Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
válasz
kicsitomi88
üzenetére
csak stolnak vannak ezen a forumon tapasztalatai vagy mi?...
.. amugy mingyart irok neki egy pü-t , és kikérem az isten vélemyényét Quad HDXT és 360as zalman táp viszonyról -
Soak
veterán
Látom nem érted... nem baj... türelmes vagyok ... Lépésről lépésre... A komponensek hozzávetlőgesen ezt tudnák ... Vgak : 860/200 a CPU 4,2 (tud 4,3mat is ,de leygen ennyi) ... mondom mit birt el a táp ... 4,1Ghz .. 820/1000 ... és ez egy nagyon erős táp, a te tápodnál legalább 3-4szer erősebb (persze nem watt-ban hanem összeségében) ... akkor következtess, mondjuk 1,35-1,37V 3,2-3,4Ghz-s Quad (ami barátságos, nem különös eredmény) és egy HD2900XT mondjuk alapon vagy kicsit OC-vel... mérd fel ,hogy mennyit eszik A-ban ez a két komponens és nézd meg mit képes leadni a tápod... de nyugodtan kiszámolhatod ,hogy a proci mennyit eszik alapon és nézd mellé az ágat...
namos, amiért én ajánlottam neki a corsairt, amit sokszor teszek mert szerintem ár/érték arányban manapság top, mert SINGLE RAIL , vagyis egy 12V-s ággal rendelkezik ami kizárja annak a lehetőségét ,hogy a lekorlátozott ágak határába ütközik... mert igen kellemetlen ha van mondjujk egy 1500W-s tápod 12 ággal ami mind 10A-t lead, ami lehet ,hogy együtt 100A körüli érték de ha a proci csak egy ágrol kajál akkor hajadra kenheted...
U.i. HD2900PRO amit XT orajeleken akar használni (gy.k nőa fogyasztás) és mellé egy eléggé megtépázott pentium, ami ugyan nem egy quad, de ha a jövöt nézem, amit már mondtam is, szóval elég valószinű ,hogy venni fog, vagy venni akar egy quadot akkor meg már jól jön a SR táp... és mivel közismerten jó tápból ami SR csak a 450es és 550-es corsair van igy 550-eset ajánlottam neki, mert nem fáj az ,ha egy kis plusz árán örökéletü dologt vehet az ember (relativ)
U.i.2: lehet hogy kicsit zagyva, de nincs kedvem átnézni

-
7600GT
senior tag
Nah jóvan... 4.7GHz quad...
Ilyenekkel nem tárgyalok.
Egyébként én leginkább az alapján írtam le a véleményemet, amit a tápos topikban felszedtem...Szerk.: Nah akkor az egészet előrről: a vita abból robbant ki, hogy nem értettem, hogy minek kell X Factor-nak egy 550wattos táp. Ezek szerint X Factor fórumtárs egy 4.6GHz-s quadot fog majd berakni a HD2900PRO-ja alá?
-
-
Soak
veterán
Kompival.. nyilván nem az lenne a cél ,hogy behaljanak a komponensek...egy szolid teszt lenne... azért stol remélem feltünik, néha Quad topikban is feltünik... de mivel tapasztaltam ,hogy az 500W-s Liberty ágai nem voltak elegek egy 7300gt-vel (amit az aláirásomban látsz, kb 100-150mhzvel tudott többet végre egy 7300gt-vel) ezért nem fogsz meggyőzni, mert amig elmélet van addig minden szép és jó...
.. csak mikor megfektetjük lazán Quad és HD2900XT CrossFire-el a 850-es enermaxot addig ne mesélje már el nekem senki ,hogy ez 360as táp ami ilyen ágakkal rendelkezik az elbir egy Quadot és HD2900XT-t kielégitően 
-
Van vmi gyorsulás a 7.11-be?
-
X Factor
addikt
Te tényleg nem érted meg h. nem elég hozzá? Vagy küldjek screent arról h. egy overclock program se mozdítja meg az órajeleit,amíg nem kapja meg a 30+A jét...
Mod.: Nézd azért vettem 2900pro-t, mert tudja a 2900xt órajeleit, ezt biztosan kitudja lehet h. még tovább is, azt tudtam h. nagy csodára nem számíthatok mert táp szák keresztmetszet lesz, én is meglepődtem egy picit viszont h. levan tiltva az oc, mondom egyefen még 20nap kb és majd új táppal meglássuk mit tud, na de pl 600/1800 és 750/1900-2000 között teljesítményben már van egy 20% difi amit én nem neveznék kevésnek:S
-
7600GT
senior tag
Hűha, nah azt hiszem értekezzél stol fórumtársal a tápos topikban, kétlem, hogy meg tudlak győzni. Bazzes, most látom, hogy 4,7-es quazánod van... Folyékony nitrogén, szárazjég vagy kompresszor?
Egyébként ehez a géphez tényleg kevés lenne a 360-as zalmi, de a 460-as bőven jó lenne.X Factor: Nem az a baj, hogy nem értek hozzá, hanem az, hogy elkerülte a figyelmemet, hogy mindenki szarrá húzza a gépét, ahoz, hogy legyen +~10%-a... Nah ez is egy olyan dolog amit nem fogok megérteni...
-
X Factor
addikt
-
Soak
veterán
De azt ugye nem gondoljátok komolyan, hogy egy 550wattos táp kéne egy HD2900Pro/XT alá?
Tuningal (ami ugye nincs olyan ,hogy nincs, főleg látva alanyunk adatlapját) de...
szerk: Annyi azért hozzá tartozik még ,hogy a hw környezet nagyban meghatározza
Tartom magam ahoz, hogy a 360wattos zalmim simán elvinne egy quazános, HD2900Xt-s gépet.
Nem tudom hol laksz, de ha közel akkor nyugodtan hozd el... szivesen megmutatom ,hogy azért az elbir az érdekesen alakul... vagy hogy értedve? idle 1,1V 6x266 meg 2D-s orajelek az XT-n? Csak mert ha alapon akarod használni a géped mert 10k-t sporolsz a tápon (10k = bármilyen körülmények közt elbirja a táp a konfigot) akkor... hát no comment..
szerk2 : ha még a tápod single rail lenne akkor ... de 11A és 15A az nagyon kevés
-
7600GT
senior tag
Soak, vazzz: Entschuldigen sie mir bitte! Egész nap kicsit harapós kedvemben vagyok. De azt ugye nem gondoljátok komolyan, hogy egy 550wattos táp kéne egy HD2900Pro/XT alá?
Tartom magam ahoz, hogy a 360wattos zalmim simán elvinne egy quazános, HD2900Xt-s gépet. -
Soak
veterán
Birom mikor valaki 0 tapasztalattal az adott cuccrol jobban ismeri mint akinek van róla bőven... most ha hallgat rád valamilyen égi sugallat folytán , vesz egy 360as tápot aztán csak nézeget ,hogy miért resizik állandoan a gép... vagy ha kb 3hónap mulva bagoért venne egy 4magost akkor meg ott van hogy uj táp is... egy single rail 550es márkás táp meg addig elkiséri mig árammal megy a gépe
-
vazzz
őstag
Nem kötöttem beléd, csak nem vágom, miért kell beleszólni olyan témába, amiben semmi személyes tapasztalatod sincs. Amúgy ha már kialakult ez a hangnem, akkor te meg olvasd el a 2900gt/pro/xt topicot, mielőtt marhaságokkal akarod megetetni a tulajokat, akik tapasztalatokat írnak, nem elméleteket gyártanak. Mindenki tudja, hogy minőségi tápból elég a kisebb, de ez a vga tuningoláskor nagyon kéri a kakaót, kell neki az amper.
Aki meg itt okoskodik, az te vagy,
Menjél a tápos topikba, mert én úgyis egy hozzá nem értő vagyok, kár koptatnod miattam a billentyűzeted
-
7600GT
senior tag
Olvassad el a tápos topik 1 hsz-t mielőtt belémkötsz... és utána okoskodjál... Szerk.: Egy fél szóval sem mondtam, hogy elég lenne egy 300wattos táp. Hozzá nem értésedet is jól tükrözi, hogy így értelmezted a hsz-em...
AMD_ok: Hát az elég furcsa... Ráadásul X2 mellett... 550wattos táppal már Crossfire-t hajtanak... Nah de a többit a tápos topikba! -
AMD_ok
őstag
Ki kellene próbálnod... Nézd meg az én konfigom, a 400-as Chieftec-em nem bírja a cuccot, csak ha mindent, ami nem muszály, lehúzok róla (2 pci kártya, 2 vinyó), és azt is csak húzás nélkül! Sajna ez van, gondolom, a 12V-os ág fontos, ezt inkább a tápos topikban kérdezd, nekem is ott sokkal hozzáértőbb fórumtársak ajánlották a min. 450 de inkább 550 w-os tápot.
-
Elrond
senior tag
Na megvan a 2005 benchmark eredmény is:
3Dmark05 1024/768: 13550 pont
többre számítottam de végül is nincs húzva semmi! -
-
X Factor
addikt
Kérdés, nagy dillemában vagyok van chifinek 550es tápja 2db 12es ággal, mindegyik 18A-s, ez csak 15k erre kis nezezn éenne kesh, ez elbírná húzva a karit, vagy gyűjtőgessek egy corsair vx550-re, mert gondoltam eladom a házikóm és akkor meglenne a tápravaló, csak nagyon szeretem a kicsikét és hoszzútávon úgyis beszerelem, mert félek h. vmikor leeszem.

-
losi73
senior tag
üdv egy gyors kérdeésem lenne a pro hangosabb mint az xt esetleg halkabb?melegedés?

-
fLeSs
nagyúr
2900 GT-re rakta már fel vki a Catalyst 7.11-et? Ha igen, akkor hogyan?
-
7600GT
senior tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Hűha... Nah most jó lenne egy nagyon okos ember aki megmondja, hogy ez miért van. Ugyanis az R600 erőssége a shader erőben van. Mondjuk a float1/2-es ps kódokat nem futtatja vmi gyorsan... Ezek szerint akkor a Crysis leginkább ilyen shader kódokból áll? Vki világosítson fel!
-
AMD_ok
őstag
-
Kötelező
senior tag
Sziasztok!
Milyen karit érdemes venni Dec közepe/eleje felé?
2900XT 512/1GB vagy 8800GTS 640 vagy 8800GT vagy mit?
Ez a konfig jó-e ezekhez a karikhoz?
X2 3800+@2600Mhz
2*1GB DDR400
MSI K8N Neo 4 PlatinumBocs ha itt is megkérdezem..

-
Gaboman
nagyúr
Nem szabad 2900GT-t venni!
Nem igazán jó kártya az 1950Pro-val van egy szinten kb.
Akkor ennyiért simán 3850-et fogsz kapni,csak még kell rá várni,vannak itt a PH eladó 8800GTS 320 esetleg 640-es kártyák,vagy 2900Pro karik is.
Nézz utána az ApróhírdetésekbenApró jobban jársz mint hogy a GT-be fektess bele. -
KOKO5
csendes tag
Hali!
Vidikártya vásárlás elött állok és kiváncsi lennék mi a véleményetek az Ati HD 2900 GT vidikártyáról!Szerintem a 8600 GTS-nél erösebb a 8800 GTS nél gyengébb,legalábis ha jól néztem! 45000 ft az ára!Szerintetek? -
X Factor
addikt
Ja utána néztem, megnyugodtam felakpcsol 600/1800ra, én ugy nezz ki eladom a tápom és házamat is, ebből lezs 20k ami a corsair vx550-re kell, mert nem azért vettem a karit h. 600on hasznaljam amikor 750et tuti megy. Az elmúlt 2 hétben meg már úgyis megszoktam h. hzá nélkül tolom
de még a lehet h. meggondolom magam. -
AMD_ok
őstag
válasz
X Factor
üzenetére
Sztem nem, de nem is kell 2d-be nagyobb erő, mondjuk Rivatunerben lehet hogy be lehet lőni hogy 2d-ben is magasabb órajelen járjon.
3d-ben átkapcsol 600/800-ra, vagy amire beállítod, én Rivát használok pl., a táppal pedig az a helyzet, hogy nem mondom, hogy rohanj máris tápot venni, hanem próbáld ki, hogy elviszi-e, ha nem akkor kell cserélni. Az enyém nem bírja ezt az áramfelvételt, az biztos, csere lesz.
-
AMD_ok
őstag
válasz
X Factor
üzenetére
Azért írnak annyit, mert 2d-ben visszveszi az órajeleket ennyire
Megnéztem Fless által elmondott módon a játékot, a minimum 15 fps körül mozog, max 40 fps, átlag 18-25 körül mozog, 1280*960-ban, magas beállításon. Közepesen valamivel jobb a heylzet, de nem annyira számottevően. Látszik a procilimit.
-
X Factor
addikt
Ráadásul midne progi 500/500at ir orajelnek, de 06 ban 9500pötyöt ment:$
-
X Factor
addikt
Az lehet h. az ati tool nem hajandó megemelni az órajelet mert nem kap elég naftát illetve, h. overdrive menu nincs is catalyston belül

-
arpi6k
addikt
Nekem még csak a 7.9-es van fent, és nincsenek grafikai bugok a Crysis-ban.

-
X Factor
addikt
Na itt a kari beraktam, fűt rendesen, mindjá 3dmark meg cata 7.11, remélem táp fogja bírni tuningot is.
-
00roli00
aktív tag
válasz
Gaboman
üzenetére
A hotfix valszeg nem az fps-en dob nagyot, hanem különböző bugokat mint pl. texturhibákat javít.
Crysis hotfix includes the following
DirectX 10: Fixes texture flickering in bushes, clouds, trees
DirectX 10: Performance improvements
DirectX 9: Fixes Anti-Aliasing corruption seen on the ATI Radeon 2900 Series
DirectX 9: Anti-Aliasing performance enhancements
DirectX 9: Crossfire performance improvements
DirectX 9: Fixes random graphics corruption during game playNos nem kell csodát várni.
-
Simi121
aktív tag
válasz
J.J. András
üzenetére
oksa, gyere nyogodtan, ha nogyon körülnézzek akkor még lehet van is ilyen csatim ahogy hulltak régen a Codegen tápjaim

bizony nem vicc [Ballistik]
-
J.J. András
őstag
válasz
Simi121
üzenetére
jah, az stimm volt, mert feljebb irta valaki nekem, hogy a 8pines csati miatt nincs OverDriveom, de a 8pines parasztvakitast arra ertettem, hogy a 8pines csatlakozon keresztül nem megy egy hangyanyival sem több kakao a VGAba, ...
es csak radugsz 2 füldelest aztan csokolom... :
erre ertettem, hogy parasztvakitas, mert csak az igen bika tapokon van 2*6pines + 2*8pines csati...
nekem is csak 2*6pines van, mert anno ugy gondoltam eleg elsz ide 550W is
nos..., megyek majd karacsonykor, lehet meglesem az atalakitasod
nem am...., tudom nem idetartozik, de lattam (lehet hogy eliras), Crucial Ballistik 1066 DDR2-es memokat, de 4-4-4-5 -ös idözitesekkel !!!!
ez aztan a
faszany
remelem nem eliras az 5ös, es 15ös, bar akkor sem rossz...
-
Simi121
aktív tag
válasz
J.J. András
üzenetére
ahoz kell , hogy a Controlpanelen bejöjön az Overdrive funkció, vagyis onnan tudjad húzni és terészetesen nem azt vágtam ketté
hanem egy régit

-
DeadMen
tag
uh bocs a régi hozzászólásért,csak az oldal nem jól tette időrendbe. mégegyszer sorry
-
DeadMen
tag
válasz
Salvatore
üzenetére
Két 6pinessel elindul. Én használtan vettem egy pro-t(Powercolor),és volt benne egy átalakító. Mmint 6 pinesre. Gyárilag nem tudom mennyit csomagolnak,de a tápomon két 6pines is volt és megy vele. Annyi,hogy a catalystban nem látszik az overdrive. Amúgy 6pines átalakítót lehet venni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
00roli00
üzenetére
Én felraktam rá a hotfixet de a 7epizódban az idegenek alagutjaiban tök mindegy mit raksz rá.
1024x768 sok helyen 21-23FPS sajnos.
Ez már nyírja a kártyát rendesen!
Én csak egy valamit nem értek és ezzel a 7.11-et is letudom a link ugye amin szó volt a 7.11 8.44-es Catalystról hogy ugye nagy lépcsőfok lesz az ATi életében,amit most kaptunk az sajna nem az hanem 7.11 8.43. -
Simi121
aktív tag
válasz
J.J. András
üzenetére
hi! én is megcsináltam már ezt a tápkábelt, egy 4 pin-es csatit vágtam ketté, annak az 1-ik fele pont jó ide és mind a 2-re gnd kell, nálam müködik

-
Fel
addikt
válasz
lordEVO
üzenetére
1.Először is tedd fel a kiadott hotfixet (gyk egy driver), viszábbolvasva megtalálod. Mindezt akkor, ha 7.10-es drivert használsz. Ha ez nem segít:
2. Tedd fel az új 7.11-es drivert. Ha még mindig hibázik:
3. Vedd vissza a gpu órajelét. (És inkább ne Crysis-szel próbálgasd, hanem először az ATITool 0.27b2 artifact scanning opciójával.)
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.. amugy mingyart irok neki egy pü-t , és kikérem az isten vélemyényét Quad HDXT és 360as zalman táp viszonyról

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...

(a GTS