- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok, jövök én is Delonghi kérdéssel
. Használtan vettem egy Magnifica S-t karácsonykor, azóta nem jelzett, hogy vízkőtleníteni kéne. Ha nem jelez, meg szabad csinálni? Ilyenünk van itthon, ezzel ajánlott?
-
Bugatti63
csendes tag
Sziasztok ! Egy hete vettem egy DeLonghi Ecam 220.20w gépet. Inditáskor és leállitáskor mindig teszek egy poharat alá, hogy abba follyon a víz. Ettől függgetlenűl is van víz a tálcában. A kérdésem az, hogy ez normális ? A másik a zacc ami apró darabokban van a tartóban. Egyszer főztem két személyeset na az szép pogácsa formályú volt. Amúgy tetszik a gép a kávé is szuper amit főz.
-
PioDVD
senior tag
Köszönöm, megnézem. Nálam nincs igazán kattanó hang, de nem jön ki az egység, amíg a hátsó reteszt el nem nyomom.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7744 üzenetére
Arra gondolok, hogy főzés közben nincs szerepe a reteszelésnek?
Kösz a megnyugtatást.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Dr. Szilikát #7742 üzenetére
Ok, de én tuti nem húztam le, mégis úgy volt, hát így is raktam vissza, mint most kiderült.
Mi( kár)t okozhattam vele? Látszólag jól működött/működik. -
Dr. Szilikát
őstag
Az csak egy megoldás arra, hogy amikor a főzőegységet kivesszük, alaphelyzetben reteszelődjön.
Mondjuk egy átlag laikus / háziasszony lemossa és úgy rakhatja vissza, hogy nem mozdul el semmi. Más a helyzet, ha mi szándékosan bele akarunk tekergetni és a reteszt kiakasztjuk. De akkor vissza is kell állítani.
-
PioDVD
senior tag
A videóban szereplő retesz mi célt szolgál? Az nekem gyárilag nem volt feltolva - pontosabban én biztos nem nyomtam le, és lent volt. Elmosás után is úgy raktam vissza, az alap kezelési videóban csak elmosták, száradás után visszarakták, abban nem volt erről szó.
-
z123456z
őstag
Köszönöm mindenkinek. Az élet megoldotta a problémámat, amit néztem azt eladták. De ezek szerint nem kell tőle félni.
-
PioDVD
senior tag
válasz
mazsi70 #7736 üzenetére
Erre, kösz!
Közben véletlenül már megcsináltam. Megesküdnék rá, hogy én lefelé hajtottam, de ahogy nézem, az kb. kizárt. Érdekes.
De ha már itt járok: másnak is agyig volt szilikonozva gyárilag? A videók szerint töröljem szárazra, de kizárt, ragad mindenhol a központi egység.
-
mazsi70
senior tag
-
PioDVD
senior tag
Egy kis segítség kellene.
Philips központi egység mosása közben az elején (azaz amelyik része a gépben előre néz) lehajtottam egy "ajtót". Ez üzemszerű a gépben, eddig nincs gond. No de visszacsukni nem lehet.
Gondolom, van egy pöcök, akármi, amit be kellene nyomni/kihúzni/elhúzni/akármi, de nem jöttem rá, hol-mit keressek. Akinek ilyen van, biztos tudja. Ha muszáj, fotózom, csak mobilon nem tudom, megy-e itt a képfeltöltés.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan fórumtárs, aki Tchibo automata kávéfőzőt használ? Ha igen, akkor megtenné, hogy beírja a tapasztalatát? Gondolok ilyenekre mint : Mennyire megbízható hosszú távon, milyen finom kávét főz, mennyire nehéz a karbantartása ...stb.
-
z123456z
őstag
Igazából egy 4341/50 Philipsről igyekszem lebeszélni magam. Állítólag most regisztrálás után 3 évvel meghosszabbítják a garanciát, így 5 év lesz. De fogalmam sincs, ez mennyire valós, milyen a Philips hozzáállása, egyáltalán mennyire bírják ezek a gépek. Nem vagyok az a gondoskodó típus, ez pedig biztosan igényli a törődést. Azért mégiscsak más kidobni egy 40 ezres gépet, mint egy majd 200 ezrest.
-
z123456z
őstag
válasz
Dr. Szilikát #7726 üzenetére
Gondolom a rutin sokat hozzátesz a magabiztossághoz, de így laikus kezdőként nagyon ijesztően hangzik amit leírtatok. Szerintem megmaradunk a karosnál. Néhány fázis kihagyásával és egy kevésbé igényes géppel egészen jól elvagyunk. Úgy látszik az egésznek az a titka, hogy alacsonyra kell tenni a lécet.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
z123456z #7725 üzenetére
Nem olyan vészes, több az előny, mint a hátrány. Én pont a karossal való szórakozásra untam rá:
Kar feltesz, forró vízzel átöblít, levesz, őrlemény betömörít, felrak, főz, levesz, ürít, mosogat, felrak, forró vízzel öblít, levesz, bojler aljának törölgetése szivaccsal, monoton ismételget --> naponta többször --> unalom.
De ezt ismét tapasztalom, mert a karost beüzemeltem egy másik helyen, nosztalgikus, de unalmas is megint.
Ezzel szemben a Saeco főzőegységét szívesebben lezuhanyzom nagyjából hetente és a karbantartásait is elvégzem. Sőt, amit mások tisztító tablettával oldanak meg, nekem az sem kell, mert már rutinból kikapom a dugattyút is, egy belső tisztításhoz, a felső szűrő meg pláne nem nagy kaland. Csepptálca, zaccfiók ürítése sem.
Vagy vannak más gépek, ahol a főzőegység ki sem vehető.
-
z123456z
őstag
Hú bakker, ennyire komplikált egy ilyen automata üzemeltetése? Kenés, kiszedés, forgatás, tekerés? Inkább bele se vágok, maradok a karos töltögetősnél. Köszi mindenkinek.
-
ricogsm
őstag
Köszönöm mindekinek a választ.
tisztítás kenés megvolt. (Most kivételesen több hete nem vettem ki az egységet tisztítani )
Most mintha jobb lenne.
De már beleégett a számba a rossz ize.
Dr.Szilikát
Átforgattam bekentem , nem volt híg a pogácsa. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ricogsm #7720 üzenetére
Az pont olyan ferde, kivett, reteszelt állapotban.
Piros nyíllal jelöltem a reteszt, ami bepattan, amikor a helyére teszed, illetve ott kell kézzel benyomni, ha át akarod tekergetni. Végül alapállásba kell tenni (megint ferdére áll és a sárga alkatrész is a kép szerinti helyzetbe pattan vissza).
Ha híg a pogácsa, azt okozhatja szorulás is, amit érzékel a processzor, emiatt csökkenti az őrölt mennyiséget. Miután a szorulásból arra "következtet", hogy túl sokat őrölt.
-
roti86
őstag
válasz
ricogsm #7721 üzenetére
Szia!
A felső piros tömítő gyűrű nem laza és nincs megduzzadva? Nálam az okozott vizes zaccot és semmi ízű kávét. #6869-es hozzászólás.
A központi egység szorulása is okozhat ilyet. Kézzel kellene megjáratni hogy megfelelően mozog e és megzsírozni. Nézzél róla videót: link
-
ricogsm
őstag
Sziasztok!
Tudtok segíteni ?
Philips 4343 automata gép 2 napja rossz víz ízű kávét készít.
Finomabbra vettem az őrlést, nem segített. Aldis 2kg-s budget kávét használok. De eddig iható volt.
Lehet kéne egy kv olaj tisztító tablettát leküldeni a gép torkán?
gyorsan átmostam az egységet , ez normális ? Ferde ez a lehúzó valami.
-
Kiskutya
veterán
válasz
z123456z #7717 üzenetére
Én is sokat agyaltam végül a delonghi mellett döntöttem és azóta se bántam meg. Nemtom mennyit szánsz rá. Ezt [link] 150 körül szokták akciózni. Nekem nagyon ízlik a presszó kv de a tejes italok is nagyon finomak! (Cappuccino , Latte macchiato) Használtba biztos ki lehet jó áron nagyon jó gépeket fogni de én nem mertem belevágni.
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Teljesen automata, tejes italok készítésére alkalmas gépekből melyik márkával jár az ember a legjobban élettartam, gondozás, költségek és persze az ital minősége szempontjából? Egyáltalán lehet e rangsorolni? Philips, De'Longhi vagy Krups ? Érdemes e használt, jó állapotú, leszervízelt gépben gondolkodni ( egy győri illetőségű szaki hirdet sok szép állapotú készüléket ), vagy csakis újat, sok garanciával?
Köszönöm.Ja, és még annyit, hogy jelenleg egy karos, nagynyomású gépet használunk kommersz őrölt kávéval. Egy ilyen darálós automata csinál e ilyen minőséget vajon? Még az Electroworld idején volt egy próbálkozásom egy AEG géppel, amit még aznap visszavittem, azóta nem vágytam ilyenre,.most viszont már a két gyerek is cappuccinozgat, unalmas már naponta ennyi adagot bekészíteni.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Dell XPS #7651 üzenetére
Sziasztok!
Pár napja írtam a topikban:
"Fél éve vásároltam egy SAECO GranAroma SM6585/00 típusú gépet, ami ma nem habosított tejet egyáltalán, ill. nem adott hozzá semmit. Gőzölgött mindenhol, tej meg sehol. Tiszta víz volt a kávégép alja. Meleg tej opció van, habosítás nincs "
Jelenleg tökéletesen működik, semmi jele a korábbi problémának.Mire lehet következtetni ? Mit javasoltok ?
Köszi előre is!
-
Jenne
őstag
Köszöm a választ, "sokat segítettél".
Én, mielőtt itt feltettem a kérdésemet, mondom ÉN végig olvastam a használati utasítást. Elsőre az angolt találtam meg, azt olvastam el, de aztán találtam magyar nyelvűt is. Nekem nem bonyolult, de mint írtam is, a szüleimnek lehet, hogy gondot okozna és ezért kérdeztem rá. -
mazsi70
senior tag
fiatalabbak sem olvastak még soha egy használati utasítást sem, ezért tőlem kérdeznek műszaki cikkeknél
Fényképezőnél volt hasonló . Tőlem kérdezték ,hogy kell fotózni egy adott szituációban ,pedig csak el kellett volna olvasni a gép használati utasítását .Megtettem helyette és a tanácsom alapján minden rendben volt . De ,azért a photographer profil már virított neki a Facén -
mpo
veterán
Ezért kérdezném, hogy 70 éves embereknek mennyire okozhat gondot ennek a gépnek a beállítása és a kezelése?
Nem életkortól függ, mondom ezt 66 évesen.
Nálam sokkal fiatalabbak sem olvastak még soha egy használati utasítást sem, ezért tőlem kérdeznek műszaki cikkeknél, mert azt hiszik értek hozzá, pedig csak a User manual a titok. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Tudnátok picit még segíteni nekem?
Mint írtam, szüleimnek lenne egy kávéfőző a régi helyett. Lehet, hogy kicsit beszállok a vásárlásba, ezért gondoltam erre a De'Longhi gépre. [kép] DeLonghi EC 685 Dedica
Sajnos távol lakunk egymástól, nem egy városban, így nem tudok közvetlenül segíteni Nekik. Ahogy olvasom az első netről letöltött használati utasításban, a beállításokat, nem egy "csak" kávéfőző. Ezért kérdezném, hogy 70 éves embereknek mennyire okozhat gondot ennek a gépnek a beállítása és a kezelése? -
Dr. Szilikát
őstag
Ezeknél nincs külön fűtött csészemelegítő, legfeljebb a bojler melege áramlik arra. A bojler viszont működhet energiatakarékos módban, teljes leállással, vagy fenntartó fűtéssel (pl. 92 °C-on tart), vagy csökkent hőfokon is tarthat, így hamarabb tud felfűteni. Ezt pontosan nem tudom már követni, melyik típus, milyen beállítás, de ki lehet tapasztalni.
A főzőegységben maradó víz visszafolyik a csepptálcába, ez normális.
Lekvár jellegű pogácsa(?), amikor az őrlemény nem tölti ki a főzőteret. Saeco esetében ez kb. 13 mm, ami 18 mm-ig képes rugalmasan tágulni. Okozhatja a főzőegység szorulása is.
Öblítés felemás dolog. Jó átöblíteni a főzőegységet, így átmelegszik. Viszont az öblítővíz párája lecsapódik a még hűvös felületekre, utána az őrlemény beletapad a csúszda stb. felületeken.
Saeco és Krups esetében is tapasztaltam, főleg utóbbi nehezebben tisztítható (nem kivehető) és a különbség jelentős. Sokkal hamarabb telerakódik őrleménnyel, ha ez a párás effekt jelentkezik. De ez már a második főzésnél is jelentkezik, ha nem hagyunk időt a leszáradáshoz. Hajszárítóval be lehet fújni, de ez nem lehet állandó program.
Ha úgy használom a Krups gépet, hogy mindig előbb egy főzés, utána öblítés, majd szünet, akkor alig szennyeződik, tiszta marad a csúszda stb.
-
PioDVD
senior tag
Kösz!
A BS Brazil is kézműves, egy debreceni kávézó csinálja. A Graef-fel közepes fokozaton őrölve, jól tömörítve, a gagyi karossal főzve kemény (néha k...a kemény) pogácsát adott, lassan csorgott (de nem csöpögött) a kávé. Most a pogácsa is szétesik, a kávé is gyorsan folyik.De egyelőre az sem tiszta, hogy valamelyik nap mintha a gép teteje melegedett volna (kvázi csészemelegítő, bár a manual nem írja)), de ma 10 perc után is hideg volt. Nem tudom, hogy rosszul emlékszem, vagy tényleg tudná, csak 2 nap alatt elmúlt? (Philips 5000 széria)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 8100 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Bitfenix Neos 500W
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest