- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sonarr és Radarr
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
Felraktam a CC nélküli 7.12-es drivert (kell a francank ilyen csiricsáré marhaság...) de win betöltés után ki írja, hogy ismeretlen hardvert talált. De a vga-t felismerte, tehát nem az elvileg. Más hw-es változtatás nem volt a gépemben... 5let?
-
mope
tag
Uraim lenne egy kérdésem,
2900xt -re a gyári hűtőn kívűl lehet kapni más coolert ami nem víz? Én nem igen találtam, esetleg valaki?üdv, mope
-
Xelo
addikt
válasz
banderasz77 #9489 üzenetére
rivával hogy kell húzni? cccben alapra vissza kell venni, vagy hagyhatom ott ahol msot van? 7.12es meghajtóval vagyok felfegyverkezve
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9489 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9483 üzenetére
Belépetem a HD2900PRO tulajok táborába. Ha miden igaz lassan izzítom a karajt és jön 3DMák06 eredmény is...
-
MoT3C
csendes tag
válasz
banderasz77 #9480 üzenetére
THX! Valamit hátha lehet kezdeni vele.
-
MoT3C
csendes tag
válasz
banderasz77 #9477 üzenetére
Eltudnád küldeni a biosát annak amelyik 256bites és 1.15V- ot kap 3D-ben?
-
Silenzio
addikt
És az egyiknek fekete a "fedője", a másiknak maradt a piros. De hogy az egész szép kerek legyen, gondolom a 2 dolognak semmi köze egymáshoz és egy szép nagy lutri ki mit vesz
Ezért az árért szerintem még tűrhető. 2 hónapja még 60 körüli árakon dobálták... Sokan már 40 alatt jutnak hozzá. Mialatt a 8800 GT kb. ugyanennyit nőtt árban
Gondoltátok volna? A 450W-os Mercury-m -kényszerből- már másfél napja viszi a kártyát akadások, fagyások nélkül... Igaz, óvatosabban tuningolok, de 700/940-ig felhúzom így is. Gond egy szál se (kopp-kopp-kopp)... -
m4rc!
őstag
Na akkor úgy néz ki a dolog, hogy egyenlőre 256bites PRO-hoz még nincs semmi! Egy BIOS-editor sem működik vele, illetve ATiTool-ban sem működik a feszültség-szabályzás.
Feszemelés nélküli tuning-progik működnek.Másik: valószínű, hogy 2 fajta 256bites PRO van: az egyik 1,15V-ot kap 3D-ben a másik csak 1,02-t
-
MoT3C
csendes tag
Neked mennyi feszt kap terhelésnél a kártyád és pontosan milyen típus?
Meg egy rivatuner riportot megköszönnék a kártyádról. -
m4rc!
őstag
Na meg találtam egy ilyet!
Lehet próbálkozni akinek van kedve -
MoT3C
csendes tag
Van egy ilyen progi, hogy QuantumForce2900BiosEditor na, ezzel lehetne feszeket alítani meg órajeleket, de 256bites prom biosát nem olvassa be, letöltöttem pár biost az 512bites xt meg prokat beolvassa. Feszeket lehet alítani 1.15töl - 1.35ig gpunak. Kéne valami 256bites bios ami megy ezzel azt fel lehetne dobni a karira.
X Factor megelőztél.
-
X Factor
addikt
quantum force editor, ha jól emléxem, semmi más nem műkődőtt.
-
m4rc!
őstag
válasz
banderasz77 #9456 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy miért kapok egy ezressel kevesebb pontot 06-ban erősebb procival...
Egész pontosan 800/2000-re húzva a karit 11500 körül kapok: sm2 olyan 4700, SM3 meg olyan 5000, CPU 3200körül
-
Silenzio
addikt
Izévammá. Nem tudja valaki hogy a kibeb@szott Vistában hogy kell a rohadt 60 HZ-es képfrissítést, ami 3d-ben jelentkezik, felülbírálni? Próbáltam a refreshlock-kal. Próbáltam Catalyst-ben force-olni. Átírni az automatikus beállításokat. Semmi. Marad 60 Hz.
-
Speed®
titán
Addig szabad húzni amíg meg nem süketülsz a hűtőjétől
A memók bőven bírják tovább, 2000 felett kell elkezdeni a végüket keresni.
GPU változó, átlagban 900 előtt megáll. Ellenben a Catalyst féle Overdrive qka, használj Rivatunert hozzá. AtiToolal meg csinálhatsz jobb ventiprofilt.
Én 750/2000ren toltam a sajátomat, úgy viszonylag halk is és hűvös marad. -
Xelo
addikt
sziasztok. sapphire 2900prom van, gyári hűtőjével meddig szabad húzni? nemfog elolvadni?
most 802/1800on van, memót nem tudom tovább hajtani, mertt catalyst eddig engedi, más progit meg nem szeretnék használni.
igy 3dmark06 12200-12300 ponty között hozott most, ez jó? C2D@3.2GHz, 4giga ram és XP
-
-
Silenzio
addikt
Közben annyi történt hogy a rácsozaton bekukucskáltam a tápba és láttam hogy guszta fehér szmötyi van az egyik kondenzátoron. Ugyan hülye vagyok hozzá, de ha jól láttam ez volt az elektrolit ugye? És elszállt a kondi...
-
MoT3C
csendes tag
Nekem is csak 1.02v kap a gpu terhelésnél. Van valami program vagy bios amivel lehetne módosítani a feszt? ATi toolba elvileg lenne voltage control de nem aktív.
Esetleg a kártya ID -t át lehetne írni az XT ID -re és hátha működne a V control. -
Silenzio
addikt
Kevés neki egy 300W-os VGA táp?
Elvileg még 2 8800 Ultrát is bírnia kéne... Nemhogy egy pro-t ami még alul is van feszelve
A 450-es Mercury meg elviszi? Ugyanannyit ment a két táppal: 1 napig ment csak a Mercury-val terhelve, és egy napot nyomultam ezzel az X3 lószarral is... Nem értem :S Persze a vadonatúj cuccok gyakran hibásodnak meg az első pár napban... 320W-ot garantáltan lead biztonságosan - az FSP szerint. Hát mutass olyan vga-t, ami önmagában 160W-ot eszik! Nem sok van... És ugye erről csak akkor lenne szó, ha crossfire-ben nyomnám. De a kártya egyedül van...
Sztem nem az a baj neki hogy kevés a táp hanem hogy "sok". A feszt rosszul osztja el, ezért adja ki ezt a csudajó interferencia hangot. Akkor van ilyen ha gagyi alaplapi hangkártyád van és kerreg a vinyó. Mindent áthallani. Csak ez a hang 100x erősebb volt. -
Johnny001
senior tag
BOLDOG KARÁCSONYT!
By.: Johnny
-
Silenzio
addikt
Helyesbítés: a hangot a vga adja. A táp hatására.
-
Silenzio
addikt
Remek lesz az ünnep
A vga-táp 3d alkalmazást indítva durva, sercegő sípolásba kezd. És tényleg az, ugyanis kipróbáltam a főtáppal, és megszűnt a hang. De a vga-táp mindkét ággal csinálta. Ötlet? Vigyem vissza? Azt se tudom hogy kell, webshopról van. Még garancialevelet se küldtek.
Lehet a Mercury-tápom mégiscsak jobb szolgálatot tesz...
-
spiercell
aktív tag
Nálam 820/2000 és 70fok fölé soha nem megy, igaz a ház is nyitva van.
Silenzio: Elég jó pedig a gyári hűtés, nem véletlen, hogy nincs is olyan aktív vga hűtés, ami rámenne és lehűtené. Ha 100%-ra kapcsolod a ventit és a kártya végéhez teszed a kezed, akkor meg fogsz lepődni micsoda levegőtömeget mozgat meg. Ha jól tudom ez a legerősebb alap vga-venti.
-
m4rc!
őstag
válasz
Silenzio #9429 üzenetére
Érdekes, nálam bőven nem ilyen vészes a helyzet: húzva (810/2100) zárt házban is csak max 75°C a GPU, többi meg ez alatt. Alapon meg 45-50 körül.
Engem egyedül a venti hangja zavar picit 3D-ben..de az meg úgyis mind1mod.: Tody56: és akkor ebből most mi a konklúzió? Most jobb, ha ott az plusz 2 pin vagy nem
mod2.: találtam egy ilyet
-
Tody56
aktív tag
Egy kis infó
6pin-8pin - OVERDRIVE
-
Silenzio
addikt
válasz
spiercell #9428 üzenetére
Nem tok egyet érteni. Zúg és izzad mint a disznó. Tehát pont abban a 2 aspektusban nem jeleskedik, amiben egy vga-hűtőt megítélünk. Zárt házban durván fagy és graf. hibákat csinál már jóval az xt órajelei alatt, pedig idáig nem volt gond a hűtéssel. A cpu 35 fokos szokott lenni. Az alaplap 30-35. Egyedül a vga vágja gallyra magát. De ugye nyitott házban már nem.
-
Silenzio
addikt
válasz
spiercell #9424 üzenetére
Kösz a linket!
A napsütés a barlangban? Az semmiAz én bugom az egész játékmenetet tönkre tette. És úgy tűnik ezzel a Windows-zal/ezzel a géppel nem is tudok majd játszani, mert a Bug mindig visszajött, mintha csak valami vírus jelölte volna meg az ip-t... És gondolj csak bele, elkezdek vele játszani, és mire a végére érek, az emberek (és az orkok) már az Alpha Centaurit ostromolják...
Ha már itt tartunk: a Crysisban cloak módban olyan vígan rajzolja ki az árnyékomat, hogy ennek az álcának nincs az a gyökér komcsi aki bedőlne... Mintha annyira feszítenének az engine-re, hogy a hiperszuper árnyékot még akkor is kirajzoltatnák, amikor már a beleélés rovására megy. Tiszta ökörség, komolyan.
-
m4rc!
őstag
válasz
horvathkrisz #9418 üzenetére
Na rég láttalak itt a ph!-n
Közben amúgyis elvetettem ezt az 5letet, inkább várok még egy picit vmi rendes BIOS Editorra, vagy egy újabb ATiToolra.spiercell: jah nekem is ez a bajom az S1-el
-
spiercell
aktív tag
válasz
Silenzio #9423 üzenetére
Hát a Gothic 3 az, az egy külön dimenzió, én azon röhögtem, hogy a barlanga besüt a nap
Az S1-ről meg ennyit: ide kattincsá, vagy visszamennyé Én soha fel nem raknám, mert nem tetszik
-
Silenzio
addikt
válasz
spiercell #9420 üzenetére
Na jó, de én nagyon szerettem a Gothic sorozatot
Annak ellenére, hogy 2006-ban már nagyon gyér volt a grafikájuk, ez volt az a 2 játék, ami egyáltalán le bírt kötni abban az évben. A 2-ért még a nőm is hanyagoltam, el is hagyott szépen
(no comment)... Aztán mikor kijött a 3, az előző gépemen 7 perces töltögetés után 1 fps-sel ment
Mindent low-ra véve is max. 15-öt produkált. Az új vason meg, szintén -akkor még- 1 giga rammal, hasonlóan siralmas volt, annyi különbséggel hogy az 1950 pro medium-high-on vitte volna 30-40-en, csak hát állandóan swappelt. Most fullon azért reménykedek egy 40 fps-ben... Ja, a legjobb: feltettem a Gothic 3-at, kb. 2 perc séta után a napszakok elkezdtek villámgyorsan váltakozni, villogássá gyorsult az idő múlása. 3 perccel később save-eltem, gondoltam kilépek és vissza, erre azt írta ki: 320. nap
A megfelelő topikban el is nyertem a legdurvább bug díját. A szép az az egészben, hogy ettől kezdve nem segített semmi, se a legújabb patch, se a reinstall... Már induláskor időutaztam.
Mondtátok hogy az S1-hez valami fizikai barkács kell hogy rámenjen a nyákra. Ez mit takar pontosan?
Mr. Grincs: Én már megtettem. Igaz, nem voltam túl beszámítható, ugyanis én már nyáron 8600 GT-re cseréltem az 1950 pro-m. Kiváncsi voltam a dx10-re
. Nem volt túl jó csere, de higgyétek el, nem volt annyival lassabb, mint amennyire fikázták a kis GT-t. Jó kis géped van, ráfér a vga-csere. Meg a tápé is.
-
Mr.Grincs
veterán
Mikor érdemes lecserélnem az X1950 PRO 512mb PCIE vga mat ilyenre? Vagy már ne is ilyenre cseréljem le hanem másra? Esetleg ajánlat?
-
Silenzio
addikt
GTO VAN, de a HD szériából már nem gyártottak. Ati hülyesége volt hogy vagy 7 millió féle típusjelzést/megoldást használt. Ezek sokkal félrevezetőbbek voltak mint az nVidiánál, nem egyszer teljesen más valódi tudást jeleztek, és a sorrend is félévente változott. Legutóbbi kedvencem, hogy az 1650 pro és az 1650 xt valójában tök más magra épül.
A kártya miatt nem aggódom, szétberhelem majd a biosát ha biztonságos lesz. Addigra hűtés is lesz rajta és nem kell fűtetlen szobában játszanom
A Crysis most amúgy is lelombozott, sokkal jobb nem lesz: a bánya bejáratánál a kráterben sajna 16 fps körül ment. Persze nem bírtam megállni hogy 1-2 beállítás ne highest legyen...
A Core is faszán nézett ki, ott 40-50 fps volt
Elég az.
Kane and Lynch-ről mit tudtok? Gépigény? Ez lesz a következő kiszemeltem...
Ja: elképzelhető hogy a Gothic 3 végre, 4 giga rammal és ezzel a VGA-val élvezhetően fut? -
horvathkrisz
addikt
GPU szinten (amennyiben viszi az XT órajeleit) nem lenne gond, BIOS cserénél a memória típusára kell figyelni.
Amennyiben a memók típusai megegyeznek, és szintén viszik az XT órajeleit, időzítéseit!!!(mert ugye itt az időzítés is más) meg lehet vele próbűlkozni, de hangsúlyozom CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE, mert ha még nem csinálta meg senki előtted, te ne próbálkozz vele. -
Adamka3kerék
tag
Nekem feszt nem ír a GpuZ,csak a frekit,az tényleg 600/800körül van....Jah és a tuningot sem mutizza...bezzeg az atitool látja a riva tuningját
Érdekes....Riva viszont tényleg csak a 2d clockot látja
Vannak itt bajokNa majd lesz még jobb is
-
m4rc!
őstag
Szerintetek abból nagy gáz lenne, ha a 256bites Promra felnyomnám az XT BIOSát?
-
m4rc!
őstag
-
Mr.Grincs
veterán
Hali ennél a hd 2900as szériánáűl melyik a legprofibb? Így van a sorrend az atinál hogy melyik a jobb? GTO -> GT-> PRO-> XT
-
Fel
addikt
válasz
Silenzio #9396 üzenetére
Az 503/513 MHz 2D órajelek. Szedd le ezt: GPU-Z (380 KB-os exe, nem kell telepíteni). Ez a kis okosság simán felismeri a vga-kat, drivertől függetlenül. (Jééé, ebben a verzióban már lehet biost is kimenteni... régebbiek nem tudták még ezt.)
ATiToolt ne futtas, mert a 3d órajeleket néha keveri a 2d-vel (0.27b2)... ha egyszer elindítod, hiába lépsz ki a rendszer az 503/513 órajeleket fogja megjegyezni, így rosszúl ismeri fel a riva is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen monitort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Jogász topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- További aktív témák...
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3187, 96% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3334, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest