Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsmester89
őstag
Ez mennyire ajánlott vétel?
A tejes része annyira nem hiányzik, de a mostani "fél évre elegendő kávé" ajándék egész csábítóvá tette.A "Hogyan lehetsz milliomos?" c. könyvet egy csomagban árusítják a BTK-val.
-
Winnie The P
őstag
Nem kóstoltam őket. A Bourbont bele lehet rakni, nem ízesített?
Én is rendeltem onnan kávét, a Kimbo-nak az aromazárója ki volt szakadva mire hozzámért.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Kóstolta már valaki ezeket?
Ma érkezett a kávékertem - től.
2 csomag vásárlásánál ingyenes szállítás.
Remélem nem lesz még túl döglött automatába. -
jjeahh
nagyúr
Magnifica S elkezdte nálam azt, hogy ledarálja a kávét, zümm zümm, nem folyik a csészébe semmi, a pogácsát kidobja szárazon és szétesik az egész, olyan, mint a homok. Bekapcsoláskor sem jön víz, nem öblít, de a tálcába valahol mégis belenyomja a forró vizet . Szerintetek mi lehet a baj? A szűrő nem gond, "légtelenítettem", sőt, kivettem és nélküle sem jó.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Dr. Szilikát
őstag
Általában szokás vagy érdemes a közepes állásból indulni, azután majd elválik.
Nekem mondjuk szokásom a finomítás irányába elindulni, mert úgy elvileg javul az extrakció, nő a nyomás / fojtás. Legfeljebb ráfaragok, mert kioldódnak a keserű anyagok is.
De ezt befolyásolja a vízmennyiség, hőfok stb. úgyhogy jól bele is lehet zavarodni (ezért utálom a sokismeretlenes egyenleteket).
-
Csöves
őstag
A kávégépen milyen darálófokozat az ajánlott?
3 hetes lassan a masina, de én a gyári fokozaton hagytam, ami a 6-os. 12 fokozat van.
Kellene változtatni, vagy jó így?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
Aquila non captat muscas.
-
jjeahh
nagyúr
Szerintem a Bio nem savas, ha elég magas a hőmérséklet, de nem mondanám erőteljesnek, inkább lágy, gyümölcsös, szénás. Ha nem tetszik majd és aromásabb kéne, de nincs a közelben Kaufland, akkor árban eddigi tapasztalataim alapján muszáj szintet lépni, mert pl. a Kimbo Aroma Gold, Lavazza Crema E Aroma drágább. Mondjuk netről rendelve ki lehet ezeket is fogni olcsón, meg még biztos van más is ami hasonlóan erőteljes.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Teszt, teszt, teszt! Csak fogyjon el a Lavazza Crema E Aroma, ami amúgy finom!
-
Csöves
őstag
Van olyan kávé, ami olcsó és finom?
-
szanozs
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy mi a különbség a
- Philips EP2220/10
- Philips EP2221/40
- Philips EP2224/10/40
automata kávéfőzők között? -
kchris78
veterán
Én akkor vennék frissen pörkölt kávét ha megvettem volna ezt: [link] Amúgy egy automata nem tudom egyedi hackelések nélkül mennyire tudja kihozni azt ami benne van... A felár meg elég húzós mostmár amennyibe kerül. Amúgy meg ha Nápolyban/mellett a kávézóknak megfelel a KIMBO és elég jó kávét készítenek belőle akkor... (mondjuk az nem feltétlenül az új hullámos szpesialiti irányzat ) Ami probléma hogy itthon az esetek 99%-ában régi kávé a bolti kávé, kb 1 évesek mire itt megjelennek a polcokon. Ott leemelem a random csomag kávét és 2-3 hónapos max... (ott viszont érdekes hogy sokkal kisebb lett a szemeskávé választék egy átlag boltban, inkább 250gr őrölt van, meg az őrölt-párna egyenként csomagolva)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Turbo shotot próbálgattam karossal, nem finom. Lehet hogy mérve megfelel egy jól kidolgozott presszónak, de ízre a közelében sincs. Ez lehet az automaták baja is, kinézetre jó, de nem finom. Már csak azt kell kideríteni, mitől lesz finom, amikor finom, vajon milyen paramétert sikerül olyankor eltalálni...
-
törölt tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nagya21 #9070 üzenetére
Most ittam meg egy csésze Kimbo Aroma Gold-ot, elhasználtam egy csomag Intenso-t is és a sorsára vár 1kg Kimbo Top Flavour is, valamikor a héten megbontom . Bár van egy kiló Lavazzám is, arra is kíváncsi vagyok. Movenpick ment a kivánságlistámra .
-
jjeahh
nagyúr
válasz #85578752 #9068 üzenetére
Ezek szerint a gépemmel elfelejthetem a frissen pörköltet. Sebaj, amúgy (egyelőre) nem vagyok annyira nagyon igényes, megfelelnek a bolti kávék is, csak gondoltam kipróbálom milyenek a friss kávék, ha már két topikban is többször olvastam, hogy az alapanyag a legfontosabb
-
törölt tag
A boltinál már nincs annyi crema, könnyebben átszalad, túlkivonatoltabb lesz. Karosnál amikor durvábbra állítod az őrlőt egy jól beállított presszónál, ugyanezt tapasztalod, egyszerre savas és keserű, vagyis sósra emlékeztető íze lesz, összeomlik a jól beállított egyensúly.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz #85578752 #9064 üzenetére
Oké, de akkor mi a magyarázat arra, hogy csak a frissen pörkölt savas, a bolti nem? Amikor megvettem a gépet, a világosabb pörkölésű boltiak is savanyúak voltak, de amióta finomabbra állítottam az örlést és maximumra a hőmérsékletet, azóta a savasság eltűnt, kivéve a frissen pörkölt Etoliából. De lehet ez a kávé ilyen.
#9065 kchris78: én ezt szinte minden étteremben, kávézóban érzem
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz #85578752 #9064 üzenetére
Sokszor hallom (meg látom) azt a véleményt hogy egyes helyeken a gépek rosszul is vannak beállítva. Hiába a profi (San Remo, Faema és társai) gép ha nem is foglalkoznak a beállítással vagy egyszerűen nincs is ember akinek lenne erre ideje/szaktudása ezt megtenni. Pedig ez lehet fontosabb lenne mint az hogy pár napos pörkölésű alapanyaggal dolgozzanak egy 2-4 hónapos helyett.
-
törölt tag
Hőhiányosak tudnak lenni az automaták, vagy túlfutnak és olyankor meg agyonázik a főzet mint egy rossz tea. A csersav meg megmarad. Tud egyszerre keserű és savanyú lenni.
Jó géppel is beállítás kérdése, van amit a határain túl kell vinni hogy jó legyen, azaz gyári minimum alá vinni az őrlőt, plusz időt hagyni az előáztatáshoz, üresen átfőzni vagy csak a második főzetet meginni, nyomást fokozni...
Ha alapvetően nincs baj a kávéval, főzd hosszabbra, úgy kiegyensúlyozottabb lesz.
-
jjeahh
nagyúr
Kipróbáltam a múltkor egy frissen pörkölt kávét (Etolia) és valóban erőteljesebbnek, aromásabbnak érzem valamivel, de nekem nagyon savanyú, ahogy kezd a csészében kihűlni, már elviselhetetlenül savas, pedig amióta emeltem a hőmérsékleten, azóta az összes bolti "döglött" kávéból eltűnt a savasság . Beszéltem erről egy haverommal, aki kávégépekkel és kávéval foglalkozik, értsd: éttermeknek, kávézóknak szállít és ő azt mondja, hogy az összes frissen pörkölt kávé, amit eddig ivott, túl savas, ezért ő le is mondott róluk . Vajon ez miért van? Nem állította be a gépet rendesen? Bár kétlem, mert valszeg ért hozzá a tag. Az én tippem az, hogy a kávék összeválogatása, a pörkölés tapasztalatot, magasabb szintű szakértelmet igényel, ami a helyi kisebb pörkölőknek nincs meg? Ez megmagyarázná azt is, hogy a jobb bolti kávék, pl. a Kimbo, Lavazza miért nem túl savasak, ott van tapasztalat, bevált recept. Az biztos, hogy picit eltántorított a dolog attól, hogy a helyi ajánlott webshopoktól is rendeljek frissen pörkölt kávét majd, pl. Mabó, Olivo. Sőt, nálunk is van a közelben egy pörkölő, akiknél geisha kávé is van, már tervben volt, hogy onnan is veszek valamit, de mivel drága és a haver őket is "lesavazta", tőlük is elment a kedvem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Most agyalok, hogyan kéne kiszállni a kancsózásból, a Laica betétek három hét után telítődnek, így kicsit drága.
Wessperezek kávégéphez, amiben van gyári szűrőbetét is, ami kb. pesti vizet vár. Ami a wessperből kijön az kb. olyan.Pult alá építhető előszűrő plusz szénszűrő a terv ivásra, a kávégép meg kap háromhavonta kationcserélő gyantát utántöltve a BES008 szűrőt. Vagy még jobb lenne egy utántölthető brita patron... A kancsó jó dolog, a betétek nem annyira.
Kb. 30e a pult alatti kétfokozatú szűrő 4-4 utántöltő betéttel. Utána már elég csak azokat venni. A kationcserélő gyanta nem drága.
Csak ötletekek...
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz rumos XIII #9058 üzenetére
Maxxo csak egy kereskedőcég, ha jól látom, a szűrőbetét lehet Wessper is, miután a lengyeleknek van erre egy komoly gyáruk, akik beszállítók szerintem gépgyártóknak is, úgyhogy valószínűleg mindegy. Attól persze még lehet benne kínai aktívszén és a többi anyag.
Ez már felmerült régen az Aquafilter márkánál is (szintén lengyel gyártó), hogy használnak kínai anyagokat.
Wessper rendelhető eBay-ről is.
[ Szerkesztve ]
-
rumos XIII
aktív tag
Valakinek van tapasztalata a maxxo szűrőkről?
Kiválthatja a philips aquaclean-t? -
kosmoo81
tag
Sziasztok
kategoria valtas miatt elado egy Melitta Avanza s600 automata kavefozo.
Majusban volt 1 eves, 2 ev garancia van a gepre.
Hetkoznap 1-2 kave, hetvegen 5-6 keszult vele, tehat kb napi 1 volt az atlag.
doboza megvan, Laica szurt vizzel hasznaltam, az esedekes tisztitasok/karbantartasok el lettek vegezve rajt.
vas megyeben van a gep. -
Voice24
őstag
Már itthon figyel, csak még vár a sorára, hogy elfogyjon a Pera. Amúgy nem hinném, hogy kifutott, most épp valóban nincs raktáron a kávédiszkontban, de én kb. 2 hete rendeltem, akkor még volt. Gyártási ideje 2023. május (szavatossági ideje 2024. november, vagyis Kimbónál másfél év), tehát egész frissnek mondható.
-
rigoberto
őstag
válasz Dr. Szilikát #9051 üzenetére
..
-
jjeahh
nagyúr
válasz Voice24 #9053 üzenetére
Nem, de mivel kifutott terméknek tűnik, én nem is merném megvenni, lehet, hogy túl rég volt már pörkölve és döglött. Amúgy ahogy elnéztem itt senkinek nincs még tapasztalata a professional line-al, fórumtárs nemrég vett Extra Cream-ot, nekem meg jövő héten jön meg a Top Flavour, majd beszámolok. A topikban eddig inkább a Delonghi-Kimboval és az Aroma Gold-al volt tapasztalat, meg én nemrég kipróbáltam az Intenso-t. De ezek "Retail Range" kategóriás Kimbo-k, nem kávézóknak, kocsmáknak szánt professional, "Horeca Range". Nem tudom mi a különbség és egyelőre azt sem tudom a professional kávék itthoni automata gépben finomak-e .
[ Szerkesztve ]
-
Voice24
őstag
Ezt a fajta Kimbo-t kóstoltátok már? Ha igen, mik a tapasztalatok? [kép]
-
Skizz
addikt
Sziasztok
~1 éves Dinamica Plus 370.85 az elmúlt hetekben elkezdett csöpögni a zacctartóba.
Van itt tapasztalat a megfelelő tömítés cseréjével kapcsolatban? Szuper lenne megoldani itthon, 2 hét várakozás helyett gariban.Első fotó -> ahol összegyűlik a víz, második fotó -> ahonnan csepeg. A csepp mögötti kis négyszögű nyílásból érkezik a víz véleményem szerint.
-
Winnie The P
őstag
Szia!
Még nem került a gépbe. Volt még Pellini Vivace N82 de lasan kifogy a gépből. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
Ha megvolt a kóstolás írok róla.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
jjeahh
nagyúr
válasz Winnie The P #8941 üzenetére
Ezt a Kimbot kipróbáltad már amúgy. Most rendelnék és ezen agyalok, esetleg Top Flavour, vagy Espresso Barista. Az Extra Cream és a Top Flavour professional line, szal gondolom kávézóknak szánták, nem otthoni gépbe . Ettől még lehet finom.
-
törölt tag
válasz LoyalGuard #9043 üzenetére
A Kávégépbolt az Üllői úton 8-17-ig nyitva van.
-
LoyalGuard
tag
válasz #85578752 #9042 üzenetére
Igen az hozza tartozik hogy par honapig nem nagyon volt hasznalva, de akkor megnyugodtam hogy talan nincs nagy gond
Online bolt is jo, bar jo lett volna ha meg most a hetvetgen tudok vele foglalkozni
Koszi!"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
törölt tag
válasz LoyalGuard #9041 üzenetére
Persze. A pipacsövön időnként cserélni kell a tömítést. Bolttal sajnos nem tudok segíteni, mert mindig online rendelek mindent.
-
LoyalGuard
tag
Sziasztok!
Kaptam egy Philips HD8831_09 kavefozot anyamektol, viszont sajnos nem nyomja ki rendesen a kavet a kiereszton. A nagyresze a talcaba folyik, a kiereszton max csepeg, de csak masodpercekkel kesobb.
Elsore azt gondolnam hogy levegos a rendszer, valamelyik tomites nem lehetett jo.
Kiszedtem a kozponti egyseget es mogotte levo csonkrol az egyik tomites szetszakadt, a masikat pedig leszedtem hogy kicsereljem.
A kerdesem az lenne hogy valaki talalkozott-e mar a fenti hibaval, valamint tomitest honnan tudnek venni pesten? Van par bolt de eleg problemas a nyitvatartasuk...
Elore is koszonom!"A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!" - Ősi kínai mondás
-
Gaben92
őstag
válasz Dr. Szilikát #9037 üzenetére
Jogos. Arra akartam kilyukadni, hogy magától nullázza a szűrőt mikor berakom az újat és mivel 2 méret van tudja a gép, hogy milyen van benne és az alapján szól mikor az adott szűrőhöz tartozó vízmennyiség átfolyt.
kosmoo81:
E8 víztartaly + babrartály kétség kívül nagyobb de ez már olyan, hogy kinek mi. Mi ketten vagyunk és bőven nem érzem kicsinek de négy főre már azért lehet gyakrabban töltögetős lenne. A tartály nekem kényelmesebb a jobb oldalon (emiatt lett ENA8 amúgy) és különösebben nincs problémám vele de hallottam már olyat, hogy valakinek sikerült az alapot megreccsenteni mert emelés helyett billenteni akarta. Nálam ez user error kategória de azért jó tisztába lenni vele. Engem nem izgat mert 5 év garim van rá úgy, hogy ha leverem az asztalról az egész hóbelebancot és ripityára törik akkor is cserélik.Amit még jó tudni, ha érdekel az ilyesmi, hogy az ENA8-ba nem megy bele a WiFi dongle csak a BT-s. E8 pont fordítva, abba csak a WiFi-s jó. Ha most vennék gépet amúgy akkor valószínűleg egy Z10-re ruháznék be de az már picit magasabb árkategória.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Dr. Szilikát #8984 üzenetére
Közben feltűnt, hogy mióta ez így megoldódott, ritkábban telik meg a Krups csepptálca, normál használat közben is.
Ma néztem, kávéfőzés után 16 g víz folyt vissza a bojlerből, most már előtte és az áztatási szünetben sem folyik vissza víz. Az áztatási szünet azért érdekes, eszerint eddig elengedte a nyomást, abban a rövid szünetben is, majd ismét fel kellett nyomni. De az elengedés és felnyomás további vízvesztéssel járt a csepptálcába.
Ráadásul így a digitális kijelzőn beállított vízmennyiség is kevésbé tükrözte a valóságot, mert elment egy része.
Öblítésnél 25 g víz ment vissza, a főzőüreg tartalmával együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz Gaben92 #9035 üzenetére
RFID a betétet azonosítja, így a gép követni tudja a berakását, meglétét, cseréjét.
Az átfolyó vizet minden gépben a lapátkerekes, Hall-szenzoros átfolyásmérő (egyfajta vízóra) detektálja. Csak más gépeknél a szoftver a felhasználóra van utalva, hogy ő berakta a szűrőbetétet vagy sem, a gép nem tudja "magától".
-
kosmoo81
tag
-
Gaben92
őstag
válasz #85578752 #9034 üzenetére
Vízszűrőt akkor cserélem mikor szól. RFID-s filtere van szóval monitorozza folyamatosan mennyi víz folyt át rajta. Az időpont elég random, szerintem olyan 1-2 havonta kér szűrőt attól függően otthon vagyok-e home office-ban. Két méretű szűrő van (Claris Smart+ és Smart+ mini) én a nagyot veszem hármas pakkban. Hétköznap a normál 1 dupla eszpresszó és 3 cappucino, hétvégén ennek a triplája kb, de ha HO-ban vagyok akkor is majdnem.
Tisztító tablettát szintén amikor kéri, nekem általában úgy jön ki a dolog, hogy egy szűrő két tabletta (második tablettázás után szokta kérni a szűrő cserét). Van valami rettentő nagy 40 darabos tablettacsomag azt használom már egy jó ideje.
Vasárnaponként elmosom a csepptálcát, zacctartót és átmosom a gőzölőt (lejön az egész és 3 darabra szedhető) áttörlöm a gépet kívül és amennyire hozzáférek belül, közben csak ürítem mikor kéri. Pár havonta cserélek tejcsövet, szelepet és habosító fejet.
Gondolkodtam rajta, hogy így lassan 2 év után nem ártana egy teljes pucolás + kenés neki belül is de nem azért mert érzem, hogy kellene csak biztos nem árt.
Kávéból leginkább Lavazza Espresso Barista Gran Crema megy illetve kis pörkölőüzemek saját cuccai. Most például Düsseldorfból hoztunk a “Röstzeit” pörkölőből “Forza” fantázianevű kávét mert irgalmatlan jó.
Amit nagyon szeretek az ENA8-ban, hogy takarítás szempontjából a Jura valamit nagyon megcsinált. Valhogy olyan anyagokból van az egész, hogy lassan 2 év után is csak meleg vízben elöblítem és egy kefével gyorsan átkefélem és mint ha új lenne. Kefe is csak azért kell mert heti egyszer pucolom, közte csak kiöntöm a tálcát de át se öblítem. Ha öblíteném mindig az is lehet, hogy sima folyó víz alatt lejönne minden… Semmi lerakódás, barnulás, nehezen takarítható vagy súrolást igénylő rész. Pikk-pakk megvan
A dizájn maga amúgy úgy van kialakítva, hogy ha teszel valamit a kifolyó alá, hogy ki és bekapcsoláskor mikor öblít abba menjen a víz akkor mindegy mit csinálsz a zacctartó hamarabb lesz tele mint a csepptálca. Mikor veszed ki az egészet 0 pocskolás, nem kell óvatoskodni vele ürítéskor.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
zsolt19900
őstag
köszi a sok sok segítséget, úgy látszik, hogy megjavult és sikerült a művelet
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz zsolt19900 #9027 üzenetére
Itt írtam ennek a működéséről:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_3773-3773.html
-
nagyúr
válasz zsolt19900 #9025 üzenetére
a központi egység fém szűrőjét érdemes megtisztítani
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Nagya21
addikt
válasz tibee77 #9028 üzenetére
HAli!
Be kell állítani a menüben, hogy nálad mien kemény a víz, ez alapján fogja majd a vizkőtlenítést kérni.
Víz szűrőt lehet venni a víztartályba, ha raksz akkor a menüben be kell kapcsolni.
Kikapcsolt állapotban vedd ki a víztartályt, mögötte nyisd ki az ablakot, amögött a két piros pöcköt összenyomva kivehető a központi egység.
Hideg vízben mosd el 1-2 hetente.
A dugattyút kell kenni, youtubon találsz karbantartó videókat.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
tibee77
őstag
Szevasztok.
Vettem par napja egy ilyet. [link] Elmondta az eladonö a fontosabb dolgokat vele kapcsolatban de elegge elhadarva igy nem sok minden maradt meg. Tudna valaki esetleg par atlag dolgot leirni rola?Milyen sürün vizköteleniteni?milyen sürün a szüröt elmosni illetve azt ahogy emlekszem meg kenni is kellene majd valamivel?Elöre is köszi a segitseget.poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters Poe 2 IGN: sadge_campaign_player
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #9025 üzenetére
változás történt, még jobban szétszedtem azt a [link] pipacsövet, illetve a tetején amit picit be kell nyomni és egy laposfejű csavarhúzóval el lehet tekerni és kijön 2db tömítéssel, nos ez volt szinte teljesen "beállva" és azért engedte kint lentebb a túlnyomást (gondolom ez lenne valami túlnyomás szabályozó szelepe ennek a pipacsőnek), na most amikor felállítja a nyomást nem szürcsög teljesen jó és megfelelő vízmennyiséget nyom ki az előöblítésnél viszont a második alkalommal ismét visszaszörcsög, de már minimálisan.... ezt a komplett pipacsövet is cserélnem kellene, hogy megoldódjon a dolog?
Miután kivettem és bezsírozva visszatettem a "tetejét" átjárattam és szépen mozog fel-le, szóval nem értem, hogy miért csinálja még mindig a hibajelenséget, igaz már nem oly mértékbenFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
-
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #9014 üzenetére
nos megjöttek és kicseréltem a tömítések bezsíroztam próbára összeraktam és még sajnos mindig ugyan úgy megvan a szörcsögés és ugyan úgy bepárásítja az előző hsz-ben látható módon a pipa és a becsúszó rész ill. a belső egység azon oldali részét mikor feltermeli a nyomást ill. mikor "főzésre kész" akkor még vissza is folyik a víz (gondolom valahol még levegős lehet?!) a befolyó aprócska átlátszó csövön
mi lehet a probléma? mit nézzek még meg?
Lehetséges, hogy maga a belső egység kopott ki annyira, hogy nem tolja fel tejesen a pipára felcsúszó hüvelyt és ezért engedi el a nyomást? vagy ha ez lenne, akkor hibaüzivel nem is, de nem főzne le rendesen kvt?
találtam valami videófélét, no az enyém is ugyan ezt csinálja, csak nem ilyen durván még.... (persze típus nem azonos, de a mechanizumsra gondolok és a szürcsögésre és kigőzölésre) [link]
[ Szerkesztve ]
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
kosmoo81
tag
sziasztok.
van itt valakinek jura e8 - ena8 gepe?
mi a velemeny rola, mennyire ajanlott?
melitta avanzarol valtanek -
Nagya21
addikt
Hali!
Hát nemtom fiuk, de az ösöreg Delonghi Magnifica kvfőző semmit nem pisil a tálcába(kv kifolyón igen de azt felfogjuk pohárba), az otthoni Delonghi 290 már szokott a belül pisilni a tálcába de nem vészes mikor a zacctartályt ürítjuk, kiöntjük onnan is.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Dr. Szilikát
őstag
Ez gyakori kérdés és gyakori válasz. Egyszerűen a főzőegységből visszafolyik a maradêk víz.
Öblítéskor több folyik vissza, mert a főzőüreget csak víz tölti ki, ami nem tud továbbmenni, így visszacsorog. Előző képeken az alsó felezett környílás csak erre van kiképezve.
Amikor volt bent pogácsa, akkor is az alatta lêvő üreg és csőszakasz vizének vissza kell csorogni.
[ Szerkesztve ]
-
Csöves
őstag
válasz Frankie50 #9019 üzenetére
VágniValó, köszi.
Frankie50, mi is felfogjuk és ezért nem értem, hogy honnan megy a tálcába.Aquila non captat muscas.
-
Frankie50
tag
Üdv!
Mi használunk egy kis müa. poharat, és a ki-be kapcsoláskor használt öblítő vizet abban fogjuk fel, és kihűlve mehet a virágok alá. Így a csepptálcát csak a zacctartállyal együtt kel üríteni. Nekünk lirika otc van, napi 15-16 kv, fél órás kikapcsolási időzítéssel. Sok az öblítés a használatok közt. -
addikt
"Nem értem, hogy a folyadék gyűjtő tálcába honnan megy a víz."
Erre nem tudok válaszolni, majd nálam tapasztaltabbak, akik szakik.A többire: Azért sok, mert a gép öntisztítást végez ki- és bekapcsoláskor, amire oké hogy várni kell, de sokat hozzáad az élettartamhoz. A 6-8 kávé utáni megtelt tál, szerintem normális.
Bár nekem Lirika Plus-om van, de szintén sokat vizel ( ), viszont amióta megvolt az első vízkőmentesítős program, azóta kicsit szolidabb lett alul a víz mennyisége.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
-
Csöves
őstag
Üdv!
Nem értem, hogy a folyadék gyűjtő tálcába honnan megy a víz.
Azt meg végképp nem, hogy miért olyan sok.
Naponta telik meg, de csak 6-8 adagot főzünk.
[ez lenne az és csak 2 napos.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
h1mpi
félisten
Sziasztok, tudtok ajánlani valami nagyon finom krémes szemes kávét DeLonghi Dinamica gépbe. Vergnano-t ittam eddig, de most “elégették” ezt a csomag kávét és nagyon kesernyés lett. Kicsit vissza mennék a krémes felé. Köszi
[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz zsolt19900 #9011 üzenetére
a fotó közepén található tömítés mintha kisebb/nagyobb lenne
Mint a lap alján felsorolt típusokból is kitűnik, a Saeco Magic / Royal / Vienna rendszerű gépeknél felülről tesszük lefelé a víztartályt, illetve még a listán szerepel a Minuto HD8661 is. Ezeknél másféle a víztartály tömítése, mint az oldalról becsúszó megoldásnál.
https://www.google.com/images?q=Saeco+Philips+Brew+Unit+Water+Inlet+Sleeve
Itt a fehéreknél hiányzik az a rész, ami a feketéről amúgy is letörhet, viszont nem feltétele a rögzítésnek. Bár a fekete talán jobban merevíti a tartást, amíg tőben meg nem törik. Nekem két fekete van, egyik letört, de attól még használható.
Viszont a fehérre írják, hogy ez már strapabíróbb állítólag, más szempontból is.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
válasz #85578752 #9012 üzenetére
köszi a tippet, meg is rendeltem a kedvezőbb árú csomagot.... gondoltam, hogy csak annyi lehetett a különbség, hogy az elősző szériás gépeknél volt fekete az a pipa és az újabbaknál volt fehér színű.... a tömítéseket és azt is kicserélem, zsírzok és meglátom, hogy meg lesz-e oldva a probléma
-
törölt tag
válasz zsolt19900 #9011 üzenetére
Ezek a képek nem biztos hogy mérethelyesek.
Bármelyik jó, nálam először egy régi pipa került vissza, mert a gyári érezhetően akadt, valahogy gyártáskor deformálódhatott. Kiszedve a pipacsövet lehet próbálgatni a főzőegységbe. Érdemes kenni is a tömítéseknél, valami nem folyós szilikonzsírral, úgy hogy azért ne tömődjön el a lyuk a pipában. -
zsolt19900
őstag
válasz zsolt19900 #9010 üzenetére
néztem közben hozzá "szetteket"
[link] és [link] között kép alapján a pipaidom színe (nem tudom, ez mennyire számít, a formája mintha ugyan az lenne) ill. a fotó közepén található tömítés mintha kisebb/nagyobb lenne.... ha az enyémben jelenleg a fehér pipaidom van, akkor a drágább szettet kell megrendeljem?
-
zsolt19900
őstag
no picit szétkaptam a gépet és szerintem meglehet a hiba.... (amihez mondjuk nem biztos, hogy szét kellett volna kapni, de így jobban láttuk)
[kép] [kép] ez lenne a hibajelenség innen jön (illetve az ellen oldali cső fellevegősödik ez által) a szörcsögő hang és itt lenne a tömítetlenség.... az ne zavarjon meg senkit, hogy már fekete tömítőgyűrű van rajta, az már a második próba volt, a gyárival is ezt műveli....
maga a szelepvalami [kép] lenne a ludas, abból vásároljak újat vagy a fehér kis csészeszerű dolog a belső egységen ami rácsusszan maga, vagy a tömítésekből vegyek megfelelő méretű gyáriakat?
[kép] ez lenne ugye maga a szelep/nyomáselosztó féleség, ebből remélem nem kell másikat vásárolnom.... ugye ennek a kazánból kijövő csöve levegősödik fel azok után, miután az elégtelen tömítettlenség végett ott kicsapódik az első két képnek megfelelően a vízgőz
-
jjeahh
nagyúr
Lassan túl sokféle kávét próbálok ahhoz, hogy mind megjegyezzem melyik milyen volt, úgyhogy csináltam egy listát, ahová ezentúl beszúrom, ha valami újat próbálok ki. Talán másnak is segíthet, akinek hasonló az ízlése: [link] . És a gép most volt véve karácsonyra, picit több, mint fél éve van meg
[ Szerkesztve ]
-
Aethel
aktív tag
válasz robag93 #9006 üzenetére
Na, végül meglett. 5400-as Philips lett, mert a kisebb tesók gombjai nagyon nem jöttek be. Szeretem hogy kijelző van rajta Bár gondolom a majd 100k-val olcsóbb típus is ugyanolyan kávét főz.
Vettem ilyen barista növényit, valóban egész jól habosítja, a sima 400 ft-os rizstejet talán 2/3 szintre a baristáshoz képest. Próbáltam tehéntejjel is, azzal a legszebb persze.
Köszi a segítséget, remélem nem valamilyen garis üggyel kapcsolatban írok legközelebb. -
Winnie The P
őstag
Nálunk a lányom szokott növényi tejből cappuccinot csinálni magának, igaz nem Philips van otthona, hanem 290.81.TB.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Aethel
aktív tag
Köszi, ez jó tipp!
Feleségemnek van egy bevált mogyoró teje amit kávéba szokott öntögetni felforralás után, egy kis habot csinál de nagyon hamar összeesik, emiatt tartok tőle hogy ezta funkcióját nem is tudná kihasználni. Én meg nem iszom tejjel a kávét csak hétvégente 1x (hétköznapra kell a lórúgás, hétvégén meg csak lazulásképp iszom ) így lehet felesleges lattego gépet venni.
Próbáltátok sima növényi tejjel és a nem működése végett használjátok ezt vagy már eleve ezzel kezdtétek használni? -
addikt
válasz Dr. Szilikát #8999 üzenetére
Upsz, mondjuk akkor hülyeséget írtam.
https://www.youtube.com/watch?v=9xjuK_ulqbE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Új légpárásító 6hó jótállással!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest