Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456z
őstag
Sziasztok. Teljesen automata, tejes italok készítésére alkalmas gépekből melyik márkával jár az ember a legjobban élettartam, gondozás, költségek és persze az ital minősége szempontjából? Egyáltalán lehet e rangsorolni? Philips, De'Longhi vagy Krups ? Érdemes e használt, jó állapotú, leszervízelt gépben gondolkodni ( egy győri illetőségű szaki hirdet sok szép állapotú készüléket ), vagy csakis újat, sok garanciával?
Köszönöm.Ja, és még annyit, hogy jelenleg egy karos, nagynyomású gépet használunk kommersz őrölt kávéval. Egy ilyen darálós automata csinál e ilyen minőséget vajon? Még az Electroworld idején volt egy próbálkozásom egy AEG géppel, amit még aznap visszavittem, azóta nem vágytam ilyenre,.most viszont már a két gyerek is cappuccinozgat, unalmas már naponta ennyi adagot bekészíteni.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Hú bakker, ennyire komplikált egy ilyen automata üzemeltetése? Kenés, kiszedés, forgatás, tekerés? Inkább bele se vágok, maradok a karos töltögetősnél. Köszi mindenkinek.
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #7726 üzenetére
Gondolom a rutin sokat hozzátesz a magabiztossághoz, de így laikus kezdőként nagyon ijesztően hangzik amit leírtatok. Szerintem megmaradunk a karosnál. Néhány fázis kihagyásával és egy kevésbé igényes géppel egészen jól elvagyunk. Úgy látszik az egésznek az a titka, hogy alacsonyra kell tenni a lécet.
-
z123456z
őstag
Igazából egy 4341/50 Philipsről igyekszem lebeszélni magam. Állítólag most regisztrálás után 3 évvel meghosszabbítják a garanciát, így 5 év lesz. De fogalmam sincs, ez mennyire valós, milyen a Philips hozzáállása, egyáltalán mennyire bírják ezek a gépek. Nem vagyok az a gondoskodó típus, ez pedig biztosan igényli a törődést. Azért mégiscsak más kidobni egy 40 ezres gépet, mint egy majd 200 ezrest.
-
z123456z
őstag
Köszönöm mindenkinek. Az élet megoldotta a problémámat, amit néztem azt eladták. De ezek szerint nem kell tőle félni.
-
z123456z
őstag
Sziasztok.
Újra előkerült a téma, már négyen kávézunk, és elegem van az örökös karozásból és tisztításból. Most két készülék lehet érdekes, a Saeco SM6580/00 vagy valamelyik Philips 5400 ( mindkettő 200k ). Melyik lehet jobb hangerő, megbízhatóság, karbantartás/takarítás igény szempontjából? Gondolom mindkettő jó italokat készít, így az alap.
Köszönöm.UI.
Én hajnalok hajnalán főzöm az elsőt.[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz FőDudu #10191 üzenetére
Ez szerintem nem az új széria, de tudom mire gondolsz, a 2300 és 3300. Ami a MM-ban van, az az EP5441/50. Ezek a dupla italt készítő Saeco-k milyenek? Mintha azt olvastam volna valahol valamikor, hogy elég sok velük a probléma. Ez igaz lehet? Philips 3 év garanciával van.
-
z123456z
őstag
válasz apholyon #10206 üzenetére
Euronicsben ott a Saeco SM6580/00 200k, MM-ban volt 5400 szintén 200k, de már nincs, viszont van az új ( állítólag csendesebb darálás és főzés ) 3300 fehérben 190k ( meg is vettem ), ugyanez feketében eMAG 200k. Remélem nem rögtön egy problémás darabbal kezdek, mert csak a Jézuska hozza, addig meg elfogy a 14 nap.
-
z123456z
őstag
Hoppá, most látom, hogy a szivattyú nyomást az új szériánál csökkentették 15-ről 12 barra. Ez számít vajon valamit az italok ízénél, minőségénél? Gondolom zajban biztos számít, ezért is csendesebbek az újak, de a kész italoknál érezhető lesz e a különbség? És mit jelent még vajon? Kevesebb karbantartás, hosszabb élettartam?
"Egyedülálló kávéfőző rendszerünk a lassabb átfolyási sebességgel és az alacsonyabb hőmérséklettel tökéletesen kivonja a kávébabok aromáját. "
Ebből az jön le, hogy évekig palira vették az embereket a nagy nyomással ( emlékszem, volt 21 baros is ), ha alacsonyabb nyomással, alacsonyabb hőfokon ( langyos kávé ? ) jobbat lehet főzni? Ezt a baromságot. Mindjárt elmondom a rendelést. Vagy ne aggódjak?[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz z123456z #10213 üzenetére
Úgy tűnik, hogy MM oldalán elírták. Pedig még a Philips oldalán is megnéztem, ott is 12 bar volt. Mostanra kijavították, mindenhol 15 bar van, csak MM ragaszkodik a 12-höz.
De most alaposabban visszaolvastam itt a fórumon, és nem jött meg a kedvem hozzá. 10mp alatt lefőzik ezek a kávét? Most egy kínai karost használunk, amit a Sencor a saját nevére cimkéztetett, de mi finomnak találjuk ami kijön belőle. Kb 5 mp előáztatás után vagy 25-30 mp-ig jön le belőle, igaz, hogy az egyszemélyes részét kb duplára programoztuk. Itt tényleg nem lesz meglepetés sajnos, mert ki kell próbálnom amint hazahozom, vagy visszamondom az egészet.Vagy lehet, hogy a lassított átfolyásnál arra gondolnak, hogy az előző modellekhez képest tovább tart a kávé elkészítése?
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
Bolti kommersz szemeskávékkal bátran lehet kísérletezni? Úgy értem, hogy nincs bennük kavics vagy más , ami esetleg tönkreteszi az őrlőt? Mintha valahol olvastam volna ilyesmit, de nem vennék rá mérget.
Vagy másképp közelítve van e kifejezetten kerülendő kávé ( nem az íz miatt ) ?[ Szerkesztve ]
-
-
z123456z
őstag
-
z123456z
őstag
válasz apholyon #10268 üzenetére
142k volt a 3300-as. Nekem sokat számít a csendesebb üzem, mert fél háromkor kelek. Amiket néztem videókat, a 3300-on kívűl mindegyik visít. Én csak sima kávét iszom, asszony és a gyerekek lattéznak és cappuccinoznak. A többi lehetőség hidegen hagy, bár én is sokat gondolkoztam rajta, hogy 3300/5400 vagy 6580 legyen.
-
z123456z
őstag
Egy nem teljesen idevaló kérdés, de hátha tudtok rá választ.
Amit a most vásárolt Lattego S 3300 fog váltani az egy karos kínai Sencor 4040BK. Kettő van belőle, az elsőt visszaküldte a szervíz és egy csereutalvényt is kaptam, az újat kihozták a régit ott hagyták. Az elsőnek az baja, hogy szivattyúzáskor a rezgéstől leforog a kar, a helyén kell tartani. Adtak hozzá másik kart, azzal is ezt csinálja. Egyébként minden működik rajta, tartalék, a tejhabosítóját már felhasználtuk. Lehet e ezzel kezdeni valamit, hogy jobban szoruljon? Gondolkodtam már azon, hogy a szűrőkosár pereme alá, ahol a karral felfekszik, egy vékony tömítés szerű valamit tenni, de fogalmam sincs, hogy mit, és segít e egyáltalán. -
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #10297 üzenetére
Persze, betekerem ütközésig rendesen. AliExpress eszembe sem jutott, szétnézek ott is. Köszi.
-
-
z123456z
őstag
válasz Bogyó bá' #10356 üzenetére
Nekünk pont egy karos, cappuccino és latte képes gépet vált. Sokkal macerásabb nem lehet a tisztítása, mert amióta a gyerekeim isszák ezeket a tejes italokat, azt jelenti: napi 4x kávé töltés/ürítés/elmosás, ebből plusz 2x tejhabosító rendszer tisztítás egy üres és egy vizes edény segítségével, majd azok elmosása. Ezzel a géppel mindezek alól mentesülök. Cserébe lesz más, de ritkábban. Úgyhogy meglátjuk, amíg garis, nincs probléma, tartalék gép van, most lesz annak is tartalékja.
Egyébként mi is az alsó polcról kávézunk, Bravos, Wiener extra, piros Segafredo kínai boltból, néha alap Lavazza, nekünk jók ezek. Aztán, hogy ez mit fog ezekből kihozni? -
z123456z
őstag
válasz apholyon #10361 üzenetére
Ne őrjíts meg, hogy gyenge. 15-20 éve, amikor még volt az Electroworld soroksáron, vettem már egy ilyen automatát, egy AEG-t. Még aznap visszavittem, olyan gyenge kávét csinált a szemeskávéból, bármit csináltam vele ( őröltből jó erőset csinált, de nem azért vettem a darálóst, hogy tartsak otthon őröltet is ). Én azt gondoltam, ebben sokat fejlődtek az automata gépek. Hát, nincs mit tenni, ebből nem lesz karácsonyi ajándék, használni kell a 14 nap alatt. Most elkeserítettél.
-
z123456z
őstag
Picit off, de talán nem annyira.
Létezik, hogy ezek a fizetős kávéautomaták darálnak is és nem porból készítik a kávét? Ittam ma egy szép modern automatából kávét, minden kávé Lavazza volt. Egy prémium presszót tejjel nyomtam, úgy hallottam, mintha darálna egy adagot. De nem ez a lényeg, hanem az, hogy én még sosem ittam jó kávét bedobósból, ez pedig kifejezetten ízlett. Ha valóban szemes kávét használt, nem sejti valaki, hogy melyik Lavazza lehet az, amit ezekbe töltenek?
-
z123456z
őstag
válasz FőDudu #10396 üzenetére
Nem értem, hogy mit nem értesz. Nagyon távol áll tőlem a kereskedelem, de azt mondod, az olasz amazonon 10 euró, az emagon is annyi. Nyilván az a szlovák vagy cseh kereskedő nem az amazonon veszi hatosával, hanem a gyártól esetleg nagykereskedőn keresztül raklapszámra. És akkor már biztos nem 10 euró egy kiló. Én emlékszem, hogy sok évvel ezelőtt leesett az állam, mennyit keresnek az energiaitalokon. Összefutottam egy gyártóval, aki a családi ház pincéjében csinálta az italt és egy gépsor palackozta. Én vettem tőle 50 forintért zsugorszámra, adtam 100 forintért munkatársaknak, miközben a legolcsóbb energiaital is 200 forint volt a boltban. És ez egy kis gyártó volt. Elég megnézni a redbult vagy a hellt. Szerintem kávé téren is hasonló lehet a helyzet, fillérekbe kerülhet és óriási haszonnal dolgozhatnak. Kivéve, aki szüreteli. De ez csak az én feltevésem, talán téves. Nem értek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz FőDudu #10400 üzenetére
Lehet, hogy 5 euró/kg áron kapja, mit tudhatjuk? Nem a Lavazza csúcsa, ha jól néztem.
Na, az már csak 9/kg. Szerintem meg lennénk lepve, ha kiderülne, mennyiben van nekik.
Na mindegy, én nem okoskodok tovább, mert életemben nem ittam drága/jó kávét, azt sem tudom, mi a jó, abszolút laikus vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz csemberlen #10409 üzenetére
Legenda.
Harmadszor cseréltem nemrég, az első kettőt kintről rendeltem, egyet Németországból, egyet Franciaországból, mind a kettő nagyon hamar elkezdte a tüneteket produkálni. Legutóbb már nem volt annyival olcsóbb kintről, így itthon vettem. Már most többet elmentem vele mindenféle tünet nélkül, mint a kintiekkel. -
z123456z
őstag
válasz apholyon #10434 üzenetére
Az jó, csak az a baj, hogy a 3300 kézikönyvében nincs kévémennyiség állítási lehetőség, csak aroma és hőmérséklet. Szerintem még tejhab mennyiség sem szabályozható, bár nem olvastam át teljesen. Én nagyon parázok, hogy nem válik be, ráadásul idegesít, hogy azt hittem jó árban vettem, erre most másik számozású 3300 van 20 ezerrel olcsóbban a philips webshopban.
-
z123456z
őstag
válasz z123456z #10437 üzenetére
Egy picit azért megnyugodtam, itt tesztelték, nem annyira rossz.
-
z123456z
őstag
válasz apholyon #10451 üzenetére
"... majdnem 2 év gari..."
Találtam egy ilyet, csak nem tudom, hogy élő promó e. Az én gépem ott van a felsorolásban ( pedig az új, tehát lehet élő is ), és szerintem a tied is. Reg után 3 év, vagy talán még regisztráció sem kell?
A felsorolt termékek vásárlása esetén a jogszabályokban vagy garancialevélben rögzített értékhatártól függetlenül minden esetben a magasabb, 3 éves gyártói garancia érvényes.
Amúgy kösz mindenkinek, igyekszem visszafogni magam legalább a kipróbálásig, gondolom uncsi már a remegésem. -
z123456z
őstag
Azt nem tudja valaki, hogy a Philips Lattego készülékek a dupla kávéhoz dupla adagot darálnak, vagy csak egy adagot több vízzel főz? És amúgy hány gramm kévéból készít egy eszpresszót?
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #10523 üzenetére
A dupla ciklus alatt azt érted, egymás után készít 2 kávét? Tehát ledarál és lefőz egyet, majd még egyet? Akkor az sem lesz erősebb. Köszi
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #10525 üzenetére
Köszi
-
z123456z
őstag
Ettől fosok én is. Nekünk 24-én lesz a főpróba, de mire elérem a 1-2-3 őrlési fokozatot, az pár nap eltelik.
3 csomag kávéval vágunk neki az új élményeknek, melyikkel érdemes kezdeni, hogy ne legyen rögtön óriási csalódás, ha erős, karoshoz szoktunk ?
Lavazza Gusto Forte
Lavazza Gusto Pieno
Lavazza Crema e Gusto Forte -
-
z123456z
őstag
Alapból, dobozból kivéve milyen fokozatra van állítva az őrlő a Lattego-n? Remélem nem 12-ről kell visszavenni 2-3-ig.
-
z123456z
őstag
Eletta most 699 euró a német mediamarktban, ha valakit érdekel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest