Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
Na kíváncsian várom(már csak megfigyelőként
), hogy fog hasítani a hd2900-s szérián
-
Gaboman
nagyúr
Most néztem meg a FarCray-t hát az a progi még mai játékoknál is simán meállja a helyét.
Egyszerüen gyönyörű. -
Ati007
őstag
Hamár a láttásotok rendben van
akkor ezt nézzétek: 3DMARK06 :14576
-
Soak
veterán
válasz
Gorneck #7083 üzenetére
Q-hoz meg rendes táp + rendes lap + rendes ram...akkor miről is beszélünk?
Rendes táp mindenhez kell, Q-hoz is elég egy jó (esetleg single rail) 500-as 550-es (18-22K ami nem sok egy jo táp ért) , rendes ram ??? hát nem "rendesebb" mint 7es szorzóhoz... a rendes lap meg 4fázis< és jo is vagy (p35 ha lehet, de manapság azok sem drágák)
-
Speed®
titán
Különbenis ki vagy te? Nem is ismerlek
Pietrosz
Kalibrálás a színeken/színhőmérsékleten jobb monitorral nem nagy ügy.
De a kontrasztosság más téma, azt elég nehéz javítani. Márpedig én és még úgy látszik jópáran, ezt tartom igazán problémának.
De mindegy, a te véleményed is vélemény. Ez meg a HD29 totyikEndOFF.
-
Pietrosz
addikt
válasz
banderasz77 #7079 üzenetére
Értem. Nem akarok még jobban személyeskedni, mit te, mert a végén megsértődsz
-
banderasz77
addikt
válasz
Pietrosz #7071 üzenetére
Legalább még jobban fogok látni. Tudod, ez olyan mint a zene. Vájtfül kell hozzá. A képminőségi bírálatoknál (referencia házimozi berendezéseket rakok össze és tesztelem) pedig vájtszem kell. Ennél jobban nem tudom elmagyarázni. Valaki egyszerűen nem látja a különbséget. De a többség csak egyszerűen nem tudja, hogy mit is kellene látnia. Ezt is tanulni kell nem olyan veszélyes...
-
Pietrosz
addikt
Mind1, hagyjuk, ezt úgysem lehet objektíven megvitatni. Nem tudom milyen kalibrálásról beszélsz, mert nem erről volt szó először, hanem arról, hogy homályos, szar, stb az nv képe. Élénkebb a szín? Esetleg világosabb? Ez csak azt jelenti, hogy máshogy van default beállítva, mint az nv, ha egy monitoron be lehet úgy állítani, hogy mindkettőnek közel ugyanolyan legyen a képe, akkor nincs is miről beszélni. Volt az a teszt anno 2900 és 8800-al, amiben azt hajtották az atisok, hogy nv-n szarabbul néz ki a Test Drive U. Aztán beraktam pár képet, hogy igenis nincs igazuk, érdekes mindenki kussolt utána. Vagy ott van az AF minőség, egyértelműen jobb G80-on. De mondhatnám a wide tent aa-t meg a ki tudja milyen aa-t atitól, ami tényleg csak egy nagy homály. Na így hirtelen ennyit akartam.
-
Speed®
titán
válasz
Pietrosz #7071 üzenetére
Te lehetsz a csoportvezető
Kifejezetten jó a szemem és mégis azon az állásponton vagyok én is, hogy Ati oldalon jobban el van találva a kép. Élesség, "melegebb" színek, sztem.
Járt nálam GTS320, de előtte is az összes szériából volt alkalmam próbálni nVt. Mindig Ati lett helyette, pedig nem vagyok márkab*zi.
Két egymás mellé helyezett monitorról a hardware ismerete nélkül is megmondom, melyikben van Ati/nV kártya. Kalibrálással bizonyosan lehetne nehezíteni.. -
Johnny001
senior tag
válasz
banderasz77 #7068 üzenetére
Hi!
Szerintem is!
Ja menjünk együtt szemészetre!!!
By.: Johnny
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gaboman #7066 üzenetére
A kacsintgatós smiley és a vigyori nem véletlenül van ott ahol van.
Csak poénkaodásból száltam értelmi síkra (hú ezt másképp kellene fogalmazni).
Na mind1 a lényeg, hogy majd idővel eldől, de vannak akiknél hozott gyorsulást a Quad E széria után. Akinek meg Quad-ja van nem lő le 2 magot, hogy megnézze, hogy milyen lenne ha..., inkább élvezi a játékot.
Ha jól tudom a közeljövőben sok gamma jön, ami már kedvez a quad-oknak.
Pl egyik mag fizikát számol, a másik az AI-t, a többi meg a maradékot kb.
Na mindegy, én csak arra gondoltam hogy ha valaki durva C2D-t vesz, annak érdemes elgondolkozni (nem venni, hanem meggondolni).
Amúgy Peace! -
Gaboman
nagyúr
Késik a Crysis holnap este lesz elérhető a mai napra kikiáltott demó letöltése!
-
Pietrosz
addikt
válasz
banderasz77 #7068 üzenetére
Hát erre csak azt tudom mondani, hogy megnyertétek a fődíjat, csoportos beutalót a szemészetre!
Ennyi.
-
Foxmulder89
senior tag
Én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy itt a PH!n is van teszt az ATi/nV karik képminőségéről, és a 2900-nak élénkebb, szebb színei vannak
mod: bár biztos számít a moncsi is, ha jól bevan állítva lehet nem is vennénk észre?
-
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz #7058 üzenetére
Ez így van...az a pár fps előnyt ki nem tojja le...legyen egy jó VGA-d és egy tuning 6300/6550/6420 cpu oszt csók...
Kételkedem abban hogy ezek a Cpuk mellett egy Quad megéri az árát...aki valójában kihasználja annak érdemes megvennie, de még ki nem adott játékok miatt miért is kéne venni 55k-ért procit, ha a 20-30k-s proci ugyanúgy kihajta a VGAnak...
Ilyenkor azé falra tudnék mászni...szacsee: Ha jól érvel akkor senki nem szedi ízekre...nem pont játék miatt váltottak sokan Quadra a topikba...
-
Pietrosz
addikt
válasz
banderasz77 #7065 üzenetére
Hülyeség! I'gy, röviden ez a véleményem.
Volt 7800GT-m, 7900GT-m, GTO-m, 8800GTS-em, 1950pro-m és XT-m, most pedig X700-am van, és kurvára semmi különbség nincs köztük képminőségben, semmivel nem jobb az ati 2D-ben. 8800 óta meg már az AF is szebb 3D-ben nv-n. Samsung 765 MB ill 940BW monitorokon nézve, utóbbin DVI-vel. -
Gaboman
nagyúr
válasz
szacsee #7064 üzenetére
Ne legyetek már értetlenek!
Ki mondta hogy nem jobb én ugyan nem!
Csak arról van szó hogy aki gamer és acsak az érdekli azért vesz,most még nem igazán tudja kihasználni és nem biztos hogy +20E fot érdemes beleőlnie!
Ha neked megéri akkor hajrá,de én amíg nem látom azt hogy a 4-mag kb 50%-os gyorsulást eredményez a 2-höz nekem senki se mondja hogy megéri.
Ennyi semmi másról nincs itt szó,azoknak persze hogy jobb akik egyszerre 10féle alkalmazást használnak,ebben teljesen igazat adok neked!Ugyan ez volt annak idején a X2-vel is a sima 1magoshoz képest,most is egy kicsikét ez van a 4maggal még a 2maghoz képest!
Tudom hogy eljön az idő amikor ez megváltozik de ki tudja mikor,mert még nem látni.
Nekem ez a véleményem és itt be is fejeztem a témát jó lenne ha más is! -
banderasz77
addikt
Így van. Ezt én már nagyon régen észrevettem. Anno volt egy 9550-esem, amit lecseréltem egy 6600Gt-re. Megdöbbentő volt a 2D-3D-ben látott képminőség. Az Nvidia sehol sincs még a mai napig sem, olyan a képe mintha valaki belehelte volna a monitort. Szörnyű. És most, hogy megint Ati-m van, újra látom a két kari között a különbséget.
-
szacsee
nagyúr
válasz
Gaboman #7059 üzenetére
Na hagyd már a hülyeséget légyszíves!
A Quad topikba belinkelném amit írtál ízekre szednének.
Ha belegondolsz, hogy általában (otthoni pc)-n fut egy vírusírtó, tűzfal, online gammánál punkbuster és népi zenekara, valamint az oprendszer folyamatok között 20-30 minimum egy teljesen telepített rendszernél és valami akkor kezd aktívan procit-memót zabálni amikor játszol. Ha ezt nézzük akkor van értelme Quadon játszani, mivel ha egy gamma csak 2 magra van írva és azt 100%-ig leterheli, akkor az OS folyamatai lazán használhatják a másik 2 mag közül bármelyiket!
Magyarul szerintem előbb, vagy utóbb előjön a 4 mag létjogosultsága és ha valaki most akar procit venni annak érdemes elgondolkodni, hogy ha egy pl E6750 vagy 6850 körüli kategóriában nézelődik.Nem-e Quadot kellene venni, mert később azt nem kell upgradelni mint a 2 magosat, ha cserélni kell, netalán amikor már 4 magon zökkenőmentesebb az élet. -
Balázzs
senior tag
3dmark 06 default:
Abit ab9
core 2 6300 @ 2800Mhz
2* 512/800 mhz kingmax
asus 8800gt defaut11039pont
sm2.0 pont: 5112
sm3.0 pont: 5117
cpu pont: 2488
61k-s árával ez sem lesz rossz vétel
-
tomika111
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne:
Sapphire HD2600Pro OC karit mivel lehet húzni?
Ati tray tool-ból ez van fent de nem ismeri : ATI Tray Tools 1.3.6.1042
Kérem segítsetek!
Köszönöm előre is -
Johnny001
senior tag
Hi!
Hát eddig csak az FPs-ekről esett szó, most örülök, hogy az adás minősége is szóba került. Én dolgozom is a géppel, többfajta munkát is. A kép minősége sokkal fontosabb mint a szórakozás, legyen gyors és jó, bizonyos pénzügyi kereteken belül.
By.: Johnny
-
Pietrosz
addikt
Amúgy meg azt gondolom, hogy quadot nem játékra kell venni, hülyeség a játékok alatt nyújtott teljesítmény alapján értékelni, hogy megéri vagy nem. Tudok nem egy olyan progit mutatni, amiben alázza a kétmagosokat.
-
Gaboman
nagyúr
10-15% a külömbség az UT3 ban köztük!
Az ár meg 50% többlet a Q6600-nak ez annyival gyorsabb mint amivel drágább?
Hadjuk abban úgy sem tudjuk egymást meggyőzni egymást és nem is akarlak mondom hogy gyorsabb csak nem annyival amennyivel kellene!
Kb:10-15% tesztekben valahol meg szinte minimális! -
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
1280x1024 Sound on
DM-HeatRay_bot 91.79 FPS
DM-ShangriLa_bot 87.93 FPS
CTF-Suspense_bot 79.92 FPS -
keIdor
titán
válasz
Gaboman #7050 üzenetére
PH teszt: csak tudod az a szomorú, hogy egyik se friss játék... persze hogy nincs benne Quad support... mi most itt CSAK az UT3 és Crysis demoról beszélünk!
X-bits labs is érdekes, mert a Supreme Commander pont az első Quad Core Supportos játék volt és ott alig gyorsúlt valamit... érdekes! -
Gaboman
nagyúr
Csak arra alapozom hogy idáig a tesztek arra utalnak hagy a Quad nem sokkal tudott többet mint a sima Core2 játékoknál,a jövőben biztos nem így lesz,de most még ez a helyzet.
1 teszt
2 teszt
Ezek nem azt bizonyítják hogy jobb lenne 2maggal!De én nemazt mondom hogy nem jobb mert az,csak még nem igazán tudja kihasználni!
Kb olyan dolog mint a 2900 tudjuk hogy a jövőben jobbnak kellene lennie de még nem az! -
mcmike
őstag
Hát igen...ebben (képminőség) lakozik a valódi különbség ATI és NVidia között...
Szerintem akinek volt egyszer ATI-ja (és még a szeme is jó
) az nem nagyon vesz többé NVidia-t. Akinek meg NVidia van, az lehetőleg sose vegyen ATI-t, mert miután hozzászokik a jóhoz nehéz lesz neki visszatérni...
Tudom, mert én pont így jártam: anno vettem egy MSI 7800GT-t, de azt hittem h hibás a kártya mert fakók a színek. Előtte csak ATI kártyáim voltak, hozzászoktam a képi világukhoz. Aztán rájöttem h nem hibás -> váltottam X1800XL-re és azóta kizárólag ATI...
-
P00By
nagyúr
Látom itt is megy nagyfius off
Beszállhatok?
-
-
Balázzs
senior tag
520as corsair azért csak elég lesz neki, hmmm?
Mikor lesz kész és hol lesz olvasható az 1 gigás pro tesztje?
-
tgulyas
senior tag
Hali egy kérdés tehát egy HD 2900pro nak tunung nélkül is kel 550w?
-
rento
őstag
ez tényleg észrevehető különbség. anno x1950 pro-m volt. eladtam, mert elvitték jó áron. aztán nem lett annyi pénzem h xt vegyek, de muszály volt vga-t venni, így vettem 1 7900gt-t mert olcsó volt. nah most hazavittem, beraktam a gépbe, és 1szerűen undorító volt a képe. 2napot volt a gépembe... aztán újra vettem 1 x1950pro
-
Soak
veterán
válasz
---Lasali--- #6962 üzenetére
85681 poptones..
szörnyű ez a benchmark
-
AMD_ok
őstag
-
Soak
veterán
válasz
Gaboman #7019 üzenetére
Nekem tökéletesen dolgoztatja mind a 4 magot, majd akkor itélkezzünk ,hogy mennyit profitál, ha midnent fullra lehet rakni...
szerk : amugy meg az UT3 bench nem is valós képet mutatja, mert pl ott egy bot sincsen... egy Vehicle CTF tele botokkal stb sztem jobban kijönne
-
Prés
tag
1-2 szemrevétel addig is:
2900 pro 1b:
-hangosabb a hűtője
-észrevehetőbben szebb a képe (Nvidiás vagyok, de ez tény a vak is látja)
-minimum tápigényre 550W-ot jelöl meg a gyártó (első körben 450W-os táppal teszteltük, sikertelenül)8800 gts 640:
-csendesebb hűtés
-a színek fakók a dx10 nem annyira látványos
-kevesebb áramfelvétel, ezáltal kisebb táppal is elfut
-3dMarkban vereséget szenvedett -
-
AMD_ok
őstag
válasz
Gaboman #6998 üzenetére
Még csak azok szedhetik ,akik előfizettek vmi előrendelés félére (demoért fizetni
), és ők 24 órával a nyilvános rajt előtt már szedhetik. Azoknak, akik nem fizettek elő, igy kb hajnal 1 óra után kezdődhet meg a letöltés, már ha igaz, amit ott írnak a többiek, én csak utánuk írom
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elektromos cigaretta 🔞
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest