- M0ng00se: És most?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ha van benned mersz, akkor kicsavarnám a 2db csavart a főzőegységből és megpróbálnám szétszedni, hátha kijön alkatrészenként.
Ha nem jön ki, akkor le kell szedni a kvfőző oldalát, úgy kioperálni a KP egységet, majd rájönni miért nem áll vissza alapra a gép.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Dr. Szilikát #14566 üzenetére
És csak most mondod a vazelint.....vazz
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Kolondrum #14546 üzenetére
Már az indulással baj van, mert ha hidegen kapcsolod be akkor minden esetben van öblítés.
Zacctartót csak bekapcsolt állapotban ürítünk, mert érzékeli az ajtónyitást, és onnantól indul a fözés számláló, és akkor tudja mikor van tele a zacctartó.
Lehet csak kezd meghülyülni az eeprom az alaplapon, újra kéne prrogramozni.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
-
Nagya21
addikt
válasz
SoundBox #14467 üzenetére
Hali Mindenki!
Na helyzetjelentés a majd 20 éves Delonghi Esam Magnifica KV főzőről, amit a cégnél használunk.....
DeLonghi ESAM 3000 Magnifica kávéfőző vásárlás, olcsó DeLonghi ESAM 3000 Magnifica kávéfőzőgép árak, akciók
Agyonra nincs használva, napi 4 Kv, + ha valaki beesik megkínáljuk (vendég)
A cca20 év alatt egyszer kellet kicserélnem a kazánnál a pici "O" gyürüket, 1 kazánbedöglés( akkoriban 40k volt a csere), 1 központi föző csere (12k), nagy "O" gyürük 4v5* cserélve, és a héten a központi főzőt mozgató orsón levő anya menete ledarálódott, ezért a KPF nem mozdult meg, hibával kiállt. 38k volt a komplett KPF mozgató orsó csere.
Tök finom hangja lett.....majdnem mint újonnan..
Szal most járunk cca a gép újkori vételáránál még egyszer.
Remélem még 7 évig kihúzza, aztán elmentem nyögdijba......
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Tappancs2001 #14390 üzenetére
Hali!
Szereltem melitta kv főzőt(a belseje ugyanaz mint a phil....), meg delonghit is.
A delonghi jóval egyszerübb karbantartás ügyileg.
Lehet a habosító kicsit bonyeszabb(2db helyett4db-ból áll), de nem egy nagy macera használat után elmosni-öblíteni.
Én a delonghira szavazok.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
flash- #14389 üzenetére
Hali!
Nem kell szerelő....
Nézzbyoutube videót az alapján te is megtudod csinálni.
Rendelj "O" gyürüt hozzá( 3db kell, 2 a kp egységbe, meg 1db a kazánra), meg elbesil szilikonzsirt, oszt gó.
Savazáshoz citromsavat használok 1 tartály melegvizhez 4-5 pupozott evőkanálnyit.
Savazás után tartály öblítés, majd utána gép kéri 2.tartály sima vizet, nemtudom hogy maradhat benn valami is a savas vízből.......
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
Hali!
Nálam nincs ilyen.....
Felül a kazánnál levő gyürüt is kened?
Én elbesil-t használok.....
Prémium minőségű élelmiszeripari szilikonzsír - 100g - Zegkávé - Kávégép és alkatrészek
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
FőDudu #13691 üzenetére
HAli!
Pillanatragasztó+szódabikarbóna....csodákra képes, fúrható, faragható, csiszolható, tartós....
A benzines fünyiró elején a mua burkolat távtartó csavarozható pöckei a kamionról való leesés következtében eltörtek (ez merevíti ráadásul a lemezkasztnit is), mióta így megragasztottam azóta no problem.....
Merem ajánlani mindenkinek.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
HAli!
Ha csalk az a baj, hogy a rögzítő pont letört, azt vissza tudod ragasztani pillanatragasztóval(IS), majd kend körbe IS-sel, és szórd be szódabikarbónával, megint IS, megint szódabikarbóna, és így tudsz egy nyakat csinálni a letört rögzítésnek.
Én a 290.81 Magnifica Evó-ról a főzőegység rossz pozícionálásával a zacc ledobó kar müködtető pöckét törtem le a gépházról......és így ragasztottam vissza.ennyire kellett szétszednem:
de most múkoggy......
Sajnos minden le kell szedni, és a panel alatt is van összefogató csavar (ugyemlékszem....)
Szétszedésre keress videót a Youtubon....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
Hali!
Ha kis helyed van akkor krupps, de ha karbantartani kell, vagy becarik akkor szívás van....
Ha van helyed, akkor phillips, de a központi egység bonyesz egy kicsit, macerás a karbantartása.
Delonghi eccerübb szerkezet, csak 3 "O" gyürü, meg némi kenés a karbantartás, én ezt javaslom.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Tomirallye #13530 üzenetére
Hali!
Sztem DeLonghi-t nézz, jobban jársz.
Nemrég irtam miért.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
-
Nagya21
addikt
Hali!
Kiveszed a tartályt a gépből, a tartályból kiveszed a kiálló csonkot, és jól elmosod.....
A tartálytetőt is jól elmosod, meg a szilikoncsóvet is jól átmosod.
Összerakod és jó lesz.
A tartálytetőből kilógó csatlakozón van kicsi furat az szokott eltömődni arra figyelj, de a használatija is mutatja......
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
HoTDoG #13361 üzenetére
Hali!
A DeLonghi modellekben csak a központi főzőegység mozgató menetes szár, és a rajta levő mozgató anya fém.....és ez már tizenéve így van....nemtom milyen régebbi modellekre gondolt a szervizes.....
Melitta főzőegysége (phil jura majdnem ugyanez) javítás alatt:
bonyesz egy darab, a delongihoz képest:
Itt csak kikapod a fözőegységet, és van 2db nagy "O" gyürü amit kenni kell, meg fölötte a kazánon 1db.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
markussandor #13353 üzenetére
Krupps.......
Na ezért szabadultam meg tőle...., a DeLonghi mennyivel egszerübb.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
HAli!
Hááááááttttt, én mint cigányterminátoros htgépszerelő rezgésdiagnoszta, azt vallom, hogy ami nincs túlbonyeszolva, az vagy ritkábban romlik el, vagy egyszerűbben javítható.
A cégnél egy tizenpáréves delonghi, 1 kazáncserét, és 2 db kicsi "O" gyürü cserét kért, + 1 központi egység cserét kapott, és most cseréltem nagy "O" gyürüket, szal szerintem jól bírja, de ez a gép nincs túlterherve mert napi 4kv van rajta abszolválva.
Amit itthon használtam 6 évig(4kv), és egy óvoda vette meg 2,5 éve(napi kb 30 kv) az most van szerelőnél, mert nem kapcsolt be(ha megtudom mi volt a hiba írok),
szóval HT használatnál a DeLonghik viszonylag jól bírják, nekem ez a tapasztalatom.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
vodrosjozsi #13162 üzenetére
Hali!
Nekem az unokaöcs pestről hozza.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Cblacksmithc #13049 üzenetére
Huh..... nágyon fájintos.
....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
kelly7 #13034 üzenetére
Hali!
Az még a régi rendszerű DeLonghi, nagyon jó, javítható, egyszerű gépek
Nekem most az újabb rendszerű van, latte-kapucchino képes, eksönbe kapsz ilyet olyan 150k körül újonnan, nem rossz gép ez sem, ajánlom.
delonghi magnifica evo 290.81
Üdv Nagya
UI: kruppsot kerüd, mint ördög a szentűtvizet...... -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #13018 üzenetére
Hali!
Gyere el, oszt' kipróbálod.....
Szfvár.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
leslieearth #12971 üzenetére
Hali!
Nézd meg pontosan mennyi idős, mert ha 2 éven belül vagy akkor garis.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Cblacksmithc #12901 üzenetére
Hali!
Nekem DeLonghi 290.81 van, én ajánlom.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
werszomjas #12883 üzenetére
Hali!
Nekem az ecam 290.81 van
Ez tud Capucchinót, és Lattét is, nekem teljesen megfelel a tudása.....ha majd tönkremegy akkor esetleg olyan lesz ami tud jeges KV-t is.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
mazsi70 #12819 üzenetére
Hali!
Ezt használom, eddig nagyon jó, a tömítések nem puhulnak dagadnak tőle.
Prémium minőségű élelmiszeripari szilikonzsír - 100g - Zegkávé - Kávégép és alkatrészek (zegkave.hu)
A műanyagokra meg teflonos élelmiszer szilikon zsirt:
OÉTI minősítésű élelmiszeripari teflonos szilikonzsír T-500 E (500 g) - Sári Szilikonfeldogozó Kft. Webáruháza - webáruház, webshop (szilikon-webaruhaz.hu)
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
HAli!
Annyit tudsz tenni, hogy amikor a két alsó kar mozgatásával leviszed a dugattyút akkor felette a cső belsejét megkenheted szilikon zsirral, dugattyút átmozgatva már juttatsz egy kis kenőanyagot a felső gyűrűre.
Utána visszarakod a főzőegységet, és főzöl egy K.V.-t ami megy a levesbe, és használod.....
Az elmosást ajánlott 2 hetente elvégezni....
Üdv Nagya
UI: akkor kell majd cserélni az "O" gyürüket, ha sok kv port találsz a tálcában, a gép belsejében, vagy ha gyenge kv-t kapsz zaccpogácsa helyett meg zacckrémet. -
Nagya21
addikt
HAli!
Igen, kapcsold ki a KV főzőt, vedd ki a víztartályt, hajtsd le a fedelet, nyomd össze a két piros gombot, és emeld ki a főzőegységet.
Mosd el langyos vizbe, járasd meg a két alsó kar mozgatásával, ha nehezen megy kenni kell.
Ezt az újabb fajtát nehezebb átzsirozni, mint a régit, ezért ha nem vagy műszaki beállítottságú, akkor kérj meg valakit aki segít neked, youtubon van videó róla.
Nekem sikerült rosszul összerakni, letörtem a zacckidobó fül működtető pöcköt.....
csak ennyire kellett szétszedni a javításhoz:Ezeknek a pontoknak kell nagyon passzolni a főzőegység összerakása után.
Így néz ki szétszedéskor a főzőegység:
A két gumigyűrűt kell megzsírozni, én ezt az Elbesil-t ajánlom, nem puhul meg és dagad meg tőle a szilikon gyűrű.Üdv Nagya
-
Nagya21
addikt
Hali!
Vedd ki a fözőegységet, és alaposan mosd át.
Nézd meg, hogy a fözőegységbe a dugattyú könnyen mozog-e, ha szoros akkor szét kell szedni, és a silikon gumi gyürüket meg kell kenni kv gép silikonnal.
Hankivetted a fözöegységet, akkor nyulj fel a helyén, kitapogat, és érzel egy csöszerü müanyagot, ott is van egy silikongyürü azt is meg kell kenni.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
CsiguszMaxim #12586 üzenetére
HAli!
Örlési finomság cca3/4-re állítsd, legmelegebb víz, én Mövenpick kv iszom, ragyogó eredmény.....
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
Beni2360 #12424 üzenetére
Ezt inkább ne.......
Ezt javasolnám:
linkhttps://zegkave.hu/termek/premium-minosegu-elelmiszeripari-szilikonzsir-100g/
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
HAli!
Na teljesen jó videó....összerakásnál kurv@ra figyelj a dugattyú-fogaskerék pozícionálásra!!!!!
Másképpen úgy jársz mind én:
Letört a KV pogácsa ledobó pöcök a kv főző oldaláról......Én bénáztam, megcsináltam(sztem jobb lett mint a gyári....)
Ja és van gy O gyűrű ha felnyúlsz a központi főzőnél akkor a kazánon megtalálod, azt is cserélni kell időnként.
A központi egység mozgató orsót nem kell sűrűn kenni elég olyan 2-3 évente, meg oda jó a sima zsír is.
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
HAli!
zsir:
Prémium minőségű élelmiszeripari szilikonzsír - 100g - Zegkávé - Kávégép és alkatrészek (zegkave.hu)
O gyürü, ebböl 3db kell, és ezt a fekete a jobb.....
Delonghi főzőegység tömítés - gyári - Kavegepem.hu
Üdv Nagya -
Nagya21
addikt
válasz
jaffa 2843 #12122 üzenetére
HAli!
ŐŐŐŐ ezt inkább nem ajánlanám....
Helyette inkább ilyet:
Én ezt használom, teljesen jó, nem bántja a szilikon tömítést.ugyanit ezt találtam még:
Type 2 szilikonzsír kávégépekhez - 75g - Zegkávé - Kávégép és alkatrészek (zegkave.hu)
Vagy ezt:
Prémium szilikonzsír kávégépekhez 100g - Kavegepem.hu
Üdv Nagya
Új hozzászólás Aktív témák
- M0ng00se: És most?
- Yettel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen asztali médialejátszót?
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari