Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazzz
őstag
válasz
spiercell #8890 üzenetére
Nem azzal van a gond, hogy 256bit, és fel is van tüntetve, hanem hogy ha pl. egy bolt kiírja árlistába, hogy 2900pro 512mb 256bit, te meg nem hiszed el, mert biztos félreírták, de a biztonság kedvéért utánanézel a neten, gyártó honlapján, stb., (mivel hogy a boltban a polcon nincs egy db sem, hogy megnézd, mi van a dobozra írva) és nem találsz ilyet, akkor simán gondolhatod, hogy tényleg csak elírás, mert ilyen nem létezik. És közben meg de... és adsz pénzt egy olyanért, amit nem is akartál. Ez a szívatás.
-
Bagira01
veterán
Kaptok képeket a kártyáról, csak töltöm a gépet
És nem fekete
-
Fel
addikt
válasz
pisti88+ #8881 üzenetére
Igen. 1 GB memóriát el tudnak helyezni egy oldalon, uh ez nem indokolná. Szerintem a 2x256 bites ring bus memória vezérlő miatt gyártották így őket. Valószínüleg emiatt is olyan hatalmas a fogyasztása... ugye a megegyező gpu-s 2900GT-n csak egy tápcsatlakozó van, és kevesebb ram modul van rajta.
-
pisti88+
senior tag
A hd 2900xt mindkét oldalán találhatóak memóriák????
-
Fel
addikt
válasz
Bagira01 #8879 üzenetére
Lehet volt még a raktárban olyan R600 mag amelyen gond nélkül működtek a számolóegységek, viszont kifogytak az XT/Pro nyákokból, úgyhogy gondoltak egy nagyot és kiszórták a GT nyákjára építve a gpu-kat... úgy, hogy nem reklámozták sehol sem...
Bajban van az AMD-ATi, kell a pénz... szerintem még az anyjukat is eladnák, ha meg tudnák etetni a néppel, hogy jobban fut vele a Crysis... -
Fel
addikt
válasz
Johnny001 #8877 üzenetére
Ezt kétlem. Bagira leírása alapján ez a kártya egy 2900GT nyákra rakott normál R600 maggal megáldott vga. Egy oldalon van csak memória rajta, ez is arra utal, hogy bizony ez 256 bites nyák, nem pedig valami bios butitás...
Megnéztem a Sapphire oldalát, ott nincs infó ilyen kariról... úgy látszik csak fű alatt terjesztik. -
Stankee
csendes tag
és amúgy igen tényleg érdekes az eset, de attól még ez mindig jobb mint egy x1950pro ami ugyan ennyi / drágább, nem?
-
Bagira01
veterán
Nesze nekem. Hoyg tehetnek ilyet
-
Bagira01
veterán
Na srácok. Ma sorvadt le a vigyor a fejemről. Meglett a hd2900pro 38k-ért ugyebár, expertbe is 256bit-nek van írva. Na mondom elírás, most megnézem a kártya dobozát 256bit edition
Ekkora szívást
Ja és semmi csatlakozó csak natúr kártya és csak 1x 8pin van rajta. Vááá
-
Johnny001
senior tag
válasz
Armando_19 #8856 üzenetére
Hi!
Accelero S1 állítólag, az oroszok szerint, felmegy rá, én bizonytalan vagyok
Keress rá ebben a fórumban az S1-re, és sokat megtudsz!
By.: Johnny
-
AMD_ok
őstag
7.12 Driverrről valaki vmit?
-
-
Johnny001
senior tag
válasz
Armando_19 #8853 üzenetére
Hi!
Thermalright HR-03-ra volt az utalás. VR 6-ot se írj a keresőbe
By.: Johnny001 (Renault Megane II 16 i 16V coupe)
-
aginor
veterán
válasz
elfelejtette #8839 üzenetére
És hol? Elküldhetnéd privibe.
-
Gaboman
nagyúr
Viszont aki ilyet akar most venni (persze ujonnan) annak jobb a 3870, bár ugye XT-t láttatok 55-ért... Hááát, meggondolandó
Ebben a mondatodban meg is volt a válasz,5-7E Ft-al jobb áron van a 2900XT mint a 3870 és gyorsabb is nála valamivel az XT.
Akkor a 3870-et minek is megvenni?
Nem értem,ja a fogyasztás végett,hát egyen többet de tudjon is többett és legyen jobb is az ára. -
peron
tag
válasz
Armando_19 #8848 üzenetére
XR3 keress rá.
-
AMD_ok
őstag
Na Fiúk, Lányok!
Figyelmesen átolvastam a tesztet, és arra a megállapításra jutottam, hogy nem jártam rosszul a HD2900PRO-val, nem éri meg lecserélni a cuccot 3870-re. Viszont aki ilyet akar most venni (persze ujonnan) annak jobb a 3870, bár ugye XT-t láttatok 55-ért... Hááát, meggondolandó
Más: valaki csinált már HD2900 + 38*0 CF tesztet? Nagyon érdekelne, mert egy 3850-be érdemes lenne-e beruházni?
Havernak 3870-ese van, mi megcsináljuk a tesztet, tuti, csak még nem volt rá idő!
Valaki esetleg?
-
Silenzio
addikt
Nagyon félek ettől a tápnyavajától... Egy 400 w-os fsp Bluestorm elég lenne vajon? Vagy 450-es Chieftec legyen inkább? Végülis csak 1 dvd-írót meg egy vinyót kell bírnia...
-
Silenzio
addikt
2900 prora milyn hűtés lenne megfelelő? Accelero? Vf700 kizártva? Marad a hr-03?
-
válasz
elfelejtette #8839 üzenetére
Sztem jó ár, bár én inkább HD3850-t vennék, kevesebbet fogyaszt és halkabb a hűtése.
-
aginor
veterán
Szisztok!
Szerintetek egy 2900pro megéri, ha 40k alatt van az ára?
Tényleg viszi mindegyik az xt órajeleit? -
Seelaard
tag
válasz
keszegduda #8833 üzenetére
Én már próbáltam egy hr-03-at, de valami vrm chipet nem hűtött és ezért gyorsan levettem.
Tud valaki ebben segíteni? -
Seelaard
tag
Milyen hűtővel lehetne helyettesíteni a 2900XT gyári hűtőjét?
-
kris75
aktív tag
Eddig riva-t hsználtam az nem mutat főfokot. Az ATI Tool nem megy csak kifagy a gép.Miért?
-
kris75
aktív tag
Hello! Megérkezett a X2900XT 1 gb-os vga-m. Tudna valaki segíteni,hogy mennyit mennek max voltmod nélkül?Köszönöm
-
Ati007
őstag
egy kis izelitö mit megy a kártya :3Dmark06 14576
-
leviske
veterán
válasz
Silenzio #8813 üzenetére
Az a másik fő problémám, hogy a 70-es mögé gianninál az (érkezőben) van írva, a XT mögé meg az, hogy (1db)
.
Keldor papa: A 70-es némileg javított, némileg rontott változata az XT-nek(szvsz). A melegedést nem tudom megállapítani... a 70-esről is már írtak eXtrém értékeket.
Fogyasztásban egyértelműen nyerő a 70-es... mert talán még CF-ben is majd megveri az XT-t...
Már őszintén szólva én sem tudom, hogy mit kéne vennem...
Egy a biztos, jelen pillanatban 60-ért és fölött nem veszek ATi-t.
Ha akkor nem lesz egyik sem 55k-ért, mikor majd veszem...akkor az fog dönteni, hogy kapok-e GT-t, ha azt sem... akkor várok januárig az R680-ra.
-
Gaboman
nagyúr
Kevesebb személyt érdekel túlzottan a fogyasztás és a melegedés,a 3870 sem hűvösebb mit a 2900XT,sőt hallottam már hogy jóval melegebb is volt valakinek.
Egyedül a fogyasztása ami jobb,de mivel árban a 2900XT jobb áron kapható most mint a 3870 és jobban is szerepel a legtöbb gamben,nem értem még mi a kérdés melyiket kell venni.
Az hogy újabb még nem jelenti az hogy jobb is!
Személy szerint engem jobban érdekel a teljesítmény mint a hőmérséklet,és ezzel szerintem nem egyedül vagyok,a 2900XT 77 fokos volt terhelve,ennél a 3870-sem jobb. -
Silenzio
addikt
válasz
leviske #8809 üzenetére
Ugyan a fenti eszmefuttatásomon nem változtat, ha tényleg csak 4 kilóval drágább a 3870, és kapni is lehet: én azt venném. Az én esetem, a 45 ezerbe kerülő 2900 pro és a 60-65-be kerülő 3870 közül csak az előbbi győzhet. Nincs 60 ezrem egy kártyára. Csak a 8800 GT-re lenne, de az SINCS, vagy csak 70-ért. Annyit meg nekem sem ér.
A nagyjából egy árban lévő 3850 vs 2900 közül meg, attól tartok, még mindig egyértelmű, melyik a nyerő.
-
Silenzio
addikt
Sztem van egy jelentős különbség az nVidia meg az AMD között: a 2900 XT még új korában is jóval olcsóbb volt, igaz, lassabb is a 8800 GTX-nél. Namármost: a 8800 GT elvileg, olyan, mintha a GTX árát elosztanánk 3-mal, vagy 2.5-tel, teljesítményben azonban továbbra sem kötnénk kompromisszumokat.
AMD-nél max. 1.5-tel oszthatnánk el az árat, de ezt ők már megtették a 2900 pro-val, ami ugye gyakorlatilag egy átdobozolt, átállított xt. Az érdekesség csak az, hogy most nem egy helyen a 2900 pro ára is a legkisebb új AMD-kari árának közelébe úszott, sőt, használtan már XT-t kapunk a 3870-es ára alatt. Az nVidiára ez egyáltalán nem áll, a 8800 GT az egyedüli elfogadható alternatíva. Szóval most ők alkottak egy "ellenállhatatlan" kártyát, az AMD csak tartja a megszokott teljesítményt, jóval olcsóbban és praktikusabb kiszerelésben. Csak sajnos én nem várok míg elárasztanak minket az új kártyáik.
-
keIdor
titán
válasz
leviske #8809 üzenetére
Az R600 egy kényszermegoldás volt, és nincs is nagy piaca... nem várhatod tőlük, hogy azt részesítsék előnyben... egyébként a 2900XT is ugyanúgy megfog halni nagy felbontásnál... nem a sávszél kicsi, hanem ennyit bírnak a kártyák. Én tuti a hűvösebb, csendesebb kártyát venném 512bit inkább csak marketing.
-
leviske
veterán
Igen, tudom, hogy ugyan az. De azért fog végül a választás mégis a XT-re esni... mert később monitort akarok váltani...az ennél nagyobb felbontás meg kinyírja az újakat.
Meg amugyis... gianninál elvileg 55k-ért lehet új XT-t kapni, a 70-es meg még nála is 59k.
Csak azért kérdeztem az előbb, mert ha az AMD ugy dönt, hogy a 70-est részesíti mostantól előnyben driverek terén, akkor én többé nem veszek ATi Radeon-t.
-
leviske
veterán
válasz
banderasz77 #8804 üzenetére
"Felejtős.
Keresdd inkább a PRO-t.SAPPHIRE HD 2900PRO 512MB eladó"
-
leviske
veterán
Az új HD3800 teszt alapján hogy látjátok? Kit foh az AMD tovább gyorsítani driveresen? HD29XT-t, vagy a 70-est? Csak mert annó az AMD roadmap-jében a XT-t megtartották a high-end kategóriában a 70-est és 50-est meg alá lőték be....
-
Seelaard
tag
válasz
banderasz77 #8804 üzenetére
Milyen hűtőt lehet felrakni erre a gyári helyett?
-
udi
őstag
Uraim kérhetnék véleményt a 2900GT kariról??
Mert jönnek az uj 3-as szériák és ahoz mérten hogy áll a kis GT kari?? -
udi
őstag
Jőttem mívelődni emberek
Új hozzászólás Aktív témák
- BIOS topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple Watch
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motoros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest