- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gigabyga
aktív tag
válasz
netzoli #17621 üzenetére
Szia!
Labortáppal nézd meg a ventit, hogy minden feszültség tartományban változik-e a fordulatszám 1.3-1.4V körül el kell indulnia(lassan). Magyar alkatrészes cégtől kaptam olyan "gyári" ventit, hogy 4V alatt meg se mozdult. 4V és fölötte meg fullon pörgött. (hátha) Eredeti meg 1.3-1.4 körül szépen pörgött.Másik, a venti csatinál nézd meg.
1.láb-SIO 47
2.láb-GND
3.láb-SIO 37 (FAN PWM)
4.láb-+5VScsati alatt van 2 kondi párhuzamosan 1 ellenállás merőlegesen. Ellenállás egyik fele SIO47 lábra van kötve másik +3VS. Ellenőrizd le őket.
Ha minden OK, SIO csere -
yohnsee
tag
válasz
netzoli #17226 üzenetére
Köszönöm a válaszod, és KillHates: neked is köszönöm.
És külön köszönöm a nagylelkű lehetőséget, biztos lehetsz benne, hogy még az idén szakítok rá időt, hogy megnézzem.
A helyzet az, hogy ezek tényleg nagyon profi cuccok. Amit netzoli linkelt, abból létezik trinokuláris verzió, tehát lehet pluszban egy kamerát még rátenni.
Jelenleg olyasvalamit keresek, ami induláshoz, kezdéshez elég. Később, ha sikerült elindulni, persze elengedhetetlen lesz az a minőség, amit ezek az eszközök képviselnek.
Esetleg olyat nem használ(t) valamelyikőtök, ami pl. HDMI-vel monitorra köthető? Azért gondolkodok ilyenben, mert egyelőre csak vizsgálni kellene főként, alatta dolgozni még nem (annyira).
Na meg persze szerettem volna, ha 120 ezer forintban meg tud állni a dolog. -
Reggie0
félisten
válasz
netzoli #16381 üzenetére
Szerintem az emberek nem ugy mukodnek, hogy van napi x karakter kvotajuk es ha az kihasznaltak, akkor nem tudnak masrol beszelni. Magyaran, ha azt latod, hogy A temarol beszelnek es nem B-rol, az nem azert van, mert az A miatt nem jut kapacitas B-re, hanem mert A-rol akarnak beszelni es B-rol meg nem.
-
laika1200
csendes tag
válasz
netzoli #15475 üzenetére
Holnapra ígértem a cserét, mert tudtam hogy még van 1 ilyen csatim. Aztán lebontottam és látom hogy 2 db. kell
Nekem nem sürgős, az ügyfelet pedig kész tények elé állítom, így járt:
Az ilyennek kapát sem adnék a kezébe, mert levágná vele a lábfejét. Aztán majd ha reklamál hogy "csak az egyik lap csúszott be" ... -
mylocky
csendes tag
válasz
netzoli #14774 üzenetére
Nem tudok dolgozni a gagyi fluxal.
Ezt a vastagon megkövesedd libazsírt is fél óráig sikáltam, mire neki tudtam állni leszedni a golyókat.
(ricoclean, nicro, acetonmentes lemosó kotyvasz..)
Amúgy mindenhez fluxot használok lassan.. még párzáshoz is lassan, azért kell relatíve sok. 1 gépnél, 1 az asztalon, plusz jó ha van tartalék. Meg persze hozzám is jönnek, hogy "aggyámáegykisfluxot". -
toza
senior tag
válasz
netzoli #14484 üzenetére
ha ez veletlen esetleg nekem szolt volna..:
es akkor mi a valasz a 2 kerdesre?!
egyebkent legyszives kiemelned a hibakat,en nem latok egyet sem.
vagy az h mit es hol szamit egyebkent,vagy szamitott valaha is?
vagy mi koze ennek az igenyeseghez?!tekintve h kb evente 200 sort irok nem is erdekel
nem javitok semmit senkinekveszek nem mukodo dolgokat,es eladom 2 szer 3 szor annyiert.mindenfele problema es fennakadas nelkul .100 tranzakciobol 1szer volt elegedetlen a vevo mert karcosabb volt a dolog mint ahogy latta fotokon..szoval mikoze van az irasnak ehez egyebent?!
-
ielektros
senior tag
-
JSHammer
tag
válasz
netzoli #12206 üzenetére
Megszívlelem, hasonlóra gondoltam énis, bár nem ilyen részletesen....
a gond a bevétel oldallal kezdődik,mivel ott már a racionális számok halmazán érdemes értelmezni a kiadás oldal függvényében ,esetenként havi bontásban
van olyan hogy 1 hónapig semmi aztán kövi hónapban "csőstöl" jön a meló....
Itt a fórumot már vagy 2x elolvastam előről, szóval már be tudom határozni hol is van a piacképes tudásszint, és mivel az önértékelésem kissé pesszimista, így azóta az ebookz elektrós szegmensét bújom, felüdítve kis eevblog-gal
-
nahunn
tag
-
don_peter
senior tag
válasz
netzoli #12187 üzenetére
Ahogyan ez a piac alakul valószínűleg nem kell sok idő és a 6millió is nagyon sok lesz.
Tönkre teszik a kontárok teljesen ezt az üzletágat.
Csak körbe kell nézni itt vagy bárhol mennyi kontár jön és azonnal több éves tapasztalattal kezd el "dolgozni".
Az elmúlt 2évet tekintve és csak a nagykörúton 3szor annyi a szervizek száma mint korábban.
Minden telefonos és számítástechnikával foglalkozó nagy és kis bolt hirtelen szerviz lett és persze gomba módra szaporodnak a csilli-villi újként nyitott szervizek.
Szóval ne aggódj, nem kell soká várni és úgy fel hígul ez a szakma, hogy nem lesz értelme hivatalos szervizként tevékenykedni.
Sőt, sehogy sem... -
don_peter
senior tag
válasz
netzoli #12185 üzenetére
Katásként 6millióig adómentes vagy.
6millió feletti bevétel után 40%-ot kell befizetni.
Bár utóbbi lehet kevesebb most erre nem emlékszem pontosan.
A lényeg itt az, hogy, ha katás is vagy nem jelenti azt, hogy nem számlázhatsz ki többet csak a 6milliós rész után már rendesen adózol.. Ennyi -
f27
senior tag
válasz
netzoli #12178 üzenetére
Igen en katas vagyok.
Ha van szamla a navtol ha nincs en igysem ugysem fizetek adot.
Hameg tullepem a megadott keretet,ha van ellen szamlam ha nincs fizetnem kell mint a katonatiszt.Vagyis ebben az esetben neked kellene a vamtol szamla mindenrol?
Az hogy felhivott a vamtol valami fejes,nemjelent semmit.
Lehet teged is hivott mar,de tudok itt is 1-2 embert akit szemelyesen felkerestek telefonon
A fejesnel meg ne arra gondolj hogy a parlamenti fejes hivott,hanem az aki alairja a vegso papirt hogy kiadhatjak a csomagot neked. -
f27
senior tag
válasz
netzoli #12174 üzenetére
Mikor meg az elejen keztem el kintrol vasarolgatni nagyobb mennyisegeket egy egy alkatreszbol,az elejen mindig kerdezgettek,hogy mi ez? Minek nekem ennyi,miert nem kerem szamlara,stb...
Majd egyszer vegen oda jutottunk,hogy felhivott a vamrol valami fejes emberke,es egy rendelesemnel tuzetesenk kerdezoskodott.
Felirtak minden adatomat stb...
Ugye ott kiderult hogy hivatalos szerviznek van,ergo tobb db is johet be 1-1 alkatreszbol.
Azota a telefon utan,nemvolt tobb level,kerdes,stb...
Minden kulfoldrol erkezett csomagom kerdes nelkul jon att a vamon.Ami esetlegesen ebbol lejon ( es mondjatok ha roszul gondolom)
Mikor felhivtak es adatokat kerdezgettek stb..
Akkor egybol bevoltam regisztralva a szamitogepbe,mikoris jon egy csomagom a rontgen ala,mar a gep irja is kie a csomag,mellette a tevekenSegi kor stb...
En annak idejen elmagyaraztam annak a fejesnek,hogy azert nem erdekel a szamla,mert nemtudom elszamolni,es a legtobb alkatresz nem kulon eladasra jon hanem sajat beepitesre,es a kuncsaftnak en egy egyesitett szamlat adok a munkarol.De ugye az hogy ez megtortent nem mentesit az afa megfizetese alol.
Ezt pedig ugy lehet megoldani,hogy siman 10ezer alatt vasarolsz surun.Mostmar a chipeket rendelek is egyesevel vagy max kettesevel erkeznek.
Es ebbe az a szep hogy minden nap kapok 2-3 karacsonyi ajandekot kulfoldrol
-
f27
senior tag
válasz
netzoli #12161 üzenetére
Igen ez az on orszagaba +ennyi afa terhelesel kuldjuk faszsag mar volt egyszer az ebayon.
Mukodott kb 2-3 hetig.
A 2-3 het alatt dollar milliardokat bukott kina ezen ,mert senki nemvasarolt igy mart toluk.
Hamar nemtetszeset nyilvanitottak ebay fele,aki azonnal megszuntette,es inkabb tett egy menyit irjak ra a szamlara opciot.
Igy maradt az hogy 6600ft alatt vamentes.
A jatekokra nem emlekszem de aszem azok total vamentesek.
Illetve lett a nagyonkomoly minden csomagot rontgenezesi ellenorzes.
Ha megfogjak fizetsz ha nem akkor nem.
Nagy menyiseget mindenbol megfogjak.
Nagy atlagba mindenki kis osszegekert vasarol 1-1 db.
Aki meg nagyba veszi kipengeti az afat es ugyis ertekbiztositva keri minden orszagbol.
Es az ebay azert sem latta nagy ertelmet a rendszernek,mert jottek volna a trukkok,felteszem neked negyedaron privatba usd le fizeted az afat is melle a csokkentett arnak es a hataron milesz?
Befut egy ferrari negyed aron?
Nem mukodik a rendszer. -
omarion23
tag
válasz
netzoli #11206 üzenetére
"Used: An item that has been previously used. The item may have some signs of cosmetic wear, but is fully operational and functions as intended. This item may be a floor model or an item that has been returned to the seller after a period of use. See the seller’s listing for full details and description of any imperfections
plusz:
PLEASE NOTE : THIS ITEM COMES WITH A 100% SATISFACTION GUARANTEE. IF THIS PRODUCT DOSEN'T MEET THE BUYER'S EXPECTATION, PLEASE CONTACT US TO LET US KNOW BEFORE OPENING A CLAIM OR LEAVING NEGATIVE FEEDBACK. WE WILL MAKE IT RIGHT30 DAY UNCONDITIONAL WARRANTY !!"
Szóval nem tudom.
Csak hibás vga-val produkálna ilyen tüneteket? Vagy elméleti szinten lehet más baja is?
-
Hunter2
addikt
válasz
netzoli #11197 üzenetére
"Azért nem gondoltam volna hogy gyárilag ilyen trágya módon vannak pasztázva.
trágya mód = a GPU vagy CPU tetejére egy kupac paszta és az összeszerelésnél majd szétnyomódik
normális mód = a lapka tetején egyenletes, vékony rétegben szétkent paszta"Ezt a baromságot vajon komolyan is gondolja?? Mintha nem lenne teljesen mindegy.
Mondjuk az a nem mindegy mikor a gap pad helyére odaba**nak egy kiskanálnyi pasztát hogy jó lesz az. -
gliga69
tag
válasz
netzoli #9797 üzenetére
Még nem, ezért kérdeztem körbe, hogy valakinek van e tapasztalata ezzel.
Őszintén megvallom nem vagyok guru a témában. A serverem jelenleg minimális szolgáltatások futnak: FTP, Samba, Plex media server, Zoneminder egy 16csatis geovision kártyával, és ezt a telepítést szeretném még megoldani. -
Gigabyga
aktív tag
válasz
netzoli #9770 üzenetére
Nekem az egyik ismerősöm hozza a közeli gyárból a méregdrága ESD fóliát ami náluk szemét..
Dobozoltam én is egy ideig,de a salgón így jobba elférnek és még egymásra is pakolható.-#kikihun:Én csak tolmácsoltam amit mondott az ügyfél nekem.
#ielektros:Szerintem is értelmetlen ezen vitatkozni.Abból alkotok véleményt amit tapasztalok.
albi31: mindenképp nézz be a szervizbe ha van egy kis időd kérdeznék pár dolgot ami tényleg nem fórum képes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged