
En inkabb igy gondoltam es nem akartam 60 es 120 fok kozotti kulonbseget bagatelizalni. Egyszer csinltunk eddig kis szerias aramkori lap keszre szerelest. Tobbnyire analog aramkorok voltak altalunk beultetve. Ilyen esetekben termeszetesen mi is figyelunk a tarolasi eloirasokra.
-
ielektros
senior tag
válasz
Reggie0 #15125 üzenetére
Mint irtam a chipek folyamatosan bent vannak. 4 ora 120 fok az nem sokban kulonbozik 2x esetleg 4x 60 fok 4-5 ortan keresztul es ezen kivul 25 fok allandoan csokkentett paratartalom mellett. Az biztos, hogy tobb mint a semmi. Majd ha olyan ic-ket kell alkalmaznom amik erre valoban kenyesek es meg is fizetik majd akkor befutok
Viccet felreteve az alkatreszek jo resze amiket mostanaban beultettem innen Erfurt-bol az XFAB-tol vannak. Egesz preciz Know-How-t kaptam toluk ami azert sokat segit.
Nyilvan 4000 dollaros chiprol nem beszeltem. Ha 4000 dollaros chipeket kell beultetnem azt nem itt teszem ebben a muhelyben es nem is itt tarolnam.... Te most osszekutyultad a 4000 dollaros melot a laptop hasznalt BGA cserevel ami szerintem nem szerencses. A kinai chipekre irtam, hogy sok ertelme nincs azokat szeritgatni. Csak penzkidobas. Ha egy megmakkan az is olcsobb mint a tarolas vagy a tarolo berendezes koltsege.
-
Reggie0
félisten
válasz
ielektros #15122 üzenetére
Mondjuk 60 fok az erdekes. Az en ICm-re 120 fok 4 orat irnak szaritasra. Nem kockaztatom meg be nem tartani, mert $4000 dolcsi egy ilyen chip.
Azert en nem hinnem, hogy ertelmetlen lenne, a nem hermetikus tokozas az nem hermetikus. ESD-re is sokan mondjak, hogy dehat minek, a legtobb IC vedett, de attol en meg lattam jopar vedett IC-t is elhullani miatta.
A sterilizalo jo otlet, enis azt keresem, de sajnos en nem tudtam kifogni jo meretben(A4 folott valamivel), igy meg vadaszom a netet. Viszont hofokszabalyozos folyadek furdom mar van
A BGA javitos biznisz, meg szerencsere nem erint, en csak magamnak ultetem be az alkatreszeket sajat tervezesu panelra, vagy szedem le, mert uj panel keszult. -
ielektros
senior tag
válasz
Tamás9x #15123 üzenetére
Semmivel nincs tobb BGA a notikban mint regen.
Regebben CPU, GPU, South, Northbridge stb.
Most? CPU meg egy PCH azt hali. Esetleg egy egy GPU
Semmivel nem lesz tobb munka mint a regebbi szeriakkal mert a konzumer joarasitott kategoriaban elbol nincs extra GPU vagy valami ATi / nVidia szarsag. A HD3-4000 szeriak meg jol birjak a CPU-ban. Bar mar azok sem uj cuccok. A masik pedig a ballok merete ami lassan elegge aprocskaSokkal tobb gond van a zsanerokkal meg az olcso ultrabookok muanyag szerkezetevel mint az alaplapokkal.
Annak rohadtul orulok, hogy sokaknak eselye sem lesz ezzekkel a ball meretekkel dolgozni. Hatha kevesebb felrediagnosztizalas miatt osszevissza mokolt agyonmelegitett gep erkezik hozzank.
Tovabbra is azert teszem hozza mindig, hogy figyelembe kell venni ki mit csinal a szervizben. Aki csak a BGA mokerolast favorizalja annak lehet mas kepet fest a jovo. Aki viszont mast is javit ott jol lathato, hogy nem a BGA az amire erdemes mennyisegileg szakosodni. Most nem a napi 1 vagy heti 3 notebookra gondolok. Annyi talan lesz mindig amit lehet makkforrasztani.
Egy igenyes BGA csere 1 ev garanciaval, szamlaval egy fel notebook ara. Ami raadasul sokkal jobb mint az atlag konzumer fos. T420 pl.
Visszaterve arra amit irtal. Valoban igy van ahogy mondod de ezt vetitsd le valos hibaforrasokra / alkatresz utanpotlasra / piaci elemzesre / ertekesitesi tendenciakra es pl a varhato netto profitra. Hidd el kevesebb lesz a vonal alatt ha csak BGA cserebererol beszelunk. Ezt most kicsit kuszan irtam mert mar uton vagyok de talan kesobb megprobalom rovidebben es erthetobben is.
-
ielektros
senior tag
válasz
Reggie0 #15111 üzenetére
Van egy kis sterilizatorunk amit atepitettunk abban tarolom az osszes valamire valo chipet. Ezek jo resze mar nem GPU hanem ipari vezerlokbe valo SoC vagy egyeb BGA Flipchip stb. Altalaban 25Celsius van bent nem tobb mert ennek igy minimalis a fenntartasa. Paratartalom max 20% relativ. Van, hogy mielott kell egy Chip felfutom 60fokra 1-2 orara. Sok ertelme nincs a dolognak... De van ceg aki megkoveteli (papiron). Ha jo a profil nincs gond a jo kinyai vizes chippel sem. Amugy meg minden szekundhend BGA szemet. Sokszor leirtam mar errol a velemenyem. Jobban jar mindenki ha lassan atszokik mas iranyu szervizelesre mert a BGA bulinak lassan vege. Itt nalunk mar regen vege. Meg paran mokolnak de nincs sok mar ezen a biznicen.
Aki elektronikaban jartas annak nincs gondja de bga mokecre epitkezni sok ertelme nincs hosszu tavon.
-
Kocska89
tag
válasz
Reggie0 #15117 üzenetére
Nem is az. Csak munkatársam vett a meglévő metcal pákája helyett egy másik mégjobb metcalt. Aztán nem e szeretném kipróbálni. Már, ne akarnám.
Én bevittem a jbc, ő a metcal. Aztán kipróbáltuk mit tudnak. 1, 2 oldalas paneleket. Normál vezetéket forrasztgattunk.
A végén csak apoén kedvvért felónoztunk 5*5mm 50mm hosszú tömör réz földelő sint. A képen látható kábelt. Elég simán vitte mind a 2 páka. Nem rögtön ment, de nem is kellet percekig fűteni.
Ezekntényleg megbirkóznak szinte mindennel.
-
Kocska89
tag
válasz
fero02 #15112 üzenetére
Viccnek jó. A cikkből meg kimaradt a ténylegesen professzionális, Metcal, JBC.
Baromi hosszú a nyél, nem hiszem túl precízen lehetne vele dolgozni.Pár hete próbáltam kolléga Metcal MX-500 át. Baromi jó kicsit jobban harap mint a Jbc-m.
De a Jbc sem kutya:
16mm2 vezeték, és nem fél nap alatt készült
-
fero02
nagyúr
Hehhhhh
-
kris54
csendes tag
Sziasztok!
Használ valaki ilyet?
[link] -
laika1200
csendes tag
válasz
Gigabyga #15100 üzenetére
Van nálam egy Sony Vaio hasonló konfiggal (intel északi, Geforce 540M) az eredetileg annyit csinált hogy elindítottam, kb. 1mp-re kigyúlt a power-on, majd leállt. Az 540M reballja után viszont azt a hibát hozza, amit te is leírtál. Magyarán tápot kap bárhonnan és villog a power on led. Most a héten fog kínpadra kerülni, ha van valami fejlemény szólok.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lebegj el a Sebességgel! Ryzen 7 5800x Most Elérhető Kamatmentes rèszletre is!
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 3 Tablet - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 735 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest