- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
Új hozzászólás Aktív témák
-
kris54
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni ? aki regisztrálva van a badcapson kellene egy felhasználó név aki regelve van .
Kösz előre is. -
amdathlonxp
aktív tag
Sziasztok
hp 8510w hűtését hogy tudom "megcsinálni" nincs benne gáz sajnos( tanácsokat privátba kérnék ha lehet mert azt "előbb észre veszem"
köszönöm
-
netzoli
tag
Tudnátok a képen lévő problémának a megoldására valami ötletet adni?[link] Másik jelenleg nincs egyelőre elérhető időn belül.
-
Tamás9x
őstag
válasz
amdathlonxp #15873 üzenetére
A fióknyi cuccot meg add nekem eladom jó drágán a tudatlanoknak
Régen nagy divat volt az un bios debugger card 10+e ft volt..
-
válasz
amdathlonxp #15871 üzenetére
Ügyfelet elkápráztatni a kicsi villogó bigyulákkal!
Másra úgysem jó ez a szakma, megmondták a megmondóemberek!Komolyra fordítva a szót; elvileg ki lehet deríteni vele, ha valamelyik perifériája zárlatos a CPU-nak. Jelen esetben a GPU vonalon "lát" zárlatot. Le is cseréli a chip-et.
Jópofa dolog de tök felesleges; az esetek 99.9%-ában ki lehet mérni, ha egy periféria zárlatos külön debugger-bigyula nélkül is; az adott rész tápáramkörén olyan feszültségesés van, hogy éppen nem kezd el világítani a VRM
Meg a másik, ha rossz XPS 13-at vagy XPS 25-öt kapok, akkor a legédesebb álmomból is felkelve tudom, hogy az nVidia halt el benne -
samat99
csendes tag
válasz
amdathlonxp #15869 üzenetére
ihun van e
http://www.aliexpress.com/store/product/Free-shipping-notebook-478-socket-cpu-tester-whith-lamp/1679421_32300837916.html
-
amdathlonxp
aktív tag
Üdv
Ez mi [link] ? -
amdathlonxp
aktív tag
ködgép...csak nem száraz jéggel hanem egy tubus kínai fluxal megy
-
samat99
csendes tag
Ugyan már ez náluk alap. Itt egy másik pofás gép bemutatója.
https://www.youtube.com/watch?v=KDZLFE2bk8M
Gázmaszkban is megfulladnék.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
Reggie0 #15861 üzenetére
nekem is hasonló gépem van csak ez valami orosz feliratos meg nekem nincs forrasztó......
ha 300 ra állítanám az alját le potyogna minden az alaplapról (ha 300 on van az alsó fűtés akkor olyan 280 az alaplap),a felső meg 15 fokot csal pluszba így 315 fokkal küldte meg 230 nél sosem tettem feljebb de addig sem nagyon szabada tetejét be sem kellet volna kapcsolnia úgy is le tudta volna venni a chipet ebben biztos vagyok ,na meg minden mást is ....
jó videó sokat lehet tanulni belőle
ezek szerint hőmérő nem is kell hozzá akkor én nem tudom minek használóm ....
-
samat99
csendes tag
Ezt meg kell néznetek:
https://www.youtube.com/watch?v=oxhNz6mB9MU
A kondi is kiugrott a gatyájából
, De jól megkente a chipet is
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz
amdathlonxp #15858 üzenetére
Megoldódott ,
-
tetris
tag
Sziasztok,
Tudnátok javasolni valakit, aki ezt újra tudná nekem golyózni (vagy melegíteni végső esetben)?
Előre is köszönöm. -
Gus
aktív tag
válasz
gabor54 #15854 üzenetére
Kompatibilis procik
Procival kompatibilis chipsetek.
Nem valószínű, hogy ez gyári összeállítás, vagy, ha igen az elég gáz. -
Zoli986
tag
válasz
gabor54 #15852 üzenetére
Szia!
A 30 perces kikapcsolás a HM70 chipsetes lapokra jellemző,ami alapból celeron és intel processzorokkal szerelt,viszont bővíteni próbálták core i 3,5,7 processzorral,amit a HM77 chipset kezel hibátlanul.
Első körben nézd meg milyen processzor,milyen chipset kombináció van a gépben. -
gabor54
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek!
Szenvedek egy notival. Satellite Pro C850 a típus.
Hibajelenség: szisztematikusan kikapcsol ½ óra után. Viszont azonnal visszakapcsolható.
Teljesen mindegy, hogy rendszerrel, vagy csak bios felület van a képernyőn.
Alapdolgok mint pasztázás hűtés ellenőrizve, ha aksi, hdd, dvd kivéve akkor is ugyan az a hibajelenség..
CPU hőfok 36-40 Celsius SJTNV vagyis a BD82HN70 max 48 Celsiust mértem.
Találkozott valaki ezzel a hibával?
Ötletek?
Előre is Köszönöm. Üdv. Gábor -
f27
senior tag
válasz
chipkonzol #15849 üzenetére
Nem komunikal a nandal az alaplap.
-
Reggie0
félisten
Esetleg valamelyikotoknel van olyan hibas/kuka alaplap amelyiken van pci express switch (PEX86xx/PEX87xx) ?
-
chipkonzol
csendes tag
Sziasztok!
Belefutottam egy olyan hibába , hogy egyik ismerősöm RGH-zott egy E slimet.( nem az első volt neki).
Valami menet közben történt, azóta a power gombra sem reagál. Standby feszkók megvannak a penlon semmi nyoma sérülésnek.
Valaki találkozott már ilyennel?
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok LGIPS231 Service manualja van valakinek? a nagyfesz kondiról a mosfetre lefutó zener dióda értéke érdekelne.
-
Reggie0
félisten
válasz
KonzolKartel #15846 üzenetére
A Microsolder kft. mar vagy 6 eve tart mindenfelet forrasztastechnikabol.
-
válasz
KonzolKartel #15843 üzenetére
Ha ilyen szalmaisággal tartja, akkor az inkább mókás lehet mint érdekes
Nem ártana a jó ötletek mellé némi száraz szakmai ismeretet is összeszedni...
De engem már nem lep meg semmi, ismerek egy embert aki itthon a metróban volt forgalomirányító kint meg szociálpszihológiai oktatásokat tart egyetemeken... Elvégre Amerikában a hülyéknek áll a világ! -
válasz
Dr. Romano #15841 üzenetére
Mindamellett, hogy kegyetlen hülyeségeket beszél összevissza a probléma lényegét tökéletesen megragadja. A flipchip hibáról beszél amivel az igazán hozzáértők tisztában vannak már régóta...
Ha elmenne egy olyan tanfolyamra ahol ezzel foglalkoznak, akkor meg tudná rendesen fogalmazni az elmélete lényegét és nem konteózna a tervezett elavulásról -
Dr. Romano
veterán
Nemrég találtam a YT-on egy videót ahol egy csatornával rendelkező szervizes gyerek mond dolgokat a reballról, szerintetek ez mennyire igaz?
-
kriszpontaz
veterán
válasz
zoli121 #15838 üzenetére
Egy ilyen BIOS post diagnostic card befektetést megérne a dolog. Így legalább látnád hol áll meg és milyen hiba miatt az alaplap induláskor.
-
f27
senior tag
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion DV6 (XD524EA) laptop. Hiba a következő. Gép elindul ventik felpörögnek de nem ad képet. Gondolom a tipikus VGA gond. Eddig 1 emberrel beszéltem aki azt mondta hogy ezeket lehetetlen úgy megjavítani hogy hosszabb ideig (több mint 1-2 hónapig) működjenek. Véleményetekre vagyok kíváncsi hogy érdemes lehet vele foglalkozni vagy bontsam el.
-
Redmanus82
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Palit GTX770 (4Gb/SKHynix), ami működik, de szemetel.
Alapvetően ritkán alig látható apró zavarok jelennek meg a képernyőn, leginkább a betűknél látszik, de most ahogy ezt írom még semmi zavart nem láttam. OpenGL-el semmi gond (Furmark szépen megy, burn-in teszten 76-78 fok) viszont Heaven Benchnél (DirectX) piros fénycsóvák, és apró kockák jelennek meg a teszt közben elejétől fogva.Kérdés az, hogy pontosan mi okozhatja a hibát?
BGA chip? VRAM Chip? Esetleg VRAM körül valahol egy mikrokondi?Ami már megtörtént:
- Komplett BGA Reball (chip eltávolítva a lapról, újragolyózva, visszaforrasztva)
- Összes nem SMD kondenzátor cseréje két soron -
DisRespect
csendes tag
válasz
DisRespect #15827 üzenetére
Senki?
-
törölt tag
Üdv!
javított már valaki gps-t ?
Adott egy navon n670 ami néha lefagy, bereccsen a kép, majd nem lehet bekapcsolni. szerintem az akkuhoz vagy töltéshez lehet köze. ha resetelem, majd töltöm akkor valameddig megint jó lesz. néha nem talál jelet.
Érdemes/lehet javítani ?
Szerintem az akku teljesen döglött
-
Reggie0
félisten
válasz
#65675776 #15788 üzenetére
"Biztosan lehet jól is csinálni, de azt nem otthon az íróasztalán fogja az ember megtenni."
Vagy de. Nem a helyszintol fugg, elarulom."Gondolom nem azért vesztek meg komolyabb rework station-öket, hogy utána ne legyen belőle bevételetek, vagy hogy egy darab hibás eszközt megjavítsatok."
Ez egy hulyeseg. Nekem is van rework station es otthon all a foldon, fel eve nem nyultam hozza. Es csak a sajat szorakozasomhoz kell, egy-ket sajat panelt megjavitottam, de nem csinalok es nem is csinaltam munkat senkinek. Mar megint veszelyes altalanositast hasznalsz, ahogy azt PH-n szokas.PS:
Az alternativ forum helyerol dobjon meg valaki egy privvel. Koszi. -
hanley
csendes tag
válasz
DisRespect #15827 üzenetére
A ps4-el? Megy szépen! Mindkettő! ;-)
-
Gus
aktív tag
válasz
DisRespect #15824 üzenetére
Valóban érdekes irányba megy a világ...
Regeltem -
DisRespect
csendes tag
Kérnék egy reg megerösítést!
-
laika1200
csendes tag
válasz
hanley #15820 üzenetére
Meglesz az, én szorítok. Viszont ha ilyen képeket linkelsz hosszú rézkígyókkal "gazsiék" meg fognak keresni hogy mit csinálsz a felesleges színesfémmel...
Próbáld ki egyszer úgy hogy előre felvágod a harisnyát kb. jó centis darabokra (szélesebb pákahegyet használsz) és picit több fluxot teszel a chipre. De persze mindenkinek megvan a kedvenc technikája. Alátétnek én nikecell lap helyett pl. szilikon sütőlapot használok, jól tapad, bírja a hűt és könnyen takarítható.
-
laika1200
csendes tag
válasz
d3lete #15819 üzenetére
Szerintem 99% GPU, 1% hogy RAM. VGA memory stress test-el meg tudod ugyan nézni de becsapós, GPU hiba vagy a GPU alatti törött golyó is okozhatja a ram hibás elérését... Esetleg annyit tudsz csinálni hogy leveszed a GPU-t és újragolyózod. Nem sok értelme van kínlódni vele, kivéve ha szereted a kihívásokat. Volt egyszer régen nálam egy nvidia 6800GT AGP-s, annak ugyanez volt a tünete. Ott megfutottam ezt a kört, GPU reball (nem változott a hiba, ugyanott jöttek elő a "csíkok"), aztán az összes ram csere. Annál ugyan bejött a ramok cseréje de az volt az egyetlen eset hogy RAM hibás volt a kártya...
Most nézem hogy törlődtek a tegnapi hozzászólásaim. Ezt úgy veszem hogy a moderátorok sem találtak megfelelő n csatornás fetet a hardveraprón, vagy nem szeretnének egy láda sört ingyen.
-
hanley
csendes tag
Imádkozzatok légyszi !
-
d3lete
aktív tag
Sziasztok! 560ti vga reflow volt. Ad képet de vékony vonalak vannak a képernyőn ha az egeret huzogatom változnak. Mi lehet a gond?
Szerintem GPU. Sokan mondják, hogy memoria. -
zorroka74
csendes tag
Sziasztok.
82qm57 helyett 82hm57 mehet szerintetek?
nyálazom a netet de nem találom hogy mi a különbség. -
hanley
csendes tag
Azanyja kiskéjsit nekije, valóságos "szájkarate" volt itt míg oda voltam,s nem néztem fel ide !
Mikről len nem marad az ember !
-
Rics22
tag
Megyek át én is... ezen besírtam
"REGISZTRÁCIÓ MEGERŐSÍTÉSE
szereted a sz*xet?:
A kérdés a robotok általi automatikus űrlapküldés megakadályozását szolgálja."beírtam válasznak hogy nem,és ezt dobta ki "Hibás választ adtál a kérdésre."
-
Tamás9x
őstag
válasz
#65675776 #15788 üzenetére
"laika1200: Igény mindig is lett volna rá. De nem lesz megengedve ettől függetlenül. Nem azért, mert a rework-ösökkel akarnánk kiszúrni, hanem mert ez egy alapelve az oldalnak. Szóval semmi sem változott valójában. Ugyan ezek a szabályok vonatkoznak a városi lokál topicokat leszámítva minden topicra. Nem vagytok különbek a többiektől, hogy előjogaitok legyenek."
Sajnos de, mert tartalmat ad a fórum, és ha megfojtjátok a szerkesztőket, akkor majd mennek máshova.
Sokan járnak ide olvasni, még ha nem is tesznek hozzá a fórumhoz, növelik az oldalnézettséget.Hirdetést Spoiler alá amit csak a regisztrált tagok tekinthetnek meg és már meg is van oldva szerintem. Még mindig az oldal van a felhasználókért és nem fordítva.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Asztali PC , i5 9500 , 1660 Super , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Microsoft Surface Pro 3 Tablet - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I W10 I Cam I Garancia!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest