- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
-
lala666
őstag
válasz
jjeahh #11802 üzenetére
Szerencsére jó crema itt, finom ízzel is párosul.
Amúgy kedvenc kávémat használom, Lavazza Espresso Crema E Gusto Forte ízre nekünk nagyon bejön egy ideje. Akárhogy állítom mindig kellemes csak kicsit másképp.
Amúgy köszi, de 21.éve használok automatákat tudom mi a dörgés. -
z123456z
őstag
válasz
jjeahh #11458 üzenetére
Bizony, szerintem is jó, csak szerintem nem ébreszt fel rendesen, hamar meg kell innom még egyet.
Most Lavazza Crema e Gusto Forte van bent, eddig ez a leggyengébb, nem sok íze van és nem ébreszt.
Mi maradunk a Pieno-nál és az olcsó Pellini-nél, aminek nem ugrik be a neve.Viszont most ittam MOL kúton, valami számukra készült kávét használnak, szenzációs az állaga és az íze.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
jjeahh #11377 üzenetére
Mmm, ez a Gusto Pieno egyre jobban tetszik, ennyiért best buy. A húgom is nagyon szereti, egy ismerősömnek is főztem belőle egy presszót és neki annyira megtetszett, hogy rögtön rendelt 2 kilót
. Nekem nem jön be annyira, mint a Kimbo Aroma Gold vagy a Pellini N9, de csak azért mert a gabonás, dohányos, mandulás ízvilág jobban tetszenek az édes, karamelles kávék, de ez teljesen ízlés kérdése. 10-ből 8 pontot adnék neki.
Most rendeltem egy Lavazza Expert Plus Crema Ricca-t, erre is kíváncsi vagyok, a Lavazza szerint csokis, mézes, szárított gyümis. -
Jenne
őstag
válasz
jjeahh #11377 üzenetére
Szia!
Én inkább közepes pörkölésnek mondanám. Vettem a LIDL-ben anno az akciós Costa kávét, arra írták hogy sötét pörkölés. Na annál tényleg sokkal sötétebb voltak a kávészemek mint ennél a Pellininél. Érezhető is volt az ízén a sötétebb pörkölés. nekem sem jön be igazán.
Én az első ilyen Pellinit még nem a Lidl-ben vettem mert akkor még nem tudtam róla, hogy van vagy lesz akciósan. ITT vettem. Hozzá még jön egy ezres plusz szállítás, tehát nem azért vettem mert olcsó volt hanem az ott olvasott sok pozitív vélemény alapján döntve. -
Jenne
őstag
válasz
jjeahh #11375 üzenetére
Szia!
A Pellini n82 kávéját próbáltad már?
-
FőDudu
veterán
válasz
jjeahh #11218 üzenetére
Van itthon egy masik ugyanilyen teafozo - annak a finom (lezer vagasu) szurojen kuldom majd at. Ami azon atmegy, az maradhat....
Lehet elotte egy nagy tolcserbe teszek 1-2 kave filtert es annak a maradekat kuldom csak at a teafozo szurojen.
Aztan mehet a hutobe, par napot elall ha jol olvastam.
Ez most Antica Tostatura kavebol keszult. Azt isszak erre fele az 5* szalloda vendegek - ha nekik megfelel, valoszinuleg nekem is jo lesz.
-
z123456z
őstag
válasz
jjeahh #11194 üzenetére
aranybarna crema, csokis, karamelles, édes ízvilág jellemzi.
Jé, ti miket meg tudtok különböztetni?! Nekem egyszerűbb a helyzet, csak ezeket tudom:
savanyú, mint a dög ( az eddigi összes arabica, itthon és benzinkúton egyaránt )
keserű ( erős robusta )
még keserűbb ( még erősebb robusta ). -
kchris78
veterán
válasz
jjeahh #11194 üzenetére
Nagyon függ a fajtától. Nápolyban a kávézók nagy részében (nem is gondoltam volna) Kimbo-t adnak, nem véletlenül - Il caffé di Napoli. Ott kihozzák belőle amit lehet, ki tudja mit küldenek exportra, meg a frissesség... Amíg nem voltunk ott itthon mi is ugrottuk azokat az itthoni kávézókat ahol Kimbo-t adnak. Lehet itthon praktikusabb mást választani
.
-
lala666
őstag
válasz
jjeahh #11187 üzenetére
A dob-pörkölés a leggyakrabban használt pörkölési módszer, különösen a nagyüzemi pörkölőkben. A kávébabokat egy forgó dobban pörkölik, melyet közvetlen vagy közvetett hővel melegítenek. A lassabb pörkölési idő lehetővé teszi a babok ízének mélyebb kifejlesztését.
A tisztánlátás miatt. Ez a drum pörkölés. -
z123456z
őstag
válasz
jjeahh #11161 üzenetére
Lehet, hogy ott vannak a pörkölő üzemek?
Mi most tartunk a 3. csomagnál, egy Lavazza Expert Gusto Pieno-nál. Én ha nem közvetlenül egymás után kóstolok valamit, nem tudok különbséget tenni. Ez nagyon jónak tűnik, hasonlóan az előző, olcsó Pellinihez. Amit legelőször bontottunk, az Expert Gusto Forte, ezekhez képest nagyon erősnek tűnt, az nem lesz többet. Van még egy valamilyen Lavazza, meg akarok még venni egy 82-es Pellinit, aztán befejeztük a próbálgatást, az állandóságot jobban szeretjük. De ez a Pieno határozottan ízlik egyelőre. Most így vagy tíz perc elteltével is kellemes. Eddig talán ez a nyerő.
-
#85578752
törölt tag
válasz
jjeahh #10823 üzenetére
Én könnyű helyzetben vagyok, mert tudom hogy lehet szerviz módba lépni, kiszedem az ujjvédőt, kikanalazom a régit, darálok míg kiürül, visszarakom az ujjvédőt, betöltöm az újat, darálok 5-10 grammot és kész vagyunk. Egy üvegbe gyűjtöm az ilyen vegyes, átállós őrleményeket, kotyogósba jó lesz.
-
z123456z
őstag
válasz
jjeahh #10727 üzenetére
Nem a.hab kezdeti mennyiségét keveslem, hanem a tartósságát. Konkrétan mire bevittem az asszonykámnak, már elég vékonyka volt. Magamnak már feltoltam a hab mennyiségét, de úgy is hamar összeesik. 2.8-as hideg tej. Tulajdonképpen én pont letojnám, ritkán iszok ilyeneket, de összevetve a nevesincs kínaival, nem ezt vártam.
-
FőDudu
veterán
válasz
jjeahh #10309 üzenetére
Hala az egnek, nalam nincs ilyen jellegu etel/ital fuggoseg.
( Max a szarvasgombas steak, de az az egesz csaladra jellemzo. Van egy hely ahova rendszeresen jarunk, mert fenomenalis amit ott a szarvasgomba es egyeb ritkasagokkal muvelnek. Kb. az osszes szulinap ott van megtartva, kicsit mar tradicio nalunk. Bejutni kb. lehetetlen, ismeros szokott foglalast intezni. Szombaton voltunk legutobb.)
Amugy par fele kave szoratot mar lattam.
Itt Szloveniaban a Petrol kutakon pl. eleg sok helyen ilyen tekeros szorokat adnak az Barcaffe automatas kavekhoz.
Meg kell mondjam, hogy a Barcaffe eleg korrekt minosegu, ahhoz kepest, hogy automata. Ilyen orlos, cukros szorok.
Csokis, karamellas, fahejas, karacsonyi.Lidl-ben vettem a fem dobozos verziot, de az szar.Azt meg se probaljatok.
Szoval a kave kulonlegessegek nem nagyon izgatnak fel.
Orvosom mar erdekesen nezett, amikor az ejjeli pulzusom bemegy 40 ala, allitolag az mar nem normalis zona.
Szoval en azert iszom, hogy folyadek legyen bennem, a masik ok meg amikor kollegakkal kavezunk. Mahamtol eszembe nem jutna a kavezas. Nem hianyzik.Agybol is ugy kelek ki, hogy azonnal munkara kesz vagyok. 10 ev ejszakai ugyelet ( supportos munka) nem mulik el. Pedig mar vagy 15 eve nem csinalom.
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
jjeahh #10289 üzenetére
De lehet, hogy minőségi, ellenben a frei-el.
Nyílván én se venném meg, de ahhoz képest nem egy megfizethetetlen ár, sajnos manapság ez a normál egy jó kávéhoz ami fair trade-es és nem a legalja.
Apholyon:
Én dolgoztam a frei-ben, amit ott iszol meg az aránylag jó cucc, de ott is ha iszol egy ízesített kávét azt nem a pörkölésnél adják hozzá hanem ugye ott.
Illetve amit a boltban/tőlük veszel szemes kávét az van a pörkölőben ízesítve, na az a kávék legalja, full égett kávét kapsz, olyan amit a kávézókba már nem adnának el. -
Jenne
őstag
válasz
jjeahh #10280 üzenetére
Szia!
"...Milyen gépetek van......"
Krups karos presszó gép, 15 baros. [kép]---[kép]
Ami nagyon bejön(ne) szemes kávéban, de iszonyat drága, az a Tchibo African Blue vagy a Tchibo Volcano, de ezeket csak a Tchibo üzletekben lehet kapni. Kimérve adják 125 grammos lépésekben. 125 gramm a legkevesebb. Azaz 1x125 gr/ tasakba mérve/2x125 g/tasakba mérve/3x125gr/tasakba mérve...stb. Ahogy a vevő kéri és persze mennyi pénze van rá.
Ára: 1590 Ft/125 gr -
Jenne
őstag
válasz
jjeahh #10276 üzenetére
Szia!
"... Amiket szerintem kerülj el messzire: Méo, Eduscho, Tchibo és kb. az összes 100% Robusta kávé..."
Ezzel a kijelentéseddel én nem értek egyet.
Nálunk itthon a Lavazza Expert Gusto Forte az egyik kedven kávénk. 100% robusta tartalommal! -
-
MPowerPH
félisten
válasz
jjeahh #10115 üzenetére
Tomites.
De erdemes az osszeset cserelni az egysegen. De a teljes unit is £30 volt anno, postaval.
Nem, Gaggiabol csak az ajanlott modellekkel erdemes foglalkozni. Igen, aprorol egy atalakitott nem olcso, de teljesen mas kategoria. A kezi orles mas teszta, azt le kell tekerni. En pl. a mai napig tekerek, mert ezt az izvilagot csak a megfizethetetlen elektromos hozna, ami a kavegepem aran is tulmutat.
Csucs Primadonnarol valtottam E61 -es gepre, es bar kenyelmesebb volt 1 gombot megnyomni, vagy az agybol inditani a fozest, de nem lehet 1 lapon emliteni az egyiket a masikkal. -
MPowerPH
félisten
válasz
jjeahh #10036 üzenetére
Szia,
Sikerult megcsinalni?
Konnyen javithato a problema, es nem is tul draga.
Lattam hardcore cafe topikban irtad, hogy rossz... Ezek ilyenek, addig orulj, amig az alaplap nem lesz zarlatos, mert minden mas olcson szerelheto ezeken. Bar egy jo kezi orlo es egy tuning Gaggia nagy elorelepes lenne Nalad is.
-
Skynet258
veterán
válasz
jjeahh #10082 üzenetére
Köszönöm (és nektek is Voice24 és FőDudu)!
Most elsőre amúgy egy Lavazza-t vettem le a polcról, de emellett a Costa-ban is gondolkoztam, úgy néz ki akkor látatlanban sikerült ráérezni - ahogy arra is, hogy az áthúzott márkákban ne gondolkozzak, mert azok közül egyiket sem terveztem venni.
Közben visszaolvasgattam a topikban is, látom a Vergnano-t sokan szeretik, lehet legközelebb egy olyan ugrik a kosárba, de szép lassan a többi ajánlottat is ki fogom próbálni. -
jjeahh
nagyúr
Eddig tartott a Magnifica S "egészsége", 3 hónapig működött és ma megint bedöglött, ugyanezt csinálja: ledarálja a kávét, zümm zümm, nem folyik a csészébe semmi, a pogácsát kidobja szárazon, bekapcsoláskor sem jön víz, nem öblít, de a tálcába valahol mégis belenyomja a forró vizet. Kicsit kezdett elegem lenni belőle, elkezdtem azon agyalni, hogy leváltom egyszerű karos gépre, mert az automatával csak baj van
-
FőDudu
veterán
Kiprobaltam a fenti Bellarom Caffe Creama Classico-t.
Papirja szerint nemet ceg importja - a jo eg tudja honnan.Kiszedtem a kavegepbol a taroloban levo Lavazza Crema e Gusto Espresso kavet, illetve a gomba ala is benyulkaltam egy kanallal es kivakartam amit elertem.
Utana meg 3 adad eszpresszot tudott fozni a legerosebb fokozaton.
A fenti Lavazza kavenal nekem jobban izlik - kevesbe van az a fanyar utoize.
(bocsi, en csak Latte-t iszom, de lefozve 1-1 espresso-t az aromajukat (illatra) nem tudom megkulonboztetni - viszont tejjel felhigitva ennek kremes ize van es nincs kaves utoize. Nem azert mert gyengebb, kicsit mas.)Nejemnek is izlik - o cappuccinonak issza. Szoval nem nyultam melle - vagy ennyire nem ertunk a kavehoz.
-
vodrosjozsi
addikt
Igen, csak az én gyomrom nem bírja a
1. Reggeli kávét
2. Világos pörit
3. Túl sötét pörit
4. Szar kávét
5. Reggeli energiaitalt
És akkor válaszd ki érted, hogy melyik, miközben ezekből a kávékból nem lehet csak 1 kg-t venni ami mire elfogy addigra én is beledöglök
Érdekes, hogy a milano-tól semmi bajom nem volt a delonghi-n és ezen sem amikor én csinálom, bár a tesóm tud olyan beállítással főzni, hogy kiköpöm a kávét.
Lehet nem kéne innom kávét, az lenne a legegyszerűbb -
atala
addikt
Nekem a régi Jura kávéfőzőmhöz kifejezettem jó volt az erős pörkülésű kávé. Valószínűleg azért, mert az őrlő már elég kopott volt.
A mostani Philipsnél viszont jobb a közepes pörkölésű. Mondjuk a Juránál már nem nagyon lehetett állítani az őrlésen, a Philipnél a gyári közepes van beállítva, és azt sem állítottam el idáig. -
vodrosjozsi
addikt
-
vond
MODERÁTOR
Mi most a Caffé Vergnano Antica Bottega-t isszuk. Nem vagyok egy nagy kávé kóstoló/ízlelő, de azt azért érezni, hogy jóval karakteresebb, erőteljesebb mint előtte a Dallmayr Caffé Crema Grande. Eddig mindkét választás elég jó volt. Finom, minőségi kávék.
Párom lerendezte annyival, hogy mindkettő finom, a Crema Grande selymesebb, az Antica Bottega-tól meg hamarabb felébred.
-
FőDudu
veterán
Dehogynem. Csak magyarosch felarral.
Ha valakinek ilyesmire faj a foga, szivesen berendelem Amazonrol, aztan karacsony korul vagy Januar elejen jarok Budapesten es akkor at tudom adni.
Privizzen ram akinek kave kellene olasz Amazonrol (kuldjon linket), azt altalaban felar nelkul kiszallitjak a kornyek beli Amoazonos boxokba ahonnan at tudom venni.
Olaszok nagy kave orultek - itt Mugga-ban bementunk egy kis kaves boltba es volt vagy 300 fele kapszulas kaveja. Akkora volt mint egy ujsagos bode, de plafontol/padloig kaveval volt tele. Peldaul Lavazza Crema e Gusto Dolce kapszulasban. (amt meg szemesben is alig lehet megtalalni, mert leginkabb orolten vasarolhato). Nekem pl. kotyogos Bialettibe az a kedvencem.
A Corsinirol annyit jegyeznek meg, hogy lathatoan aprobb szemu a kave mint mondjuk a Lavazza - nem tudom ez jot jelent-e vagy rosszat. Csak daralaskor feltunt, hogy jelentosen aprobbak a szemek.
-
FőDudu
veterán
En 82-es verziot probaltam kotyogosban, az jo volt.
De annal nekem jobban izlettt a Corsini Espresso.
Kremesebb volt a vegeredmeny ugyanazon a Bialetti kotyogoson.
(kezzel orolve, kemeny vizzel fozve)Amazonrol szoktuk rendelni, itt (Isztrian ahol elek) 10km-en belul van az elso locker amibe ingyen kiszallitjak.
Ha teheted probald ki, olcso es jo kave.
-
viktorhu
veterán
Aldist miért csomagolnának át? Ezt nem teljesen értem. Ugyanolyan diszkont kereskedő mindkettő, egyik sem "eredeti gyártó". Nem is mindig ugyanattól a beszállítótól vásárolnak. Én csak azt mondtam, hogy nincs olyan, hogy nem "átcsomagolt" Bellarom, mert nincs Bellarom nevű kávépörkölő. Sokszor így kevésbé ismert gyártókat lehet felhozni, máskor a márkás termékek marketingköltségét lehet lefaragni, hogy a gyártás egy részét áruházi márkás csomagolásba teszik. És igen, időnként változtatnak beszállítót a csomagolás változtatása nélkül (mondjuk olasz tészta Németország helyett Gyermelyről stb.), vagy tejtermékeknél ugyanazt több helyről is veszik
-
viktorhu
veterán
Nincs saját gyártásuk, ezek a Lidl saját márkák mind "átcímkézések", mármint úgy, hogy lekötnek nagyobb mennyiségeket, és ők adják az arculatot és nevet hozzá. A Bellarom egy összefoglaló márka, rengeteg gyártó áll mögötte, időnként cserélik is őket akár a csomagolás érdemi változása nélkül.
Az Aldi kísérletezik az utóbbi időben egy-két terméknél a saját gyártással (pl. csoki, talán kávé is), de ezek alapvetően kereskedő cégek, nem gyártással foglalkoznak.
A valószínű magyarázat a régi gyártásra az lehet, hogy nem forog gyorsan az áru, így sokáig tárolják.
-
-
vond
MODERÁTOR
A posztjaidat olvasva elkezdtem én is "kicsit extrább" kávékat rendelni, kóstolgatni. Eddig ilyen szemes Karaván, meg Aldi/Lidl olcsó saját márkás vonalon mozogtunk.
Igaz, csak egy 1200-as Philips-szel főzzük itthon, de határozottan érezni, hogy már nem a cső kommersz vonalat toljuk.
Múlt héten is rendeltem 4 kilót, ezekkel most elleszünk egy darabig. Isszuk őket sorban, ahogy a jönnek a lejárati idők (korábbit először). Most a Dallmayr Caffé Crema Grande pörög, aztán jön a Caffé Vergnano Antica Bottega, majd a Lavazza Caffé Crema Classico, végül a Pellini Espresso Bar Vivace. Kíváncsian várom, milyenek lesznek.
-
-
MegalodonS
őstag
En vegig probaltam a Lavazza kavekat.Ami a legjobban bejott:
Lavazza Espresso Maestro, Coffee Beans, Ideal for Espresso Machines, Balanced & Aromatic Taste, Intensity 9/10, Dried Fruit & Chocolate Notes, 100% Organic Arabica & Robusta, Slow & Gentle Roast,1Kg
Probald ki nagyon finom!En Ristretto-t iszok es ott meg intenzivebbek az aromak -
#85578752
törölt tag
Váltogatom a karos és automata gépeket ugyanolyan kávékkal és leginkább az arányok és az idő számítanak. Ha a hőfok, hőstabilitás adottnak tekinthető.
Karossal nem ritkán 20 grammból főznek 40ml-t, automatával ez több részletben megy csak. A gyakorlatban durva őrleményből főznek 6-7 grammból 30-40ml-t, ami persze hogy csersavas lesz és keserű is ha finomabbra állítják az őrlőt.
De szóval nyugodtan használjatok jó kávét automatában is.(És persze megint feleslegesnek érzem itthon a karost, mert ugyanazt kapom automatával is, csak kellemesen kisebb adagokat.)
-
atala
addikt
Hátránya nincs, de előnye sem. Nem csak a kávébabtól lesz jó egy kávé. A kávézóban ki van kísérletezve, hogy a használt kávébabot milyen finomra örlik, mennyire tömörítik, milyen nyomáson , és mennyi ideig nyomják át a vizet. Ettől lesz profi kávé.
Az otthoi gépben is érződik a minőség, de egy bizonyos foknál nem lesz jobb, akár milyen drága is a kávébab. Nálam a legdrágább kávébab amit használok az Dalmayer. 5000 Ft/kg. (jó helyen véve). Most kóstoltunk egy Mővenpick-et, ami nem volt rossz, de kicsit kesernyés utóíze van. -
Winnie The P
őstag
-
kchris78
veterán
Ez jó vélemény köszönöm! Mondjuk ezen én nem csodálkozom belegondolva abba hogy honnan jön a Kimbo
és ott milyen kávékat szolgálnak fel. Egy cikk szerint azért rossz a sötét pörkölés és azért istenítik a speciality-t mert utóbbiba muszáj beletenni a minőségi alapanyagot, de a sötét pörkölés is jó, ha ahhoz is minőségi alapanyagot használtak fel. (Érdemes esetleg olyan Kimbo-kat kipróbálni amit alapból csak arrafelé forgalmaznak de kis importőrök által mégis megjelenhet itteni webshopokban is)
-
Jenne
őstag
Szia!
Amit én linkeltem Pellini Break Rosso Espresso Intenso szemes kávé az is 50% arabica és 50% robusta. [kép] Itt még a régebbi csomagolásban.
Nekem nincs bajom a 100%-os robusta kávékkal, szeretem azokat is. Ha bejön az ízvilága, krémessége akkor nem számít ha csak robusta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest