Hirdetés

2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34297) weres78 válasza Ra3 (#34295) üzenetére


weres78
senior tag

Vannak kimondottan fényszóróra való bevonatok. Ezeket nem feltétlen éri meg megvenni magadnak, hacsak nincs sok autó a családban amit le szeretnél kezelni, mert úgy viszonylag drágák, de nagyon tartósak és jók, illetve kevesebbe kerülnek mint lakkoztatni vagy fóliáztatni.
Néhány alternatíva. Itt az a sonax spray elég jó. Ez pedig a felsőbb kategória.

von toth

1. WD40ről ugyanazt gondolom amit Te. Átmenetileg jó lehet zsanérra, mert kiszedi a koszt és némi kenést ad, aztán pár nap után mehet bele egy normális zsír. Jó lehet zárba, mert kiszorítja a vizet így télen nem fagy be, illetve szintén ad némi kenést.
2. Máshová szerintem túl kemény, de oda ahová írod tökéletes. Mondjuk esztétikailag nem a legjobb egy sötét autón amikor az ajtózsanér fehér zsíros.
3. Azért erőltetik, mert viszonylag olcsó és csillog tehát jó. Igazából a legtöbb műanyagápolóban van szerintem valamilyen szilikonszármazék, az arány nem mindegy, illetve hogy milyen is az az adott szilikon. Itt általában a tömény szilikon az amitől óvva intünk mindenkit.
4. Ha nem 50-nel közlekedsz, akkor csak emiatt felesleges. Ha gyorsan mész akkor érdemes lehet a kőfelverődésgátló az aljára, a küszöbökre, kerékjáratokra, stb. Érdemesebb lassítani.
5. Ha van rajta normális alvázvédelem akkor bőven elég, még két hetente is túlzásnak tartom.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.