Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scale
őstag
Hali, ha savanykás a kávé olvastam vízhőfokot kellene állítani, ennek híján (gép nem támogat ilyet) akkor csak az a mód hogy másik kávébab típussal próbálkozzak?
Segafredo arabicaról van szó, ezelőtt segafredo crema-t használtam, azzal nem volt ilyen gond, sőt!
-
törölt tag
Ha rövidebbre veszed, 1:3 arányban már inkább hasonlít eszpresszóra, az őrlemény finomságának növelésével kávésabb tud lenni, a testességen még a hőfok emelése is tud javítani, a nyomásfokozóhoz itt nincs egyszerű tuning, csak a rugó cseréjével lehetne, de szerintem azzal nincs baj, ha nem szökik a nyomás sehol.
-
-
Skizz
addikt
Delonghi Dinamica Plus főzőegységet lehet tuningolni, vállalja ezt itt valaki? Jobb espresso a cél, egyéb nem.
Garivesztéssel jár, ha igen?
-
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Én is erre tippeltem, aztán robbantott ábrán rábukkantam a második szelepre ami a gép része. Biztosan hibalehetőség és igényli a zsírtalanítást, de hasznos. Ezt váltja ki, ha olcsó főzőegységre a rugós golyóra rakok még egy SBS-t is. Nem szabályozható, de ha sikerül beállítani a rugóerővel a nyomást, akkor nem is nagyon kell változtatni.
Minutonál volt olyan verzió, amivel egy kart felhúzva hosszú kávéhoz való alacsony nyomáson főzött, a sima Minutonál gyakorlatilag mindig így főz. Mondjuk már kihalt, mindegy is. -
törölt tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Már többször linkeltem ezt az SBS nyomásfokozót, ott a nyílnál szimplán csak szét lehet szedni, lehet gumimembránt cserélni.
Ha megnézed a robbantott rajzát pár szabályozható nyomásfokozós típusnál, látszik hogy van egy plusz szabályozható szelep, a főzőegységen pedig nem nagyon használnak SBS szelepet már a prémium kategóriában sem.
Tuningolni nagyon jól lehet az SBS szelep ráépítéssel, olcsóbb típusok is tudnak így testesebb kávét főzni. De GranBarista, Xelsis esetében szerintem csak az őrlemény mennyiségével játszanak.
-
csab001
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Tehát végül is egy átfolyás szabályzót vezérel.
Ennek itt tényleg nem sok értelmét látom, de jó tudni.
Köszönöm szépen a segítséged! -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
csab001
üzenetére
Ilyen ritkábban van az automata gépeknél, talán erről van szó:
https://www.coffeeness.de/en/saeco-xelsis-review/
In the initial review, I was scratching my head over the “taste” function. After all, you adjust the coffee strength, drink volume and temperature via other settings. The same goes for the brew sequence. What’s more perplexing is that fiddling with “taste” produces no actual change in flavor.
A smart commenter solved the mystery for us. “Taste” regulates the water’s flow rate. Admittedly, I don’t see the point of that on a super automatic machine because coffee puck density determines how quickly the water passes through the coffee.
Egyes típusoknál a főzőegységen van egy állítható kimeneti fojtás, ami az áramlás sebességét befolyásolja, illetve habosít is, piros nyíllal jelöltem. Más gépeknél is van fojtás, de nem állítható, vagyis kívülről nem hozzáférhető, mint a képen látható fémcsap.
A vízpumpa ugyanis nem szabályozható (elvben lehetne triac szabályzó, de nem szokás), ezért az áramlást az őrlemény finomsága (lefojtó hatása) befolyásolja még, ezen kívül:
-
Atis14
csendes tag
Sziasztok
Elsősorban latte készítésre melyik gépet ajánlanátok 200 ezer Ft alatti kategóriában? -
csab001
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi, ezt jó tudni!
És az íz (testes, harmonikus, lágy) mit állít vajon? -
csab001
tag
Azt tudja valaki, hogy a különböző beállítások milyen paramétereket módosítanak a gépen (pl. Saeco Xelsis)?
Gondolok itt az aroma erősségre, testességre, intenzitásra... Mit állit a gép, mikor ezeket módosítjuk? -
ToBeY
nagyúr
Hello
Átlag mandula tejet lehet habosítani?
Úgy áll a helyzet mostanában,hogy egy átlag laktózmentes tej drágább mint egy növényi tej.
Így most vettem mandula és kókusz tejet hátha jó lesz.
Mivel laktóz érzékeny vagyok nem sok opció van sajnos. -
Osynho
addikt
válasz
üzenetére
Ez mind szép és jó, de pont, hogy az adott kávéra beéllított őrlő, a 0,1g pontosságú őrlemény és esetleg az ehhez szükséges egyedi víz hőmérséklet beállítás a lényeg.
Valóban megkímél az aggodalmaktól az automata, ugyanakkor ezekbe egyáltalán nem látunk bele, nem tudjuk finomhangolni, így lesz egy átlag közepes minőségű ital. A karosnál (nyilván nyomásfokozós kar nélkül) pedig több odafigyelést és energiát kell beletenni, cserében elérhető jobb minőségű ital.
A nyomásfokozós kar hasonló, sokkal engedékenyebb, szinte bármilyen kávé lefőzhető vele (alár előre őrölt is), viszont igazán jó kávlt nehéz vele előállítani. -
törölt tag
Karosnál sokat segít a kényelmes használatban, ha nem nyomásfokozós a kosár és precíz a tamper. Ha nem nyomásfokozós a kosár, könnyű kiütni a zaccot a főzés után, ha pedig precíz a tamper, nem kerül kávépor a kosár oldalára, így nem kenődik a felsőszűrő szélére kávépor, egy öblítés is elég a tisztításhoz és a csatornásodás esélye is kisebb, mert nem tolja szét a felrakáskor összetömörödő felesleg a pogácsa szélét.
Automatánál semmi ilyesmit nem látunk így megkímél az aggodalmaktól, ráadásul jóval durvább az őrlemény, nyomásfokozós a "kosár", így mindig konstans a nyomás, még filterre őrölt kávéból is lehet vele "presszót" főzni. Hetente egyszer elég nagytakarítani, ami a szétszóródott kávépor kitakarítását jelenti. Philipsnél a kivehető főzőegység arra csábít hogy csapvízzel öblögessük, ez rossz ötlet ott ahol kemény a víz, lerakódik a vízkő és ez növeli a felületet, hamarabb megtapad a kávé. Eddig a legjobb eredményt szárazon ecsettel való letisztogatással értem el, a zsírtalanító tabletta időnkénti használata mellett. Delonghinál elvileg nem kell, de én ott is inkább egy kellően nagy edénybe kiengedett szűrt forró vízzel próbálkoznék a csapvíz helyett.
-
Osynho
addikt
Felmerült itt a karos gép és külön daráló vs automata kérdése. Azért azt érdemes figyelembe venni, hogy ezek az olcsó, egyszerű felépítésű, nyomásfokozó karral rendelkező gépek nem azonosak a komolyabb felépítésű tátrsaikkal. Ahogy egy elektromos mákdaráló se lesz kávéőrlő.
Tehát amikor valaki azt mondja, hogy karos géppel jobb minőséget lehet előállítani, mint automatával, akkor a második csoportra érti, ezért kár is az első kategóriát emlegetni. Nyilván itt jön képbe, hogy mi mennyibe kerül és mennyire kényelmes a használata. -
Kiskutya
veterán
-
Nagya21
addikt
válasz
csab001
üzenetére
Hi!
2005 óta használunk benn a cégnél DeLonghi gépet, eddig 1* kellett o gyürüket cserélgetni a kazánnál, meg 1*kazán csere(45k), és 1* központi egység csere, (elkopott), + a központi egységben 2* o gyürü csere.
Sztem ez ennyi idő alatt nem sok.
Az otthoniban (ujszerü, nemhasznált hibás készülék 5k volt az alkatrész, 20k ért vettem a bolháson), 2* volt központi O gyürü cserélve.
Tavasszal eladtam vettem capuccinós DeLonghit.....
Üdv Nagya -
-
Dr. Szilikát
őstag
A Krups a bojler tetejébe őröl gyakorlatilag, már eközben átmelegszik az őrlemény, majd alulról a forró vizet közvetlenül kapja. Így nem sokat esik a hőmérséklet (más gépeknél többnyire csövön keresztül érkezik egy műanyag főzőegységbe).
Az őrleményt egy erős hidraulikus dugattyú préseli le, a vízpumpa erejével. A felső dugattyúban a fémszűrő alatt egy keménygumiból készült kis dugó található, melynek tűszerű résén préseli át a nyomás a kávét.
Így kellően nagy nyomás alatt történik az extrakció, a felszabaduló gázok pedig a szűk fojtáson áramolva habos kávét produkálnak.
Mindezekből már lehet sejteni, hogy a végtermék más jellegű, intenzívebbnek mondható, például a Saeco rendszeréhez képest (itt nem a hidraulikus Saeco-ra gondolok, ami ritkább és drágább). Lehet persze, hogy valakinek nem így jó a kávé, pláne erősen pörkölt babhoz nem is feltétlenül szükséges, de azzal is jó egyébként.
Szerelés szempontjából ki lehet tapasztalni, egy idő után már nem nagy kaland, de aki nem szívesen szerelget, annak nem ajánlott.
Noha utóbbi időben a tisztítólapos változatot használom, amelyik ívelt csúszdával szerelt az őrlemény részére. Ez talán könnyebben tisztán tartható (a tetőrész leszerelése nélkül is) nem szórja belül annyira az őrleményt, mint a keskeny csúszdával gyártott változat.
Krups babtartályból nekem szimpatikusabb, amelyik nem levehető, hanem lehajtható tetejű.
-
törölt tag
válasz
Mike088
üzenetére
Nem csak a daráló a fontos, a Krups amúgy jó kávét csinál amikor még új. A Philips/Saeco könnyen tisztítható, de nehezebb beállítani, mert nem mindegyik modellnek jó a nyomásfokozója, mintha ezzel játszanának, hogy az olcsóbbakban gyengébb nyomásfokozóval csak átszalad a kávén a víz. A DeLonghi korrekt kávét főz, biztosan van itt is trükközés, olcsóbbakban nincs annyi program, de alapjaiban nem rossz. Ha nem szempont a tejes ital, akkor a gőzcsöves olcsóbb. Igazából a Sencor rendszerű Tchibo automaták is szóba jöhetnének, de megbízhatóságukról nem sokat tudok mondani.
-
Azteeek
tag
Sziasztok
Kavegepet szeretnénk venni és 2 típus között gondolkodunk.
Az egyik delonghi a másik philips. Mindenképp automata habosítóval szeretnénk. Kérdés az, hogy a Philips megéri a többlet kiadást?
[PHILIPS EP3243/50]
[DE-LONGHI Ecam290.61.SB] -
csab001
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszönöm szépen, élnék a lehetőséggel, de sajna messze vagy és nem is járok arra...
Viszont egyre inkább azt érzem, hogy a DeLonghikat preferáljátok többen is!
Ezek szerint jó gépek és nem is túl szerviz igényesek?
A Jurákat amiatt vetettem el, mert állítólag sokat szaladgálnak velük szervizbe a tulajok... -
Nagya21
addikt
HAli!
Inkább más.......nemtudom így megfogalmazni, de kicsit másabb mint a DeLonghi.
De krupsot csak az ellenségemnek ajánlom.......(nézz meg egy videót, ugyvan összezsúfolva benne minden, rémálom a szerelése, a DeLonghi szerelőbarátibb., arról nem beszélve, hogy 960kv főztem le a kruppson 1 év alatt, eladtam a havernak, nála még üzemelt 3 hónapot oszt kampeca.......)
Üdv Nagya -
-
Mike088
csendes tag
válasz
üzenetére
A tejhabosító nem szempont. Van gépi tejhabosítóm, de akár a gőzkar is megteszi. Tisztában vagyok vele, hogy ezek a gépek egy komolyabb karos gép-daráló kombóval nem vehetik fel a versenyt, de az a kategória nekem már megfizethetetlen. Lehessen erős és jó ízvilágú a kávét készíteni vele. Nekem a kollégám a Krupsot javasolta, de az olvasottak alapján a delonghinak jobb a darálója (13 fokozatban állítható) és ez miatt jobb kávét csinál, valamint őrölt kávéval is használható. Csak azt nem tudom hogy melyik modellt érdemes mert 115 ezer forintig kapásból találtam vagy 4-5öt árukeresőn.
-
TA68
őstag
A Krups rosszabb kávét főz, mint a DeLonghi?
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Ez jó vételnek számít? Mennyire lehet hangos? KRUPS EA897B10 automata kávéfőző pontgyűjtő akció 154 990 ft
100-150k között milyen automata gépet érdemes venni, ami esetleg habos-babos kávét is tud? Vagy inkább sima presszó gép+habosító? -
törölt tag
válasz
Mike088
üzenetére
Karos gépeim és automatáim is voltak, nem tudnék dönteni, melyik a jobb. Abszolút friss kávéval a karossal próbálom kihozni belőle a maximumot, de bolti kilós kávét már nem erőltetek nyomásfokozós kosaras karosba, inkább automatával használom el.
Nagyon kiadós, a minősége pedig ugyanolyan jó, mintha karossal főzném, de jóval kevesebb macerával jár, mivel a nyomásfokozós kosarakból úgyse lehet olyan szépen egyben kiütni a zaccpogácsát.Én a DeLonghit venném, jobb kávét főznek és megbízhatónak tűnnek ebben a kategóriában. Nézd meg a Magnifica Evo-t is, jókat mondanak róluk. Az automatikus tejgőzölés mennyire érdekel?
-
csab001
tag
Sziasztok!
Úgy hozza az élet, hogy az eddig használt e61 karos gépet le kell cseréljem egy automatára!
Mivel semmi tapasztalatom nincs az automatákkal kapcsolatban, szeretnék itt segítséget kerni!
Tudom, a produktum minőségére visszalépés lesz az eddigiekhez képest, de csak van olyan automata, ami hoz egy iható szintet...
A sima espresso most nem annyira lényeg, leginkább tejes italokra lesz szükségünk és fontos szempont a megbízhatóság is, nem nagyon szeretnék szervízbe szaladgálni vele.
A legjobb nyilván az lenne, ha ki tudnám próbálni ezeket, de sajnos az ismerősök között nincs senkinek ilyen, max régebbi, valami egyszerűbb gép, ami nem mérvadó.
Nézegettem a Philips/Saeco gépeket, pár helyen jókat hallottam róluk...
A keret kb 300e lenne rá...
Szerintetek merre induljak az ügyben?Előre is köszönöm!
Csaba -
z0d1@Ku$
senior tag
Sziasztok!
Sajnos eléggé laikus vagyok a kávégépekkel kapcsolatban. Én sima vízforraló + instant kávét ittam eddig, párom pedig Krups kapszulás gépet használ.
Ezt a kettőt szeretnénk egyetlen géppel kiváltani. Mit érdemes figyelembe venni nézelődéskor? Vagy mi az ajánlott ilyen kezdőknek? Kb 150-200 körül költenénk rá. -
Mike088
csendes tag
Sziasztok!
Ide irányítottak a hardcore topicból.
A véleményeteket szeretném kérni kávéfőző vásárlással kapcsolatban, mert nagy dilemmában vagyok. Jelenleg egy szarvasi gépet és egy delonghi kapszulásat használok, de az előbbit szeretném nyugdíjba küldeni. Két alternatívát látok. Az egyik vásárolni egy 15 baros karos készüléket (pl delonghi ec260 vagy dedica) és mellé egy olcsóbb elektromos darálót, vagy egy automata kávéfőző. Én szívem szerint az utóbbit preferálnám a kompaktsága és kényelmi szempontok miatt, viszont nem tudom milyen minőségű kávét készítenek (mondjuk az olcsóbb karoshoz viszonyítva) . Nekem tetszik a Krups ea8108 ami most 100 alatt beszerezhető, delonghiban pedig esam3000 es magnifica s a tető ár szempontjából. Ha valakinek van ilyen készüléke érdekelne a véleménye. -
lorcsi
veterán
megint van akcióba a MM-nél a DE-LONGHI Ecam290.61.SB - 139k
-
zol71
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm
-
Dr. Szilikát
őstag
Lehet éppen szivárgás is, ehhez hasonló, vagy más okból, ez már csak alaposabb vizsgálatnál derül ki:
-
zol71
tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszönöm. Még annyit leirnék, a gép nincs 1 éves, szűrő mindig cserélve, kávé olaj tisztítva, zsirozva, Darálás után mikor elindulna a kávé olyan hangot hallani mintha valahol kifulyná a levegőt. Nem tudom ez jelent-e valamit?
-
Dr. Szilikát
őstag
Egy kis vízóraszerű lapátkerekes jeladó van beépítve a tartály után, még a vízpumpa előtt. Így még a nyomás sem befolyásolja, mivel nagyobb nyomás a pumpa után áll elő.
Az áramlás sebessége befolyásolhatja, ha mondjuk vízköves lesz vagy kis szorulás / kopás keletkezik benne. Vagy eleve ilyen. Elképzelhető, hogy a forró víz gyorsabb áramlását még jól méri, de a kávéfőzés lassabb átfolyására pontatlanabbá válik.
Hacsak nem arról van szó, hogy nálad már a szokottnál is lassabb lett az átfolyás, túl finom őrlemény vagy bármi okból.
Ilyen különbségeket szoktam én is tapasztalni, több gépemnél is, de különösebben nem tudok vele mit tenni, csak emiatt nem rendelek új jeladót, hogy hátha az sem lesz tökéletes.
Szétszedni tudom, amelyik nincs összeragasztva, de nem találtam benne semmi hibát. Ezen múlik gyakorlatilag, Reed-relé + Hall-elemes jeladó:
-
zol71
tag
Sziasztok. Segítségeteket kérném ! Van 1 Philips Lattego gépünk és a beálított kávé mennyiségnél kevesebbet főz le. 40ml helyett 26 ml. Eddig nem volt ilyen gond. Ha csak forró víz kell azt pontosan leengedi. Köszönöm.
-
Lorant88
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Köszi szépen!!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
De üres õrlõ csak szétszedéses tisztítás után van. Gyárban már kipróbálják, nem üres.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Lorant88
üzenetére
Szerepelt a topikban párszor a lengyel beszâllító eBay linkje, ami egyenértékū, de gazdaságosabb.
Az üres õrlõ szabadon állítható, de amikor már õrlemény van a késfelületek között, attól befeszülne. Tágítani lehet, de szūkebbre állítani nem nagyon. Ezt lehet is érzékelni, ha valaki óvatosan nyúl hozzá, attól még nem törik el, de érezni fogod, hogy ez nem jó neki, állóhelyzetben.
-
Lorant88
csendes tag
Üdv! Most találtam a topicra és lenne két kérdésem remélem nem túl buta :)
Philips Saeco Picobaristo deluxe SM5573/10 kávégépbe csak a gyári aquaclean vízszűrőt ajánlott rakni, vagy van olcsóbb megoldás is ?
Második kérdésem az lenne hogy olvastam a fenti összefoglalóban hogy az őrlési finomságot csak akkor lehet állítani amikor épp őröl a gép. Ez miért van ?
Köszi a segítséget:) -
gyurc
aktív tag
Sziasztok.
Probaltam minel tovabb visszaolvasni , de nem sikerult dűlőre jutnom, hatha tudtok segiteni a dontesben.Sajnos a Bosch VeroAroma 300 elektronikajat nemi benazas utan sikerult megolnom es uj gepbe kell beruhaznunk.
Ami nekem ott tetszett nagyon, a tejrendszer nagyszerusege, a vegen az ontisztitas egyszerusege.Jelenleg a DELONGHI ECAM 370.85 SB -t nézegetem.
A hozzaszolasok alapjan a philips/saeco kiesett, ha jol ertem lenyegeben mindig el kell mosni a tejadagolot( ez a boschnal eleg volt a tejesdobozba berakni a csovet.)
Cappuchino,latte macchiato a fő sztárpáros..
Kérdesem a mire figyeljek, mire ertelmes kolteni..
Ami megtetszett ha jol ertem nehany gepnel mar vannak profilok vagy magadnak osszerakhato kavekUgyanitt vallalkozoi szellemuek jelentkezhetnek a regi gepert(tes 60321rw/9) , mindig odafigyelve karbantartasra, vasarnaponkent fozoegyseg takaritva stb. Uj keramiaszeleppel
... -
törölt tag
válasz
bbsofficial
üzenetére
Az a jó, még jók a tömítések és a nyomásfokozó sem koszos. Megnövelt nyomásfokozóval nekem mindig kattan. Gyári kerámia pöcökkel, rugóval már nem annyira.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
bbsofficial
üzenetére
Ha a főzőegységet kézzel tekered oda-vissza (a retesz kioldása után), akkor is érzékelhető egy csattanó hang, ami a működés normális része. Van egy bent egy műanyag fül, ami átpattan egy helyen.
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
Philips 2000-es széria baromi hangosat kattan be és kikapcsoláskor, főzőegységet mozgatva szerintem zaccürítéskor. Lefőzés után nem olyan hangos.
Minden értelmezhető és elérhető helyen be van zsírozva a gyári zsírral (sárga helyek, szürke tolórúd, tömítőgyűrűk), mit felejtek ki?
Másik, szinte karbantartatlan Philipsünk fele ilyen hangos.Köszi!
-
Dopii
csendes tag
Lenne is egy kérdésem ha tudnatok segiteni.
Saeconal kellett kaveolaj eltavolitot is hasznalni, a megfelelo helyen a fozoegyseget is kenni. Itt egyikre se ter ki a hasznalati utasitas hogy kellene, kenni azt olvastam neten hogy kell , meg hogy hol kell, de kaveolaj eltavolito tablettat nem kell hasznalni?Koszi
-
Dopii
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Reggel meg normalisan fozte a kavet, kicsereltem a szurot, atmostuk a tartalyt, semmi mas nem tortent.
Mindegy, megnezetem majd valakivel, vettunk egy DeLonghi 370.95 gépet, ez garis legalabb megint, meg meg vettem is hozza +2 evet.
Jokat irtatok errol a DeLonghirol, kiprobaljuk. :) -
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
- nekem kenés nélkül hangosabb volt és csattogot.
- kenés után halkan járt, már csak a pogácsapréselés hangját hallottam.
Ennyire szedem szét 3 havonta. -
TA68
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Talán egy morzsaporszívót át lehetne alakítani ilyen célra, bár annak elég kicsi a szívóereje.
-
Dr. Szilikát
őstag
Saeco jól tisztítható, a főzőegységet egyszerűen lezuhanyzom, mondjuk hetente, vagy ahogy szimpatikusabb, egy éjszaka megszárad vagy napközben. Kinek, hogy.
Hideg víz kevésbé viszi le a szilikonzsírt, noha én teszteltem egyik főzőegységet kenés nélkül sokáig, semmi baja nem lett (konkrétan szétszedtem darabokra, minden zsírt kitöröltem, majd utána nem pótoltam). Olyan jó műanyagból készült, ami siklik, alig kopik. Ha lehet azt kopásnak mondani, a csúszópályák a gép egész életét bőven kiszolgálnák szerintem, kenés nélkül is.
A Krups szervizkönyvében olyan porszívót ajánlanak (de kimondottan szervizcélra), ami vékony csövével befér a szűk helyekre. A házi porszívóra is lehet ilyet barkácsolni, de nem árt vigyázni, mert túl vékony cső erősen lefojtja a motort (aminek a légáram biztosítja a hűtését is), így le is égethető a porszívó, ha túl sokáig járatjuk.
#6893 Dopii
Ez elég furcsa összefüggés lenne, mondhatni, nem tűnik életszerűnek. Gyakorlatban a vízpumpa akkor szokott erőlködni, ha túl finom az őrlemény. Bár azt sem feltétlenül lehet elérni gyári beállítással. Ha szétszedem és szándékosan finomabbra állítom az őrlőt, úgy lehet inkább lefojtani a rendszert.
Nem történt ott semmi más változás?
-
Frankie50
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
A zaj fogalma elég relatív
A cégnél van egy nem tudom mennyi idős delonghi, az nagyon hangos, a daráló, és a szivattyú is. Az öreg odeámban tönkrement a víz figyelés, ha lelevegősödik olyan mint géppuska. A központinak az egyik szára el van törve, úgyhogy az is kattog kicsit, de összességében elviselhető. -
törölt tag
válasz
Dluinet
üzenetére
Én most visszatértem a többinél valamivel folyékonyabb oxett-hez, a sűrűbb ragacsosabb zsírokba beleragad az őrlemény és ott is marad, ez meg kifolyik egy idő után a dugattyú tengelyén a forró víztől, de elég ami marad, aztán ha kezd megakadni a járása, pótolni kell. Meg pár havonta áttakarítani...
-
törölt tag
A Philipsnek ez az egyik előnye, főleg ha sikerül egy nem-fekete főzőegységet találni, amin látszik a szennyeződés. Először a gyárban rákent fél doboz szilikonzsírtól kell megszabadítani, aztán már elég valami folyékonyabb zsírt használni csak a csúszópályán és a dugattyú tengelyén és azt pótolgatni. Ha elég finomra van darálva a kávé, egyben marad a zaccpogácsa, mostanában már nem mosogatom csap alatt a főzőegységet csak ecsettel lesöpröm ami rászáradva a zaccleválasztón és kis rámpán marad, így nem lesz vízköves.
Elég ha szétszedve átcsutakolom pár havonta, aztán megy mosogatógépbe a szilikon tömítések nélkül, aztán áttörlöm és összerakva kap szilikonzsírt a csúszópálya meg a tengely.
Egy Delonghit nehezebb lenne darabokra szedni, összerakni, a Sencor-rendszerűeket még nehezebb. Az Esperto is ilyen. Elvileg ott elég a kivehető részt vízben átmosni, de ami a gépben marad, az nem biztos hogy kell oda. Nem tudok rá megoldást. Kefe, ecset, porszívó?
A Jurát nem nagyon lehet, de jól van megtervezve, a saját öblítése, tisztító programja elég, nincsenek rovátkák, bordák a kávépor útjában, csak a leeresztőszelepnél kell néha ecsettel porszívóval rendet tenni. -
RBJ
addikt
Csak engem zavar, hogy ezeket az automata gépeket nem lehet értelmesen kitakarítani? Sokan meglepödnének ha látnák belülről a gépet. Egy karos gaggiat le zsírtalanitok, vízközök és tadaaam, darálot kitakaritom és kész. De mint pl nekem is a espertot én minden nap kitakarítom de belül elnézve a dugatyú részt meg a mechanikát amihez nem fér az ember csak lesek mi van ott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Linux felhasználók OFF topikja
- Konteó topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Tehát amikor valaki azt mondja, hogy karos géppel jobb minőséget lehet előállítani, mint automatával, akkor a második csoportra érti, ezért kár is az első kategóriát emlegetni. Nyilván itt jön képbe, hogy mi mennyibe kerül és mennyire kényelmes a használata.