Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Üdv! Van valakinek itt Delonghi Magnifica S gépje? Ha igen, az örlőt és a kávé erősségét szabályzó tárcsát hogy állította be? Nagyon kezdő vagyok, nemrég váltottam le erre a gépre a random gagyi kotyogóst, így nekem egyelőre még nem mond semmit az, hogy a kávénak mennyire keserű az utóíze
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Nekem belépő (?) Magnifica S van, azon állítható a rövid és a hosszú is, ahogy tetszik, gondolom akkor a drágábbak is tudják. Azt még nem próbáltam, hogy a duplát át lehet-e állítani.
Más, amúgy van egy zavaró szokása, valamiért őrölt kávé lefőzése után random jelzi, hogy koszos a gép belül és ki kéne takarítani . Szemes kávéval nincs gond.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Sziasztok, jövök én is Delonghi kérdéssel . Használtan vettem egy Magnifica S-t karácsonykor, azóta nem jelzett, hogy vízkőtleníteni kéne. Ha nem jelez, meg szabad csinálni? Ilyenünk van itthon, ezzel ajánlott?
-
jjeahh
nagyúr
Kezdő automatás tapasztalatok, nézzétek el, ha marhaságot írok . Karácsonyra vettem egy Delonghi Magnifica S-t, mert elegem volt már a kotyogós fekete löttyből, valami erősebbre, aromásabbra vágytam, kb. azt szerettem volna, amit presszós ismerősöknél, vagy random kávézókban kapok. Az elején nagyjából csak annyi különbséget éreztem, hogy a kávé erősebb, sajnos pár Tchibo, Dallmayr úgy fogyott el, hogy nem igazán tudtam még értékelni a kávé ízét . Már az elején leszögeztem, hogy azzal is elégedett leszek, ha teltebb, erősebb kávét kapok és előfordulhat, hogy annyira nem fog meg a dolog, ahogy a borok között sem igazán éreztem soha különbséget. Aztán így 2 hónap és állítgatás-kisérletezgetések után megszoktam és végre kezdett feltűnni, hogy a kávéknak van íze, nem csak egy fekete keserű lötyi . Bevallom, így teljesen más feeling kávézni, eddig nagyon tetszik a dolog. Pár kávés tapasztalat:
Kauflandos K-FAVOURITES Äthiopien Crema
- tyű, na itt változott meg a nézetem, ahogy kibontottam is éreztem az illatán, hogy ez valami más és ez a lefőzött kávén is visszaköszönt. Tejes, gyümölcsös, fűszeres ízek, enyhén savanykás, nagyon tetszett ez a kávéBellarom Espresso Cremoso
- túl keserű, valószínűleg túlpörkölt, savanyú, ezeket leszámítva aromákban szegény, borzalmas. Az a fajta kávé, amit kotyogósban szerettem, mert erősnek tűnik, de presszóban vacak, legalábbis nekem nem tetszikBellarom BIO
- végre megint egy király kávé, nem annyira összetett, mint az Äthiopien Crema, de krémes, virágos, édeskés, enyhén savanyú, ez most a kedvencemLegközelebb ez következik, kibontva az illatában kissé csalódtam, ingerszegénynek tűnik, remélem az íze nem rossz. Idővel tervben van kipróbálni frissen pörköltet is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz mazsi70 #7858 üzenetére
Erdélyi vagyok, ezek nem biztos szállítanak ide értelmes áron . De pl. az Olivo-t ki akarom próbálni.
Közben leteszteltem az utólsó linken lévőt is, azt hittem nem fog tetszeni, de nem rossz, jó a crema, telt íze van, egyáltalán nem érzem savanyúnak, inkább füstös-dohányos. Szal Bellaromtól eddig csak a fekete Cremoso nem jött be, szerintem túlpörkölt.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Delonghi Magnifica S gépen a vízkőoldás után egy öblítés is kéne a használati szerint, de amikor megcsinálom a vízkőoldást, utána már az öblítést nem kéri . Valahogy lehet egy öblítést csinálni, hogy kimossa a vízkőoldószert belőle? Elég, ha meleg vizet készítek vele?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dr. Szilikát #8288 üzenetére
"Utána öblíti még egy tartálynyi tiszta vízzel ezt a kört, majd ismét fel kell tölteni (itt írja a szűrő berakását is), ekkor átöblíti még a gép többi részeit is."
Igen, öblítenie kéne, de nem öblít. Ezért kérdeztem, hogy valahogy lehet-e öblíteni, pl. melegvíz készítéssel, mert az is a tejhabosítón folyik ki.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Winnie The P #8346 üzenetére
A Kimbot annyit dicsérték, hogy én kipróbálom valamikor. Csak hát a húgom 3kg feketére égetett keserű kávét hozott, az előbb el kellene fogyjon . Már egy ideje rájöttem, hogy nekem általában a világos pörkölésű gyümölcsös, virágos kávék jönnek be, erre azóta is tűlpörkölt Robustás kávékat kapok ajándékba . Ha még kapok ilyent valahonnan, legközelebb ki sem bontom . Nem tom van-e felétek Kaufland, de nekem viszonylag kezdő automatásként eddig ez volt a kedvencem: [link]
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
A Kimbo kávékat nagyon ajánlottátok nemrég, most rendelnék valamilyent, de látom, hogy vagy sötét pörkölésűek, vagy Robusta is van benne, vagy a kettő együtt, világos-medium pörkölésű 100% Arabica-t nem találtam. Létezik, hogy mégis finomak? . Mindegyikre azt írják, hogy ízjegyek: kakaós, fás. Nekem általában pont az nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Winnie The P #8431 üzenetére
Köszi, ez valszeg jó lenne, de ahonnan rendelnék, ott ilyen nincs
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
Csak én kerülöm a robustát? . Néha jólesik az is, de eddig úgy éreztem csak a 100% arabica kávék tudják azokat a finom ízjegyeket, amikért megszerettem a kávézást, de azok sem mindegyik. Persze lehet tévedek és a robusta vagy robusta-arabica keverék kávék is lehetnek jók. Az mondjuk árulkodó jel, hogy általában a legolcsóbb kávék robustásak, a drágábbak közt már egyre több az arabica. Viszont ha jól tudom a robustában több a koffein, átalvatlan éjszaka után ezért azt szoktam inni
-
jjeahh
nagyúr
Nálam amióta maxra emeltem a hőmérsékletet, egyik kávé sem túl savas, előtte nálam is az volt az összes medium vagy light pörkölésű arabica. Ha a savasságot sikerül élvezhető szintre csökkenteni, akkor ezek a kávék gyakran nagyon finomak, az erős pörkölés úgy érzem mintha teljesen kinyírná a gyümölcsös-virágos aromákat és égett keserű íz veszi át a helyét... pedig a kávé az gyümölcs nem? Persze teljesen szubjektív a dolog, ízlés kérdése is, a húgom is inkább a fekete robustát szereti, igaz ő nem sima presszót iszik, hanem lattét és gondolom az arabica sok tejjel felöntve túl gyenge neki. Én most ezt nem tudtam inni, nagyon fekete és van benne robusta, neked lehet ízlene:
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz #85578752 #8525 üzenetére
Én egy ideje tervezem, hogy megkóstolok valami frissen pörköltet, mert fogalmam sincs mire számítsak. Aztán amikor vásárolok, az ára miatt mindíg a bolti döglöttet veszem meg . Igazából azokból is bőven van még amit kipróbálni és attól félek, hogy ha a frissen pörkölt sokkal jobb, utána nem fog többé ízleni a bolti és a friss kávé csődbe visz .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dluinet #8527 üzenetére
A kávépörkölő már nem ennyire olcsó, + meg kell tanulni pörkölni, + nem tudom mennyire időigényes. Hosszú távon valszeg megérné, ha rászokna az ember a frissen pörkölt kávéra és nem szeretne boltit inni.
-
jjeahh
nagyúr
Szokásos kisérletezgetés: annyira finom a K-Favourites Athiophien Crema, hogy vettem egy Barista Cremát is, ami szintén 100% arabica és medium pörkölésű. Hát a fekete robusta után sokkal jobb, de annyira nem jött be, még egyszer ilyent nem veszek. Agyaltam ezúttal mi legyen, a bevált Bellarom Bio? Tetszik nagyon a lágy gyümölcsös íz, de csak 1 kilós volt a polcon én hamar be lehet telni vele. Végül egy Doncafe Fresh lett, amit gyorsan meg is kóstoltam, egy okés arabicának elmegy, de semmi extra, én nem igazán érzem a tasakon felsorolt aromákat, kissé füstös, krémes, ha nagyon ráhangolódok, talán enyhén karamelles is, de inkább placebo . Behúztam mellé egy Athiophien Cremát, ami a múltkor nagyon tetszett és a Doncafe kóstolás után kipróbáltam újra ezt is. Basszus, hogy ez mennyire finom, el is felejtettem, hogy mennyire összetett, aromás, hihetetlenül ízlik . Egymás után jönnek elő az ízjegyek, virágos, gyümölcsös, krémes, tejes, édes, elképesztő. Részemről erősen ajánlott! Annyira erős karakterű kávé, hogy utána szünetet kell tartanom valami más arabicával, mert egyszerűen 2 csésze után már feltelek vele. Aki teheti, próbálja ki.
-
jjeahh
nagyúr
Visszovonom a Doncafe Fresh American Roast véleményemet, nem rossz ez a kávé, rákaptam az ízére. Viszont reggel az igazi, mert valamiért duplában jönnek elő igazán a karamelles, mandulás aromák és a duplát csak reggel bírom meg, sőt, néha igénylem is . Ezt meg most megint nem tudtam otthagyni, olcsó volt, átszámolva kb. 1300ft... nem most lesz letesztelve :
-
jjeahh
nagyúr
válasz Nagya21 #8620 üzenetére
Nekem az nem tiszta, hova kell bedobni a tablettát. Összefoglaló szerint:
"ezeket őrölt kávé módban lehet beejteni a főzőegységbe, majd főzés közben áramtalanítással hagyni hogy feloldják a lerakódásokat"
De a főzőegységbe mégis hogyan? A kávé helyett tegyek bele tablettát, leőrli, lefőzi és ennyi? Nem telik meg vele az örlő? Vagy a darált kávé helyére tegyem bele?Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Srácok, az létezik, hogy amióta a zsíroldó kapszulát átengedtem a gépen, azóta a kávé savasnak tűnik? Vagy csak placebo . Utána több öblítést csináltam, kimostam a főzőegységet, kitakarítottam a gépet, szal elvileg patika tiszta és legalább 6 kávé már le volt főzve.
-
jjeahh
nagyúr
+1, Bellarom Bio. Nekem még a K-Favourites Athiophien Crema jön be nagyon, de felétek nincs Kaufland . A Doncafe Fresh Barista Expert American Roast is jó, bár az elején nekem szokatlan volt, hogy nem gyümölcsös-virágos, hanem inkább karamelles-mandulás az ízvilága.
-
jjeahh
nagyúr
Nem is olyan rossz ez a Segafredo Intermezzo, pedig tartottam tőle. Csokis, kakaós, a crema barna és bársonyos, nem ez lesz a kedvenc kávém, de okés. Az abszolút kedvenc most ez, egyszerű az ízvilág, de nagyon karakteres, erőteljes. Már második K-Favourites kávé, ami nagyon bejön:
Most ezek vannak a kosárban, de persze nem rendelem meg mind, valamiket ki kéne dobálni belőle. Kóstoltátok valamelyiket? Van, amelyik rossz vagy kevésbé érdekes?
Legutóbb Omniát, Eduscho-t és egy Meo-t kaptam ajándékba, mostanáig azokkal szenvedtem, mert borzalmas volt mind. Amíg eldöntöm mit rendeljek, jó lesz az Intermezzo.
-
jjeahh
nagyúr
Srácok! Magnifica S-hez vettem utángyártott más márkájú, de kompatibilis vízszűrőt, beletettem és a gép nem öblít, nem főz kávét, kerregő hangot ad ki, szal feltelik levegővel. Ez miért van és mit csináltam rosszul?
-
jjeahh
nagyúr
Tesztelgetés:
A Melitta és a rózsaszín Lavazza nem az enyém, a többi igen. A lila Segafredo tetszik, ahogy a piros Intermezzo is, de egyik sem lesz a kedvencem. Egynek elmennek, szerintem okés kávék, de valami még finomabb mellé tartaléknak. A Lavazza BIO-t nem próbáltam még, a Kimbo Intenso annyira nem jön be, a Kimbo Aroma Gold tényleg finom. Amikor kibontottam nem igazán tetszett az illata, aztán lefőzve már érdekesnek tűnt, második, harmadik kóstolásra egyre jobban tetszett.
Nálam eddig az abszolút top kávék, amik a legjobban ízlettek eddig ezek: lila K Favourites, Kimbo Aroma Gold. A lila K Favourites eszméletlen jó és nem is drága, az a kedvenc.
-
jjeahh
nagyúr
válasz kchris78 #8913 üzenetére
Igen, 250g, szemes, olcsó, pár kávéból van ilyen is, így nem 1 kilóval kockáztatunk, ha esetleg nem válna be, kóstolónak tökéletes... de ezek után fogok az Aroma Gold-ból kilóst is venni, mert ízlik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz VágniValó #8915 üzenetére
Ez a lavazza? Mert ez nálam is kívánságlistán van, esélyes, hogy nagyon ízlene . Ez a másik kiszemelt. A Jacobsot megkóstolnám, de úgy vagyok vele, hogy anno kotyogósban szerettem és eddig amik a kotyogósban "jók" voltak, azok az automatában a legrosszabb kávék, amiket kóstoltam . Pl. Omnia, Eduscho, sárga Tchibo, Meo... ezek után nem merek Jacobsot sem venni. Nekem tetszik amúgy a Lidl-ös BIO is, de a lila Kauflandost amióta megkóstoltam, azóta nem látom értelmét a Lidl-ösnek, kb. egy árban vannak és a lila K-Favourites sokkal aromásabb. a Piros és a lila Segafredoban amúgy az tetszik, hogy teltek, a lilának a cremája is brutális, először azt hittem, hogy elállítódott a gép és több kávé jön le a szokásosnál, de aztán 5 másodperc múlva beesett a vaskos crema teteje . Ha a barna Sega is hasonló, akkor valszeg az sem rossz.
-
jjeahh
nagyúr
válasz VágniValó #8918 üzenetére
Nem esküszök egyik Segára sem, inkább belépőnek tartom a tűrhető kávék világába. Kíváncsi vagyok a Lavazza Organic-ra is, valaki itt ajánlta volt azt hiszem.
#8917 konzumpro: neki mindíg a doboz a lényeg, amiben a kávék érkeznek
-
jjeahh
nagyúr
válasz Voice24 #8923 üzenetére
Igen, itt ezt írja, román áruházakban meg azt, hogy sötét pörkölés, kíváncsi lennék a csomagon mint ír.
szerk: basszus ennek a Kimbo Gold-nak órákon át tartó karamell utóíze van.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Van még egy 500g Lavazza Bio-m és 250g Kimbo Intensom, de ezek után ki mit ajánl kipróbálásra? Piros-kék Lavazza? Abból melyiket, Classic, vagy Forte? Esetleg vegyek Kimbo-t? Az Aroma Gold nagyon tetszett, de az Intenso nem annyira, van még olyan Kimbo, amelyik finom? Kimbo Espresso Classico, Espresso Napoli, Espresso Barista vajon jók? Próbálta valaki? Igazából arra hajlok, hogy vegyek egy kilós Aroma Goldot, vagy Lavazza Crema e Gusto Forte-t, de le rá lehet beszélni másra is, a lényeg, hogy legyen nagyon finom és ne sötét pörkölésű
-
jjeahh
nagyúr
válasz Kiskutya #8939 üzenetére
Nálunk ez a Kimbo ritka és drága. Lavazzából pont ez az egyik amit kinéztem. Végül egy fura Lidl-öst vettem, valami új cucc lehet, de lehet még selection of the year-ért is visszamegyek:
Próbálta valaki? Szép a csomagolása és közepes pörkölésű 100% Arabica
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Ha van a közelben Kaufland, a lila K-Favourites-t nagyon ajánlom, a Kimbo Aroma Gold is karamelles szerintem és nekem az is tetszett.
-
jjeahh
nagyúr
Lassan túl sokféle kávét próbálok ahhoz, hogy mind megjegyezzem melyik milyen volt, úgyhogy csináltam egy listát, ahová ezentúl beszúrom, ha valami újat próbálok ki. Talán másnak is segíthet, akinek hasonló az ízlése: [link] . És a gép most volt véve karácsonyra, picit több, mint fél éve van meg
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest