Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tordaitibi: Chatcontrol
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soak
veterán
1,2V a fesz, banderasznak sem 1,5V-re ugrik fel, esetleg rossz valami szenzor, ha annyi lenne a GPU rég leolvasztotta volna a hűtést és szépen csendben távozott volna
Silenzio : Nem indul el az atitool?
az gáz, semelyik verzio sem? mert abban adhatnál neki feszt .... A legujabb rivatuner van fent? az a 3D-s orajeleket detektálja, ha a legujabb van fent akkor valami nincs rendben a vga-ddal
szerk: jah de nektek 256bit-es PRO van ...
akkor itt a probléma , nem csak a biteket felezték meg, feszből is jócskán levettek ...
sajnos ez szopacs
-
Silenzio
addikt
Az fsp vga powerrel próbáltam, az elvileg simán elég neki.
Bagira01 kollégánál is csak 760-at ment. Gondolom 740-en a túlmelegedéstől fagyott le egy órás üzem után. Most ilyen baja nem lehet, de egyelőre nincs kedvem próbálgatni. A Crysis úgyse lesz gyorsabb, másnak meg még az alapórajel is elég. Általában. -
Silenzio
addikt
Take it easy
Nekem 740-en már lefagy, úgyhogy a 820-szal sztem nem kéne picsulnia a szádnakPersze lehet más oka van, de ezt úgy tűnik senki se fogja tudni megmondani...
Úgy tűnik a villogás c. graf hiba is a kártya számlájára írható, 7.12-vel is megmaradt. De most elég hűvös van itthon, így a kártya se melegszik annyira. Most nincs is vele gond. De a tuninggal már óvatos leszek. -
spiercell
aktív tag
Nem tudom, hogy csak az 1gigás kártyáknál van egy fekete fémlap a kártya hátulján?
-
Pilger
csendes tag
Hát, én még továbbra is nyugodt maradhatok ezek szerint, mivel nem tuningolok, nem csinálok SLI-t sem CF-et és a procim is csak egy AMD s939-es 3700+. Nem sokára lesz X2, de szerintem az még bele fog férni a Cooler Master PurePower 520 -nak...
Ugye...?
-
-
Tody56
aktív tag
Sziasztok
Egy kis infó a fogyasztásról:
Nekem 700as fsp tápom van, és ha a quad procit is meghuzom nagyon (4ghz) és a 2db 2900pro-t (512bit) akkor jártam már ugy, hogy újraindult., és már ezt más ismerős is jelezte 750es táppal.
Nyilván ez nagyon durva tuningnál, de tényleg képesek szépen enni a 2900 kártyák na és persze a Q6600 is. Érdemes odafigyelni a táp erejére. Ha valaki most gondolkozik új táp vételében és elöbb utobb quad-ot szeretne, akkor 600w alatt ne is gondolkodjon egy hasonló kaliberű vga-valA lényeg, csak annyi, hogy 1 kártyához tényleg elég az 500w, de ha esetleg veszel melé egy quad procit majd, akkor szinte tuti, hogy cserélned kell.
-
Soak
veterán
válasz
Armando_19 #9372 üzenetére
egy kis tuning után a kis Corsair megfeküdne
VX550 ami CF mellé való minimum
-
Pilger
csendes tag
Oké, köszi a válaszokat!
Megnyugodtam...
-
Pilger
csendes tag
Üdv!
Lehet, hogy már kiveséztétek a kérdést, de én csak megkérdezném mint aki kezdő még:
Vettem egy Sapphire HD2900 PRO-t, 512Mb 256bit-es verziót. Azt írja a dobozán, meg egy hozzá adott 6pin to molex kábelen lévő figyelmeztető cetlin, hogy a biztonságos működéshez 550W-os táp kell. Nekem 520W-os CoolerMaster moduláris tápom van, és van hozzá 8 pines PCI-E kábel is. Nem szeretném lecserélni, mivel most vettem nem rég.Szerintetek mennyire kell ezt komolyan venni azt az 550W-ot, ha nem szándékozom tuningolni a karit?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
m4rc!
őstag
válasz
Armando_19 #9363 üzenetére
Oroszok megcsinálták
Meg még vki itt a fórumba mondta, hogy neki úgy van.
Gondolom csak új lyukakat kell fúrni az S1 felfogatóira... -
sinci
tag
válasz
Armando_19 #9363 üzenetére
Egy plusz furat a VRM hűtőre.
-
m4rc!
őstag
válasz
lordring #9361 üzenetére
Nincs sok választás: Thermaright HR-03/R600 kb. 13k, vagy AC Accelero S1 pici barkáccsal.
Fel: Jó alapos munkát végeztél, köszi
Tényleg jó hűtő ez a HR03, amúgy ebből is látszik milyen forrófejű ez a Radeon. Egyedül a VRM-ek melegszek jobban, mint gyárival, de az meg úgyse annyira érdekes..
-
lordring
aktív tag
2900PRO-ra milyen hűtőt lehet rakni a gyári helyett?
-
Fel
addikt
Itt vannak a frissen mért eredmények:
RivaTunerrel mértem, stresszelésre Crysis GPU benchmarkot használtam.
Annyiban vadítottam a hűtésen, hogy egy halk, 8cm-es venti van a vga mögött (az egyik winchesteren áll), és így fúj egy kis levegőt a hátoldalra, és a gpu oldalán a vrm felé is.Rögtön indítás után (21 fok körüli szobában):
Idle:
Core: 39
Ambient: 36
VRM: 45Néhány perc üresjárat után:
C: 44
A: 41
VRM: 52600/1600-on, Crysis benchmark, zárt házban:
C: 55
A: 49
VRM: 62830/1950-en:
C: 68
A: 56
VRM: 82
(Itt azért már kezd melegedni... 1-2 perc után gyorsan beállt 49/48/54 (C/A/VRM) értékekre)
830/1950-en, leszedett oldallappal:
C: 67
A: 58
VRM: 77Megnéztem még egy kicsit alacsonyabb órajeleken is:
780/1900-on:
C: 66
A: 58
VRM: 76 -
Fel
addikt
Alapfeszültségen 800 MHz fölött van a gpu vége (~820-850, de akár 900 körül is lehet, ha szerencsés darabot fogtál ki).
Nem fog szénné égni attól, hogy ez ATi... csak ha nagyon bátran túlfeszeled, akkor lehet veszélyes. A jelek ugyanazok: fagyás, szemetelés.(Készül a hőmérséklet teszt
)
-
XuChi
addikt
Hát nem tom neketek hogy ment 820-on a kari de nekem állandóan hibát jelez a VPU recovery
.
Ez azt jelenti hogy ennyit sem bír a kártya??
-
XuChi
addikt
Amúgy végre hozzám is elért a kártyám a havertól (használt de kicsit spóroltam igy).
2900pro 256bit 512mb. Mennyire lehet ezt rivatunerrel megrángatni?? P35-ds3R alaplapom van mellette egy huzott 6750.
Nem nagyon merem sokáig rángatni. Mi a stabil vége?
Nem nagyon tudom atinál mi történik ha túlhuzzák? Nvidia volt eddig sok nálam ott csak szemetelt, nyomtam egy resetet, visszábbállítás és ment is tovább.
Ati-nál ez hogy van?
-
XuChi
addikt
válasz
Adamka3kerék #9343 üzenetére
Szia.
Mi baja az alaplapodnak? Nekem is ilyen van csak az R végű. Szal ha tudok segítek szivesen.
Üdv.
-
m4rc!
őstag
válasz
banderasz77 #9348 üzenetére
Akkor nem pont ugyanaz a kari, hanem egy ugyanolyan, ugye? Mert nem mind1
Énmeg már itt elkezdtem elméletek szőni, hogy lehet jobb tuninghoz 8pines erős táp kell, de ez badarság, ha a fenti állítás igaz.Adamka3kerék: tuningra egyenlőre nincs igazán jó progi, de a RivaTuner elmegy meg ATITool is eldöcög vele
-
X Factor
addikt
válasz
Adamka3kerék #9349 üzenetére
Nekem a delta 450est felzabálta oc alatt a 2900pro
Rivatuner alá a legjobb azt használd.
-
spiercell
aktív tag
válasz
banderasz77 #9348 üzenetére
Nekem 860-on van most is
-
Adamka3kerék
tag
válasz
spiercell #9347 üzenetére
Hümmm..de mondjuk nem vált át nekem,direkt figyeltem,van egy real time hdribl-nevű progim,amiben golyák repkednek és nem váltott át..na majd kitesztelem még...
Mellesleg a sárga kanócból kell még kettőt felhebregálnom a kártya maradék két tűjére?
lehet megjátszom....
VX550..ugggyanmá,Delta 450esem ősidőktől őserővel visz mindent...semmi pénzért nem cserélném
Köszönet a helpet,még a legfainabb 2900-hoz illő tuningprogit leírhatnátok...3870-től a rivatuner maradt...atitúl kezd vele vmit?
-
-
spiercell
aktív tag
válasz
banderasz77 #9346 üzenetére
VX550
De most a tuning jobban megy, ha rajta van a 8pin? Mert az overdrive miatt felesleges.
-
banderasz77
addikt
válasz
Adamka3kerék #9344 üzenetére
Sehol sem kapsz. Házi barkács, vagy Corsair VX550.
-
spiercell
aktív tag
válasz
Adamka3kerék #9344 üzenetére
503 és 513, az csak 2D-ben van. Ha elindítasz valamit, akkor automatikusan 3d-re kapcsol.
-
Adamka3kerék
tag
válasz
spiercell #9319 üzenetére
8 pines VGA tápcsatit honnan lehet bótolni? Mert tuningolnék erősen.....Ja és Riva tunerrel nekiugrottam,tuningnál ki is írta a 600/800MHz-t,te Hardver Monitoringnál Core frekre 503MHz-t,Memory frekre 513MHz-et ar ki simán meg húzva is...hm
De a tápcsati kérdése az Élet-halál kérdés,abba segítsetek!!!!!
-
Adamka3kerék
tag
Most válaszolok,mert napközben nem voltam itt.....3870et eladtam főként anyagi célzattal,meg mert vista nélkül teljesen értelmetlen kártya,xp-ben legtöbb játék igen ratyi rajta....és 60k-ért másnál értéktelenedjen....még nem tudtam a 2900at igazán kitesztelni,még az új alaplapommal is szopok (GA P35 DS3,aki tud segíteni,kérem jelezze!)
De sztem 40kért jó vétel,nagyon sokat nem eshet az ára se.... -
m4rc!
őstag
válasz
X Factor #9341 üzenetére
Igen, vhogy a gyári hűtőt kéne moddolni
Vagy arra gondoltam még, hogy hagyom a fenébe, végülis, ha végre kijön vmi normális progi amivel lehet állítani a feszeket meg órajeleket megoldódik a dolog. 2D-ben jól visszavenném a karit meg a ventijét is, 3D-meg hadd zúzza, 5.1 úgyis hangosabb -
m4rc!
őstag
DE! 20 év helyett csak 10-et fog menni!
Ne aggódj emiatt bírják a gyűrődést rendesen, megfelelő hőmérsékleten tartod nem lesz semmi baja, a legtöbb még alapfeszen is elég jól tuningolható, de ez már télleg nem ez a topic, küldj privit bátran Nekem vagy itt másnak, sztem mindenki szívesen segít!X Factor: megelőztél
-
X Factor
addikt
Nem, nem jó, de nem tudom miért húzós a core2....,,,, 17k Huf dobozos új e2180, Lapot meg itt nézel hozzá ph-n, vagy p35 chipsettel asus p5k vagy giga ds3, vagy ha régebbit, akkor 965öset használtan 15k-ért... Olcsóbb mint az amd rendszer, és erősebb is.
Ha árak érdekelnének vagy bármi más küldj egy privit.
-
Fel
addikt
Szerintem ne csodálkozz, hogy nem megy a CF két különböző kártyával
... Ha jól értem van egy 512 bites Pro-d XT bios-szal + egy 256 bites Pro... ez akárhogy nézzük nem fog menni... és kell hozzá két CF híd, nem elég egy!
Esetleg majd a 780-as AMD chipsetek segíthetnek (lehet a 790X/FX is... ebben nem vagyok biztos), mivel azok majd tudják a Hybrid CF nevű dolgot, aminek a lényege pont az, hogy különböző vga-kat hajthatsz CF-ben... de ugye ez alaplap+proci cserét jelentene... Uh vagy ez lesz, vagy lecseréled valamelyik kártyádat, hogy két egyformád legyen, ha mindenáron ragaszkodsz a CF-hez... -
Fel
addikt
Az a plusz 2 csati csak parasztvakításnak van, értelme nem sok (ahogy írtad mindkettő földelés...) Azért csak kevés tápon van mert viszonylag új, és a gyártók nem módosítják a régebbi, vagy nem is olyan régi tápjaikat. Valszeg nem is lesz hosszú életű ez a 8-as csati... ugye csak 2900-on van, és azok pedig kihalófélben, az újabb vga-k nem esznek annyit... Hátránya nincs annak, ha csak két 6-ossal használja valaki (csak legyen jó erős a tápja
).
-
spiercell
aktív tag
válasz
Adamka3kerék #9316 üzenetére
Mert nem 8pin van rádugva, amíg 6pin volt, addig nekem se volt overdrive menüpont.
-
m4rc!
őstag
válasz
Gaboman #9309 üzenetére
Okés, én se 3DMark-al gémelek, csak azért mégis furcsállom a dolgot..mind1
Ha majd jön a kövi ATITool vagy RaBiT, akkor már lehet végre szoftveresen is állítgatni a feszeketAdamka3kerék: 3870-hez képest milyen szerinted ez a 256bites pro? Ha szabad kérdezni miért cseréltél?
-
Adamka3kerék
tag
Üdv urak!
Nekem a 7.11es driverrel sincs override funkcióm 256bites pro-val,miért lehet?
Ugyanezzel a driverrel húztam anno a 3870esem,akkor benne volt...vmi ötlet?
Köszönet.. -
DrDody
csendes tag
Sziasztok!
Milyen processzor hajt MÁR ki rendesen egy 2900pro 256-bitest? -
Silenzio
addikt
válasz
banderasz77 #9311 üzenetére
Hát... legalább kiderül hogy szoftveres hiba miatt rezegnek-e a hegyek árnyékai. Ja. Ok.
-
Silenzio
addikt
Nem tudtok valami tisztességes hűtést? Tegnap lefuttattam a Crysis-t, elég szerény 730/1900-on, de azonnal lehalt a kártya. Aztán belegondoltam: Idle 62 fok volt, ki tudja meddig mehet fel... Levettem a ház oldalát, az ajtóra épített ventit megdöntve a kártyára irányítottam, és kicsit kikapcsoltam az itthon túlzásba vitt fűtést. Így a fentieknél kicsit nagyobb órajelekkel kipróbálva is csak 65 volt. Nem is volt vele semmi baj, de egy-két furcsa grafikahiba, helyenként vibráló árnyékok előfordultak. De nem tudom eldönteni hogy ezeket a kártya okozza-e. Szóval hűtés-csere kell minél előbb.
-
m4rc!
őstag
válasz
Armando_19 #9306 üzenetére
Ha felrakod nem kell peccselni pl. a Crysis-t, de Overdrive nincs benne...
Amúgy az elég gány, hogy egy 3850 is simán dob 11k-t 06-ban...nemértem miért ilyen gyenge a 06 szereplése ennek a karinak. Haver 8800GTS-e (G80) 05-be kevesebbet csinál 06-ban viszont vagy 2k-val többet, mint az én prom..
-
Armando_19
őstag
Érdemes felrakni ez a 7.12-öt? Vagy ne szivjak vele. Ebbe már raktak ATI override toolt?
-
sinci
tag
Hát nem is tudom, nekem 760/980-on hajtva a kártya, az S1 2db 5V-on hajtott 12cm-es ventivel megtámogatva 53 fok fölé nem ment a GPU terhelve, szvsz elbírna egy vmodot is, a VRM meg egy más kérdés, na arra kéne valami jobb hűtést kitalálni, mert nálam 82 fok terhelve, mondjuk gyári hűtővel is annyi.
Ha jól emlékszek a HR-03 R600 mellé is csak egy hűtőbordát adnak a VRM-re szvsz azzal sem lesz hűvösebb a VRM, ami viszont előnye a HR-03-nak, hogy kétféleképp is felrakható, így CF-hez tökéletes választás.Ami hozzátartozik az igazsághoz, hogy az S1 mellé adott VRM hűtőborda hosszabb egy kicsivel, tehát egy plusz likat kell rá fúrni, de legalább nem került az egész hűtő csak 5k-ba, 2 venti meg volt itthon.
-
m4rc!
őstag
Csak 2900XT-hez találtam vmod-ot
Úgynézki meg kell várni amíg az ATITool-t rendesen megcsinálja W1zzard, abban majd lesz Voltage Control is (egyenlőre 7.12 driverral nem müxik). -
X Factor
addikt
válasz
Bagira01 #9300 üzenetére
Mennyi volt, milyen blokkok?
Mert bármennyire tiltakozom a lelkem mélyén eldöntöttem h. nekem is lesz, csak egyszer a pénz kéne rá úgy összeszedni h. a elég top konfigom legyen mert amíg nincs addig mindig az lebeg majd a szemem elött h. az árából emnynivel erősebb konfigot rakok össze, de ha megvan akkor meg az fog h. vajon vízzel elbír e a proc 1.7V-t
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobja a SIM foglalatot az iPhone Európában?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- 3D nyomtatás
- Parfüm topik
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest