Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Sapphire Radeon RX 9070 XT Pulse - út a harmadik AMD korszakig.
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikkrom
senior tag
válasz
banderasz77 #7998 üzenetére
Én, de lehet várok 3850-re, mennyi az a gt?
-
banderasz77
addikt
Melyikőtök keresett HD2900GT-t? Láttam valahol.
-
srácok bocsi az offért, de nem érdekel valakit egy EK FCR-600?
vga blokk 2900-as kártyákra. -
tgulyas
senior tag
válasz
banderasz77 #7989 üzenetére
Viszalasul normálon szép csendben mükszik
-
banderasz77
addikt
Az előzőekben valaki rakott valami jó hűtőt a 2900-ra, Accelero v. S1 ilyesmire emlékszem. Valaki le tudná írni melyik volt az pontosan? A víz drága lenne rá, de ha jól hűt és még halkabb is az a cucc, akkor megcsinálnám. Előre is köszi.
-
peron
tag
válasz
Gaboman #7938 üzenetére
Csatlakozom. A PRO/XT tényleg egy jó kártya, engem maximálisan kiszolgál. Mind grafikában (2d munka) mind játékban nem lehet rá egy rossz szavam sem. Talán csak egy: a venti hangja
, de arra meg sz@rok, fülesbe nem hallatszik be. Már eleve úgy vettem a lapom, hogy CF-es legyen tehát januárban beugrik egy másik PRO/XT. Szvsz ez teljesen rendben lesz.
Gondolkoztam NV-n is, egyszer kétszer már volt NV kártyám, de mindig csalódtam benne, főleg a színhűsége miatt. Mondjuk top kártyába NV-nél meg nem ruháztam bele. Számolgattam a 88 Ultra SLI-t is, de mi a túrónak? Megtehetném de mint valaki írta már: a HW szar tőzsde, ez így igaz. Be kell lássuk, ha nem melóra használod a géped - mint pl. én - akkor az összes lé amit beleteszel olyan mint ha kidobtad volna. Tök mind1 milyen cuccot mikor veszel, jó árban-é vagy sem.
Én személy szerint drukkolok a vörösöknek, több van ebben a kártyában, csak várjuk meg a driver mannát
, lassan de készül.
-
Fel
addikt
válasz
tgulyas #7988 üzenetére
Hali!
Nekem akkor csinált hasonlót a gyári hűtővel, mikor lefixáltam, hogy 20%-on működjön 2d-ben (500/1000MHz órajelek)... Nem figyeltem oda és szép csendben felszökött a GPU hőmérséklete 95 fokra..csak arra eszméltem, h 100%-on pörög a venti.
Az a 63 fokos gpu környezet sztem sok, akkor a gpu-d legalább 15 fokkal melegebb kell legyen...
A kolléga javaslatával ellentétben, én nem ajánlanám, hogy fixáld a fordszámot, nagyon melegszik ez a gpu... (jobb hozzá sem nyúlni)
(Ha mégis szeretnéd állítgatni, akkor ATitool 0.27b2 fan setting fülén tedd, mert ott a gpu hőmérsékletek függvényében állíthatod a ventillátor teljesítményét.) -
tgulyas
senior tag
Hali tud valaki okosat mondani van egy HD2900pro 1GB edig nagyonjó mükszik mostanába azt csinálja hogy széphalkan megy majd felzug a vantije megy egy 1 percet majd leáll.Everest gpu környezet 63 fok.Az az érdekes hogy ezt 2 napja csinálja elözöleg jácotam de nem csinálta mitöl lehet ez?
-
Bikkrom
senior tag
válasz
lala1234 #7977 üzenetére
Köszönöm szépen! Akkor igaza lett az előttem szólóknak. 10%. Úgy vélem, hogyha nem 40 körül lesz a 3850 akkor megveszem a 2900gt-t, mert nem találtam árban jobbat. Tud valaki infót, hogy mennyi lesz a 3850?
Procim és vga-m húzva éppen 5000 pötty. Szerintem 3k pötty megéri plusszba. -
lala1234
csendes tag
válasz
Bikkrom #7932 üzenetére
Elkészült a Sapphire 2900GT tuning teszt: kb 10%-ot lehet tuningolni rajta alap hűtővel.
Minden alapon cpu és a videokari is
VGA alapon, csak a c2d cpu húzva
A vga kari alap beállításban Gpu 600Mhz Mem 800Mhz.
A Gpu 700-on fagy,a Mem 900-on szemeteli a képet,fagy.Remélem segítettem
-
-
Gaboman
nagyúr
válasz
#96302336 #7971 üzenetére
Azonos driverbeállítások voltak pont azért mert hogy azt állították hogy csalnak az NV-nél,és most ők azért csinálták azt a tesztet hogy megnézzék igaz e.
A végén írja hogy van köztük külömbség,de ezt látni is lehetrendesen a képeken ahol megjelöltem,azt viszont ők sem tudják hogy ez mennyire befolyásolja a kártya teljesítményét az a szinű külömbség ami ott látható,én véleményem szerint azért biztos hogy az árnyékok hiánya,a tengerpart kidolgozotsága,a sziklák nagysága közti külömbség,biztos hogy a 8800GT-nek is nagyobb számolásokat kellett volna végeznie,ezért az meg ugye az FPS vesztére megy! -
törölt tag
válasz
Gaboman #7968 üzenetére
Hát ez az.
Én annak örülök, hogy ismét van két olyan kártya, (lassan még több) ami jó kis vitákra ad okot, hogy melyik a jobb. Ez csak nekünk felhasználóknak jó.
A teszből nem derül ki, hogy a driveren belül mit állítottak be. csak ennyi a megjegyzés:Some people have complained that NVIDIA was cheating in games by leaving out certain details in games and so we decided to put the Radeon HD3870 and NVIDIA's 8800GT to the test.
Úgyhogy valószínű, ha ugyanazokkal a beállításokkal lenne a driveren belül, akkor az Ati pont annyit, vagy kicsivel nagyobb sebességet hozna. Jó ez így szerintem.
-
Elrond
senior tag
Szia!
Igen jól tudod, de régebben nagykerben dolgoztam és ott is csodálkoztam mindig
(amikor szervízben teszteltünk) hogy miért vették az NV-t az emberek, manapság már megvilágosodtammert tudom hogy aki FPS vadász és csak ez számít neki hogy
elmondhassa: odatettem az összes ATI-s kártyát a 3Dmark05,06,07-ben
(mielőtt kijavít valaki tudom hogy még nincs 07) annak ez a lényeg NV-t vesz, akinek
fontos a minőség és letojja hogy 159, vagy 162 FPS-el gurul a game, na azokat a
tulajokat találjuk az ATI-s topikokban! -
Gaboman
nagyúr
Ahogy elnézzük a képeket és ha az hiteles is,úgy azt mondom neked a képminőség terén biztos hogy jól választottál!
Az első két képen az ablakosnál,nincs olyan nagy külömbség csak annyi hogy az ATi-nál élesebbek a színek,nem annyira elmosódott mint az NV-nél,ott fakóbb az egész! -
Elrond
senior tag
válasz
Bikkrom #7952 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólohoz, mint friss 2900XT tulaj,
megnéztem az összes képet és szerintem
aki ezek után is NV-t vesz, annak csak egyet tudok ajánlani: jó erős szemüveget
mert katasztrófa minőségű az NV képe!
Ráadásul szinte minden ár szegmensre igaz 15K-s ATI kártyának különb képe van mint
a nagy "mindent verő" 88XX kariknak!
Én meg ezért fogok ATI-t venni, mert akármilyen nagy az FPS verseny köztük,
nem engedi a minőség rovására a teljesítményt! -
Bikkrom
senior tag
Lala összeüti a tesztet.
Mennyi is lesz az a 3850 és a 3870? Az 50-est a pro szintjére tenném, már csak az ára érdekelne, mert ha 40 körül lesz kihagyom ezt a 2900gt-t
-
keIdor
titán
válasz
Gaboman #7943 üzenetére
"A megjelenítést nézd főleg a Crysisnál mennyivel nagyobb köveket jelenít meg a 3870 mint a GT,ez is visszafoghatja a teljesítményét,szebb de lassabb!"
Tragédia hallod!
Biztos észreveszem játék közben, hogy kisebbek a kövek!
Semmi bajom a 2900-el, de az, hogy nagyobbak a kövek, senkit nem fog érdekelni... egyébként a 38xx nagyon szimpi kari!
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Ragnar_ #7945 üzenetére
Ez igaz a driverek nem jók hozzá Vista alá,ezen is kellene javítani ez tény.
Van hibája a 2900 az szériának és a 38xx nek is lesz ebben biztos vagyok,de alapjában véve egy ütős kártya!
UT3 alatt azért ezt be is bizonyította hogy a nextgen gamekkel is elbír,Crysis is jól megy vele.
Pedig ha az jól fut akkor nincs okunk a panaszra szerintem. -
Speed®
titán
válasz
SzlobiG #7937 üzenetére
Pedig ha belelátsz komolyabban, nem hülyeség. A jelenlegi 2-3 +effektes DX9->10 portok alapján elítélni a karit szvsz nem szerencsés. adj időt neki.
X19 topikban sokat beszélgettünk a DX10es stuffokról és az nV féle TWIMTBPről, valóban, rá kéne állnia a vörösöknek is, nem lenne szabad ennyire elhanyagolnia a szoftverfejlesztőkkel való együttműködést.
88GTX jelenleg a 88GTvel ekvivalens, semmi több. Ugyanannyit ér, nem többet.
Ha kijön a frissítet GTS, lesz fogfájás mindenkinek, ne aggódj.
NelegyémáennyirekeserűűCsapj össze egy 3870CFet
-
Gaboman
nagyúr
Mert így is van sokan leszólják pedig nem kéne,nem a GT ellenfele.
A GT-ről meg ennyit mondanék,nézd meg a képeket!
3870 vs 8800GT
A megjelenítést nézd főleg a Crysisnál mennyivel nagyobb köveket jelenít meg a 3870 mint a GT,ez is visszafoghatja a teljesítményét,szebb de lassabb! -
Áhh én már nemhiszek ebbe a jövőbeli gyorsulásos dumába sokáig én is aztgondoltam, de ittvannak a gémek a DX10-esek és velük a tények is, hogy többszempontból jobb az NV.
Azért 100W az nem kevés+jobb teljesítmény.
A 100+ks GTXesek meg igaz drágán megvették, de ki is szolgálja őket még mindég az a leggyorsabb kártya és nem szarik be a szűröktől pedig már 1éve piacon van, ha jól emlékszek.
Na mind1 nem fájdítom az ATI tulajok szívét hisz atis vok már vagy 5éve.
-
Speed®
titán
válasz
SzlobiG #7933 üzenetére
Sajnos a szűrőkkel, legalábbis AAval valóban gyenge. De ha elhisszük (márpedig látván a GT belső felépítését, el kell) azokat a feltételezéseket, amik a jövőbeni graf.motorokról szólnak, ez a helyzet csak javulni fog. AF meg ennek is megy.
2 lehetőseg van: 1; nagy felbontás (1680x1050) használata AA nélkül. 2; 88GT..
Momentán a fogyasztás/melegedés az utolsó szempont szerintem, kell egy HR-03/S1+12" aztán jólvan. Gyári hűtővel pocsék hangerőben partnerek."ennyire drasztikusan vminek essen az ára az hihetetlen"
Te "csak" az XT árából buktál, mit szóljanak a 100+ks GTXesek?
A 8800GTvel mindenki bukott, ez van. Számtech rossz tőzsde.. -
Tudom ezzel tisztába is vagyok , de az a röhejes, hogy egy új játékot felhúzok maxra szűrőkkel és nem képes elvinni élvezhetően mint annó X1800-al a másik meg az, hogy ennyire drasztikusan vminek essen az ára az hihetetlen és biztos, hogy lefogom cserélni 8800GT-re mivel 100W-al kevesebbet eszik és uaz a telj sőtt szűrőkkel még jobb is.
Az én meglátásom az, hogy ATI nagyon vergődik már az év elejeóta egyedül ami jóhúzás volt tűlük az a 2900PRO, de az is csak azért, hogy eltudják adni az R600 semmi másért most kijött a 8800GT megint nincs ütökártyája az ATInak és NV megint megszedi magát, de ez engem nem is érdekel átlag userek úgy is az olcsóbb és jobb megoldást fogják választani köztük én is ezért fogok cserélni 88gt-re.
-
Speed®
titán
válasz
SzlobiG #7922 üzenetére
A nagy csalódások együtt járnak az idejekorán drágán vett alkatrészekkel..
Én emiatt nem írnám le az Atis megoldásokat..egyszer fenn, egyszer lenn.
Egyébként nem tudom mire nem jó egy húzott HD2900Pro/XT
Nekem sokat kéne fizessenek, hogy a Pro helyett 88GTt/38XTt vegyek.. -
Johnny001
senior tag
Hi!
Csinálok szivesen de el is mondhatom, hogy kell!
Kombinált fogó, szike mennyire a barátod(6 pines-nek annyi lesz vlszg)
Írjál aztán, megoldjuk, lakcím: Bp. XVIII. Pestszentimre (privibe is mehet, mert itt megint viharszagot érzek)
By.: Johnny
u.i.: De azért mi csak hagy barkácsoljunk
-
-
Bikkrom
senior tag
válasz
Ragnar_ #7914 üzenetére
1. 40 ezer a max keretem, szerinttek van más dx10-es kártya ennyiért ami jobb? Esetleg 50-ig elmegyek.
2. Mondták, hogy várjak az új 3000-esekre de vajon lesz 40e körül 3000-es?
3. A 10% nekem soványnak tűnik tuningban, senkinek sincs gt-je aki ki is próbálná valamiben alapon és tuningon? -
Bikkrom
senior tag
Sokan írják, hogy a 2900gt nem jó vétel, de ahogy elnézem a 2600promhoz képest +80-90%-kal jobb. Már csak a tuningpotenciálja érdekel, hogy a saját hűtőjével mit bír. 3dmark06 eredménye esetleg van vkinek alap és tuning gt-ről? Mindenképpen ezt a kártáyt akarom mert nem találtam 40e-ért ennél jobb dx10-es.
-
aya
addikt
Szerintetek 8800gts320 vagy hd2900xt?
Tuning mennyit dob a 2900xt teljesitményén?
Játékokban plusz % kb mennyi 880/2000 -nél? -
Gaboman
nagyúr
Persze hogy nem nagy szám azt a 30%-ot rászámolni fejben,ezt én is tudom,de a legtöbb embert nem úgy ismerem hogy erre szakítana időt.
De tényleg hadjuk is a témát mert ma vagy esetleg pénteken mát itt kellene lennie a 7.11-nek.
És akkor nem kell feltételeznem nekem sem semmit hanem kiderül az igazság.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gitáros topic
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- Nők, nőügyek (18+)
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpársportok
- További aktív témák...
- Playstation 4 Pro Konzol! CUH-7216B
- DELL Thunderbolt TB16 dokkoló
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest