Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Amennyire én tudom, elsősorban nem a gépben való vízkőképződés miatt kell szűrni a vizet, hanem, mert egy kemény, oldott ásványianyagokkal teli víz nem oldja olyan jól ki a kávéból az ízanyagokat. Szóval, ha valaki minőségi szemeskávét használ, akkor kötelező előtte valamiféle vízszűrés.
-
Re-Tech
aktív tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia,
Ha jól láttam, te fehérvári vagy, itteni vízkeménységi viszonyok mellett milyen gyakran kell vízkőteleníteni a gépet?
Ha esetleg el tudnád mondani pár mondatban, hogy a vízszűrőt is milyen gyakran kell mosni vagy cserélni (ez nem tiszta számomra, hogy mit kell vele csinálni), azt is megköszönném.
Én is egy Rivelia-val szemezek. -
RBJ
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Az hogy van egy kivehető rész attol az egész rendszer lehet kavezsíros és mind benne lesz mivel ezeknél csak vizkőoldás van csak. De az automata gépek rákfenéje pont ez a tisztíthatalanság teljesen.
Eleve ha kávét főzök mindig víz ellenőrzésével kezdem,.sőt egyből friss vízzel felontes kapásból. -
8
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
isteni a shümli a riviérából ... akarod mondani Der Himmlische a Rivelia-ból
-
Peaceliker
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Vissza tettem 5re én is. Víz az teszt csík szerint (állítólag közepes). Hőfokot felvettem.
Az a baj velem, hogy bolond vagyok
Ugye azt mondtam magamnak, hogy nem akarok szarakodni, egy gombot akarok nyomni. De amúgy meg olyan vagyok, hogy ha szét lehet akkor szét fogom tweakelni a dolgot. Plusz türelmetlen vagyok így egyből 2-3 dolgot állítok egyszerre, hogy követni ne tudjam, mi mire hogy van hatással
Én amúgy tök jól kitanultam volna ezt a "szakmát" egy karos géppel. Még élvezném is a folyamatot, van egy életérzés abban a szeánszban amikor összeraksz egy adagot. Vagyis nyáron én már kotyogóssal is éreztem ezt
De egy az, hogy néha reggel félkómásan (főleg a kezdeti lelkesedés után) semmi erőm nem lenne hozzá.
A másik indok hogy asszony megölne, ha neki ezzel baszkodni kéne, amikor nem vagyok itthon. Neki erre nincs igénye
És hát a család akkor boldog ha asszony az, szóval nem is volt kérdés az irány
Ja és miért írok ennyit? Mert most sok kávét iszom és felpörget
Amúgy majd lenyugszom, picit múlik a kezdeti lelkesedés és akkor értelmesen be tudom majd konfigolni magamnak. Jó lesz ez, már tetszik amúgy.Most még úgyis az ajándék kávéval játszom, az pont erre való
-
-
syler123
veterán
-
válasz
Nagya21
üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy az előző munkahelyemen egy Seaco Evo Focust használtunk, azt is ipari gépnek csúfolták, napi 150 kávéra van hitelesítve... Hasonlóan problémás volt újkorától, mint a Philipsem, nyilván majdnem ugyanaz a technika.
A DeLonghik főzőegysége, karbantartása egyszerűbb?
Ez a 30 kávé a nagyon max, és eloszlik napközben. Tehát nagy igénybevételnek nincsen kitéve a gép, jelenleg egy kicsi kapszulás gép is kiszolgálja az irodát.
Szerintem egy háztartási kávéfőző megteszi, maximum veszünk majd hozzá garanciakiterjesztést. -
demars
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Ismerőseim körében sajnos nincs delonghi gép. YT videókat nézegettem és teszteket olvastam. Jókat írnak róla.
Ami nekem az E8 ban tetszik és az f50 is jó volt ebben az a szuper crema réteg.
Tejes italokat ritkán iszunk, viszont a vendégeink szeretik.
Juranal a tejrendszer mosás macerásabb.
Még átgondolom, próbálok kóstolót keresni.
-
werszomjas
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Nálam is múlt héten jött meg. Nem kapkodták el a küldését
Eddig nekünk ez a KIMBO nagyon bejön, előtte vettünk már egyszer Aroma gold -ot, az is nagyon bejött. Most egy darabig biztosan maradunk a KIMBO-nál
-
-
flash-
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Koszi megoldodott. Igen dobja ki a tálcára.
Akartam is kérdezni hogy miert, de akkor így már ertem. Keresek egy szerelőt.
Egyébként még jó a gép egyedül a vizkotelenites resznel van még szerintem probléma, utána hetekig még savanyú a kávé, gondolom valamiért nem megy ki belole a dm-es vizkotelenitő lehetne mas fajta az ajánlott? Most mondjuk a xavaxot vettem hátha az hatekonyabb
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Szetkaptam, semmi nyoma a folyadeknak a belsejeben.
Pipacsovet is kiszedtem - a 2 also nagy O gyuru tokeletes (ez mar az uj, az egyik kek a masik narancs), illetve a pipacso felso tomitese a harom allasu szelepben maradt, de ranezesre tokeletes. Van beloluk tartalek, de ott szerintem nincs gond.
Szoval majd megprobalok rajonni hol folyik ki az oblitoviz - mert nem kave van a csepptalca alatt, hanem koszos viz.
Ami meglepett, szerintem egy csavar hianyzik a daralo rogzitesenel. az egesz szabadon mozog - holott van ott egy csavar feszek es luk is - de csavar nem volt benne. A kep felso reszen a motor feletti muanyag fulrol van szo.

Szerintem ez tiszta, csorgas sehol nincs. Also kepen latszik, mennyire ferden all az egesz orlo. Kezzel kellett vissza feszitenem amig a csavarokat beraktam es a finomsag allito tekerentyut a helyere dugtam. -
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Biztosan a lattego karon kijovo vizzel van a gond.
Ma nem vizeztek (se felhigitas, se tejes ital) es nincs tocsa alatta.Szerinted ebben van ami nekem kell?
Nem boritom szet, ha nincs hozza alkatreszem.(garis, de ha van hozza alkatreszem, akkor siman kicserelem.)
Amugy ennek az alkatresznek mi a neve?
-
Pá
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi, ettől féltem, hogy teljesen szét kell bontani.
Sajnos a tölcsér is eltört, nem csak a rögzítési pont.Ezért is szeretnélek megkérni, vagy bárkit akinek ilyen gépe van, hogy fényképezzen be légyszi a tölcsérhez. Főleg az érdekel, hogy mennyire van rajta a tölcsér a "ledobó csövön". Mivel a felfogatási pont is letörött, lehet, hogy nem fogom tudni pont úgy rögzíteni, ahogy gyárilag volt, szóval jó lenne tudni, hogy pontosan hogy pozicionáljam.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Ha mar ennyire szet kell boritania, akkor az elso pillanat ragasztos rogzites utan en inkabb ramennek a kornyekere egy 5 perces 2 komponensu epoxyval is. (pont az ilyen kis csavar feszkeket szoktam vele megerositeni).
(gyerek Tomos motorjan a lampa uveg burajat 3 csavar fogja a muanyag hazhoz - azok mar a lampa 1 honapos koraban kirepedeztek. Hat csinaltam korejuk muanyag lapbol (pet palack anyaga) 1-1 rendes korivet, aztan az egeszet kiontottem 2 komponensu epoxival. Ugy tunik birja. Pedig ott nyaron pokol van, kotelezo a lampa.)
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Ez marmar Citroen C4 magassag, ahol a levego szuro cserejehez eloszor le kell venni az ablaktorlot

-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia!
Az egyik amit kinéztem, hogy venni fogok, az ez volt amit linkeltél. A másik pedig a Caffé Crema lesz: [link]
Most a napokban kezdtük meg az 1 kg-os Pellini Espresso Bar n° 4 Crema tradizionale kávét. Szerintem finomabb mint az eddig használt Pellini N° 82, bár az is nagyon bejön nekem. Ha elfogy következik a Pellini N.9 Espresso Bar Cremoso. Majd ezek után lesz a két Mövenpick. -
-
Zaji
őstag
-
leslieearth
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
2 éve vettem BF-akcióban a media marktban. de hogy a papírjai így hirtelen hol vannak...?
#12980 Dr. Szilikát:igazából el sem indult rendesen a vizkömentesítés. a kávékifolyót átmosta, aztán jött volna a habosító, amikor is megkotlott a jelek szerint. a vizköoldós oldatot mindig ugyanúgy keverem, echte gyári cuccból. áramtalanítva van lassan 1 napja, lehet rápróbálok hátha lesz vele valami, ha nem, hétfőn ráfekszem a szervizekere.
köszönöm a válaszokat! -
Pá
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Szerencsére szép masszív pogácsákat dobál most, szóval nem is szóródik még fölös zacc emiatt.
Arra esetleg tipp, hogy mitől alakulhatott ez ki? Nincs fél éves a gép és rendszeresen tisztítgatom, meg minden.
Vagy ha szétszedem, mit és hogy állítsak rajta, hogy visszaálljon. -
Pá
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi. Igen, azt már a video közben kiszúrtam, hogy ott vigyázni kell, hogy pont jól tegyem vissza!
MÁS: Csináltam egy felvételt az éles, csikorgó hangról, ami picit zavar. Ezért is kezdtem kérdezgetni a kenést. Delonghi 290.81 - újkorától csinálja, szóval lehet, hogy normális.
Valaki ez alapján be tudja azonosítani, hogy épp melyik egység mozog, mi csikorog benne? Illetve ez normális vagy nem?
Bekapcsolás - A 2. másodpercnél csinálja egy nagyon rövid pillanatra. Aztán a legvégén a vízes öblítés után. 36mp - 40mp.
Kikapcsolás - itt nem volt öblítés, mert nem főztem most kávét. Szintén a legvégén nyikorog fémesen 8mp - 10mp körül.
-
Pá
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Abban tudsz, vagy bárki más segíteni, hogy honnan érdemes ezeket beszerezni? És pontosan milyen kenőanyag + mekkora "O" gyűrűket kell beszerezni?
Esetleg valami útmutató vagy videó, hogy mit és hogyan érdemes kenni/cserélni?
Enyém csak pár hete van meg, de kezdetektől fogva van egy nyugtalanító csikorgó hangja, mint, amikor fém surlódik fémhez. Szeretném kicsit megkenni, ha tudnám, hogy mit, hogyan és mivel kell.

Új hozzászólás Aktív témák
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
- Apple iPhone 14 Pro Max Gold Dynamic Island, 120 Hz ProMotion, 48 MP kamera-128 GB-100%
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Wacom Cintiq DTK-2260 digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
És hát a család akkor boldog ha asszony az, szóval nem is volt kérdés az irány