- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gerner1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Furmany
csendes tag
Sziasztok!
Keresnék ISL6217 PWM ic-t egy régebbi Hp NC 8230 gépbe.
Akinek van eledó kérem jeleze, uj vagy bontott mindegy.
Köszi. -
Kemotox75
csendes tag
válasz
chipkonzol #14397 üzenetére
A 615-ösé nem jó bele? Mert az van....
-
chipkonzol
csendes tag
-
toza
senior tag
,,
-
Gigabyga
aktív tag
Legyetek olyan kedvesek nézzetek körül a bontós kosaratokban, hogy van-e AMD AM5000IBJ44HM bontott,működő processzorotok.
1db-ra nagyon nagy szükségem lenne. -
Rics22
tag
válasz
Kemotox75 #14387 üzenetére
talán 216-0728020 ha jól emlékszem,ez volt múltkor egy ilyenen...
Másik off,vissza lehet nézni,hogy ki mikor kezdte,én leírtam már párszor,hogy anno 2009-ben,a nagy gyárakon kívül magánkézben nemnagyon volt BGA Rework állomás itthon,egyetlen jovy-ról tudok,és kedvelt barátunk is sokat gyakorolt,hogy 7k-s áron tudja adni a reflow-t végül
a vasalós történetet szerintem nagyjából mindenki tudja,ebbe a gépbe raktam aztán én egy kerámia alső fűtést,és ez került az egyik itteni taghoz.(aki szerint én átvertem,és nem lehetett dolgozni a "géppel" )
Nekem még megvan,hogy anno akitől vettem az első hontont,kintről,Ő még a weblapján meg a vaterán árulta a kábeleket,diag. cuccokat
a MAGot (Hahaha) ismerem innen,nagyjából az 1-2 éve kezdő nagyon isten embereket is,akik azt se tudják hogy ki vagyok,pedig akkor ők még bőven anyu húslevesét ették d.u 2-kor,amikor vége volt az iskolának.+vannak a veteránok,akiket már nem követtem az utóbbi időben(sőt,40+-os visszavonult,de kell valami pénz,ezért bga-zok rádió gurukat sem,és nem is akarok vitába szállni velük sem)
Az egész maszlag,értelem nélküli hülyeség légyege,hogy ugyan húzott be szépen engem is "F",jártam jól az üzleteiből én is,de az egyetlen,aki VALÓS képet tudna adni a munkásságáról,tényleges évekről,amit eltöltöttünk egymással mondhatni szemben,jóbarátként,az én lennék,de feleslegesen nem pofázok,mert nincs értelme teleírni a topikot! (nagyjából,néha F. kérdése is ködös már
) egy teljesen más világ az övé,és a többieké is. Mindenki elhiszi,hogy az övé a zsír frankó. Nem egymást kéne savazni meg átbaszni a palánkon...HA szar a magtuningoló gépük,akkor az csak a többieknek jó,nem? (higgadtan,logikusan végig kéne gondolni...urban legend,de az ilyen forrasztott gépek 2-3hét után leálltak,és mentek át egy másik szervizbe chip cserére.--> Konklúzió ???
Én magamon kívül senkit se védek,én átmentem a saját elvem szerint abba az irányba,hogy egy jó csapatot kell felépíteni,KORREKT üzletpolitikával,amivel hosszú távon is talpon lehet maradni...ténylegesen párszáz box,és a mostani 150+ noti után eddig 3-5%-os garis hiba arány van,ami szerintem vállalható
Nincs BMW-m igaz,de ha itt élnék egész nap a fórumon,és fikáznám a másikat,akkor se lennék előrébb
Srácok,aki érez magába annyit,szánok valamikor az időből simán egy bga bográcsra,megsütjük a régi chipeket és letoljuk metiles pálinkával,amit itt a fórumon senki nem főz,mert nem 1 idény alatt akar meggazdagodni.u.i Innen a fórumról,(még egy másik helyről,amit nem adok ki,mert titkos
) ismertem meg az egyik legprecízebb -rohagyá' meg,nem írom hogy a legjobb (fck) - tagot,akit mindenki fikázott,mint embert,valóban egy utolsó tahó energiaitalon és pörgetőn élő 2m-es gyúrós állat,de a legjobb az egész csapatban,ez tény
úgyhogy ennyit az itteni megítélésről.
Neveket DIREKT Nem írtam,tudni lehet így is,hogy kikről van szó,így aki nem kíván beszállni,az is tovább tudjon lépni
nem fogok tudni reagálni erre érkező reakciókra,nincs is nagy jelentősége,csak leírtam OFF-ba,törölhető is,ha sértő,de nagyvonalakban próbáltam leírni a valót
pacsi mindenkinek -
kris54
csendes tag
válasz
chipkonzol #14383 üzenetére
http://bgaszerviz.hu/?page=keszlet
-
Kemotox75
csendes tag
Jó reggelt mindenkinek!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy milyen ati chipet tartalmazott eredetileg a Hp Probook 4115s?
Mielőtt hozzám került, járt egy másik szervízben a gép és elfelejtették visszarakni, úgyhogy fogalmam sincs, mit rendeljek rá. Please help!!! -
ielektros
senior tag
válasz
alienpapa #14384 üzenetére
A baj nem igazan azzal van, hogy nem osztja meg valaki a forrasat.
Mindegyikunk vasarol ott ahol tud. En nem ragaszkodom egyik kocsog kinaimhoz sem tolem aztan mehet oda hozzajuk barki mas is. Magyar kollegak sem feltik a forrasukat hanem kerva nehezen lehet kikaparni egy valamennyire legalabb megbizhato forrast. Es ez nem jelenti azt, hogy a masiknak is ugy fog mukodni a dolog.
A nagyok kozul en a ChipOneExchange-tol szoktam rendeleni ha kenyesebb szeriat kell javitani. De erre sem volt pelda mar par hete. Es remelem nem is lesz. Amugy picivel dragabbak de megbizhato es nagy europai irodakkal rendelkezo ceg akinek mellesleg van magyar alkalmazottja. Bar en ezt az egesz BGA mokolast mar rohadtul szivesen elfelejtenem.SEE-IC, HKLRF (ezekkel sokat boltoltam), chip-era, hkkemei. Meg van a skype-omon meg vagy 30 kinai akik megallas nelkul toljak a spam-et ha kell ha nem az ujonnan bekerulo chip szeriakrol es arlistak es a tobbi. Ezt szerintem senki nem titkolja hanem ez annal sokkal komplexebb mint azt mondani, hogy a fogarasi tescoban van olcson dzsiforsz GPU.
-
kris54
csendes tag
válasz
chipkonzol #14383 üzenetére
Szia
Innen vettem már ha nincs más eddig 1 héten belül megjött de hát nem olcsó.
http://www.ebay.com/usr/chipbay_store -
alienpapa
senior tag
Nem off ez! Szerintem sokunkat érdekelne egy ilyen forrás, de ezeket az infókat a kollégák jobban őrzik, mint a lányuk szüzességét!
-
chipkonzol
csendes tag
Ez nem ide akart menni bocs az offért.
-
chipkonzol
csendes tag
Szia!
Úgy néz ki a dolog hogy beszalad havonta 15-20 lapos.
Előválogatott, vga chip cserés, rs cserés, és táphibás gépek.
Viszont a tulaj 2 hetente jön haza és vinné is a gépeket.
A kínai forrás sajna elég hosszadalmas.
Nincs valami jó forrásod eu-n belül ahonnan hamarabb ideérne a chip?
Tudom ezek szakmai titkok de hátha, mindenki félti a forrását tudom.
Ha van kérlek jelezd.Köszönöm válaszod
-
válasz
d3lete #14380 üzenetére
Igen, az SM bus kommunikációjáért felelős, tartalmaz egy úgynevezett EC kódot, ami a pefirériák címzéséhez kell a BIOS-nak. Ezt a BIOS frissítéssel együtt frissíted. Ezért teljesen gyártó és modell specifikus a -szakmában tévesen- "keyboard" kontroller-nek hívott SM vezérlő vagy EC kontroller.
-
nahunn
tag
válasz
d3lete #14374 üzenetére
Nem kapcsol be, össze-vissza villognak a ledek , stb...
Én a héten egy Packard Bellel szívtam nagyot, nem volt kép induláskor, előzetes diagnózis
RS880... majd amikor próbáltam bekapcsolni össze-vissza felvillantak majd kialudtak a ledek.
Szétszedés után kiderült, hogy a KB926 EC melegedett elég rendesen, csere után be is kapcsolt a lap,
viszont ahogy rádugtam a kijelző szalagkábelt lefüstölt megint az EC. Na jó újabb EC fel, szalagkábel csere.
Juhhé, bekapcsol, nem füstöl, viszont csak háttérfrény van... RS880 csere, megjön a kép is. Összerak, minden jó majdnem, csak a hang helyett macskavonyítás a hangszóróból, szétszed, REALTEK csere, a hang is ok. Amikor azt hinné az ember hogy több szopás nem lehet. Hát lekapcs utáni lecsukásnál a kijelző teteje süt.Webkamera is kuka, azt még nem túrtam másikat de lassan lesz egy működős gép.
-
Router
őstag
válasz
chipkonzol #14376 üzenetére
[link] Ez mondjuk 1.1 de ördögi nagy eltérés nem lehet.
-
chipkonzol
csendes tag
MSI LGE50
E500 MS16361 ver 1.0 rajza nincs valakinek? -
válasz
chipkonzol #14369 üzenetére
Bontott esetleg jó?
-
f27
senior tag
Nagy a pangas...
Mindenki ugy dolgozik mint az allat hogy nem veszekszik senki mostansag? -
macko20
őstag
Lenne egy kérdésem ,asus x54c lapi ,gyári B800 cpu ,HM65 slj4p intel vezérlő ,kezeli az összes B9xx procit?
-
Kocska89
tag
Csak komoly befektetőnek! [link] 6000Ft-os reball és működik.
-
Benji77
aktív tag
Melegíthetős stencilt keresnék 216-0774207 chiphez.
Sajna a 300db-os készletben nincs benne.
Én ba...-rom leszedtem az új chipről az ólommentest, hogy majd újra golyózom. Csak nincs hozzá stencil.
Kölcsönbe is jó lenne. -
ielektros
senior tag
válasz
DisRespect #14352 üzenetére
A vakuumot en kikotottem anno a csaba amikor megpurcant. Aztan amikor vegre talaltam egy hasznalhato pumpat akkor annak adtam egy kapcsolot aztan igy akkor megy amikor en akarom. A levego mindig bekapcsol ezert igy kell profilozni vele. Nem tudom neked mit mutat az also homero az infrahoz, nalam altalaban baromsagot. De majd ha beall a kedvenc profilod akkor mar nem fog erdekelni.
Belaim az urban. Ebben a pillanatban is kozeledem csodalatos orszagunk iranyaba. Ha hianycikk lesz a sör par napig akkor elnezest kerek a kellemetlensegekert
-
kikihun
csendes tag
-
zorroka74
csendes tag
Sziasztok
Valakinek a badcaps.net-en nincs véletlen letöltési lehetősége?Sehol máshol nem találtam biost magamnak.
[link]
és ez pont jó lenne. -
DisRespect
csendes tag
HR460-on tudok olyan profilt csinálni hogy csak az infra menjen? Hiába állítok be csak az infrára hőfokot a forrólevegős ventilátorok is mennek (igaz nem fűt) illetve a vákuum is bekapcsol.
-
d3lete
aktív tag
Valakinek esetleg G86-730-A2?
-
gabor54
csendes tag
Sziasztok!
Kérdeném a szakiktól?
Mi a véleményetek az alábbi masináról:? ATTEN AT8225 BGA rework station
Mennyire alkalmas általános panel: noti, desktop, tv, egyébb bga, smd alkatrészek cserélyéhez? panelek javításához?
Magyarországi szállító netto 305.000.- ft.
Gar 1 év.
Véleményeteket előre is Köszönöm.
Üdv. Gábor
-
kris54
csendes tag
Sziasztok!
Nincsen valakinek a Lenovo z560 kapcs rajza ? Egy kis víz folyt beleKöszi
-
d3lete
aktív tag
valakinek esetleg G86-730-A2.
-
nahunn
tag
a vezeték nélküli egérnek a bill mellett a helye
-
ielektros
senior tag
Tud valaki nekem egy Vostro 3500 magyar billt ertekesiteni? Jo lenne postan magyar cimre elkuldve. Unokahugomnak viszem a gepet de nemet billes.
-
d3lete
aktív tag
válasz
ielektros #14326 üzenetére
Majdnem jo csak nem ldo kellene hanem step down aminek a kimenetet egy processor vezerli.
Tehat van egy bemeno 5v egy, gnd, kimenet egy 3.3v referencia meg egy 0.6v vezerlo szal ami a procitol jon.
Ebbol a cuccbol ketto van ami 1.5 es 3.3v ot alit elo.
Ugy oldottam meg jelen esetben hogy xboxbol 2 nagy fesszabalyzot beletettem
3.3v meg 1.8v ost a tobbi laba meg nincs bekotve ,csak igy az a baj ha kikpcsolom nem szunik meg a fesz es meriti az akkut. -
Gigabyga
aktív tag
Látott / Tapasztalt valaki hasonlót egy táblagépnél?
Vega D7124
Tükörképet mutat a képernyő. A mozgásérzékelő szenzor fordítva dolgozik és még a digitízer is teljesen fordítva érzékel. -
d3lete
aktív tag
Sziasztok!
Step down ict keresek. Adjustable.
3.3v kellene leadnia 500ma vagy tobb.
Smd kod jelolese A1** esetemben A14F de van A14K stb stb a lenyeg hogy a masodik helyen 1 legyen es osszesen 4 karakter. Sot-25 tokozasu. Mindenfele hordozhato eszkozben van alitolag. En is talaltam itthon de az nem allithato, es nem ad le csak 120ma -t
Ha valkinek lenne kerem irjon. -
ielektros
senior tag
válasz
chipkonzol #14321 üzenetére
Van egy komplett set nalam amit nem hasznalok. Befogoval mindennel. Nincs meghirdetve meg semmi mert nem agyaltam meg rajta.
-
chipkonzol
csendes tag
90*90mm vagy 80*80mm stencil készletet keresek laptopokhoz.
Árul valaki ilyet?
-
Hunter2
addikt
kösz mindenkinek, elvileg meg van már oldva. azért majd zaklatok mindenkit ha legközelebb kell valami.
-
don_peter
senior tag
Van egy Acer Aspire 5750ZG LED kijelzős gépem bontásra.
Vadi új a gép, alaplapja elhalálozott.
Mindene megvan, kivéve a HDD.
Acer Aspire 5750ZG specifikációi:
Intel Core B950 proci
15.6" HD LED kijelző
2GB DDR3 RAM
DVD-Super Multi DL Drive
Acer Nplifi 802.22b/g/ wifi
6 cellás Li-ion aku.
A gép dobozában papírjaival együtt van jelenleg. -
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Formula-1
- Star Trek
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- bambano: Bambanő háza tája
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- APPLE Airpods PRO 2 , Airpods 4 Airpods Iphone 13 14 15 16 Bontatlan Új DEÁK TÉRNÉL AZONNAL Átvehető
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Raynox-250 makró előtétlencse
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad T480 csak belső akku. 8-32GB 256GB-2TB
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest