- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
bocs, hogy mást témába kérdezek, de honnan fogom tudni, hogy pl. memória, vagy gpu húzásánál végét járja a dolog, és hibázik? mennyire feltűnőek a képi hibák? Mit keressek konkrétan?
-
Fel
addikt
-
AMD_ok
őstag
Sztem itt lesz a gond, a procit húzod? CF-ben gondolkodsz később? Azért kérdem, mert akkor elég az 550 W-os Corsair pl, ha nem akarsz CF-et. (Egyébként olvastam itt olyat is, aki az 550-essel CF-el nyomult, még azt is elbírja vmilyen szinten)
Mod: Huh, ez nem gyengusz (ára mennyi?), attól függ, hogy a fentebbi kérdésekre mik a válaszok, az alapján dönts majd, de mivel annyira nagyon nem vagyok otthon a témában, ajánlanám a tápos topikot, nagyon segítőkészek az emberkék.[link]
-
hakos1987
őstag
oké, köcce a jótanácsot! amúgy antec házhoz tartozó earthwatts 500 w-os tápm van, min 80%os hatásfokkal...
Elkezdem húzni 5ösével, de miről érdemes indulni? alap órajelről? mert akkor eltart egy ideig
vagy pl. 800-at biztos viszi, akkor kezdjem onnan? -
AMD_ok
őstag
A magórajelnek feljebb is kellene menni alapfeszen is, sztem (de nem akarok hülyeséget mondani) a tápodnak van ott vége, főleg, ha húzód a quad procit is. (Azért merem ezt mondani, mert ugyan nekem 400-as Chieftec van, de 750 felett a PRO-m nekem se nagyon megy, 800-on lefut a 3dmák de aztán kifagy) Ezért átmentem a tápos totyikba, és ott érdeklődtem, s mint kiderült, a táp 12 V-os ága nagyon fontos tényező, és sztem ebben kevés az 500 Chiefteced. Ha tudod, próbáld meg egy nagyobb, vagy más (FSP, Corsair) táppal a cuccot. Én egy 550 W-os Corsairt fogok venni
-
hakos1987
őstag
ha atitools-ba bejelölöm hogy próbálja ki a maxot, akkor az úgy okés? mert a gpu 860 után kihalt... akkor annyi a max? vagy próbálkozzak a riva-val? azon is fel lehet deríteni a maxot? vagy húzom-húzom amíg meg nem puszul? milyen léptékekkel érdemes húzni?
előre is köcce
-
Fel
addikt
Hát igen, még meglátszik nagyon az atitoolon, hogy béta...
Mostanság inkább Pro tulajok vagyunk többségben itt, de mindannyiunknak simán ment 800MHz fölött (512 bitesekre gondolok, van akinek XT BIOS-al), az enyémnek, valahol 830 és 840 között van a vége (riva szerint 1,1V-on megy 3d-ben). -
rolko
őstag
Ezt használtam én is csak korábbi verzót
Fel: maradok a jólbevált Rivatunernél, mert hiába csinálok új profilt és állítgatok be mindent de ugyanúgy a 2D-s órajelet muatatja és nem engedi húzni
----------------------
800-as magórajel fölött már fagy a kari
ez normális egy XT-nél vagy kevés feszt kap? Feszt azt hol tudom szabályozni?
-
Fel
addikt
Az 509/510 2D órajel. A settingsben van egy olyan ablak, hogy hd2900 Overclocking, ki lehet kapcsolni, hogy 2d órajelekkel induljon. Ha elindítod a 3d szőrös kockát akkor át kellene váltania. (Nyiss egy új profilt, a default-ot nem engedi piszkálni.)
A tápodon lévő 8-as csatlakozó véletlenül nem alaplapi, mert akkor nem csoda, hogy nem megy bele. A PCI-e 8 pines, úgy van kialakítva, hogy a hatos csatlakozó, mellett van +2, az alaplapi pedig 4+4-es.
(Lecsekkoltam, a tápodon nincs csak a cpunak szóló 8-as csati) -
hakos1987
őstag
Hali!
Most léptem be a HD2900XT-sek táborába.... Nagy örömömbe le is futtattam egy 3dmark06-ot, de ,,csak" 8700 pont körül kaptam... Mitől lehet ez? Vagy csak nekem tűnik kevésnek? A configom: amd x2 6000+, 2X1gb 800 kingmax, alaplap: Gigabyte GA-MA69G-S3H...
Gondolkoztam azon is, hogy lehet húznom kellene, de nem vagyok otthon ebbe a témába nagyon... ha vkinek van fölös ideje, vagy kedve, leírná nekem részletesen, hogy hogyan érdemes neki vágni? hűtéssel nem lesz gond, most szereztem rá egy ek-fcr600 vizesblokkot
Részletes leírást légyszi privibe!Előre is köszz mindenkinek!
jah és B.Ú.É.K.!!!!
-
m4rc!
őstag
Először is Buék Mindenkinek!
Szerintem megérné megvenned a 256bites pro-t, ugyanis meg lehet húzni XT szintre, olyat még nem hallottam/tunk itt a topicban, meg máshol sem, hogy nem mene a pro az XT órajelein.
A tápod is elég lenne hozzá.
Hát a 3870-hez képest kb. ugyanaz helyenként picit rosszabb, sztem akkora felbontásban amit írtál teljesen jó alternatíva ez a kari, ha a pénz nem annnyira számít akkor 70.
Hangja sztem elég zúzós tud lenni: 2D-ben még nem vészes, főleg,ha az ember leveszi a 2D-s feszültségét a karinak, akkor a hangja majdnem nulla és olyan 40°C-os. 3D-ben már keményen tud pörögni, de az meg sztem azért nem számít, mert a gamék hangja úgyis elnyomja (nálam is itt tübörö az 5.1).
Szóval a 70-es leginkább melegedés, fogyazstás szempontjából jó választás, ha az ár nem számít, a 256 bites pro meg ár/teljesítmény bajnok.mod.: WildDaemon: nem jó a link
mod2.: rolko: itt a legújabb, használd ezt!
mod3.: na látom már megrendelted...
mind1, azért leírtam
, ez a másnaposság számlájára írható...
-
rolko
őstag
Jelentem a tápom 8pines csatijának teljesen más a kiosztása így nem lehet beledugni a VGA-ba. Tudnál mondani valami jó OC progit Vista alá? Mert ATI Toolban nem lehet tuningolni, kivan szürkülve a mag és mem. opciók, engedélyezni nem lehet sehogy
(most rivatunert használok)
-
Fel
addikt
Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!
A 8-as csatikon a plusz kettő csak földelés (csak átsz@bás... nem kap több áramot a vga), de fogynak a 8as csatival szerelt tápok. Annyi a plusz, hogy lesz Overdrive driverben. Tuningra szerintem, jobb egy külső program, de CF mellett csak így lehet tuningolni.
-
rolko
őstag
Lehet buta kérdés, de ha rádugom az XT-mre a 8pines alaplapi csatit akkor nem nyírja ki? Mert elméletileg annak más a fesz leadása... Most 2x6pines van rajta... ( az eggyik gyári 6pines a másik sima tápkábelről van átalakítva )
-
CimbiX
aktív tag
Na hat vegül en is klubtag leszek, most rendeltem meg egy 2900pro-t (256 bit), ha meglesz, megprobalok összehozni egy-ket eredmenyt- kizarolag 3dmark nelkül^^
Termeszetesen: BUEK -
Adamka3kerék
tag
Újévi buliból hazatérős BUÉK...a topiknak
-
WildDaemon
aktív tag
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!!!!
Mod: Szilveszteri 3DMark06 Q6600@3400Mhz-n Sapphire HD2900XT@810/1000 Mhz 13239 Pötty..
-
AMD_ok
őstag
Minden Kedves 2900 tulajnak (és persze másoknak is
) Boldog Új Évet Kívánok!!!
-
CimbiX
aktív tag
Egy kicsit meg kell törjem a 3dmark topicot...
140€ körül tudnek most venni egy 2900pro karit, 256 biteset. A masik alternativa egy 3870 lenne, 200€-ert... 450w-os Chieftec tapom van, a többi lenyeges adat lent. Azert ez az arkülönbseg mar elegge jelentös ahhoz, hogy komolyan elgondolkoztasson a döntesen. Valaki talalt mar közületek itt olyan 2900pro-t, ami nem ment az xt orajeleihez közel? Mennyivel lassabb egy ilyen kartya(huzva), mint egy 3870? Aztan meg hirlik, hogy a 38xx szerianal javitottak az AA kepessegeken, ez mennyire igaz?
Egy 22"-os wide monitorhoz kene, 1680*1050-es felbontasban, es lehetöleg kepjavitokat is szeretnek nyomatni a jatekokhoz.
Es vegül: mennyire hangos? Anno volt egy X800GTO2 karim, na azon szepen orditott a venti, ez ahhoz merhetö? A mostani 1950pro karinal mennyivel nagyobb hangzavarra szamithatok?
Elöre is köszi a valaszokat, BUEK!!
-
Tody56
aktív tag
válasz
banderasz77 #9662 üzenetére
Az akkor a gond. Cf-hez durván huzott cpu kell, hogy ki tudd hajtani defaulton.
Különben lehet hülyeség, de szerintem érdemes lenne egy másik beállításon is tesztelni, ahol már nem sok szerepe van a cpu-nek. Ha a felbontást nem is módosítanánk, de minden szűrőt nyélre tenni, az már kellően megfogná a masinát. Ez jó lenne a vga nyers erejét tesztelni.
-
Tody56
aktív tag
Egy huzott quad proci mellett 18k körül kell teljesíteniük a 3870 cf-nek.
A 2900xt cf csinál 18k-t 4ghz-re huzott quad 6600-zal vista alatt.Elméletileg a pro-im egy az egyben ugyan azok mint az 512megás xt, csak órajel különbség van. Kipróbáltam annó, hogy mennyi a különbség cf-ben. A pro és az xt órajele 1500 pont különbséget hozott 4ghz mellett 2 db vga esetén. (pro kontra xt órajel)
-
Ati007
őstag
válasz
banderasz77 #9653 üzenetére
én szerintem 20ezret kihoznék belölük, xp alatt
-
Ati007
őstag
peron csináltál új tesztet 1 kártyával?
-
válasz
banderasz77 #9648 üzenetére
Akkor viszont bocsesz a #9645-ös hsz-ben lévő linknek hittem
-
válasz
Adamka3kerék #9646 üzenetére
Amit irtam link ott belehet
Amúgy ha nagyon szükséged van rá feladsz itt PH!-n egy hirdetést -
X Factor
addikt
válasz
Adamka3kerék #9635 üzenetére
Én ilyet használok és megéri, de Iponba már 20k alatt van asszem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #9639 üzenetére
Az én Chifimen (550W) csak 6-os van (igaz abból 2ő). Nem baj ha csak 1 ilyet dugtam rá? Tuningban is szépen megy, szóval elvileg elég... De származik vmilyen hátrányom ebből?
-
Tody56
aktív tag
Tényleg a 8 pines csati kell hozzá, de nagyon egyszerűen átlehet verni.
Az a + 2 tű ami általában nincs rajt a tápokon az mindegyik csak földelés.
A megoldás annyi, hogy csinálsz egy pici kis kábelt amivel összekötöd a 2 lábat (alsó felső) és már van is overdrive menűpont.Tisztában vagyok vele, hogy riva tuner sokkal drasztikusabb tuningot is enged, de mivel 2 kártyát huztam igy az már nem volt jó.
-
banderasz77
addikt
válasz
Adamka3kerék #9638 üzenetére
1 db 8-as van rajta és nagyon jó táp
-
m4rc!
őstag
válasz
Adamka3kerék #9635 üzenetére
Azon az van, de sztem felesleges emiatt új tápot venni. Max akkor, ha mindenképpen Catalyst-ból akarod húzni, ami ráadásul nem is enged túl nagy tuningot.
Sztem jobb egy ATiTool, vagy Riva Tuner -
Adamka3kerék
tag
Főnökök4
Melyik tápon van 8tűs csati a kártyámhoz?
Esetleg rögtön kettő?
Corsair 550vx ről csicseregtek ilyet a madarak,de erősítsetek meg...
Megéri azt a 20k-t? -
XuChi
addikt
válasz
banderasz77 #9630 üzenetére
Onnan hogyan lehet húzni????
-
Rover623
félisten
Kezdünk átmenni 3dmark topikba, de nagyon jó...
Ez végülis nem baj..."unalmamban" mazsolázok innen egy kicsit, mert számbeli hátrányban vannak az ATI tulajok itt a PH!-n...De: nem akarjátok kicsit frissíteni/pontosítani az első hozzászólás tartalmát?
Azóta van már GT, 256 bites Pro, nem stimmelnek bizonyos órajelek, stb. -
Tody56
aktív tag
Kezdünk átmenni 3dmark topikba, de nagyon jó...
Tegnap én is dobtam pár tesztet. Majd utánna egy format c-t
Pár eredmény.
A konfig a nevemnél, a teszt vista 64bit alatt !!!3,8ghz vga-k alapon (CF) 17850
4ghz overdrive ennyit tud 20584
szintén koppon, de minden szőrű koppon 8x és 16x anisotropic 1280x1024-en4ghz 1 kártya overdrive nyélen
Ja és a vga-k 512bit 512mb ram és 1 majd 1.1 volt.
Riva tunerrel 880/2300 at simán viszik a kártyák, de sajnos cf-ben már iszonyat körülményes a riva, ugyhogy nem is erőltetem.
-
m4rc!
őstag
Na befejeztem a kártya kínzását
Végülis 840-en volt stabil a kari 1,25V-ról, viszont iszonyatosan melegedett, ha nem nyitottam rá az ablakot 90°C fölé is simán ment, uh a mindennapokban így használhatatlan.Ezek a vmoddolt BIOS-ok sztem 2D-ben igazán jók, mert teljesen elnémul a kari
Az a kis többlet MHz meg amihez jutni lehet nem éri meg ekkora melegedés mellett, sztem mindennapi használatban maradok az alapfeszes tuning mellett, csak 2D-ben kap kevesebb feszt.
-
XuChi
addikt
Most a fsp vga power ki lett iktatva. Kiváncsi leszek.
Aszem este ráeresztek egy 12órás 3dmark03 tesztet erre a dögre.
Ja és megy vissza az xp mert a vista alatt a crysis lowban 12fps a anyahajós jelenetnél
játszhatatlan.
-
XuChi
addikt
Elötte egy 7950gx2 is és egy 8800gts 320 oc volt a gépben és hasított vele minden gond nélkül.
Most a chieftec 500w-ról kapja a 12v-ot és semmi baja eddig.
Lehet hogy az fsp vga power 300w szar ????
-
Fel
addikt
Melyik tápot téped le? A vga tápot, vagy a csífteket?
Esetleg kevesebb meghajtóval (bár gondolom a raid tömböt nem tudod kiiktatni, de a másik hdd + az odd is segíthet), egy rammal, alapórajelű/feszültségű cpu-val is kipróbálhatnád, úgy, hogy csak a chieftecről megy a rendszer.
Lehet, hogy hülyén hangzik, de estleg megnézhetnéd a vga pci-e csatlakozóját is. Gondolom a táp babrálásával az is mozog, és lehet, hogy 'kontakthibás' -
XuChi
addikt
Jó reggelt mindenkinek.
Tudom baromi nagy off de megosztom veletek!!.
Valami baromira nem stimmel a gépemmel: Reggel bekapcsolom és se kép se hang semmi!! Mondom fasza reset, semmi power off-on semmi. Táp le- fel és woala pittyen a kicsike és minden rendben. Mondom kira megy. Win felál minden ok. Mondom akkor most befejezem a Crysis-t. Nyomom az ikont lemez beolvas kira indul is. Erre NINCS KÉP. Csak villog a moncsi hogy no signal. De a vinyó ilyenkor ezerrel világít hogy dolgozik. De hang nem jön a fülesböl, hogy futna e a video. Mondom de jóóó. Reset. És megint no signal se hang se kép az elején., Megint kikapcs bekapcs semmi. Táp ki - be és megint megy. Nem tom mi van a gépemmel de nagyon unom, aszem lassan áttaposom a téglafal másik oldalára
[/OFF]
Hát bocs az off-ért de hátha tudtok valami okosat mondani.
ON
-
m4rc!
őstag
Máar egyenlőre befejzetem, majd holnap egy nyitottablakos-tuningot nézek 4 gigás procival. Úgynézki a kari vége 1,25V-ról 850-en van...ez 3,6gigára húzott procival 05-ben kőkemény 200pontot ér..
Egyre inkább az a gyanúm, hogy ezek a 256bites prok nem egy tuning bajnokok, azt ki lehet belőlük tekerni amit egy XT visz alapon, de semmi többet...
-
m4rc!
őstag
válasz
banderasz77 #9618 üzenetére
Müxik a dolog! Feltettem egy olyat ami 2D-ben csak 0,85V-ot ad a karinak, emiatt néma csendben van
3D-ben viszont 1,25V-ot kap, így stabilnak tűnik 840-en is, de sajna vmiért kevesebb pontot ad 3DMark, mint 800-ra húzva...szóval nemigen bírja a kari..
-
m4rc!
őstag
Találtam 256bites PRO-hoz vmoddolt BIOS-okat!!!!
Lehet válogatni, most azonnal ki is próbálok eggyet -
-
m4rc!
őstag
válasz
Overlocker #9613 üzenetére
11500 körül: sm2: ~4700, sm3: ~5100, proc meg asszem olyan 3200
-
-
m4rc!
őstag
válasz
Overlocker #9609 üzenetére
800/1000-re húzott karival 21501 ponty
Az érdekes, hogy 05-ben nagyon jó ez a 256 bites pro..(ahogy a toplistát nézem ez így annyit csinál, mint egy 860-ra húzott XT), viszont 06-ban meg vhogy nem akar menni...mod.: Soak: Grat, szép eredmény!
-
-
Soak
veterán
Na bejöttem
... az érdekes ,hogy a vga-m mintha FSB wallos lenne
... 1,3V-t adtam neki biosbol és ugyanott ált meg majdnem mhz-re pontosan mint 1,2V-n szobában...
... mindenen lég volt ... proci 1,59V környezeti hőm olyan -3 körül lehetett
Új hozzászólás Aktív témák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Milyen légkondit a lakásba?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- IFA 2025: e-bringa után e-láb
- Sweet.tv - internetes TV
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Jövedelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest