- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zorroka74
csendes tag
Sziasztok.
Valaki találkozott már ilyennel?
-
Router
őstag
Mobileman! Él még az a fórum amit anno nyitottál? Szívem szerint átmennék oda mert ez már nagyon tré sajnos.
-
f27
senior tag
Pl az mondjuk fura,ha itt ph-n hirdetsz valamit,es arra sem hozhatod fel a figyelmet hogy ITT hirdetsz valamit.
De akkor van egy otletem,ami megoldana a dolgokat.
Nyisson a
PH egy reworkos hirdetesi oldat,es mi meg koltozzunk oda att.
A forumozok ossze dobjak a kiemelt hirdetesi dijat es mindenki azt hirdet amit akar.
Szerintem itt tokmindegy hol a forum mi oda talalunk
Ez sem lehetne megoldas?Vagy ha ez nem megoldas akkor tudok masikat.
Nyitunk egy elado termeket,es ott ugyis lehet kerdezni barmit,mindenki olvassa es tud valaszolni.
Itt a forumon meg egy szo,,
KERDEZTEMaztan tudja mindenki hol kerdezett
dd
-
válasz
amdathlonxp #15796 üzenetére
Mindig nálam lesz a bevazelinezett gumibot és a banhammer!
-
válasz
#65675776 #15790 üzenetére
Természetesen teljesen más a gyártással foglalkozó piac, ott más a beszerzés, mások a léptékek.
Más a bedolgozó iparosok látóköre is, ott nem kell probléma megoldással foglalkozni; kiadja a megrendelő a munkát, a droidok meg nyomják gombot a halálcsillagon.
Amit mi csinálunk, az egy fajta suszterkedés. Mindig le fog minket nézni a cipőgyár, de sohasem fog tudni olyan minőséget produkálni a gyártás során mint egy kézzel készült cipő... És a kis suszterek meg mindig csak meg fogják vonni a vállukat, legyintenek egyet és mennek kalapálni tovább a sámfájuk mellé. Ami a garanciát illeti az is valami hasonló; megkérdezzük az ügyfelet, hogy hol nyom kicsit alakítunk a rüsztön és máris mindenki meg lesz elégedve!"Amennyiben elvállalod a topikgazdai feladatot, egyből köztelességed lesz a hirdetések törlése. Ez nem mérlegelés kérdése, nincs rajta mit mérlegelni."
Alap. Inkább tőlem egy privát, mint egy moditól egy ban. Erről csak ennyit:
Napi szinten olvasom a topic-ot, nem lesz seftelés meg kurvulás.
-
törölt tag
válasz
KillHates #15789 üzenetére
Van ismerősöm pár, akik foglalkoznak reworkkel, van közöttük, aki komolyabb szervizeknek dolgozik be. Az ő véleményük is az enyémmel egyezik. De ezek a szervizek is tudják, hogy reball esetén "as is" a minőség, azaz lehet el fog menni évekig a cucc, de lehet pár óra múlva újra lefő. Egy dolog ugyanis a golyó, de ott van a tokozás, amit nem éppen arra terveztek, hogy többször is az üzemi hőmérséklet többszörösére melegítsék őket.
Ahogy van ebben a városban egy nagyobb cég, ahol szintén része lehet a technológiának. De csak nagyon végső esetben, és utána teljesen újratesztelik a terméket, szűkebb paramétertűréssel, mint a frissen a sorról lekerülőket. Emellett nem foglalkoznak reballal, hanem a leszedett chipet dobják a hulladékba, és újat forrasztanak fel. Csak így mernek garanciát vállalni rá.
Amennyiben elvállalod a topikgazdai feladatot, egyből köztelességed lesz a hirdetések törlése. Ez nem mérlegelés kérdése, nincs rajta mit mérlegelni.
-
válasz
#65675776 #15788 üzenetére
Bocsáss meg, de ez milyen hozzáállás;
"Biztosan lehet jól is csinálni..."
Nem! Ezt csak jól lehet csinálni. Aki nem jól csinálja az nem rework-özik, hanem tákol, gányol... Ezeket a szakmaiatlan figurákat hamar ki is dolgozza a topic magából; általában kap flame-et rendesen. Ezért is igyekszünk a fórumos besorolása ellenére megőrizni a szakmaiságot, ami valahogy elkerüli mindig a modik figyelmét, mindig az utolsó pár oldalnyi hozzászólásokon meg a rugózás. Erre én azt fűzhetném hozzá; "biztosan lehet jól moderálni is" de nem gondolom komolyan mert én alapból mindenkiről azt feltételezem, hogy rendesen végzi a munkáját
" Átgondoltan lett leírva. Az eddigi fórumos és Aprós tapasztalatokon alapul. Nekünk pedig ezek az elsődleges szempontok, mert a moderációnak csak ez lehet az alapja. Nem lehet alapja a személyes ismeretség vagy a pénz."
Bocsánat; elbeszéltünk egymás mellett!
Én az ország leszemetezésére gondoltam és arra, hogy mai piaci hozzáállás abszolút ellehetetleníti azoknak a munkáját akik javításból élnek és arra törekednek, hogy egy terméket életben tartsanak és ne kelljen újat venni helyette és ami a lényeg; ne kerüljön a szemétbe. Remélem azoknak a leszármazottjai fogják majd egymást felzabálni a pazarlás és a környezet szennyezés miatt elpusztult Földön akik ezeket a gondolatokat most a fejünkbe sulykolják...
Nagyon sajnálom, hogy a fórum és az aprós visszajelzések ilyen képet festenek a munkánkról a szemetekben. Sajnos dilettánsként tényleg nagyon nehéz kiszűrni egy hozzá nem értő, de nagy dumás VAGY egy jó szakmai tudással rendelkező de szűkszavú ember megnyilvánulásait egy topicban. Mondjuk erre szerencsés kinevezni egy topicgazdát és akkor egyszerűbb az élete a moderátoroknak is! Többek között bátorkodom magam ajánlani, az objektív hozzáállásom és a szakmaiságom miatt is. Így talán majd közelebb tudjuk hozni a topic színvonalát az Prohardver elvárásaihoz
-
törölt tag
válasz
Rics22 #15777 üzenetére
Az itteni tapasztalatokról beszélek. Rengeteg gond volt mindig is a rework-özött dolgokkal az Aprón, több csaló is emiatt lett kirakva az oldalról. Biztosan lehet jól is csinálni, de azt nem otthon az íróasztalán fogja az ember megtenni. Emiatt nem engedjük szakmai részen a témát.
Üzletszerűség: nem csak attól lesz valami üzletszerű, hogy nagy tételben történik. Már attól is az lesz, hogy rendszeres bevétel származik belőle. (És nem kell idekeverni a saját használt alkatrészek eladását, mert az nem hoz hasznot, sőt, tipikusan minuszos lesz a kimenetele az üzletnek az eredeti beszerzéshez képest.) Gondolom nem azért vesztek meg komolyabb rework station-öket, hogy utána ne legyen belőle bevételetek, vagy hogy egy darab hibás eszközt megjavítsatok. Elsődleges célja nyilvánvalóan a bevételszerzés.
De ha nem üzletszerű, akkor miért hivatkozol - külön kiemelve - hivatalos üzletekre?
Nem az oldal a szemétkupac, hanem az ország. Az, hogy az oldalból is azt csinálnának egyesek, az viszont durva. Nem érdekel, hogy az országban mindenki csak és kizárólag a kiskapukat keresi, megkerülné a szabályokat. Itt nem adunk ennek teret.
KillHates: Átgondoltan lett leírva. Az eddigi fórumos és Aprós tapasztalatokon alapul. Nekünk pedig ezek az elsődleges szempontok, mert a moderációnak csak ez lehet az alapja. Nem lehet alapja a személyes ismeretség vagy a pénz.
laika1200: Igény mindig is lett volna rá. De nem lesz megengedve ettől függetlenül. Nem azért, mert a rework-ösökkel akarnánk kiszúrni, hanem mert ez egy alapelve az oldalnak. Szóval semmi sem változott valójában. Ugyan ezek a szabályok vonatkoznak a városi lokál topicokat leszámítva minden topicra. Nem vagytok különbek a többiektől, hogy előjogaitok legyenek.
-
Rics22
tag
válasz
amdathlonxp #15786 üzenetére
Olvass vissza,és rájössz,hogy mi itt csak egy megtűrt gonosz lények vagyunk.
Látszik a moderálás erősségéből,illetve a hangnem,stb.ezért is írtam be a paragrafusra pontos törvényi cikkejt.
-
Rics22
tag
válasz
amdathlonxp #15783 üzenetére
Rákérdeztem,és IGEN.... se ráutaló,se mellé utalás,semmi.
teljes cenzúra,záró tolerancia...plusz még le is lettünk az ingoványos talajig húzva egy személyes rosszindulatú ellenző miatt.
-
amdathlonxp
aktív tag
Üdv és mi van ha így néz ki egy alkatrész keresése formailag :
üdv tudna valaki ajánlani privátba (olyan üzletet )ahol xy alkatrészt meg tudnám vásárolni...
egy ilyen magas labda szabály ellenes lenne?
-
Rics22
tag
válasz
lightbulber #15779 üzenetére
Külön kértem én is,hogy lehessen akkor valami külön szekció szerünk... erre ennyi volt a válasz
" z innentől kezdve no comment.
"
GYEREKEK,én nem kívánok senkinek semmit,csak hogy egyszerre legyen az összes cucca BGA-s aki bármiben is a fórum ellen van,és ne legyen javító a környékén. JA meg zárjon be vasárnap a kisbolt is meg a dohánytrafik.
Azon kívül,hogy ingoványos és nem biztos a javítás,sőt üzletszerűen sem csinált itt senki semmit,ezen kívül másra nem akadtam ki,tisztelem a moderátorok valós munkáját,De nemtudom felfogni,hogy miért kell ennyire üldözni minket...
Akkor ha aláírásba üzenünk egymásnak,és offoljuk a topikot,csak hogy lássák az aláírást,az teljesen okés?
Vagy virágnyelven írjam be,hogy x36O bügyülő gápicsom van kettő pont 0 dióbélért?szerk.: Direkt nem írtam ki,hogy kivel történt az üzenet váltás,illetve egy betűt még el is távolítottam,csak hogy véletlen se álljon fent az üzenet nyilvános akármije...
-
Gyuri27
félisten
válasz
Nem. Viszont azt megkérdezheted, hogy valaki hallott-e már olyanról. Az aláírásodba meg kb bármi lehet.
Persze elég ha csak írsz valamit. Aki olvassa elolvassa az aláírásod is.KillHates: nagyon nagy.
-
válasz
-
lightbulber
csendes tag
Rengeteg olyan van , hogy valakinek valamilyen IC re vagy ritka alkatrészre van szüksége amit hirdetésekbe aligha lelünk fel és megkérdezzük , hogy van e valakinek. Olyat se szabad?
-
Azért ne harapjátok le daa-raa fejét. A fórum használata nem kötelező senki számára, egy opció egy lehetőség. Ha használja valaki akkor annak el kell fogadnia és be kell tartania az üzemeltető által megfogalmazott alapelveket. Ezeknek az alapelveknek meg követniük kell bizonyos törvényi irányadó előírásokat; többek között lásd előző az hozzászólásom
Bátorkodom feltételezni, hogy amit megfogalmazott daa-raa, az inkább valami nem igazán átgondolt személyes vélemény ami könnyen kicsúszik az ember ujjai alól éjjel fél háromkor, főleg a mai a média és a fogyasztói társadalom által agymosott időkben... -
Rics22
tag
"ingoványos talaj, a hosszútávú megbízhatóságra kb semmiféle garancia nincs."
Jó,akkor ezt most itt a saját,és több HIVATALOS ÜZLET,/mint pl egy autószerelő műhely/ nevében kikérném,sőt egyenesen sértés,jó hírnév és üzletrontás,illetve egyenesen cáfolható többszáz,több ezer elégedett ügyfél által! szakmai konferencia,oktatások,és kutatások által.
Az meg,hogy szemétkupachoz hasonlítja valaki az oldalt...nem kommentelhető kategória, ( vagyis de,csak ezzel az öreg reg.-el nem vállalok egy instant bannolást...)Gyerekek,amit én már leírtam párszor,ami itt megy a MODik vs köztünk,az nekem nagyon hasonlít egy szurkolók személyiségi jogok nélkül mozgalomhoz...
Kutyatov VS Fradi ultrák.
Most akkor nem mehetünk be a saját stadionunkba mi sem?
Ja ezt meg csak így lágjegyzetnek. :4.2.7. A jóhírnév egyik speciális alesete az üzleti jóhírnév, melyet a verseny szabályok külön védenek. 1996. évi LVII. törvény a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról törvény 3. § a következő tilalmat fogalmazza meg:
3. § Tilos valótlan tény állításával vagy híresztelésével, valamint valós tény hamis színben való feltüntetésével, úgyszintén egyéb magatartással a versenytárs jó hírnevét vagy hitelképességét sérteni, illetőleg veszélyeztetni.
A jogsértő véleménynyilvánítás
Az állandó bírói gyakorlat ugyanakkor következetes abban, hogy a véleménynyilvánítás is lehet jogsértő, ha kifejezésmódjában indokolatlanul sértő, bántó, megalázó, burkoltan valótlan tényállítást fejez ki, vagy nyilvánvalóan ellentétes a véleményalkotás elemi szabályaival. Ez azt is jelenti, hogy véleménynyilvánítással sem lehet "takarózni", ha valaki egyszerűen gyalázkodik, lealacsonyító kifejezéseket használ.
-
laika1200
csendes tag
válasz
KillHates #15774 üzenetére
KillHates: +1
daa-raa:
1) Az változott hogy felmerült egy ilyen igény. Lehet hogy ez a PH-nak már nem számít, nekünk igen.
2) Akár több ismerősnek is szívesen bemutatlak akinek a notiját "sportszeletért" javítottam és már többet ment utána mint előtte, mai napig működnek.
3) Ha ennyire mostohagyerekek vagyunk miért kell törölni az opcionális fórumok helyét? Hadd menjen akkor aki akar... Én ahogy látom a PH ellenérdekelt a Rework-el szemben, nektek üzletileg az az érdeketek hogy az oldalaitokon megjelenő hirdetéseken keresztül kattintás és új termék vásárlás generálódjon. Minél több, annál jobb. A javítás nem üzlet nektek mert akkor nem vesznek a népek újat. Nincs kattintás, nincs pénz. Azért vagyunk megtűrve mert mégis generálunk valamennyi látogatottságot. Ezt csak azért írom így mert a szakmai önérzetemet rettenetesen megsértetted. "ingoványos talaj, a hosszútávú megbízhatóságra kb semmiféle garancia nincs." - éppen ma láttam egy LG TV-t újat, ~200.000.-ért. 1 év garral. Szerinted miért nem vállalnak rá többet? KillHates leírta az előbb.
-
válasz
#65675776 #15773 üzenetére
Örülök, hogy a megélhetésünket úgy fogalmazod meg; "ingoványos talaj, a hosszútávú megbízhatóságra kb semmiféle garancia nincs."
Igazából azokkal a szemetekre nincsen hosszútávú megbízhatóság amit fogyasztói társadalom igénye kitermeltet a gyártókkal és a sok zombi meg megvásárol. Ha egy rework rendesen meg van csinálva, akkor az jóval tovább fogja bírni mint a garanciaidőt éppen kibíró termékeknek titulált hulladékok.
-
törölt tag
válasz
laika1200 #15771 üzenetére
Milyen körülmények változtak, hogy változtani kelene a szabályon? Mitől különb ez a topic, mint pl a fotós OFF-ok, hogy itt engedni kellene, ott pedig nem? A PH!-nak volt fotós portálja, ergo a fotós részleg nagyonis beletartozik az oldal portfoliojába. A rework nem.
"Nem lehetne legalább itt rugalmasabban kezelni a dolgokat mint ahogy mindennapjainkban a "kishazánkban" megtapasztaljuk mindnyájan?"
Azért, mert az országban ilyen állapotok uralkodnak nem kell nekünk is lemenni arre a szintre. Legyen egy ugyanolyan szemétdomb a PH! is, mint az ország?
Ha szakmai topic akartok lenni, akkor meg élből tilos lenne mindenféle hirdetés. Ahogy látom az a célotok, hogy nektek minden előjogotok meglegyen. Milyen alapon? (Lásd első bekezdés.)
"(Magyarán meg kellene arra találni a módot hogy országos lokál topikként hogyan tudnánk városi lokál csoporthoz tartozó jogosultságokat szerezni)" - Erre nagyon egyszerű a válasz: sehogy.
Egyébként nem bonyolult: a nevében is benne van, hogy a városi lokál topicot mi különbözteti meg a sima lokáltól. Nem kell ezen változtatni semmit.
KillHates: Nyílni biztosan nem nyílt szakmaiba, maximum egy időre oda került. Eredetileg talán nem lokál, hanem gőzös téma volt. Személy szerint mindig is elleneztem, hogy ez a topic szakmaiba kerüljön. Az oka egyszerű: a reworkösökkel rengeteg baj volt Aprón, elég sok csaló akadt köztük. Valljuk be, ingoványos talaj, a hosszútávú megbízhatóságra kb semmiféle garancia nincs. Egységes döntés volt az, hogy nem kerülhet át szakmaiba.
-
válasz
laika1200 #15771 üzenetére
Nem ennyire egyszerű a helyzet; meg van kötve a keze a PH-nak. Nem lehet hirdetni azért mert erre nem tudja statisztikai jelleggel kiterjeszteni a kontrollt a NAV felé az üzemeltető mert beszámolási kötelessége van az itt folyó kereskedelemről ha a NAV ellenőrzást indít egy személy ellen. Tudod; 2M-ig vagy adómentes ha magánszemélyként adsz-veszel a neten... A HWA-nak már van ilyen jellegű motorja ami vezet statisztikát és amit köteles felfedni a rendszer üzemeltetője ha az adóhatóság kéri; úgy mint a bankok a pénzmosásra utaló tranzakciókat, de biztosítani kell a folyamatos kontroll lehetőségét is.
Az ingatlan topic azért más tészta, mert ott eleve az állam teljes kontrollt gyakorol a földhivatalon keresztül az ott folyó tranzakciókra.Szóval ennyire egyszerű, hogy miért nem lehet a fórumok témáin keresztül adni-venni.
És ez nem aktuálpolitika, meg kell a "kattintás a HWA-ra" konteó, hanem EU-s előírás. -
laika1200
csendes tag
válasz
#65675776 #15767 üzenetére
"A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
Amiről itt szó van az "a szabály az szabály" vaskalapos, bürokrata hozzáállás. Valaki valamikor kitalálta leírta, most pedig be van tartatva, nem számít hogy időközben esetleg változtak a körülmények, a szabályalkotó esetleg nem gondolta körül kellőképpen az általa alkotott szabály minden aspektusát. Le van írva, betartatjuk pont. Nem lehetne legalább itt rugalmasabban kezelni a dolgokat mint ahogy mindennapjainkban a "kishazánkban" megtapasztaljuk mindnyájan? Miért jó az hogy amit itt egyszerűen, effektíve diszkréten és nem üzletszerűen megoldunk egymás között, tegyük át máshová, bonyolítsuk meg rendesen, hadd keresgéljen a nyomorult felhasználó...
Nem tudunk városi lokál topikba vonulni ahol szabad lenne "hirdetni" mert országosan szétszórt társaság van itt jelen. Az apróhirdetések közé sem szeretnénk átkerülni, itt láttam már olyan "bemutatott" eszközt ami a saját műszerparkom fejlesztéséhez adott ötletet, ha valakinek nem válik feleslegessé soha az életben eszembe nem jut hogy nekem olyan is kell. Ezt nem lehet apróhirdetések böngészésével pótolni! Próbáld meg ezt végiggondolni, megérteni de lehetőleg a mi szemszögünkből is...
Kompromisszumos megoldásként javasolnám a topik nevét "BGA és ReWork City lokál és szakmai topik" névre átnevezni, vagy esetleg az alapelveket átgondolni, kissé lazítani vagy kiegészíteni (Magyarán meg kellene arra találni a módot hogy országos lokál topikként hogyan tudnánk városi lokál csoporthoz tartozó jogosultságokat szerezni). Mi itt ugyanis egyszerre szeretnénk egy országos szakmai topik részeként létezni és időnként felesleges eszközeinket stb... az itt jelenlévő célközönségnek némi ellentételezésért felajánlani. Erre lenne itt igény!
Ez egy probléma. Meg kellene oldani úgy hogy mindenkinek elfogadható legyen, nem pedig e-pénisz bajnokságot kellene belőle kreálni.
Esetleg egy korrekt, elfogadható magyarázatot szeretnék a moderátoroktól hogy a mi esetünkben országos lokálként miért nem lehet azt amit városi lokálként lehetne? Hogy kinek és miért is jó ez most így? Most miért kell megint bonyolítani az egyszerűt? Ki moderálja a moderátorokat? És akik a moderátorokat moderálják, őket kik? Az megoldás lenne ha minden topiklátogató egy városba költözne? Ezért kérdeztem korábban hogy vicc-e, mert amit leírtál abból az is következik hogy itt a PH család és azon szereplő hirdetés linkelése is tilos, sőt beszélni róla is csak módjával?
Ez nektek jó?
-
válasz
#65675776 #15769 üzenetére
Hát ez így elég gáz, de majd megoldjuk, majd valahogy virágnyelven megfogalmazzuk, ha valakinek lesz valami ajánlata egy itt felmerülő igényre... Mint a HarryPotter-ben amikor emlegetig Voldemort-ot; " tuggyukki "
Nem-nem! Anno a szakmaiba lett nyitva. Ment is a hőbörgés, mikor át lett rakva a lokálba, mikor elszabadultak az indulatok a makkforrasztással kapcsolatban és heveny anyázós-sárdobálós stílusban ment a diskurzus.
De ezek után már felhőtlen könnyedséggel tudtuk megbeszélni a hétvégi beb@szások forgatókönyvét...
-
törölt tag
válasz
KillHates #15768 üzenetére
A hirdetések linkelése továbbra is tilos lenne. Ez egy olyan szabály, amiből nem engedünk. A maximum, ami megengedett, az annyi, hogy "Nézz fel apróra." Természetesen ezt is csak mértékkel.
Egyébként pedig de, a keresés is hirdetés, ahogy az arra érkező felajánlás is.
Boltot lehet ajánlani, a lényeg, hogy ne legyen érintettség. Ebből következik, hogy önmagát nem ajánlhatja senki. A hangsúly az érintettségen van. De emlékezetem szerint erről pár napja volt szó a topikgazda topicban.
Egyébként nyilván a topicnyitónak is voltak aggályai a topic-kal kapcsolatban, elvégre eleve ide lett nyitva, nem szakmaiba.
-
válasz
#65675776 #15767 üzenetére
"Ami esetleges plusz lehetőség lenne, hogy Aprón kapnának egy önálló kategóriát az alkatrészek, mert ahogy látom jelenleg csak az egyébbe fér bele. Ezzel jelentősen leegyszerűsödne a dolgotok. Kérdés mennyire lenne erre igény."
Szuper ötlet!
Nagyon hálásak lennénk!
És esetleg arra lenne mód, hogy az itteni hozzászólásokban lehetne hivatkozni az adott hirdetésre?
Ugyanis az a hirdetés hirdetése lenne...merthogy ezért is ekézik a fórumozót a modik rendesen
de csak így jutna az itteni fórumtárs tudomására, hogy én mit kínálok -
törölt tag
válasz
laika1200 #15765 üzenetére
A szabályok betarttatása mitől lenne cenzúra?
Hogy láttunk-e eddig üzletszerű hirdetést? Nos, ez egy érdekes kérdés. Mivel többségeteknek ez valamilyen munka, amiből kereset származik, így bármilyen hirdetés üzletszerűnek minősíthető.
Ha sürgősen kell valami, akkor feladsz neki egy aprót, esetleg ki is emeled, hogy szem előtt legyen. Ez a szabályos út, erre nagyrészt a kezdetektől fogva lehetőség van a PH! berkein belül.
Ami esetleges plusz lehetőség lenne, hogy Aprón kapnának egy önálló kategóriát az alkatrészek, mert ahogy látom jelenleg csak az egyébbe fér bele. Ezzel jelentősen leegyszerűsödne a dolgotok. Kérdés mennyire lenne erre igény.
A problémát a hirdetések mennyisége okozza a topicban. Ha nagyritkán fordulna elő egy-kettő, azzal nem törődnénk, ennyi elfér Lokálban. Viszont ebben a topicban már elért egy bizonyos tömeget a hirdetések mennyisége, ami indokolja a komolyabb odafigyelést a részünkről. Az, hogy hirtelen kell valami nem írja felül az alapelveket. És miért lenne vicc, hogy nem lehet az általad már nem használt eszközt eladásra felkínálni?
Bemutatni készülékeket nem tilos, soha nem is volt az, ahogy a használattal kapcsolatos leírások sem.
-
válasz
#65675776 #15764 üzenetére
Éppen ezért nem igazán értem;
Tudomásom szerint szó sem volt arról, hogy valaki azzal kopogtatott volna "eladó egy bigyula itt nálam", inkább az történt, hogy valaki segítséget kért "kellene egy bigyula" majd valaki reagált rá; " nekem van bigyulám hat petákért" ez nem hirdetés, csupán ajánlattétel.Meg;
1, direkt kereskedelmi tevékenységet senki sem folytatott itt a topicban, mert arra eleve felhívnánk a fórumozó figyelmét, hogy nem szabad!
2, hogy legyen szakmailag segítő a topic, ha nem lehet ajánlani egy boltot, egy partnert, akár saját magunkat ahol hozzájuthat a kérdező az adott alkatrészhez?
3, eleve a lokálban a topic, de természetesen ettől még vonatkoznak rá a fórum szabályai; tehát hirdetni nem fog senki, de hogy a fenti módon segíteni se lehessen...Mi ez ha nem görcsölés?
-
laika1200
csendes tag
Fizessek elő prémium tagságra, ne blokkoljam a reklámokat megy a nyígás, nyüszítés ezerrel, ezzel egyidőben pedig beüt a lelketlen cenzúra???
A topikban tilos hirdetni ez rendben van. Üzletszerű hirdetést eddig sem láttam itt, viszont mostanában láttam olyat hogy szakmai segítséget kérő hozzászólás törölve lett mert a moderátor hirdetésnek minősítette (vagy a hozzászólást vagy a rá adható választ) El tudom képzelni hogy a kérdést feltevő, esetleg emiatt regisztráló új tag mikor fog még egyszer a PH közelébe jönni, ha már ilyen lelketlenül megmoderálták. Tegyük fel hirtelen kellene valami alkatrész nem kérdezhetem meg a többieket hátha valaki tud küldeni mert sürgős, mert külföldről 2-3 hét mire megjön? Esetleg egy megunt, lecserélt szerszámot nem lehet megkérdezni hogy kell-e valakinek? Ez most valami rossz vicc akar lenni???
Ha már tilos egy gépet, terméket bemutatni, vagy csak a nevét leírni, kérdésre korrekt tájékoztatást adni akkor én most kérnék a moderátortól egy minimum 1 hetes bannt mielőtt olyat írok le amiért végleges törlést kapok.
Megkérdezem akkor külföldi fórumon. Ide pedig majd ritkábban járok. Köszönjük a "rugalmas" moderálást.
Ennyi.
-
Rics22
tag
válasz
mobileman #15761 üzenetére
hivatalos OFFOLÓ szer a neve,és 30perc BAN-al kell letörölni a chip körül
Amúgy meg utalni sem szabad rá...mint megtudtam.
Szóval vigyázni kell,vagy költözni. Ennyire egyszerű! DE azt se fogjátok megtudni,hogy hol az új grund,mert tilos megmondani.
Szóval 22es csapdája,senki ne javítson,ne adjon el, NE reklámozzon és pörgesse a ph-tJa és beszólni sem szabad,mert törölnek tiltanak.
-
Rics22
tag
most megint hol van 6 hsz?
gyerekek ez kész vicc.
OFF-ot azért még szabad írni ide? vagy most mivan ilyenkor? beszélgetnünk szabad,vagy megvan az is kötve,hogy csakis xy témából adódó off hsz lehet?
-
laika1200
csendes tag
Sziasztok!
Lenovo Thinkpad Edge-ben kellene egy IGP-t cserélnem. Átlátszó, hőre nem lágyuló ragasztóval van a chip négy sarka leragasztva (alá is van kicsit töltve). Esetleg tudtok olyan oldószert ajánlani amivel normálisan le tudnám a ragasztót szedni?
-
válasz
Taduska #15750 üzenetére
Soha. Úgy néz ki leállunk a BGA-zó gépekkel... Minimális hasznot hozott és ordenáré szopás lett a végére már az ügyintézés. Elqrvultak a kínaik is, olyan árakat mondtak, hogy csak néztünk (egy gépen 10 ezer lett volna) meg menet közben kitalálták, hogy nem annyi amennyi, meg nem ez a szállító, hanem az. Lettek is csúszások, meg magyarázkodni is kellett az ügyfeleknek.
[ Módosította: pepe091 ]
-
akos86
aktív tag
Üdv szakik!
Adott egy HP Pavilion DV2000 AMD noti, természetesen bekapcsolásnál nincs kép, tipikus vga hiba... (Tulaj elmondása alapján több csík megjelent a kijelzőn, majd a következő bekapcsolásnál már nem adott képet) Kiskunfélegyháza,Kecskemét környékén valaki betudná vállalni a javítását?
Előre is köszönöm!
üdv Á! -
hanley
csendes tag
válasz
lightbulber #15748 üzenetére
Ja! Nagyon más választásom nem volt,valahogy le kellett szedni mert így használhatatlan. Ok ezt megnézem,amit irtál...köszönöm.
-
hanley
csendes tag
Sziasztok!
PS3 fat újragolyóztam,újragolyózás után műkődik ugyan,de hamar felpörög a hűtés mint az állat majd leáll túlmelegedésre. Én úgy tudom,hogy az ihs alatt kaka a paszta. Leszedtem az ihs-t mindkét ic-ről,j.friss pasztát tudjak felkenni az ihs és a mag közé,ez idáig rendben is van. De létezik olyan ragasztó amivel az ihs-t vissza tudnám ragasztani? Köszi a válaszokat előre is.
-
-
Rics22
tag
Off,láttátok az új ps4 hdmi foglalatot? módosítottak,hogy az eladó ps4-ek ne essenek vissza azzal a hibákkal.
De a bga maradt ugyan az... valakinek tapasztalat ezekkel ?szerk. : véletlenül se próbáljátok meg félre érteni,halom hsz lett törölve,nyomjuk tovább a SZAKMAI-t,és az eladásra meg ugorjunk már át mobileman topikjába.
Jobb a béke..
-
válasz
lightbulber #15733 üzenetére
Érdekes, mert az infrás gépek hátulütője pont az, hogy a fényes/tükrös flipchip visszaveri a hő nagy részét és nem melegszik át rendesen chip középen. Ezért kell elnyújtani a profilt és távolról használni a fejet, hogy elég hő akkumulálódjon az alkatrészekbe. Tehát, hamarabb szokott felhólyagosodni a vastagréteg hordozó minthogy a flipchip alól kijöjjön a forraszanyag.
(mi a szent sz@rért megy ma a PH oldala úgy mint egy vemhes csigáé???)
szerk: Egyszerű ráépíteni meleg levegős fejet, a szondát kell megoldanod, hogy pontos legyen. A légmennyiség szabályzásának a visszacsatolása is fontos, mert ha leáll a venti pár másodperc alatt megfőzi magát a fűtőbetét. Tehát fordulatszám-visszajelzéses ventilátor kell bele és ha nem forog, akkor azonnal le kell állítania programot. Érdemes még utóhűtésen is gondolkodnod, de azt a PC410-be is be lehet programozni.
Nem közös a szonda, és a program is egymástól függetlenül tud futni a két vezérlőben. -
f27
senior tag
válasz
lightbulber #15733 üzenetére
Huuu...
Nem mondod hogy ir6000-red van?
Akkor kb ertheto a szabalyozhatatlan felso melegites,ahol siman 220foknal kb 270-280fok van.
Mostmar 100% hogy ott a baj. -
lightbulber
csendes tag
válasz
KillHates #15732 üzenetére
A chip hógyagmentes maradt.Lehet túl gyors a profil.Egyébként mindkettő asztali GPU( 8800GT )
Láttam ir6000 -hez forró levegős fejet, megéri venni? A hontonok nagy részénél 2db pc410 a vezérlő meg egy rex c10 vagy 100. a második pc410 es az alsó fórró levegőset vezérli?ha igen akkor közös a hőszondájuk? -
válasz
lightbulber #15728 üzenetére
Úgy buggyant ki, hogy közben nem hójagosodott fel a chip?
-
f27
senior tag
válasz
lightbulber #15730 üzenetére
Pedig 6 evvel ezelott mikor kokemeny irfos6000rel kinlodtam akkor volt ilyen hogy kihubbant az on az oldalan.
Amiota pl a mostani gepemmel dolgozok,de mar a hontonoknal sem tapasztaltam kiputyanast.
Szerintem ellenorizd le mas muszerrel is a hofokot mert szinte tuti hogy ott a baj,csak 250fok felett van ilyen.
A pupok is 250fok felett keletkeznek,vagy a tul gyors forrasztas vegett. -
f27
senior tag
válasz
lightbulber #15728 üzenetére
270fokon bugyan ott ki
Vagyis szerintem hitelesitsd azt a 225fokot mert az inkabb 270korul lesz. -
lightbulber
csendes tag
Láttatok már olyat,hogy nvidiás chipnél 225 C fokon a mag mellől kibuggyan az ón? Már nálam 2 is volt. Mitől lehet?
-
hanley
csendes tag
Nem tudom! Lehet neked van igazad. De annyi bizonyos,hogy,ha számot kellene mondanom,akkor azt kell mondjam 10-ből 10 jó szokott lenni. Az sb maradt a helyén gpu csere után is,s el is indult. Azóta is bármelyik bekapcsolásra indul és használható. Hidd el nem az első amit javítottam,ahogyan azt is tudom nálad sem. Olvastam hosszú hetekig a fórumot. Általában azok a gpu-k amiket hőlégfúvós barátaink sz@rrá melegítettek,azok szoktak így járni,bár szerencsére azok között is akad menthető. De,ha 10-ből 9 jó lesz reball után,a 10-ikre pedig új vagy jó bontott gpu-t kell rakni,hogy jó legyen...nekem ez is elég jó arány!
Szép estét!
-
lightbulber
csendes tag
Sziasztok! Régóta követem énis a topic-ot ,mint ahogyan sokan mások.
Rengeteg jó dolog van itt fenn
Valaki tudna nekem küldeni néhány gyakran használt profilt
Ir6000 -esem van ehez kellenének, de tervezek beruházni egy forrólevegősre. -
hanley
csendes tag
válasz
KillHates #15718 üzenetére
Igen-igen, de azért hozzá kellett szokni. Hibás lapokon való gyakorlással kezdtem, míg rá nem álltam, hogy hogyan milyen hőmérsékleteken, milyen nyújtásokkal, hány perc alatt jön le egy-egy adott fajta ic anélkül, hogy károsodna. Aztán mikor már úgy éreztem minden klaffol irány élesben. Nem mondom, hogy nem volt olyan lap, amit nem csesztem el, de az ember a saját kárán tanul.
Visszatérve hogyan szeded le a lesarkazás védőt?
-
-
hanley
csendes tag
válasz
hanley #15712 üzenetére
Sziasztok !
Bocsánat, hogy ilyen sűrűn postolok engedély nélkül, úgy, hogy még a közösség be sem fogadott, ám bár én remélem, hogy így lesz, s nem haragszotok meg, csak szeretném megosztani a sikereimet !
Az előzőekben szó esett egy xbox-ról, s annak sb hibájáról, valamint a puklis gpu-ról.
A gpu-t is cseréltem, s most pöcc-röff:
Minden jót az uraknak !
-
hanley
csendes tag
Sziasztok...üdv az uraknak !
Már egy ideje olvasom a fórumot, nagyon sokat tanultam belőle,s nagyon jó dolgok vannak fent, amiket kibeszéltek, de én még nem igazán szóltam hozzá sem szakmailag, sem pedig más téren. Ha meg engeditek szeretnék csatlakozni !? Illetőleg már is egy kérdéssel fordulnék hozzátok: xbox360 jasper alaplap, mókolni akarták, közben megölték az sb-t. Nem kapcsolt be, se kép se hang, egyáltalán semmilyen életjelet nem adott. Egy xcgpu hibás trinity lapról leszedtem az sb-t mivel lényegében ugyan az a két chip, felgolyóztam, majd irány a jasperre a másik helyére. Most indításra indul a lap, de kis idő elteltével leáll ram hibára (3 Led).
A kérdés tehát: Az sb-nek e téren van valami köze ehhez a hibához? Egyébként a másodlagos hibakódból indulok ki, ami 0110.Várom megtisztelő kommentjeiteket !
-
goncz_83
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg tudtok szakit ajánlani zalaegerszegen? -
Benji77
aktív tag
Sziasztok !
BD82QM67 SLJ4M Chipet mivel lehet helyettesíteni?
Elitebook-ba lenne. -
mzs66
csendes tag
Sziasztok,
Asus X502CA tip. gép rajzára lenne szükségem (az alaplap jelzése X402C), töltésvezérlési gondok miatt.
Előre is köszönök minden segítséget! -
burus2
csendes tag
Üdv a szakiknak. Van egy ASUS K51AC típusú laptopom. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja? Amikor bekapcsolom akkor nincs kép, olyankor a procihűtő sem pörög fel, de van úgy, hogy negyedszerre ötödszörre bekapcsol olyankor a procihűtő is indul nagyobb fordulaton, aztán lelassul. (régen is ilyen volt a hűtése) Van olyan is hogy bekapcsolom nincs kép nem megy a hűtő se de kb 5 6 perc után ha úgy hagyom gondol egyet és mégis bejön. Amíg nem kapcsolom ki tökéletesen működik aztán semmi. A kérdésem az lenne, hogy mi lehet a baja, és mennyiből lehetne orvosolni a problémát, ill. van e valaki itt a fórumon aki meg tudná csinálni?
A gép amd-s. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Star Trek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Elite: Dangerous
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest