Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocoka75
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket.
Van egy Seaco primea cappuccino kávégépünk ami kb 17 éves.
A múltkor tönkre ment benne a multiszelep és szereztem hozzá egy jó állapotú használtat . Beraktam az új multiszelepet vagyis a használtat és azzal se akart müködni ,majd újra szétszedtem a multiszelepet is és tele volt kosszal meg ilyen ragacsos valamivel teljesen kitakarítottam. Bekapcsoltam a gépet és minden ok ,viszont már egy hete olyan jelenséget csinál hogy amikor kinyomja a kávét nem ál vissza mindjárt a központi egység alaphelyzetbe , hanem ilyen morgó hangot ad és kattanásokat hallani a multiszelep felöl olyan mintha a multiszelepben az alkatrészek járna körbe körbe majd egyszer csak úgy egy perc útán vissza áll a központi egység alaphelyzetbe.
Közben pici vizet is ereszt a kifolyón meg egy kis gőzt is .
Mi lehet a gond ?
Nem hiszem,hogy a multiszelepet rosszul raktam volna össze ,de minden lehetséges.
A múltiszelepnél kell vmit szilikon zsírral bekenni gondolok én a multiszelepre a belsejében ilyen kerámia vagy műanyag alkatrészek vannak benne azt be kell szilikonozni? A múltiszelepnél a motort is megnéztem , hogy nincs e elkopva a kis fogaskerék minden rendben nincs benne kopás ,de sehol se találtam ilyet.
Mi lehet a hiba?Előre is köszönöm szépen a segítséget
-
Jenne
őstag
válasz
VágniValó #8797 üzenetére
Szia!
A Tied az 3/6 intenzitás ahogy látom, az én általam linkelt meg 4/6. Szerintem nagyon hasonlóak lehetnek ízben, aromában...
Most jártam bevásárolni és az egyik Azur üzletben megláttam ezt a Krönung Selection 1 kg-os szemes kávét. Levettem a polcról, megnéztem közelebbről is. 2025/02 a lejárati ideje és 4190 Ft az ára. Szerintem ennyiért ki fogom próbálni majd, miután elfogy a most fogyasztott Pellini Break Rosso Espresso Intenso(még kábé a fele megvan az 1 kg-ból) és a Segafredo Passione Espresso Intenzo is.
Szerk.: közben már itthon azon agyaltam, hogy akár meg is vehettem volna ott ennyi erővel, ha már ott jártam. -
Jenne
őstag
-
MegalodonS
őstag
válasz
Nagya21 #8794 üzenetére
Koszonom
Igaz ilyet nem talaltam,de helyette ezt adta ki az amazon!Azt hiszem jo lesz,bar most nincs raktaron
Ajanlanek egy jo kavet
Lavazza, Espresso Maestro,
Arabica - Robusta keverek
Szaritott gyumolcsos es csokolade aroma -
Nagya21
addikt
válasz
MegalodonS #8792 üzenetére
-
MegalodonS
őstag
Sziasztok,
Szeretnem megkerdezni,hogy kinek milyen tapasztalata van, szilikon zsir ugyben, ami jo es olcsobb mint a gyari??Egy Phillips EP5446/70 automata gephez lenne!Segitseget elore is koszonom!
-
Ahha, akkor hétvégi látogatásom során ezért kaptam egy ilyen thermo bögrét anyámtól XD ( a sötét kékes zöld mintásat). Nem hiszem hogy kihasználnám egyelőre, de az anyaga egyébként jó.
Más: Jacobs Krönung valami Isteni, nem bírok betelni vele. (2. Legnagyobb őrlési fokozat azaz pötty, és vízhőmérséklet max-on) kellemesen kesernyés mégis nagyon krémes kávé, a hab mennyisége és kinézete pedig szinte reklámba illő.
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire jó deal, de sparban delonghi termékek akcióban futnak.
ecam 293. 61 jó ajánlatnak tűnik árukereső alapján. -
szkutyi
addikt
válasz
Dr. Szilikát #8786 üzenetére
Ez oké, de így sem értem miért nem fogy....81 ciklust ír már vagy 20 ciklus óta ..
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8786 üzenetére
De már az EA8255 (kijelzős) gépnél mindenhol egy nullával kevesebb, azaz 8000 --> 800 és így tovább. Meg a későbbi gombos (kijelző nélküli) gépeknél is hasonlóan, illetve 800 helyett valami 900 is rémlik.
350 --> 360
-
szkutyi
addikt
Sziasztok.eszre vettem hogy nem igazán megy lefelé a ciklusok száma a vizkomentesito menüben ..amikor megvettem 130 ciklu
s volt vissza, most 81....hát azóta bőven megittam a 130at...hogy számol ez?állt espressot iszom 50ml vegyesen mikor darált mikor szemes....a víz keménysége a menüben a legkeményebben van.
Krups ea9000
Köszi fiúk -
törölt tag
válasz
robag93 #8779 üzenetére
Ne rakd mosogatógépbe a kancsót mert elrepeszti a hő, apró hajszálrepedéseket okoz az akrilban. A Philips oldalán panaszkodnak hogy drága a tartalék kancsó meg nincs is raktáron. Elpattan, eltörik egy idő után és törésre nincs gari. Azért meg lehet próbálni ha mégis elrepedezne, az végülis nem törés, az ügyfélszolgálaton jófejek szoktak lenni, küldenek újat.
-
robag93
aktív tag
Nos, végülis vettem egy ilyet.
Soha nem volt még automata gépem, van bármi jó tanács? Szűrt vizet tervezek tenni bele (Brita). -
Beni2360
félisten
válasz
robag93 #8776 üzenetére
Eppen most irtam erről a gépről. 10 honapja hasznaljuk. Mitol lenne hangos? Bekapcs, gurgulazik, morog egy kicsit míg felfűti a kazánt, pár mp majd indításnal 3-5mp darál. Részemről nem találom hangosnak.
Nezzel kupont a kunyeralos topikban 30%-s szuli napos kuponok vannak. Hatha erre is jó. Kerdezz ottan. -
Beni2360
félisten
válasz
Dr. Szilikát #8773 üzenetére
akkor cserelem és beirom az okosba, hogy jelezze a csere időt.
-
Geri89
aktív tag
válasz
Dr. Szilikát #8773 üzenetére
Próbáltam, de az a gond, hogy most már nem is próbálkozik a gép. Tehát ha bekapcsolom, kapásból a piros háromszög világít, és semmit nem csinál. Erre van valami mód, hogy "kilépjek" ebből, és újra próbálkozzon?
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Beni2360 #8772 üzenetére
Aqua Clean betét cseréje 95 liter vagy 3 hónap után ajánlatos, ugyanakkor vízkőmentesítés ritkábban szükséges, a vízlágyítás miatt.
Méri a litereket (anélkül főzni sem tudna rendesen), így bizonyára nem felejti el a szoftver, fog jelezni valamikor.
#8770 Geri89
Amit szoktak ajánlani, próba szűrőbetét nélkül, hátha az akadályozza a légtelenítést. Illetve, ha már nem indul a pumpa, talán reset is kellene, de ezt most nem tudom pontosan.
-
Beni2360
félisten
Az normalis, hogy 10 honapja hasgznaljuk a Philips 2200-s kávé főzőt, szűrt ( 3 kockás jelzessel) csap vizzel es meg nem kért vizkőtelenitest. Napi 4 db kávé az atlag. Tartaly szűrő cserét 1x kért.
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Philips Series 2200 EP2224 kávéfőző. Kb 3 éves, napi max 1 kávé van lefőzve vele, szóval nincs agyonhasználva
Végig gyári aqua szűrő, illetve takarítva, vízkőtlenítve is 3-4 hete volt. Nos a héten az egyik bekapcsoláskor (ilyenkor mindig öblít egyet) nagyon hangos hangja volt a szivattyúnak, és nem is tudott öblíteni, annak ellenére, hogy a tartályban volt víz bővem. Végül a ki/bekapcsolóval kikapcsoltam, hogy ne szenvedjen. Azóta ha bekapcsolom, csak a piros háromszög világít, nem is próbálkozik a szivattyú, hiába nyomkodok bármit, semmi nem történik.
Van valakinek ötlete, hogy mihez tudnék vele kezdeni? Merre keressem a hibát? (tudom, szervíz.. de ha valami egyszerűbb gondja van, ami már esetleg másnak is előfordtult, akkor szívesen megoldom itthon is, nincs gondom a bütyköléssel
) Köszönöm!
-
Dr. Szilikát
őstag
Nem az a lényeg szerintem, ez a préselési kérdés arról szól, hogy szeretnénk a vizet egyenletesen átnyomni a pogácsán anélkül, hogy a víz csatornákat találna benne, illetve az üregben örvénylő löttyöt képezne, ami után már nem lehetnénk biztosak abban, hogy mennyire sikerült jól az extrakció.
A Saeco főzőegységben 13 mm magas üreg képződik alapesetben. Ha több őrlemény kerül bele, képes rugalmasan tágulni 18 mm-ig.
Tehát ennél levesebb őrlemény híg löttyöt képez, meg sem tudjuk mérni a pogácsát. Ha viszont 13-18 mm közötti szilárd pogácsát kapunk, az már értékelhető olyan szempontból, hogy azon szabályosan át lett tolva a víz, minden bizonnyal. Az egésznek a titka egy acélrugó, ami ezt a tágulást kiegyenlíti, ezáltal a pogácsa préselését végzi:
Felmerülhet a kérdés, mi van akkor, ha véletlenül több őrlemény jut a főzőegységbe, amit már a rugó sem bír korrigálni és a főzőegység megszorul? Egyrészt a processzor méri a motoráramot, amiből következtet a préseléshez szükséges erőre. Ha nagyon szorul, legközelebb kevesebbet őröl be, így szabályozza be a pogácsa vastagságát. Ha teljesen megszorul, akkor kidobja főzés nélkül és az őrlési fordulatok számából szintén visszavesz.
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8740 üzenetére
Lehet azt tudni, hogy például egy Philips milyen nyomással tömöríti a kávét?
-
Jenne
őstag
Most már csak majd arra leszek kíváncsi, hogy milyen kávé főzhető belőle. Az itteni véleményből és a kávéról írt kommentekből ítélve(ezek alapján választottam) nem lehet rossz. Remélem finomat.
Szüleimnek visszük majd az egyiket ajándékba és egy Tchibos Tampert is a pécsi Tchibo üzletben vettem 4495 Ft. Amit a kávéfőzőhöz adtak a csomagban azzal nem igazán lehet a 15-17 kg-os nyomással zömíteni. Műanyag nyelű a gyári Tamper. -
robag93
aktív tag
Sziasztok! Segítset kérnék tőletek. Néztem az ajánlott gépeket, és erre akadtam. AK szerint a második legolcsóbb majd 180k. Értékelésekben a gép hangosságát hozták fel negatívumként. Mit gondoltok róla? Nagyjából 150k a keretem.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #8677 üzenetére
Meggyógyult
Legalábbis ma működött egy adaggal, a másodiknál valószínűleg már lázadozott volna most is.
-
Jenne
őstag
Szia!
Meg is rendeltem múlt hét szombaton ezt a Lavazza Expert Gusto Forte szemes kávét, 2x1kg-ot, a mall.hu-n. Egyiket magunknak, a másikat majd visszük ajándékba. Ma jött meg a csomag. Szállítással együtt a 2x1 kg volt 8.170 Ft. Szerintem elég baráti ár így és a csomagoláson a dátum: 03/2023 --03/2025. Teljesen friss csomagolású.
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Puly Caff porral lefuttatható Jurán a tisztítóprogram, vagy tabletta kell hozzá?
-
válasz
Dr. Szilikát #8740 üzenetére
Köszi, végül nem volt durván letapadva, a kés "élei" között volt egy kis letapadás, szétkaptam, összeraktam, kicsit tartottam tőle, de jó lett.
Lehet túl nedves volt a kávébab, pedig légmentesen próbáljuk zárni azért.
Most jó lett, így az első dühöm elszállt az első kávé után -
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Graphics #8735 üzenetére
Ellenőrizni kell a kihordókereket, a fogai nincsenek-e letörve:
https://www.ifixit.com/Guide/Jura+Grindstone+Replacement/67893
Nem kell teljesen szétbontani, a felső körkés kiemelése után már látható a fogazás, vagy az esetleges dugulás:
Saeco őrlő van bennük általában, annak is a régebbi, "függőleges" változata, ami komplett is cserélhető:
-
törölt tag
Itt meg egy új állatfajta, Jura ONO, manuális tekergetős nem is tudom mi...
-
Nagya21
addikt
válasz
Graphics #8735 üzenetére
Hali!
Hát pedig Jura nem rossz név, asszongyák....
A javítására nemtok tanácsot adni, mert a delonghikat ismerem (meg néztem kruppsot uhhh ellenségemnek se, meg most egy melittával fogok küzdeni, ez már barátibb)
Én a saját tapasztalataim alapján Delonghit ajánlom.
Egyszerűen olcsón karbantartható, van benne hely szerelni, viszonylag olcsó hozzá az alkatrész.
Üdv Nagya -
Sziasztok!
Még mielőtt "szétverem", van-e valakinek ötlete Jura F70 kapcsán.
Lefogyott a kávébab, és az istennek nem akarja felvenni újra a töltés után..
Máskor is csinálta, akkor kiporszívóztam a törmelékest, utána frankó lett, de most semmi, próbáltam már 20x kiszívattam, kompresszorral finoman kifújattam a bentmaradt port, egyszerűen eldobja a szemeket, nem darálja le...
Még adok neki egy utolsó esélyt, de utána kihajítom, mert több az ideg vele lassan, mint a haszon...
Gondoltam arra is, lehet nagyon zsíros volt neki a bab, és letapadt esetleg az őrlőben, de ez így már nem oké , és nem tartom normális működésnek sem...2 hónapja volt karbantartáson, központi egység cserével.
Ugyanitt javaslatot fogadok új gépre, meguntam a használt felújított szarokkal való kínlódást...
-
erzol
őstag
válasz
bbsofficial #8732 üzenetére
Én szervízmenüben addig szoktam bacogatni a vízpumpa menüt, amíg ki nem préseli magából a levegőt. Utánna jó.
-
TA68
őstag
válasz
bbsofficial #8732 üzenetére
Próbáld ki Aquaclean nélkül. Ha úgy jó, akkor rossz a szűrő.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
1-2 hónapja elkezdte az akkor vízkőtlenített Philipsünk, hogy kevés víznél vagy vízutántöltésnél levegős lesz, elkezd búgni, rezegni, 1 csepp folyadék sem érkezik egyik nyíláson sem. Jön a felkiáltójel és a startgomb a levegőmentesítésre, de gyakran ez sem segít, melegvizet szoktam még külön engedni, néha többször.
Ha megjavul a kávé/tejhab a szokott minőségű.Ez mitől lehet? Az Aquacleant a szokott módon levegőtlenítettem, elsőre nem is volt gond.
-
kchris78
veterán
válasz
viktorhu #8730 üzenetére
Az más, ez csak 8gr csomagolás
. Azoknak tervezték akik külön őrleményeket hasonlóképpen csomagolnak - és raknak frigóba
. Látva és fogyasztva a jobbnál jobb kávékat majdnem belelovagoltam magam egy karos vásárlásba.. Aztán az asszony lehűtött
. Otthon - reggel nem sokszor van idő rá napközben meg otthon sincs az ember..
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #8728 üzenetére
Szerk.: Ja ott van a kézikönyvben: 125ml X 10. Már ha igaz...
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
#85578752 #8725 üzenetére
Az még odébb van, ez is ep elég váratlan kiadás, hogy hírtelen kell helyette egy másik... Amúgy ez a Braun KF 47 is 1,2 literes, mert a termékoldalon nincs infó, csak hogy "10 csésze"? Kevesebbet meg nem szeretnék, mint ami volt a HD7461 (1,2 Liter).
-
kchris78
veterán
Ti lattatok mar otthon olyat hogy 150db 8gronkent lecsomagolt orolt kave? Egy nagyobb dobozban.
-
Nagya21
addikt
válasz
SunMount3r #8724 üzenetére
Az a kanna rész ahova lefolyik a kv, az egyben egy termosz is, tovább meleg marad a kv-tea.
https://www.emag.hu/zass-zcm-11-termosz-kavefozo-teljesitmeny-800w-kapacitas-6-8-csesze-uveg-termosz-bogre-1l-kiveheto-allando-szuro-melegen-tartas-funkcio-zcm11/pd/DR4L5SBBM/https://www.arukereso.hu/kavefozo-c3174/philips/hd7546-20-viva-collection-p2582667/
Üdv Nagya
-
Nagya21
addikt
válasz
SunMount3r #8719 üzenetére
Hali!
Ha ilyen átfolyós "KV-tea" főzőben gondolkodsz, akkor mindenképpen termosz kiöntőset vegyél.
Üdv Nagya -
TA68
őstag
válasz
markussandor #8714 üzenetére
A Krupsod kért már vízkőtelenítést?
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #8719 üzenetére
Ha megszoktad az előző Philipset és nem akarsz változtatni az elkészítési módon akkor szerintem jó a Philips, kicsit többet is tud mint az előző, ízre meg ugyanaz mert a főző rész ugyanolyan.
Bár ilyenkor lehet karosra váltani. Kis Delonghi EC235 negyvenért van, fél éve harminc körül volt... De ha veszel őrlőt használtan 25-30e körül akkor jó az EC230 is, 36e környékén. Bár 50e körül már kapsz jó állapotú használt Minutot is.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #8718 üzenetére
Ezt néztem még: De' Longhi ICM 15210.1 és ez az Electrolux EKF3300 most jó áron van. Vagy maradjak inkább a Philips-nél az a tuti?
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #8716 üzenetére
Szerintem jó a Philips.
Esetleg vehetsz használtan jófogáson olyan filterest, mint ami elromlott és cseréled az elektronikát. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
#85578752 #8713 üzenetére
Max 20K ami szóba jöhet, de ha lehet akkor is olcsóbban néznék, de ha lehet, akkor ne valami gagyit. Ez a Sage SDC400BSS, meg 90K körül van, nem a mi kategóriánk (talán egyszer majd "valamikor"
). A KF 40 szímpatikus, de félek a garanciától, már csak 2 helyen lehet kapni. Lehet akkor mégiscsak Philips HD7459 lesz e befutó, gondolom ez meg a HD7461 utódjának számít, akkor legalább van egy kis bizodalmam benne... (Bár ugye mostanra ez is elromlott sajnos.)
-
TA68
őstag
#8713konzumpro
#8714markussandor
Nektek is köszönöm a hozzászólást!
Az egyik ismerősnek van egy felesleges szűrője. Lehet, hogy átveszem tőle, mert már nagyon kíváncsi vagyok.(az enyém kb.10 nap múlva jön meg)
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #8708 üzenetére
A Braun az egy klasszikus. A KF 40 anno történelmet írt a maga nemében (dizájn).
https://www.core77.com/posts/24950/A-History-of-Braun-Design-Part-4-Kitchen-Appliances
Nekem Philips van de még a 7446, a sorozatban a butított verzió. Azért szoktunk versenyezni, melyikünk főz jobb filtert, minden harmadik neki sikerül jobban. De most pihen a nagymama szekrényében bezacskózva, mióta meglettek a Melitták (kerámia tölcsérek, 2/4 sz).
Nézz Sage-et is. Drága de PID-es, időzítős, kicsit fura a tisztítása, hogy két darabból áll a filtertartó, de a főzetét dicsérik.
TA68: A gyümölcsös könnyed ízek jobban kijönnek szűrt vízzel. Új kávégép vásárlásakor a döntő meggyőző érv (az íz) egyharmada a gyári vízszűrőnek köszönhető, a másik a friss kávé, a harmadik hogy még tiszták a csövek, jók a tömítések, megvan a nyomás (ha megvan), pontosak az adagok.
-
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát #8711 üzenetére
Értem, összességében akkor mindenképpen érdemes vízszűrőt használni. Meg is rendeltem.
Köszönöm a kimerítő választ! -
Dr. Szilikát
őstag
Részben íz kérdése, másrészt az extrakció kémiájában is szerepet játszik elvileg, hogy mit old ki egy lúgosabb, meszesebb víz, mondjuk egy desztillált, illetve RO-vízhez képest.
Ha csak ízhatást nézünk, az ízérzékelés relativizálni tud legjobban. Például összehasonlítunk vízköves és vízkőmentes vizet, rögtön érezzük, hogy utóbbi savanykásabbnak tűnik, míg a másik meszesebb hatást kelt.
Viszont hozzászokás után, a korábban savanykás víz tűnhet semlegesnek, "víztisztának" ami érthető is, ha pH-értéket tekintünk.
Ez a savanykásabb-lúgosabb érzet megmutatkozik a kávé ízében is. Mivel a profi kávéízlelők és géptesztelők szerint legjobb, ha a víz nem is túl kemény, de azért maradjon benne ásványi anyag is, ezért a kávégépek szűrőbetétei az aktív szén mellett olyan arányban tartalmaznak ioncserélő gyantát, ami nem veszi ki teljesen a Ca / Mg ionokat. A gyanta pedig tudomásom szerint a nátriumra cserélő fajta általában (másik a víztisztító kancsókban gyakran alkalmazott gyanta, ami H+ ionra cserél).
Az aktív szén a klórosságot, illetve szagokat, nem kívánatos aromákat köti meg nagyon jól.
Igaz, hogy a gép így továbbra is igényli a vízkőmentesítést, de ritkábban.
-
TA68
őstag
Nálunk nagyon kemény a víz, tesztcsíkkal mérve 4-es. Úgy döntöttem, hogy veszek a Krupsba vízszűrő patront. Hogyan befolyásolja ez a kávé ízét? Az utángyártott patronokból van ajánlott márka?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #8676 üzenetére
Szóval mivel nem jött eddig releváns válasz, ezt néztem ki: Philips HD7459/20. Vagy jelentősen jobb lenne mondjuk a Braun KF 47? Megérné a felárat? (Mondjuk már azt is alig lehet kapni valahol...) Vagy PurShine KF 1500?
-
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik, de lenne egy kérdésem/kérésem. Aki rendelt szemes kávét és kapott mellé papíron lévő Samung SAH kezdetű kupont és nem szeretné felhasználni, én pont telefont vennék és ilyenre vadászom. Ha nincs szükséged rá és elküldenéd privát üzenetben, hálás lennék.
Köszönöm!
-
kchris78
veterán
Kave-diszkontban latott mar valaki 2025 szavatossagu kavet? Amennyire nyomkodtam kb minden 2022-ben keszult meg es nem is a vegen... ennyi ido mire ideer vagy egyszeruen nem fogy?
-
Kiskutya
veterán
Akinek van ecam 290.81 nézzen már rá nekem légy szíves hogy az őrölt kávé tartály alján van e kávé maradvány? Soha nem használtuk őrölt káváéval és ma nem indult el a főzés és kiderült ott volt dugig. Sikerült ki porszívóznom onnan a kávét de úgy látom megint van az alján valamennyi....
Nemtom fog e gyűlni de elég érdekes!
-
kchris78
veterán
az hogy kinek mi ízlik az teljesen ízlés kérdése... en Napolyban nem nagyon vagyok kibekulve a caffe macchiatoval. kellene egy kicsit tobb tej, de nem capuccino hogy erezzem meg a karaktert. de ezt keptelenseg elmagyarazni. egyreszt mert nem tudok ennyire se olaszul masreszt meg egyszeruen ez a kombinacio szamukra felfoghatatlan kb olyan mintha gulyaslevesbe sult krumplit tennel... de van olyan hely azert ahol a capuccino is eleg karcos tud lenni
. viszon a capuccinot itt nők isszák plusz csak délelőtt
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest